|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Brunetka Gratulacje
moje dziecko jakoś dziwnie się obróciło taki dziwny ucisk czuję
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Oj przypomniało mi się, że jutro odbieram wyniki glukozy
i już zaczynam się bać strasznie !!!!
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
brunetko za wyniki
![]() mnie ostatnio mała tak się jakoś w żołądek wciska, że często odczuwam mdłości... zjem trochę i mnie tak potem mdli jakbym tonę w siebie wrzuciła, jestem przejedzona ogólnie jakoś tak ciężko na żołądku ciągle...
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny w ten zimny poranek !
Jestem już ![]() Wczoraj nie dałam rady już wejść na neta, by zdać relację z wizyty, bo wróciliśmy z siostrą Tż i jej chłopakiem, a potem to zostali u nas na noc i dopiero co odjechali... Jeszcze Was nie nadrobiłam z wczoraj, ale zaraz biorę się do czytania! A po wizycie: Mały waży już 2350 )Termin porodu z tych pomiarów to wychodził na 6 czerwca, ale absolutnie nie ma się tym co sugerować, tylko trzymać terminu z miesiączki- tak stwierdził lekarz. Szyjka ok, spojenie rozchodzące się, ale cóż, uroki ciaży...W prawej nerce zastój i kamień, muszę pić dużo wody Jana... A waga wzrosła o kg i jestem już 9-10 na plus (69 kg). Hmm to chyba tyle z ważniejszych informacji, szczerze to byłam w szoku, że mały taki duży już... Ułożony główkowo i prawdopodobnie zostanie w takiej pozycji juz do porodu. Dobra, pędzę zobaczyć co u Was
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę zrobić jutro badania bo 11 mam wizytę a muszę sprawdzić co z tym białkiem w moczu bo moje stopy już nie są moje i do butów już się nie mieszczę ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
za wizytę ![]() a mały to już nie taki mały
|
||||
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka będzie dobrze
![]() Cytat:
za wizytę Masz kawał chłopa w brzuszku |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no duży już synuś, mój w 36.t.c. urodził się z wagą 2750 g Dziubek mi stopy dopiero zaczynają puchnąć, ale troszkę póki co i to jak dużo chodzę, na wieczór to widać, ogólnie jeszcze jest ok ale puchnięcie to coś co doskonale znam i wiem, że niedługo jak spuchnę cała (zatrzymuję wodę) to kostek w stopach nie będzie widać, palce jak serdelki i ogólnie z 5 kg samej wody będzie
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za waga ![]() idziemy jak burza, a araczej nasze bejbiki ida jak burza |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Wow Marina, a ja myślałam, że moje 1700g w 31 t.c. to dużo, ale widzę że przy Twoim synku to nic. Ja mam nadzieję, że moja nie będzie jakimś gigantem, bo nie wyobrażam sobie jak ją wypcham przez mój mały otwór
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc popełniłam błąd siadłam do neta i poczytałam o zatruciu ciążowym i się nakręciłam |
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Marina dużego masz synka
mój w 36tc ważył 3600![]() Brunetka Trzymam kciuki za gluzkozę mnie też to czeka w maju ale u mnie wynika odrazu dają ![]() dziubek ja narazie nie puchnę ale poprzednio puchłam.Musiałam ograniczyć picie i wyszło mi przed porodem białko w moczu Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-03 o 11:22 |
|
|
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kotlety schabowe ubiłam i ziemniaczki obrałam, zaraz będę smażyć mięsko ![]() a teściowa śpi... rano była w kościele, potem pewnie przerwa na obiad i dalej drzemka.. ech.. na 18 do pracy idzie to będe mieć spokój ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() a ja piżamie byłam, dopiero co sie zmobilizowałam, jakiś makijażyk zrobiłam i się ubrałam żeby ludzi nie straszyć ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-03 o 11:28 |
|||
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama mialam stracha w pierwszej ciąży i bałam się zatrucia, tylko to było koło 33.t.c. puchłam, zwłaszcza stopy, to do tego ciśnienie ciągle u lekarza wyższe od 120/80 położna mnie nastraszyła no i potem panikowałam na szczęście białka w moczu nie było no i okazało się, że ciśnienie nie skacze z dnia na dzień to niebezpiecznych wartości, że to dzieje się stopniowo, a ja codziennie mierzyłam sobie ciśnienie i pilnowałam czy nie jechać do szpitala
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
co racja to racja ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- ja w ciagu dnia to co godzinę muszę siku ale na szczęście w nocy tylko raz wstaje koło 3-4 nad ranem ale uważam żeby za dużo nie pić wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
beata_1988 od rana w kuchni pichci
Ty to masz zaparcie, ja ledwo o 15 ziemniaki wstawiam |
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
hej Księżniczki
ale leje za oknem fuj szaro buro i ponuro ![]() Zanka, blondynka gratki brunetka trzymam za glukozę Zmalowana tyś je jednak szykowno dzięki za przepis jutro robię bo dziś jedziemy do teściowej na ryż z kurczakiem i sosikiem tylko teść jest tak pokręcony ze litości taki troszkę dziwny![]() cholera powstawiałyście te tygodnie w przeliczeniu na miesiące i do mojej biednej skołatanej mózgownicy doszło że zaczęłam 8 miesiąc!!!!!! niedowiary!!a po obiedzie jedziemy do moje siorki na kawkę i do mojej rocznej chrześnicy hihih taka mała łobuzica!! aa jeszecze Marina!! super wieści z wizyty!
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
No nadrobione!
I dziekuję za kciuki wszystkim Wam i każdej z osobna! Beatka wózek świetny i za TAKĄ cenę... Tez bym chciała coś takiego upolować...Zmalowana ajjj uwielbiam racuchy, ale pewnie już dziewczyny wszystko wczoraj zjadły. ![]() I pozwolę sobie wypowiedzieć się na Twoje pytanie odnośnie dawcy, moja sąsiadka miała identyczną sytuację i powiadomiła D. ze względu na uznanie dziecka i alimenty. CrazyMachine mój tez tak w 30-31 tyg ważył, teraz przez te 2,5 tyg tak przybrał na wadze! zanka to duży był Filipek jak na ten tydzień chyba, prawda? Kurcze 36 tc tak jakbym już za 2 tyg mogła rodzić... Oj i wiem co znaczy to wstawanie co godz w nocy do kibelka...Męczące jak szlak.też tak mam... i za skończony 30 tc ![]() Blondynkapoznan i gratuluje 26 t.c. ![]() Brunetka za 29 t c. i kciuki za wyniki ![]() dziubek ja tez nie puchnę, ale wczoraj na poczekalni rozmawiałam z babeczką w ciaży, miała straszne problemy z puchnięciem stóp, zimno było bardzo, a ona miała na stopach japonki, bo w żadne buty stopy jej się nie mieściły... Mówiła, że ból nieziemski.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Marina, ale masz dużego bąbla
![]() ![]() Zanka ja też jutro idę do krwiopijców Beatka u mnie też dzisiaj schaboszczaki Ostatnio mogę je jeść dzień w dzień z młodymi ziemniaczkami i sałatą ze śmietaną. Ale najpierw trzeba je zrobić ![]() Dziewczynki czytacie swoim Robalką bajki, albo śpiewacie ? ;>
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
aa jeszecze Marina!! super wieści z wizyty!
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
innego wyjścia nie mam jak chce coś zjeść ![]() a jak jedziemy z tz-tem do moich rodziców na obiad w niedzielę czasem to teściowa nie gotuje nic bo jej się nie chce... taki typ człowieka
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój mężuś od kilku dni codziennie czyta bajki małemu kupiliśmy taką fajną grubą książkę za 19 zł w carrefour i teraz jedzie z tym koksem ![]()
|
|
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jej się po prostu nie chce albo tym sposobem chce wywrzeć na mnie żebym ja gotowała bo moje lepsze kto wie..
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
blondynkapoznan jeju to bardzo dużego miałaś bąbla!
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie po wypłacie planuję kupić tę książke język niemowląt i 2 latka w zestawie. I jakieś właśnie bajki. Może przygody mikołajka- sama chętnie przeczytam :P
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze względu na to że jestem niska i drobna (w ciąży nie taka drobna) i mąż też niewysoki, więc dla mnie i tak był duży
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny - faktycznie pogoda na Slasku dzisiaj paskudna, leje siurem ciaglym i nic nie zapowiada polepszenia..
Nerolko puk puk - trzymasz sie jakos? jak radza sobie Twoje chlopaki bez Ciebie??? Cytat:
dziewczyny bardzo Wam wspolczuje tych nocnych dolegliwosci w pierwszej ciazy tez wstawalam po 6 razy w nocy, a potem rano do pracy - koszmar, czasem chodzilam jak zombie.No i najwyzsza ciaza wypadala mi na lato- chyba nie ma nic gorszego - puchnie wszystko, spac z goraca nie mozna, wychodzic w upal ciezko, nawet sobie ksiazki w parku nie moglam poczytac, bo co 15min chcialo mi sie siku I teraz sie boje, ze czeka mnie powtorka z rozrywki |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwalę się jakie literki kupiliśmy Szymusiowi |
|
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3420 | |||
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie wiem jak u Was ale u mnie na D.Śląsku pada śnieg!!
I nie śnieg z deszczem tylko takie wielkie, grube płaty śniegu!! Przedwczoraj chodziłam w koszulce z krótkim rękawem a dziś jest 2 st C i bałwana można lepić, co się porobiło z tą pogodą?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to Ty jeszcze miesiąc i możesz szykować się już do rozpakunku ale ten czas leci na SR zalecali nam, nawet niekoniecznie bajki, można nawet książkę kucharską czytać, byle oswajać dziecko z głosem czasem coś poczytam, ze śpiewaniem gorzej ale często gadamy do brzucha świerk przed moim blokiem już jest cały w śniegu!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

i już zaczynam się bać strasznie !!!!

)

no to wielkie brawa
i do butów już się nie mieszczę 

zębole

klask i: to tylko 70 przespanych nocy...hihi
Ostatnio mogę je jeść dzień w dzień z młodymi ziemniaczkami i sałatą ze śmietaną. Ale najpierw trzeba je zrobić 

w pierwszej ciazy tez wstawalam po 6 razy w nocy, a potem rano do pracy - koszmar, czasem chodzilam jak zombie.