|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
zapałeczka nospa forte i magnez i lez jak nie przejdzie to do szpitala. Ja mialam tak w tamtym tygodniu nachodzilam sie rowno i wszystko bolalo. Na szczescie nospa pomogla
Beatko superanckie kolory wozka. Zmalowana ciezka sytuacja ja chyba bym powiadomila. Masakryczna zgage mam dzisiaj i nic nie pomaga. Ogladalam wozki w moim rodzinnym miescie i widzialam tako captiva - wietny wozek z duza gondolka, co z tego jak wazy 20 kg a ja musze go wnosic. Szkoda bo na pewno bym sie na niego zdecydowala a tak zostaje jet z aluminiowym stelazem ale waga 10 kg
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz dzisiaj to wklejalam ale prosze jeszcze raz 1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień.
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
COŚ STRASZNEGO ZAMYKAJĄ MOJEGO LUMPKA
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :pal a:
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczka dziewczyny dobrze piszą, połóż się, zrelaksuj, jak chcesz weź nospę i poczekaj ze 2-3h, wszystko się powinno uspokoić.
A następnym razem mniej się forsuj
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za rady
Właśnie czekam aż mi mój H. przyniesie magnez i no spę i zobaczymy co dalej
|
#3338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam sie nie znam ale skoro dziewczyny mówia że magnez i nospe to tak trzeba ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pałąk krokowy! Cytat:
extra okazja! Cytat:
Cytat:
Masz chyba namiary na prawnika (wczesniej pisałaś) zapytaj go jak najwłaściwiej zrobić. |
||||
|
|
|
#3340 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wiosennie
Ale sie porobilo. Nerolka trzymak kciuki za Was dziewczyny, dacie rade zobaczysz. Moja kolezanka urodzila synka w 32 tygodniu. Ciaza byla zagrozona lekarze nie dawali jej duzych szans na to ze dziecko bedzie zdrowe przyczepily sie do niej wszystkie mozliwe chorby( ok moze prawie wszytskie) i cukrzyca ciazowa, miala zalozony pessar itd ale ona wierzyla ze synek i tak bedzie zdrowy i tak sie stalo. Po urodzeniu w szpitalu byl moze 3 tygodnie i teraz 7-letni juz lobuz ma sie swietnie i z tego co wiem to nie odstawal bardzo od swoich rowniesnikow szybko ich dogonil. Izunia jest i bedzie zdrowa a wizazowe ciotki zadbaja o to zeby pozytywne fluidy naladowaly Was energia. Bella gratulacje i trzymam kciuki za twoje dziewczynki zeby szybko wrocily do domu ![]() :kciu ki:Moniczka wspolczuje tylko nie wiem kogo bardziej czy tesciowej czy matki, bo rowniez pamietam ten nieciekawy incydent z Twoja tesciowa. ![]() A my konczymy 27 tydzien chyba dobrze pamietam ![]() I musze wam powiedziec ze od wypicia glukozy ( tygodnia)coraz bardziej czuje ruchy Majki. Teraz wiem co to znaczy falowanie brzucha niesamowite Pozostaje mi wam zyczyc dobrej nocy
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam na racuchy z jabłkami
![]()
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doczytuje dalej gąbka w wanience - nasze gąbki sa przeciez male to zdaza wyschnac, a taka wielka jak ma dziecko to rzadko wysycha do konca, i wlasnie dlatego te bakterie. zostaw kiedys na kilka dni lekko mokra gabke i zobacz jak ładnie zmienia kolor na gloniasty (moja zmienila) ladyinblack - akcja nerola jeszcze ponad tydzien trwa, przyłączyc sie mozesz Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-02 o 20:56 |
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
83monia doszły pieniążki ???
Zmalowana to ja już lecę do ciebie napewno będę przed innymi dziewczynami
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-02 o 20:59 |
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana już się zbieram , odłóż coś dla mnie
![]() ![]() Nerolko : Beatka, wózio pierwsza klasa a za tą kasę to nawet sekundy bym się nie zastanawiała ![]() ![]() ![]() a my właśnie z meżusiem wydaliśmy 900zł na Szymusia ( i coś tam dla mnie ) na allale w zasadzie mamy już jakieś 90% wyprawki kupiliśmy pieluszki flanelowe tetrowe , pałeczki do uszu, fride, filtry,termometr,łóżeczko turystyczne, ochraniacz na łóżeczko,termoopakowanie na butelkę,pojemniki do zamrażania pokarmu, chusteczki nawilżane, nożyczki,sudokrem, wkładki laktacyjne,myjki, prześcieradła, paklanki ![]() ![]() ![]() oto na co poszła premia mojego TŻ
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie to wszystki trudno idzie...). lepiej jesc jakies serki ze sliwka. i nie jedzcie bananow - poleca ne sa wlasnie na biegunke wiec powoduja zaparcia!
|
|
|
|
|
#3348 |
|
BAN stały
|
oj, widzę ze Nerola ma juz rozwarcie i to na 3 cm :szok:
Trzymaj się kochana! Nawet jak wody odejdą to kobietki potrafią przytrzymać jeszcze okolo miesiąca, więc moze nie bedzie tak szybko! Zapałeczka, spokojnie i daj znać czy tabletki pomogly, moze tylko szyjka oslabla. |
|
|
|
#3349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie do połowy uda, nie dłuższe A nie dośc że jestem w ciąży, to jeszcze jestem panią po 30-tce od jakiegoś czasu ![]() Cytat:
Krytyka, krzyki, brak akceptacji, tłamszenie psychiczne, smutek... Wiele lat, w zasadzie do dziś, usiłuję dojść do siebie po tym, co mi fundował przez pierwszych 20 lat życia. No ale w końcu potrafiłam się uwolnić, przynajmniej tak namacalnie, od niego i od 4 lat nie zamieniliśmy ani słowa. Cytat:
Cytat:
Nerolka - oto fluidy od mnie .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. Czujecie je z Izką?
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przyjedziecie wszystkie to nasmażę na świeżo
![]() patik no właśnie być w Świdniku i nie spotkać się z nami ? ![]()
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
widzę,że pogoda nie dopisała i dziewczyny zamiast na wycieczkach t przed kompem siedziały ![]() Zmalowana- jak nic wyślij pozew o alimenty,niech ma dupek za swoje!!! Nerola- ![]() Aania-piękny pokoik ![]() Zapałeczka- weź nospę i leż.Mi też sie brzuch "stawia" wieczorami,po większym wysiłku.Odpoczywaj i nospa !!! tyle na razie pamietam...przepraszam,ze tak skromnie ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Brunetka- też bym się powiesiła gdyby mojego lumpka zamknęli serio-też bym byłą smutna.ejjj- ale jaja- mamusie 2012 już się pojawiły nieźle
|
|
|
|
#3352 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Dobra kochane ide spac
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki. Zaczęłam kolejny tydzień pracy, już tak mi się nie chce...też macie takiego lenia? Ale przynajmniej podjęłam decyzję, kończę pracę 27 maja i ani dnia dłużej! A co!
U nas w niedzielę wszystko otwarte, od 13-18. Cytat:
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
Ja leżę już 3 godz., tabletki wzięłam jak radziłyście i na razie jest dobrze
Ból i skurcze ustały Ale takiego stracha mam, że boję się wstać nawet do łazienki...
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
No to zrobiliśmy część zakupów i zostały nam w sumie tylko sprawy apteczno - kosmetyczne
No i oczywiście łóżeczko i wózek, które chcieliśmy zamówić, ale pani stwierdziła że ona na sklepie może trzymać 2 tygodnie więc jak chcemy odebrać w czerwcu to mamy zamówić po połowie maja a nie teraz Tylko że oczywiście znowu sobie naryłam z tym wózkiem Różnica w cenie to 500 zł Plusy dla jedo znalazłam następujące: -skrętne przednie koła -w gondolce podnoszone oparcie tak że dziecko może siedzieć (w emaljunga jest takie króciutkie oparcie że chyba tylko głowę by mógł ciut unieść) -oczywiście cena korzystniejsza A plusy emaljungi: -leciutko się prowadzi -duże pompowane koła niestety nieskrętne -lepsza jakość wykonania. No i mam straszny dylemat
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie kończę zamawiać wyprawkę u r_p77 którego polecałyście mam nadzieję że będę zadowolona
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dla mnie to jedo też dostaje plusa za lekkie prowadzenie i dwu stopniową regulację amortyzatorów ale może dlatego ze właśnie to mnie urzekło w jedo i na ten wózek się zdecydowaliśmy
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
Beata tu się nie ma czego wstydzić, każdy kupuje to na co go stać
. My na przykład nie kupujemy 3 w 1, dzidzia urodzi się pod koniec sierpnia, nie wiadomo, czy będzie pogoda na spacery we wrześniu czy październiku, a potem zimno i słota. Dlatego kupujemy samą gondolkę, osobno dobry fotelik do samochodu, a na wiosnę porządną spacerówkę. Mam nadzieję, że ta opcja zda egzamin. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

I zastanawiam się co robić, jechać na pogotowie sprawdzić czy wszystko okk, czy może to tylko moje paranoje...

Właśnie czekam aż mi mój H. przyniesie magnez i no spę i zobaczymy co dalej

przesyłka wyniosła mnie 30zł kurierem bo babka tak orientacyjnie wpisała koszt dostawy.
zębole

Ale później ciężko odzwyczaić
napewno będę przed innymi dziewczynami