|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
poprawiłam pytałaś mnie kiedyś jak się piecze ziemniaki w soli w piekarniku. więc ziemniaki w skórkach, wyszorowane of cors delikatnie smaruje się olejem,oliwa, masełkiem - co kto woli. potem obtaczas dokładnie w soli z dodatkiem pieprzu, zawijasz w folię aluminiowa i na godzinę do piekarnika ( ja na 240 stp nastawiam). pod koniec pieczenia można naciąć krzyżyk na górze kazdego ziemniaczka i dodać masełka czosnkowego. sól po zdjęciu folii elegancko odchodzi od skórki, a ziemniak smakuje wśmienicie
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
indygo my wymieliśmy opony chyba trzy dni temu
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
ale mam glupie pytanie - obierasz je ze skórki po wyjęciu z piekarnika?
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.
|
|
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a koła rozumiem pompowane? nie piankowe? ale ja kumam!!!!! ty o oponach w aucie, a ja o kolach w wózku myślę ekstra, auto na kołach piankowych
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-05-03 o 15:43 |
|
|
|
|
#4145 |
|
kosmitka
|
My też mamy opony wymienione, oby na Mazury zima nie dotarła
.
|
|
#4146 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie1
Wróciliśmy z wiochy szybciej niż myślałam- m. musiał do swojej babci gnać. Opędzlowałam arbuza, a teraz chrupki orzechowe ![]() Cytat:
czasem coś załaskocze- aż się zastanawiam czy to serio to??? ![]() Cytat:
Cytat:
SVR tez kiedyś używałam TAKI porą zimową. Ale niestety jak wiele kremów po kilku opakowania zaczął mnie piec Wkurza mnie to strasznie- z wielkimi trudami znajdę coś fajnego, a potem znów szukanie bo twarz pali W każdym bądź razie z suchymi plackami, liszejowaceniem radził sobie dobrze Nie długo wyjdzie,że próbowałam każdego kremu o którym napiszecie Cytat:
I opuściłaś klubik ![]() Cytat:
Ja tez nie ![]() dużo czy mało?? Cytat:
a ja się rozryczałam ![]() Cytat:
![]() to nadrabiam dalej... |
|||||||
|
|
|
#4147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z tymi oponami umarłam ![]() :rot fl:![]() ![]() wyobraziłam sobie moje autko na takich kołeczkach piankowych a tak na marginesie - koła pompowane super się sprawdzają na śniegu o ile są duże |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wracając do wózku to mi się podobają duże z tyłu małe z przodu, wydają się praktyczne.
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju nie mówcie już tyle o tych wózkach bo czuję presję że w końcu i ja powinnam je zacząć oglądać a tak mi się nie chce
|
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałyście że już jest wątek mamusie styczniowo-lutowe 2012??
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie normalnie nerwy biorą jak widzę kto otworzył ten wątek.
Przecież ta babka miesiąc temu prosiła o poradę na brzuchatkach- wyliczeniach jaka by płeć jej wyszla, gdyby im się udało jakimś cudem. I teraz zakłada wątek a nawet nie ma potwierdzonego. Błagam .Jak ktoś z was zna ją i lubi to przepraszam, ale dla mnie to nie jest normalne. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-03 o 16:14 |
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() brzydki,. długi majowy weekend dobiega końca ![]() a ja już jestem po mojej dzisiejszej wizycie i teraz wiem jak się czują te rozczarowane, bo na bank będzie calzedonia, waży 580g i ma wszytko na swoim miejscu,ładnie ją pooglądaliśmy , nie mogę w nią uwierzyć bo jakoś tak się nastawiłam na chłopczyka, a tu taka niespodzianka....ok, ide nadrabiać |
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam ii ja , szok nie
To mogę oficjalnie szukać sukienki na wesele na 28 maja ja to ja , w 6 mc będę, ale panna młoda będzie w końcówce 7mc
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam i dziwne to jakieś... bo to powinien być raczej wątek starajacych sie, a nie mamusiek stycz-luty, bo założyła go dziewczyna, która przecież się dopiero stara. Ale może ja głupia jestem, ze tak uważam - po prostu sądzę, ze nie ma co zapeszać |
|
|
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
ale chwilami jestem zmęczona "dzięki" K. A nawet poddenerwowana. W takich myślę sobie że ta moja euforia spowodowana faktem, że ma przyjśc na świat drugi maluch jest mocno przesadzona
Tylko że ja siedzę w domu już prawie dwa lata - najpierw zwolnienie, potem macierzyński, wychowawczy, zwolnienie z pracy, druga ciąża... Moze dlatego mam takie ponure mysli chwilami. Bo przecież w sumie mile chwile przeważają.Tylko czasem już bym wyszła do ludzi![]() ale się dziś rozpisałam
|
|
|
|
#4157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihi myślę tak samo, tylko nie chciałam tak dobitnie tego opisywac ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
zobaczysz, jutro będziesz przeszczęsliwa, że to dziewczynka - tak miało widocznie być. A chłopczyk będzie (trzymam kciukasy zeby tak było) następny Cytat:
Ale rozumiem Twoje samopoczucie i cheć "wyjścia do ludzi" - pewnie też tak będę miała hihih |
|||
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech już żyje.W ogóle w pierwszej wersji było jeszcze dobitniej bo kurcze- rozumiem, że chce się mieć dziecko, że się stara, ale bez przesady. Wydaje mi się, że taki wątek powinno się zakładać mając potwierdzoną ciążę. W końcu przecież ktoś będzie pewien ciąży i będzie musiał zakładać nowy wątek bo ten to raczej już nie nadaje się jako wątek dla mamuś- chyba, że faktycznie ciąża się potwierdzi, czego jej życzę. Bo to musi się w końcu uspokoić
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- i po pierwszej info, że chłopca to tu nie ma byłam troszkę zawiedziona. Ale teraz się cieszę z mojej calzedonii bardzo - zresztą jakby się okazało ze jednak Adas to tez sie bede cieszyć ![]() a jak wrażenia nt pani doktor? Cytat:
![]() Cytat:
a teraz zamierzasz po odchowaniu maluszka szukać pracy?ja wracam do roboty po macierzynskim (o ile firmie sie nie odwidzi) i juz mysle co bedzie z małą... moja mama twardo chce się nią zająć, razem z tatą, ale juz są nie młodzi (mama 70 a tata jeszcze wiecej) i nie wiem czy dadzą radę. MAm żłobek ponoć superowy koło pracy, musze tam kiedyś podjechać żeby się dowiedzieć jak jest z miejscami, tak na wszelki wypadek. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- dziewczyny, a macie juz jakieś imiennicze typy dla dziewczynek? no oczywiście oprócz naszych dwóch Amelek
|
|||
|
|
|
#4163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane..
Ja nie pisze ale czytam na bierzaco... ![]() Z tym sniegiem w PL to masakra jakas... ![]() Normalnie klimat sie zmienia strasznie ![]() Cytat:
i bedziesz sie cieszyc mała kobitka acelinka............Tobie tez gratuluje małej lejdi Cytat:
Widac ze dziewczyna dosc nadgorliwa... Ciekawe co bedzie jak jej sie nie uda utrafic na ten styczen- luty tylko np na kwiecien.. Czy bedzie prowadziła dalej watek mamusia stycz.-lutow. Cytat:
slina do kostek... zachcialo mi sie ziemniaków.. Nigdy nie robilam w soli i pieprzu... musze sprobowac.... Cytat:
Mały juz ma dwa lata a mi sie wydaje ze dopiero co wczoraj rodzilam... ![]() Normalnie dni uciekaja jak szalone i juz mi brakuje jak Alan był taki malutki....Chyba nie zdazylam sie nacieszyc .... Mam nadzieje ze tym razem sie uda... I wiecie co...? Zwazyłam sie... Odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy przytyłam 2,5 kg No ale mam do tego 4 kg nadprogramowe ze wczesniejszej ciazy takze licze ze jestem na plusie 6,5 kg Mam nadzieje ze nie bede tyła wiecej niz 1 -1,5 kg na miesiac ![]() No ale zobaczymy czy mi sie uda... ![]() Jesc mi sie znowu zachcialo ....
|
||||
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam od pierwszego ciążowego ważenia na plusie 3,5 kg, ale nie wiem ile było wczesniej, wiec licze, że 4 kilo do przodu
|
|
|
|
#4165 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ost. termin@ to u mnie 23.12- ale moje cykle są tak nieregularne i tak długie, że początkowo zastanawiałam się czy na dobry wątek się zapisałam- czy nie powinnam się na listopad przenieść Przynajmniej nie będę się stresowała, że jest przeterminowana Cytat:
Teraz najbardziej to mi poszło w udźce, boczki i troszkę w brzuch, a na wadze ok 3-3,5 kg + A z wyglądu to mam wrażenie, że z 5-6 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio kupiłam balerinki w CCC- oczywiście w części dla dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super historia!!! Gratuluję kopniaczków ![]() Cytat:
Nie zgadzam się... chciałabym, żeby już minęły ![]() Cytat:
no ja też jestem bardzo rozgarnięta i kumata - od początku ciąży ![]() Cytat:
Jakby co to się wymienimy Ale na pewno będziesz w niebo wzięta przez tę swoją niespodziankę |
|||||||||
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pracuje prawie 3 lata. (odkad zaszłam w ciaze z Alanem)..... ![]() Tez czasami juz jobca (ze tak napisze) dostaje od tego siedzenia w domu... Nie ze brakuje mi imrez czy innych takich, Ale chcialabym odłaczyc wtyczke i nie myslec o pieluchach, obiedzie, sprzataniu itd... ![]() Ale mam zamiar po tym dzidziolu wczesniej wrocic do pracy... tzn...sie okaze wszystko w praniu...
|
|
|
|
|
#4167 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika ja już chciałam wrócić do pracy ostatnio po wychowawczym, ale mnie zwolnili
Od razu po macierzynskim to dla mnie za wcześnie - myślę, że 22-tygodniowy dzidziuś jest jeszcze wtedy za mały na żłobek czy nianię, ale to moje zdanie. Znam mamusie które tak zrobiły i chwalą sobie taka decyzję. A pracy na pewno bedę szukać, bo trudno wyżyc z jednej pensji Agnieszka życzę Ci w takim razie żebys zobaczyła te dwie kreseczki po wychowawczym |
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Archinta trzymam cie za słowo
![]() Danika pani dr zrobiła na mnie dobre wrażenie, wypytała mnie jak nikt inny, a do tego usg było robione bardzo dokładnie i w pełni zaspokoiło moją ciekawość, więc jestem na tak. Następną wizytę z wynikami badań, które mi zleciłą mam 27 maja Mama nadzieje, że ten smutek mi przejdzie, bo naprawdę cieszy mnie to, że z małą w porządku, ale już wiem, ze popełniłam wielki błąd nastawiając się aż tak bardzo na chłopca |
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
znów moja kocica dzikusa przyszła do brzuszka
śmieszne te zwierzaki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

pytałaś mnie kiedyś jak się piecze ziemniaki w soli w piekarniku. więc ziemniaki w skórkach, wyszorowane of cors
delikatnie smaruje się olejem,oliwa, masełkiem - co kto woli. potem obtaczas dokładnie w soli z dodatkiem pieprzu, zawijasz w folię aluminiowa i na godzinę do piekarnika ( ja na 240 stp nastawiam). pod koniec pieczenia można naciąć krzyżyk na górze kazdego ziemniaczka i dodać masełka czosnkowego. sól po zdjęciu folii elegancko odchodzi od skórki, a ziemniak smakuje wśmienicie 
ale mam glupie pytanie - obierasz je ze skórki po wyjęciu z piekarnika?
.
czasem coś załaskocze- aż się zastanawiam czy to serio to???
, bo myślał, że to zwykły żel do mycia ciała.
Jak już mówiłam, mam trądzik różowaty i mam teraz megazaostrzenie. W ciąży muszę sobie darować leczenie, więc dbam tylko, żeby cery nie drażnić jeszcze bardziej, nawilżam, natłuszczam (bo mam też suche plamy, skóra się przy nosie łuszczy), robię maseczki, filtruję. Jak bardziej dbam to jest lepiej, ale moją zmorą są czerwone plamy po wypryskach, które utrzymują się dłuuuugie miesiące i nie ma mowy, żebym nie używała mocno kryjącego podkładu + korektora.
W każdym bądź razie z suchymi plackami, liszejowaceniem radził sobie dobrze
, więc dodatkowy stres...

zobaczysz, jutro będziesz przeszczęsliwa, że to dziewczynka - tak miało widocznie być. A chłopczyk będzie (trzymam kciukasy zeby tak było) następny 
- ide do wc a tam wkladka czerwona. Serce mi podeszło do gardła, ale przyglądam się, a to się przykleiło mnóstwo nitek z mojej nowej czerwonej bielizny 

Od razu po macierzynskim to dla mnie za wcześnie - myślę, że 22-tygodniowy dzidziuś jest jeszcze wtedy za mały na żłobek czy nianię, ale to moje zdanie. Znam mamusie które tak zrobiły i chwalą sobie taka decyzję. A pracy na pewno bedę szukać, bo trudno wyżyc z jednej pensji