|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Odebrałam wynik glukozy.
Nie mam na wyniku podanych norm, ale chyba nie jest dobrze... Glukoza na czczo 111 mg/dl Po 1h 152 mg/dl Po 2h 177 mg/dl Już mam nadciśnienie ciążowe... jeszcze cukrzycy mi brakuje...
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
na czczo ciut za wysoko po 2h norma do 140 więc za dużo dziwne że po 1 h masz niższy poziom cukru niż po 2 h, znaczy, że organizm kiepsko radzi sobie ze spalaniem
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka- ja sie do końca nie znam,ale trzymam
żeby te wyniki były okNatka- ale macie pogodę w maju u nas śniegu nie ma,ale pada i zimno...choc u nas ponoc najcieplej w kraju![]() Kocyk- kocyków mam dwa i nie wiem ale chyba są z polaru..tzn taki materiał jak polar.w każdym bądź razie nawet jakbym miała z 5 takich kocyków to by mi się przydały.bo ciągle te dwa to mi mało. u mnie z myciem zębów małej słabo,tzn ona nie umie pluc pasty,ja nie chcę żeby ją łykała,bo i tak dużo chemii łyka na codzień w jedzeniu myjemy często samą wodą a pastę mało... póki co wyglądają ząbki ładnie...ale to pewnie tez nie tak łatwo zuważyc jak się robi mała dziurka...
|
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie dziwne to jest, bo po 1h jest norma do 180, a po 2h do 140...
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka Ja się też nie znam
![]() Ale nie martwimy się na zapas
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik mój Oluś też niezbyt często myje zęby.On woli jeść paste
![]() Madziulka pewnie bedziesz musiala robic gluzkoze 2 raz ja musze cos kupic Olusiowi na 2 latka chciałam rowerek biegowy ale po przymiarce Oluś jest jeszcze do niego mały i nie wiem co mu kupić?moze mi cos podpowiecie? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-03 o 18:13 |
|
|
|
#3517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciśnienie to może przez pogodę? nie wiem nie znam się ale to raczej chyba normalne dla ciężarówek ![]() zaneta co do kocyków to u nas to był najczęściej powtarzający się prezent od odwiedzających i mamy ich chyba z 10 przeróżne od malutkich i cienkich po porządnie ciepłe, wszystkie w sumie są spoko, poza takim który kupiłam w Ikei - nie wiem z czego on jest ale mały się pod nim od razu pocił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam takie bez fluoru więc spoko może ją jeść ale ciekawa jestem kiedy załapie że trzeba szorować i wypluć
|
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zima u Was ![]() u mnie sniegu nie ma ale zaczęło padać, zrobiło się zimno i paskudnie... torcik cudny i na pewno pyszny brawo ale masz młodziutka teściową, młodsza niż moja mama. wróciliśmy z lodów zjadłam 4 wielkie gałki na dwie raty a potem jeszcze pojechaliśmy do pizzerii i zjadłam wielkiego cheeseburgera XXL i normalnie o mało co nie pękłam ale było pyszne, wybraliśmy się ze znajomymi i fajnie pędziliśmy popołudnie, na koniec wstąpiliśmy jeszcze do nich na herbatkę i ciacho ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
U nas okrpna pogoda ;( deszcz okropny teraz siedze i czekam na smska od Mężulka bo zwykle po 19 przychodzi z pracy i pisze
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
CZesc kobitki kochane
![]() Swędzenie mam dokładnie od jakiś 2 dni nic nie mówiłam bo nie chciałam panikować myślałam, że może mam na coś uczulenie Zadzwoniłam do lekarza i kazał mi sie natychmiast pojawić na izbie przyjęć. Przez to, że już leżałam w szpitalu na to nawet się nie zastanawiali tylko od razu połozyli na odddział, dostałam od razu jakieś leki, a jutro czekam na badania Jestem załamana, lekarz stwierdził, że to jest na 70% cholestaza Dopóki nie mam wyników nic więcej mi nie powiedzą
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki mocno mocno, żeby to nie była jednak cholestaza
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymaj się kochana a ja się zdrzemnęłam tak prawie 2h , ciekawe co będę w nocy robić strasznie ospały ten dzień no i ta pogoda , masakra |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam wierzę że bedzie ok glupie to ale mam takie przeczucie ze bedzie dobrze
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko, jeszcze brunetka w szpitalu, ale się porobiło.... Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-05-03 o 19:08 |
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi.... ja już od jakiegoś czasu mam kłopoty z oddychaniem, zwłaszcza jak mala gdzieś wysoko się wierci, ale dziś to już był koszmar...... sama się przestraszyłam, ale na szczęście teraz już jest ok
![]() Brunetka kochana trzymamy mocno kciuki żeby z badań jednak nic nie wyszło ![]() Madziulka faktycznie coś nie bardzo te wyniki....... ale żeby to nie była żadna cukrzyca ani nic.................No to nam kurczę narobili z Nerolką ![]() Ja leże od rana w łóżku, mąż własnie pojechal do koscioła, ja jednak zrezygnowałam..... coś mnie rozkłada, a na dodatek w żadnej aptece w moim mieście nie ma tego syropu dla ciężarnych! ponoć na magazynach brakuje......... Normalnie masarka... żona kuzyna mojego tż urodziła w grudniu synka - przeboje nieziemskie, łącznie z tym że lekarz w londynie powiedział jej wprost że on by radził usunąć ciąże.... miała cieknące wody płodowe, i chwytało się dosłownie wszystko...... na szczęście dziecko urodziło się zdrowe. miał jakieś rutynowe badania, mocz itd i co? wyszła jakaś paskudna bakteria, wyslali ją na tydzień do Prokocimia, a to 160km od domu.... jak się okazało ta bakteria to nie była w moczu tylko w tym cholernym woreczku do badań! a maluch zupełnie zdrowy..........
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny jesteście kochane
Ryczę jak bóbr, ale nadal mam nadzieję, że to nie jest ta cholerna cholestaza !!!!! Nie dam się jej !!! I nie dam zrobić krzywdy mojej niuni!!! |
|
|
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak kochana masz myslec
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowiesz się że leżysz tylko aby odpocząć, bo wyniki będziesz miała dobre, zobaczysz!! Nie zamartwiać mi się tutaj proszę My wszystkie trzymamy kciuki aby wyniki były dobre, prawda dziewczyny ? ![]() No i wysyłamy ZDROWĄ energię! Agula o Boże ![]() ale wiesz co lepiej jak się okazało, że to w woreczku a nie że coś z dzieciątkiem się stało! Ja czytam Język niemowlęcia - mam dopiero wstęp ale już mi się podoba |
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas też ponuro, teraz się rozpadało.... siedzimy całe popołudnie w domu, przespałam się trochę... masakra, ostatnio nie ma dnia żebym nie musiała się chwilę zdrzemnąć....
![]() Co za lekarze..... Cytat:
żeby było wszystko dobrze!!!Cytat:
Mały mi całe popołudnie rozrabia, jak go TŻ głaszcze to się uspokaja troszkę.. a jutro na usg idę...
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to fałszywy alarm,ponoć zaledwie 5 % kobiet ma cholestazę, tak mi powiedział gin, często w ciąży zdarzają się prawie identyczne objawy np alergii czy niedostosowania skóry do ciąży Głowa do góry!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie brzuszki
wracam do was po wakacjach, świetach i u schyłku weekendu majowego niestety widze że Nerolka w szpitalu zaciskam wiec kciuki żeby Iza jeszce poleżała w brzuszku u mnie też wielkie płaty śniegu ![]() dla ocieplenia wstawiam zdjecie z wakacji z moiom 22 tygodniowym brzuszkiem
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A lepiej uczyć od malutkiego, bo to inwestycja na całe życie! Cytat:
Będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! QUOTE=telik;26689595] dla ocieplenia wstawiam zdjecie z wakacji z moiom 22 tygodniowym brzuszkiem[/QUOTE] Kurcze, to mój 25 tygodniowy się do niego nie umywa
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmm słoneczko! Fajnie napisałaś na zdjęciu JASIU
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[/QUOTE]Jestem wielką fanką Twojego zgrabnego małego brzuszka, mnie kilogramy atakują od samego początku. Niestety juz +8. staram sie pilnowac i troszke cwicze ale jakos waga szybko idzie do góry
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-03 o 19:57 |
|
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Ale piszecie
Marina ale masz dużego chłopa, szykuj się powoli do rozpakunku ![]() Brunetka jejku zmartwiłaś mnie tylko proszę Cię nie płacz i się nie denerwuj, jutro po badaniach wypuszczą Cię do domciu będzie wszystko dobrze, zobaczysz. Przesyłam FLUIDYYYYZanetaa ale masz talent, tort rewelka, jak z cukierni. Ja bym takiego nie dała rady. Jak się robi tą ala skorupę na wierzch? Ja mam 2 kocyki, jeden z polaru, drugi z mikrofibry, i chyba nie kupuję już żadnego, może jakiś cienki polarowy uda mi się na ciuchach upolować. agulaabar myślę, że wysoki puls nie jest powodem do niepokoju, w ciąży na ogół on jest podwyższony, ciężki oddech pewnie przez uciskanie dzidziolka, poczekaj do jutra, jak nie masz zawrotów głowy to jest dobrze. Madziulka coś nie tak z wynikami, dziwne że po godzinie wynik niższy niż po dwóch, ale to lekarz musi wyrazić opinię. Nie martw się na zapas w każdym razie. Rano pogoda była świetna, pojechalismy z mężem do kazimierza, i pogoda się popsuła, godzinę posiedzieliśmy na rynku i wróciliśmy, więcej czasu droga zajmuje w jedna stronę..zachaczylismy o moich rodziców, dostałam reklamówkę ciuszków od brata ciotecznego. Jadłam dzisiaj chyba wszystko, przesadziłam. Mała mi włazi w żebra, nie mogę siedzieć. Ale jaja na śląsku dzisiaj z pogodą. |
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
a teraz siedzimy sobie w domku już w Wawie i pada śnieg, także nie tylko Śląsk zaatakowała zima![]() Jako tako nadrobiłam Was i martwią mnie smutne wieści od Neroli i Brunetki także i ode mnie:Nerolko, wierzę, że dotrwacie z Izą w brzuszku jak najdłużej ![]() Brunetko, kciuki i za Was żeby to nie było to paskudztwo, w końcu 70% to jeszcze nie 100%No i za wszystkie udane wizyty oraz kolejne rozpoczęte tygodnie - ![]() My dziś z Mają mamy 27t+1d czyli wchodzimy w 28 tydzien, to już 7. miesiąc z tego wychodzi ![]() Dobra, uciekam na razie, bo jeszcze na dobre się nie rozpakowaliśmy... A i jeszcze o Madziulce zapomniałam! Mam nadzieję, że będzie ok, choć porównuję ze swoimi wynikami i faktycznie masz wyższe, bo ja mam: na czczo 72, po 1h 164, po 2h 127, ale miejmy nadzieję, że przy powtórce badania będzie ok!!! Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-03 o 20:04 |
|
|
|
#3539 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ale się Wam pogoda zepsuła, oby jutro było ładniej
Cytat:
A torcik cudny .Cytat:
Brunetka trzymamy kciuki, żeby badania wyszły dobrze . Oby Cię ta cholestaza ominęła.Cytat:
. Pozazdrościły Ci pysznego obiadku.Cytat:
Nerola nie dajcie się, najważniejsze, że skurcze ustały. Marina ale masz już dużego chłopaczka .Cytat:
A widziałyście takie okrycia dla dzieci? Bo ja dopiero to odkryłam i nie wiem czy w Polsce są takie rzeczy popularne? Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-05-03 o 20:07 |
|||||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Patik kiedyś dała link Aga do masy cukrowej
i tak mnie korciła i ją zrobiłam tutaj masz link :http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...nie-tortu.html Jak Twój katar? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

żeby te wyniki były ok
u nas śniegu nie ma,ale pada
i zimno...choc u nas ponoc najcieplej w kraju

przeróżne od malutkich i cienkich po porządnie ciepłe, wszystkie w sumie są spoko, poza takim który kupiłam w Ikei - nie wiem z czego on jest ale mały się pod nim od razu pocił 

i na pewno pyszny
zjadłam 4 wielkie gałki na dwie raty a potem jeszcze pojechaliśmy do pizzerii i zjadłam wielkiego cheeseburgera XXL i normalnie o mało co nie pękłam
ale było pyszne, wybraliśmy się ze znajomymi i fajnie pędziliśmy popołudnie, na koniec wstąpiliśmy jeszcze do nich na herbatkę i ciacho 
i wtedy się zaczęło: skurcze i natychmiastowe rozwarcie.Wtedy nagle się obudzili i dostała dużą dawkę,wtedy skurcze zaczęły ustawac,jednak szyjka zgładziła się prawie całkowicie

Zakończone: 2