Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 17:22   #3511
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Odebrałam wynik glukozy.
Nie mam na wyniku podanych norm, ale chyba nie jest dobrze...

Glukoza na czczo 111 mg/dl
Po 1h 152 mg/dl
Po 2h 177 mg/dl

Już mam nadciśnienie ciążowe... jeszcze cukrzycy mi brakuje...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:25   #3512
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Odebrałam wynik glukozy.

Po 1h 152 mg/dl
Po 2h 177 mg/dl

oj no faktycznie nieciekawie
na czczo ciut za wysoko po 2h norma do 140 więc za dużo
dziwne że po 1 h masz niższy poziom cukru niż po 2 h, znaczy, że organizm kiepsko radzi sobie ze spalaniem

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:30   #3513
BABONIK
Zadomowienie

Madziulka- ja sie do końca nie znam,ale trzymam żeby te wyniki były ok

Natka- ale macie pogodę w maju u nas śniegu nie ma,ale pada i zimno...choc u nas ponoc najcieplej w kraju

Kocyk- kocyków mam dwa i nie wiem ale chyba są z polaru..tzn taki materiał jak polar.w każdym bądź razie nawet jakbym miała z 5 takich kocyków to by mi się przydały.bo ciągle te dwa to mi mało.

u mnie z myciem zębów małej słabo,tzn ona nie umie pluc pasty,ja nie chcę żeby ją łykała,bo i tak dużo chemii łyka na codzień w jedzeniu myjemy często samą wodą a pastę mało... póki co wyglądają ząbki ładnie...ale to pewnie tez nie tak łatwo zuważyc jak się robi mała dziurka...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:57   #3514
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
oj no faktycznie nieciekawie
na czczo ciut za wysoko po 2h norma do 140 więc za dużo
dziwne że po 1 h masz niższy poziom cukru niż po 2 h, znaczy, że organizm kiepsko radzi sobie ze spalaniem
No właśnie dziwne to jest, bo po 1h jest norma do 180, a po 2h do 140...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:59   #3515
zanetaa88
Zakorzenienie

Madziulka Ja się też nie znam
Ale nie martwimy się na zapas

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:08   #3516
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Babonik mój Oluś też niezbyt często myje zęby.On woli jeść paste
Madziulka pewnie bedziesz musiala robic gluzkoze 2 raz

ja musze cos kupic Olusiowi na 2 latka chciałam rowerek biegowy ale po przymiarce Oluś jest jeszcze do niego mały i nie wiem co mu kupić?
moze mi cos podpowiecie?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-05-03 o 18:13
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:21   #3517
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy!

Ciężko mi się oddycha, non stop chce mi się pić, jest mu duszno, cisnienie 96/64 a puls 112.....

czy to normalne?!
z oddychaniem to raczej normalne, mi też sie ciężej oddycha bo macica przecież się powiększa i uciska wszystkie narządy..
Ciśnienie to może przez pogodę? nie wiem nie znam się ale to raczej chyba normalne dla ciężarówek

zaneta co do kocyków to u nas to był najczęściej powtarzający się prezent od odwiedzających i mamy ich chyba z 10 przeróżne od malutkich i cienkich po porządnie ciepłe, wszystkie w sumie są spoko, poza takim który kupiłam w Ikei - nie wiem z czego on jest ale mały się pod nim od razu pocił

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Odebrałam wynik glukozy.

Po 1h 152 mg/dl
Po 2h 177 mg/dl

oj to chyba nie są zbyt dobre wyniki, coś nie tak ze po 2h jest więcej niż po 1h

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

u mnie z myciem zębów małej słabo,tzn ona nie umie pluc pasty,ja nie chcę żeby ją łykała,bo i tak dużo chemii łyka na codzień w jedzeniu myjemy często samą wodą a pastę mało... póki co wyglądają ząbki ładnie...ale to pewnie tez nie tak łatwo zuważyc jak się robi mała dziurka...
Filip co prawda mniejszy od Waszych bobasów ale u nas tez mycie wygląda tak że on zjada, a własciwie zasysa pastę ze szczoteczki Mam takie bez fluoru więc spoko może ją jeść ale ciekawa jestem kiedy załapie że trzeba szorować i wypluć
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:40   #3518
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
No kurczę bo siedzę na allegro
I zastanawiam się nad kocykami

Pewnie będzie tak, że żaden nie wybiorę

Pokazuję zdjęcia, że śnieg to nie ściema
i ten "wspaniały" torcik dla teściowej
Kokardeczki w sam raz pasują dla kobiety która kończy 47 lat,
no co nie miałam weny

Zanka idę do klubu!!

Ale zima u Was

u mnie sniegu nie ma ale zaczęło padać, zrobiło się zimno i paskudnie...
torcik cudny i na pewno pyszny

brawo

ale masz młodziutka teściową, młodsza niż moja mama.
wróciliśmy z lodów zjadłam 4 wielkie gałki na dwie raty a potem jeszcze pojechaliśmy do pizzerii i zjadłam wielkiego cheeseburgera XXL i normalnie o mało co nie pękłam ale było pyszne, wybraliśmy się ze znajomymi i fajnie pędziliśmy popołudnie, na koniec wstąpiliśmy jeszcze do nich na herbatkę i ciacho

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
dzień dobry

rozmawiałam dziś z Nerolą. a więc:
to że pojawiły się skurcze i rozwarcie to wina tych matołków w szpitalu.Milena nie wzięła ze sobą fenoterlu ze sobą- no jasne,że w szpitalu powinna dostac...no ale nie dostała i wtedy się zaczęło: skurcze i natychmiastowe rozwarcie.Wtedy nagle się obudzili i dostała dużą dawkę,wtedy skurcze zaczęły ustawac,jednak szyjka zgładziła się prawie całkowicie rozwarcie duże,wiec pewnie poleży już do końca w szpitalu.nie jest jej to zupełnie na rękę,bo jak miało byc wiele osób do pomocy przy dzieciach to nie ma nikogo...nawet jej rodzice nie chcą jej wesprzec przykre,ale widzę,że Milenka dzielnie się trzyma chociaz w domu sajgon dzieci się dostały do rzeczy Izki i kosmetyki poszły w zapomnienie.Nreola ma nadzieje,że ciuszki chociaż zostaną w całości.Dziś ma 33 +1 ,dostała zastrzyki na płucka,ale ma nadzieje,że Izka jednak jeszcze posiedzi.Ja też myślę,że to jeszcze potrwa.O tyle pocieszające,że jedzenie ma sobre kazała Was pozdrowic i ucałowac.

a u nas znów brzydko
co za głąby pierwsze co to powinni zadbać o kontynuacje terapii fenoterolem przy jej skurczach a nie czekać na nie wiadomo co dobrze że już ustały i rozwarcie się nie powiększa, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:48   #3519
moniczka2123
Zadomowienie

U nas okrpna pogoda ;( deszcz okropny teraz siedze i czekam na smska od Mężulka bo zwykle po 19 przychodzi z pracy i pisze

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:52   #3520
brunetka2000
Zakorzenienie

CZesc kobitki kochane
Swędzenie mam dokładnie od jakiś 2 dni nic nie mówiłam bo nie chciałam panikować myślałam, że może mam na coś uczulenie
Zadzwoniłam do lekarza i kazał mi sie natychmiast pojawić na izbie przyjęć.
Przez to, że już leżałam w szpitalu na to nawet się nie zastanawiali tylko od razu połozyli na odddział, dostałam od razu jakieś leki, a jutro czekam na badania Jestem załamana, lekarz stwierdził, że to jest na 70% cholestaza
Dopóki nie mam wyników nic więcej mi nie powiedzą
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:00   #3521
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
CZesc kobitki kochane
Swędzenie mam dokładnie od jakiś 2 dni nic nie mówiłam bo nie chciałam panikować myślałam, że może mam na coś uczulenie
Przez to, że już leżałam w szpitalu na to nawet się nie zastanawiali tylko od razu połozyli na odddział, dostałam od razu jakieś leki, a jutro czekam na badania Jestem załamana, lekarz stwierdził, że to jest na 70% cholestaza
Kochana bidulko Ty Trzymam kciuki mocno mocno, żeby to nie była jednak cholestaza
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:00   #3522
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
CZesc kobitki kochane
ja dalej wierzę że to nie cholestaza wyjdzie z tych wyników!!!! i trzymaj się kochana

a ja się zdrzemnęłam tak prawie 2h , ciekawe co będę w nocy robić strasznie ospały ten dzień no i ta pogoda , masakra
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:02   #3523
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
CZesc kobitki kochane

Ja tam wierzę że bedzie ok glupie to ale mam takie przeczucie ze bedzie dobrze

Stary 2011-05-03, 19:06   #3524
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Agula ja ost też cieżko oddycham nie wiem moze dziecko gdzies uciska
Ja też mam coraz większe problemy z oddychaniem, nawet na siedząco niekiedy ledwo oddycham, nie mogę już leżeć na plecach. Moja gin wysyła mnie na konsultacje, bo mówi że trochę za wcześnie na takie problemy w pozycji siedzącej.

O matko, jeszcze brunetka w szpitalu, ale się porobiło....

Edytowane przez CrazyMachine
Czas edycji: 2011-05-03 o 19:08
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:06   #3525
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi.... ja już od jakiegoś czasu mam kłopoty z oddychaniem, zwłaszcza jak mala gdzieś wysoko się wierci, ale dziś to już był koszmar...... sama się przestraszyłam, ale na szczęście teraz już jest ok

Brunetka kochana trzymamy mocno kciuki żeby z badań jednak nic nie wyszło

Madziulka faktycznie coś nie bardzo te wyniki....... ale żeby to nie była żadna cukrzyca ani nic.................

No to nam kurczę narobili z Nerolką

Ja leże od rana w łóżku, mąż własnie pojechal do koscioła, ja jednak zrezygnowałam..... coś mnie rozkłada, a na dodatek w żadnej aptece w moim mieście nie ma tego syropu dla ciężarnych! ponoć na magazynach brakuje.........

Normalnie masarka... żona kuzyna mojego tż urodziła w grudniu synka - przeboje nieziemskie, łącznie z tym że lekarz w londynie powiedział jej wprost że on by radził usunąć ciąże.... miała cieknące wody płodowe, i chwytało się dosłownie wszystko...... na szczęście dziecko urodziło się zdrowe. miał jakieś rutynowe badania, mocz itd i co? wyszła jakaś paskudna bakteria, wyslali ją na tydzień do Prokocimia, a to 160km od domu.... jak się okazało ta bakteria to nie była w moczu tylko w tym cholernym woreczku do badań! a maluch zupełnie zdrowy..........

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:14   #3526
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny jesteście kochane
Ryczę jak bóbr, ale nadal mam nadzieję, że to nie jest ta cholerna cholestaza !!!!! Nie dam się jej !!! I nie dam zrobić krzywdy mojej niuni!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:15   #3527
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Ryczę jak bóbr, ale nadal mam nadzieję, że to nie jest ta cholerna cholestaza !!!!! Nie dam się jej !!! I nie dam zrobić krzywdy mojej niuni!!!
i tak kochana masz myslec

Stary 2011-05-03, 19:17   #3528
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
CZesc kobitki kochane

Dowiesz się że leżysz tylko aby odpocząć, bo wyniki będziesz miała dobre, zobaczysz!!
Nie zamartwiać mi się tutaj proszę
My wszystkie trzymamy kciuki aby wyniki były dobre,
prawda dziewczyny ?

No i wysyłamy ZDROWĄ energię!

Agula
o Boże
ale wiesz co lepiej jak się okazało, że to w woreczku
a nie że coś z dzieciątkiem się stało!

Ja czytam Język niemowlęcia - mam dopiero wstęp ale już mi się podoba

Stary 2011-05-03, 19:21   #3529
aania_20
Zakorzenienie

U nas też ponuro, teraz się rozpadało.... siedzimy całe popołudnie w domu, przespałam się trochę... masakra, ostatnio nie ma dnia żebym nie musiała się chwilę zdrzemnąć....

Co za lekarze..... biedna Nerolka...mam nadzieję że Iza posiedzi jeszcze jakiś czas u mamy...

Cytat:
Trzymam żeby było wszystko dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
wyszła jakaś paskudna bakteria, wyslali ją na tydzień do Prokocimia, a to 160km od domu.... jak się okazało ta bakteria to nie była w moczu tylko w tym cholernym woreczku do badań! a maluch zupełnie zdrowy..........
no kurka wodna... zwątpić można jak się o takich lekarzach słyszy...pewnie nerwów ich to kosztowało co nie miara...

Mały mi całe popołudnie rozrabia, jak go TŻ głaszcze to się uspokaja troszkę..
a jutro na usg idę...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:23   #3530
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie martw się!
Wydaje mi się, że to fałszywy alarm,ponoć zaledwie 5 % kobiet ma cholestazę, tak mi powiedział gin, często w ciąży zdarzają się prawie identyczne objawy np alergii czy niedostosowania skóry do ciąży

Głowa do góry!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:24   #3531
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie brzuszki
wracam do was po wakacjach, świetach i u schyłku weekendu majowego

niestety widze że Nerolka w szpitalu zaciskam wiec kciuki żeby Iza jeszce poleżała w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam u mnie też śnieg pada i jest 1stopien i
u mnie też wielkie płaty śniegu

dla ocieplenia wstawiam zdjecie z wakacji z moiom 22 tygodniowym brzuszkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01163.jpg (155,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22 tc recepcja.jpg (105,0 KB, 60 załadowań)
Stary 2011-05-03, 19:38   #3532
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież chyba pasty dla dzieci sa tak zrobione, że nawet jak się je łyka to nic się złego nie dzieje. Bo wiadomo że zanim maluch nauczy się myć i wypluwać, to parę tubek pożre

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip co prawda mniejszy od Waszych bobasów ale u nas tez mycie wygląda tak że on zjada, a własciwie zasysa pastę ze szczoteczki Mam takie bez fluoru więc spoko może ją jeść ale ciekawa jestem kiedy załapie że trzeba szorować i wypluć
Ano właśnie!!! Tak mi sie wydawało
A lepiej uczyć od malutkiego, bo to inwestycja na całe życie!

Cytat:
CZesc kobitki kochane
Kochana bruneteczko, jestem z Tobą
Będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

QUOTE=telik;26689595]
dla ocieplenia wstawiam zdjecie z wakacji z moiom 22 tygodniowym brzuszkiem[/QUOTE]
Kurcze, to mój 25 tygodniowy się do niego nie umywa
Stary 2011-05-03, 19:40   #3533
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Witajcie brzuszki
wracam do was po wakacjach, świetach i u schyłku weekendu majowego

niestety widze że Nerolka w szpitalu zaciskam wiec kciuki żeby Iza jeszce poleżała w brzuszku

u mnie też wielkie płaty śniegu

Mmm słoneczko!
Fajnie napisałaś na zdjęciu JASIU

Stary 2011-05-03, 19:43   #3534
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
QUOTE=telik;26689595]
Kurcze, to mój 25 tygodniowy się do niego nie umywa [/QUOTE]

Jestem wielką fanką Twojego zgrabnego małego brzuszka, mnie kilogramy atakują od samego początku. Niestety juz +8. staram sie pilnowac i troszke cwicze ale jakos waga szybko idzie do góry
Stary 2011-05-03, 19:45   #3535
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem wielką fanką Twojego zgrabnego małego brzuszka, mnie kilogramy atakują od samego początku. Niestety juz +8. staram sie pilnowac i troszke cwicze ale jakos waga szybko idzie do góry
+ 8??? To musiałaś byc straszną kruszyneczką przed ciążą, bo nigdy bym nie powiedziała, że ta szczupła osoba na zdjęciach może być jeszcze 8 kg chudsza

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-03 o 19:57
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:52   #3536
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Madziulka- ja sie do końca nie znam,ale trzymam żeby te wyniki były ok

Natka- ale macie pogodę w maju u nas śniegu nie ma,ale pada i zimno...choc u nas ponoc najcieplej w kraju

Kocyk- kocyków mam dwa i nie wiem ale chyba są z polaru..tzn taki materiał jak polar.w każdym bądź razie nawet jakbym miała z 5 takich kocyków to by mi się przydały.bo ciągle te dwa to mi mało.

ale te pasty dla dzieci sa przystosowane do tego zeby je zjadac, bo dzieci plukac nie potrafia. lepiej cvhociaz raz dziennie jednak myc zeby pasta. ale to moje zdanie a ja stomatologiem nie jestem

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Babonik mój Oluś też niezbyt często myje zęby.On woli jeść paste
Madziulka pewnie bedziesz musiala robic gluzkoze 2 raz

ja musze cos kupic Olusiowi na 2 latka chciałam rowerek biegowy ale po przymiarce Oluś jest jeszcze do niego mały i nie wiem co mu kupić?
moze mi cos podpowiecie?
a ile ma wzrostu? na moim drugim watku dziewczyny mowily o jakims wlasnie nizszym bo jedna ma niskie dziecko, moge popytac co to za rodzaj. zmierz jak dlugie ma do kroku nogi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:55   #3537
patik87
Zakorzenienie

Ale piszecie pogoda nie pozwoliła poświętować więc wszystkie przed kompem.

Marina ale masz dużego chłopa, szykuj się powoli do rozpakunku

Brunetka jejku zmartwiłaś mnie tylko proszę Cię nie płacz i się nie denerwuj, jutro po badaniach wypuszczą Cię do domciu będzie wszystko dobrze, zobaczysz. Przesyłam FLUIDYYYY:cmo k:
Zanetaa ale masz talent, tort rewelka, jak z cukierni. Ja bym takiego nie dała rady. Jak się robi tą ala skorupę na wierzch?
Ja mam 2 kocyki, jeden z polaru, drugi z mikrofibry, i chyba nie kupuję już żadnego, może jakiś cienki polarowy uda mi się na ciuchach upolować.

agulaabar myślę, że wysoki puls nie jest powodem do niepokoju, w ciąży na ogół on jest podwyższony, ciężki oddech pewnie przez uciskanie dzidziolka, poczekaj do jutra, jak nie masz zawrotów głowy to jest dobrze.

Madziulka coś nie tak z wynikami, dziwne że po godzinie wynik niższy niż po dwóch, ale to lekarz musi wyrazić opinię. Nie martw się na zapas w każdym razie.

Rano pogoda była świetna, pojechalismy z mężem do kazimierza, i pogoda się popsuła, godzinę posiedzieliśmy na rynku i wróciliśmy, więcej czasu droga zajmuje w jedna stronę..zachaczylismy o moich rodziców, dostałam reklamówkę ciuszków od brata ciotecznego. Jadłam dzisiaj chyba wszystko, przesadziłam. Mała mi włazi w żebra, nie mogę siedzieć.

Ale jaja na śląsku dzisiaj z pogodą.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:00   #3538
karolinee1983
Zadomowienie

Witam mamusie wróciliśmy z majowych eskapad, ale wypad do d... bo pogody zero, więc u moich teściów tylko przewalaliśmy się w domu z kąta w kąt i żarliśmy a teraz siedzimy sobie w domku już w Wawie i pada śnieg, także nie tylko Śląsk zaatakowała zima

Jako tako nadrobiłam Was i martwią mnie smutne wieści od Neroli i Brunetki także i ode mnie:

Nerolko, wierzę, że dotrwacie z Izą w brzuszku jak najdłużej

Brunetko, kciuki i za Was żeby to nie było to paskudztwo, w końcu 70% to jeszcze nie 100%

No i za wszystkie udane wizyty oraz kolejne rozpoczęte tygodnie -

My dziś z Mają mamy 27t+1d czyli wchodzimy w 28 tydzien, to już 7. miesiąc z tego wychodzi

Dobra, uciekam na razie, bo jeszcze na dobre się nie rozpakowaliśmy...

A i jeszcze o Madziulce zapomniałam! Mam nadzieję, że będzie ok, choć porównuję ze swoimi wynikami i faktycznie masz wyższe, bo ja mam: na czczo 72, po 1h 164, po 2h 127, ale miejmy nadzieję, że przy powtórce badania będzie ok!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-05-03 o 20:04
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:03   #3539
DaKaro
Zadomowienie

Ale się Wam pogoda zepsuła, oby jutro było ładniej.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
DeKaro[/B] zapomniałam ,że T y w Irlandii jesteś w niedziele był 1 maja więc święto pracy i u Nas było zamknięte wszystko
U nas świątek piątek czy niedziela, wszystko pootwierane.
A torcik cudny.
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Co do wózków to znowu zgadzam się z meszsares - ja też żałowałam że kupiłam 3w1
Lepszym wyjściem byłoby kupienie najpierw samej gondoli a potem porządnej spacerówki
Cieszę się, że ktoś ma doświadczenie w tej kwestii. W sumie tak właśnie wymyśliłam z wózkiem, ale nie byłam do końca przekonana czy to zda egzamin.

Brunetka trzymamy kciuki, żeby badania wyszły dobrze. Oby Cię ta cholestaza ominęła.
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wiecie co...:baba : jestem mega wściekła. Rozmawiałam przez tel z brunetką i po rozmowie słyszę coś w kuchni się dzieje 'dziwnego' idę tam i co ? Moje pieski ściągneły jakimś cudem jednego surowego kotleta schabowego z szafki i zjadły. #$@$#@$5%#$%
A to d.pki jedne. Pozazdrościły Ci pysznego obiadku.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A, i jeszcze mi się przypomniało - Scio, a jak Twoje swędzenie? Przeszło, czy może byłaś u lekarza? Jesli pisałaś, to sorki, ale jakoś mi umknkęło...
No właśnie, gdzie jest Scio?

Nerola nie dajcie się, najważniejsze, że skurcze ustały.
Marina ale masz już dużego chłopaczka.
Cytat:
Brzuszek rośnie, a gdzie byłaś na urlopie?
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
miałam rożek dla Filipa i nigdy go nie użyłam
poduszki nie mam zamiaru kupować ani do łóżeczka ani do wózka
do wózka wystarczy jakiś kocyk na razie
zimną wiadomo jakiś śpiworek... no chyba że dziecko w kombinezonie to grubszy kocyk wystarczy
A widziałyście takie okrycia dla dzieci? Bo ja dopiero to odkryłam i nie wiem czy w Polsce są takie rzeczy popularne?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby-sleep-bag.jpg (51,6 KB, 24 załadowań)

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-05-03 o 20:07
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:06   #3540
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik kiedyś dała link Aga do masy cukrowej
i tak mnie korciła i ją zrobiłam
tutaj masz link :http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...nie-tortu.html

Jak Twój katar?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości