Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 10:36   #4381
Patiisia
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
na szczęście wyczytałam że my składując o becikowe do końca roku nie musimy składać zaświadczenia. Bo mimo iż pewnie większość z nas ma pierwszy wpis w karcie z przed 10 tygodnia to nie wiem czy z 1 trymestru miały byście 3 wizyty - ja np nie.
Mi się udało, że byłam 3 razy w 1 trymestrze, ale teraz zmienili przepisy to i tak nie ważne

Cytat:
Idę luli.
Dobranoc
Jutro muszę wstać 2h wcześniej (6:30 - )

proszę nie piszcie jutro za dużo bo nie dam rady nadrobić

podobno wieczorem mamy isć na jakiś kabaret bo kolega ma 2 wolne bilety chyba na "Ani mru mru"

cotynato - ale przecież wyraźnie napisałam że "dla mnie" - każdy może mieć własne zdanie
Baw się dobrze Lubię tych gości z ani mru mru

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hahah, ale miałam chwilę napięcia i ekscytacji
Wchodzę od wc, coś tam robię i patrzę na brzuch a tam coś wypuklego w okolicach pępka ;D cała podniecona podwijam migiem koszulkę i okazało się ze to tylko papierek po cukierku ( tż wcześniej oddał strzał ze zwiniętego papierka na mój biust i spadł w trakcie chodzeni ) , co za rozczarowanie mnie dopadło

Idę spać
Haha, takie rozczarowanie to chyba najgorsze co może być

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Co do becikowego to tutaj nie ma takiego jednorazowego ale co
miesiac na kazde dziecko (niewazne czy biedne czy bogate) przysługuje 140 eurakow
Bardzo fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a ile jesteście ze sobą parą ?
20 miesięcy Może to jeszcze niezbyt dużo, ale zdążyłam przez ten czas poznać tż od wszystkich możliwych stron
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:36   #4382
aa2
Zakorzenienie

kobity spadam sie ubrac i do sklepu po jakieś żarełko nie pedzcie za szybko , albo pędzcie przynajmniej bede miała co czytac jak wróce buziolaki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:43   #4383
Patiisia
Wtajemniczenie

Wpadłam tak tylko na chwilkę, bo zbieram się zaraz do lekarki Życzcie Nam szczęścia, chciałabym już uzupełnić lukę na liście jeśli chodzi o płeć mojego maluszka Buźka

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Btw, mam jeszcze jedno pytanie które mnie zastanawia.. Leżałam dzisiaj sobie rano spokojnie przed wstaniem z łóżka i trzymałam rękę na brzuchu. Nagle poczułam takie dziwne uczucie, gdzieś lekko poniżej pępka, takie jakby pęknięcie jakiegoś pęcherzyka, takie puknięcie jakby.. Czy możliwe że to już dzidzia? Czy raczej moje jelita itp? Lekarki się nie będę pytać bo ona jest zdania że 20 tygodnia poczuję takie prawdziwe kopniaki, wcześniej mówi że to niemożliwe (z medycznego punktu widzenia ).
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:44   #4384
DzastaW
Zadomowienie

Patiisia trzymam kciuki =)

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

To może być kopnięcie, nieraz mam takie dziwne wrażenie, a za chwile się ono powtarza w tym samym miejscu i wiem że to dzidzi =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:46   #4385
agnieszka 0605
Zakorzenienie

dzień doberek

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a co do tego mojego zboczenia z wysokością wózka to znalazłam najwyższy ale cena zabójcza a i wizualnie mi sie nie podoba he he
oto on:
http://www.babyland.pl/inkontrahent....26&q=&r=0&rg=0
rzeczywiście mega duży u MEGA drogi

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wiecie co takie pisanie co praktyczne a co nie w pewnym stopniu tak naprawde jest bezsensu no bo tak:
dziewczyny które spodziewają sie kolejnego dzieciatka chca nam w jakiś sposób podpowiedzieć itd bo mają doświadczenie i ok super ale prawda jest taka ze wiele z nas które po raz pierwszy zostają mama chca zrobić duzo rzeczy po swojemu, kupic to co sie podoba albo to co myślą ze nam sie przyda no i mysla dobrze, ale jak ktoś juz gdzieś usłyszał inna opinie albo wyrobił sobie swoją to w sumie nie ma co naciskać ze to jest dobre a to złe bo każda z nas cieszy się w inny sposób, inaczej do wszystkiego podchodzi wiec po prostu obie strony musze sie zrozumieć
dokładnie zgadzam się z Asią każda z nas poczyta, poczyta a i kupi takie jakie sobie wymarzyła i "obmyśliła", bo każda z nas chce sama zobaczyc co i jak (przynajmniej ja tak mam )

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a tak w ogle to od wczoraj CHYBA czuje ruchy dzidziusia takie jakby bulgotki w dole brzucha nie wiem czy to dzidzia moze to jelita jednak ale i tak sie ciesze bo sobie mysle ze to własnie dzidzia

myśle, ze to "chyba" jest niepotrzbne i przesyłam ogromne gratulacje Teraz bedzie tylko mocniej i częściej !!

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale jestem podekscytowana!! Na weekendzie jadę do krakowa na targi mother and baby
gratuluje wyjazdu, słuchaj uważnie - żebyś mogła nas potem wyedukować

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:50   #4386
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was kochane =) nie nadrabiałam narazie stron, bo spoooooooooooro ich =) dzidzi daje czadu z kopaniem (w poniedziałek było tylko spokojnie, wyczulo chyba że jesteśmy u teściów i rodzice się wkurzają). Narzeczony jak poczuł kopnięcie to się popłakał (a twardziel z Niego) =))) muszę się odrazu wyżalić, chodzi o ślub: chcę tego ślubu teraz, ale zarazem nie chce... Chce bo: kocham narzeczonego, chcieliśmy tego ślubu od początku, nie chce bo: teściowa cały czas gada że ślub musi być zanim się dziecko urodzi, przez Nią czuje się zmuszona do ślubu... Narzeczonemu dzisiaj się wyżaliłam i powiedziałam że narazie nie chce do Niej jeździć (naszczęście Mój narzeczony nie lubi zabardzo Swojej mamy, więc się nie wkurzył)
zazdroszczę!!! ja nadal kopniaków nie mam

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:52   #4387
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
muszę się odrazu wyżalić, chodzi o ślub: chcę tego ślubu teraz, ale zarazem nie chce...
z tego co pamiętam - u Was temp jest dość szybkie, tylko kurcze nie pamiętam na kiedy mieliście zaplanowany ten ślub??? <przepraszam> I czy kościelny czy tylko cywilny?

Rozumiem Twoje rozterki - każdy je ma przed ślubem, bo to naprawdę ważna decyzja. Ale musisz myśleć o sobie i o dzidziolku. Czego Ty naprawdę chcesz? Czy chcesz tego ślubu?

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość

20 miesięcy Może to jeszcze niezbyt dużo, ale zdążyłam przez ten czas poznać tż od wszystkich możliwych stron

oj chyba nie ze wszytskich ... Zobaczysz, ze nie raz Cie zaskoczą, miejmy nadzieję, ze pozytywnie, choć z teściami różnie bywa...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 10:56   #4388
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Ja mam chyba za dużo SADŁA - TŁUSZCZU na brzuchu!!! Ja jak coś czuję to albo gilganie piórkiem na dole blisko włochów
Albo brzuch jakby mi się w którymś miejscu napnie (wyczuć żadnej "kólki" nie idzie przez tę warstwę sadła) Przez jakiś czas matrwiłam się czy nie mam lekkich skurczy teraz wiem, że to Amelka ale dziwne to jakieś... lepiej jakby mnie kopnęła...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-04, 11:01   #4389
DzastaW
Zadomowienie

agnieszka ślub miał być cywilny, termin nadal nie ustalony (dzisiaj będziemy mieć akty urodzenia, więc będzie można już wszystko załatwić), ślub miał być do końca sierpnia. Hmm... Ja uważam że dziecko nie będzie cierpieć jeśli ślub weźmiemy póżniej (w ciągu 1,5 roku). A Ja chce tego ślubu, ale teraz bym go brała z przymusu (bo teściowa cały czas gada że MUSI być ślub).

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

kasjiuleczka Ja też mam spory brzuszek (182 cm, 80 kg.). Teraz się zwarzyłam i w ciągu miesiąca niecałego schudłam prawie 2 kg (na ostatniej wizycie u gina miałam 81,2 albo 81,8). A jem coraz więcej.

Stary 2011-05-04, 11:02   #4390
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

A pamiętacie jak pisałam ostatnio, że myślimy o ślubie kościelnym za 2lata i chcemy, żeby Filip i Amela szli przed nami (coś w stlu naszych druhenek )
no i mama mi mówiła, że nie wiadomo czy księża się zgodzą za tyle lat z 2dzieci... A miało być tak pięknie... Co o tym myślicie?

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-04, 11:02   #4391
DzastaW
Zadomowienie

Sama już się pogubiłam co chce... =(

Stary 2011-05-04, 11:03   #4392
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Brrry

Widzę że dziś mamy trochę wizyt sobie i koleżankom życze owocnych w wiedzę, sobie dodatkowo odwagi bo pierwszy raz ide z mężem i jakaś taka skrępowana jestem :/

Łóżeczko... długo myślałam o turystycznym ale mąż mnie przekonał że drewniane lepsiejsze bo jest regulacja wysokości a w turystycznym nie ma i już od samego początku żeby malucha wyjąć trzeba sie głęboko nachylać. W drewnianym dodatkowo może być szuflada na co ja się oczywiście uparłam no i właśnie te szczebelki ale to już omówiłyście

Co do wagi to czytam i mam wrażenie że nie macie sie czym martwić. Ja przy wzroście 165 ważyłam ponad 80 teraz po kilku dniach nieważenia się na liczniku mam 86 ale jakieś mam dziwne wrażenie że to nie wynika z mojego obżarstwa (teraz jem mniej niż przed ciążą) tylko i mój i wasze maluchy zaczynają już głównie rosnąć, biust gigant swoje waży. Pociesze Was kochane że ja na bank przekroczę stówę więc nie martwcie się chudzinki

Patiisia te ruchy to jakaś czarna magia ja raz na jakiś czas czuję "przemieszczenie" piłki w podbrzuszu poza tym chyba nic, żadnych rybek, bąbelków ani nic ale ja gruboskórna jestem

A co do zakupów maluszkowych ja nie mam jeszcze kompletnie nic, nawet nie wiem od czego zacząć

Aha i temat pracy był, macie fajnie bo macie gdzie wracać, ja obecnie mam umowę do sierpnia więc zostanie ona przedłużona tylko do porodu a potem już tylko Urząd Pracy mnie przytuli to jest dopiero super świadomość że nie ma do czego wracać a z nową pracą wiecie jak jest ciężko. Dobrze że mąż w miarę dobrze zarabia to jakoś to będzie.

DzastaW współczuję Ci masz totalnie patową sytuację bo czego kolwiek nie zdecydujesz to i tak będzie decyzja podjęta pod wpływem kogoś. Niestety rodzinki mają to do siebie że wyrażają zdanie bez pytania. Zamknijcie się z Tżetem i porozmawiajcie o tym co jest dla Was ważne no i w razie czego uzbrójcie się w twarde tyłki ważne żeby Wam było dobrze reszta świata jest daaaaaaaleko dalej

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:04   #4393
bianeczkaa
Zakorzenienie

Witajcie Obiecany brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01181.jpg (82,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01182.jpg (88,6 KB, 32 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:05   #4394
DzastaW
Zadomowienie

kasiuleczka Mi się wydaje że powinni się zgodzić. My planujemy kościelny na rocznice ślubu cywilnego =))) wtedy będzie 2 dzieci, więc niech lepiej księża nie robią problemów, bo się wkurzę =)

Stary 2011-05-04, 11:06   #4395
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
agnieszka ślub miał być cywilny, termin nadal nie ustalony (dzisiaj będziemy mieć akty urodzenia, więc będzie można już wszystko załatwić), ślub miał być do końca sierpnia. Hmm... Ja uważam że dziecko nie będzie cierpieć jeśli ślub weźmiemy póżniej (w ciągu 1,5 roku). A Ja chce tego ślubu, ale teraz bym go brała z przymusu (bo teściowa cały czas gada że MUSI być ślub).

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

kasjiuleczka Ja też mam spory brzuszek (182 cm, 80 kg.). Teraz się zwarzyłam i w ciągu miesiąca niecałego schudłam prawie 2 kg (na ostatniej wizycie u gina miałam 81,2 albo 81,8). A jem coraz więcej.
Przy takim wzroście tyle kg. to nic... ja mam 157cm i 75kg! 10kg. więcej niż zawsze, nigdy chuda nie byłam, choć gruba też nie - mam taką budowę... bez wcięcia w pasie i niby mam ciężkie kości, nikt mi nigdy tyle kg. nie daje... No ale po 1ciąży ten wał tłuszczu został...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-04, 11:06   #4396
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Brrry

Widzę że dziś mamy trochę wizyt sobie i koleżankom życze owocnych w wiedzę, sobie dodatkowo odwagi bo pierwszy raz ide z mężem i jakaś taka skrępowana jestem :/

Łóżeczko... długo myślałam o turystycznym ale mąż mnie przekonał że drewniane lepsiejsze bo jest regulacja wysokości a w turystycznym nie ma i już od samego początku żeby malucha wyjąć trzeba sie głęboko nachylać. W drewnianym dodatkowo może być szuflada na co ja się oczywiście uparłam no i właśnie te szczebelki ale to już omówiłyście

Co do wagi to czytam i mam wrażenie że nie macie sie czym martwić. Ja przy wzroście 165 ważyłam ponad 80 teraz po kilku dniach nieważenia się na liczniku mam 86 ale jakieś mam dziwne wrażenie że to nie wynika z mojego obżarstwa (teraz jem mniej niż przed ciążą) tylko i mój i wasze maluchy zaczynają już głównie rosnąć, biust gigant swoje waży. Pociesze Was kochane że ja na bank przekroczę stówę więc nie martwcie się chudzinki

Patiisia te ruchy to jakaś czarna magia ja raz na jakiś czas czuję "przemieszczenie" piłki w podbrzuszu poza tym chyba nic, żadnych rybek, bąbelków ani nic ale ja gruboskórna jestem

A co do zakupów maluszkowych ja nie mam jeszcze kompletnie nic, nawet nie wiem od czego zacząć

Aha i temat pracy był, macie fajnie bo macie gdzie wracać, ja obecnie mam umowę do sierpnia więc zostanie ona przedłużona tylko do porodu a potem już tylko Urząd Pracy mnie przytuli to jest dopiero super świadomość że nie ma do czego wracać a z nową pracą wiecie jak jest ciężko. Dobrze że mąż w miarę dobrze zarabia to jakoś to będzie.

DzastaW współczuję Ci masz totalnie patową sytuację bo czego kolwiek nie zdecydujesz to i tak będzie decyzja podjęta pod wpływem kogoś. Niestety rodzinki mają to do siebie że wyrażają zdanie bez pytania. Zamknijcie się z Tżetem i porozmawiajcie o tym co jest dla Was ważne no i w razie czego uzbrójcie się w twarde tyłki ważne żeby Wam było dobrze reszta świata jest daaaaaaaleko dalej
ja ważę 88,6 od ponad 3 miesięcy ale teraz na pewno się ruszy

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:07   #4397
DzastaW
Zadomowienie

bianeczkaa śliczny brzuszek =)

Stary 2011-05-04, 11:08   #4398
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
ja mam podobny

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-04, 11:10   #4399
DzastaW
Zadomowienie

Ja jestem wdzięczna Moim rodzicom, bo Oni na nic nie naciskają (twierdzą że ślubu nie musimy teraz brać, bo dziecko to nie powód i że krótko się znamy). Oni twierdzą że zrobimy co zechcemy, że to Nasze życie a nie innych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 11:10   #4400
81gosia
Zadomowienie

Byłam dzis na badaniach.
Usłuszałam, ze to moje kochane maleństwo, to "wielki pasożyt" dla mojego organizmu, bo mi sie morfologia pogorszyła. Mam niedokrwistość - dostałam witaminy. Torbielą mam się nie przejmować. Polożna i gin stwierdziły, że jak przy mojej budowie ciała to dzidziol jest wielki , ale poczekam na potwierdzenie z USG połówkowego. Dopiero na początku czerwca ale zdecydowalismy sie na 3D Tylko podobno mało przybrałam na wadze według nich 1,5kg, ale ja wiem ze 2,5kg bo za 1 razem źle mi w kartę wpisała

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja mam turystyczne i jestem baaaardzo zadowolona mały mi faktycznie czasem leciał w rożne strony jak sie uczyl wstawac i tylko odbijał się od siatki jak pileczka
i o to mi chodziło

my chyba pisalysmy o innej stabilności nie myslałam tu o wywracaniu się łózeczka, bo jakie by nie było, wywracac się nie może, ale jak malec zaczyna się łapać szczebelków żeby wstać to ma podparcie, a siatki, po pierwsze nie ma jak złapac, po drugie ona się ugina zeby niewiem jak naciagnięta, ale to moje zdanie.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:17   #4401
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
kasiuleczka Mi się wydaje że powinni się zgodzić. My planujemy kościelny na rocznice ślubu cywilnego =))) wtedy będzie 2 dzieci, więc niech lepiej księża nie robią problemów, bo się wkurzę =)
Księża są różni... u mojego męża na wiosce - skąd pochodzi jest ksiądz wariat!!! (tzn. teraz już choruje i od kilku tyg. go nie ma i z tego co wiem już go nie będzie... ufff... )
Tam na wiosce ksiądz nauczył ludzi, że kto więcej da, żywcem do nieba pójdzie... na kolędzie dobrze gadał z rodziną jak grubo w kopercie było. Na ambonie (czy jak to tam się zwie) wyczytywał kto mu na kolędzie ofiary nie dał....
A ja jak z mężem (wtedy jeszcze chłopakiem) szliśmy za rękę do jego domu (ja u niego spałam) to ksiądz jak jechał samochodem, zatrzymał się, uchylił okno i krzyczał na nas - wy szatany! i pluł na nas
Ostatnio (z rok temu) też na wiosce nas ksiądz spotkał i coś wyzywał z daleka a mój mąż na niego (zazwyczaj jest spokojny a ja ta nie dobra) tym razem ja kiedy zbliżyłam się do księdza, przy ludziach powiedziałam coś w stylu - a jaki z księdza człowiek, że takimi obelgami bliźniego wyzywa? Nic się nie odezwał tylko szybko na plebanię schował

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-04, 11:17   #4402
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Śliczny brzusio, kurczę ten czas naprawdę zasuwa konkretnie.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:17   #4403
MalgosiaM8
Zakorzenienie

szybkie pytanie dziewczynki, zmywarkę mam od mc, pierze dość dobrze, ale od dwóch prań nie domywa, zacieki takie na szkle, że zastanawiam się czy nie przecierac ścierą każdej szklanki
Używam tabletek all in one, pranie nastawiam intensywne, nie krótkie i jest dupa, coś możecie poradzić ?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 11:18   #4404
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
A pamiętacie jak pisałam ostatnio, że myślimy o ślubie kościelnym za 2lata i chcemy, żeby Filip i Amela szli przed nami (coś w stlu naszych druhenek )
no i mama mi mówiła, że nie wiadomo czy księża się zgodzą za tyle lat z 2dzieci... A miało być tak pięknie... Co o tym myślicie?
ale mie ma przepisu zeby się nie zgodzili, okres od cywilnego nie ma znaczenia ilośc dzieci tez nie.

My cywilny braliśmy juz prawie 2 lata temu, a kościelny planujemy w 5 rocznicę slubu. Mnie sie marzy kameralnie my i swiadkowie w małym drewnianym kosciółku w górach. Rodzice jak będzie im sie chciało jechać. Mąż też chce cichy tylko dla nas. Przeciez drugi raz gosci nie bedziemy prosić. Tak wogóle to chciała bym na Jaszczurówce w Zakopanym ale nie wiem czy tam wogóle udzielają slubów, czy jest to mozliwe.

A jak nas ksiadz zapyta czemu tak długo czekalismy to powiemy ze musielismy dorosnąc do tej decyzji
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-05-04, 11:20   #4405
DzastaW
Zadomowienie

kasiuleczka ksiądz poprostu genialny =))) he he

Stary 2011-05-04, 11:20   #4406
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
szybkie pytanie dziewczynki, zmywarkę mam od mc, pierze dość dobrze, ale od dwóch prań nie domywa, zacieki takie na szkle, że zastanawiam się czy nie przecierac ścierą każdej szklanki
Używam tabletek all in one, pranie nastawiam intensywne, nie krótkie i jest dupa, coś możecie poradzić ?
ja mam wszystko oddzielnie, bo czytalismy na necie że te 3w1 nie zawsze sa dobre. Teraz mam produkty Ludwika ale podobno te z Lidla sa dobre

a to że nie domywa to moze kwestia ulozenia albo za duzo chociaż mój mąż pcha do szerokości 45cm tyle co do 60cm, Nie wiem jak to robi też mi czasem jakiegos garka nie domyje

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-04 o 11:22
Stary 2011-05-04, 11:22   #4407
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Ja jutro robię badania pojutrze mi je mama odbierze a we wtorek wizyta ale wiecie co będę wtedy w 19tyg + 4dni to mi będzie UGS połówkowe gin. robiła? może tylko mnie zbada i będzie kazała za tydzień przyjść, to moją kruszynkę za 2tyg. zobaczę

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-04, 11:24   #4408
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Od wczoraj się zastanawiam czy przypadkiem już nie czuję mojego małego stworka. Czasem mam takie uczucie jakby mi w brzuchu coś musowało
Ale nie jestem pewna czy to nie jelita Poczekam jeszcze trochę to się wyjaśni co i jak. Na wszelki wypadek zapisałam w kalendarzu tak jak lekarz mi kazał.
Ale bym chciała żeby to już był stworek
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:24   #4409
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ja mam wszystko oddzielnie, bo czytalismy na necie że te 3w1 nie zawsze sa dobre. Teraz mam produkty Ludwika ale podobno te z Lidla sa dobre

a to że nie domywa to moze kwestia ulozenia albo za duzo chociaż mój mąż pcha do szerokości 45cm tyle co do 60cm, Nie wiem jak to robi też mi czasem jakiegos garka nie domyje
Ale jakie masz oddzielne? Ja mam tabletki, sól i nabłyszczacz. Ale czasem też nie domyje, tzn domyje, ale szklanki zostawia mętne - to chyba zależy od tabletek. Teraz mam calgonit i to od nich, bo zostawia smugi nawet na zmywarce. A wcześniej sonat - i jakby one były lepsze.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:28   #4410
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
ale mie ma przepisu zeby się nie zgodzili, okres od cywilnego nie ma znaczenia ilośc dzieci tez nie.

My cywilny braliśmy juz prawie 2 lata temu, a kościelny planujemy w 5 rocznicę slubu. Mnie sie marzy kameralnie my i swiadkowie w małym drewnianym kosciółku w górach. Rodzice jak będzie im sie chciało jechać. Mąż też chce cichy tylko dla nas. Przeciez drugi raz gosci nie bedziemy prosić. Tak wogóle to chciała bym na Jaszczurówce w Zakopanym ale nie wiem czy tam wogóle udzielają slubów, czy jest to mozliwe.

A jak nas ksiadz zapyta czemu tak długo czekalismy to powiemy ze musielismy dorosnąc do tej decyzji
Ahhh ja się trochę martwię... u nas księża nieludzccy jacyś... Np.jak mój kuzyn popełnił 5 lat temu samobójstwo to go nie chcieli pochować...
Jedna parafia jest spoko (teraz nawet do niej należę) to są jacyś bracia... chodzą w bosych nogach - sandałkach... oni kuzyna pochowali i 2lata temu na kolędzie ksiądz nam mówił, że mamy do nich przyjść to bez problemu udzielą nam slubu. Pożyjemy, zobaczymy

KOPNIACZKI AMELECZKI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości