|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
Jasne, że jest Kapp Ahl - toż to ja w Łodzi mieszkam, tu raczej nie ma problemu z dużymi sieciówkami. Tylko ja bym wolała zamówić na all lub w innym internetowym sklepie, zwłaszcza, jakby było przez Was polecone, bo po prostu - nie mam czasu wybrać się na zakupy. Po pracy biegiem do domu bo Ola czeka na cycka, wieczorem - 3 razy w tygodniu fitness, a pozostałe dwa dni - TŻ wieczroami chodzi na siłownię. Zostają weekendy, a wtedy to ja chcę byc z dzieć mi jak najwięcej, więc moja szafa biedna jest. Na prawdę nie ma tu żadnej w rozmiarze L/XL? No ładnie, musze się za siebie zabrać
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() A taki wypad polecam
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka ja ci napisze po naszemu
nie rżnij głupa przeciez mnie widzialas!!!!! XXXXXL:p---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- wygladalam jak krowa a teraz bede wygladac jak dojna krowa no ale coz, nie wszystkie musza byc piękne, szczuple i miec rozmiar 36 LACHONY...pHi!! :P
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzieciaczki przecudne
a my wróciliśmy pogoda dopisała ![]() współczuje tym co mają śnieg mam prośbę czy mogłaby mi któraś wytłumaczyć w jaki sposób mam w PDF -ie zaznaczyć tekst który chcę wydrukować ? nie chcę całości tylko jeden fragment i od 2 godzin z tym się męczę |
|
|
|
#1175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak przeszło że teraz musze mu ograniczać jedzenie . Ale najlepszym lekarstwem dla niego było przedszkole, tam się z nim nikt nie cackał tak jak ja, bo w domu jak nie zjadł z wszystkimi to ja biegałam z łyżeczką i go dokarmiałam jak się bawił, a w przedszkolu, przez pierwsze 2 mc musialam dodatkowo dwa zestawy ciuchów szykować na wymianę po wymiotach, i minęło ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
albo do notatnika. Mój tz to samo powiedział
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAM takich kilka koleżanek mają 36 ale na lody to już z nimi nie pójdziesz , na piwo tak samo . No pomijam już tu nasze chudzielce co mogą jeść wiadrami wszystko
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz we wszystkim potrzebny jest rozsądek a tego mojej koleżance brakuje niestety choć bardzo ją lubię (jest chrzestną mojej Zosi ). Brakuje jej również konsekwencji w zachęcaniu do np. picia z niekapka, czy normalnego jedzenia. Efekt był taki że dopiero druga chciała jeść to co wszyscy tylko że musiała popić mleczkiem z cycusia . Książkę bym mogła o niej napisać taka jest barwna Co do karmienia to ja nic do decyzji nie miałam Zośka powiedziała HALT koniec karmienia. Moze to dobrze bo teraz nie mam dyematu a byłoby mi ciężko zapewiam(psyhicznie)Cytat:
. Dzieki za propozycję Ja nie wiem jaki teraz mam rozmiar. Po centymetrze wolę nie patrzeć bo nie wiem czy do XXXL się zmieszczę. Wchodzę powoli w swoje stare 40. Niestety niektóre (ulubione) dość ciasne
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odezwala sie ta co 38 nosi
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula - przecież Ty chudziak jesteś . .
U mnie Ola pewnie by chciała cycka , ale ja miałam już dość Chyba matka Polka ze mnie żadna słyszałam już stwierdzenie że trzeba dzieci urodzić SN bo inaczej się ich nie docenia i do tego wyrodna matka odstawiła dziecko od cyca .
|
#1180 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czerwony ja gotuję na polędwiczce)ziemniaki i marchewkę w kostkę,a buraczki wrzucam w całości i jak się podgotują to wyciągam i ścieram na tarce na grubych oczkach,do tego troszkę solę i też majeranek dodaję,czasmi natkę(bo staram się prawie do każdej zupki wrzucać )wychodzi fajna,gęsta zupka. można dodać jeszcze jak w ukraińskim,fasolkę szparagową albo groszek np. Cytat:
Cytat:
Ja mogę iść i na piwko i na wielką szarlotję z lodami ![]() chyba zadzwonię do niej chociaż widziałam na zdjęciach,że oprócz łóżka jest jeszcze jakaś wersalka więc może to by starczyło,tylko musiałabym jakoś zabezpieczyć. fajne te topy pokazałyście i jakie ceny tam są szok!a kupowałyście już od tego sprzedawcy?bo mi się kilka rzeczy spodobało i zamawiał któraś te spodnie z kokardą? fajna jest tam tunika w drobniusie paseczki u nie jest sklep z tymi samymi rzeczami mniej więcej,kupiłam sobie tunikę i dałam tylko 37zł(myślę sobie super za ta cene taka extra bluzeczkę,będę tu przyjeżdżała)ale po drugim noszeniu już była strasznie zbobiała,szczególnie na biuście i do kitu co z tego,że tanie jak jest na 2 razy,ale te topy to widać,że chyba z innego materialu są,ja mam ją z takim delikatnym połyskiem. hahah doszłam teraz do strony,gdzie Gmyrelka dawała cyca Dyziowi-za..sta jesteś co do picia to ja od jakiegoś czasu(po kolejnym przegryzieniu niekapka)kupiłam wodę w butelce z tym dozowniczkiem i on z tej butelki sobie pije,próbuje z kubka ale śmiesznie szczęką rusza i mu się wylewa
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-05-04 o 13:56 |
||||
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Nosze ale ja się nie odchudzam
Jakoś sama gubię po mału te KG . A Ty z tego co pisałaś potrafisz być na diecie więc zgubisz po drugim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Tylkooliwka oponke chyba mało kto zgubi niestety . A który będziesz miała pokój takie na dole ? Bo jesli tak to tam jest wersalka i łózko duże także można bez lóżeczka ja miałam 2kę luknij sobie na jej stronke tam są wszystkie pokazane .
|
#1182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i roooosół z lanymi musowo![]() musisz jemu coś do diety dodać czy ująć więcej błonnika, jabłek, jogurty, soki mu dawaj, więcej warzyw w obiadkach(ale mniej marchewki)no i może zapas słoiczków ze śliwkami. I mój bo tej kaszce zdrowe brzuszki ze śliwką robi wielkie śmierdzące kupska![]() /QUOTE]je tą kszkę ze śliwką, jogurty też, serki homo też, dlatego ja nie wiem skąd się ten problem wziął ![]() Cytat:
Cytat:
ojcu 2 razy po 4 bobki twarde zafundował, teraz coś drzyzda z tego co słyszę zaraz sprawdzę![]() Cytat:
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
PlMadzia dzięki zrobiłam tak jak radziłaś ale i tak coś poknociłam poczekam na Tżta on mi chyba pomoże
a ja wklejam kilka zdjęć naszych
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
karmienie chyba odpada, bo sama bede i przy Oliwce ktora jest WSZEDZIE ciezko mi bedzie dzieciaka dajmy na to pol godziny czy 40 min przy cycu trzymac jednoczesnie oliwki pilnujac chyba ze ja do sciany przybije;p hehehe
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie pisałam dzisiaj jakie macie śliczne dzieciaczki
![]() Cytat:
.A kto Ci takich bzdur naopowiadał o tym że się dzieci nie docenia ![]() . Szkoda że nie mogłam swoich skurczy przekazać. Wyrodna też jestem choć czasami zdarzy się mięknąć
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
sorki za capsa - wcisnął mi mój mały informatyk...
drzyzdanie to były bącury, a kupsko zrobił - normalne uffff
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
darusia - zawsze mozna przykuć do kaloryfera
.Chyba powoli mi humor wraca
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj ja swoje krzyżowe tez z checią oddałabym i te przyszle ( pewnie tez z krzyza) oodam z nawiązką, dopłace, zaopiekuje sie w zamian przez miesiac dzieckiem hahahaha
![]() http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=236&lang=pl koleżanka mi podsunela- fajne rozwiazanie! ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- izazula no tez mozna
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mi by też leżało bo ja znam chłopca który miał koszmarne problmy z wypróżnianiem. Męczarnia ponad rok. Nie wiadomo czy w końcu pomogło leczenie, czy rezygnacja ze tłustej śmietany czy poprostu zwykłe gotowane i później tarte czerwone buraki. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - mnie się wydaje niemożliwe mieć małe dziecko i kolejne - mniejsze- karmić piersią. Potrzebna jest druga osoba do opieki nad starszym brzdącem. Igor miał kilka dni, kiedy odejść od niego nie mogłam - nawet na minutę, bo musiał ssać. Jak nie, był straszny płacz.
|
#1191 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajka nie chcą mi się te zdjęcia otworzyć
właśnie moja mama dzwoniła,że Danielek walnął głową o metalową listwę przy podłodze |
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy pierwszym to tak jak Ania pisze schudlam szybko, ale przy drugim, już gorzej, bo jak już coś mniej zjadłam to i mniej pokarmu miałam, więc musiałam duże porcje jeść, to dopiero schudłam jak on zaczął mniej przy cycu siedzieć No ale wygoda niesamowita, wyjazdy na wakacje to tylko pieluchy liczysz żeby starczyło, a tak to cyc wszystko zapewni, to samo z wyjściami do znajomych, nie ważne jaka godzina, nie musze mieć nic uszykowane tylko gdzieś wychodzilam nakarmiłam, i dziecko spało . Tylko pierwsze dni karmienia ciężkie, bo mleka nie było i mały przez 3 dni ryczał, bo te porcje MM co dostawał to jakieś za małe na niego były ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- darusia drugi poród łatwiejszy, szlak już przetarty a przy skórczach krzyżowych to najlepszy tz z masażem krzyża
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
no tylko u ciebie to wygodniej bo starszy byl juz jednak samodzielny, ale Oliwia nie bedzie i jak drugie bedzie takim glodomorem jak Oliwia to ja bym chyba z cycem wywieszonym musiala 24 godziny siedziec:P
zreszta nie mam specjalnie parcia na karmienie, mloda ma sie dobrze a cale swoje jakze powazne zycie na MM leci. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- mnie tam ani masaze ani nic nie pomagaly :P a jak sie darlam ahhhh zaloze sie ze mialy mnie dosc, a teraz jesli data sie sprawdzi to pojade juz zla wiec z gory im wspolczuje:P
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zośki też nie trzymałam długo przy cycku. Zjadła co miała zjeść i koniec. Tak mi położne mówiły i lekarka dzieciowa jeszcze w szpitalu. Powiedziały że cycek to nie smoczek żeby go cały czas w buzi trzymać
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie ja zadnego parcia na karmienie nie mam, w sumie bez roznicy mi czy bede karmic butelka chociaz sie nastawiam ze tak wlasnie bedzie , bo dla Olinka i tak mleko i butle musze brac wiec juz przygotowana na to jestem
a na wyjscia czy wyjazdy zawsze mialam tak, ze woda w termosie, druga zimna w malej butli, mleko w butelce i tylko wymieszac i wsio za to bez boxa sie nie obedzie, dusiaka daj linka jak znajdziesz do takiego co wy macie.
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
odciągałam bo nie umiał złapać...przy drugim zrobię wszystko, żeby karmić
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie, mnie poczatkowo karmienie malej zadnej satysfakcji nie sprawialo i pewnie tez dlatego jestem na nie przy karmieniu 2 dziecka.
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja isę cieszę że choć trochę mogłam pokarmić mimo bólu. Nie nastawiałam się koniecznie na karmienie. Tak sobie od początku ciąży mówiłam że jak się uda to będzie dobrze a jak nie to trudno
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
izazula, co ty piszesz
że tylko troche karmiłaś, przeciez 8 mc to bardzo dużo dla dziecka, no i ciebie też, najważniejsze pierwsze 6 mc
|
|
#1200 | |||||
|
Rozeznanie
|
Tylkooliwka- super! Może jakaś konkretna propozycja terminu?
Cytat:
To działa tak (i dot. ok. 5% karmiących, gdzieś tak kiedyś czytałam): organizm magazynuje każdy możliwy gram bo wie, że muszę się jedzeniem dzielić. Więc tak sobie jem i zamiast porządnie spalać, to mi się odkłada Przy pierwszym dziecku też karmiąc byłam gruba i schudłam dopiero jak przestałam karmić. Na początku tego roku zgubiłam jakieś 7-8 kg, ale to nie były tylko pociążowe kg, tylko raczej poporodowe Cytat:
Wczoraj moja mama dzwoni (w tą piekną pogode kończylismy ogrodzenie na działce) i pyta, czy Oli nic nie będzie bo zjadła trochę swojego kremu na słońce. I co miałam powiedzieć? Wróciliśmy szybko do domu - Ola wymiotowała, odrobinkę, ale jednak. I może lepiej bo się pozbyła tej chemii z żołądka. Chyba na pewne zdarzenia nic nie poradzimy, choćbyśmy wszystko w domu pozabezpieczały, choćby babcie miały oczy naokoło głowy. Dzieci wchodzą gdzie się da, biegają, a moja córcia zakłada pieluszkę tetrową na głowę i robi a-kuku. Tylko szkoda, że z nią lata po całym mieszkaniu bo nigdy nie wiadomo kiedy na coś wejdzie i się przewróci... Cytat:
Tylko, że przy większym, np. rocznym to już niekoniecznie. Chyba mam dziś jakiś anty dzień albo jestem inna Ja drugi poród miałam trudniejszy, przez to, że Ola była od Konradka duuużo większa.A też się nastawiłam, że pójdzie jak z płatka, ćwiczyłam w ciąży, rodziłam z TŻ, a jednak było przez chwilę już baaarzo źle ze mną i małą. Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

albo do notatnika. Mój tz to samo powiedział
Zośka powiedziała HALT koniec karmienia. Moze to dobrze bo teraz nie mam dyematu a byłoby mi ciężko zapewiam(psyhicznie)

że tylko troche karmiłaś, przeciez 8 mc to bardzo dużo dla dziecka, no i ciebie też, najważniejsze pierwsze 6 mc