|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
ile mam nadrabiania
minęłam konflikt i jestem na kramieniu przez Gmyrelkę Dyzia ![]() my na weekend byliśmy w Gnieźnie u mojej siostry, fajnie było, ale małej idą wszystkie czwórki na raz, 3 się częściowo przebiły a jedna jeszcze nie. Bardziej ją bolą chyba te co częściowo wyszły w weekend miała 39stopni, teraz od 3 dni nic nie chce jeść, mleka dziś np. zjadła 2x 50ml i 3/4 jogurtu jogobella, jak widzi, że idę z łyżeczką to ucieka i płacze teraz śpi mi na kolanach bidulka moja ![]() lece nadrabiać dalej
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
tylkooliwka, dzięki za przepisiki
gusinek, ja właśnie zapomniałam, że do barszczyku jeszcze daję albo mięsko albo rybę albo żółtko CAROLAJKA, śliczne zdjęcia, dana urocza Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- darusia, super ta dostawka do wózka. Ja też sobie nie wyobrażam karmienia drugiego kiedy pierwsze takie małe, a jeszcze moja potrafiła cycać i cycać, ja jej długo nie trzymałam ( dla mnie i tak to była masakra, po 15 min z obu cyców np.), bo właśnie cycek nie smoczek, ale się potem okazało że się nie najadła, bo jej gównianie leciało. Nie przybierała na wadze i się non stop darła. To jej laktatorem ściągałam prawie do 6 mies.(właściwie do 5, potem leciała na zapasach). I dziś nie wiem jak ja żyłam, noc stop do dojarki podłączona, bo tam też wolno leciało.....a noce.... Teraz to bym od razu na butle przeszła w takiej sytuacji
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
dzieciaki super
![]() dusiaka, ja górę mam rozmiar L/XL a dół XL/XXL baobabek, brawo dla kubusia za kupkę ![]() ![]() a ja siły już nie mam, mała pije coś tam, nie chce nawet swojego ulubionego soczku bo czuje tam orsalit! ![]() jeśli do piątku nie przejdzie to mamy znowu iść, ale boję się że się całkiem odwodni.a wlasnie je krupnik ryzowy i o dziwo je i baaardzo jej smakuje Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-05-04 o 16:14 |
|
|
|
#1204 | |||
|
Zakorzenienie
|
sidorcia kup to
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-kapsulek.html nie raz czytałam na SZymkowym że to lepsze niż inne specyfiki na biegunkę może pomoże i u was, warto spróbować . Cytat:
Cytat:
Cytat:
wkońcu sama drugie CC chciałam![]()
|
|
#1205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to przy cycu mógłby pół dnia spędzićDzięki za wirtualne wsparcie Cytat:
Mogłaś mi dać znać, bym CI kupiła wejściówkę a promocja była do wczoraj do północy aż - źle wcześniej spojrzałam... Super fotki, widać że Werci sie podobało... Musimy kiedyś termin ustalić i jedziemy wszystkie z bąblami Cytat:
I wzajemnieCytat:
![]() A przy okazji... Mam 2 wesela w tym roku Michaś wraca do normy ze spaniem w dzień
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie Tobie chciałam skurcze sprzedać tylko tej istocie co Ci takie głupoty opowiada ![]()
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wbijam z moim zbojem
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubrania to nie mam pojęcia co się nosi na takich imprezach. 2 lata wstecz jak byłam to była pełna dowolność. Większosć daskiej części była raczj klasyczna czyli normalne kiecki bez udziwnień itp. Teraz jak widziałam kilka ślubów w okolicy to chba jest jakaś moda na czerń. Dopóki młodzi z kościoła nie wychodzą to trudno powiedzieć jaka to impreza. Czerń na ślubie dla mnie opada. Na siniaki najlepsze są spodnie do tego gorset albo top i żakiet
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
w koncu ogarnelam sie po przyjezdzie ![]() i korzystam z chwili gdy Karinka spi... okazalo sie,ze tz zostal bez pracy i jest w trakcie szukania...przeczytalam Was ale na ciezko sie wbic i cytowac po tak dlugiej nie obecnosci dzieci cudne i przepraszam,ze nie skomentuje zdjec kazdemu z osobna... SPOZNIONE WSZYTKIEGO NAJLESZEGO DLA ROCZNIAKOW a tu troche nas...
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
nam zaczyna sie znowu sezon slubny i z tego co widze to pelna dowolnosc.... nawet babka w mini jeansowej i swetrze sie zdarzyla heh
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszka ale masz fajny brzuszek, sliczne z Was kobietki ![]() Młoda- Dawidek przystojniak boszz jakie on ma ustaaaaaCarolajka- zdjęcia super i Dana ślicznotka
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie wiemy czy iść czy nie ![]() Może się skuszę na jakieś spodnie i żakiet bo to przynajmniej potem się wykorzysta A Misiek dalej śpi Zapomniałam napisać że wszystkie dzieci A brzuszka Agnieszce bardzo zazdroszczę (ciążowego oczywiście bo ja to mam większy bez ciąży
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski z Was że hej .Taki brzuszek to ja mam bez ciąży i zawsze miałam taki
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
IZAZULA ja tez mam nadzieje,ze znajdzie jakas fajniesza niz ta byla ja brzucho zawsze mialam plaski a nawet i wklesly...ale dupcia zawsze wieksza niz powinna i dotego ten okrutny celulit
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
I oczywiście pamiętam ale ciągle zapominam
że w październiku tez mamy weselną imprezę
|
#1216 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyśmy mieli busa to w Szwedzkiej ikei byśmy kupili,ale tak to dupa.Musze szukać coś poza ikea.Widziałam na all takie fajne,proste białe,ale boję akurat tego zamawiać,bo będę zła jak w rzeczywistości będzie niefajnie wyglądało.Cytat:
Cytat:
bo ja wcześniej nic nie zapisałam;/Pojechaliśmy do rodziców na nocke,a u rodziców znajomi się zjechali i było tyle ludu i dzieciaków,że szok ![]() Możliwe,że Cię zdziwię,ale ja typowej marynarki nie mam ani jednej.Nie lubię w nich chodzić,ale te co widziałam w linku nie są takie typowe(sztywne) t eż jestem za białąCytat:
a kwestia druga to ja przecież narobiłabym w pory ze strachu jakbym miała sama pojechać tak daleko![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sidorcia wczoraj mnie pytałaś mnie o ten zestaw ubrań i jeśli sobie wszystko dobrze wyobraziłam to jak najbardziej może tak być ![]() A my dzisiaj wszystkie:ja,mama,siostra szukałyśmy od góry do dołu czarnych ubrań na pogrzeb.A nigdy nic czarnego nie kupujemy,bo koty perskie mamy i nie lubimy jak się sierść przyczepia.Cały dzień przejezdziłyśmy i tylko mama się ubrała. Ja za to mam pięknę nowe sandałki-cudaśne Ale dziwnie,że już nie ma komu składać życzeń.Jeszcze z przyzwyczajenia pod koniec pisania zaczęłam szukać komu to dzisiaj trzeba życzenia złożyć
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1218 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jakas spokojniejsza jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() i za kubusiową kupe![]() śliczne z Was dziewczyny i super widoki słodziak mały i te usta agnieszka pięknie razem wyglądacie we troje ![]() a Ty kwitniesz![]() [ anakazar daj znac jak te kolejne topy dojda czy warto
|
|
#1219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja je w sklepie widziałam,mają identyczny materiał jak te które już mam
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-05-04 o 18:20 |
|||
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anakazar;26711236]
Mamy kombiaki,ale jak my sie zapakujemy(ja)to miejsca nic nie zostanie ![]() /QUOTE] To fakt nic więcej się nie zmieści no chyba że na Jasia Fasolę
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
GUSINEK dziekuje
ANAKAZAR ![]() hahhaa ale teraz Cie zaskocze ...bo ja blondynka jestem tak z natury choc oprawe oczu,brwi i rzesy mam czarne i mam dosc ciemna karnacje![]() a i strasznie ciekawa jestem i to do dluzszego czasu jak Ty wygladasz,pamietam,ze raz wstawialas swoje zdjecie ale jakbys jakies z Ninka wstawila teraz to bym sie cieszyla ![]() a wogole kupilam sobie nowy aparat i jestem mega zadowolona,robi cudne zdjecia i juz jestem zakochana w nim DARUSIA ktory to juz tydzien u Ciebie bo na suwaczku nie moge sie dopatrzec
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też przeglądam łóżka dla Zosi, bo chcemy jej nie długo pokoik zrobić i musze coś wybrać te meble z ikei są właśnie w kartonach, my normalnym samochodem je przewoziliśmy ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Ana ja marynarke mam jedną i teraz kupiłam tą właśnie sportową i jest super. Ja nie lubie za bardzo w marynarkach chodzić ale w tej się dobrze czuje.
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no way![]() Ja swoje aż 3 foty wstawiłam bo ja to nielublu zdjęćNo nie mam jak pokazać. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- To wzięłaś tą marynarkę sportową z allegro co wtedy ogladałyśmy?
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam beżową---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- http://allegro.pl/koronkowa-sukienka...584487810.html Ana co myslisz o tej sukience nude?
|
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
sidorcia- no, nareszcie swój czlowiek w tym wylaszczonym tłumie
Nie martw się tymi kupkami - mnie lekarz przy biegunce Oli powiedział, że w ten sposób dziecko wydala wirusa. Zrobisz duuuże pranie i będzie ok. Nie ważne, że trzeba przebierać bo woda leci, najważniesze, żebyś dawała duzo pić. Cytat:
Ja staram się rodzinie na zaproszenia weselne nie odmawiać. miesiąc temu odmówiłam pierwszy raz, to była córka sąsiadów mojej mamy. Byli u nas na weselu 13 lat temu z dziećmi, teraz jedno z nich wychodzi za mąż, więc uznali, że powinni "oddać". Odmówiliśmy z powodu Oli, impreza była daleko od domu i na cyca do spania bym za Chiny nie zdążyła. Nie pogniewali się, zrozumieli powód odmowy. Agnieszka -ślicznie wyglądacie gusinek - oj, jak miło No, nareszcie jadę na fitnes - w poniedziałek zapomniałam
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
ALE MU PLAC ZABAW ZROBIŁAM, ZADOWOLONY
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- no wiesz na wszystkich fotach to wogle po tobie ciąży nie widać, a na jednym się wypiełaś, ale i tak chyba masz mniejszy niż ja bym się wypieła śliczne z was dziewczyny---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- sidorcia mnie lekarka uczulala żeby dziecku przy biegunkach czekolady ani kakao nie dawać, bo to zwiększa liczbę złych bakteri w jelitach bo one się cukrem żywią. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Darusia no fakt sówaczek masz ustawiony ale jakiś taki wybrałaś że tylko dni widać ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Myśmy dzisiaj całą grupą na basenie byli. Erwin na basenie z 2 mc nie był, i przez pierwsze 20 min ryk, smok w buzi, bo to on się prysznica boi, to wogle basenu, a jak już podłapał ze fajnie to skakałam z nim na rekach w rwącej rzece, i był przeszczęśliwy, a jak już go na desce usadziłam i tak z nim podskakiwałam to aż kwiczał No a po wyjściu znowu ryk bo on się prysznica boi
|
|
#1227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
CZEŚĆ KOCHANE!
![]() I'm back, po weekendowej przerwie Mam nadzieję, że mnie tym razem nie wyklniecie .U nas po weekendzie w zasadzie bez nowości, tak czy owak nie ma o czym pisać. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- BOOOSKI A chodzik mamy taki sam! Jak Wam się sprawdza? Ja uważam że jest mega!!! Co prawda trochę jak na jeździk kiepsko jeździ, ale my na takie luksusy i tak miejsca nie mamy ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() A Wy cudownie wyglądacie! Mała piękna, Ciebie jak zobaczyłam to aż mi gały zbielały! JAK TY ZA✂✂✂IASZCZO WYGLĄDASZ!!! Nie wiem czy macierzyństwo tak wspaniale oddziałuje na Twoją urodę, czy ciąża, ale wyglądasz jak MISS UNIVERSE! I brzuszek cudowny . Super Aga! ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Ale w sensie panna młoda w mini i swetrze?????
|
||
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka zapomnialam ci powiedziec ze ja to mialam wiekszy brzuch juz w lonie matki niz ty masz w ciazy
hehehehe
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.i moja tez taka antyzupkowa się zrobiła jakaś.... ale ładnie śpi i chyba musimy przejść już na jedno spankoagnieszka09, ale z was laseczki Przykro mi z powodu straty pracy Tżta ![]() Cytat:
Ana, wklej koniecznie jakąś fote twoją z niunusią http://imageshack.us/ sidorcia, moja rodzinna lekarka też ten enterol chwaliła Bao, a jak z siostrą? I jeszcze sobie pomyślałam, że możesz kubolkowi np wodę ze śliwek przemycać jakoś-może herbatkę na tym zrób lub dodaj do soczku, a sliwki mogłabyś może w czymś innym przemycić pomiskowane. I jeśli mówisz, że młody nie da się namówić na owsiankę, to mogłabyś spróbować zmielić kaszę jaglaną w młynku do kawy na proszek i to ugotować, wyjdzie taki budyń jakby i do tego możesz dać owoce i ew., miareczkę mleka. Będzie błonnik i zdrowo i może a nuż mu zasmakuje. A jak ja robię bandytce owsiankę, to na płatkach błyskawicznych (one drobniejsze są) i to się robi taka pulpa, w miarę gładka, dodaję owocki, o kapkę jogurtu lub miarkę mm. Myślisz, że jakbyś taką mocno owocową zrobiła to tez by nie ruszył? Libra (albo inne specjalistki), pokusiłam się znów o mufinki, tym razem te: http://mojewypieki.blox.pl/2008/05/M...armurkowe.html i znów badziewiaste takie. Spróbowałam upiec z termoobiegiem, najpierw niby podrosły, ale potem opadły (jak zawsze) i w pierwszy dzień takie sobie, ale juz na drugi to znów takie gliniaste jakieś. Już zdurniałam, miałam dobrą mąką, nową wagą odważyłam ilości i dalej syf...co mogę jeszcze zrobić inaczej? (z różnych przepisów robiłam z mlekiem/jogurtem/maślanką, olejem/masłem w różnych proporcjach)..... A Izumi, żyjesz ty ? (następną zaraz trzeba będzie szukać przez "zerwane więzi" )...edit-widzę, że cię myślami wywołałam ![]()
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-05-04 o 20:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

w weekend miała 39stopni, teraz od 3 dni nic nie chce jeść, mleka dziś np. zjadła 2x 50ml i 3/4 jogurtu jogobella, jak widzi, że idę z łyżeczką to ucieka i płacze 

.
i łączę się w bólu. Nic ci nie doradzę, bo sama wiesz, ze tu nie ma dobrej rady, takie te nasze maluchy są....
Za to przy cycu mógłby pół dnia spędzić
że tylko troche karmiłaś, przeciez 8 mc to bardzo dużo dla dziecka, no i ciebie też, najważniejsze pierwsze 6 mc

Ale w sensie panna młoda w mini i swetrze?????
.
i chyba musimy przejść już na jedno spanko