|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Megi- ale przystojniak z Igora
![]() a ty masz grube uda? nie wiem w którym miejscu
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
wy wszystkie macie wielkie brzuchy , sadlo grube uda i nie wiem co jeszcze i wlasnie dlatego ja sie z wami nie spotkam normalnie! jak to bedzie wygladalo jak wreszcie sie okaze ze ja jedna nie sciemniam i wygladam jak prosiątko:P
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są fajne widziałam na żywo. Cytat:
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
POP dziekujemy
![]() EVITKA super ten bucik...pierwszy raz mi sie jakis sandal podoba,ktory ogladam dla malej...a to nowakolekcja ANIUP dzieki MEGI super wygladacie...no i mamuska faktycznie zgrabna i powabna jestes mam nadzieje,ze doczytalas posta,w ktorym napisalam Ci,ze mala byla chora na jelitowke wiec nie chcielismy aby Igorek sie zarazil...szkoda,ze sie nie spotkalysmy
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam na partyjka tysiaka z tezetem i spac
dobranoc.
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
DARUSIA
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia Ty jeste,ś w ciąży pamiętaj o tym
Odpadasz z licytacji o wiekie dupsko ![]() ![]() Agnieszka a masz u siebie clarksa ? mają fajne buty dla dzieci
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam swoją ślubną (ciążową)
. Chętnie bym ją odstąpiła bo więcej jej nie założe. Też odcinana pod biustem, dł. do kolan kolor złoty
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
megi ale mały do ciebie podobny się zrobił !!!
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIAP wlasnie tylko ta firma wchodzi tu w gre...reszta firm to badziewie
http://www.clarks.co.uk/find/departm...ct-is-20343228 http://www.clarks.co.uk/find/departm...ct-is-20344145 i to sa tylko te dwa modele do wyboru....te pierwsze sa bardzo niziutkie
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Evitka a spróbuj może temperaturę na wyższą podkręcic niż w przepisie jest,a jak nie to juz nie wiem co wymień piekarnik ![]() Darusia ,Ty bardzo fotogeniczna jesteś i ja sobie Ciebie nie wyobrażam chudej , jak dla mnie wyglądasz bardzo dobrze Powiem Ci że mam takie 2 koleżanki to siostry i obie były trochę przy kości , a teraz schudły obie i wyglądają okropnie ,dosłownie jak zmory , poliki pozapadane ,cienie pod oczami , nosy im się jakoś wysunęły do przodu jak wiedźmom ,bleee nie każdemu pasuje chudym być , Ty na prawdę wyglądasz ok. CAROLAJKA co za piękne widoki i jakie modelki piękne , następna gruba się odezwała ![]() Asiulek Wercia jak zwykle słodka ,laska Ci rośnie ![]() Młoda ,a Twój to ma boskie te usta,przystojniaczek Megi Igorek jest cudny ,blondyn ,oczeta niebieściutkie , słodziak niesamowity Agnieszka bardzo Ci służy ciąża i ślicznie wyglądacie obie Izumi smutno mi się zrobiło , idźcie na inny placyk ,dzieci niestety są okrutne juz taki małe i później w szkole teżMój tez się sam bawi nie mamy żadnych dzieci blisko niestety ,placyk jest ale tam nikt nie chodzi Ana to zaszalałaś z sokami tak jak my niedawno z cukrem a byłam dzisiaj w interze i nie popatrzyłam tam no
|
|
|
|
#1273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak Ci pomóc, i doskonale rozumiem, że nie chce orsalitu![]() mało!!! daj więcej zdjęć - ja zakochana w tych usteczkach Ty lachonie jeden, jakbym tak w ciąży wyglądała, to bym rodzinę wielodzietną mogła mieć Cytat:
więc pewnie mi się niebawem zwali na łeb...dzisiaj jedzie na szkolenie bo dostała pracę i chyba od 1 czerwca zacznie, więc trochę mi da spokój, może się zmieni, jak do ludzi pójdzie tylko pewnie w wakacje dominisię czasem dostanę a tak, to ja nie dzwonię do niej - wykręcam się, że nie mam czasu, z powodu pogody grill u niej nie wypalił - ufffA co do tych śliwek - kupiłam w rosmanie wczoraj kilka słoiczków - posłodzę mu glukozą to powinien zjeść, no i tą kaszkę zdrowy brzuszek ze śliwką do mleka na noc mu daję teraz 3 miarki zamiast 2 - może pomoże aaa i przy okazji kupiłam w czoraj z hippa deserki takie na dobranoc kaszka manna z czekoladą, z wanilią i z czymś tam jeszcze - dam mu dzisiaj jako deser - ciekawe co to warte bo on same desery z jogurtami zjada i deser egzotyczny z gerbera - samych owoców![]() Cytat:
mały przesłodziak, zazdraszczam bujnego fryza![]() Ja dziś w szkole 4 godziny, wczoraj po wywiadówkach wróciłam dopiero po 20ej i padłam razem z Kubusiem, teściowa mi kupiła bukiet 5 róż dużą puszkę rafaello i 200zł, tż bukiet 3 róż , moi rodzice ferrero rocher - duże pudełko i pen drive'a 8 GB takiego prezentu to bym się nie spodziewała moje dziecko dostało giga łopatę do piachu, taką co jest jego wzrostu i wczoraj cały dzień z tą łopatą latał, potykając się co chwilę o właśnie mruczy coś![]() ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- a jeszcze chciałam zapytać dziewczyn z wa-wy, czy któraś moze robi zakupy w body shop'ie?? bo chyba tylko w warszawie jest...chciałam pare rzeczy a na allegro są strasznie drogie jak była w londynie uwielbiałam ten sklepNo nic uciekam do pracy
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2011-05-05 o 07:01 |
|||
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lindsley ta sukienka z koronki co pokazałaś (chyba) mi się bardzo podoba, moim zdaniem idealna na taką okazję. Ja też mam pełno siniaków na nogach(noszenie wózka)i sytuację ratuje moda na kryjące rajty . Ja mam kilka kiecek co wcześniej kupiłam takich co i za pare latek bedą modne, to w razie co miałabym co ubrać, ale z drugiej strony okazji kupienia nowej kiecki nie przegapiłabym![]() I jedna mam z chrzcin małego taka właśnie podkreślającą co trzeba , no ale od tamtej pory schudłam jakieś 10 kg, to nie wiem jakbym w niej wyglądała chociaż ona ma paseczek![]() No współczuję wam z tymi placami zabaw, i dzieciakami co nie chcą sie bawić
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się mi uda następnym razem spotkać z Madziwnią - w końcu! ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Sidorcia - mam nadzieję że z Natalką już lepiej. Dużo zdrowia Wam ślę.
Megi - Igorek jest faktycznie podobny do Ciebie znaczy że jest coraz ładniejszy o ile to możliwe bo on od początku był przystojniak. A rajtki ja osobiście uwielbiam
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Baobabek;26721694]
bao, a ty urodzinki czy imieninki miałaś? co przegapiłam? u nas na placyku jak jakieś ma taką giga łopatę to reszta za wszelką cenę próbuje przechwycić ![]() a tą jaglankę to może by blenderem spróbować pomielić. Szkoda, że młody sie na przemyty nie nabiera, to w takim razie trudniejsze zadanie.... U mnie jest body shop, a jeszcze nigdy nic tam nie kupiłam Cytat:
. Ale najbliższą razą musimy kupic nową lodówę....Tym razem były nawet za ciemne i te pojedynczo pieczone (w twardych bibułkach)to ciemny spód wręcz miały...Cytat:
Jeszcze się z wami chciałam podzielić dwoma informacjami. Po pierwsze odradzam kupno płynu micelarnego avene. Zawsze kupowałąm bioderme sensibio H2o (w promo 2w cenie 1), a tym razem sie połasiłam na promocję avene. I to jest normalnie jak ziaja za 5zł! do oka włazi, podpieka, nie rozpuszcza dobrze tuszu, trzeba potrzeć, a rano i tak do poprawki.... Po drugie przekopałam KWC w poszukiwaniu taniego dobrego tuszu. Wibo z rosmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1 Zawsze kupowałam masterpieca czasem zdradzając go z innymi gumowcami, ale z powodu braku kasy postanowiłam poszukać diamentu wśród popiołów. I słuchajcie, znalazłam całkiem niezły produkt. Ma zwykłą (niegumową)gęstą, zgrabną szczotę i naprawdę mi odpowiada. Gdyby nie KWC nigdy bym na niego nie spojrzała, myślałam, że to gówna dla nastolatek, a tak kupiłam i jestem zadowolona. I cena.... w promocji niecałe 8zł ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- sidorcia, moja też orsalitu pić nie chciała i w ogóle wody, ale jej wciskałam-łyżeczką (tu jeszcze szło, ale ile trwało) i strzykawką. Mam nadzieję, ze to już koncóweczka
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma katar i jest lekko przeziębiona. Pewnie ją zaraziłam bo ja od poniedziałku mam to samo. Dzisiejsza noc była więc masakryczna. TZ stwierdził że zabierze małą do lekarza a ja mu mówię że to nie ma sensu bo to tylko katar. Ale on i tak musi jechać po receptę na mleko więc pewnie weźmie i małą.
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - współczuję katarku - męczarnia, ale... wracaj na wątek formalny
|
#1280 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka ślicznie wyglądasz,obie pięknisie
właśnie się skapnęłam,że mam Cię na Nk![]() życzę tż żeby szybko pracę znalazł Igorek i Dawidek jakie przystojniaki Sidorcia a Ty byłaś z małą u lekarza wogóle,bo chyba przeoczyłam i nie wiem bidulka długo już się męczy..Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie wiem o co u mnie chodzi bo niby Daniel nie jest przeziębiony a w nocy dopada go kaszel,chyba jakaś klucha mu stoi,pryskam mu wtedy solą morską i daję czasami sinecod,ale może to coś uczuleniowe ![]() jak byliśmy teraz na działce to nie kaszlał a w domu kaszle do tego ma mega guza,dostał uczulenie,idą mu ząbki i jest biedulek taki ![]() wczoraj w rosmanie robiłam na szybko zakupy i wzięłam ta ziajkę co pisałyście faktor 50 i w domu czytam a tam w składzie jest mega litania ![]() Daria pokaż się w całości,bo tak narzekasz na siebie a pewnie nie ma na co zawsze pokazujesz tylko buźkę.
|
|||
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
P0P , biedna oliwcia, nawet głupi katar u małego dziecka to katorga jest. Polecam kropeli euphoribium (homeopatyczne)
oliwka, dla danielka tez tulaski i zdrówka każdy filtr to litania w składzie, bo to przeca chemia, tu już się nic nie poradzi, lepsze to niż poparzenia ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- a i widziałam wczoraj w almie mleko nestle junior w małych puszeczkach- 27,99!!!! powaliło ich dokumentnie
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za komplementy
![]() widoki piękne to fakt ale nie nasze niestety my do Włoch jeżdzimy tylko na urlop mamy tam apartament ale może niedługo uda się przeprowadzić na stałe dzieciaczki przecudne a mamusie to prawdziwe lachonki ja przy was blado wypadam z moim wilekim tyłkiem i cycolami choć diete stosuję tą białkową może coś pomoże ![]() niedawno pisałyście o jakiś rybkach do buzi proszę napiszcie jeszcze raz co to było Ala w piątek do nas przyjedzie odpocząć po maturach pisemnych i naładować się przed ustnymi to by mi przywiozłą bo narazie to mam tylko kilka kosmetyków tych co ana kiedyś mi linka podawała Ala mówi że są fantastyczne zaczeła je używać
|
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
Jak my tu o chorobach dziecięcych, to ja sie idealnie wpisuję w temat
![]() moja Olcia ma (miała) to samo co Natalka Sidorci w zeszłą środę obudziła się z gorączką 38st, która potem to tylko rosła. Okazało sie że to jakaś infekcja wirusowa gardełka. Niby nic groźnego, a mała pierwszy raz miała temperaturę ponad 39 st (w ogóle jakąkolwiek temperaturę, bo ona do tej pory to miała co najwyżej 37, 3). Ale się biedna męczyła - jednocześnie wychodziły jej obie górne trójki Teraz ma "tylko" katar i kaszle. Skubana mnie też zaraziła - bo ja też jak gruźlik kaszlę (nawet z pracy mnie wyrzucają do domu co bym ich nie pozarażała ), lekarka (pediatra Olci) jakieś tam leki mi dała, żeby mi się nie pogarszało i żeby na dziecko nie przeszło (no ale że to właśnie z dziecka to mniejsza o większość) To tak na wstępie, bo jednocześnie mieliśmy malowanie okien, ja musiałam się z Olcią wynieść do moich rodziców (z chorą Olcią ), potem jeszcze wesele w sobotę - to chyba Sara się o modę ślubną pytała? Ja zauważyłam, że nie ważne jaka sukienka, ważne, żeby był to rozmiar 36, no może ewentualnie 38 - to nic, że tyłek ściśnięty jak baleron i majtki się na biodrach odciskają Ja wystąpiłam w mojej sukience wczesnociążowej - nieprzylegającej za bardzo w części dolnej, takiej odcinanej pod biustem No w każdym razie ten wstęp jest tak na wytłumaczenie, że dopiero teraz składam życzenia urodzinowe naszym najmłodszym roczniaczkom: Natalce (tu dołączam zdrówka), Nince (żeby ją mamusia wreszcie zaczęła normalnie karmić, a nie że biedne dziecko musi kocie bobki wcinać i żeby jak najdłużej była taką małą księżniczką) i Bartusiowi (tu dołączam życzenia większego apetytu i pokonania tych grudkowych problemów).A właśnie mamy niejadków (ja też się z wami utożsamiam - moja zaczęła bojkotować jedzenie - mleka to najwyżej 100 wypije, obiadki jada po 50 minut, nawet Sinlaciem ostatnio gardzi, a to słodkie jest i do tej pory za tym przepadała). Korzystacie może z takiej miski-ufo (nazwa debilna, choć wygląd opisująca)? Ja używam do obiadków i powiem wam, że zakup się udał - jak się wleje wrzątek, to nie ma jak przenieść, bo parzy paluchy, ale ciepło trochę trzyma Jak mi się coś jeszcze przypomni, to dopiszę... |
|
|
|
#1284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/zestaw-obiadowy-ba...582503085.html ja mam to. jeszcze nie uzywałam, ale jak mówisz że takie coś trzyma temperaturę to sprubujemy. co mogę małej dawać do jedzenia w takim razie? wczoraj dałam jej ten krupnik ryżowy i dzisiaj rano kupka była taka jak plastelina porządnie rozmemłana, więc już trochę twardsza, ale oby później było lepiej. czy małej mogę dać smectę i orsalit oba w jednej butelce rozrobione w100ml wody? bo ona tak mi dzisiaj orsalit wypiła ![]() słaba jest ale się bawi, tylko dużo śpi i bladziuchna jest http://allegro.pl/gyro-bowl-miseczka...584970924.html właśnie zamówiłam to małej ![]() i jeszcze wam pokażę co wczoraj moja mama dorwałą w lumpku za 10zł! ![]() rękawy są zawinięte więc starczy na trochę, stan idealny
Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-05-05 o 10:02 |
|
|
|
|
#1285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lidla mi zamykają za trzy dni do remontu i gdzie ja będę robić zakupy :confused : Od jutra wszystko -30% juz widzę te tłumy babć od 6 rano ha ha . Muszę do skarbowego jechać bo wkońcu kasę mam do odebrania . ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- sidorcia możesz jej dać chudy rosołek z lanymi kluskami np . Ew zupkę marchewkową .
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
my też mamy noc w plecy, mała przez 2 godziny męczyła się, stękała, płakała w końcu dałam jej paracetamol w syropie i usnęła
jeść nie chce nic łyżeczkę, jak jej dam coś do ręki to czasem zje a czasem wywali, mleka pije mało może ma jakieś zapalenie gardła czy coś do tego znów cały brzuch w wysypce ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ana pisałaś o tej promocje na Mustelę, gdzie to było?? ja przeczytałam, że w Naturze, poleciałam tam, a oni, że nawet nie mają tego kremu
|
#1287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do lekarza moze powinnyście się wybrac.? ania a jak robi się te kluseczki? bo w klubie chyba jest taki przepis,prawda? tylko nie wiem na jaką gęstość mniej więcej |
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymek jak był chory ( gardło go bolało itp ) to tesciowa mu robiła i zawsze chętnie jadł takie rzeczy . a dobrze żeby coś ciepłego zjadła
|
|
#1289 | |||
|
Rozeznanie
|
witam, moje mega zakatarzone dziecko spi, mam dosc skad w małym nosku tyle kataru
oczywiscie nie zapytał czy mozna zamówic wiec ja dzis lece, a jak nie to allegro grr Cytat:
![]() mój zadnych soków od poczatku nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
catro dziekujemy za zyczenia, szczególnie te grudkowe ![]() a my zyczymy duzo zdrówka dla Oli sidorcia równiez duzo zdrówka dla Natalci wygląda przesłodko w tym szlafroku, super zakup ![]() cos sie nam dzieci pochorowały grrr, taka pogoda do dupy raz lato raz zima a co do us to ja nadal czekam na swój zwrot, kurcze mam nadzieje ze do naszego wyjazdu bedzie juz kasa
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-05-05 o 10:29 |
|||
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od wczorajszego wieczora walczę z katarem i nie wiem jakbym sobie radziła bez katarka. Teraz od rana to tak co godzinę odciągam albo jak kichnie to już lecę i odciągam katarkiem. Oczywiście bawimy się przy tym odkurzaczem i wodą morską. Ona mi psika ( na niby) a ja jej( naprawdę). Katarkiem też jej i sobie na niby odciągam. Ona stoi a nie leży więc to też jest łatwiej dla niej.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

, idźcie na inny placyk ,dzieci niestety są okrutne juz taki małe i później w szkole też
jeśli do piątku nie przejdzie to mamy znowu iść, ale boję się że się całkiem odwodni.
)...
więc pewnie mi się niebawem zwali na łeb...dzisiaj jedzie na szkolenie bo dostała pracę i chyba od 1 czerwca zacznie, więc trochę mi da spokój, może się zmieni, jak do ludzi pójdzie