Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 22:15   #1261
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Megi- ale przystojniak z Igora
a ty masz grube uda? nie wiem w którym miejscu

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:19   #1262
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wy wszystkie macie wielkie brzuchy , sadlo grube uda i nie wiem co jeszcze i wlasnie dlatego ja sie z wami nie spotkam normalnie! jak to bedzie wygladalo jak wreszcie sie okaze ze ja jedna nie sciemniam i wygladam jak prosiątko:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:23   #1263
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Świetne elefantenki znalazłam-leżą idealnie nawet na pierożkach mojej bandytki.
I się na nie czaję. Sztywna piętka, elastyczna podeszwa i cały bucik mięciutki, wygodny . Wg mnie w porównaniu do antylop które macałam w sklepie, to niebo a ziemia.
Chłopackie też mają fajne

Są fajne widziałam na żywo.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To ja wrzucam kilka fotek mojego małego Misia

1,2 - wracamy znad morza - klasa chłopak - rajtki muszą być
3 - wycałowany i wymazany szminką
4 - w misce u dziadków
On jest taki dorosły
Stary 2011-05-04, 22:27   #1264
agnieszka09
Wtajemniczenie

POP dziekujemy tatusiowi sie w koncu jakies zdjecia udalo ladne zrobic

EVITKA super ten bucik...pierwszy raz mi sie jakis sandal podoba,ktory ogladam dla malej...a to nowakolekcja

ANIUP dzieki

MEGI super wygladacie...no i mamuska faktycznie zgrabna i powabna jestes
mam nadzieje,ze doczytalas posta,w ktorym napisalam Ci,ze mala byla chora na jelitowke wiec nie chcielismy aby Igorek sie zarazil...szkoda,ze sie nie spotkalysmy

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:28   #1265
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

uciekam na partyjka tysiaka z tezetem i spac
dobranoc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:29   #1266
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA taaaa a zaloze sie ,ze sama fajnie wygladasz tylko badasz teren

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-05-04, 22:30   #1267
ania p
Zakorzenienie

Darusia Ty jeste,ś w ciąży pamiętaj o tym
Odpadasz z licytacji o wiekie dupsko

Agnieszka a masz u siebie clarksa ? mają fajne buty dla dzieci
Stary 2011-05-04, 22:30   #1268
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ania ja pytałam o sukienkę Pokaż
Ja też mam swoją ślubną (ciążową). Chętnie bym ją odstąpiła bo więcej jej nie założe. Też odcinana pod biustem, dł. do kolan kolor złoty
Stary 2011-05-04, 22:32   #1269
minka26
Wtajemniczenie

megi ale mały do ciebie podobny się zrobił !!!
Stary 2011-05-04, 22:37   #1270
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIAP wlasnie tylko ta firma wchodzi tu w gre...reszta firm to badziewie
http://www.clarks.co.uk/find/departm...ct-is-20343228

http://www.clarks.co.uk/find/departm...ct-is-20344145

i to sa tylko te dwa modele do wyboru....te pierwsze sa bardzo niziutkie

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-05-04, 22:40   #1271
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

Cięzko jest ocenić przez zdjęcie ale te pierwsze wydają się ok , bo te drugie rzeczywiście są dość wysokie takie się wydają
Stary 2011-05-04, 22:57   #1272
libra777
Zakorzenienie

Hej!
Evitka a spróbuj może temperaturę na wyższą podkręcic niż w przepisie jest,a jak nie to juz nie wiem co wymień piekarnik
Darusia ,Ty bardzo fotogeniczna jesteś i ja sobie Ciebie nie wyobrażam chudej , jak dla mnie wyglądasz bardzo dobrze
Powiem Ci że mam takie 2 koleżanki to siostry i obie były trochę przy kości , a teraz schudły obie i wyglądają okropnie ,dosłownie jak zmory , poliki pozapadane ,cienie pod oczami , nosy im się jakoś wysunęły do przodu jak wiedźmom ,bleee nie każdemu pasuje chudym być , Ty na prawdę wyglądasz ok.
CAROLAJKA co za piękne widoki i jakie modelki piękne , następna gruba się odezwała
Asiulek Wercia jak zwykle słodka ,laska Ci rośnie
Młoda ,a Twój to ma boskie te usta,przystojniaczek
Megi Igorek jest cudny ,blondyn ,oczeta niebieściutkie , słodziak niesamowity
Agnieszka bardzo Ci służy ciąża i ślicznie wyglądacie obie
Izumi smutno mi się zrobiło , idźcie na inny placyk ,dzieci niestety są okrutne juz taki małe i później w szkole też
Mój tez się sam bawi nie mamy żadnych dzieci blisko niestety ,placyk jest ale tam nikt nie chodzi
Ana to zaszalałaś z sokami tak jak my niedawno z cukrem a byłam dzisiaj w interze i nie popatrzyłam tam no
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 05:56   #1273
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
a ja siły już nie mam, mała pije coś tam, nie chce nawet swojego ulubionego soczku bo czuje tam orsalit! a wszystko co zje (banany, kisiel, gorzka czekolada, kaszka kakaowa, 120ml z połową miarki mleka modyfikowanego, sok marchwiowo jabłkowo brzoskwiniowy -tu daję orsalit to jakoś wypija ale z trudem, herbatka jabłkowa z melisą, woda) zamienia się w wielką żadką KUPĘ! dzisiaj przebierałam ją 7razy już, w tym 3 razy myłam w misce ;/ picie to daję jej już takie co lubi żeby tylko piła. ja się powieszę niedługo. wczoraj rano była jedna normalna kupa i się cieszyłam a później to jedna wielka woda, co 10 minut są bąki z wielkim kleksem. nie wiem sama co robic.ja już dzisiaj lepiej. żołądek mnie boli ale najgorzej z małą!!! jeśli do piątku nie przejdzie to mamy znowu iść, ale boję się że się całkiem odwodni.

a wlasnie je krupnik ryzowy i o dziwo je i baaardzo jej smakuje
biedna mała nie wiem jak Ci pomóc, i doskonale rozumiem, że nie chce orsalitu mój to żadnego specyfiku nie tknie oby jej szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a ja sie wbijam z moim zbojem
mało!!! daj więcej zdjęć - ja zakochana w tych usteczkach
Cytat:

a tu troche nas...
Ty lachonie jeden, jakbym tak w ciąży wyglądała, to bym rodzinę wielodzietną mogła mieć a Karinka jak zawsze ślicznie ubrana

Cytat:
l

Bao, a jak z siostrą?
I jeszcze sobie pomyślałam, że możesz kubolkowi np wodę ze śliwek przemycać jakoś-może herbatkę na tym zrób lub dodaj do soczku, a sliwki mogłabyś może w czymś innym przemycić pomiskowane.

I jeśli mówisz, że młody nie da się namówić na owsiankę, to mogłabyś spróbować zmielić kaszę jaglaną w młynku do kawy na proszek i to ugotować, wyjdzie taki budyń jakby i do tego możesz dać owoce i ew., miareczkę mleka. Będzie błonnik i zdrowo i może a nuż mu zasmakuje.

A jak ja robię bandytce owsiankę, to na płatkach błyskawicznych (one drobniejsze są) i to się robi taka pulpa, w miarę gładka, dodaję owocki, o kapkę jogurtu lub miarkę mm. Myślisz, że jakbyś taką mocno owocową zrobiła to tez by nie ruszył?

Libra (albo inne specjalistki), pokusiłam się znów o mufinki, tym razem te:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/05/M...armurkowe.html
i znów badziewiaste takie. Spróbowałam upiec z termoobiegiem, najpierw niby podrosły, ale potem opadły (jak zawsze) i w pierwszy dzień takie sobie, ale juz na drugi to znów takie gliniaste jakieś. Już zdurniałam, miałam dobrą mąką, nową wagą odważyłam ilości i dalej syf...co mogę jeszcze zrobić inaczej?
(z różnych przepisów robiłam z mlekiem/jogurtem/maślanką, olejem/masłem w różnych proporcjach).....

A Izumi, żyjesz ty ? (następną zaraz trzeba będzie szukać przez "zerwane więzi" )...
edit-widzę, że cię myślami wywołałam

jak z siostrą...hmmm wczoraj zadzwoniła z życzeniami, zapowiedziała że ma dla mnie prezent więc pewnie mi się niebawem zwali na łeb...dzisiaj jedzie na szkolenie bo dostała pracę i chyba od 1 czerwca zacznie, więc trochę mi da spokój, może się zmieni, jak do ludzi pójdzie tylko pewnie w wakacje dominisię czasem dostanę a tak, to ja nie dzwonię do niej - wykręcam się, że nie mam czasu, z powodu pogody grill u niej nie wypalił - ufff
A co do tych śliwek - kupiłam w rosmanie wczoraj kilka słoiczków - posłodzę mu glukozą to powinien zjeść, no i tą kaszkę zdrowy brzuszek ze śliwką do mleka na noc mu daję teraz 3 miarki zamiast 2 - może pomoże aaa i przy okazji kupiłam w czoraj z hippa deserki takie na dobranoc kaszka manna z czekoladą, z wanilią i z czymś tam jeszcze - dam mu dzisiaj jako deser - ciekawe co to warte bo on same desery z jogurtami zjada i deser egzotyczny z gerbera - samych owoców niet/ Przemycanie u niego nie wchodzi w grę, on wszystko wyczuje, wtedy się zraża całkiem... on ma swoje smaki i za chiny pewnych rzeczy nie tknie. Z tą kaszą jaglaną to spróbuję - a nóż widelec...tylko młynka do kawy to ja nie mam

Cytat:

4 - w misce u dziadków
o następna gruba dupa mały przesłodziak, zazdraszczam bujnego fryza

Ja dziś w szkole 4 godziny, wczoraj po wywiadówkach wróciłam dopiero po 20ej i padłam razem z Kubusiem, teściowa mi kupiła bukiet 5 róż dużą puszkę rafaello i 200zł, tż bukiet 3 róż, moi rodzice ferrero rocher - duże pudełko i pen drive'a 8 GB takiego prezentu to bym się nie spodziewała no ale teściowa mnie zaskoczyła
moje dziecko dostało giga łopatę do piachu, taką co jest jego wzrostu i wczoraj cały dzień z tą łopatą latał, potykając się co chwilę o właśnie mruczy coś

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

a jeszcze chciałam zapytać dziewczyn z wa-wy, czy któraś moze robi zakupy w body shop'ie?? bo chyba tylko w warszawie jest...chciałam pare rzeczy a na allegro są strasznie drogie jak była w londynie uwielbiałam ten sklep
No nic uciekam do pracy

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2011-05-05 o 07:01
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 07:01   #1274
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

4 - w misce u dziadków
Nigdy bym nie zgadła że to twój synek, ale on się zmienił, ja bym mi z 2,5 dała, a nie 1 roczek

Lindsley ta sukienka z koronki co pokazałaś (chyba) mi się bardzo podoba, moim zdaniem idealna na taką okazję. Ja też mam pełno siniaków na nogach(noszenie wózka)i sytuację ratuje moda na kryjące rajty . Ja mam kilka kiecek co wcześniej kupiłam takich co i za pare latek bedą modne, to w razie co miałabym co ubrać, ale z drugiej strony okazji kupienia nowej kiecki nie przegapiłabym
I jedna mam z chrzcin małego taka właśnie podkreślającą co trzeba, no ale od tamtej pory schudłam jakieś 10 kg, to nie wiem jakbym w niej wyglądałachociaż ona ma paseczek

No współczuję wam z tymi placami zabaw, i dzieciakami co nie chcą sie bawić Wiem jak mój ciągnie do dzieci. Ale ja na szczęście mam drugiego co się nim zajmuje i zabawia, aż ma czasami za dużo. Taki malutki a jak się kłucą to normalnie szopka. Eryk to jak Eri mu coś psuje to krzyczy BEe, no i teraz doszło do tego że Erwi jak stoi u niego przed drzwiami to BE wola bo chyba myśli że braciszek tak na imię ma

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 07:31   #1275
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
MEGI super wygladacie...no i mamuska faktycznie zgrabna i powabna jestes
mam nadzieje,ze doczytalas posta,w ktorym napisalam Ci,ze mala byla chora na jelitowke wiec nie chcielismy aby Igorek sie zarazil...szkoda,ze sie nie spotkalysmy
Tak Aga, przeczytałam. Szkoda straszna, bo następna okazja szybko nie nastąpi.
Mam nadzieję, że się mi uda następnym razem spotkać z Madziwnią - w końcu!

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wy wszystkie macie wielkie brzuchy , sadlo grube uda i nie wiem co jeszcze i wlasnie dlatego ja sie z wami nie spotkam normalnie! jak to bedzie wygladalo jak wreszcie sie okaze ze ja jedna nie sciemniam i wygladam jak prosiątko:P
Darusia - ja celowo wybieram takie 'zgrabne' zdjęcia - mogę pokazać mniej zgrabne, bardziej prawdziwe, ale po co psuć estetykę forum :P No i Ty będziesz miała dzidzię znów - więc ciiiiiii.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:14   #1276
P0P70
Zakorzenienie

Sidorcia - mam nadzieję że z Natalką już lepiej. Dużo zdrowia Wam ślę.

Megi - Igorek jest faktycznie podobny do Ciebie znaczy że jest coraz ładniejszy o ile to możliwe bo on od początku był przystojniak. A rajtki ja osobiście uwielbiam

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:26   #1277
evitka21
Zakorzenienie

[QUOTE=Baobabek;26721694]
bao, a ty urodzinki czy imieninki miałaś? co przegapiłam?
u nas na placyku jak jakieś ma taką giga łopatę to reszta za wszelką cenę próbuje przechwycić
a tą jaglankę to może by blenderem spróbować pomielić. Szkoda, że młody sie na przemyty nie nabiera, to w takim razie trudniejsze zadanie....
U mnie jest body shop, a jeszcze nigdy nic tam nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Hej!
Evitka a spróbuj może temperaturę na wyższą podkręcic niż w przepisie jest,a jak nie to juz nie wiem co wymień piekarnik
właśnie to ostatnie mi coraz częściej przychodzi na myśl.... Ale najbliższą razą musimy kupic nową lodówę....Tym razem były nawet za ciemne i te pojedynczo pieczone (w twardych bibułkach)to ciemny spód wręcz miały...

Cytat:

całkiem ładne te clarksy. ja to bym ci mogła te elefantenki kupić i wysłać, ale z wysyłka to chyba by sie nie opłacało. No i mierzenie....

Jeszcze się z wami chciałam podzielić dwoma informacjami.
Po pierwsze odradzam kupno płynu micelarnego avene. Zawsze kupowałąm bioderme sensibio H2o (w promo 2w cenie 1), a tym razem sie połasiłam na promocję avene.
I to jest normalnie jak ziaja za 5zł! do oka włazi, podpieka, nie rozpuszcza dobrze tuszu, trzeba potrzeć, a rano i tak do poprawki....

Po drugie przekopałam KWC w poszukiwaniu taniego dobrego tuszu.
Wibo z rosmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1
Zawsze kupowałam masterpieca czasem zdradzając go z innymi gumowcami, ale z powodu braku kasy postanowiłam poszukać diamentu wśród popiołów. I słuchajcie, znalazłam całkiem niezły produkt.
Ma zwykłą (niegumową)gęstą, zgrabną szczotę i naprawdę mi odpowiada. Gdyby nie KWC nigdy bym na niego nie spojrzała, myślałam, że to gówna dla nastolatek, a tak kupiłam i jestem zadowolona. I cena.... w promocji niecałe 8zł

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

sidorcia, moja też orsalitu pić nie chciała i w ogóle wody, ale jej wciskałam-łyżeczką (tu jeszcze szło, ale ile trwało) i strzykawką. Mam nadzieję, ze to już koncóweczka

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:32   #1278
P0P70
Zakorzenienie

Moje dziecko ma katar i jest lekko przeziębiona. Pewnie ją zaraziłam bo ja od poniedziałku mam to samo. Dzisiejsza noc była więc masakryczna. TZ stwierdził że zabierze małą do lekarza a ja mu mówię że to nie ma sensu bo to tylko katar. Ale on i tak musi jechać po receptę na mleko więc pewnie weźmie i małą.

Stary 2011-05-05, 08:46   #1279
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - współczuję katarku - męczarnia, ale... wracaj na wątek formalny
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:52   #1280
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Agnieszka ślicznie wyglądasz,obie pięknisie właśnie się skapnęłam,że mam Cię na Nk
życzę tż żeby szybko pracę znalazł

Igorek i Dawidek jakie przystojniaki

Sidorcia a Ty byłaś z małą u lekarza wogóle,bo chyba przeoczyłam i nie wiem bidulka długo już się męczy..

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
nam zaczyna sie znowu sezon slubny i z tego co widze to pelna dowolnosc.... nawet babka w mini jeansowej i swetrze sie zdarzyla heh

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Myśmy dzisiaj całą grupą na basenie byli. Erwin na basenie z 2 mc nie był, i przez pierwsze 20 min ryk, smok w buzi, bo to on się prysznica boi, to wogle basenu, a jak już podłapał ze fajnie to skakałam z nim na rekach w rwącej rzece, i był przeszczęśliwy, a jak już go na desce usadziłam i tak z nim podskakiwałam to aż kwiczałNo a po wyjściu znowu ryk bo on się prysznica boi
ja tez się wybieram i wybrać nie mogę

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma katar i jest lekko przeziębiona. Pewnie ją zaraziłam bo ja od poniedziałku mam to samo. Dzisiejsza noc była więc masakryczna. TZ stwierdził że zabierze małą do lekarza a ja mu mówię że to nie ma sensu bo to tylko katar. Ale on i tak musi jechać po receptę na mleko więc pewnie weźmie i małą.
zdróweczka dla Was
ja nie wiem o co u mnie chodzi bo niby Daniel nie jest przeziębiony a w nocy dopada go kaszel,chyba jakaś klucha mu stoi,pryskam mu wtedy solą morską i daję czasami sinecod,ale może to coś uczuleniowe
jak byliśmy teraz na działce to nie kaszlał a w domu kaszle

do tego ma mega guza,dostał uczulenie,idą mu ząbki i jest biedulek taki

wczoraj w rosmanie robiłam na szybko zakupy i wzięłam ta ziajkę co pisałyście faktor 50 i w domu czytam a tam w składzie jest mega litania

Daria pokaż się w całości,bo tak narzekasz na siebie a pewnie nie ma na co zawsze pokazujesz tylko buźkę.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:07   #1281
evitka21
Zakorzenienie

P0P , biedna oliwcia, nawet głupi katar u małego dziecka to katorga jest. Polecam kropeli euphoribium (homeopatyczne)

oliwka
, dla danielka tez tulaski i zdrówka
każdy filtr to litania w składzie, bo to przeca chemia, tu już się nic nie poradzi, lepsze to niż poparzenia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

a i widziałam wczoraj w almie mleko nestle junior w małych puszeczkach- 27,99!!!! powaliło ich dokumentnie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:26   #1282
CAROLAJKA
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za komplementy
widoki piękne to fakt ale nie nasze niestety my do Włoch jeżdzimy tylko na urlop mamy tam apartament ale może niedługo uda się przeprowadzić na stałe

dzieciaczki przecudne a mamusie to prawdziwe lachonki ja przy was blado wypadam z moim wilekim tyłkiem i cycolami choć diete stosuję tą białkową może coś pomoże

niedawno pisałyście o jakiś rybkach do buzi proszę napiszcie jeszcze raz co to było Ala w piątek do nas przyjedzie odpocząć po maturach pisemnych i naładować się przed ustnymi to by mi przywiozłą bo narazie to mam tylko kilka kosmetyków tych co ana kiedyś mi linka podawała Ala mówi że są fantastyczne zaczeła je używać
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:40   #1283
catro
Rozeznanie

Jak my tu o chorobach dziecięcych, to ja sie idealnie wpisuję w temat

moja Olcia ma (miała) to samo co Natalka Sidorci w zeszłą środę obudziła się z gorączką 38st, która potem to tylko rosła. Okazało sie że to jakaś infekcja wirusowa gardełka. Niby nic groźnego, a mała pierwszy raz miała temperaturę ponad 39 st (w ogóle jakąkolwiek temperaturę, bo ona do tej pory to miała co najwyżej 37, 3). Ale się biedna męczyła - jednocześnie wychodziły jej obie górne trójki
Teraz ma "tylko" katar i kaszle.
Skubana mnie też zaraziła - bo ja też jak gruźlik kaszlę (nawet z pracy mnie wyrzucają do domu co bym ich nie pozarażała ), lekarka (pediatra Olci) jakieś tam leki mi dała, żeby mi się nie pogarszało i żeby na dziecko nie przeszło (no ale że to właśnie z dziecka to mniejsza o większość)

To tak na wstępie, bo jednocześnie mieliśmy malowanie okien, ja musiałam się z Olcią wynieść do moich rodziców (z chorą Olcią ), potem jeszcze wesele w sobotę - to chyba Sara się o modę ślubną pytała? Ja zauważyłam, że nie ważne jaka sukienka, ważne, żeby był to rozmiar 36, no może ewentualnie 38 - to nic, że tyłek ściśnięty jak baleron i majtki się na biodrach odciskają Ja wystąpiłam w mojej sukience wczesnociążowej - nieprzylegającej za bardzo w części dolnej, takiej odcinanej pod biustem (i uważam, że wyglądałam świetnie ).

No w każdym razie ten wstęp jest tak na wytłumaczenie, że dopiero teraz składam życzenia urodzinowe naszym najmłodszym roczniaczkom: Natalce (tu dołączam zdrówka), Nince (żeby ją mamusia wreszcie zaczęła normalnie karmić, a nie że biedne dziecko musi kocie bobki wcinać i żeby jak najdłużej była taką małą księżniczką) i Bartusiowi (tu dołączam życzenia większego apetytu i pokonania tych grudkowych problemów).

A właśnie mamy niejadków (ja też się z wami utożsamiam - moja zaczęła bojkotować jedzenie - mleka to najwyżej 100 wypije, obiadki jada po 50 minut, nawet Sinlaciem ostatnio gardzi, a to słodkie jest i do tej pory za tym przepadała). Korzystacie może z takiej miski-ufo (nazwa debilna, choć wygląd opisująca)? Ja używam do obiadków i powiem wam, że zakup się udał - jak się wleje wrzątek, to nie ma jak przenieść, bo parzy paluchy, ale ciepło trochę trzyma Wczoraj na 50 min jedzenia obiadu starczyło.

Jak mi się coś jeszcze przypomni, to dopiszę...

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:50   #1284
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Jak my tu o chorobach dziecięcych, to ja sie idealnie wpisuję w temat

moja Olcia ma (miała) to samo co Natalka Sidorci w zeszłą środę obudziła się z gorączką 38st, która potem to tylko rosła. Okazało sie że to jakaś infekcja wirusowa gardełka. Niby nic groźnego, a mała pierwszy raz miała temperaturę ponad 39 st (w ogóle jakąkolwiek temperaturę, bo ona do tej pory to miała co najwyżej 37, 3). Ale się biedna męczyła - jednocześnie wychodziły jej obie górne trójki
Teraz ma "tylko" katar i kaszle.
Skubana mnie też zaraziła - bo ja też jak gruźlik kaszlę (nawet z pracy mnie wyrzucają do domu co bym ich nie pozarażała ), lekarka (pediatra Olci) jakieś tam leki mi dała, żeby mi się nie pogarszało i żeby na dziecko nie przeszło (no ale że to właśnie z dziecka to mniejsza o większość)

To tak na wstępie, bo jednocześnie mieliśmy malowanie okien, ja musiałam się z Olcią wynieść do moich rodziców (z chorą Olcią ), potem jeszcze wesele w sobotę - to chyba Sara się o modę ślubną pytała? Ja zauważyłam, że nie ważne jaka sukienka, ważne, żeby był to rozmiar 36, no może ewentualnie 38 - to nic, że tyłek ściśnięty jak baleron i majtki się na biodrach odciskają Ja wystąpiłam w mojej sukience wczesnociążowej - nieprzylegającej za bardzo w części dolnej, takiej odcinanej pod biustem (i uważam, że wyglądałam świetnie ).

No w każdym razie ten wstęp jest tak na wytłumaczenie, że dopiero teraz składam życzenia urodzinowe naszym najmłodszym roczniaczkom: Natalce (tu dołączam zdrówka), Nince (żeby ją mamusia wreszcie zaczęła normalnie karmić, a nie że biedne dziecko musi kocie bobki wcinać i żeby jak najdłużej była taką małą księżniczką) i Bartusiowi (tu dołączam życzenia większego apetytu i pokonania tych grudkowych problemów).

A właśnie mamy niejadków (ja też się z wami utożsamiam - moja zaczęła bojkotować jedzenie - mleka to najwyżej 100 wypije, obiadki jada po 50 minut, nawet Sinlaciem ostatnio gardzi, a to słodkie jest i do tej pory za tym przepadała). Korzystacie może z takiej miski-ufo (nazwa debilna, choć wygląd opisująca)? Ja używam do obiadków i powiem wam, że zakup się udał - jak się wleje wrzątek, to nie ma jak przenieść, bo parzy paluchy, ale ciepło trochę trzyma Wczoraj na 50 min jedzenia obiadu starczyło.

Jak mi się coś jeszcze przypomni, to dopiszę...
dziękujemy, i też zdrówka życzymy

http://allegro.pl/zestaw-obiadowy-ba...582503085.html
ja mam to. jeszcze nie uzywałam, ale jak mówisz że takie coś trzyma temperaturę to sprubujemy.

co mogę małej dawać do jedzenia w takim razie? wczoraj dałam jej ten krupnik ryżowy i dzisiaj rano kupka była taka jak plastelina porządnie rozmemłana, więc już trochę twardsza, ale oby później było lepiej. czy małej mogę dać smectę i orsalit oba w jednej butelce rozrobione w100ml wody? bo ona tak mi dzisiaj orsalit wypiła

słaba jest ale się bawi, tylko dużo śpi i bladziuchna jest

http://allegro.pl/gyro-bowl-miseczka...584970924.html
właśnie zamówiłam to małej

i jeszcze wam pokażę co wczoraj moja mama dorwałą w lumpku za 10zł!
rękawy są zawinięte więc starczy na trochę, stan idealny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00610.jpg (103,6 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-05-05 o 10:02
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:57   #1285
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
b

j

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

[/COLOR]a jeszcze chciałam zapytać dziewczyn z wa-wy, czy któraś moze robi zakupy w body shop'ie?? bo chyba tylko w warszawie jest...chciałam pare rzeczy a na allegro są strasznie drogie jak była w londynie uwielbiałam ten sklep
No nic uciekam do pracy
w wawie jest w ZT a co masz na myśli mówiąc wysokie ceny ? Bo u nas z tego co pamietam też nie było za tanio . Ja kupowałam kiedys ale tylko jakieś drobiazgi

Cytat:
[

Po drugie przekopałam KWC w poszukiwaniu taniego dobrego tuszu.
Wibo z rosmana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1
Zawsze kupowałam masterpieca czasem zdradzając go z innymi gumowcami, ale z powodu braku kasy postanowiłam poszukać diamentu wśród popiołów. I słuchajcie, znalazłam całkiem niezły produkt.
Ma zwykłą (niegumową)gęstą, zgrabną szczotę i naprawdę mi odpowiada. Gdyby nie KWC nigdy bym na niego nie spojrzała, myślałam, że to gówna dla nastolatek, a tak kupiłam i jestem zadowolona. I cena.... w promocji niecałe 8zł

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

sidorcia, moja też orsalitu pić nie chciała i w ogóle wody, ale jej wciskałam-łyżeczką (tu jeszcze szło, ale ile trwało) i strzykawką. Mam nadzieję, ze to już koncóweczka
Dzieki no właśnie wpadł mi niedawno w oko ten tusz ale myślę sobie za ta kaskę to pewno porażka , ale spróbuję jak mówisz że dobry

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za komplementy
widoki piękne to fakt ale nie nasze niestety my do Włoch jeżdzimy tylko na urlop mamy tam apartament ale może niedługo uda się przeprowadzić na stałe

dzieciaczki przecudne a mamusie to prawdziwe lachonki ja przy was blado wypadam z moim wilekim tyłkiem i cycolami choć diete stosuję tą białkową może coś pomoże

niedawno pisałyście o jakiś rybkach do buzi proszę napiszcie jeszcze raz co to było Ala w piątek do nas przyjedzie odpocząć po maturach pisemnych i naładować się przed ustnymi to by mi przywiozłą bo narazie to mam tylko kilka kosmetyków tych co ana kiedyś mi linka podawała Ala mówi że są fantastyczne zaczeła je używać
Pieknie tam jest nie dziwne że chcecie tam mieszkać

Lidla mi zamykają za trzy dni do remontu i gdzie ja będę robić zakupy:confused : Od jutra wszystko -30% juz widzę te tłumy babć od 6 rano ha ha .
Muszę do skarbowego jechać bo wkońcu kasę mam do odebrania .

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

sidorcia możesz jej dać chudy rosołek z lanymi kluskami np .
Ew zupkę marchewkową .
Stary 2011-05-05, 10:00   #1286
minka26
Wtajemniczenie

my też mamy noc w plecy, mała przez 2 godziny męczyła się, stękała, płakała w końcu dałam jej paracetamol w syropie i usnęła
jeść nie chce nic łyżeczkę, jak jej dam coś do ręki to czasem zje a czasem wywali, mleka pije mało ja nie wiem co jej jest może ma jakieś zapalenie gardła czy coś do tego znów cały brzuch w wysypce ehhhhh ciągle coś

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ana pisałaś o tej promocje na Mustelę, gdzie to było?? ja przeczytałam, że w Naturze, poleciałam tam, a oni, że nawet nie mają tego kremu
Stary 2011-05-05, 10:05   #1287
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
my też mamy noc w plecy, mała przez 2 godziny męczyła się, stękała, płakała w końcu dałam jej paracetamol w syropie i usnęła
jeść nie chce nic łyżeczkę, jak jej dam coś do ręki to czasem zje a czasem wywali, mleka pije mało ja nie wiem co jej jest może ma jakieś zapalenie gardła czy coś do tego znów cały brzuch w wysypce ehhhhh ciągle coś

możliwe że ma zapalenie gardła. moja Natalka ma jakieś ropnie w gardle czy cos, i teżprawie nic nie je, w dodatku biegunka. ;/
do lekarza moze powinnyście się wybrac.?

ania a jak robi się te kluseczki? bo w klubie chyba jest taki przepis,prawda? tylko nie wiem na jaką gęstość mniej więcej
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:18   #1288
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
możliwe że ma zapalenie gardła. moja Natalka ma jakieś ropnie w gardle czy cos, i teżprawie nic nie je, w dodatku biegunka. ;/
do lekarza moze powinnyście się wybrac.?

ania a jak robi się te kluseczki? bo w klubie chyba jest taki przepis,prawda? tylko nie wiem na jaką gęstość mniej więcej
gestość mniej wiecej jak ciasto naleśnikowe , i wlewasz je do zupy ciągle mieszając one mają wyjśc takie drobniutkie . niektórzy leją przez widelec .
Szymek jak był chory ( gardło go bolało itp ) to tesciowa mu robiła i zawsze chętnie jadł takie rzeczy . a dobrze żeby coś ciepłego zjadła
Stary 2011-05-05, 10:19   #1289
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam, moje mega zakatarzone dziecko spi, mam dosc skad w małym nosku tyle kataru, a odciąganie to masakra drze sie wyrywa a ja nie mam siły, wczoraj tz zjezdził wszystkie 11aptek w naszym miescie i nigdzie nie maja katarka a jak w jednej powiedział ze to taki do odkurzacza to mowi ze mało go babka nie zlinczowała, ze chce dziecko uszkodzic.... brak słów
oczywiscie nie zapytał czy mozna zamówic wiec ja dzis lece, a jak nie to allegro grr
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Izumi myślami Cię dzisiaj ściągnełam

Wróciłam właśnie z intermarche i informuję,że jest promocja na bobofruty,są za 1.99.Ja pazerna wzięłam aż 50 butli
szalona
mój zadnych soków od poczatku nie chce

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Zazdroszczę strasznie . Ani ja, ani Misiek nie mamy nikogo do "towarzystwa". Ja swój brak towarzystwa jakoś jeszcze znoszę, ale Misio... tego nie mogę wytrzymać. Jak np. idziemy na plac zabaw to Misiek jak tylko zobaczy dzieci to zaraz biegnie do nich. Cieszy się, uśmiecha, podryguje i klaszcze. Zachowuje się jak mały szoszon taki szczęśliwy. Ale jak już dojdzie do tych dzieci (prtzeważnie starsze) to nie chcą się znim bawić. Odganiają go. Mówią, że jest za mały żeby się z nimi bawić, nie pozwalają dotykach swoich zabawek (chociaż naszymi się bawią ), a czasami nawet na niego krzyczą. On wiele sobie na razie z tego nie robi, siedzi tylko taki... samiusieńki w tym tłumie dzieciaków, zapatrzony w nie jak w obrazek, gmyra sobie samotnie w piaseczku i tylko patrzy od czasu do czasu na mnie pytająco. A jak jak na to patrzę to ryczę jak bóbr . Chciałam go do żłobka dać, żeby mógł się z dzieciakami wyszaleć, ale dalej nie mogę znaleźć pracy, a to jest wymóg żeby się dostać
okropne dzieciaki, trzeba skopac dupska rodzicom za takie samolubne wychowanie, u nas dzieci dzielą sie zabawkami czy to małe czy duze a jak nie to zawsze jakis dorosły wytłumaczy zetrzeba sie dzielic albo zeby sie zamieniły po prostu na chwile i jest ok

Cytat:

4 - w misce u dziadków
słodziak mały i wykapana zgrabna mamusia

catro dziekujemy za zyczenia, szczególnie te grudkowe
a my zyczymy duzo zdrówka dla Oli

sidorcia równiez duzo zdrówka dla Natalci
wygląda przesłodko w tym szlafroku, super zakup

cos sie nam dzieci pochorowały grrr, taka pogoda do dupy raz lato raz zima

a co do us to ja nadal czekam na swój zwrot, kurcze mam nadzieje ze do naszego wyjazdu bedzie juz kasa

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-05-05 o 10:29
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:27   #1290
P0P70
Zakorzenienie

Ja od wczorajszego wieczora walczę z katarem i nie wiem jakbym sobie radziła bez katarka. Teraz od rana to tak co godzinę odciągam albo jak kichnie to już lecę i odciągam katarkiem. Oczywiście bawimy się przy tym odkurzaczem i wodą morską. Ona mi psika ( na niby) a ja jej( naprawdę). Katarkiem też jej i sobie na niby odciągam. Ona stoi a nie leży więc to też jest łatwiej dla niej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości