Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-05, 09:24   #4021
sygine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Witam dziewczyny
Ale sobie dzisiaj pospałam I oczywiście muszę jeszcze nadrabiać posty z wczorajszego popołudnia, bo nie dałam rady i poszłam spać
Jak się zmobilizuję i uda mi się wstawić zdjęcia w klubie to obiecuję że wkleję mojego brzuchola w wersji naturysta
Stary 2011-05-05, 09:25   #4022
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brumek fotelika CITI nie da sie wpiąć do bazy, chyba lepiej wybrać CABRIO, zeby w razie czego byla mozliwość dokupienia bazy. Dla mnie strasznie upierdliwe jest wpinanie fotelika w pasy
do fotelików citi też są bazy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:26   #4023
Bartessa
BAN stały

A teraz o tym co się dzialo jak mnie nie bylo.

Miałam tragiczną noc, normalnie myslalam ze urodze za chwile. Obudzily mnie skurcze. Nie wiem czemu tak się stalo, co malenstwo sie poruszylo to momentalnie twardnial i bolal mnie brzuch. W pewnym momencie czulam nawet jak mi glowka napiera na sam dol. Balam się ruszyc, bo brzuch mnie bolal jak do porodu. Tz musial wstac i przyniesc mi z dolu nospe no i przeszlo. Co prawda nie jest dobrze bo czuje się obolala, ciągnie mnie w pachwinach ale skurcze przeszly. Ciesze się ze jutro mam umówioną wizyte i ze stalo się to teraz a nie np po wizycie.

Do tego od wczoraj mnie grypa rozklada
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:34   #4024
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziubek fajny bebzol !!! a bluzka też fajna!!!

Dzisiaj mi się kończą aukcję kilka komplecików
aby były moje
dziękuję a bluzka to prezencik od mamy , zresztą kupiła mi 4 różne i nie chciałam wierzyć że to takie targowe bluzki a nie specjalnie ciążowe ale nosi mi się je superrrr
za aukcje !!!!

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

Miałam tragiczną noc, normalnie myslalam ze urodze za chwile. Obudzily mnie skurcze. Nie wiem czemu tak się stalo, co malenstwo sie poruszylo to momentalnie twardnial i bolal mnie brzuch. W pewnym momencie czulam nawet jak mi glowka napiera na sam dol. Balam się ruszyc, bo brzuch mnie bolal jak do porodu. Tz musial wstac i przyniesc mi z dolu nospe no i przeszlo. Co prawda nie jest dobrze bo czuje się obolala, ciągnie mnie w pachwinach ale skurcze przeszly. Ciesze się ze jutro mam umówioną wizyte i ze stalo się to teraz a nie np po wizycie.

no to odpoczywaj kochana i kuruj się !!!!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

laski uratujcie mnie , wstawiam zdjęcia do naszego klubu ale znowu pokazują mi się linki a nie zdjęcia
Stary 2011-05-05, 09:34   #4025
zanka205
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
jeśli chodzi o fotelik musiał być maxi cosi żeby nam w stelaż wózka się wpinał, a citi tańszy od cabrio fix

no to apeluję do wszystkich
Wysyłajcie do mnie na PW maksymalnie po 2 propozycje tytułu kolejnej części
potem stworzę ankietę i wybierzemy jeden tytuł

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:34   #4026
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
do fotelików citi też są bazy
wydaje mi sie ze do Citi nie wchodzi do bazy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:36   #4027
DaKaro
Zadomowienie

Witam porannie, zaraz do pracy. Ech, jeszcze 3 tygodnie.
Cytat:
Czyli jednak w czerwcu wracacie, macie juz jakis konkretny termin??
Z początkiem czerwca. Tylko mąż się zastanawia, czy nie zostać do sierpnia. Ja w każdym razie lecieć muszę, obronę mam pod koniec czerwca i 3 wesela . W sumie trochę to wszystko niedograne, ale wyjdzie w praniu.
Cytat:

Ojej, trzymaj się kochana. Dobrze, że jutro wizyta, to skonsultujesz.

Miłego dnia życzę.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:41   #4028
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny madziranew i dziubek piękne macie brzuszki

Zanka tanio w miarę kupiliście ten fotelik, bo nasz kosztował 500, ale ma jakieś uchwyty dodatkowe do montowania w pasy, wiec może dlatego.A łóżeczko super, lubię białe meble, ale trzeba mieć pokój fajnie urządzony w odpowiednim stylu aby pasowało.

Brumek i inne mamusie trzymam kciuki za wizyty

Brunetka nic się nie zamartwiaj, to nawet dobrze że zostałaś, muszą być 100% pewni diagnozy, pewnie w najbliższym czasie zrobią badania i ak wyjdą dobre to Cię wypuszczą. A nadal Cię swędzi?Zmalowana Cię nawiedzi to nie będzie nudy.Trzymaj się

Bartessa odpoczywaj, wszystko będzie dobrze, aby do wizyty

I ja dzisiaj źle spałam, rano podnieść się nie mogłam, muszę spłodzić prezentację na uczelnię do zaliczenia i obiad. Przejmuje się tą głupią szkołą, bo okazało się że nie mogę zrobić badań tam gdzie planowałam i tam gdzie zalecała promotorka. Jutro do niej jadę, o ile raczy na maila odpisać.Wykończy mnie ta szkoła. Wesele jeszcze nam wypada jak mam zjazd i narobię sobie zaległości.
No nic, jakoś da się radę.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:45   #4029
zanka205
Zakorzenienie

patik Filip u siebie ma białe meble, więc kiedyś kiedy Lenka będzie starsza przeniesiemy jej łóżeczko do młodego i lepiej będzie pasowało białe

Stary 2011-05-05, 09:45   #4030
sygine
Zadomowienie

No i klops Poproszę szczegółową instrukcję obsługi jak dodać zdjęcia w klubie I w ogóle czemu w tym Imageshack mi sie poobracały i są na leżąco Można to zmienić???
Stary 2011-05-05, 09:48   #4031
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No i klops Poproszę szczegółową instrukcję obsługi jak dodać zdjęcia w klubie I w ogóle czemu w tym Imageshack mi sie poobracały i są na leżąco Można to zmienić???
w klubie jest dokłada instrukcja zamieszczania zdjęcia przez imageshack
na 1. stronie chyba wątku ze zdjęciami
można jeszcze przez fotosik dodawać
no i mi też czasem się zdjęcia obracają ale nie wiem czemu
wtedy dodawałam przez fotosik

Stary 2011-05-05, 09:52   #4032
meszsares
Zadomowienie

dzien dobry o poranku!
Slonce wesolo swieci, a ja czuje sie jak zombie..
Mloda wstala dzisiaj o 5.00 rzeska i chetna do zabawynic sie nie dalo zrobic zeby zasnela kiedy ja sie wyspie???
oddalabym krolestwo za kilka spokojnych leniwych porankow..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:53   #4033
SweetAngel1984
Zadomowienie

hej dziewczynki

wlasnie wcianm sniadanko platki z mlekiem......chcialam sie wybrac na rundke po ciuchlandach ale pada deszcz :/

zanetka
- no kaszanki za malo cale dziewiec mc celibatu bo lekarz zabronil hahahah ale maz jest tak zmeczony po pracy ze odrazu zasypia a ja ratuje sie mysla o tym jak i kiedy bedziemy nadrabiac zaleglosci wiec jest dobrze

zanka - super zakupki fotelik boski strasznie mi sie podobaja tej firmy
carmela cudne te rzeczy w lidlu

brzuszki sliczne

za wizyty
za aukcje zanetka - a co licytujesz?????
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:55   #4034
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I jeszcze się pochwalę - jak Wy o gofrach, to ja o kawie Kupiłam sobie dziś piekny, cudowny, wymarzony ekspres do kawy I nie mogę się doczekac pierwsze kawy z niego jutro. Z wielką ilością mlecznej pianki
Brumek a jaki ten ekspres zakupiłaś? Bo ja też chcę nabyć na nowe mieszkanie tylko waham się jaki

No i trzymam kciuki za wizyty

Poza tym to dzień dobry dziewczynki. Ja właśnie piję kawkę (no męczy mnie zgaga ale kawy nie potrafię sobie odmówić) i oglądam DDTVN.
Muszę się zebrać i głowę umyć, ale mi się nie chce

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:59   #4035
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
My po łikendzie, wypoczeliśmy sobie Nie było mnie kilka dni a tu tyle stron napisane chyba nie będe w stanie nadrobić wszystkiego Po łebkach przeczytałam co tam u Was.
Gratuluje udanych zakupów, dobrych wieści z wizyt i zaciskam mocno kciuki za wizyty dzisiejsze
ja po wyjeździe mam strasznego lenia nic mi sie nie chce Dzisiaj musze tylko ugotować kaszę bo resztę obiadu mam z wczoraj
I upiec biszkopt bo mężuś ma jutro urodziny i chce zrobić tort
A po południu SR
Ostanio mi brzuszek troszke twardnieje i czuje takie jakby rozpychanie, nie wiem czy Klusek się powoli nie obraca głowką do dołu

Miłego dnia mamuśki
No to widzimy się o 17.30 Ja dziś ide sama

W ogóle to jestem zrozpaczona, mąż dostał wczoraj wypłate o 250 zł niższą niż zwykle a mamy tyle wydatków, chcieliśmy zrobić malowanie itd. chyba poprosze mamę, zeby nam zrobiła zakupy na karte kredytową i spłacimy sobie to w 3 ratach

Po 15 będę mieć wyniki tych transminazów, trzymajcie kciuczki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:01   #4036
Kolina
Zadomowienie

witajcie, wczoraj wieczorem nadrabialam co tam u was,a sporo tego bylo bo az 17 stron nie zagladalam od wtorku
nadrobilam i mialam zrobiony wielocytat do waszych postow, jak dalam odpowiedz to wyskoczylo czyste okienko, zniknely cytaty zeby je odzyskac musialabym znowu sie cofnac do 117strony

wiec ogolnie gratuluje wizyt, kolejnych tygodni i cudnych brzuszkow

i te najswiezsze wiadomosci:
Pieleszka - super ze juz wiesz kto w brzuszku mieszka gratuluje!

Bartessa, oby to jednorazowe bole byly, jutro lekarz obejrzy Cie dokladnie, bedzie dobrze

Brumek, za glukoze

Brunetka, za spokoj i dobre wiadomosci

Nerolka - wytrwalosci, nagroda bedzie Izunia

ja nadal bez komputera chodze do mamy i z jej korzystam
w weekend bede miec nowy wielki dysk, bede probowala ratowac dane z mojego lapka, ryczalam nad nim, mam w nim tyle waznych rzeczy, pamiatkowych zdjec...

dzisiaj rano mialam akcje odklaczanie - moich i mamy kotkow, zaczynaja tracic siersc i musze im pomoc by klaczki je nie zatykaly
trzeba bedzie to powtarzac co jakis czas, az do lata

a teraz musze sie cofnac i odnalezc przepis na racuchy zmalowanej i nalesniki.... yyyyyyyyy wczoraj je widzialam i zapomnialam kto podawal... prosze wybaczyc
Stary 2011-05-05, 10:02   #4037
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny co robimy z kolejną częścią wątku?
nowy tytuł? wysyłacie propozycje?
O masakra to już?! tosz to tyle co nowy wątek założony

Dzień dobry

Dzisiaj i do mnie dotarł śnieg mąż od rana siedzi w swojej kostce bo ma wolne... czekam na niego ze śniadaniem i już mnie ssie w żołądku....

Znalazłam sobie śliczną torebkę na allegro, ale licytacja kończy się jutro eh... będę walczyć

Czy Was też tak męczy ta krew z nosa?! bo mnie to wykończy!

A tak w ogóle to zaczynam dzisiaj
27 t.c.
Ale już się sama pogubiłam czy to któryś miesiąc nowy czy trymestr... cholera wie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:02   #4038
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki

Ja tez dziś niewyspana, Filip budził się w nocy i płakał bo mu chyba trójka kolejna wychodzi

zanka fajne to łóżeczko, mi się białe bardzo podoba ale totalnie by nam nie pasował kolor i Lilka odziedziczy łóżeczko po Filipie, a Filipowi przedwczoraj kupiliśmy nowe "dorosłe" łóżeczko
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:05   #4039
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie przed chwilą wstałyśmy

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja dziś już po badaniach, po śniadanku no i zaczynamy dziś 33 tydzień , dołączam zdjęcia mojego ogromnego brzuchala

a golasa wrzucę do klubu jak mi się jakimś cudem uda
Fajny bebzolek i bluzeczka very nice

Cytat:

Oj bidulko, wszystko na raz Cię dopadło, kuruj się

A ja przypominam nieśmiało o naszej dzisiejszej wizycie u gina i jeszcze bardziej nieśmiało proszę o zaciskanie kciuków

Za wszystkie dzisiejsze wizyty oczywiście

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:05   #4040
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze do Citi nie wchodzi do bazy.
masz rację, pomyliłam się
Stary 2011-05-05, 10:09   #4041
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Po 15 będę mieć wyniki tych transminazów, trzymajcie kciuczki
Mocno zaciskam

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Czy Was też tak męczy ta krew z nosa?! bo mnie to wykończy!
Mnie męczy!!! Krew, krwiste skrzepy, zawalony nos - oddychanie dla mnie to męka teraz

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:11   #4042
dziubek79
Zakorzenienie

sygine kochana miałam ten sam problem ale już Ci pomagam
jak wejdziesz w jeden link t opo prawej stronie masz 4 opcje :
link do umieszczenia tego obrazu
zamieść ten obraz itd
to wejdz w tą 2 opcję : zamieść ten obraz i skopiuj link który Ci się wyświetli przy opisie FORUM do naszego klubu wtedy pojawi się zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (96,4 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-05-05 o 10:22
Stary 2011-05-05, 10:12   #4043
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Mnie męczy!!! Krew, krwiste skrzepy, zawalony nos - oddychanie dla mnie to męka teraz
O to to dokładnie to! no to nie jestem widzę sama.... wszędzie się paczki chusteczek walają a mnie to do szału doprowadza zwlaszcza w nocy!

Trzymam mocne mocne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:13   #4044
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki

Ja tez dziś niewyspana, Filip budził się w nocy i płakał bo mu chyba trójka kolejna wychodzi

zanka fajne to łóżeczko, mi się białe bardzo podoba ale totalnie by nam nie pasował kolor i Lilka odziedziczy łóżeczko po Filipie, a Filipowi przedwczoraj kupiliśmy nowe "dorosłe" łóżeczko
i jak mu sie spalo w nowym lozeczku nie mogl sie doczekac czy raczej nie podobala m usie podmianka????
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:13   #4045
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
i pewnie będziemy czekać do czerwca, dopiero w Polsce mi powiedzą. Ale mamy coraz większą ochotę na niespodziankę, sami już nie wiemy, może damy rade do sierpnia. Nawet teściowa nam nie chce wierzyć, że nie znamy płci. Za każdym razem jak TŻ dzwoni się pyta co będziemy mieć, a mąż jak katarynka "mamo, nie wiemy" i przetłumacz takiej.
My tez nie wiemy i tez mam chec na niespodzianke... A na pytanie, co bedziemy miec odpowiadam: "dziecko"

Cytat:
no to chwalę się
Fotelik
Łóżeczko
Materac

szaleństw nie ma, bo z kasą krucho, więc tylko fotelik (jak dla nas) większy wydatek, a łóżeczko tanie ważne, że białe
Fajne zakupy!

Cytat:
dzień dobry

kciuki za dzisiejsze wizyty

w sobotę idziemy na wesele, mam nadzieję, że pogoda się poprawi do tego czasu, bo ja zmarzluch jestem i w zimowej kurtce musiałabym jechać
A moze tak zdjecie w tej fajowej sukience?

Cytat:

Uuu kochana, niedobrze. Cale szczescie, ze juz jutro to skonsultujesz!

YouYou wczoraj wieczorem mialam do Ciebie pytanie o butelki TT, ale chyba przoczylas...
I pochwal sie jakie lozko kupiliscie dla Filipa.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:14   #4046
zanka205
Zakorzenienie

po weselu się pochwalę fotkami w sukience
teraz nie ma sensu sie przebierać

Stary 2011-05-05, 10:16   #4047
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A ja przypominam nieśmiało o naszej dzisiejszej wizycie u gina i jeszcze bardziej nieśmiało proszę o zaciskanie kciuków

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:17   #4048
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Witam mamusie!

Dawno mnie nie bylo aktualnie jestesmy na wakacjach w Polsce i mam słaby dostep do neta. Młodszy brat oblega komputer. Do nadrabiania mam tyle ze ho ho, ale zdazyłam sie dowiedziec troche co u Was.
Nerola, Brunetka trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Beatka ja tez kupiłam wózek, no moze ciut drozszy niz Twoj ale niewiele. Zapłacilismy 150 zł. A było to tak. Wybralismy sie z TZ, w sumie przez przypadek, na rynek. No i tak chodzimy, chodzimy no i ja patrze stoi wozek. Mowie do Tz zobacz jaki fajny wózek, wlasnie cos takiego mi sie podoba. No ale zastanowil mnie fakt ze ten wozek stal bez opieki, no bo kto zostawia dziecko same w wozku?? Podeszlismy wiec i sie okazalo ze jest do sprzedania. Jedna babka dostala go w prezencie, uzywala go ok miesiaca i wyjechala z dzieckiem za granice a wózek zostal. Znajomi obiecali zajac sie sprzedaza. Takim wiec oto sposobem nabylismy tanio wózek. Teraz tylko musimy go jakos przewieźć do Anglii , a nasz golfik duzy nie jest. Jakos moze zmiescimy. Fotki wstawie jak juz wrocimy do domku, bo teraz nie mam jak. Nie moj komputer i w ogole.
Widziałam tez w sklepie fajne łóżeczko, kosztowalo 230 zł no ale niestety tego łóżeczka juz na bank nie zmiescimy, wiec musialam zrezygnowac
Ja tez jestem alergikiem, kurz, pyłki, siersc i do tego alergie skórne (atopowa skóra). W ostatnich dniach dało mi sie niezle we znaki bo mam stycznosc z kotami. Kicham, smarkam ogolnie nic fajnego. No ale w sobote wyjezdzamy, wiec wszystko szybko wroci do normy - mam nadzieje.
Czy u Was tez pada snieg?????

Karolinee1983, CarmelaSoprano kciuki zacisniete

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2011-05-05 o 10:25
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:17   #4049
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
lewatywa
już się boję porodu
mnie nie tyle lewatywa przeraża co ewentualne cewnikowanie

ale ja w ogóle w życiu w szpitalu nie leżałam i pewnie większości z tych rzeczy boję się na zasadzie że najbardziej boimy się tego, czego nie znamy

chociaż samego porodu jakoś się nie boję..

Cytat:
Ja poprosze jutro o kciuki, mam wizyte na 17.15
zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
nie wiem czy kupic butelke tommee tippee czy dr.browns?? siostra tylko mowila ze miala obie i siostrzeniec nie wie co to kolka i ze obie super i ktora wybrac
ja kupiłam TT z polecenia ale jak się sprawdzi na kolki okaże się dopiero jak mały zacznie ciągnąć z butli

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
zanim się wezmę za nadrabianie tego co popisałyście to wpadłam Wam powiedziec, że jestem już po wizycie i mamy CÓRECZKĘ
no wreszcie!! przeczuwałam, że będzie córka, wielkie gratki

Cytat:
A, pochwalę się przyjaciółką, urodziła Franka, waży 4250.
ale wielkolud!!!
ja mojemu powiedziałam do brzuszka żeby przytył max do 3,5kg, żeby mamusia mogła go urodzić bez zbytniego szwanku, ale czy posłucha, to się okaże

Cytat:
Pytanie do Was: ile butelek kupujecie i o jakiej pojemności? Na rynku jest ich tyle, że już się gubię.
narazie kupiłam jedną, tą najmniejszą z TT do ewentualnego karmienia na zmianę z cyckiem. Butle są wszędzie więc potem ewentualnie dokupię, a ta jest taka awaryjna.

Cytat:
zaatakowaly mnie hemoridy
oj, współczuję
to jest jedna z rzeczy, których najbardziej się boję, bardziej od porodu..

Cytat:
Faceci to maja dobrze nie maja miesiaczki nie rodza w ciazy nie chodza ale ja tam za stan ciazowy bym sie z nikim nie wymienila czuc malenstwo pod sercem cos to jest nie powtwarzalnego nie oddam tego nikomu i nikt mi tych pieknych chwil nie zabierze
popieram, stan ciążowy jest czymś niesamowitym
te kopniaczki, to uczucie, że nosisz nowe życie, coś wyjątkowego

Cytat:
no to chwalę się
Fotelik
Łóżeczko
Materac
szaleństw nie ma, bo z kasą krucho, więc tylko fotelik (jak dla nas) większy wydatek, a łóżeczko tanie ważne, że białe
super zakupy

dziewczyny, czy Wam też się ciąża już troszkę dłuży?
tzn jak wyżej pisałam, w ciąży jest cudnie ale zaczyna mi się zwyczajnie dłużyć ten okres oczekiwania. Chciałabym, żeby przynajmniej był już czerwiec. Nie mogę się coraz bardziej doczekać aż zobaczę synka.
Wiem, że doświadczone mamusie pewnie napiszą, żeby się delektować tymi ostatnimi tygodniami bo potem będę tęsknić za takimi leniwymi dniami w zupełnej ciszy. Każdy mi to mówi. Ale ja już bym tak troszkę chciała wejść w tą nową rolę..

Edytowane przez LadyInBlack2
Czas edycji: 2011-05-05 o 10:19
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:23   #4050
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc wszystkim nmamusiom i brzusiom

Cytat:
dzięki dziewczyny
jeśli chodzi o fotelik musiał być maxi cosi żeby nam w stelaż wózka się wpinał, a citi tańszy od cabrio fix

no to apeluję do wszystkich
Wysyłajcie do mnie na PW maksymalnie po 2 propozycje tytułu kolejnej części
potem stworzę ankietę i wybierzemy jeden tytuł
Jestem za ankieta rozwiaze problem

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości