Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 21:55   #34891
agatron77
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Aha, Lokaski, czy szamponów ALTERRY (z wyłączeniem MIGDAŁA i SZAMPONOŻELU) można używać jak prostych szamponów z SLS czy mają coś jeszcze co je wyklucza w ogóle i na wieki wieków amen?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki jutro matura z matematyki o 9 rano... chyba mi się ze stresu loki wyprostują:/
Trzymamy kciuki jak nie wiem co. Powodzenia
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:30   #34892
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Lokaski, a ja mam pytanie dotyczące picia pokrzywy i skrzypu.
Eloe77 ,
napisałaś, że codziennie kubek ziółek i chciałam dopytać czy chodzi o jeden kubek naparu ze skrzypu wymieszanego z naparem z pokrzywy czy po kubku jednego i drugiego czyli 2 kubki dziennie?
Nie ma znaczenia. Jak Ci wygodnie, jak Ci lepiej smakuje.

Oollaa -
A ja matmę z własnej woli pisałam To były czasy

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-05-04 o 22:31
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:34   #34893
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Trzymam bardzo mocno kciuki

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 07:50   #34894
marika161
Raczkowanie

Ja również trzymam kciuki za wszystkie maturzystki! Mnie to czeka za dwa lata...
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:07   #34895
kukis
Zadomowienie

Dziewczyny, ja z jeszcze jednym pytaniem
Jak nakładacie ten balsam do włosów z Nivei? No bo z pianką było tak, że nakładałam ją na włosy i od razu je ugniatałam, z teraz nie wiem, czy mam najpierw balsam rozprowadzić i dopiero pognieść, czy tak jak z pianką - mam balsam na ręce i od razu ugniatam włosy?
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:33   #34896
marika161
Raczkowanie

Mam takie pytanko : mam w domu te dwie maseczki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...r-dhuiles.html
http://allegro.pl/l-oreal-maska-caca...580429679.html
Czy mogę ich użyć, czy raczej nie? I czy będzie dobrze, jeśli nałożę którąś z nich po umyciu szamponem ?
Wstawiam zdjęcia po drugim myciu odżwyką. Mam nadzieję, że nie macie mi za złe tego, że ciągle wstawiam zdjęcia Efekt podoba mi się, najbardziej się cieszę z pojedynczych najładniejszych loczków Bardzo bym chciała, żeby pojawiło się takich coraz więcej, na całej głowie Chyba niedługo muszę pójść i podciąć trochę końcówki, chociaż i tak nie są wogóle rozdwojone, z czego jestem dumna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0085.jpg (85,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0086.jpg (94,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0087.jpg (81,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0088.jpg (80,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0089.jpg (100,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0090.jpg (82,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0091.jpg (108,0 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-05 o 12:09
Stary 2011-05-05, 12:43   #34897
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

Marika161 śliczne masz włoski ♥ też bym takie chciała możesz mi powiedzieć czego używasz do mycia ido stylizacji? i jak to wszystko wykonujesz? (:

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

btw, dzisiaj znów myłam odżywką, tym razem rano, ale nie jestem do końca zadowolona z moich włosków. są gorsze niż były, jakby proste, a na dodatek puch mnie nie opuszcza. czy tak powinno być?

a możecie mi polecić jakiś tani żel czy coś do stylizacji, bez silikonów itp.?
aktualnie używam WET GEL z rossmana, ale taki jakiś dziwaczny zdeczka.
Blair_Cornelia_Waldorf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 12:57   #34898
marika161
Raczkowanie

Blair_Cornelia_Waldorf dziękuję Mam nadzieję, że z czasem będzie jeszcze lepiej Do mycia używam balsamu Mrs Potter's z aloesem, później nakładam trochę odżywki b/s Mrs Potter's aloesowej, po czym delikatnie rozczesuję grzebieniem, następnie lekko odciskam wodę w koszulkę. Na razie takie minimum, bo moje włoski bardzo łatwo przeciążyć, więc nie chcę od razu nakładać tylu kosmetyków ale kiedy się już przyzwyczają na pewno wprowadzę odżywkę d/s (mam zamiar kupić Alterrę morelową) i żel do stylizacji Ziaja Nuno Póki co skręt nie jest jeszcze, taki jak powinien ale to kwestia czasu. Po tylu latach złej pielęgnacji muszę uzbroić się w cierpliwość... Aha i dodam, że skręt się zwiększa i jest ściślejszy na drugi dzień Co do stylizacji-to właśnie wyżej wspomniany żel firmy Ziaja ma dobry skład i jest zgodny z CG, niestety u mnie niedostępny A i zapomniałam dodać- nie przejmuj się, póki co może być gorzej ale z czasem będzie tylko lepiej. Nie poddawaj się i walcz dalej!!!

Czas edycji: 2011-05-05 o 13:02
Stary 2011-05-05, 13:17   #34899
doti8
Raczkowanie

Marika161 - naprawdę super loki!
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 13:18   #34900
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

a powiedz mi, nie puszą Ci się włosy? bo ja, jak nie nałożyłam żelu to puch mi się zrobił, w miarę znośny, ale. no mam nadzieję, że będzie lepiej
Stary 2011-05-05, 13:27   #34901
malgkowa
Przyczajenie

Dziewczyny, mam w domu żel z Lidla. Co myślicie o jego składzie?
Aqua,VP/VA Copolymer,Carbomer, Tea, Propylene glycol, Parfum, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Panthenol, Cl 42080

Edytowane przez malgkowa
Czas edycji: 2011-05-05 o 13:31
malgkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 13:33   #34902
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

wydaje mi się, że wszystkie składniki na PEG- nie są dobre, ale pewności nie mam.
Stary 2011-05-05, 13:42   #34903
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Blair_Cornelia_Waldorf Pokaż wiadomość
dziewczyny, przy każdym myciu głowy myjecie odżywką?
Nie.
Cytat:
czy jak to jest? jeśli myję głowę codziennie, to przy metodzie cg mogę codziennie odżywką, czy to mi nie zaszkodzi?
Nie powinno. Jednak od czasu do czasu i tak warto sięgnąć po szampon z sls.
Cytat:
Napisane przez honey87 Pokaż wiadomość
myślałam o myciu odżywką, ale jak teraz się dowiaduje ta z odżywka ISANA mże obciążać włosy? czyli nie nadaje się do codziennego użytku? zamiast szamponu? trochę nie mogę się połapać..:/
Może obciążać, bo zawiera olejek. Ale chodzi o ogólny wygląd włosów po umyciu - mogą potem wyglądać na klapnięte czy tłuste. Nie umyjesz, nie dowiesz się.
Poza tym trzeba tak dobrać do niej zestaw stylizacyjny, by dodatkowo nie obciążyć włosów.Wszystko zależy od ich indywidualnej preferencji, pogody itp.
Cytat:
Bo rozumiem, że przy myciu odżywką, całkowicie rezygnuje się z szamponu tak? uświadomcie mnie proszę
I tak i nie. Na NC są dziewczyny, które zrezygnowały całkowicie z szamponu, ale są cg.
Sama jestem jednak za zastosowaniem od czasu do czasu szamponu z sls nawet jeśli jest się ortodoksyjną cg. Wiele substancji - choć należą do dozwolonych - nabudowuje się na włosie, a odżywka może sobie z tym nie poradzić.
Rok temu myłam szamponem z sls raz na 3 miesiące. Teraz raz w miesiącu. Nie oznacza to, ze jednak nie sięgam w ogóle po szampon. Mam stadko delikatnych szamponów, którymi myję raz lub dwa razy w tygodniu (zwykle po basenie).

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Baby hair są.
Czyli nie na darmo włosy wypadają.
Cytat:
Może zabiorę swoje kosmetyki (nie powinna się chyba obrazić )
Obrazić nie. Co najwyżej spojrzy na Ciebie jak na dziwną Ale nie ma czym się przejmować.
Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Gdzieś były linki do skali określania skrętów, nie mogę teraz tego znaleźć :/
W dzienniku.
Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
mniej wnikajacy olej? a co to oznacza?
Taki, który wnika do włosa mniej niż kokos. W FAQ znajdziesz posty poświęcone olejowaniu i olejom. Jest też wątek o olejach (link w 1. poście).
Winogronowy to dobry pomysł. Pomyśl też o lnianym.
Cytat:
ale ogolnie zastanawiam sie czy metoda z myciem odzywka w ogole jest dla mnie... mam bardzo delikatne fale, a czytalam gdzies Twoja rade ze do fal mycie odzywka moze sie nie sprawidzic i naprawde mam wrazenie ze po kilku umyciach jest mi ciezej z nich cos wygniesc...
Popróbuj więc OMO. Fale dużo łatwiej obciążyć, więc często mycie odzywką po prostu się nie sprawdza.
Jeśli jednak bardzo chcesz zostać przy tej metodzie, poszukaj innej odzywki do mycia (choćby Joanny Naturii z lnem i rumiankiem).
Cytat:
jeszcze pytanko co do niedoboru wit B przy piciu pokrzywy- trzeba to uzupelniac na biezaco czy tylko w przerwie....?
Na bieżąco. W przerwie nie pijesz pokrzywy/skrzypu i nie uzupełniasz wit. B.

Cytat:
a czy jeśli myję włosy codziennie, to przed odżywką zawsze szampon z SLS? czy może być np, babydream, jak napisała koleżanka wcześniej?
Zależy, co nakładałaś.

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
użyję zwykłego szamponu Schauma do wł. farbowanych + soda oczyszczona (ktoś może podpowiedzieć proporcje?)
Wszystko jest w FAQ.
Cytat:
Czy to dobre na pierwszy raz?
Dobre.
Cytat:
I czego warto używać później zamiast szamponu?
Zamienić szampon na odżywkę do mycia lub delikatny szampon. Lista w blogu Małgosi.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 13:49   #34904
marika161
Raczkowanie

doti8 dziękuję
Blair_Cornelia_Waldorf o dziwo nie ma puszku Hmmm, w moim przypadku chyba im mniej tym lepiej Inaczej loki są rozprostowane. Tak sobie myślę, że chyba za dużo daje balsamu do mycia, następnym razem wezmę mniejszą ilość
Stary 2011-05-05, 13:58   #34905
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

Marika161 no właśnie mi się rozprostowywują a z tyłu to już wgl, bez komentarza. i jeszcze ten puch. a może powinnam używać mniej tego wszystkiego, jak mówisz.. no cóż pożyjemy, zobaczymy.
Stary 2011-05-05, 14:21   #34906
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko : mam w domu te dwie maseczki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...r-dhuiles.html
Czy mogę ich użyć, czy raczej nie? I czy będzie dobrze, jeśli nałożę którąś z nich po umyciu szamponem ?
Ładne włoski masz
Bez składu nic się nie da powiedzieć, ale spodziewam się że mają silikony
Cytat:
Napisane przez malgkowa Pokaż wiadomość
Aqua,VP/VA Copolymer,Carbomer, Tea, Propylene glycol, Parfum, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Panthenol, Cl 42080
Spytaj w wątku analizowym (podpięty). Ten PEG jest OK

Blair CW - całkowicie bez "silikonów itd" są żele do pielęgnacji skóry, typu żel aloesowy Cien Med z Lidla, ziołowe z Flos-Leku i apteczne, patrz blog Małgosi. One też mogą służyć ale utrwalenie będzie delikatne, wg mnie jak żel lniany czyli nawilżenie + zafiksowanie włosów na czas schnięcia.
Inna sprawa że "itd" czyli polimery w żelach utrwalają i nie są takie złe, trzeba tylko co jakiś czas myć SLS

Stary 2011-05-05, 14:22   #34907
Eloe77

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia właśnie. Myślałam, że to przez długość(z tyłu sięgają za pasek od stanika) albo od złych kosmetyków
Może też być skutkiem niewłaściwego suszenia, niewłaściwego cięcia...
Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Hmm... nie jestem pewna. Mam skret jak Botticelli, ale wlosy zachowuja sie jak Cherub (wg typow britishcurlies). Zawsze tak mialam, ze rano byly (i sa nadal) bardziej falowane. Jak zepne wlosy w kucyk na dluzej to sie dostosowuja do fryzury i ciezko mi je przywrocic do ladnych loczkow
tylko, że ja nie pisałam o spinaniu włosów. Chodziło o zachowywanie się na drugi dzień, w domyśle - nie spinamy w dniu mycia, idziemy spać, wstajemy rano.
Jeśli zepniesz, to zwykle się odkształcają, bo przecież kręcone są podatne na układanie (szczególnie te delikatniejsze).
Cytat:
Ok nie bylo mnie przez tydzien i nie doczytalam
Nie szkodzi. Zawsze jednak warto zerknąć, co było wcześniej.
Cytat:
Wstawie wiec moje zdjecia tuz po samodzielnym wycieniowaniu.
nie wiem, czy ten tył na pewno jest taki płaski. Często na zdjęciach po prostu tak wychodzi (szczególnie przy złym oświetleniu).
Jeśli jednak tak czujesz, mocniej go wycieniuj.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dużo obcięłaś, ale włosy pięknie się uniosły. Tniesz już jak profesjonalistka. Cztery warstwy? Podziwiam wprawę.
Sama nie wiem, który raz się cięłam samodzielnie. 4? 5? Plus ciachanie włosów mamy i TŻa
Cytat:
Podobają mi się moje loczki
Jestem kapryśną babą, więc mam nadzieję, że długo będą mi się podobać
nareszcie zadowolona
Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Pozazdroscilam ci tego zdjecia i znalazlam moje sprzed 20-stu
Jak Wam cudownie, że macie takie zdjęcia. Niektórym się stan wojenny w dzieciństwie przytrafił i mają mało zdjęć.
Cytat:
Ale wtedy sie mialo loczki i jak sie ich nienawidzilo (bo wszyscy mieli proste)
Nigdy się tak nie czułam
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
To ja też kiedyś wkleję zdjęcie małej Basi
Trzymam Cię za słowo
Cytat:
Napisane przez eunchae Pokaż wiadomość
ale teraz nabyłam zestaw:

O - odżywka isana glatung splung (z babassu)
M - szampon alterra migdał i jojoba
O - odżywka alterra morela i pszenica

myślicie że będzie dobry?
Ciężki. Alterrę dałabym na początek i trzymałabym przed myciem, isanę na później (jeśli już taki koniecznie chcesz).
Cytat:
Lokaski, a ja mam pytanie dotyczące picia pokrzywy i skrzypu.
Eloe77 ,
napisałaś, że codziennie kubek ziółek i chciałam dopytać czy chodzi o jeden kubek naparu ze skrzypu wymieszanego z naparem z pokrzywy czy po kubku jednego i drugiego czyli 2 kubki dziennie?
Jak wolisz tak naprawdę. Możesz też zwiększyć dawkę, ale bez przesady.
Piłam 1 kubek pokrzywy, 1 kubek skrzypu i 1 kubek drożdży (lub 4 tabletki wit. B komplex w sezonie komarowym)
Cytat:
Trzymajcie kciuki jutro matura z matematyki o 9 rano... chyba mi się ze stresu loki wyprostują:/
Cały czas trzymamy
Cytat:
Aha, Lokaski, czy szamponów ALTERRY (z wyłączeniem MIGDAŁA i SZAMPONOŻELU) można używać jak prostych szamponów z SLS czy mają coś jeszcze co je wyklucza w ogóle i na wieki wieków amen?
Nie można. Mają. Pisałam o tym wielokrotnie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-05, 14:32   #34908
caskada
Zakorzenienie

witajcie zakrecone nie bylo mnie tyle czasu bo nie mam dostepu do neta i mialam pogrzeb w pl( kochana babcia) tak bedzie jeszcze miesiac zanim wroce spowrotem do siebie(do BElgii ) dlatego nie zapomnialam o was i o pielegnacji caly czas dbam o loki chociaz pogoda w pl jak widze plata niezle figle
pozdrawiam
Stary 2011-05-05, 14:36   #34909
Eloe77

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Składy, składy! Bez tego nie da się nic zrobić. Poza tym jest wątek analizowy - sprawdź, czy nie były analizowane.
Cytat:
Wstawiam zdjęcia po drugim myciu odżwyką
Twoje włosy na zdjęciach wyglądają bardzo zdrowo. Ważne, by utrzymać ten stan
Cytat:
Mam nadzieję, że nie macie mi za złe tego, że ciągle wstawiam zdjęcia
Nie mamy. Odkąd Rybiorka nie wstawia swoich, zrobiło się pusto, więc fajnie, że ktoś tę pustkę wypełnia.

Cytat:
Napisane przez malgkowa Pokaż wiadomość
Składy analizujemy w wątku analizowym. Zanim go jednak tam zamieścisz, sprawdź, czy nie był robiony.
Od siebie powiem, że nie widzę tu nic strasznego, ale ze względu na polimer od czasu do czasu lepiej sięgnąć po szampon.
Cytat:
wydaje mi się, że wszystkie składniki na PEG- nie są dobre, ale pewności nie mam.
PEG 40 Hydrogenated Castor Oil to uwodniony olej rycynowy. Nie sądzę, by było w nim cokolwiek niedobrego.

Witaj Caskado

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-05, 14:39   #34910
marika161
Raczkowanie

caskada
A umnie dzisiaj pogoda wariuje ! Rano słonecznie, później deszcz i trochę śniegu (!), a teraz raz wychodzi słońce, raz się chmurzy
Stary 2011-05-05, 14:41   #34911
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

a to przepraszam, mój błąd.
Stary 2011-05-05, 14:57   #34912
Eloe77

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
hej lokasy
Witamy
Cytat:
obecnie używam tego waxa, kupiłam, bo był w promocji w superpharm i muszę stwierdzić, że całkiem nie najgorzej się spisuje, ale raczej jako składnik programu minimum pielęgnacyjnego. i zauważyłam, że bardzo ładnie się pieni, chyba nawet lepiej niż potters
Skład rzeczywiście wskazuje na rzecz zdatną do mycia.
Cytat:
obecnie na wykończeniu mam biovaxa, po którym moje włosy są bardziej spuszone, niż zwykle
Którego Biowaxa?
Cytat:
jakiś czas temu stosowałam żel lniany i bardzo mi się podobał, tylko za mało utrwalał, więc przerzuciłam się na żel rossman pomarańczowy.
Zawsze możesz wymieszać lniany ze zwykłym żelem. Wystarczy to każdorazowo zrobić taką mieszankę w rękach przed użyciem.
Cytat:
zastanawiam się na szampono-żelem i szamponem migdał-jojoba oba alterra. i tu mam kilka pytań:
1. który działa łagodniej?
Szamponożel jak dla mnie.
Cytat:
mniej plącze włosy?
Nie ma to dla mnie znaczenia.
Cytat:
2. czy używanie go 1 w tygodniu, przy codziennym myciu odżywką i używaniu żelu, jest optymalną polityką, czy lepiej częściej/rzadziej?
te szampony nie domyją polimerów. Ale jeśli poza żelem nie grzeszysz, to nie musisz zmywać raz w tygodniu szamponem z sls. Wystarczyłoby rzadziej.
Cytat:
3. czy szampony te poradzą sobie z okazjonalnym użyciem lakieru do włosów z silikonami i q/pq?

Cytat:
obecnie nie mam żadnego dobrego poglądowego zdjęcia, ale wybieram się do fryzjera, więc po cięciu zrobię sesję
Czekamy

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-05, 15:25   #34913
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Dziękuję za trzymanie kciuków proszę o trzymanie też jutro o 9 piszę angielski
jak myślicie powinnam się dziś jeszcze pouczyć czy już nie powinno się uczyć bo mi się wszystko może pomieszać?

dziś myję włoski... tak mnie głowa swędzi że nie mogę już z tym wytrzymać nie wiem jak to wyeliminować głowę myję albo szamponem hipp- dziecięcy albo odżywką Msr Potters do farbowanych

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 15:40   #34914
doti8
Raczkowanie

OOllaa to trzymam kciuki także za jutro.
Teraz siedzę sobie w zaręcznikowanych arafatką włosach. Boję się efektu końcowego tej pielęgnacji ale jak nie spróbuję to się nie dowiem czy moje włosy to lubią. Widziałam dziś ten balsam Mrs. Potters o którym dużo osób pisało ale pohamowałam się Najpierw muszę wypróbować czy ta metoda mi "leży". Potem będę inwestować
Stary 2011-05-05, 15:41   #34915
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za trzymanie kciuków proszę o trzymanie też jutro o 9 piszę angielski
jak myślicie powinnam się dziś jeszcze pouczyć czy już nie powinno się uczyć bo mi się wszystko może pomieszać?
Zależy czy się uczyłaś porządnie Mi zawsze pomagało robienie ściąg (które BTW zostawały w domu, chodzi o usystematyzowanie wiedzy i małą zwięzłą powtórkę).
A jeśli rozrywka i relaks to porządne: dobry film, ciekawa książka, długi spacer, sesja urodowa - byleby nie gapienie w TV
Cytat:
dziś myję włoski... tak mnie głowa swędzi że nie mogę już z tym wytrzymać nie wiem jak to wyeliminować głowę myję albo szamponem hipp- dziecięcy albo odżywką Msr Potters do farbowanych
Współczucia. Pewnie przez stres, więc najpierw meliska
Ja bym odstawiła Potters, alkohol izopropylowy mógł Ci podsuszyć skalp. Do tego kompres nawilżający dla skalpu - oleje, gliceryna, miód, aloes, nie wiem co tam masz. Mi bardzo pomogło dodanie kropli oleju do szamponu dla dzieci. I unikanie czegokolwiek co może wysuszać

Stary 2011-05-05, 16:09   #34916
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
tylko, że ja nie pisałam o spinaniu włosów. Chodziło o zachowywanie się na drugi dzień, w domyśle - nie spinamy w dniu mycia, idziemy spać, wstajemy rano.
Jeśli zepniesz, to zwykle się odkształcają, bo przecież kręcone są podatne na układanie (szczególnie te delikatniejsze).
Nie nie zle mnie zrozumialas, ja nie spinam w dniu mycia. Chodzilo mi o ogolne odksztalcanie po spieciu. Niestety mi sie tak wlasnie odksztalcaja rowniez w nocy czesc jest falowana, troche loczkow i troche prostych od spodu, ogolem nielad na glowie
Nie wiem jeszcze czy to struktura moich wlosow czy nieodpowiednia pielegnacja
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 17:37   #34917
marika161
Raczkowanie

Blair_Cornelia_Waldorf no nie wiem, czy chciałabyś mieć takich delikatnych cieniasów, które łatwo jest przeciążyć, w dodatku mało które kosmetyki im pasują, o szamponach nie wspominam, chyba w ogóle nie są dla mnie, na szczęście jest ten cudowny wątek, z którego dowiedziałam się o myciu odżywką
Stosowałyście może odżywkę o taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ntenzivna.html
Zastanawiam się tak, może mi by podpasowała ? Chyba muszę wypróbować Posiadam taką w domu ( nie jest moja ale co tam )

Czas edycji: 2011-05-05 o 17:40
Stary 2011-05-05, 17:56   #34918
doti8
Raczkowanie

Moje loki czują się świetnie po tym co im zafundowałam. Żel z siemienia sprawdził się równie dobrze jak zwykły którego używałam dotychczas. Włosy są kręcono falowane, nawilżone i wyglądają zdrowo. Cieszę się, że trafiłam na ten wątek o pielęgnacji kręciołków
Stary 2011-05-05, 17:59   #34919
marika161
Raczkowanie

doti8 gratuluję i cieszę się razem z Tobą
Coś mi się wydaje, że dzisiaj przesadziłam i ilością balsamu... Muszę to wypracować Ale cieszę się, że są mięciutkie i nie tak suche jak po szamponie. Teraz to ja mam wyrzuty sumienia, że przez tyle lat myłam je szamponem Ziajii Biosulfo
Stary 2011-05-05, 18:26   #34920
kukis
Zadomowienie

Dziewczyny, gdzie dorwałyście ten balsam z aloesem z Mrs. Potter's? Zwiedziłam dziś trzy Rosmanny i w ani jednym nie było

Czy ew. mogłabym stosować tą odżywkę Alterry do mycia, czy nie bardzo?
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

Edytowane przez kukis
Czas edycji: 2011-05-05 o 18:49
kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości