Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 13:42   #4411
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dzień dobry
U nas piękna pogoda, słoneczko świeci i nawet cieplutko

youyou, aga, Patik, Pieleszka, karoline, dzięki No jest już facet jak się patrzy
dziś miałam wizytę, w sumie od początku dalej jestem na plusie 4,5-5 kg, no ale same dobre rzeczy - skoro mały z tego ponad 2 ma
miałam badania na próby wątrobowe no i na szczęście super wyszły
główka na dole, nie przekręcił się od paru dni więc niech już tak zostanie

karoline, gratuluję

żaneta, jak chodzi o płatki kukurydziane, takie gotowe ze sklepu, to góra cukru i niewiele więcej... zdecydowanie lepiej i zdrowiej zrobić sobie jakieś muesli...

jacieeee, przy zamówieniu zaznaczasz sklep i odbierasz w wybranym

Scio, mam nadzieję że to podejrzenie się nie potwierdzi!

Zanka, buty bardzo ładne!

jacieee, spodnie fajne a przy okazji dzięki za linka bo wyskoczyła mi informacja że jutro salon w Krakowie otwierają a najlepsze że w gazecie już widziałam z miesiąc temu informację że sklep jest w Bonarce, całą galerie przeszłam i myślałam że jakaś tępa jestem że znaleźć nie umiem

AgaGuernsey, mnie wtorek na pewno pasuje, co do czwartku to się okaże jeszcze ale może też się uda

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:49   #4412
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mi zostało do końca 45 dni. Szok, nigdy nie liczyłam dni, półtorej miesiąca jakoś tak bardziej odrealnione niż te 45 dzionków...

Dziewczyny zmalowana, patik, Beatka, i Madziulka chyba tez pisała o wizycie za wizyty!
Beatko ciekawe, co tam u Julci.

Słoneczko oj na basen też mam ochotę wyjśc, ale nie mam stroju, a bikini to chyba nie bardzo pasuje dwu- częściowe

A z rozmowy mojego mężula niciii. Ale dziękuje za wsparcie

Weekend mam cały szkolny w takiej niewygodnej sali, gdzie są małe krzesełka jak w zerówce. A dziś muszę napisać pracę jeszcze na jutro...Musze się zmobilizować :/

ja mam tak samo, jakoś liczenie w miesiącach jest mniej obrazowe niż przeliczanie na dni, 45 dni... szok

oby moja szyjka ładnie trzymała

a czemu bikini nie? dopiero by mieli miny na basenie i oczy jak spodki z Twoją figurką to śmiało byś mogła iść

oj wpółczuje takiego weekendu i warunków siedzenia, czasem myślę że oni w ogóle nie mają wyobraźni jak się studentom siedzi w takich mini ławkach, ja też mam jedną taką salę wykładową że są krzesełka z podkładami do pisania na oparciach i pisać na tym to masakra, trzeba się zgiąć wpół a u mnie teraz z brzuchem to niewykonalne bo bym nie miała jak oddychać,

więc nie chodze na wykłady

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Nom sporo tu nas z twardniejącym brzuszkiem, oby tylko nasze szyjki pięknie trzymały
oby bo mi też brzuch twardnieje i martwię się jak tam szyjka to znosi

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-06 o 18:55
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:51   #4413
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny którym przyszły juz pieluszki tetrowe-polecicie jakiegoś sprzedawcę? Chodzi mi o to, żeby te pieluszki nie były takie sztuczne, tylko chłonne, miłe, no takie jakie powinny być
ja kupowałam u r_p77 te podwójnie tkane 80x80 cena za szt 2,5 i moim zdaniem są rewelacyjne
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mam cukrzycę ciążową oraz za wysokie, dużo za wysokie ciśnienie.
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej i na dalsze prowadzenie ciąży na patologię ciąży. W poniedziałek muszę tam iść i zobaczę co powiedzą. Poza tym moja pani doktor, która prowadziła mi ciążę zrezygnowała z jej dalszego prowadzenia... Czeka tylko na wieść ode mnie o narodzinach małego.
jak może gin odmówić prowadzenia ciąży .... trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:51   #4414
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
fajne tylko znalazłam kolejne potwierdzenie moich obserwacji , ciążowe rybaczki i koniec rozmiarówki na L przepraszam a kobiety "większe" to mają worek na siebie założyć??? ehhh szkoda gadać
Ja kupiłam XL i ten był największy. Też mnie to wkurza, bo przymierzałam jeszcze jedne, fajniejsze, ale XL była za mała i kiszka

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Rewelacyjnie wyglądają te rybaczki, tylko, że drogawe są kiedyś przeglądałam ofertę tego happymum - mają świetne ciuchy, ale ceny też niezłe i trochę mi szkoda wydawać taką kasę na siebie, wolę chyba na dzidzię...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jaciee i dałaś 125 zł za takie rybaczki
No szkoda mi trochę było, ale co zrobić jak ja mam takie zawieszenie, że mało w co wchodzę Poza tym te spodnie mają fajną gumkę, a nie panel i myślę że je potem wykorzystam

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Wczoraj wieczorem coś nie mogłam się zalogować na forum...

Ale dzisiaj jestem już po wizycie u gina i nie mam dobrych wieści. Wypłakałam się już jak głupia...
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej i na dalsze prowadzenie ciąży na patologię ciąży. W poniedziałek muszę tam iść i zobaczę co powiedzą. Poza tym moja pani doktor, która prowadziła mi ciążę zrezygnowała z jej dalszego prowadzenia... Czeka tylko na wieść ode mnie o narodzinach małego.
Strasznie mi przykro, ale trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:52   #4415
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
bo zaczynam panikowac ze to ROZSTEP atakuje
Fajnie to brzmi - rozstępy atakują!!!

Cytat:
Koleżanka sie wyprowadza i pomyślałam,
że jej kupię takie worki które powodują, że możesz do nich dać sporo ubrań,
a potem używając odkurzacza zmniejsza się jego pojemność.
Tylko nie wiem gdzie u mnie to znajdę!?
Teraz są takie w promocji w Rossmannie. Masz gdzieś niedaleko?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki Niestety mam podejżenie cholestazy i właśnie się zbieram do szpitala bez sensu na weekend
Scio, będę bardzo mocno ściskać kciuki Obiecuję!!!

Brunetko - ale wielak dziewczyna już!

Cytat:
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej i na dalsze prowadzenie ciąży na patologię ciąży. W poniedziałek muszę tam iść i zobaczę co powiedzą. Poza tym moja pani doktor, która prowadziła mi ciążę zrezygnowała z jej dalszego prowadzenia.
Ojej, bardzo współczuję A dlaczego lekarka zrezygnowała z prowadzenia ciąży? Jakoś niemiło to brzmi
Stary 2011-05-06, 13:53   #4416
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
OOOO NIE !!! Napewno będzie dobrze tak jak u mnie, nie martw się na zapasa trzymam kciuki, zeby to nie było to cholerstwo

alat, aspat, bilirubina i cos jeszcze
Do tego obowiązkowo badanie brzucha (wątroby), które dzisiaj miałam i jest wszytko w porzadku (brak żółci w wątrobie)

Wróciłam z USG dzidziusia
ALICJA na 100% jest dziewczynką
Waży 1370 gram i tyle udało mi się wyciągnąć od lekarza. Wogóle małomówni są ci lekarze
Zabrali mi już dokumenty do wypisy ale wychodzę dopiero jutro po obchodzie
super że wszystko okazało się dobrze i że Cię już jutro wypiszą

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:57   #4417
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aha, zapomnialam napisac ze snilo mi sie ze urodzilam synka, byl duzy, taki na conajmniej kilka tygodni juz wygladal, ze sikal jak go przebieralam i nie moglam sobie z tym poradzic... bo ciagle zasikiwal wszytsko w kolo

i mialam w tym snie nowy tytul.. ale nie pamietam ani jednego slowa z tego
mi sie snila brunetka i brumek, ale w ciazy juz nie bylyscie. tzn wiem ze wy ale niekoniecznie wygladalyscie jak wygladacie chodzilyscie po parku i rozmawialyscie

rozstępy - mi od razu robily sie czerwone krechy, jakby ktos świeżo zadrapał mocno paznokciem. wczesniej ew swędziało ale skóra sie nie łuszczyła. moze zrezygnuj z oliwki, kap sie z dodatkiem parafiny ciekłej. wydaje mi sie ze to jakies uczulenie. jakiej firmy masz oliwke?

twardnienie brzucha - ja nie biore jak po lezeniu przechodzi zadnych prochów. tylko jak mimo lezenia boli. ale rzadko sie to zdarza, ze nie przestaje. tyle ze nei jestem dobrym przykladem, bo mam juz rozwarcie, wiec moze lepiej brac...

kto ma pessar? ile macie skrocona szyjke i/lub rozwarcia? martwie sie troche bo musze bardzo wolno chodzic bo mnie pobolewa spojenie łonowe i cala macica jak tylko szybciej gdzies ide albo jak za dlugo siedze

wszystkim cukrzykom, cholestazom i innym chorowitkom duzo zdrówka!!!

u nas słoneczko swieci, w koncu moge chodzic na jednym rękawie (wczoraj mróz w nocy i w dzien 6 stopni, dzis 18...). bylam z dzieckiem u dentysty pierwszy raz - ładnie dal sobie obejrzec zeby. na szczescie ma zdrowe. potem bylam w lumpku ale chyba zaczne tam zabawe dopiero po urodzeniu, jak bede wygladala nie jak pączek, bo wszystko co przymierze to jak baletnica (mierzylam sukienki, jakoś obło we wszystkich wyglądam ).

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 13:59   #4418
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Madziulka jak lekarz może odmówić prowadzenia ciąży ?
Cytat:
Na patologie ciąży, ale to chcą Cię położyć?? A dlaczego Twoja lekarka zrezygnowała z prowadzenia ciąży?? Współczuję
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Kurcze, ale jak to zrezygnowała? Można tak?
Trzymaj sie, na pewno na tej patologii lepiej się Tobą i Maluszkiem zajmą!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Madziulka nieciekawe wiesci przynosisz. Z cukrzyca sobie poradzisz odpowiednia dieta, wazniejsze chyba, zeby Ci zbili to wysokie cisnienie, bo to niebezpieczne.
Powiedz dlaczego Twoja lekarka zrezygnowala z prowadzenia ciazy? Przestraszyla sie komplikacji? Ehhh lekarze, jak wszystko ksiazkowo to dobrze, a jak troche problemow, to juz uciekaja... niepowazne!
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Madzia a czemu lekarka nie chce prowadzić dalej ciazy?
Cytat:
Madziulka 17 jak zrezygnowała z Twojego prowadzenia nie rozumiem?!?! Bedzie dobrze myszko! a przez te ciśnienie, puchniesz? Moja kuzynka leżała na patologi przez ciśnienie, zbili jej i ją wypuścili po kilku dniach ale potem znowu jej to wróciło
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Madziulka ale jak to zrezygnowała z prowadzenia ciąży?
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Madziulka ja jak miałam podejrzenie cukrzycy to też cały czas płakałam a ta Twoja lekarka jakaś dziwna tak potraktować pacjentke
Cytat:
Madziulka_17 Wszytko będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas
Pani doktor powiedziała mi wprost, że musimy na tym etapie już się rozstać. Wg niej nadciśnienie i cukrzyca to zbyt poważne sprawy i najlepiej jakby mną zajął się lekarz, który pracuje, gdzieś w szpitalu na patologii ciąży. Wpisała mi tylko w kartę ciąży: Nadciśnienie tętnicze, cukrzyca ciążowa, ciąża po leczeniu niepłodności. Skierowana do dalszej opieki w poradni patologii ciąży.
Gdzie ja w 7 m-cu ciąży mam teraz szukać lekarza do dalszego prowadzenia ciąży? Dzisiaj nawet usg nie miałam... Dała mi jeszcze L4 na 2 tyg. żebym miała czas na znalezienie drugiego lekarza do prowadzenia ciąży.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:05   #4419
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Madzia bardzo dziwna ta lekarka.Ona jest lekarzem i boi się Ciebie leczyć? bo z tego tak zrozumiałam.To co to za lekarz?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:07   #4420
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Pani doktor powiedziała mi wprost, że musimy na tym etapie już się rozstać. Wg niej nadciśnienie i cukrzyca to zbyt poważne sprawy i najlepiej jakby mną zajął się lekarz, który pracuje, gdzieś w szpitalu na patologii ciąży. Wpisała mi tylko w kartę ciąży: Nadciśnienie tętnicze, cukrzyca ciążowa, ciąża po leczeniu niepłodności. Skierowana do dalszej opieki w poradni patologii ciąży.
Gdzie ja w 7 m-cu ciąży mam teraz szukać lekarza do dalszego prowadzenia ciąży? Dzisiaj nawet usg nie miałam... Dała mi jeszcze L4 na 2 tyg. żebym miała czas na znalezienie drugiego lekarza do prowadzenia ciąży.
CO ZA MAŁPA!!!!!! Nie może ci ktoś polecić jakiegoś dobrego lekarza ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:07   #4421
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Madzia bardzo dziwna ta lekarka.Ona jest lekarzem i boi się Ciebie leczyć? bo z tego tak zrozumiałam.To co to za lekarz?
Ogólnie to szanuję tą panią doktor, bo dzięki niej jestem w ciąży, ona również przeprowadzała inseminację. Ale wychodzi na to, że jest to lekarz, który głównie specjalizuje się w niepłodności i w ciążach przebiegających książkowo... Jak mi to powiedziała to, aż się rozpłakałam u niej w gabinecie - za to mam żal, bo nie wiem co dalej robić.

Brunetko ja pójdę w poniedziałek do poradni patologii ciąży i zobaczę co mi tam powiedzą. Może jakiś lekarz z tej poradni poprowadzi mi dalej ciążę.

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-05-06 o 14:09
Stary 2011-05-06, 14:11   #4422
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

to moje ciuszki dla małego wreszcie M mi przywiózł
jeszcze mam u teściów fotelik, gondole, przewijak.
zamówiłam jeszcze druga taka koszule bo ta tania jest mi zbyt krotka wiec musialam zamowic nast.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki.jpg (49,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koszula.jpg (9,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-05-06, 14:12   #4423
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A to moje zakupki, dzisiejsze i poprzednie Wydałam chyba ze 30 zł w sumie. A te skarpeteczki - trójpaki kupiłam w lidlu za 1.99 zł, jakaś obniżka była
My tez mamy te skarpetunie z lidla

Cytat:
straszna kaszana wyszła z tą Twoją lekarką

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:14   #4424
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Zaokrągliłam sie na buzi i mnie to wkurza
kurcze ja tez! pyza z dwiema brodami

Cytat:
Wróciłam z USG dzidziusia
ALICJA na 100% jest dziewczynką
Waży 1370 gram i tyle udało mi się wyciągnąć od lekarza. Wogóle małomówni są ci lekarze
Zabrali mi już dokumenty do wypisy ale wychodzę dopiero jutro po obchodzie
super wieści, wracaj szybko do domku

Madziulka_17 kiepskie wieści, ale zaciskam kciuki i wierze ze bedzie dobrze.
Niefajnie ze twoja ginka zrezynowała z prowadzenia ciąży, ale z drugiej strony jak nie ma doświadczenia w takich sprawach, to dobrze ze sie do tego przyznała, a nie działała na oślep. Napewno znajdziesz gina z doświaczeniem w tych tematach, udaj sie do poradni i na paologie moze tam kogos poleca.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chyba zaczne tam zabawe dopiero po urodzeniu, jak bede wygladala nie jak pączek, bo wszystko co przymierze to jak baletnica (mierzylam sukienki, jakoś obło we wszystkich wyglądam ).
z łóżka spadłam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:15   #4425
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Ogólnie to szanuję tą panią doktor, bo dzięki niej jestem w ciąży, ona również przeprowadzała inseminację. Ale wychodzi na to, że jest to lekarz, który głównie specjalizuje się w niepłodności i w ciążach przebiegających książkowo... Jak mi to powiedziała to, aż się rozpłakałam u niej w gabinecie - za to mam żal, bo nie wiem co dalej robić.

Brunetko ja pójdę w poniedziałek do poradni patologii ciąży i zobaczę co mi tam powiedzą. Może jakiś lekarz z tej poradni poprowadzi mi dalej ciążę.
może poszukaj lekarza ze szpitala w ktorym chcesz rodzić

tutaj sa rozne fora moze tam cos ciekawego znajdziesz.
http://forum.gazeta.pl/forum/k,24394...e_kobiety.html
Stary 2011-05-06, 14:17   #4426
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie dziwne
ja miałam taką sytuację, że lekarka wysyłała mnie do poradni patologii. Powiedziała że wyniki się jej nie podobają i chce żeby mnie specjalista miał pod opieką, ale nie było nawet mowy o rezygnacji...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:20   #4427
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

mój lekarz jeste debile wtedy Wam pisałam że jak na 3D nie pójdę to on odówi prowadzenia ciązy gdyby nie fakt ze b.mi zalezy na rodzeniu w tym szpitalu i na mojej położniej to bym go zmieniła.
Stary 2011-05-06, 14:24   #4428
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
CO ZA MAŁPA!!!!!! Nie może ci ktoś polecić jakiegoś dobrego lekarza ???
Może nie małpa. W sumie tyle jest specjalizacji, że dobrze że nie bierze się za coś w czym nie czuje sie pewnie. Gorzej by było, jakby dalej chciała prowadzić ciążę, a nie miała do tego kompetencji i jeszcze jakąś krzywdę zrobiła...
Stary 2011-05-06, 14:24   #4429
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ja nie miałam jej dostać
O kurcze co to się porobiło-podjadło mi posta Żanety...

A tak wogóle to jak to się robi, żeby cytować czyjąś odp, ale żeby odpowiadać tylko na to co nas interesuje(żeby nie zaznaczało się wszystko- jak zwyczajnie skasuję te wypowiedzi, to później nie chce się cytować).
Nie TY?!
To już nie wiem kto
No you you Ci wyjaśniła, ładnie, pięknie

Aniu Ja wiem wiem, dlatego napisałam sweet że lepsza jest kanapka z ciemnego pieczywa z jakaś sałatą, pomidorem i np szczypiorkiem niż płatki kukurydziane

Jaciee spodnie są rewelacyjne, ale cena z kosmosu!
Żeby materiał być choć dobry! a spodnie faktycznie wykorzystasz potem

Brumek mam aż dwa :przytu: zajadę

Madziulka
ręcę opadaja mojej kuzynce to gin załatwiła nawet miejsce w innym szpitalu, bo u Nas w mieście stwierdziła, że nie ma specjalizacji jakiejś super z nadciśnienie.
Znajdziesz na pewno nowego gina!!

KTÓRA mieszka w KATOWICACH?!
Ile kosztuje wynajęcie mieszkania?!
Albo w jakiejś miejscowości, aby do KATOWIC dojeżdżać?!

Zrobiłam pampusze,
mało ich wyszło
poleciałam do Biedrony po puste
powiem że farszu zabrakło
Ale do tego mam pyszny koktajl z owoców leśnych i bananów

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:26   #4430
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek mam aż dwa :przytu: zajadę
Są teraz po 19 zł z hakiem. To niedużo, bo są wielkie
Stary 2011-05-06, 14:26   #4431
SweetAngel1984
Zadomowienie

Madziulka - moze na jedno to dbrze ze byla z Toba szczera poco miala sie podjac dalszego prowadzenia a potem gdyby byly jakies komplikacje przez to ze jest za malo doswiadczona???? Idz lepiej na ta patologie tam zajma sie Toba fachowcy ktorzy zajmuja sie roznymi przypadkami a taki jak Twoj to dla nich nie pierwszyzna
Ja tez zmienilam lekarza w 20 tc. chodzialam do przychodni bylam w sumie zadowolona chociaz mialam pewne "ale" brunetka polecila mi lekarza z patologii ciazy wlasnie poszlam i dopiero teraz widze co to znaczy opieka nad ciezarna niebo a ziemia tu lekarz dmucha na zimne robi dokladne badania wyklucza mozliwe nieprawidlowosci no naprawde extra!
Nie martw sie moze bedzie tak ze bedzie bardziej zadowolona z nowego niz z tej kobiety
Wiadomo duzo jej zawdzieczasz ale nie mozesz patrzec teraz na swoje przywiazanie do osoby pani doktor tylko na dobro dziecka...lekarz to lekarz a przed Toba reszta zycia z malym skarbem wiec walcz oto zeby mial najlepsza i najodpowiedniejsza opieke
KONIEC

karolinee- a prosze u mnei juz drugie poszlo

aga
- no nie iwem moze i tak

wodaqua
- bede w pon u alergologa to sie zapytam i moze odstawie oliwke do tej pory?

brumek - no smieszne smieszne ale nie dla mnie

monia - no wlasnie z tego co pamietam przy dojrzewaniu wlasnie tak bylo wiec nie iwem co to a oliwke ma PENATEN (ale pol zuzylam i bylo ok )

brunetka - a to Ci nie niespodzianak myslalm ze na Jaczewskiego

blondynka
- no no pokazny arsenalik juz masz

własnie doszlam do wniosku ze moge robic na planie filmowym przejade reka po brzuchu i normalnei pada snieg albo poprostu MÓJ BRZUCH MA ŁUPIEŻ : hahaha:

no tak ja sie śmieje ale to ładnie i apetycznie ne iwyglada wcale

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-06 o 14:37
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:38   #4432
meszsares
Zadomowienie

dzien dobry, ale slonce wreszcie znow cieplo
Nerolka - jak sie z Iza macie, wszystko dobrze??
Scio - biedactwo, nastresujesz sie teraz, a za kilka dni okaze sie, ze to falszywy alarm, zobaczysz a tak w ogole to bede wstretna i powiem, ze nie poszlabym w piatek do szpitala dwa razy juz tak bylam i NIC kompletnie nic mi nie zrobiono, ze wszsytkim (oprocz temperatury hi hi) czekali do poniedzialku... oczywiscie co innego pewnie przypadki nagle
Madziulka - a ja mysle, ze ta Twoja ginka zachowala sie odpowiedzialnie Rzeczywiscie lekarze maja takie swoje podzialy - ja np chodzilam do specjalisty od patologii ciazy i raka narzadow rodnych (brr) i on pewnie tez by sie nie podejmowal leczenia nieplodnosci itp.
Nie fair tylko z jej strony, ze sie o Ciebie odpowiednio nie zatroszczyla - powinna zapytac gdzie chcesz rodzic i skierowac Cie do jakiegos specjalisty z tego szpitala, albo w ogole do jakiegos dobrego innego - w koncu nie czarujmy sie-oni sie wszyscy nawzajem znaja.
Trzymam kciuki, zebys uzyskala potrzebne informacje na patologii

a mi, podobnie jak AdzeG. pozostalo 109 dni - i nie zycze sobie ani jednego dnia krocej

Zaneta - co do wynajmu w Katowicach to wszystko zalezy - od metrazu, lokalizacji, pietra, ilosci pokoi, stanu mieszkania... musialabys zapytac zakos konkretniej. A najelpiej zobacz sobie na Gratce, jest tego duzo
Oliweczka - jej zazdroszcze my tydzien temu mielismy juz podpisywac umowe kupna i cholerny bank pomylil sie w warunkach umowy i zeby to skorygowal trzeba czekac nastepne ok 2 tyg! a wiadomo, ze nie ma lepszego przyspieszacza porodu niz przeprowadzka, wiec jestem wsciekla, bo nie chce urodzic przed terminem

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-05-06 o 14:45
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:44   #4433
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa
Dzwoniłam dopiero do tej poradni - powiedziałam jaka jest sytuacja. Najbliższy wolny termin na wizytę jest na 19 maja i tak się umówiłam. Ew.mogę pojawić się w poniedziałek między pacjentkami i spytać doktora, czy w takiej sytuacji mogę czekać do 19-stego jeżeli nie to przyjmie mnie szybciej.

Stary 2011-05-06, 14:47   #4434
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
KTÓRA mieszka w KATOWICACH?!
Ile kosztuje wynajęcie mieszkania?!
Albo w jakiejś miejscowości, aby do KATOWIC dojeżdżać?!
no to jest kochana temat rzeka, ja od urodzenia mieszkałam w katowicach , teraz się przeprowadziłam ale mam do centrum k-c z 5km. I tak cena wynajmu jest uzależniona od dzielnicy i od tego czy w starym czy nowszym budownictwie. Ale w przypadku aglomeracji śląskiej jest tak dziwnie że czasem przechodzisz na drugą stronę ulicy i już jesteś w innym mieście. I tych innych miast jest mnóstwo w najbliższej okolicy Katowic : Bytom ,Chorzów,Siemianowice Śląskie, potem Sosnowiec, Będzin, Czeladź itd (a w tym miastach wynajem jest o wiele tańszy niż w większości dzielnic katowickich ) więc żeby bardziej pomóc to musiałabyś napisać do jakiej dzielnicy Katowic ten dojazd miałby być i wtedy pomogę znaleźć dzielnicę lub miasto w najbliższej odległości a potem to już wystarczy tylko posiedzieć na portalach i poszukać mieszkań. Jak coś to pisz na PW chętnie pomogę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:50   #4435
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Ew.mogę pojawić się w poniedziałek między pacjentkami i spytać doktora, czy w takiej sytuacji mogę czekać do 19-stego jeżeli nie to przyjmie mnie szybciej.
absolutnie i obowiazkowo idz w poniedzialek z tym sie nie czeka
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:52   #4436
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
absolutnie i obowiazkowo idz w poniedzialek z tym sie nie czeka
też bym tak zrobiła poszła i wbijała się na chama w końcu do 19 maja jest jeszcze kupa czasu a lepiej od razu działać albo kolejne badania robić.Nie czekaj kochana tylko w poniedziałek do lekarza
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:58   #4437
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
też bym tak zrobiła poszła i wbijała się na chama w końcu do 19 maja jest jeszcze kupa czasu a lepiej od razu działać albo kolejne badania robić.Nie czekaj kochana tylko w poniedziałek do lekarza
Mnie też się tak wydaje Nie ma co czekać. Im wcześniej znajdziesz si pod opieką specjalisty tym lepiej, a i Ty będziesz spokojniejsza

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:59   #4438
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Są teraz po 19 zł z hakiem. To niedużo, bo są wielkie

Właśnie zajechałam do Rossmana i u mnie są za 10,99
były ostatnie 2 paczki

Cytat:
no to jest kochana temat rzeka, ja od urodzenia mieszkałam w katowicach , teraz się przeprowadziłam ale mam do centrum k-c z 5km. I tak cena wynajmu jest uzależniona od dzielnicy i od tego czy w starym czy nowszym budownictwie. Ale w przypadku aglomeracji śląskiej jest tak dziwnie że czasem przechodzisz na drugą stronę ulicy i już jesteś w innym mieście. I tych innych miast jest mnóstwo w najbliższej okolicy Katowic : Bytom ,Chorzów,Siemianowice Śląskie, potem Sosnowiec, Będzin, Czeladź itd (a w tym miastach wynajem jest o wiele tańszy niż w większości dzielnic katowickich ) więc żeby bardziej pomóc to musiałabyś napisać do jakiej dzielnicy Katowic ten dojazd miałby być i wtedy pomogę znaleźć dzielnicę lub miasto w najbliższej odległości a potem to już wystarczy tylko posiedzieć na portalach i poszukać mieszkań. Jak coś to pisz na PW chętnie pomogę
Oj super, super super. W razie czego będziesz moim przewodnikiem.
Mój mąż miał rozmowę po angielsku, teraz ma przejść jeszcze rozmowę po niemiecku i jak dobrze pójdzie to będziemy musieli się właśnie przeprowadzić do Katowic, bo w Katowicach praca
Dojeżdżać raczej z Raciborza nie ma sensu, bo na paliwo nie wyrobi
Przeszedł pierwszy etap bardzo dobrze, a z nimieckiego czuje się nie raz lepiej jak z polskiego, więc kto wie

Ja muszę się ogarnąć.
Latam jak postrzelona!
Pranie zrobiłam,
wywiesić trzeba.
Autko jeszcze umyję.
I doniczki ładne zrobię

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:17   #4439
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zajechałam do Rossmana i u mnie są za 10,99
były ostatnie 2 paczki
a co ? a gdzie? ja tez chce
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:22   #4440
Natka_
Zakorzenienie

Pięknie słoneczko u nas świeci, pranie ładnie schnie i w ogóle chce się żyć

Zanka fajne te rybaczki.
Ja muszę jakieś jeansy ciążowe kupić, bo te które mam maja gumę już za ciasną bo to rozmiar XS, a doopsko wejdą normalnie a pas ciasny :/ A kupilabym większe to w dooopie byłyby za duże.

Co myślicie o tych?
http://moda.allegro.pl/jedyne-na-all...582037953.html

Brunetka noo nareszcie wracasz do domku A Ala juz jest sporą dziewczynką

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
aga - no wlasnie nie iwem a moze to uczulenie na oliwke????? albo co??????
Sweet ja na początku ciąży dostałam takiego uczulenia od oliwki johnsona. Tez skóra mi się jakby zaczęła "łuszczyć". Zmieniłam na bambino i po problemie.

Oliweczka "kciuki: za autko

Madziulka poradzisz sobie zarówno z cukrzycą jak i ciśnieniem zobaczysz! Zajmą się teraz Tobą specjaliści. A lekarka mogła Ci kogoś polecić skoro już odmowila dalszej współpracy... Trzymam żeby wszystko przebiegało bez komplikacji.

A co z Nerolą? Odzywa się co w ogóle?

Przyszła mi niania z monitorem oddechu dla Młodego. Dzisiaj kupiłam mu bluzeczkę z żyrafką

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Zaneta trzymamy kciuki za kolejny etap rozmowy męża
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości