|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#4593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to caly romantyczny weekend przed Wami |
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Nerolka przesyłam pozytywne fluidki dla Was Cytat:
![]() Tylko ja nie wiedziałam że Twój mąż ma obywatelstwo niemieckie.. a to zmienia postać rzeczy! moim zdaniem w tej sytuacji powinni się zgodzić Myślę że Ci tak odpiszą ![]() Cytat:
Z Filipem miałam dużo gorsze wyniki i brałam Tardyferon (czy jakoś tak) i nic nie pomagał, a teraz ładnie mi wyniki się poprawiają. I gratuluję 32tc!! to jeszcze tylko 4 tygodnie leżenia
|
|
#4595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn tysiąc razy zapytała czy na pewno go stosowałam już itd![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym dzień dobry, wyleżałam się wczoraj cały wieczór, ale szczerze mówiąc już miałam stracha bo między 22-23 brzuch mi twardniał bardzo często.... dzisiaj na szczęście już lepiej. Byliśmy z mężem na szybkich zakupach, tj soki - bo ostatnio 4 butelki wody mineralnej dziennie dla mnie to mało..... też Was tak cholera suszy?! Nakupiliśmy owoców i dorwałam w jakiejś małej budce truskawki Co do mężów to ja nie narzekam, obiad ugotuje bez mrugnięcia okiem, pozmywa, okna umyje, firanki powiesi, pranie wstawi i rozwiesi, myślę że jak by się uparł to ciacho jakieś też upiecze ale to typ który 5 min na dupsku nie usiedzi tylko musi coś robić....Pogoda oooookroooooopna 2st i deszcz z polatującym śniegiem, już się rzygać tą pogodą chce!![]() Na obiad planuje placki ziemniaczane z gulaszem mysliwskim, bo wczoraj wieczorem tak mi się chciało że myslałam że umrę.... ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Aaaa właśnie mamusie kochane!! widzę, że ominęła mnie dyskusja na temat staników. a mogłybyście wrzucić jakieś przykłady staników, które się nadają do karmienia maluszka, ale nie są to że tak powiem te bawełniane worki.... tylko coś kurcze kobiecego no.... bo takie normalne z odpinanymi tylko szelkami pewnie się nie nadają? Z niecierpliwością czekam na wypowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że beczałam pół godziny bo przegapiłam tą swoją aukcję z torebką i poszła za 40zł!! spóźniłam się dosłownie 3 minuty
|
|||
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Będę musiała się awanturować
mówię teściowej, że Emila chcemy zmieniać na Emily to ona, aaaa i tak będą mówić na nią Emilia ![]() to jej powiedziałam, że gdybym chciała Emilia to jest Emilia, chce Emily! I inaczej się pisze i inaczej czyta! Carmel Dziękuje Ci bardzo.Ja mam nadzieję, że jak zobaczą że maż ma niemieckie obywatelstwo to powiedzą że może zostać, choć nie wiem czy nie wpadną na pomysł żeby dać odpowiednik niemiecki Emilie ![]() Jarzyna nie słyszałam takiego imienia Żaklin tak, ale Jarzyna niee ![]() Youyou no ma ma I od razu chcemy zrobić tak, żeby Emily miała obywatelstwo niemieckie. Głupie jest to, że jakbym chciała Ja mieć niemieckie obywatelstwo to musiałabym być zameldowana na 5 lat w Niemczech a kiedyś przechodziło to raz dwa, wystarczył ślub![]() Jaką masz pewność, że się zgodzą?! Ja ogarnęłam to co ogarnąć miałam. Muszę wskoczyć do wanny i wybiorę się do rodziców. |
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Agula ja ogólnie bardzo mało piję. W pracy narzucam sobie normę co najmniej 3 kubków wody tj. około 750ml, ale nie raz jak przechodzę obok dystrybutora, to po prostu zapominam
. Cytat:
|
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dosłownie ciągle coś pije, czy siedzę, czy chodzę, czy leżę to pije i pije i pije.... ale no w nocy w ogóle nie wstaje do wc jak tu dziewczyny mówią, że po tyle razy wstają, a ja nic
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku gdy jeden rodzic jest obcokrajowcem zasady są zupełnie inne i szkoda że jej tego wcześniej nie napisałaś. znalazłam takie coś: "Rodzice są uprawnieni do wyboru imienia dla dziecka. W sytuacji gdy są oni pozbawieni praw rodzicielskich, takie uprawnienie wykonuje ustanowiony opiekun. Jeżeli rodzice nie wybiorą imienia dla dziecka, kierownik USC wybiera dla dziecka jedno z popularnych imion używanych w Polsce. Wybór imienia dla dziecka powinien być dokonany wspólnie, w przypadku niemożności osiągnięcia porozumienia o wyborze imienia zdecyduje sąd opiekuńczy. W kwestii wyboru imion dla dziecka ustawa Prawo o aktach stanu cywilnego przewiduje pewne ograniczenia. Nie można nadawać dziecku więcej niż dwóch imion, ponadto imion ośmieszających, nieprzyzwoitych, w formie zdrobniałej, jak również imienia które nie pozwala na odróżnienie płci dziecka. W takich przypadkach kierownik USC odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze imienia. Możliwa jest kontrola sądowa takiej odmowy, w toku której rozpatrywane jest czy imię spełnia określone prawem wymogi. Na przykład w toku postępowania przed Naczelnym Sądem Administracyjnym stwierdzono, że imię "Aramis" (tak jak jeden z bohaterów "Trzech muszkieterów" Aleksandra Dumas) byłoby imieniem ośmieszającym dla dziecka. Możliwe jest nadawanie imion pochodzących z języków obcych o ile nie mają odpowiednika w języku polskim. Nie jest możliwe jednak stosowanie zagranicznej pisowni, np. Max lub Karl. Gdy rodzicami są cudzoziemcy mogą nadać dziecku również imię w formie występującej w ich języku ojczystym, nawet jeśli ma ono polski odpowiednik." tylko forma niemiecka to nie Emily a Emilie? ![]() hmmm to teraz ciężko określić , ciekawa jestem ci Ci odpiszą..
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta ale kicha z tym imieniem
![]() Babonik ja kiedyś chodziłam na ksiegowość ale to było pare lat temu.I niewiele pamietam ![]() Marzenko trzymamy kciuki za wizyte Brunetko naraszcie w domciu dzieki za opinie odnosnie butów chciałam kupić dzisiaj ten krem f18 i nigdzie go nie ma |
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Ja też wstaję w nocy, jeden, dwa razy obowiązkowo. Jeśli wszystkie wyniki wychodzą Ci dobrze, to się nie martw. Pamiętam, że mój tato bardzo dużo pił, gdy miał podejrzenie cukrzycy (nie chcę Cie straszyć). Ale jak już napisałam, jeśli wszystkie wyniki masz ok, to pewnie Twój organizm więcej potrzebuje i tyle.
|
|
|
|
#4602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
racja, skoro wyniki ok to może po prostu tak mam![]() Cytat:
![]() Za to moja waga podskoczyła już na 68
|
||
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasna du**a Emily to forma angielska, a Emilie niemiecka: Emilia (ogólnie przyj. forma), Emily (ang.), Ämilie, Emilie (niem.), Émilie (fr.), Emilia (hiszp., wł.), Emilija (ros.). Odpiszą mi pewnie w przyszłym tygodniu. Mojemu mężowi nawet pójdzie na rękę Emilie, bo ostatnio pisał na kartce to imię i mi pokazuje. Ja mówię, że zdecydowanie wolę Emily. Dlaczego wszystkie babska u mnie teraz dają Emila Pewnie jakbyśmy mieli chłopczyka i dalibyśmy Oliver bądź Xavier to zaraz połowę Raciborza będzie się tak nazywać
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Wtajemniczenie
|
Agulaaa tyle to ja miałam przed ciążą
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo znalazłam takie coś:
Oprócz tego istnieje jeszcze szereg zaleceń dotyczących imion rejestrowanych w Polsce:
Z tego wynika, że nawet nie wolno dawać imię David bo powinno być DAWID, a przecież są takie imiona. Tak jak Victoria, co nie?! Chyba pokseruję jakies takie właśnie paragrafy i pokaże w USC jak będą mi się awanturować! |
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę chodzić w sobotę na targ :///Ludzie chodzą jak święte krowy. Szkoda gadać w sumie.
|
#4608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() Tak w ogóle to wiecie co... wiele też zależy tak naprawdę od urzędnika, jak upierdliwy to mu nawet Anna będzie przeszkadzało
|
|||
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Meszsares nerolka bardzo, ale to bardzo kazała Ci podziękować za te wszystkie wyliczenia
![]()
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
u Nas na forum widzę że imię Liliana króluje
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Eee chyba tylko 2 są
aaa nie przepraszam, jeszcze malutka od Belli jest Lilianka![]() U nas niby sie przyjęła ta Lilka, ale nie wiem czy się to jeszcze nie zmieni
|
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
zamow w tej aptece www.✂✂✂✂✂✂✂ z odbiorem na miejscu w poblizu miejsca gdzie mieszkasz. Ja tak zrobilam, w ogole maja fajna akcje mama i malenstwo i co jakis czas rabaty, tylko trzeba sie zarejestrowac w programie.
zaneta mlody bedzie w papierach Szuman i mysle, ze ty tez nie bedziesz miala problemu z zarejestrowaniem coreczki pod imieniem jakie wybraliscie. A co do obywatelstwa, w polsce tez nie od razu dostaje sie wychodzac za maz czy sie zeniac. Moj maz dopiero po trzech latach malzenstwa ze mna i dwoch pobytu w Polsce mogl takowe otrzymac. No i duuuuzo formalnosci przed bylo. Dziewczyny kupilam ten proszek dzidzius, jak pieknie pachnie, az mam ochote zaczac prac ale jeszcze w sumie bezsensu. A co do pieluszek pamperys czy inna firma?? bo widzialam, ze huggies wypuscil nowa serie z bawelna a np. bellla te noworodkowe ma z wycieciem na pepuszek. Pozniej bede pewnie dady z biedronki uzywac ale wydaje mi sie, ze dada dla takiego noworodka moze byc za duza. Bylam na targu i tez mykalam, bo ludzie sie pchaja straszliwie. kupilam tylko pomidorki (juz sa polskie ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- kurde wzielo mnie za spamerke i wygwiazdkowalo stronke ale dziwne, chodzilo mi o apteke dbam o zdrowie :/
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa ale numer z tym imieniem, jak poczytałam te ich paragrafy to teraz się zastanawiam czy mi nazwą Naomi,? powiedzą że nie kończy sie na "a", trudno odróżnić płeć i coś wymyślą! A w wiejskich gminach to wiesz..
Mam nadzieję że ze względu na obywatelstwo Przejdzie Emily a nie Emilie, bo ich ![]() wydaje mi się że to dobra wola urzędnika, u mnie to pewnie jeszcze ksiądz się będzie krzywił, ale jak USC się zgodzi to klecha ma guzik do gadania.Wstałam o 10. Ciąglae deszcz, w nocy deszcz, zimno...narazie posprzątałam chałupkę, jeszcze obiad. Marzena trzymam kciuki za wizytę. Tak mnie wkurzają te reklamy z majewskim z PKO, zaraz tv rozwalę. Brunetka- wszystko dobre co się dobrze kończy, miłego weekendu z mężulkiem u boku. Zmalowana mnie wczoraj w Lbn szlak trafiał na targu na wszystkich ludzi, idą nie patrzą, tratują jak konie. Czasami się cieszę że mieszkam na wsi gdzie cisza i przestrzeń..ale swoje minusy to też ma. Lilkaa ![]() za kolejny tydzień.Zna któraś dobry przepis na pulpety? oby nie w sosie grzybowym bo mój tz nie uznaje grzybów pod żadną postacią. |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
lubelskie dziołchy kiedy się spotykamy ??
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zamowiłam Pampersy ogólnie pewnie cały czas bedziemy pampy kupowac.Nie wiem jaki najmniejszy rozm ma dada ale pewnie ma rozm 1 lub 2
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Ja w szkole od 10, ale o 15 kończę więc nie ma źle ![]() Teraz dłuższa przerwa, ale nie chce mi się ruszać, więc tu czekam. Brunetko bardzo się cieszę, że już w domku jesteś ![]() Meszsares jest niezastąpiona w sprawach ZUS-u Oj chętnie, ale nie dam rady, bo mam w czwartek angielski... |
|
|
|
#4618 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Dziękuję wszystkim za życzenia ![]() Wpadłam na chwilkę, bo mąż pojechał do sklepu. Czeka mnie jeszcze pieczenie jakiegoś ciasta i trochę pokój trzeba ogarnąć... Miłego weekendu życzę, bo chyba nie uda mi się już do Was zaglądnąć
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gdzie zamawialas pampki?? jakas promocja?? Kurde nic mi sie nie chce, zmeczylam sie po zakupach a w planach mam posprzatanie mieszkania a na razie siedze na wizazu. Kopnijcie mnie w tylek
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/pampers-new-ba...587436605.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Zakończone: 2
mówię teściowej, że Emila chcemy zmieniać na Emily to ona, aaaa i tak będą mówić na nią Emilia
Dziękuje Ci bardzo.Ja mam nadzieję, że jak zobaczą że maż ma niemieckie obywatelstwo to powiedzą że może zostać, choć nie wiem czy nie wpadną na pomysł żeby dać odpowiednik niemiecki Emilie
nie słyszałam takiego imienia