Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 19:02   #4501
Bartessa
BAN stały

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mam dziwnie ociężały brzuch..... mała strasznie kopie, dostałam jednego naprawde bardzo bolącego kopniaka i czuje non stop jakby mi ktos nozem brzuch nacinał wzielam no-spe i magnez, ale nie pomaga

miała to któraś? martwie się

moze malenstwo sie ulozylo w takiej niegogodnej pozycji, zauwaz czy masz uplawy.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:03   #4502
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mam dziwnie ociężały brzuch..... mała strasznie kopie, dostałam jednego naprawde bardzo bolącego kopniaka i czuje non stop jakby mi ktos nozem brzuch nacinał wzielam no-spe i magnez, ale nie pomaga

miała to któraś? martwie się
ja tak miałam, nawet sie nie mogłam wykąpać i zgiąć w pół. Leż narazie, może leki jeszcze nie działają.

Beata za wizytę.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:04   #4503
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja byłam dziś oddać krew i siuśki już mam wyniki całkiem dobre żadnej glukozy w moczu nic z tych rzeczy hihihihi bajeczka we wtorek idę do gina
Ja tez mam wizyte we wtorek

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziś mam urodzinki, w dodatku okrągłe, więc nawet się cieszę, że już wróciliśmy.
Wszystkiego naj naj naj

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wychodze do lekarza mam na 17.40 ale dojechac trzeba bede wieczorme papa

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Wróciłam Lekarz stwierdzil że moje wyniki są zadowalające, no ale niestety tylko to. Okazalo się ze po ostatnich ekscesach zrobilo mi sie male rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: małe ale jest! No i mam prowadzic leżąco-siedzący tryb życia.
Najgorsze jest to ze nie dal mi zadnych lekow, jak zapytalam co robic jakby takie skorcze sie powtorzyly, czy nospe brac czy co, to powiedzial mi ze mam tylko lezec i jak co to za tydzien do kontroli; zeby nospy nie brac, ale czemu??
Bedzie dobrze tylko odpoczywaj ja tez mam rozwarcie ujscia zewn na opuszek..

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Naomi to nadal ONA. Na dowód pokazał mi szparkę. Waży 1600, stosownie do wieku ciąży, pielektazje na nerkach nadal są, ale co najważniejsze nie powiększają się, więc to nie jest groźne. Chciałam 3d, ale mała ciągle zakrywała buzię obiema rączkami, wogóle dziwnie była ułożona i gin powiedział że nie ma sensu. Dał mi nagranie ale z 2d, a dla mnie tam nic nie widać. Ale przynajmniej na kasę nie naciąga.A i szyjka ma 38 mm więc super, martwiłam się że przez te twardnienia coś nie halo z nią.
Gratki udanej wizyty i 31 tyg

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:05   #4504
Zmalowana
Zakorzenienie

Jesteśmy ))))

Filip pozostaje Filipem, ma piękne jąderka Leży główką do dołu i już raczej się nie przekręci. Mi hemoglobina dosłownie drgnęła do góry, ale gin mówi że to dobrze bo drastycznie nie wzrośnie. Mały waży niecałe 1700 i śmialiśmy się, że żuł gumę bo coś memłał ustami Wszystkie przepływy są ok. Dzidziuś przy porodzie będzie ważył max 3200. Siedziałyśmy z mamą prawie godzinę w gabinecie

Na dowód zdjęcie

na 3d buzi nic praktycznie nie widać bo rączkami się zasłaniał wstydniś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg USG-32TYG_0010.jpg (43,4 KB, 72 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:06   #4505
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
oj oj oj, niedobrze... uważaj na siebie, leż i wypoczywaj. Ja bym brała no-spe w razie skurczy bo samo leżenie czasem nie wystarczy..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

ile zapłaciłaś za ten staniczek Triumpf'a? ja widziałam na bazarku kiedyś fajny staniczek do karmienia, jakość fajna i babka mówiła że to świetna pdróbka Triumpf"a - za 14zł o mały włos bym kupiłą ale powstrzymałam się bo może mi jeszcze cycki urosną do porodu
a wiesz jakiej firmy ta podróba? bo ja na necie po 90 i wiecej widzialam za triumpha...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:08   #4506
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
ile zapłaciłaś za ten staniczek Triumpf'a? ja widziałam na bazarku kiedyś fajny staniczek do karmienia, jakość fajna i babka mówiła że to świetna pdróbka Triumpf"a - za 14zł o mały włos bym kupiłą ale powstrzymałam się bo może mi jeszcze cycki urosną do porodu
No niestety nie jest to tani zakup- zapłaciłam za niego 95zł z przesyłką, ale myślę, że jest wart swojej ceny.
Miseczka się ładnie rozciąga i nie będę musiała co chwila kupować większego, a znając życie jak pojawi się mleko to moje cycki będą ogromne.
Ehh i gdzie tu sprawiedliwość, moja bratowa ma nieduże piersi i w ogóle jej nie urosły po porodzie, a karmiła do 6 miesiąca.
Dla mnie moje piersi były idealne, a już urosły o rozmiar- podejrzewam, że po porodzie jeszcze urosną i będę mieć dwie mleczarnie.
Może chce ktoś trochę cycka?
Stary 2011-05-06, 19:08   #4507
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
no ale własnie chyba ta najniższa dobrowolna to 890zł?? bo za 15dni księgowa policzyła jej ok 600zł ja nie wiele o tym niestety wiem...
najniższa dobrowolna jest 415zł ,80 podstawa jest 1386zł*30%
a na 890,14 podstawa jest 2015,40.
Mogło księgowej wyjść ok 600zł do zapłaty.Ale Nerola miała opłacać ten max ZUS.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:08   #4508
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
robicie plan porodu??
W sumie ja bym może nawet zrobiła, ale chyba musiałabym mężowi wręczyć i kazać pilnować, bo nie sądzę żebym miała chęć o tym myśleć ale może napiszę...

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej laski
ja tak na szybko wrzucam fotki fotelika bo dziś przyszedł
wygląda super!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Madziulka ja tez uważam, że lekarka bardzo dobrze zrobiła nie rozumiem dziewczyny tego oburzenia
Mnie głównie zdziwiło (może nie oburzyło) zachowanie lekarki - nagle - dziękuję, ja rezygnuję, niech sobie pani radzi...zamiast albo kogoś od razu polecić, albo dać czas do kolejnej wizyty na znalezienie fachowca...
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Z mojej małej położne się śmieją, bo jak przychodzą mierzyć tętno, to muszą ją szukać z 10 minut. A jak znajdą to kopie ich w ten detektor, aż podskakuje
No i ma rację, co ją będą obcy ludzie podsłuchiwać

Nie mam pojęcia co z zusem...ale mam nadzieję że z Nerolką będzie dobrze!! Może się skończy ta zła passa wreszcie...

Cytat:
Lekarz stwierdzil że moje wyniki są zadowalające, no ale niestety tylko to. Okazalo się ze po ostatnich ekscesach zrobilo mi sie male rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: małe ale jest! No i mam prowadzic leżąco-siedzący tryb życia.
Bartessa, żeby było ok! Odpoczywaj a na pewno będzie!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
wklejam jako bonus zdjęcie naszej Mai z wczorajszej wizyty. Ciekawa jestem, co tam wypatrzycie
Buźka? śliczna

Cytat:
no ale własnie chyba ta najniższa dobrowolna to 890zł?? bo za 15dni księgowa policzyła jej ok 600zł ja nie wiele o tym niestety wiem...
Pamiętam że na swojej działalności na początku płaciłam niski ZUS, wiadomo że najniższy możliwy, a przy rozpoczynaniu działalności jest jakiś preferencyjny, więc w sumie wychodziło koło 300 zł... Po 2 latach przechodzi się na wyższy i minimalna jest właśnie coś ponad 800zł, ale w sumie chyba na ubezpieczenia chorobowe, rentowe, społeczne i coś tam...
więc może rzeczywiście te 890?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dzięki, że przypomniałaś, mój teść też Stasiu.
monia, plan bardzo realny, mogę pożyczyć? ja też taki chcę

O, moi rodzice też, jutro mam podwójną imprezę w domu, więc ciasta już upiekłam, jutro robię sałatki, potem goście przyjdą a ja się zmywam na wieczór panieński koleżanki

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:09   #4509
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jesteśmy ))))

Filip pozostaje Filipem, ma piękne jąderka Leży główką do dołu i już raczej się nie przekręci. Mi hemoglobina dosłownie drgnęła do góry, ale gin mówi że to dobrze bo drastycznie nie wzrośnie. Mały waży niecałe 1700 i śmialiśmy się, że żuł gumę bo coś memłał ustami Wszystkie przepływy są ok. Dzidziuś przy porodzie będzie ważył max 3200. Siedziałyśmy z mamą prawie godzinę w gabinecie

Na dowód zdjęcie

Duzy chlopak

Zadna nie miala takich wynikow krwi? czy to bardzo ponizej normy ? nom coz, trudno bede musiala poczekac do wizyty..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-05-06 o 19:13
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:14   #4510
madziaranew
Rozeznanie

Monia super plan ja tez tak sobie planuje moj porod, tylko u mnie jeszcze jest plum I wyskoczylo dziecko , nie ma zadnego przeciskania sie .pierwszy razz rodze to wiec wyobraznia dziala.
Mi polozna kazala zrobic plan gdzie chce rodzic , w jakiej pozycji , jakie znieczulenie wyrazam zgode, przewaznie sie pisze ze bez ale jak bedzie taka potrzeba to prosisz ich aby Dali Ci znieczulenie.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Zmalowana , no widac ze chlop hihi sliczne
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:14   #4511
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a wiesz jakiej firmy ta podróba? bo ja na necie po 90 i wiecej widzialam za triumpha...
nie wiem bo tylko pomacałam i zapytałam o cenę a na metke nie patrzyłam,

ale całkiem porządnie wygladały musze przyznać i chyba kupię taki bo szkoda mi wydawać prawie stówę na jeden stanik... a pasowałoby mieć ze dwa przynajmniej na zmianę to już wydatek spory dla mnie..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:15   #4512
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
ja sie niznam na zusie bo robi to ksiegowy ale powiem jak ja dostaje prowadzac dzialalnosc prowadze ja 3 rok i pierwsze dwa lata jest nizsza skladka ok 350 zł juz dokladnie niepamietam po dwoch latach skladka wzrasta do ok.890zł,kiedy idziesz na zwolnienie zus liczy srednia z 12 ostatnich miesiecy mi wyszly marne grosze bo na wiekszym zusie bylam tylko pol roku moze mniej nawet i distaje ok 800 zł,mozna zrobic tak ze oplacisz wieksza skladke przez chyba 3 miesiace przed zwolnieniem wtedy dostaniesz wiecej zrobily tak dwie znajome i teraz musza latac po urzedach poniewaz zus przyslal im pismo ze sprawa do wyjasnienia bo podejrzewaja wyludzenia, tyle wiem o zusie

gratuluje udanych wizyt,trzymam kciuki za dziewczyny ktore maja problemy,oby odeszly jak najdalej od nich
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:17   #4513
Bartessa
BAN stały

ja kupilam na all staniki 3 w paczce do karmienia, wylicytowalam za kilka zl doslownie. Jakos 15 zl z przesylką wyszlo...
Zerknijcie sobie, bo nie wiadomo czy ak naprawde bedą potrzebne, niektore mamy nie mogą karmic, tylko np sciągają pokarm, a wiadomo ze dlgo tak sie nie wytrzyma.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:19   #4514
meszsares
Zadomowienie

hej Baboniku,
jak na zlosc internet mi nawala (przed chwila zezarlo mi posta i mam migrene..)
ale nie szkodzi, zaraz sobie pokombinuje co z tym fantem, chociaz wyglada na to, ze blondynkapoznan sie dobrze na tym zna
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:22   #4515
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Karolinee, obstawiam, że to zdjęcie potwierdzające płeć dziecka. Zgadłam?
nie, to buźka

Cytat:

kurcze jak ja się teraz boję. jak jest rozwarcie juz to moze isc raz dwa wszystko... tym bardziej ze juz widze ze nie dadzą mi polezec! mowie tz ze mam lezec albo siedziec, zakaz jakiejkolwiek pracy, a ten mi steka zebym mu glupie kanapki zrobila, normalnie mam ochote go udusic. Dup*k jeden dzieckiem tez nikt sie nie zajmie mi chociaz przez chwile.
No bo z facetami tak jest, oni czasami jacyś bezmyślni są mi wczoraj gin kilka razy powtarzał - proszę się oszczędzać, odpoczywać (przy tżcie) a jak wróciliśmy do domu to: "mogłabyś pranie zrobić, może kolacyjkę dostanę" no lataj za takim i jeszcze jego jak dzidziusia traktuj!!!!

Cytat:

Na wizycie ok
szyjka ładnie trzyma, nadal 34mm ma, więc się nic nie skróciła, tętno ładnie biło jak położna mierzyła, ważę 78kg więc 2 kilo przybyło od ostatniej wizyty miesiąc temu czyli w sumie mam 2 kg na plusie do wagi sprzed ciąży - nie jest źle jak na 7 miesiąc

na skurcze mam brać magnez i no-spę, i dodatkowo mi zapisał luteinę 2x2tab. aha i jeszcze mi dał skierowanko na mocz i morfologię, za 2 tyg mam się pokazać to się umówimy na usg bo dziś tylko szyjkę zmierzył a Juleczki nie podglądał
Super, że szyjka trzyma no i widzę, że też lutkę bedziesz brac jak ja

Cytat:
Jesteśmy ))))

Na dowód zdjęcie

Brawa za wizytę a 3200 to waga "akuratna" moim zdaniem - nie za duża i nie za mała

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Buźka? śliczna
dziękuję w imieniu Mai

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:26   #4516
Kajool
Zadomowienie

jaciee tak to mialo byc do moni
monia nie wiem na jakiej zasadzie to ma dzialac, w teorii masz miec plan i razem z personelem medycznym przy przyjeciu do szpitala jego analizujecie. Ale wiecej powiem ci w lipcu jak juz urodze
Nerolko
ty masz paciorkowca a ja klebsielle wiec z nas dwie zarazy sa Nie martw sie na zapas, najwazniejsze, ze masz wyniki i mozecie cos teraz zadzialac. Ja z ta moja klebsiella ide w przyszlym tygodniu do gina, zobaczymy co dalej.
Robie wlasnie tarte z brokulami, znowu mi sie miesa nie chce jesc. I wiecie co, marze aby juz zrucic co nieco z ud, bo mi zaczynaja obcierac sie o siebie i pocic. Jakas masakra.
Stary 2011-05-06, 19:29   #4517
patik87
Zakorzenienie

Zmalowana wstydniś jak moja panna.

BARTESSA odpoczywaj, ja bym brała nospę i mgne ( zresztą i tak biorę bo gin zalecił), faceci..mój też tako dzieciak, zrób kanapke, posłódź herbatę... a czyja to wina? mamusi

Lilkaa nie pomogę Ci z wynikami, bo na szczęście u mnie morfologia zawze w porządku, ostatnio tylko lekko hemoglobina w dół, ale nie jest źle 12,8.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-06 o 19:32
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:33   #4518
aania_20
Zakorzenienie

Zmalowana, :brawo: za wizytę! piękne zdjęcie

kajool...tarta z brokułami...
ja zjadłam niedawno roladkę z pstrąga i poprawiłam świeżym ananasem

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:34   #4519
marzena_S
Zadomowienie

Karolinee, o kurczee faktycznie teraz już widzę twarz.
Myślałam, że to zamknięte oczko to dowód, że Majeczka jest Majeczką.
Śliczna dziewczynka.

Zmalowana, wstydliwy mówisz?
Za to chłopak pokazał co ma między nogami- niespodzianki podczas porodu na pewno nie będziesz miała.
Stary 2011-05-06, 19:35   #4520
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy ))))

Na dowód zdjęcie

Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:35   #4521
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jaciee tak to mialo byc do moni
monia nie wiem na jakiej zasadzie to ma dzialac, w teorii masz miec plan i razem z personelem medycznym przy przyjeciu do szpitala jego analizujecie. Ale wiecej powiem ci w lipcu jak juz urodze
Nerolko
ty masz paciorkowca a ja klebsielle wiec z nas dwie zarazy sa Nie martw sie na zapas, najwazniejsze, ze masz wyniki i mozecie cos teraz zadzialac. Ja z ta moja klebsiella ide w przyszlym tygodniu do gina, zobaczymy co dalej.
Robie wlasnie tarte z brokulami, znowu mi sie miesa nie chce jesc. I wiecie co, marze aby juz zrucic co nieco z ud, bo mi zaczynaja obcierac sie o siebie i pocic. Jakas masakra.
heh, w lipcu to i ja bede wiedziala bom też lipcówka chyba sobie zrobie taki plan, podrukuje i dam na oddziale - zeby chociaz miny personelu zobaczyć z tego co pamietam poprzednio nie mialam glowy do podawania danych personalnych podczas przyjecia na sale (musieli czekac az mi sie skurcz skonczy bo nie kontaktowalam podczas ), wiec nie wiem jak bedziemy "analizować" ten plan

Stary 2011-05-06, 19:38   #4522
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
faceci..mój też tako dzieciak, zrób kanapke, posłódź herbatę... a czyja to wina? mamusi
Zgadzam się w 100 % ja nawet teraz, jak jedziemy do teściów, to słyszę z ust tża mamy: " Grzesiulku, a może herbatki, a może głodny"on by tylko leżał i nic nie robił, a biedni rodzice skaczą wokół niego

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Karolinee, o kurczee faktycznie teraz już widzę twarz.
Myślałam, że to zamknięte oczko to dowód, że Majeczka jest Majeczką.
Śliczna dziewczynka.
Bo fotka nie jest taka oczywista - trzeba się poprzyglądać dziękuję za komplement w imieniu Mai

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:42   #4523
Shira_83
Zadomowienie

hahaha monia świetny plan podpisałabym się pod nim czterema łapami ale jendak o ten drugi co kajol pokazała mi chodzi nam o tym truła pani na SR że mamy popytać swojego gina i zobaczyć co powie od kwietnia weszła ustawa o tym planie daję się go na izbie przyjęć sama się zastanawiam czy to w ogóle ma sens temu pytam ale gina przepytam na wizycie

Lilka
my chyba już drugi raz mamy na ten sam dzień wizytę

karolinee no jasne że buzinka i jak słodka jest
Nerolko ja na zusie to wcale tym bardziej że pracuję w czechach ale za to trzymam kciuki za morderstwo na paciorkowcu!!!
zmalowana
no chłop jak oko wykol!!!
Beatko fajnie że szyjka trzyma
a ja wyprałam dziś trzy porcję ubrań jedno nasze dwa Krzysiowe już wyschło jutro chyba za prasowanie się będę braći jeszcze moje koszule do szpitala się piorą
Bartesa trzymaj się a kanapki niech se sam zrobi do cholery!!!!
Stary 2011-05-06, 19:43   #4524
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro czeka nas uzupełnienie badania połówkowego- trzymajcie kciuki, żeby tym razem mała ułożyła się odpowiednio do badania.

Cytat:
Wróciłam

Lekarz stwierdzil że moje wyniki są zadowalające, no ale niestety tylko to. Okazalo się ze po ostatnich ekscesach zrobilo mi sie male rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: małe ale jest! No i mam prowadzic leżąco-siedzący tryb życia.
Najgorsze jest to ze nie dal mi zadnych lekow, jak zapytalam co robic jakby takie skorcze sie powtorzyly, czy nospe brac czy co, to powiedzial mi ze mam tylko lezec i jak co to za tydzien do kontroli; zeby nospy nie brac, ale czemu??
Ojj niedobrze, odpoczywaj! A męża

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Najlepszy był mój znajmy, który stwierdził "Eeeee tak źle nie wyglądasz, myślałem że grubsza jesteś" No nieprzeciętny To była jego reakcja na Naszą rozmowę telefoniczną, gdzie mu mówiłam że się turlam
Co Ty piszesz, przecież na zdjęciach wcale nie widać żebyś była grubas, cos przesadasz

Cytat:
Naomi to nadal ONA. Na dowód pokazał mi szparkę. Waży 1600, stosownie do wieku ciąży, pielektazje na nerkach nadal są, ale co najważniejsze nie powiększają się, więc to nie jest groźne. Chciałam 3d, ale mała ciągle zakrywała buzię obiema rączkami, wogóle dziwnie była ułożona i gin powiedział że nie ma sensu. Dał mi nagranie ale z 2d, a dla mnie tam nic nie widać. Ale przynajmniej na kasę nie naciąga.A i szyjka ma 38 mm więc super, martwiłam się że przez te twardnienia coś nie halo z nią. Może dzisiaj cosik popsocimy w łóżeczku.
a brzuśko cud miód i orzeszki

Cytat:
Na wizycie ok
szyjka ładnie trzyma, nadal 34mm ma, więc się nic nie skróciła, tętno ładnie biło jak położna mierzyła, ważę 78kg więc 2 kilo przybyło od ostatniej wizyty miesiąc temu czyli w sumie mam 2 kg na plusie do wagi sprzed ciąży - nie jest źle jak na 7 miesiąc

na skurcze mam brać magnez i no-spę, i dodatkowo mi zapisał luteinę 2x2tab. aha i jeszcze mi dał skierowanko na mocz i morfologię, za 2 tyg mam się pokazać to się umówimy na usg bo dziś tylko szyjkę zmierzył a Juleczki nie podglądał
szkoda, że bez usg

Cytat:
Jesteśmy ))))

Na dowód zdjęcie

Gratuluje udanej wizyty Buźka ślicznaa
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:45   #4525
Zmalowana
Zakorzenienie

patik brzusio super widać, że rośnie

karolinaa pewnie, że buzinka na fotce

Stary 2011-05-06, 19:46   #4526
83monia
Zakorzenienie

heh, mój mial kiedys pomysl obudzic mnie w nocy bo on głodny i zjadłby cos... wysmialam go i polozylam sie tyłkiem, spalam dalej. to byl pierwszy i ostatni raz (jeszcze za narzeczenstwa), teraz wie ze ma rączki, a jak chce to sobie cos zrobi, chyba ze sie zlituje lub mam ochote cos upichcić. chociaz jak bylismy u tesciow to mnie zaskoczyl. zdrzemnelam sie i jak wstalam to mnie pyta (wszyscy z rodziny w pokoju, widze ze cos jedli jak spalam): chcesz lody? no jak ktos pyta to ja oczywiscie, chce! a on siedzi dalej!! mamusia wstala i do kuchni idzie! ja szok (siostra tez) - jak to, proponujesz i nie przyniesiesz? ano tak, mamusia przeciez bardzo chętna... ręce odpadaja, co te matki robią... dobrze ze ja tak nie mam, moje juz sobie przynosi samo np. lyzke do jogurta czy talerz jak cos chce jesc. albo leci do lodowki i mówi że go brzuszek boli i burczy...

Stary 2011-05-06, 19:46   #4527
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Gratuluje udanej wizyty Buźka ślicznaa
Nie chcę Cie wyprowadzać z błędu... ale to jajeczka i ptaszek

Stary 2011-05-06, 19:47   #4528
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
najniższa dobrowolna jest 415zł ,80 podstawa jest 1386zł*30%
a na 890,14 podstawa jest 2015,40.
Mogło księgowej wyjść ok 600zł do zapłaty.Ale Nerola miała opłacać ten max ZUS.
Nerola to nie wiem czy miała zapłacic ten max,bo zawsze pisała,że chyba ich nie będzie stac.ale musi opłacic taką składkę,żeby właśnie jakąs w miarę kasę za macierzyński dostac. wyszło księgowej za 15dni ok 600zł, czyli jaki macierzyński dostanie?
a t dobrowolne do macierzyńskiego to zdrowotne czy chorobowe? żeby też nic nie pochrzanic...

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
hej Baboniku,
jak na zlosc internet mi nawala (przed chwila zezarlo mi posta i mam migrene..)
ale nie szkodzi, zaraz sobie pokombinuje co z tym fantem, chociaz wyglada na to, ze blondynkapoznan sie dobrze na tym zna
meszsares- ja mam to samo,migrena że HEYYYYYYYY
Ty też coś pokmbinuj...bo ja nie mam kogo zapytac,a Nerola mówi,że do poniedziałku musi byc pewna co i jak zrobic.

dziewczyny,na pewno Milena jest wdzięczna i dziękuje za zainteresowanie i pomoc.

a ja mam wiadomości jak szpieg z krainy deszczowców,że wszelkich infrmacji dowiemy się o Neroli od Pieleszki

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:49   #4529
madziaranew
Rozeznanie

Dolaczam sie do Was dziewczyny , jak mamusia synusia wychowa na wygodnego to pozniej zone ma przesrane. Moj tez nic nie umial, nawet ziemniakow ugotowac nie potrafil a teraz jak czasami obiadek zrobi to az milo,no ale lat a pracy I duzo nerwow
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:51   #4530
Kajool
Zadomowienie

monia ja wlasnie tez sie smieje z tej analizy planu miedzy jednym skurczem a drugim mam im mowic, ze nie chce aby dziecko bylo dopajane itp?? A z tego lipca, to sobie zazartowalam, bo pewnie juz wiekszosc bedzie wiedziala co i jak.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości