|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
moze malenstwo sie ulozylo w takiej niegogodnej pozycji, zauwaz czy masz uplawy. |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Beata ![]() za wizytę.
|
|
|
|
|
#4503 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy
)))) Filip pozostaje Filipem, ma piękne jąderka ![]() Na dowód zdjęcie ![]() na 3d buzi nic praktycznie nie widać bo rączkami się zasłaniał wstydniś
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miseczka się ładnie rozciąga i nie będę musiała co chwila kupować większego, a znając życie jak pojawi się mleko to moje cycki będą ogromne. ![]() Ehh i gdzie tu sprawiedliwość, moja bratowa ma nieduże piersi i w ogóle jej nie urosły po porodzie, a karmiła do 6 miesiąca. Dla mnie moje piersi były idealne, a już urosły o rozmiar- podejrzewam, że po porodzie jeszcze urosną i będę mieć dwie mleczarnie. ![]() Może chce ktoś trochę cycka? |
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na 890,14 podstawa jest 2015,40. Mogło księgowej wyjść ok 600zł do zapłaty.Ale Nerola miała opłacać ten max ZUS.
|
|
|
|
|
#4508 | |||||
|
Zakorzenienie
|
W sumie ja bym może nawet zrobiła, ale chyba musiałabym mężowi wręczyć i kazać pilnować, bo nie sądzę żebym miała chęć o tym myśleć
ale może napiszę...wygląda super! Cytat:
Cytat:
Nie mam pojęcia co z zusem...ale mam nadzieję że z Nerolką będzie dobrze!! Może się skończy ta zła passa wreszcie... Cytat:
żeby było ok! Odpoczywaj a na pewno będzie! Cytat:
![]() Cytat:
więc może rzeczywiście te 890? monia, plan bardzo realny, mogę pożyczyć? ![]() O, moi rodzice też, jutro mam podwójną imprezę w domu, więc ciasta już upiekłam, jutro robię sałatki, potem goście przyjdą a ja się zmywam na wieczór panieński koleżanki
|
|
|
#4509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zadna nie miala takich wynikow krwi? czy to bardzo ponizej normy ? nom coz, trudno bede musiala poczekac do wizyty..
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-06 o 19:13 |
|
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
Monia super plan ja tez tak sobie planuje moj porod, tylko u mnie jeszcze jest plum I wyskoczylo dziecko , nie ma zadnego przeciskania sie .pierwszy razz rodze to wiec wyobraznia dziala.
Mi polozna kazala zrobic plan gdzie chce rodzic , w jakiej pozycji , jakie znieczulenie wyrazam zgode, przewaznie sie pisze ze bez ale jak bedzie taka potrzeba to prosisz ich aby Dali Ci znieczulenie. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Zmalowana , no widac ze chlop hihi sliczne |
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale całkiem porządnie wygladały musze przyznać i chyba kupię taki bo szkoda mi wydawać prawie stówę na jeden stanik... a pasowałoby mieć ze dwa przynajmniej na zmianę to już wydatek spory dla mnie..
|
|
|
#4512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluje udanych wizyt,trzymam kciuki za dziewczyny ktore maja problemy,oby odeszly jak najdalej od nich |
|
|
|
|
#4513 |
|
BAN stały
|
ja kupilam na all staniki 3 w paczce do karmienia, wylicytowalam za kilka zl doslownie. Jakos 15 zl z przesylką wyszlo...
Zerknijcie sobie, bo nie wiadomo czy ak naprawde bedą potrzebne, niektore mamy nie mogą karmic, tylko np sciągają pokarm, a wiadomo ze dlgo tak sie nie wytrzyma. |
|
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
hej Baboniku,
jak na zlosc internet mi nawala (przed chwila zezarlo mi posta )ale nie szkodzi, zaraz sobie pokombinuje co z tym fantem, chociaz wyglada na to, ze blondynkapoznan sie dobrze na tym zna |
|
|
|
#4515 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi wczoraj gin kilka razy powtarzał - proszę się oszczędzać, odpoczywać (przy tżcie) a jak wróciliśmy do domu to: "mogłabyś pranie zrobić, może kolacyjkę dostanę" no lataj za takim i jeszcze jego jak dzidziusia traktuj!!!!![]() Cytat:
![]() Cytat:
a 3200 to waga "akuratna" moim zdaniem - nie za duża i nie za mała |
||||
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
jaciee tak to mialo byc do moni
![]() monia nie wiem na jakiej zasadzie to ma dzialac, w teorii masz miec plan i razem z personelem medycznym przy przyjeciu do szpitala jego analizujecie. Ale wiecej powiem ci w lipcu jak juz urodze ![]() Nerolko ty masz paciorkowca a ja klebsielle wiec z nas dwie zarazy sa Nie martw sie na zapas, najwazniejsze, ze masz wyniki i mozecie cos teraz zadzialac. Ja z ta moja klebsiella ide w przyszlym tygodniu do gina, zobaczymy co dalej.Robie wlasnie tarte z brokulami, znowu mi sie miesa nie chce jesc. I wiecie co, marze aby juz zrucic co nieco z ud, bo mi zaczynaja obcierac sie o siebie i pocic. Jakas masakra.
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana
wstydniś jak moja panna.BARTESSA odpoczywaj, ja bym brała nospę i mgne ( zresztą i tak biorę bo gin zalecił), faceci..mój też tako dzieciak, zrób kanapke, posłódź herbatę... a czyja to wina? mamusi Lilkaa nie pomogę Ci z wynikami, bo na szczęście u mnie morfologia zawze w porządku, ostatnio tylko lekko hemoglobina w dół, ale nie jest źle 12,8. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-06 o 19:32 |
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, :brawo: za wizytę! piękne zdjęcie
![]() kajool...tarta z brokułami... ja zjadłam niedawno roladkę z pstrąga i poprawiłam świeżym ananasem ![]()
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
Karolinee,
o kurczee faktycznie teraz już widzę twarz.![]() Myślałam, że to zamknięte oczko to dowód, że Majeczka jest Majeczką. ![]() Śliczna dziewczynka. Zmalowana, wstydliwy mówisz? ![]() Za to chłopak pokazał co ma między nogami - niespodzianki podczas porodu na pewno nie będziesz miała. |
|
|
|
#4520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sobie zrobie taki plan, podrukuje i dam na oddziale - zeby chociaz miny personelu zobaczyć z tego co pamietam poprzednio nie mialam glowy do podawania danych personalnych podczas przyjecia na sale (musieli czekac az mi sie skurcz skonczy bo nie kontaktowalam podczas ), wiec nie wiem jak bedziemy "analizować" ten plan
|
|
|
|
|
#4522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on by tylko leżał i nic nie robił, a biedni rodzice skaczą wokół niego![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
dziękuję za komplement w imieniu Mai |
||
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
hahaha monia świetny plan podpisałabym się pod nim czterema łapami
ale jendak o ten drugi co kajol pokazała mi chodzi nam o tym truła pani na SR że mamy popytać swojego gina i zobaczyć co powie od kwietnia weszła ustawa o tym planie daję się go na izbie przyjęć sama się zastanawiam czy to w ogóle ma sens temu pytam ale gina przepytam na wizycie![]() Lilka my chyba już drugi raz mamy na ten sam dzień wizytę ![]() ![]() karolinee no jasne że buzinka i jak słodka jest Nerolko ja na zusie to wcale tym bardziej że pracuję w czechach ale za to trzymam kciuki za morderstwo na paciorkowcu!!! zmalowana no chłop jak oko wykol!!! Beatko a ja wyprałam dziś trzy porcję ubrań jedno nasze dwa Krzysiowe już wyschło jutro chyba za prasowanie się będę brać Bartesa trzymaj się a kanapki niech se sam zrobi do cholery!!!!
|
#4524 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a brzuśko cud miód i orzeszkiCytat:
szkoda, że bez usg ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
patik brzusio super widać, że rośnie
karolinaa pewnie, że buzinka na fotce
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
heh, mój mial kiedys pomysl obudzic mnie w nocy bo on głodny i zjadłby cos... wysmialam go i polozylam sie tyłkiem, spalam dalej. to byl pierwszy i ostatni raz (jeszcze za narzeczenstwa), teraz wie ze ma rączki, a jak chce to sobie cos zrobi, chyba ze sie zlituje lub mam ochote cos upichcić. chociaz jak bylismy u tesciow to mnie zaskoczyl. zdrzemnelam sie i jak wstalam to mnie pyta (wszyscy z rodziny w pokoju, widze ze cos jedli jak spalam): chcesz lody? no jak ktos pyta to ja oczywiscie, chce! a on siedzi dalej!! mamusia wstala i do kuchni idzie! ja szok (siostra tez) - jak to, proponujesz i nie przyniesiesz? ano tak, mamusia przeciez bardzo chętna... ręce odpadaja, co te matki robią... dobrze ze ja tak nie mam, moje juz sobie przynosi samo np. lyzke do jogurta czy talerz jak cos chce jesc. albo leci do lodowki i mówi że go brzuszek boli i burczy...
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę Cie wyprowadzać z błędu... ale to jajeczka i ptaszek
|
#4528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a t dobrowolne do macierzyńskiego to zdrowotne czy chorobowe? żeby też nic nie pochrzanic... Cytat:
![]() Ty też coś pokmbinuj...bo ja nie mam kogo zapytac,a Nerola mówi,że do poniedziałku musi byc pewna co i jak zrobic. dziewczyny,na pewno Milena jest wdzięczna i dziękuje za zainteresowanie i pomoc. a ja mam wiadomości jak szpieg z krainy deszczowców,że wszelkich infrmacji dowiemy się o Neroli od Pieleszki
|
||
|
|
|
#4529 |
|
Rozeznanie
|
Dolaczam sie do Was dziewczyny , jak mamusia synusia wychowa na wygodnego to pozniej zone ma przesrane. Moj tez nic nie umial, nawet ziemniakow ugotowac nie potrafil a teraz jak czasami obiadek zrobi to az milo,no ale lat a pracy I duzo nerwow
|
|
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
monia ja wlasnie tez sie smieje z tej analizy planu miedzy jednym skurczem a drugim mam im mowic, ze nie chce aby dziecko bylo dopajane itp?? A z tego lipca, to sobie zazartowalam, bo pewnie juz wiekszosc bedzie wiedziala co i jak.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

wzielam no-spe i magnez, ale nie pomaga 

Lekarz stwierdzil że moje wyniki są zadowalające, no ale niestety tylko to. Okazalo się ze po ostatnich ekscesach zrobilo mi sie male rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: małe ale jest! No i mam prowadzic leżąco-siedzący tryb życia. 

ja nie wiele o tym niestety wiem...

)
mi wczoraj gin kilka razy powtarzał - proszę się oszczędzać, odpoczywać (przy tżcie) a jak wróciliśmy do domu to: "mogłabyś pranie zrobić, może kolacyjkę dostanę" no lataj za takim i jeszcze jego jak dzidziusia traktuj!!!!
więc 2 kilo przybyło od ostatniej wizyty miesiąc temu
o kurczee faktycznie teraz już widzę twarz.