|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
![]() Wiesz no po 3 tygodniach ograniczania słodyczy i węglowodanów dla mnie (słodziucha okropnego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi też potwornie dokuczają skurcze, muszę się poskarżyć lekarzowi, bo odstawił magnez a ja mam nieprzespane noce. Chociaż jak brałam, to w sumie wcale nie było jakoś kolosalnie lepiej. Cotka ale z Ciebie laska ![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki!
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
Witam Was =) ale żeście napisały =))) Ja dzisiaj byłam w sklepie z wózkami i wybraliśmy wymarzony (Emmaljunga smart duo combi) =) za ciuszkami narzeczony kazał Mi się nie rozglądać, bo teściowa powiedziała Mu że ma już hopla i pokupuje wszystkie ubranka- ale Ona ma okropny gust)
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
co tutaj taka cisza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
No właśnie miałam o to zapytać.
Jak mam czas i siedzę na necie, to żadnej prawie nie ma, a jak się od jutra zrobi urwanie głowy, to będą trajkotać jedna przez drugą, a potem będę musiała do nocy nadrabiać ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Jak po południu zrobiło się tu pusto to przeniosłam się do ogródka na leżaczek, takie miłe słonko z lekkim wiaterkiem, całkiem przyjemne. zabrałam nawet laptopa ale okazało się że moje wi-fi tam nie działa ![]() niestety słonko juz się z tej strony domu skończyło i zrobiło sie chłodno.
#758 |
Zakorzenienie
|
Niech ta pogode szlag, chcielismy z TŻ pojechac nad jeziorko, zrobic grilla a tu lipton bo niebo zachmurzone, chlodno; teraz jest 20 stopni i slonce w pelni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiem,że np. Kellysss...była u dr. Moniki w medicusie i też chwaliła. jest droższa-jeśli chodzi o cenę..ale ma dobre opinie. w oba miejsca lepiej przedzwonić wcześniej ,bo nie wiadomo czy tak cię odrazu przyjmą.. ale się objadłam arbuzem... ![]() wogóle powiem wam,że przez czas urlopu tak mi brzuszek podrósł..że wróciłam wczoraj do pracy...a kilka osób na mnie i z tekstem : oooo w ciązy jesteś ![]() ![]() piszecie o tym badaniu glukozowym....w którym tyg to robią w polsce?? ja nie miałam.. nie wiem ,może dlatego,że wyniki dobre,to mi darowali tą "przyjemność" mam do Was pytanko... łóżeczko już mamy... ale ciągle się zastanawiam jaki materacyk do niego?? ile osób tyle opinii...a wy jaki rodzaj kupujecie??
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-05-08 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana zaduś takie zachowanie juz w zarodku zanim zaczela kupowac, moja przywozi nam kartony ciuchow i mnie to mowiac delikatnie-wkurza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze z dzidziolem wszystko ok... ![]() na pewno to nic powaznego jak juz nie plamisz... Cytat:
![]() Kiedy Wam zaczeła wyłazic ta kreska...? Bo ja z Alanem mialam i to czarna ![]() kiedy sie zaczela pojawiac... Cytat:
Chyba samo badanie kosztuje 40 eurakow u pani dr. Moniki i u dr. Dybkowskiego... Ale nie jestem pewna tak na 100 procent co do ceny... Jak mozesz to pojedz..po co masz rozmyslac i sie stresowac........ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Ide wszamac karkowke i kiełbaski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.toys.ie/Healthguard-Fibre...9-95cc2b3b2028 (kupilismy w smyths) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
o rany....ale mi smaka narobiłaś na taką kiełbachę ..
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#767 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja będe miała to badanie glukozowe w 23tc. Wiem ze wszystkim tego nie robią, tylko kobietom które w rodzinie mają przypadku osób chorych na cukrzycę (u mnie tata i dziadek) i otyłym cieżarnym. I nie podaje się glukozy takiej jak w pl tylko LUKOZADE !! Cytat:
Nie wiem czy mówiłam już ale znamy od dziś płec dziecka....i jestem bardzo rozczarowana... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Rozeznanie
|
Muszę zatem pamiętać o cytrynie jak będę szła na glukozę pamiętam to badanie z 1ciąży....
![]() ![]() ![]() Kurka czasami mnie tak (kurka - ta na dole boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Rozeznanie
|
Idę się plumkać
![]() Miłego wieczorku ![]() 3mać kciuki za jutrzejszą wizytkę (na 14) plose ![]() natka za Ciebie też 3mam kciuki (mam nadzieję, że znów czegoś nie pokićkałam - nie pomyliłam z kimś innym) Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Rozeznanie
|
No faktycznie kobitki frekwencja u nas dzis słaba
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Luii to szybko chwal się co tam dzidzia ma między nóżkami??? ![]() Kasiu będę trzymać kciuki bardzo mocno ![]()
#771 |
Zadomowienie
|
A Ja się mega nudzę, pokój wygląda jakby przeszło tornado, ale nie chce Mi się ruszyć nawet =/ szukam jakiś przepisów fajnych, by zrobić poczęstunek po ślubie
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Jutro rano muszę się ruszyć oddać krew i mocz =/ a w środę wizyta u gina =) ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Dzisiaj w sklepie była babka z mężem którzy spodziewają się trojaczków i mieli problem, bo mają już dziecko (miało z niecały roczek chyba). Ja to się cieszę że nie mam takiego problemu =) |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=MalgosiaM8;26785301]Dziś i do Lublina zawitało słońce, żeby jeszcze tak to szło z wyższą temperaturą
![]() Biorę regularnie magnez, dalej mam drętwienie i co najgorsze złapał mnie dziś w nocy skurcz w nodze... poryczałam się odrazu bo ból niesamowity, biedny mąż wybudzony ze snu, odrazu niósł pomoc i masował.. eh, teraz mam dziwne uczucie w łydce, takiego nadwyrężenia mięśnia. Kiedyś jak miałam podobne skurcze ze dwa razy , brałam magnez i przeszło, a teraz biorę magnez i się to pojawia ![]() [/QUOTE] wiesz co... zależny jaki magnez bierzesz, bo takie zwykłe dawki to dla ciężarnych za mało:/dopytaj się lekarza o dawkę. bo tu musi być naprawdę solidna, a jaki mi ostatnio lekarz powiedział wiadro magnezu się zje, a się nie przedawkuje ![]() dziś miałam odpoczywać, czyli leżeć i nic nie robić. najpierw pojechałam a zakupy ciuchowe - baaaardzo udane: sukienka, koszulki dwie, rajstopki ciążowe, biustonosz no i butki ![]() ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-05-08 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Wtajemniczenie
|
Mam ostatnio jakiegoś lenia, i nie chce mi się na nic odpisywać.. Może to przez to że od 2 tygodni się nie wysypiam i kręgosłup mnie coraz bardziej boli
![]() DzastaW mnie by taka sytuacja jaką Ty masz delikatnie mówiąc wkurzała. Powinnaś pogadać z teściową, że owszem, jeśli tak bardzo chce niech kupi ubranka, ale że chyba Ty też możesz być przy tych zakupach i powiedzieć jej co Ci się podoba, w końcu to będzie Wasze dziecko, zupełnie tego nie rozumiem ![]() ![]() ![]() Jutro rano idę się opalać, nareszcieee ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
Patiisia powiedziałam narzeczonemu by przekazał teściowej że każdy zakup ma być konsultowany z Nami (Ja mam dosyć z Nią kontaktów). Ona cały czas gadała że przed porodem mamy nic nie kupować, a już planuje wszystko. Moi rodzice już Mnie poinformowali: że jak coś będzie potrzebne, to mamy dać znać, to jak będzie kasa to sie kupi i że nie będą kupować bez naszej wiedzy
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Ja miałam działkę idealną do opalania, bo dużo nasłonecznionego miejsca, obok rzeka dla ochłody, ale teraz powstaje tam coś w stylu osiedla działek i przeszła Mi ochota na wylegiwanie się tam =/ |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zadomowienie
|
Ja bym wolała dziewczynkę, bo nie wiem czemu ale mam wrażenie że lepiej bym się nią teraz zajęła. Chociaż fajnie by było by była parka i chłopiec starszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Jakieś mega ssanie dziś mi sie włączyło
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
archnta możemy się obżerać, bo nikt Nam nie powie że jesteśmy grube =))) he he
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Wtajemniczenie
|
luii kochana, teraz czujesz rozczarowanie ale na pewno niedługo będziesz sie cieszyć i nie wyobrażac sobie ze Twoje dzieciątko jest kims innym, na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.