Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 12:07   #721
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Doradźcie. Mieszczę się tylko w 3. Przepraszam za zapaćkane lustro ale nie mam czasu czyścić

Każda do . ale wybrałam te w które się jeszcze mieszczę, które nie obciskają itp.
Pierwsza mnie nie przekonuje przez materiał bo jak satynowa poszewka na kołdrę, druga zbyt galowa chyba i guziki mi się rozpinają na cyckach a trzecia taka krótka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0143.jpg (44,5 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0144.jpg (42,3 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0146.jpg (51,9 KB, 90 załadowań)

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 12:12   #722
Patiisia
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Witajcie Właśnie niedawno wstałam, znów po nieprzespanej nocy.. Cotko jak dla mnie najlepiej wyglądasz w tej 3 ale ta 1 też może być

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-08 o 14:20
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 12:20   #723
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie bardzo dobry pomysl, bo chetnym ktorzy chca cos kupic rozwiazuje problem prezentu, a was ucieszy duzo bardziej. Ja z okazji slubu powiedzialam znajomym co chcielibysmy dostac, podzielili sie prezentami, ktore sluza nam do tej pory i pamieta sie duzo bardziej niz np kase od kogos.

Odkrylam dzisiaj, po 6mcach mieszkania, ze przez 20 minut mam na balkonie slonce wygrzalam wiec dzisiaj buzke i rece. W tygodniu moze zrobie sobie przerwe krotka w tym czasie, bo to akurat jak slonce jest w szczycie a ja "w pracy"
no własnie my wtedy prosiliśmy o kasę, bo wydaliśmy na obiad i wieczorny klub dla znajomych. A mieliśmy już częściowo opłacony pobyt we Francji i na paliwo i zwiedzanie kasa był niezbędna.

U mnie tez jest słonko. Co prawda już nie z tej strony co balkon ale chyba się ogarnę i skocze na leżaczek.

Cotko - jak dla mnie 3 i wcale bym się tą długością nie martwiła
Odważny ten obcas ja już sobie odpuściłam - przeszłam na takie 2-3cm

Czyżby to w łapce to D40?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-08 o 12:23
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 12:24   #724
lausanne
Wtajemniczenie

cotka ja też od razu pomyslałam o wersji 3 a że krótka to co? nie masz ani 80 lat ani krzywych nóg, więc wskakuj w krótką kieckę i się nie martw o nic
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 12:31   #725
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Odważny? Cały dom przewaliłam żeby je znaleźć bo one takie najniższe
A w ręce D ale 300i.- chyba albo 310i

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-08 o 12:32
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 12:40   #726
aa2
Zakorzenienie

cotka 3 bardzo fajnie i to wcale nei za krótko a ja tez w tamtą niedziele byłam na obcasie miał chyb ok 8 cm

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cotka a ty kiedy na ta komunie idziesz?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 12:42   #727
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Brrrry niedzielnie melduję że wybrzeże zimne, pochmurne i pewnie popada

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Czytam Wasze opinie o lekarzach, że kilka osób gapi się na krocze czy źle traktują. Może ja jestem jakaś dziwna, ale nie mam z tym problemu. Może dlatego, że jestem po 2 operacjach, 1 zabiegu, mnóstwie wizyt. Co wielkiego, że się gapi kilka osób, w końcu to lekarze, a nie oglądacze. Samo życie, to lekarze, publiczna służba zdrowia i nikt am się z niczym nie cacka.
Chyba za duży wpływ na nasze oczekiwania ma szpital w Leśnej Górze , mam wrażenie.

Generalnie nie wiem jakby to było jakby przy moim badaniu miał być tłum ludzi i zaglądać TAM albo każdy student miałby badać ale... wiem już jak jest gdy przy badaniu jest 1 obca osoba (może to żadne porównanie). Kiedyś sobie tego u gina nie wyobrażałam a gdy zostałam zapytana o zgodę było mi "wsio rawno" a wręcz miałam ogromne korzyści bo pani uczyła się obsługi i odczytu z usg i dzięki temu pani doktor tłumaczyła bardzo dokładnie a ja mogłam podsłuchać i pogapić sie na malucha pół godziny więc mi się opłaciło. Ale jak już pisałam napewno czym innym jest badanie w szpitalach uniwersyteckich przez 10 par studenckich rąk. Choć słyszałam że podczas porodu taki tłum nie przeszkadza bo i tak nie ma czasu się na nich skupić

81gosia śliczny brzusio

O wózkach chciałam jeszcze... przeglądałam setki stron z all albo z opiniami o wózkach ale to wszystko nic przy lataniu po sklepach i pomacaniu. Ja wczoraj zrobiłam z mężem maraton, nawydotykałam, włożyłam palec gdzie się dało, w jednym sklepie rozebraliśmy wózek prawie do zera i już wiem co jest ważne co nie, wiem jaki on ma być i co ważne wiem w jakim zakresie cenowym co dostane. Dla tych które jeszcze nie zaczęły poszukiwań a się boją bo nie wiedzą co i jak rada: w każdym sklepie mówcie że nic nie widziałyście nie znacie się i generalnie sierotki marysie z Was ja tak robiłam i już wiem gdzie mnie robią w trombę a gdzie jak mi się coś stanie w trakcie używania pójdę po poradę. Jedyne o czym zapomniałam pytać to czas realizacji zamówienia ale na to jest czas.

cotka nie widzę zbyt wyraźnie ale 2 odpada chyba 3 moim zdaniem

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 13:23   #728
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cotka 3 wybierz, wybierz 3 pewnie już dawno na komunii

Mąż mnie na wycieczkę zabiera a to żadkie, zabrać żonę, a nie pojechać na rybki
Miłego popołudnia

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:25   #729
luii
Zadomowienie

Dziś rano zaczęłam plamic na brązowo. Pojechaliśmy odrazu do szpitala. Zrobili usg, z dzieckiem wszystko ok ale skąd to plamienie nie wiedzą.....kazali wrócić do szpitala w razie krwawienia.
Dodam ze to szpital w irlandii a tu nie robią badań ginekologicznych.

Czy którejś z was przytrafiło się takie plamienie w 20tc? Nie wiem co o tym myśleć i co dalej...

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:27   #730
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

luii jak masz łożysko umiejscowione?? Ja mam w ujściu szyjki i uprzedzano mnie że to może powodować krwawienie (odpukać i splunąć jeszcze nic takiego sie nie działo).

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:34   #731
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
luii jak masz łożysko umiejscowione?? Ja mam w ujściu szyjki i uprzedzano mnie że to może powodować krwawienie (odpukać i splunąć jeszcze nic takiego sie nie działo).
Lekarz powiedział ze łożysko jest wysoko, wiec z tym jest ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 13:47   #732
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Też bym z chęcią poopalała nogi, tym bardziej że co roku o tej porze opalałam się na działce..

A ja ciągle tż mówię o dziecku i o tym co się działo podczas wizyty, pewnie ma mnie dość, bo ostatnio da się ze mną pogadać tylko na jeden temat

Aaa to super, jak zakupię kremik z filtrem od razu lecę na działkę Masz jakiś pomysł, jaką osłonkę dać na brzuch? I jak myślisz, czy oliwka dla dzieci z filtrem może być zamiast kremu? Bo osobiście wolałabym oliwkę, dodatkowo nawilża

Ja mysle ze oliwka jak najbardziej moze byc byle byla z filtrem mialam sie dzisiaj poopalac a w Poznaniu paskudnie

Ja tak samo, codziennie praktycznie

Ja niby dzisiaj jestem równo w 17tc według usg, ale nie jestem pewna na 100%, też się w tym gubię

Ja tego nie ogarniam w ogole

Dobranoc

Ja chodzę państwowo. Badania mam te najbardziej koniecznie, jak na razie miałam krew i mocz, za 3 tyg czeka mnie glukoza, morfologia i mocz, i potem nie wiem jak to będzie A co do usg to hm.. miałam na każdej wizycie jakiej byłam Na 1- żeby sprawdzić czy jestem w ciąży, 2- krwawienie, sprawdzenie czy z dzieckiem wszystko w porządku, 3- żeby sprawdzić czy tabletki pomogły i wszystko jest ok, 4- sprawdzenie postępów, próba zobaczenia płci I, 5- próba zobaczenia płci II, i teraz będę miała chyba usg połówkowe (20tc), tak więc pewnie znowu będzie poszukiwanie płci

Dobrze że ja nie mam tego problemu, bo rodzę w pl.. Choć jak któraś z dziewczyn pisała kiedyś jak jest w Czechach, to wolałabym tam rodzić i mieszkać

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Nawzajem
Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam problem, a ponieważ Wy jesteście takie mądre i wspaniałe to myślę, że może mi pomożecie...
Jak pewnie większość z Was czytała miałam ostatnio (w piątek) "mały" zabieg w szpitalu (było to usunięcie przegrody błony dziewiczej(do tej pory tego nie rozumiem, no ale ok...)), lekarz powiedział mi, że po tym zabiegu mogę "trochę" krwawić... No ale to krwawienie utrzymuje się do teraz. Tzn. nie jest to mocne krwawienie jak przy miesiączce, po prostu przy każdym pójściu do toalety znajduję na podpasce plamkę krwi. Nic mnie już nie boli, tzn. może tylko czuję "tam" coś przy np. kaszlaniu albo kichaniu... No i nie wiem, czy to jest normalne po zabiegu? Ja nigdy wcześniej nie miałam żadnego robionego i stąd nie wiem jak to powinno wyglądać. Mama mówi, że tak to może być; TŻ pociesza że przeciez to miejsce trudnodostępne bez dostępu powietrza, więc napewno ciężko się zabliźnia; ale ja się jednak martwię, no bo zobaczyć "tam" krew, w naszym stanie to nic przyjemnego...
A wolałabym uniknąć pójścia do szpitala, bo po tym jak mnie ostatnio potraktowano strasznie się zraziłam, na samą myśl o rozkładaniu nóg przed tymi padalcami robi mi się słabo.
Co Wy myślicie o tym?
To krwawienie jest normalne po takim zabiegu, tym bardziej ze lekarz uprzedzal ze cos takiego moze wystapic, dodatkowo Twoj TŻ tez ma racje, to miejsce jest raczej bez dostepu do powietrza, stad tez moze sie dluzej goic, wiem ze to straszny dyskomfort bo w glowie klebia sie rozne mysli, ale z dzidzia wszystko jest w porzadku

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Witajcie Właśnie niedawno wstałam, znów po nieprzespanej nocy.. Cotko jak dla mnie najlepiej wyglądasz w tej 3 ale ta 2 też może być
Kochana sprobuj ta melisse, ja przespalam kolejna noc ale wypilam sobie wczoraj herbatke poznym popoludniem i wieczorkiem jeszcze nie wykupilam recepty z relanium bo jakos tak narazie chce sprobowac ziolka i jestem w szoku bo ja naprawde spie

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Doradźcie. Mieszczę się tylko w 3. Przepraszam za zapaćkane lustro ale nie mam czasu czyścić

Każda do . ale wybrałam te w które się jeszcze mieszczę, które nie obciskają itp.
Pierwsza mnie nie przekonuje przez materiał bo jak satynowa poszewka na kołdrę, druga zbyt galowa chyba i guziki mi się rozpinają na cyckach a trzecia taka krótka
Madzia kochana, ta trzecia wersja jest super ślicznie w tym zestawiku wyglądasz i wcale nie jest aż tak krótko

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Aaaa i dodalam synka do klubu

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Dziś rano zaczęłam plamic na brązowo. Pojechaliśmy odrazu do szpitala. Zrobili usg, z dzieckiem wszystko ok ale skąd to plamienie nie wiedzą.....kazali wrócić do szpitala w razie krwawienia.

Czy którejś z was przytrafiło się takie plamienie w 20tc? Nie wiem co o tym myśleć i co dalej...

Ja plamilam ale to w sumie dwa-trzy dni gora i to bylo jakos w 12 tyg i tez mialam taki brazowy sluz niz krew, bylam u gin i tez wszystko bylo dobrze z dzidzia, po prostu tak mialam moze to przez rozciaganie sie macicy, wizadel, przeciez teraz jestesmy tam jeszcze bardziej ukrwione niz wczesniej; nie martw sie na zapas
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:55   #733
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

lullaby_ml synek cudny, tzn. to jak się zachował a zaraz na klubie fotkę obcykam
U mnie jeszcze tak ruchów nie czuć, Filip jak się nie mylę starszy (jakaś przymulona i nie myśląca jestem ) też często przygląda się mojemu brzuszkowi abo go pogłaszcze a ja wtedy się pytam -co Filipku? A on mówi -siosta Amelka bziuśku mamy
A i wiecie co............... jutro mam wizytę!!!
Tak sobie myślę, że ta moja ginka zawsze w pon. i śr. przyjmowała a teraz we wtorek mam przyjść??? Spojrzałam w kartę ciąży a tam 9maja
A tak sobie rano pomyślałam -pojutrze wizyta, to jutro będzie mi się dłużyć... a tu surprise A i wiecie co, musiałam się wydepilować... robiłam to z lusterkiem i mam (głupie?) pytanie -Wy też tam na dole pociemniałyście? (chodzi mi o skórę) moja jest ciemna (jak nie moja im niżej tym ciemniej - jak w i łącznie z nią)

cotka pewnie już na komunii, mi też się najbardziej 3wersja podoba Chociaż jej jakoś we wszystkim ładnie - ma figurkę...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:57   #734
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj kolega z grupy "obmacywał"
No ładnie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
wiecie co czuje sie juz gruba jak bania
Eee, to pewnie urojenie Na pewno masz sam brzuch, a reszta taka jak zwykle zgrabna

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
no bo niby w pierwszej ciazy to dopiero w 20 -21 tygodniu zaczyna sie czuc ruchy, tak mi kolezanki mowily i ja tez wyczytalam tak w jednej z ksiazek. moja mama to nawet zasugerowala ze moze w ciaze zaszlam wczesniej niz mysle no ale ja wiem ze to niemozliwe.
W 18 jak najbardziej można wyczuć pierwsze ruchy, więc chyba mogę pogratulować Na pewno na razie będziesz czuła tylko od czasu do czasu.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki dzisiejszych badań - krew, mocz ok, a HCV mam dodatnie Aż się zdenerwowałam z tego wszystkiego, a wizyta dopiero w środę....
Na wyniku mam dopisane "Wyniki dodatni lub wątpliwy wymaga weryfikacji w kolejnej próbce krwi. Ponowny wynik dodatni powinien być potwierdzony wykazaniem materiału genetycznego wirusa HCV RNA"
Trzymam kciuki, żeby się wyjaśniło w tę dobrą stronę

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Melduje sie kochane wczoraj mialam to usg, dzidzi waży 311 gram, ma juz wszystko wykształcone, wszystko sie rozwija super, dzidzi akurat w czasie badania trzymał sie rączką za stópke mam zdjecie malutkich tópek, ślicznej główki i fotke przybliżonego zadartego noska, zakochalam sie do szaleństwa w tym cudeńkui w ogole od wczoraj pije sobie melliske i dziewczynki-wczoraj poraz pierwszy przespalam noc
Od razu matka spokojniejsza i śpi w nocy Gratuluję udanej wizyty i fajnych widoków

Po wczorajszym pizza-party umieram. Chyba czosnek zarzucę na dobre, bo nie wiem co mi mogło tak na żołądek zaszkodzić. W każdym razie tak mnie wzdęło, że wyglądałam jakbym jakieś dziecko pożarła, normalnie 8 miesiąc jak nic Z tego wszystkiego kiepsko spałam, a koło 3 obudziłam się, bo musiałam do toalety. Teraz dogorywam... Liczę, że wypita coca-cola mi pomoże.

Edit:
A co do ubiorów Cotki - mąż mi zaglądał przez ramię i był ogólnie zachwycony wszystkim, więc sprawdza się teza, że ładnemu we wszystkim ładnie A ja nareszcie zobaczyłam te włosy

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-08 o 13:59
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:03   #735
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
lullaby_ml synek cudny, tzn. to jak się zachował a zaraz na klubie fotkę obcykam
U mnie jeszcze tak ruchów nie czuć, Filip jak się nie mylę starszy (jakaś przymulona i nie myśląca jestem ) też często przygląda się mojemu brzuszkowi abo go pogłaszcze a ja wtedy się pytam -co Filipku? A on mówi -siosta Amelka bziuśku mamy
Tak sobie myślę, że ta moja ginka zawsze w pon. i śr. przyjmowała a teraz we wtorek mam przyjść??? Spojrzałam w kartę ciąży a tam 9maja
A tak sobie rano pomyślałam -pojutrze wizyta, to jutro będzie mi się dłużyć... a tu surprise A i wiecie co, musiałam się wydepilować... robiłam to z lusterkiem i mam (głupie?) pytanie -Wy też tam na dole pociemniałyście? (chodzi mi o skórę) moja jest ciemna (jak nie moja im niżej tym ciemniej - jak w i łącznie z nią)

cotka pewnie już na komunii, mi też się najbardziej 3wersja podoba Chociaż jej jakoś we wszystkim ładnie - ma figurkę...
To bedziemy trzymac kciuki za jutro ja w sumie zawsze chyba bylam ciemna srednio fajnie to zabrzmialo ale jeszcze sie gole bez lusterka, leze w wannie i tak jakos sie nauczylam w takiej pozycji, moze sprobuj tez? zauwazylam za to ze linia ciazowa biegnaca od spojenia lonowego idzie juz przez caly brzuszek
Stary 2011-05-08, 14:10   #736
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

luii a skąd dokładnie jesteś?? ja w Dublinie chodzę do polskiego ginekologa..jeśli chcesz,to mogę Tobie numer podesłać.
ja miałam krwawienie w 12 albo 13 tyg.. okazało się,że to po stosunku czasem tak się dzieje,bo ukrwienie jest większe..a my poszaleliśmy ...ale też panikowałam.. a to jednorazowe było i minęło czy jak??

kellysss..... mnie te wasze opowieści porodowe przekonały,że lepiej rodzić tutaj... będę się darła od wejścia epidrular i może jakoś przeżyje

a swoją drogą... wróciłam dopiero co z Pl... i służba zdrowia polska też pozostawia wieeeeele do życzenia..nikt na dyżurze nie umiał mi pomóc..

co do gina...zdziwiłam się jak chciał mnie zbadać ..bo tu nikt mnie nie badał... ja jestem w 23 tyg.. i w sumie miałam jedną wizytę z pobieraniem krwi, badaniem moczu i wizytą u położnej... i usg w szpitalu w którym będę rodzić.
u mojego prywatnego polskiego lekarza miałam usg w 8 i 12 tyg.. i w 12 badania krwi.. w sumie jestem zadowolona,że tak to tu wygląda.. jak mi się coś działo..to telefonicznie się kontaktowałam z prywatnym ginekologiem i mi wszystko wyjaśniał..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:18   #737
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
O jaa Fajnie się czyta takie wieści

Cytat:

Też mam jutro wizytę I test glukozy nr 2

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No ładnie
Ale zapytał czy może O dziwo wszyscy pytają czy mogą dotknąć brzucha, no poza moją mamą i tż

cotynato mi też się 3 najbardziej podoba Ale włosy

A my wróciliśmy z zakupów, zajrzałam do kilku sklepów i tym sposobem moje dziecko jest bogatsze o pajaca, rampers, dresik i bluzę A no i są promocje w 5-10-15, w Smyku też coś było i w C&A też się kilka rzeczy zdarzyło
Wieczorem wrzucę fotki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 14:28   #738
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
To bedziemy trzymac kciuki za jutro ja w sumie zawsze chyba bylam ciemna srednio fajnie to zabrzmialo ale jeszcze sie gole bez lusterka, leze w wannie i tak jakos sie nauczylam w takiej pozycji, moze sprobuj tez? zauwazylam za to ze linia ciazowa biegnaca od spojenia lonowego idzie juz przez caly brzuszek
Dziwnie tam teraz wyglądam
Wanna odpada, ponieważ się depiluję (po goleniu mam "wypryski" czy jak to nazwać i wciąż mnie skóra po goleniu swędzi)
Ja jeszcze linii nie mam

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Też mam jutro wizytę I test glukozy nr 2
O matko ja też pewnie niedługo test glukozy będę robić

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-08, 14:30   #739
archinta
Zakorzenienie

Witajcie!
Dziś byłam na 1 dłuższym spacerku od 4 m-cy- nogi mi odpadają- noa le ruszać się trzeba- zwłaszcza jak już w końcu mogę
No a teraz obiadek- bób

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Tak chodze do panstwowej sluzby ale rowniez prywatnie. Prywatnie tez zadna relewacja ale przynajmniej bada mnie na fotelu, na poczatku ciazy mialam problem z lozyskiem wiec gdybym nie chodzila pryw to nawet bym nie wiedziala......
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Dziewczyny z UK.. Ja w sumie jestem z Irlandii ale z ciaza to tu tak samo jak u Was..
tez bardzo spokojnie do niej podchodza
Opieka w ciazy faktycznie nie jest za bardzo teges...
I tez bylam prywatnie ale tylo raz na usg
(bo wczesniej poronilam i nie wytrzymalam tej niepewnosci )
No i teraz mam zamiar isc jeszcze na drugie usg prywatnie
(zeby mi jeszcze mi dokladnie ogladneła i wymiezyla dzidzie
no i jak sie da to zobaczyla płec...Bo własnie Irlandczycy
nie mowia za bardzo co za płac....Zalezy na kogo sie trafi...

Ale jak przychodzi do porodu to bez dwóch zdan rodzic tylko tu....
Na porodowce traktuja Cie z szacunkiem Polozne Cie masuja,
przytulaja, szykuja kapiele, pomagaja siadac na pilce,
mowia kiedy i jak oddychac no naprawde az człowiekowi tak jakos milej
w tych mekach i bólach No i co najwazniejsze wszystkie przeciwbolowe
sami Ci proponuja Najpierw gaz jest jakis zastrzyk no i jak juz sie
nie wytrzymuje to epidural (ktory dla mnie byl zbawieniem od niebios)
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Piszecie o opiece w ciazy w UK. Jest inna niz w Polsce, ale nie jest gorsza. Juz drugi raz jestem tu w ciazy i chwale sobie. Mam przemila polozna, ktor wyjasnia wszysstkie moje watpliwosci, jak potrzebowalam dodatkowych badan czy usg z Kuba nie bylo zadnego problemu. Co wizyta jestem wqzona, mam mierzone cisnienie i sprawdzany mocz. Slucham bicia serca-a jam serce bije to dzidzia jest ze mna. Nie potrzebuje usg na kazdej wizycie. Tu jest jedno na poczatku-genetyczne z potwierdzeniem wieku ciazy a potem polowkowe. Jezeli sa jakies zmiany w dziecku, znieksztalcenia to bedzie je widac. Jesli zmiany sa niepokojace to wykonuja dodatkowe usg tyle razy, ile potrzeba.
A porod to juz zupelnie inna historia niz w Polsce. faktycznie znieczupenie jest na zadanie i za darmo, rodzisz tak jak Ci wygodnie i poloznq sie dostosowuje. Kapiele, masaze, aromatoteria sa na porzadku dziennym. Jesli tyklo chcesz moze rodzic w wodzie.

W UK jest inaczej, ale na pewno nie jest gorzej.

Uff, przepraszam za elaborat.
Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
panstwowa sluzba zdrowia. wszystko jest za darmo. badanie krwi to mialam robione tylko raz na samym poczatku. w 8mym tygodniu i przy pierwszym usg w 12tym tygodniu. czytalam na internecie ze w prywatnym gabinecie to usg kosztyje ok 200 funtow. prywatnie to sa ogromne pieniadze. badanie krwi w 28tyg prywatnie kosztuje 120 funtow. kosmos jakis.
Mam jakoś wrażenie po Waszych wypowiedziach , ze oni tam bardziej stawiają na taka selekcjęnaturalną, ajak juzprzychodzi co do porodu- czy wychowania dziecka to maja extra opiekę

cheakyrockchick- 200 funtów w przeliczeniu na polskie pieniążki to kosmos, a jak to się ma do ang. pensji?? Ile takich badań moze sobie zrobić ktoś kto zarabia ich średnią krajowa??

Cytat:
P

Ja dzisiaj mialam dylematy egzystencjalne pt gdzie rodzic i chyba sie zdecyduje jednak na Hiszpanie ...

Rozwazalam tez Polske, ale i tak musialabym jechac do Hiszpanii formalnosci pozalatwiac i nie wiem jak pozniej z pediatra czy nie musialabym placic, bo na moim ubezpieczeniu dziecko nie jest automatycznie tylko tez trzeba zglosic.

No i tak sie zastanawialam przez caly dzien, poczytalam, zasiegnelam informacji od kolezanki ktora niedawno rodzila i chyba jednak ES. Musze wiec przemyslec cala logistyke i plan zakupowo-przygotowawczy od nowa

81gosia
- extra fotka

Cytat:
Sorki ale nie wiem jak się cytuje kilka postów na raz a tak nie pamiętam co której odp.
po pierwsze gratukuję kopniaczków
Po drugie- jeśli chcesz cytować kilka odpowiedzi to czytając zaznaczasz na dole danego posta ( w prawym dolnym rogu) środkowa karteczkę, jak już zaznaczysz kilka karteczek w kilku postach to w ostatnim możesz kliknąć "cytuj" lub po prostu "odpowiedz"
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Kochani Ci mężowie, mój wczoraj mnie obudził i mówi, że tak ładnie wyglądam po przebudzeniu , ja w lusterko - a tu roztrzepana, oczy podkrążone, cera ziemista. Ale skoro mu się to podoba, to ok. Tylko może on coś bierze na dobre samopoczucie??
Kochany mężuś
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

Wracając do pomysłu.

Ponieważ w moim otoczeniu wszyscy zrobili się bardzo internetowi - oprócz mojego taty - komputera nie dotyka bo nigdy nie był mu potrzebny, postanowiłam zrobić sobie listę rzeczy, które potrzebne będą dzidzi i które mi się podobają, a jeszcze nie kupiłam. Listę z dokładnymi fotkami zamieszczę na Picassie i udostępnię rodzinie i znajomym. Może przynajmniej jak bedą chcieli coś kupić to kupią, to co mi sie podoba, a nie coś od czapy Może wygląda to trochę jak lista prezentów ślubnych, ale takiej nie mieliśmy, to teraz mogę zrobić.
dobreee

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Kochane wczoraj Konradek zaczął przytulac się do brzuszka i go załować i dotykac łapką tam gdzie się dzidziuś wybrzuszał/ruszal
słodko

Cytat:
Odkrylam dzisiaj, po 6mcach mieszkania, ze przez 20 minut mam na balkonie slonce wygrzalam wiec dzisiaj buzke i rece. W tygodniu moze zrobie sobie przerwe krotka w tym czasie, bo to akurat jak slonce jest w szczycie a ja "w pracy"
hihi- lepiej późno niż wcale
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 14:37   #740
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

Cotka we szystkim ładnie wyglądasz, ale faktycznie ta druga wersja taka poważna, więc najlepszy zestaw nr 3 I miłej komunii, a zwłaszcza urozmaiconego jedzonka hihi
Cytat:

No ja jak narazie jeszcze się golę bez pomocy lustereczka, ale to pewnie kwestia czasu hihi A skóra może faktycznie troszkę ściemniała, chociaz przyznam szczerze, że aż tak bardzo się nie przyglądam Aj i Kasia trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Ja właśnie wróciłam ze spacerku i obiadku. Byliśmy z TŻ u dziadka na gołąbkach mnaaami A teraz odpoczywam, bo oczywiście o jeden za dużo wepchnęłam hihi
Stary 2011-05-08, 14:47   #741
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

O matko ja też pewnie niedługo test glukozy będę robić
Kto wie Nie jest to najgorsze, tylko to czekanie jest nudzące
Ooo zapomniałam cytrynę kupić

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-08, 14:56   #742
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
luii a skąd dokładnie jesteś?? ja w Dublinie chodzę do polskiego ginekologa..jeśli chcesz,to mogę Tobie numer podesłać.
ja miałam krwawienie w 12 albo 13 tyg.. okazało się,że to po stosunku czasem tak się dzieje,bo ukrwienie jest większe..a my poszaleliśmy ...ale też panikowałam.. a to jednorazowe było i minęło czy jak??

kellysss..... mnie te wasze opowieści porodowe przekonały,że lepiej rodzić tutaj... będę się darła od wejścia epidrular i może jakoś przeżyje

a swoją drogą... wróciłam dopiero co z Pl... i służba zdrowia polska też pozostawia wieeeeele do życzenia..nikt na dyżurze nie umiał mi pomóc..

co do gina...zdziwiłam się jak chciał mnie zbadać ..bo tu nikt mnie nie badał... ja jestem w 23 tyg.. i w sumie miałam jedną wizytę z pobieraniem krwi, badaniem moczu i wizytą u położnej... i usg w szpitalu w którym będę rodzić.
u mojego prywatnego polskiego lekarza miałam usg w 8 i 12 tyg.. i w 12 badania krwi.. w sumie jestem zadowolona,że tak to tu wygląda.. jak mi się coś działo..to telefonicznie się kontaktowałam z prywatnym ginekologiem i mi wszystko wyjaśniał..
Jestem z Carlow. W szpitalu byłam w Kilkenny bo tu bede rodzić ale zastanawiam sie czy jutro do Dublina nie pojechac do polskiej kliniki.
Kto jest twoim ginem?

W sumie to plamienie było jednorazowe jak narazie, sporawa plama na majtkach była i delikatnie na papierze ale teraz jest czysto. Przytulanek nie było wiec te powód mogę wykluczyć.
Lekarz mnie zaskoczył bo to murzyn był a mówił po polsku, powiedział ze ma żone polkę i poświecił sporo czasu na skan, oblukał dzidzie w zdłuż i w szerz i na koniec zapytał czy chce wymaz bo może to jakaś infekcja......pytał 2 razy czy napewno się zgadzam.....

Czułabym się jednak pewniej gdyby było badanie ginekologiczne....

Stary 2011-05-08, 15:02   #743
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Kto wie Nie jest to najgorsze, tylko to czekanie jest nudzące
Ooo zapomniałam cytrynę kupić
No właśnie a na pewno cytrynę można? Może się jutro ginki spytam? a jak na mnie popatrzy jak na kretynkę...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-08, 15:04   #744
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie tez 3 spoko!
I jakie Ty masz włosy
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Po wczorajszym pizza-party umieram. Chyba czosnek zarzucę na dobre, bo nie wiem co mi mogło tak na żołądek zaszkodzić. W każdym razie tak mnie wzdęło, że wyglądałam jakbym jakieś dziecko pożarła, normalnie 8 miesiąc jak nic Z tego wszystkiego kiepsko spałam, a koło 3 obudziłam się, bo musiałam do toalety. Teraz dogorywam... Liczę, że wypita coca-cola mi pomoże.
Tez mi teraz czosnek nie leży- znaczy się jak zjadłam na pizzy to był super ale potem

19natka
, kasiuleczkakuleczka za wizyty

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-05-08 o 15:06
Stary 2011-05-08, 15:05   #745
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie a na pewno cytrynę można? Może się jutro ginki spytam? a jak na mnie popatrzy jak na kretynkę...

Ale jak czy mozna cytrynke? jesli chodzi o spozywanie to ja dodaje do prawie kazdej herbaty
Stary 2011-05-08, 15:07   #746
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Można bo dziewczyny pisały, że ginek im sam polecał żeby zabrać cytrynę na badanie
A jak jutro wyjdzie badanie ok to kupię sobie mega lody

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-08, 15:09   #747
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak czy mozna cytrynke? jesli chodzi o spozywanie to ja dodaje do prawie kazdej herbaty
do badania obciążenia glukozą żeby aż tak nie mdliło z nadmiaru słodyczy

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Można bo dziewczyny pisały, że ginek im sam polecał żeby zabrać cytrynę na badanie
A jak jutro wyjdzie badanie ok to kupię sobie mega lody
o smaku cytrynowym??
Stary 2011-05-08, 15:11   #748
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

o smaku cytrynowym??
Wszystko jedno

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-08, 15:12   #749
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

o smaku cytrynowym??

Aaaaaaa, jestem glupek
Stary 2011-05-08, 15:13   #750
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko jedno
odpowiedź prawdziwej ciężarówki ma być lód \

Wrzuciłam się z brzuchaczem

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-05-08 o 15:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości