Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 16:26   #4951
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Oj widze że czarny poniedziałek dziś jakieś mandaty, urzędasy z USC, przedszkolne problemy

zaneta chyba musisz się pogodzić z tym że będzie EmiliA

Fajne te bodziaki z Biedrony - ile kosztują???

Gartuluje skończonych tygodni

jacieee - za wizytę

brumek, sweet, margaret, blondynka, patik, sygine dziękuję
słowo harcerza że dalej będę leżeć

Bella hej trzymam mocno kciuki za Twoje córeczki , mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i wyjdziecie niedługo do domu.

No właśnie Beatkę nam wcięło?? i co ze Scio??

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

Poszłam dzisiaj do urzędu pracy zanieść zaświadczenie że jestem w ciązy i dowiedziałam się ciekawych rzeczy. Po urodzeniu dziecka mam 30 dni i po tym czasie musze być gotowa do podjęcia pracy bo inaczej mnie wyrejestrują Podobno jakas ustawa weszła i takie są przepisy. Nie wiem tylko dlaczego kobieta która pracuje ma na to 20 tygodni a taka która nie pracuje ma tylko 4 Po porodzie mam napisać oświadczenie że jestem gotowa na podjęcie pracy po 30 dniach Odrazu powiedziałam że czegoś takiego nie napisze bo jak oni mi dadzą ofertę pracy i mnie ktoś będzie chciał zatrudnić to nie zostawię miesięcznego dziecka no bez jaj To mi pani doradziła żeby po tych 30 dniach iść na L4. Dziewczyny które nie pracują a sa zarejestrowane w UP też wam tak mówili ??

Byłam u ginki i okazało sie ze przez to twardnienie brzuszka ostatnio mi sie szyjka troszke skróciła Przepisała mi leki i kazała dużo leżeć i odpoczywac i nic nie dźwigać. Kolejna wizyta za 10 dni.
Z tym urzedem to jakaś porażka , pierwsze słyszę coś takiego

Leż i odpoczywaj bo to połowa sukcesu
Ja biorę 8x 0,5tabl Fenoterolu + 1x Izoptin + 2x 2tabl luteiny

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
OMG...... wróciłam

jestem zmeczona jak nie wiem co

wizyta coz nie nalezałą do najmilszych

gardlo czerwone i podraznione
nos zapchany
dusznosci spowodowane duzymi zmianami alergicznymi +zatkany nos
dostałąm krople do nos i do oczu koszt 100 zl

noi kazanie na temat tego ze
jeszcze rok dwa i nie leczenie tak zaawansowanej alergii
skonczy ise tym co ma moja mam astma oskrzelowa

po ciazy ma sie zglosic na 3 letni program odczulania
kurcze współczuję takiej alergii ale teraz wszystko będzie w porząsiu??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:29   #4952
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dzięki. Jest o tyle dobrze, że samodzielnie oddychają. Mogę je dotykać,głaskać-co prawda w inkubatorze,ale to dużo. I mam wrażenie że są inne,owszem podobieństwo widać. Cieszę się,że ta wadą została szybko zdiagnozowana szybko,bo jest szansa bez zabiegowego wyleczenia.
Blondynka masz rację-jestem między młotem a kowadlem,często zmęczona i wogóle,ale moje Skarby dają mi siłę. Za to muszę robić sobie te zastrzyki przeciw zakrzepowe i mam opory,ale innego wyjścia nie mam...
Stary 2011-05-09, 16:29   #4953
moniczka2123
Zadomowienie

a z innej beczki
Obwód brzusia 95 cm
I zaczynamy dzis 29 TYDZIEN

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:31   #4954
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Leż i odpoczywaj bo to połowa sukcesu
Ja biorę 8x 0,5tabl Fenoterolu + 1x Izoptin + 2x 2tabl luteiny
To ja mam Fenoterol 3 x 0,5 , Izoptin 2 x 1 , Nospa 2 x 1 i Magnez 3 x 1 i wizyta za 10 dni
Dzisiaj przeleżałam prawie cały dzień, ale aż szkoda siedzieć w domu bo się w końcu ciepło zrobiło
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:33   #4955
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ale fajne

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Właśnie, a wiśniewski nie miał problemów z jakas Vivienne!! i pozostałymi imionami.
Pewnie oficjalnie ma na imie Wiesława
ale dla prasy Vivienne
Stary 2011-05-09, 16:33   #4956
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej. Z góry przepraszam że się nie odzywałam. Jestem w Łodzi,dziewczynki są obecnie w Matce Polce-a to tylko dlatego,że miały tzw.przetrwały przewód botalla. Lena została farmakologicznie leczona i udało się. Natomiast czekamy za echem serca u Lilki-i modlimy się żeby udało się tak jak u jej straszej siostry-inaczej musiała by mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym.Musiałam ekspesowo do siebie dojść po cc. Dostają moje mleko,staram się podtrzymać laktacje.
Ps. Pisałam do Beatki.

Trzymam kciuki za Twoje dziewczynki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
ha wczoraj w porannym programie na tvp1 byl jakis konkurs z bobowity i przyszedl sms ze dzis o 15 trzeba zadzwonic i zadzwonilam i pan zapisal nr telefonu i w ciagu dwoch godzin ma ten pan oodzwonic trzymajcie kciuki
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Szperalam dzis sobie z nudow po wizazu i trafilam na watek mam styczniowo- lutowych 2012. "spotkalam" tam nasza INUTIL okazuje sie ze znow spodziewa sie dzidziusia. Fantastyczna wiadomosc.

My wrocilismy z urlopu w Polsce. 3 tygodnie slodkiego nic nie robienia i sie pracowac nie chce.
Musze teraz zadzwonic i sie umowic na spotkanie z moja polozna. Mam nadzieje ze znajdzie wolny termin w tym tygodniu.
Zmykam Was nadrabiac. Zaraz kolejna czesc watku a ja jeszcze z ta do tylu.
Jak fajnie, że Inutil się udało!!!

Cytat:

Poszłam dzisiaj do urzędu pracy zanieść zaświadczenie że jestem w ciązy i dowiedziałam się ciekawych rzeczy. Po urodzeniu dziecka mam 30 dni i po tym czasie musze być gotowa do podjęcia pracy bo inaczej mnie wyrejestrują Podobno jakas ustawa weszła i takie są przepisy. Nie wiem tylko dlaczego kobieta która pracuje ma na to 20 tygodni a taka która nie pracuje ma tylko 4 Po porodzie mam napisać oświadczenie że jestem gotowa na podjęcie pracy po 30 dniach Odrazu powiedziałam że czegoś takiego nie napisze bo jak oni mi dadzą ofertę pracy i mnie ktoś będzie chciał zatrudnić to nie zostawię miesięcznego dziecka no bez jaj To mi pani doradziła żeby po tych 30 dniach iść na L4. Dziewczyny które nie pracują a sa zarejestrowane w UP też wam tak mówili ??
.
Nic na ten temat w moim UP nie mówili co więcej - powiedzieli, że po porodzie dostarczam tylko zaświadczenie o tym , że urodziłam i idę na macierzyński. A 30 dni to moim zdaniem jakaś paranoja!!!!! Mam nadzieję, że nie jest tak, jak się dowiedziałaś, bo to by było chore!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
OMG...... wróciłam

jestem zmeczona jak nie wiem co

wizyta coz nie nalezałą do najmilszych

gardlo czerwone i podraznione
nos zapchany
dusznosci spowodowane duzymi zmianami alergicznymi +zatkany nos
dostałąm krople do nos i do oczu koszt 100 zl

noi kazanie na temat tego ze
jeszcze rok dwa i nie leczenie tak zaawansowanej alergii
skonczy ise tym co ma moja mam astma oskrzelowa

po ciazy ma sie zglosic na 3 letni program odczulania

a teraz przyjemniejsze newsy.... obok centrum alergologii jest lumpek w ktory mpracuje jak sie okazalo moja kolezanka z liceum dostalam :
- spiworek do spacerowki , kocyk 100 % bawełna, pajacyk, koszulke i 8 smoczkow aventa nowych (opakowanie tylko rozerwane albo uszkodzone ) calosc wyniosla mnie 9 zl
musialm zrezygnowac z planowanego arbuza ale jestem zadowolona

te pazurzyska z linka sa okropne obrzydliwe zolte szpony
Najważniejsze, że zaczniesz coś z tą alergią robić, miejmy nadzieję, że w końcu ci trochę ulży kuracja

Cytat:
hej mamuśki

Melduję się po wizycie Generalnie jest dobrze to znaczy leżenie i Fenoterol pomogły i szyjka się nie skróciła jest taka jak ostatnio, wiadomo jest miękka i rozwarcie zewnętrzne ale najważniejsze że nie krótsza i rozwarcia wewnętrznego nie ma
Gin mnie pochwalił i powiedział że grzeczna byłam

Lilka jest nadal Lilką, znowu mi pokazał wargi mniejsze i większe i jak on to powiedział "bułeczka" czy "hamburger" widoczny i nie ma wątpliwości że to dziewczynka

Nie badał jej dokładnie, jedynie z obwodu brzuszka wychodziło że jest 30t4d więc nawet ciut więcej niż w suwaczku a dokładne usg mamy robić za 2 tygodnie i wtedy kontrola szyjki a za 5 tygodni dopiero kolejne badania (tylko mocz).
Powiedział że wyniki krwi mam ładne i w sumie nic nie trzeba brać ale jak chcę to mogę tak kontrolnie po jednej tabletce dziennie łyknąć

Toxoplazmoza znowu wyszła mi ujemna więc powiedział że jest dobrze i z toxo mamy spokój do kolejnej ciąży

Także cieszę się bardzo, ale kazał mi dalej bezwzględnie leżeć bo to połowa sukcesu.
Przynajmniej mam motywację do dalszego leżenia.

A teraz idę Was nadrobię...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Wrócilismy.... zbilismy mandat na 300zł bo to najniższy próg przy przekroczeniu o 50km/h i 8 pkt karnych, wszystko wzięłam na siebie, tzn punkty a mandat niech mąż płaci jak szalał. Zdjęcie na szczęscie nie wyraźne, zresztą policjant na komendzie stwierdził "Proszę ustalić między sobą kto jechał" a później sie śmiali że ciężarna za kierownicą tak szalała. Na całe szczęście mój mężul nie przekroczył prędkości o 51km/h bo już by było 10pkt i najmniej 600zł
Fajnie, że udało Wam się co nie co wytargować na komendzie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:34   #4957
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Z góry przepraszam że się nie odzywałam. Jestem w Łodzi,dziewczynki są obecnie w Matce Polce-a to tylko dlatego,że miały tzw.przetrwały przewód botalla. Lena została farmakologicznie leczona i udało się. Natomiast czekamy za echem serca u Lilki-i modlimy się żeby udało się tak jak u jej straszej siostry-inaczej musiała by mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym.Musiałam ekspesowo do siebie dojść po cc. Dostają moje mleko,staram się podtrzymać laktacje.
Ps. Pisałam do Beatki.
Mocno trzymam kciuki Bądżcie dzielne - wszystkie trzy!!!

Cytat:
hej mamuśki

Melduję się po wizycie Generalnie jest dobrze to znaczy leżenie i Fenoterol pomogły i szyjka się nie skróciła jest taka jak ostatnio, wiadomo jest miękka i rozwarcie zewnętrzne ale najważniejsze że nie krótsza i rozwarcia wewnętrznego nie ma

Lilka jest nadal Lilką, znowu mi pokazał wargi mniejsze i większe i jak on to powiedział "bułeczka" czy "hamburger" widoczny i nie ma wątpliwości że to dziewczynka

Nie badał jej dokładnie, jedynie z obwodu brzuszka wychodziło że jest 30t4d więc nawet ciut więcej niż w suwaczku a dokładne usg mamy robić za 2 tygodnie i wtedy kontrola szyjki a za 5 tygodni dopiero kolejne badania (tylko mocz).
Powiedział że wyniki krwi mam ładne i w sumie nic nie trzeba brać ale jak chcę to mogę tak kontrolnie po jednej tabletce dziennie łyknąć

Toxoplazmoza znowu wyszła mi ujemna więc powiedział że jest dobrze i z toxo mamy spokój do kolejnej ciąży
No i super (oprócz tego leżenia)!!! Strasznie się cieszę
Stary 2011-05-09, 16:36   #4958
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Nic na ten temat w moim UP nie mówili co więcej - powiedzieli, że po porodzie dostarczam tylko zaświadczenie o tym , że urodziłam i idę na macierzyński. A 30 dni to moim zdaniem jakaś paranoja!!!!! Mam nadzieję, że nie jest tak, jak się dowiedziałaś, bo to by było chore!
i ile trwa macierzyński? ale i tak jest chyba bezpłatne to maicerzyńskie prawda?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:40   #4959
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny WYGRAŁAM Zestaw z Bobowity głupi to ma szczescie
Super!!!

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
i ile trwa macierzyński? ale i tak jest chyba bezpłatne to maicerzyńskie prawda?
Z tego co pamiętam (mogę się mylić) to tyle jak u normalnie pracującej kobiety, a jest bezpłatne oczywiście. Chyba, że urodzisz w trakcie pobierania zasiłku dla bezrobotnych lub najpóźniej 30 dni po jego ustaniu (ja się niestety na to nie załapię) i to jest pewna informacja.

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-05-09, 16:42   #4960
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co pamiętam (mogę się mylić) to tyle jak u normalnie pracującej kobiety, a jest bezpłatne oczywiście. Chyba, że urodzisz w trakcie pobierania zasiłku dla bezrobotnych lub najpóźniej 30 dni po jego ustaniu (ja się niestety na to nie załapię) i to jest pewna informacja.
Ja i tak nie mam zasiłku

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-09, 16:48   #4961
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy opalanie się w ciąży z zakrytym brzuchem na słońcu jakie jest w granicach rozsądku teraz to złe?

Ja siedzę sobie na balkonie w koszulce na ramiączkach, bebzola nie opalam, ale ręce i dekolt tak. Brzuch staram się mieć w cieniu

Bella Trzymam kciuki za Lilke będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jacieee za wizytę
Zaneta strasznie upierdliwe te urzędasy u ciebie Ja w podstawówce miałam koleżankę - Inez, jej brat miał na imię Ariel i nikt problemów nie robił, a to 30 lat temu ponad było A może zamiast Emilia Amelia? Też podobne a mniej popularne Ale naprawdę serdecznie ci współczuję takich ciołków w urzędzie
W ogóle to się doczepili głupiego "Y" na końcu. Ja znam dwa przypadki, gdzie Nicole to dziewczynka a "Nikola" to chłopak i też jakoś przeszło w urzędzie.
Nie nie Amelia odpada, podoba mi się ale miała także swój okres popularności u Nas w mieście. Najgorsze jest to że odpisuje mi Kierownik USC no właśnie chyba będę musiała napisać jakaś petycje, bo faktycznie nie raz jest Nicole jako chłop!

Margaret widzę że kolejne super urzedasy

Sweet
8 smoczków aventa ale reszta fajna, fajna! Z alergią nie ma co dyskutować mała, pójdziesz wyleczysz się i będzie po spawie!

Patik no właśnie Vivienne! ale mam ciśnienie

Agulaabar to dobrze, że dało się zbić mandacik!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
karolinee1983, śliczny brzuś!

Weź jej powiedz że Twoja siostra tak nie robiła (o ile masz taką), a Ty masz własne zdanie i poglądy na WŁASNE sprawy, a jak ona chce to niech się wzoruje, jak się na dziecko zdecyduje... Co za baba - ja nie udzielam rad, dopóki ktoś nie poprosi! Mijaj ją z daleka, bedziesz zdrowsza!

Haha mam siostry młodsze ode mnie. Jeszcze chwila i jej coś powiem, albo po prostu powiem tak wiesz perfidnie " Jak zawsze masz rację"

You you Ja jeszcze coś wymyślę, nie podam się. Znajdę jakiś paragraf

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:48   #4962
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam o spotkaniu po 15 maja, może byc i wieczorkiem po południu, nie wiem jak Zmalowana i Brunetka- ale one są zależne ode mnie, prawda kochane? no chyba ze wolicie po 20 tym.
.
Mi to obojętne kiedy, ale jak już wspomniałaś muszę się dostosować do ciebie bo inaczej nie będę miała jak przyjechać

Cytat:
Ps. Pisałam do Beatki.
Bella jesteś Gratulacje
A z dziewczynkami napewno będzie wszystko dobrze Trzymam mocno kciuki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:52   #4963
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny mam pyt
czy ktoras z Was kupila kołyskę? jeśli tak to jaką?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:53   #4964
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ja i tak nie mam zasiłku

Ja akurat miałam, ale skończył mi się w kwietniu więc i tak

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-05-09, 16:56   #4965
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pyt
czy ktoras z Was kupila kołyskę? jeśli tak to jaką?
Ja chciałam kupic, wyptrzyłam sobie w Bonarce w Krakowie, taką sliczną i bujała się nie tak, że raz jeden bok w górze raz drugi, tylko tak jakby w poziomie...kurczę nie wiem jak to opisać

Ale z pewnych źródeł wiemy że ponoć mój teść się szykuje do zrobienia kołyski dla wnusi brat tż się wygadał, że mu żyć nie daje tylko siedzą przed netem i oglądają

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Ja akurat miałam, ale skończył mi się w kwietniu więc i tak
Buu... no to faktycznie szkoda

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-09, 16:57   #4966
Zmalowana
Zakorzenienie

Wróciłam ze spaceru.. na którym spotkałam brunetkę

patik
z tym opalaniem to się właśnie zastanawiałam sama bo siedziałam dzisiaj na pełnym słoneczku( a to pierwsze niezdrowe i piekące jest niestety).

Szkoda, że Emily nie może przejść :/ Też mam koleżankę Inez i jakoś nie było problemu 23 lata temu

Bella trzymamy za Was mocno kciuki i pamiętamy

Zanka
to się dzisiaj najeździłaś ;/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:00   #4967
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Ja chciałam kupic, wyptrzyłam sobie w Bonarce w Krakowie, taką sliczną i bujała się nie tak, że raz jeden bok w górze raz drugi, tylko tak jakby w poziomie...kurczę nie wiem jak to opisać

Ale z pewnych źródeł wiemy że ponoć mój teść się szykuje do zrobienia kołyski dla wnusi brat tż się wygadał, że mu żyć nie daje tylko siedzą przed netem i oglądają
zazdroszczę pewnie będzie wyjątkowa
ja się zast nad zakupem ale nie wiem jeszcze czy kupię
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:04   #4968
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, myślę, że mogę się tym z Wami podzielić, na innym forum mamuś czerwcowo - lipcowych, na którym czasami się udzielam, koleżanka urodziła chłopca w piątek przez cc, termin miała na 27 lipca...
Ważył 1400 i ma 44 cm...
Trzymajmy kciuki, żeby szybko doszli do siebie!
Ojej to trzymam kciuki za małego wczesniaczka oby wszystko bylo wporzadku

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
własnie mi sie przypomniało że dzis mamy wizyte wiec o kciukasy prosimy

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja mam jutro wizytę z Lilką to też będę prosić o kciukaski
Tak mamy jutro obie wizyte takze rowniez prosze o

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Scio:
"W piątek robili mi wskaźniki i wyszły podwyższone. Dziś robili krzywą, żeby wykluczyć cukrzycę bo mała za szybko przybiera. Jutro mam znowu transaminazy i jak spadną to wypuszczą. Pozdrów dziewczyny "
Trzymam za dobre wyniki i zeby jak najszybciej Was wypuscili do domku

Cytat:
hej mamuśki

Także cieszę się bardzo, ale kazał mi dalej bezwzględnie leżeć bo to połowa sukcesu.
Przynajmniej mam motywację do dalszego leżenia
Gratuluje ciesze sie ze wszystko wporzadku ze nic sie nie pogorszylo leżenie spelnia swoje zadania ciekawe jak u mnie jutro ?

Cytat:
Ps. Pisałam do Beatki.
Trzymam mocno za Twoje córeczki aby szybko doszly do siebie i jak najszybciej za powrot do domku za Lilke

Cytat:
To ja mam Fenoterol 3 x 0,5 , Izoptin 2 x 1 , Nospa 2 x 1 i Magnez 3 x 1 i wizyta za 10 dni
Ja tez mam Fenoterol ale 6 x 1 tabl (co 4 godz), Izoptin juz odstawilam bo nic mnie nie telepie (organizm juz sie przyzwyczail), nospa w razie czestych skurczow (a ostatnio sie nasilaja i sa coraz czestsze) oraz Magnez 2 x 1. Jutro wizyta

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-05-09 o 17:07
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:10   #4969
patik87
Zakorzenienie

zanetaa przyszła Ci ta pościel? jak Twoja opinia? weź podrzuć jeszcze raz namiary na tego sprzedawcę, bo dzisiaj chcę wkońcu zamówić.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:14   #4970
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny

U lekarzy dzisiaj spędziłam UWAGA 4 godziny! Następnym razem biorę termos i kanapki

A więc tak... Najpierw musiałam się zarejestrować do diabetologa - z 20 osób przede mną do rejestracji... Później byłam na nauce obsługi glukometru - dostałam do terminu porodu ew. jak będzie potrzebny dłużej to mam to zgłosić. Następnie byłam u dietetyczki - mam ułożoną dietę, dostałam też kilka wskazówek. Później byłam u lekarza u poradni diabetologicznej. Dostałam skierowanie na jakieś badania. Po lekarzu byłam w poradni patologii ciąży - wbiłam się do gabinetu i pogadałam z lekarzem. Ogólnie mam mierzyć cukier codziennie na czczo i po każdym głównym posiłku oraz raz w tygodniu w dowolnie wybrany dzień o 22 i 3 w nocy. Przestrzegać ułożonej diety. Kontrole w poradni diabetologicznej co tydzień. Jeżeli cukier będzie w normie to wystarczy dieta, a jak nie to dołożą insulinę. Jeżeli chodzi o ciśnienie Dopegyt 4x1. Jakby coś nie działo to na izbę przyjęć mam się udać, a jeżeli nie to do poradni patologii ciąży na kontrolę 19 maja.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:19   #4971
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
polozna srodowiskowa (czyli taka ktora po porodzie przyjedzie do domu sprawdzic co i jak) mozesz wybrac juz dzis. moze to byc polozna ktora znasz albo polozna np. z twojej przychodni, od twojego gina. jak tam wolisz. to darmowe jest. w przychodni maja wnioski o polozna, wystarczy wypelnic albo zapytaj w rejestracji. ew mozna w szpitalu powiedziec z jakiej placowki bedzie polozna (jesli bedziesz wiedziala) to oni daja znac im jak urodzisz.
Dziękuję Monia!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:27   #4972
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Szkoda, że Emily nie może przejść :/ Też mam koleżankę Inez i jakoś nie było problemu 23 lata temu
No właśnie Ja już nie wiem o co chodzi
Bo jaki jest odpowiednik polski do Inez?
chyba nie ma, więc się zgodzili.
A do mojej Emily jest odpowiednik Emilia.

Patik jeszcze właśnie nie doszła, a czekam już ponad tydzień. Napisałam nawet e-miala, ale nikt nie odpisuje żebym jaj nie miałahttp://allegro.pl/show_item.php?item=1586387800.
Na stronie o mnie u tego allegrowicza piszę że po 25 kwietnia przesyłki mogą się opóźnić, ze względu na święta

Madziulka17 czyli wszystko wiesz co to masz za dietę?!

Stary 2011-05-09, 17:27   #4973
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Beatkę nam wcięło?? i co ze Scio??
kurcze współczuję takiej alergii ale teraz wszystko będzie w porząsiu??
Gdzieś wcześniej jest sms od Scio bo pisałam do niej
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:33   #4974
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
No właśnie Ja już nie wiem o co chodzi
Bo jaki jest odpowiednik polski do Inez?
chyba nie ma, więc się zgodzili.
A do mojej Emily jest odpowiednik Emilia.
Z tego co się orientuję Inez to Holenderski i Hiszpański bodajże odpowiednik polskiego imienia Agnieszka! gdzieś mi sie to obiło....

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-09, 17:41   #4975
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co się orientuję Inez to Holenderski i Hiszpański bodajże odpowiednik polskiego imienia Agnieszka! gdzieś mi sie to obiło....
Tak. Właśnie wyczytałam,że to forma hiszpańska imienia Agnieszka.
To co Ja mam zrobić?!
Co za babsztyl pracuje w tym USC

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Oglądam Nigella gotuje - uwielbiam tą kobietę!
Właśnie zrobiła lody o smaku pinacolada

Stary 2011-05-09, 17:42   #4976
agulaaabar
Zakorzenienie

Wrzuciłyśmy się w klubie tzn w brzuszkach

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-09, 17:43   #4977
Marina1
Zakorzenienie

Bella cieszę się, że się odezwałaś. Dziś się zastanawiałam co z Wami. Trzymam mocno kciuki za Was trzy!

Zaneta no chyba trafiłaś na upierdliwych urzędasów...Chodziłam do klasy z Fatimą, znam Ines, a moja kuzynka ma na imię Irma...Wszystkie 100 % polki.

Sweet no tak, z astma nie ma żartów. Coś o tym wiem. 15 lat razem z nią dało mi popalić...
Odczulanie- konieczne...

youyou super, że z szyjką wporządku!
Ze leżenie odniosło skutki i nic się nie skróciło od ostatniej wizyty!
Teraz to już zleci do końca hop siup

Madziulka to teraz będziesz juz pod porządną opieką i kontrolą.
Musi byc dobrze!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:43   #4978
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dziubek, carmela - dobry biustonosz od poczatku! mam nadzieje ze ten triumpha mamabel jest dobry i rozciagliwy. ja pzez szmaciaka z allegro i poczatkowe nienoszenie (bo byl za ciasny, potem za luzny...) mam fajne flakozwisy a nie cycki. teraz w koncu kremami go troce podrasowalam i mam zamiar kupic cos porzadnego. mi polozna mowila ze ma byc jak najmniej uciskajacy (zeby zatoroow nei robic) i najlepiej taki szerszy pod biustem (znaczy sie wiecej materialu, ale nei w obwodzie, cos prawie jak gorset) bo podtrzymuje monstualna mleczarnie, nie powinien sie konczyc zaraz pod cyckami, tylko jeszcze dalej, bo potrafia szie szybko deformowac
dziękuję za poparcie

Cytat:
Ps. Pisałam do Beatki.
trzymam kciuki za szybkie wyjaśnienie i za to żeby nie było konieczności zabiegu!!! zdrówka dla Ciebie i dziewczynek

Cytat:
hej mamuśki

Przynajmniej mam motywację do dalszego leżenia.

A teraz idę Was nadrobię...

gratulacje

Cytat:
Dziewczyny WYGRAŁAM Zestaw z Bobowity głupi to ma szczescie
ale masz fajnie, gratuluję ja jeszcze nic nie wygrałam

Zanetka z tym imieniem to jakieś jaja inne conajmniej dziwaczne zatwierdzają a takiego nie żenada i złośliwość !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:44   #4979
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Madziulka17 czyli wszystko wiesz co to masz za dietę?!
W sumie nie jest skomplikowana - ogólnie zdrowe żywienie.

1. Pieczywo tylko razowe, może być z ziarnami ( słonecznik, sezam itp. )
Mam unikać białego pieczywa.
2. Mięso tylko chude: kurczak, indyk, schab, wędliny drobiowe.
3. Ryby o niskiej zawartości rtęci.
4. Warzywa - bez ograniczeń.
5. Tłuszcze: najlepiej masło extra, śmietankowe, oliwa z oliwek.
6. Produkty mleczne: jogurty naturalne, kefiry.
7. Owoce - tylko wybrane: jabłka, pomarańcze, grejfruty, kiwi, maliny, jagody, truskawki, porzeczki,agrest, brzoskwinie, śliwki. Absolutnie żadne arbuzy, banany, czy winogrona - mają bardzo dużo cukru.
Posiłki muszę spożywać co 2 h - 7 razy na dobę o stałych godzinach.
I mam przykładowe zestawienia produktów.
Myślałam, że będzie gorzej.
Oby sama dieta wystarczyła.

Aaa i muszę zapisywać co jem na jaki posiłek.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-05-09 o 17:45
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 17:47   #4980
youyou
Zakorzenienie

Lilka będzie jutro dobrze, zobaczysz Leżysz grzecznie więc nie ma mowy żeby było inaczej

A ciekawe co u naszej leżącej Nerolki???
Zmalowana masz jakieś newsy?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

U lekarzy dzisiaj spędziłam UWAGA 4 godziny! Następnym razem biorę termos i kanapki

A więc tak... Najpierw musiałam się zarejestrować do diabetologa - z 20 osób przede mną do rejestracji... Później byłam na nauce obsługi glukometru - dostałam do terminu porodu ew. jak będzie potrzebny dłużej to mam to zgłosić. Następnie byłam u dietetyczki - mam ułożoną dietę, dostałam też kilka wskazówek. Później byłam u lekarza u poradni diabetologicznej. Dostałam skierowanie na jakieś badania. Po lekarzu byłam w poradni patologii ciąży - wbiłam się do gabinetu i pogadałam z lekarzem. Ogólnie mam mierzyć cukier codziennie na czczo i po każdym głównym posiłku oraz raz w tygodniu w dowolnie wybrany dzień o 22 i 3 w nocy. Przestrzegać ułożonej diety. Kontrole w poradni diabetologicznej co tydzień. Jeżeli cukier będzie w normie to wystarczy dieta, a jak nie to dołożą insulinę. Jeżeli chodzi o ciśnienie Dopegyt 4x1. Jakby coś nie działo to na izbę przyjęć mam się udać, a jeżeli nie to do poradni patologii ciąży na kontrolę 19 maja.
4 godziny?? ale przynajmniej sporo załatwiłaś i już wiesz co robić, to najważniejsze. Teraz będziesz miała częste wizyty w poradni

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Gdzieś wcześniej jest sms od Scio bo pisałam do niej
aaaa już doczytałam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości