|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Oj widze że czarny poniedziałek dziś
jakieś mandaty, urzędasy z USC, przedszkolne problemy zaneta chyba musisz się pogodzić z tym że będzie EmiliA Fajne te bodziaki z Biedrony - ile kosztują??? Gartuluje skończonych tygodni ![]() jacieee - za wizytębrumek, sweet, margaret, blondynka, patik, sygine dziękuję słowo harcerza że dalej będę leżeć ![]() Bella hej No właśnie Beatkę nam wcięło?? i co ze Scio?? Cytat:
![]() Leż i odpoczywaj bo to połowa sukcesu Ja biorę 8x 0,5tabl Fenoterolu + 1x Izoptin + 2x 2tabl luteiny Cytat:
ale teraz wszystko będzie w porząsiu??
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dzięki. Jest o tyle dobrze, że samodzielnie oddychają. Mogę je dotykać,głaskać-co prawda w inkubatorze,ale to dużo. I mam wrażenie że są inne,owszem podobieństwo widać. Cieszę się,że ta wadą została szybko zdiagnozowana szybko,bo jest szansa bez zabiegowego wyleczenia.
Blondynka masz rację-jestem między młotem a kowadlem,często zmęczona i wogóle,ale moje Skarby dają mi siłę. Za to muszę robić sobie te zastrzyki przeciw zakrzepowe i mam opory,ale innego wyjścia nie mam...
|
#4953 |
|
Zadomowienie
|
a z innej beczki
Obwód brzusia 95 cm ![]() I zaczynamy dzis 29 TYDZIEN
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj przeleżałam prawie cały dzień, ale aż szkoda siedzieć w domu bo się w końcu ciepło zrobiło
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dla prasy Vivienne
|
|
#4956 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Twoje dziewczynki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bądżcie dzielne - wszystkie trzy!!! ![]() Cytat:
Strasznie się cieszę
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zadomowienie
|
Super!!!
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
) i to jest pewna informacja.
|
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja siedzę sobie na balkonie w koszulce na ramiączkach, bebzola nie opalam, ale ręce i dekolt tak. Brzuch staram się mieć w cieniu ![]() Bella będzie dobrze!Cytat:
no właśnie chyba będę musiała napisać jakaś petycje, bo faktycznie nie raz jest Nicole jako chłop!Margaret widzę że kolejne super urzedasy ![]() Sweet 8 smoczków aventa ale reszta fajna, fajna! Z alergią nie ma co dyskutować mała, pójdziesz wyleczysz się i będzie po spawie!Patik no właśnie ale mam ciśnienie Agulaabar to dobrze, że dało się zbić mandacik! ![]() Cytat:
Haha mam siostry młodsze ode mnie. Jeszcze chwila i jej coś powiem, albo po prostu powiem tak wiesz perfidnie " Jak zawsze masz rację" You you Ja jeszcze coś wymyślę, nie podam się. Znajdę jakiś paragraf |
|||
|
|
|
#4962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z dziewczynkami napewno będzie wszystko dobrze Trzymam mocno kciuki ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pyt
czy ktoras z Was kupila kołyskę? jeśli tak to jaką?
|
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
Ja akurat miałam, ale skończył mi się w kwietniu więc i tak
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z pewnych źródeł wiemy że ponoć mój teść się szykuje do zrobienia kołyski dla wnusi brat tż się wygadał, że mu żyć nie daje tylko siedzą przed netem i oglądają![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Buu... no to faktycznie szkoda
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spaceru.. na którym spotkałam brunetkę
![]() patik z tym opalaniem to się właśnie zastanawiałam sama bo siedziałam dzisiaj na pełnym słoneczku( a to pierwsze niezdrowe i piekące jest niestety). Szkoda, że Emily nie może przejść :/ Też mam koleżankę Inez i jakoś nie było problemu 23 lata temu ![]() Bella trzymamy za Was mocno kciuki i pamiętamy Zanka to się dzisiaj najeździłaś ;/
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie będzie wyjątkowa![]() ja się zast nad zakupem ale nie wiem jeszcze czy kupię
|
|
|
|
|
#4968 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby wszystko bylo wporzadku![]() ![]() Tak mamy jutro obie wizyte takze rowniez prosze o ![]() Cytat:
za dobre wyniki i zeby jak najszybciej Was wypuscili do domku Cytat:
ze nic sie nie pogorszylo leżenie spelnia swoje zadania ciekawe jak u mnie jutro ?Cytat:
za Twoje córeczki aby szybko doszly do siebie i jak najszybciej za powrot do domku za Lilke ![]() Cytat:
) oraz Magnez 2 x 1. Jutro wizyta
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-09 o 17:07 |
|||||
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa przyszła Ci ta pościel? jak Twoja opinia? weź podrzuć jeszcze raz namiary na tego sprzedawcę, bo dzisiaj chcę wkońcu zamówić.
|
|
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
U lekarzy dzisiaj spędziłam UWAGA 4 godziny! Następnym razem biorę termos i kanapki A więc tak... Najpierw musiałam się zarejestrować do diabetologa - z 20 osób przede mną do rejestracji... Później byłam na nauce obsługi glukometru - dostałam do terminu porodu ew. jak będzie potrzebny dłużej to mam to zgłosić. Następnie byłam u dietetyczki - mam ułożoną dietę, dostałam też kilka wskazówek. Później byłam u lekarza u poradni diabetologicznej. Dostałam skierowanie na jakieś badania. Po lekarzu byłam w poradni patologii ciąży - wbiłam się do gabinetu i pogadałam z lekarzem. Ogólnie mam mierzyć cukier codziennie na czczo i po każdym głównym posiłku oraz raz w tygodniu w dowolnie wybrany dzień o 22 i 3 w nocy. Przestrzegać ułożonej diety. Kontrole w poradni diabetologicznej co tydzień. Jeżeli cukier będzie w normie to wystarczy dieta, a jak nie to dołożą insulinę. Jeżeli chodzi o ciśnienie Dopegyt 4x1. Jakby coś nie działo to na izbę przyjęć mam się udać, a jeżeli nie to do poradni patologii ciąży na kontrolę 19 maja.
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jaki jest odpowiednik polski do Inez? chyba nie ma, więc się zgodzili. A do mojej Emily jest odpowiednik Emilia. Patik jeszcze właśnie nie doszła, a czekam już ponad tydzień. Napisałam nawet e-miala, ale nikt nie odpisuje http://allegro.pl/show_item.php?item=1586387800.Na stronie o mnie u tego allegrowicza piszę że po 25 kwietnia przesyłki mogą się opóźnić, ze względu na święta ![]() Madziulka17 czyli wszystko wiesz co to masz za dietę?!
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co się orientuję Inez to Holenderski i Hiszpański bodajże odpowiednik polskiego imienia Agnieszka! gdzieś mi sie to obiło....
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co Ja mam zrobić?! Co za babsztyl pracuje w tym USC ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Oglądam Nigella gotuje - uwielbiam tą kobietę! Właśnie zrobiła lody o smaku pinacolada
|
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Bella cieszę się, że się odezwałaś. Dziś się zastanawiałam co z Wami. Trzymam mocno kciuki za Was trzy!
Zaneta no chyba trafiłaś na upierdliwych urzędasów...Chodziłam do klasy z Fatimą, znam Ines, a moja kuzynka ma na imię Irma...Wszystkie 100 % polki. Sweet no tak, z astma nie ma żartów. Coś o tym wiem. 15 lat razem z nią dało mi popalić... Odczulanie- konieczne... youyou super, że z szyjką wporządku! Ze leżenie odniosło skutki i nic się nie skróciło od ostatniej wizyty! Teraz to już zleci do końca hop siup ![]() Madziulka to teraz będziesz juz pod porządną opieką i kontrolą. Musi byc dobrze!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() ![]() ![]() ale masz fajnie, gratuluję ja jeszcze nic nie wygrałam ![]() Zanetka z tym imieniem to jakieś jaja inne conajmniej dziwaczne zatwierdzają a takiego nie żenada i złośliwość !!!
|
|||
|
|
|
#4979 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie nie jest skomplikowana - ogólnie zdrowe żywienie.
1. Pieczywo tylko razowe, może być z ziarnami ( słonecznik, sezam itp. ) Mam unikać białego pieczywa. 2. Mięso tylko chude: kurczak, indyk, schab, wędliny drobiowe. 3. Ryby o niskiej zawartości rtęci. 4. Warzywa - bez ograniczeń. 5. Tłuszcze: najlepiej masło extra, śmietankowe, oliwa z oliwek. 6. Produkty mleczne: jogurty naturalne, kefiry. 7. Owoce - tylko wybrane: jabłka, pomarańcze, grejfruty, kiwi, maliny, jagody, truskawki, porzeczki,agrest, brzoskwinie, śliwki. Absolutnie żadne arbuzy, banany, czy winogrona - mają bardzo dużo cukru. Posiłki muszę spożywać co 2 h - 7 razy na dobę o stałych godzinach. I mam przykładowe zestawienia produktów. Myślałam, że będzie gorzej. Oby sama dieta wystarczyła. Aaa i muszę zapisywać co jem na jaki posiłek.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-05-09 o 17:45 |
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Lilka będzie jutro dobrze, zobaczysz
A ciekawe co u naszej leżącej Nerolki??? ![]() Zmalowana masz jakieś newsy? Cytat:
ale przynajmniej sporo załatwiłaś i już wiesz co robić, to najważniejsze. Teraz będziesz miała częste wizyty w poradni ![]() aaaa już doczytałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

jakieś mandaty, urzędasy z USC, przedszkolne problemy

ale teraz wszystko będzie w porząsiu??

to znaczy leżenie i Fenoterol pomogły i szyjka się nie skróciła
Bądżcie dzielne - wszystkie trzy!!! 

Zakończone: 2
Ale naprawdę serdecznie ci współczuję takich ciołków w urzędzie
ale reszta fajna, fajna! Z alergią nie ma co dyskutować mała, pójdziesz wyleczysz się i będzie po spawie!