|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Pogoda u mnie śliczna,więc energia do pracy jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
BAN stały
|
Ja dziś tylko nauka + wykład po południu. Jutro znowu egzamin...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja zaraz uciekam na uczelnię, choć i tak sobie część odpuściłam. ![]() Do tej pory u mnie na dziś 3/19. Ale za dużo raczej nie zrobię, bo we wtorki jeżdżę do babci i u niej śpię, a poza tym późno kończę zajęcia. Jeszcze z tż się dziś widzę. ![]() Ale na pewno muszę dziś jeszcze usiąść nad matmą. W ogóle dużo muszę. ![]() Miałam się nauczyć na koło na laborki dzisiaj, to już ostatnie, gdybym je dzisiaj zaliczyła miałabym spokój, ale nie bo po co...
#2675 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z turnee po bibliotekach i energia mi oklapła,idę po kawę,żeby się zreanimować i zaczynam-pisanie 3 tekstów na zmianę (każdy jest ważny,a znam siebie i wiem,że nad jednym się nie skupię całkowicie,bo będę myślała i tak nad pozostałymi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;26787540]Cześć dziewczyny, może również mnie pomożecie zwalczyć nieśmiałość. A jest ona ogromna zwłaszcza na uczelni. Jestem jedyną osobą w grupie( nie przesadzam-widzę również z obserwacji), która boi się cokolwiek powiedzieć na forum. Strasznie panikuję przed jakimikolwiek wystąpieniami publicznymi, unikam ich jak ognia.Czasami mam wrażenie,że jestem najgłupsza na roku, bo nie wiem jak wypowiedzieć się w pewnych kwestiach. Jeśli prowadzący zadaje jakieś pytania-momentalnie serce zaczyna walić mi jak młot, mam wtedy wrażanie, że wszyscy dookoła słyszą jego stukot. Czerwienię się obłędnie, gdy mam się wypowiedzieć i wszyscy na mnie patrzą. Boję się rozmowy kwalifikacyjnej o pracę, że nie będę umiała się wypowiedzieć przed pracodawcą, nie będę umiała pokazać, że jednak jest we mnie coś interesującego.Mogę ćwiczyć w domu różne wystąpienia...gładko mi wtedy idzie mowa, ale kiedy realnie mam stanąć przed większą grupą-to najlepiej gdybym zapadła się pod ziemię. Nie wiem jaka może być tego przyczyna. Nie wiem jak z tym walczyć. Może macie jakieś rady dla mnie, bądź jest też taka osoba, której udało się zmienić coś podobnego? Pozdrawiam[/QUOTE]
Dobrze, że ćwiczysz wystąpienia w domu, po pewnym czasie powinna się pojawić poprawa, korzystaj z każdej okazji, aby się wypowiedzieć chociażby na zajęciach na studiach i dużo spotykaj się ze znajomymi-to też szybko powoli Ci przełamać nieśmiałość. Cytat:
Jesteś na dobrej drodze, jak piszesz zakończyłaś toksyczny związek. Gratuluję ![]() Co do smutnych sytuacji w Twoim życiu- wszystko dzieje się po coś, a nic bez przyczyny. Każde doświadczenie ma nas czegoś nauczyć i skoro coś przeżyłaś to znaczy, że po to, aby wyciągnąć z tego wnioski. Na pewno dzięki temu jesteś mądzejsza, bogatsza w doświadczenia i jak będziesz uważna to już 2 raz nie popełnisz tych samych błędów. Co do poczucia własnej wartości to jak będziesz nad sobą pracować to na pewno niedługo Twoja samoocena się podwyższy aż pewnego dnia tak się ustabilizuje, że poczujesz się świetnie będąc sobą ![]() Natomiast jeśli chodzi o systematyczność to to też jest praca, na początku dość powolna, bo trzeba przełamywać stare przyzwyczajenia i zaadaptować zupełnie nowe, ale jak to już się stanie to systematyczność zostanie z Tobą na długo. Zresztą podobno po 3 tygodniach człowiek zaczyna 'osiedlać' się w swoich nowych przyzwyczajeniach i zaczynają znikać te stare. Jak piszesz chcesz zmienić wszystko w swoim życiu zaczynając od SZAFY ![]() ![]() Podobno jak człowiek zmienia swój styl ubierania to powoli zaczyna zmieniać również swoje życie, dlatego powodzenia ![]() Jak zmianę życia zaczniesz od takich przyjemnych rzeczy to potem będziesz bardziej zdecydowana iść dalej i zmieniać resztę. Powodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Człowiek od razu wraca z zupełnie inną energią ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
a ja bardzo lubię Facebooka
![]() Ostatnio żyję w jakimś chaosie, co jest jak najbardziej widoczne w tym, że mam a raczej miałam nieład w pokoju ![]() khloe_ witaj na wątku ![]() Ja cały czas szukam swojego stylu ![]() ![]() ![]() Dziękuję wszystkim za opinie dotyczące mojej sytuacji w pracy. Wybrała pierwszą opcję i tylko odliczam dni do końca maja. Przez stres w pracy po raz kolejny w moim życiu zrobiły mi się afty ![]() do wszystkich bloggerek ![]() ![]()
![]() od 5.12.2oo9 razem ![]() Edytowane przez Little brown Czas edycji: 2011-05-10 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do objawów stresu-u mnie to bezsenność,moja koleżanka natomiast dostawała wysypu pryszczy w dziwnych miejscach, np. pod brwiami ![]() ![]() ![]() Moja chęć do pracy uciekła,siedzę i zmuszam się do roboty ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Teraz to już na pewno się nie skupię,dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do pracy,na której mi dosyć zależy w obecnej sytuacji.Teraz siedzę i myślę,jak przekonać do siebie panią...jakich użyć argumentów...już straciłam nadzieję,że się odezwą-a teraz boję się,że nic z tego nie będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
xxYashaxx, jakie przedmioty zdawałaś? na pewno nie będzie źle!
![]() powinnam zabrac się za wypełnianie podania o przyjęcie do liceum, szkoda, że w głowie mam totalny bałagan ![]() ![]() a. polski, historia b. polski, łacina, kultura antyczna c. polski, biologia chciałabym dobrze wybrac i nie bawic się w jakieś tam przenoszenia i inne zawracanie głowy, nie mam konkretnie sprecyzowanych planów co do późniejszej edukacji, myślę, że stawiałabym na kierunki studiów takie jak filologia [skandynawistyka / slawistyka] albo ta cholerna dietetyka, [która wprowadza mi ten cały zament ![]() ![]() umówiłam się dzisiaj na poprawę pracy klasowej z geografii na poniedziałek, ech. właśnie układam plan rzeczy do zrobienia na dzisiaj: - dokończyc pracę pisemną - nauczyc się na sprawdzian z gramatyki i słownictwa na angielski - zrobic przynajmniej połowę pracy na dodatkowe zajęcia - rozwiązac zadania z trygonometrii ![]() - rower - cwiczenia - spakowac się na jutro - przygotowac śniadanie na jutro Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2011-05-10 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
Od 6 do 13 było dobrze. Uczyłam się i zrobiłam obiad dla mej rodziny. Oczywiście o 13 miałam zjazd, ale dzień się nie skończył więc walcze dalej.Przede mną:
*nauka cd *bieganie *wstawienie rzeczy na allegro *poukładanie zdjęć w albumie jak zostanie czas ![]() Jak coś to służę pomocą, akurat matematyka to coś co uwielbiam i dla przyjemności mogę sobie jakieś zadanie rozwalić i wytłumaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Little brown nikt z mojej rodziny ani TŻ ani żaden znajomy nie czyta mojego bloga
![]()
#2683 |
Wtajemniczenie
|
poppy seed - Boże, ale ty jesteś młoda... w gimnazjum to ja się opierdalałam i korzystałam z życia a nie siedziałam na wizażu i planowałam. rany, poczułam się teraz tak staro, studia przecież już kończę...
![]()
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, mój blog na razie zapadł w drzemkę, ale jak go jeszcze pisalam to siostra chętnie czytała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2011-05-10 o 17:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | ||||
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do bloga - mąż regularnie czyta, zdarza mu się skomentować, ale ogólnie stara się tego nie robić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Otóż... pod koniec stycznia tego roku zakończyłam trzymiesięczną terapię, na następną czekam w kolejce, ale zanim to- chcę pracować sama. Zawsze wydawało mi się, że jestem w miarę szczęśliwa, ale okazało się, że tkwię w świecie marzeń, nie umiejąc realnie ocenić rzeczywistości. I kiedy powoli stawałam się(dalej się staję) realistką łapię coraz większego doła. Zaczęłam dostrzegać te złe rzeczy we wszystkich aspektach swojego życia, obecnie ciężko mi dostrzec te pozytywne i powoli tracę nadzieję... ale dosyć tego! Chciałabym to zmienić. Chciałabym naprawić relacje z rodzicami, rodzeństwem, rówieśnikami, facetami, studiami, pasjami, sobą... Wiem dużo tego, ale być może pomału mi się uda. Potrzebuję tylko mobilizacji i wsparcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
U mnie stres nie tylko przejawia się tym, że pojawiają się afty ale też mam problemy ze nem, mam ściśnięty brzuch, żołądek. Od kiedy zaczęłam pracować praktycznie codziennie miałam czerwoną wysypkę na dekolcie i plecach
![]() Ja w tym roku mam 24 ![]() ![]() ![]() Teraz jestem w szczęśliwym związku ![]() ![]() ![]() każdy wiek ma swój urok. Teraz jestem pracującą studentką w stałym związku ![]() ![]()
![]() od 5.12.2oo9 razem ![]() Edytowane przez Little brown Czas edycji: 2011-05-10 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego dylematu...To ja odrzuciłabym łacinę (uczyłam się tego języka, nie pdszedł mi zupełnie ![]() ![]() ![]() Ja podobnie, gimnazjum to chyba był najbardziej beztroski i olewacki czas w życiu:P Cytat:
![]() U mnie stres podobnie się objawia plus bóle brzucha i nieprzespane noce ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- i ja też ! haha
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
witam! Chciałabym dołączyć do waszego wniosku, gdyż po przejrzeniu waszych postów i rewelacyjnego bloga Coma_ doszłam do przykrego wniosku..
Wiodę nudne życie! (tzn, wiodłam, aż do dziś - od teraz mam cel, a właściwie to kilka!) Dotychczas mój dzień wyglądał następująco - pobudka ok 12 (mam wakacje, jestem tegoroczną maturzystką), następnie zalegałam przez tv i popołudniu przenosiłam się na kompa, i to nie żeby się uczyć, dokształcać, tylko żeby słuchać muzyki i marnować czas.. Czuję się tym już znużona i żałuję czasu, który przeleciał mi w tak szybkim tempie między palcami. Przede wszystkim leży u mnie organizacja, planowanie.. Ale właśnie jestem po odpowiedniej lekturze i mam nadzieję, że zmienię swoje dotychczasowe nawyki. Zauważyłam, że ogromnym miernikiem poczucia komfortu i motywacją do życia jest u mnie.. dbanie o siebie. Dobra dieta, ćwiczenia, regularne zabiegi kosmetyczne.. Czyny, których rezultaty są widoczne. Gdy dobrze czuję się w swojej skórze (po relaksującej kąpieli.. ![]() I analogicznie - gdy zawalam pielęgnacje, dietę, ćwiczenia mam wrażenie,że cały świat leci mi na łeb. Lista 100książek do przeczytania już wydrukowana (jestem w połowie czytania 1. książki). ![]() Lista 100filmów do obejrzenia w trakcie tworzenia. Lista rzeczy do zrobienia przed śmiercią (lista marzeń) w połowie gotowa. Lista potraw, napojów, itp do wypróbowania także się tworzy. Lista miejsc (nie za dużo, 20) do których chciałabym pojechać - zrobię ją jutro. Pozostaje mi jeszcze stworzenie jasnego, klarownego, konkretnego planu życiowego na okres ok. 4,5miesiąca. I zmiana otoczenia - niedługo się wyprowadzam, ale do tego czasu wprowadzę małe zmiany w moim teraźniejszym pokoju.
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Witam kingur i pettiteAngel
![]() Pierwsza "próba" to zostać z nami i nie uciec z wątku po kilku postach hehe ![]() PettiteAngel - a nie masz ochoty odpocząć po maturze? Pamiętam jak ja się leniłam przez 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() Kingur - nie zapytam co się działo w Twoim życiu, bo nie ma sensu rozdrapywać ran... Ale możesz napisać co robisz w życiu i co dokładnie chcesz zmienić? A raczej co robisz w kierunku zmian? ![]() I malutkimi kroczkami dziewczynki... To tak jak z oswajaniem zwierzaka, jak będziecie zbyt niecierpliwe to przestraszy się i ucieknie ![]()
#2695 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale teraz już nie mam wymówek, muszę się w końcu za to wziąć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!Chciałam napisać,że dostałam tę pracę i teraz siedzę przerażona,jak to będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
Coma_ - ja na przykład czytam wątek codziennie, ale raczej się nie udzielam, bo do wielu postów mam ochotę się odnieść dość krytycznie, czasami mi się wydaje że tu słodkopierdzenie ma niestety przewagę nad konstruktywnymi uwagami.
ja właśnie ambitnie próbuję opanować b1 z języka w miesiąc, codziennie coś robię, idzie mi powoli do przodu ![]()
#2698 |
Rozeznanie
|
Witajcie, nowe dziewczyny na wątku
![]() Podobnie jak makeupnotwar zagladam tu bardzo często, ale raczej nie piszę. Nie czuję takiej potrzeby ![]() Wciąż walczę z pracą magisterską, a jeszcze jeden egzamin... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym się usamodzielnić. Wyprowadzić od rodziców, znaleźć jakąś pracę.. Rozwijać się także przez wakacje. Nie chcę zmarnować tego czasu! Moim marzeniem zawsze była nauka francuskiego. Dlatego właśnie w wakacje podejmę się tego wyzwania ![]() ![]() Na studia oczywiście się wybieram. ![]() Co do dbania o siebie - chodziło mi o to, że jest to mój taki 'motorek napędowy' do zrobienia czegoś dużo ważniejszego, bardziej przydatnego. ![]() A co do tego, że jesteście zgrabne i powabne, to nie mam absolutnie żadnych wątpliwości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | ||
Wtajemniczenie
|
A ja to chyba nigdy jakoś specjalnie dużo się nie uczyłam
![]() Najbardziej jednak w liceum- na studiach mam nauki nieporównywalnie mniej Cytat:
Bo czas szybko mija, a nic można nie zrobić ![]() Praca to też dobry pomysł-wykorzystasz ten czas i będziesz miała fundusze na swoje wydatki ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.