|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Uff nadrobiłam was
Ale oczywiście zaraz znowu będę miała masę nadrabiania, bo muszę iśc upiec ten tort i już mam stracha Ze mnie kucharz i piekarz jak z koziej d*py trąbka, ale spróbuję...Oczywiście za wszystkie wizyty trzymam mocno kciuki i za wczorajsze też trzymałam ![]() Ruszyłyście temat wagi to ja w 31 tc mam +10 i mam nadzieję, że już mi więcej niż 5 nie przybędzie ![]() W ogóle to od wczoraj tak mnie boli kręgosłup, że muszę non stop zmieniać pozycje, żeby trochę odpuściło Nerolka, Scio trzymajcie się dzielnie
|
#452 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do wydawania kasy na ciążę i dzidzię to nawet nie chcę tego liczyć - zwłaszcza, że prywatnie chodzę do gina i prywatnie robię wszystkie badania nie będę się załamywać, zwłaszcza, że dużo rzeczy jeszcze niekupionych, w tym wózek na czele dobrze, że łóżeczko ostatnio zamówiliśmy i też czekam na jakieś info od sprzedawcy bo przelew poszedł...
|
|||
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
sygine z kręgosłupem to u mnie już gdzieś od 3 tyg :/ Powodzenia z tortem
Ja się zbieram, jadę dzisiaj do Lublina na pizze z koleżankami- to już chyba ostatni taki wypad przed porodem a wcześniej zajdę sobie do taniej książki bo widziałam "pierwszy rok życia dziecka" za 25 zł jakiś czas temu. Muszę to obmacać :PNie piszcie za dużo
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za moich czasów było i liceum i technikum ale liceum już dawno zlikwidowano . Zrobiłam jeszcze studium i też mam tytuł technika
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Słuchaj ja bede 26 maja w puławach na wizycie u gina
to jesli masz czas i ochote to mozemy sie spotkac kolo 12.30 a masz nk ??
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam pojechać d Lbn tz wysłał mnie po opony do salonu i zeszło.. obiad jeszcze nie zrobiony, nauka nie ruszona..
Robię jednak schabowy z ziemn+ pomidory ze śmietaną. po południu jeszcze poświęcenie pól, pasowałoby pójść. A Pogoda piękna, możnaby opalać blade nogi. Zjadłam już 2 lody. Sweet bidulko nie zazdroszczę Ci, alergicy to mają przekichane.. Monia ale jaj z tym przeglądem Zanetaa no to chyba ją zamówię, mam nadzieję że nie farbuje w praniu i ogólnie gatunkowo dobra. A Ty zamawiałaś z wkładem (tzn poduszka i kołderka do tego),i jak może być? Trzymam kciuki za endo. Ja tez dzisiaj się zapisałam na 4 czerwca. Zmalowana i chyba margaret ciuszki super youyou seksić gdzie popadnie, latać na golasa..a no właśnie, kiedyś nas nakryli w dzień w sypialni uroki mieszkania z teśćiami, nigdy nie wiadomo kto o której i po co wkroczy, i nie zawsze pukają.Słoneczko chwal się zakupami. Kto ma dzisiaj wizytę to kciuki |
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Zanetko, baboniku dzięki za linka i pomysł na masę
![]() teraz muszę wywiesić pranie i zrobić coś na obiad ![]() vaniliowa
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
mój Oluś jak widzi auto ze znaczkiem Renalut mówi" majusz" tzn Mariusz tak ma M naimię i jeździ Renówką
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 20 będę na zwolnieniu, więc nie ma problemu z tą godziną. A gdzie się umówimy? Jak w dzień matki się spotkamy, to musimy na jakies lody wybyć![]() A nk mam-wyślę Ci PW z moimi namiarami
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-11 o 13:25 |
|
|
|
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moze w galeri zielonej?? to takie centrum ![]() Wyslij mi na wiadomosc prywatna link do swojego konta na nk ![]() Smiesznie by bylo jakby sie okazalo ze sie znaamy
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-11 o 13:26 |
|
|
|
|
#461 |
|
Przyczajenie
|
A są jakieś lipcowe mamuśki z łodzi?
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłyśmy ze Słoneczkiem na lumpach i się obłowiłyśmy Marinko - kupiłam dla Ciebie tzn dla Igorka trzy ciuszki jak ugotuje to wkleje foty ![]() A ten ślub do duużo dalej w Ropczycach a wesele w Sędziszowie Młp. więc strasznie daleko ![]() a w Astorii podobno fajne wesela są chociaż nigdy tam nie byłam na żadnym.
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisz w szukaj znajomych moje dane i powinnam wyskoczyć.
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Patik dokładnie zamówiłam z kołderka i poduszką. I wszystko tak jak pisze na aukcji i zdjęcia realne. Prać raczej tego jeszcze nie będę, więc nie powiem Ci czy farbuje czy nie, ale upiorę je tak jak jest na metce, wiec nie powinno byc problemu
![]() youyou co to kiedyś wymyślali dobrze ze masz technika!A kto przyjedzie do Raciborza i ze mną się spotka !! |
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstępnie mamy wyprany też Piratz tylko grafitowo-fioletowy
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mój bratanek ( w lipcu będzie miał 2 lata ) miesza sobie jezyki. Mieszkają w Norwegii i tam chodzi do norweskiego przedszkola a w domu u nich mówi sie po polsku i on jak jakiegoś wyrazu nie zna po polsku to sobie po norwesku mówi i czasem wychodzi taki miks ze nie wiadomo co on chce
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
A teraz do wszystkich LUBELSKICH mamusiek
26 maja z Oliweczka1985 spotykamy sie w Puławach na DUZYCH lodach ![]() Zapraszamy lubelskie mamusie z nami na spotkanie ![]() ZAPRASZAMY!!
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
![]() My w tamtym roku siedzimy w Kościele na święceniu pokarmów, podchodzi jakaś roczna dziewczynka do mojego tż, chwyciła się za kolana i z wielkiem uśmiechem na pół kościoła "tata!!" mina tż - bezcenna
|
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
jestem.....
poczta zaliczona pranie zrobione i rozwieszone ogolilam spiworek do spacerowki obiad sie gotuje kurze wytarłam i coz laba...... nie zapeszajac narazie oddycha mi sie w miare przyzwoicie..... ![]() dzownili od pulmonologa przesuneli mi wizyte na jutro na 10 ![]() zamalowana - fajne zakupki ...widze hello kitty heh mi sie kojarzy z byla Tż no nie moge 30 i koszulka i torebeczka i wszystko z tym kotkiem ![]() zanetka - trzmymam kciuki patik - nom przekichane i przes.....markane oczywiscie ![]() blondynka -u mnie nie ma lumka na wage tylko na sztuki..... aga - ale musialo to wygladac
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-11 o 13:50 |
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#472 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Już jestem po wizycie
Dr kazała zrobić EKG i faktycznie ten puls mam szybszy, ale związne jest to z krążeniem hiperkinetycznym, co w moim stanie jest normalne. Nawet jak osłuchała, to mówiła, że serducho goni, ale na szczęście miarowo. Przepisała mi Isoptin 40 (miała któraś?) - mam brać rano i wieczorem, a jak ciśnienie bedę miała za niskie to ograniczyc się mam do 1 tabletki dziennie. Do tego skierowała mnie na badania tarczycy (TSH), bo nie miałam jeszcze robionych, ale mówiła że to tylko tak profilaktycznie, więc wampiry dziś popiły ze mnie :PA tak poza tym 2 panie - takie starsze przepuściły mnie w kolejce do lekarza, bo bym musiała ze 2 h czekać Kurcze, tk mi się miło zrobiło... "w stanie błogosłwionym" to dla nich było coś, chociaż widziałam, ze faktycznie źle się czuły![]() Zaszłam do lumpka i jestem dumna, bo nic nie kupiłam, ale była masa rzeczy da maluszków, chociaż drogie 5-15 zł . Cały czas muszę sobie przypominać, że czeka na mnie paka ubranek u koleżanki w Poznaniu - tylko jechać Ale to za kilka tygodni Za to sobie kupiłam po promocji adidasy, bo stare już zdezelowane są za Zankę i ScioCytat:
Szkoda mi Ciebie Sweet! Tyle ludzi się teraz męczy, a Ty jeszcze z brzuszkiem! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/masazer-scholl-col...585049192.html Jest bardzo zadowolony, jak się masuje, to do nas dzwoni i słychac jakby w spa był Cytat:
Czego będziesz uczyć?Cytat:
Ostatnio rozmawialiśmy co będzie z tym lataniem po domu be zubrań przy dziecku - małż powiedział, że do 6 m-ca chyba się nie będzie wstydził, ale potem to już w gatkach ![]() I tak i tak - zazwyczaj te na wagę sa gorszej jakości niż te wycenione, ale i tak perełki można wygrzebać. Zmalowana - mam podobną Hello Kitty tylko róż świecący Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- chyba taką golarka do zmechaconych ubrań... ja na poczatku rozszyfrowywałam, że chodzi o boberka :p |
|||||||||
|
|
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#474 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
moj maly za to ostatnio tez nas zabil pewnym tekstem, mamy sąsiada co się nazywa Karkoszka, no i tak mu sie spodobalo to nazwisko ze ostatnio, jak się go mąż pyta: jak się nazywa - to mu mały powiedzial: Bartosz Karkoszka i to przy tym sąsiedzie
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-11 o 13:56 |
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że nic Ci nie wyszło złego w serduszku A z tą golarką, to też tak na początku skojarzylam :hah aha:
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze!! Nie będziesz się meczyć!
Wodauqa własnie takie coś chce, u mojego D w pracy to kosztuje 99zł a on dostanie jeszcze jakiś rabacik
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo kobiety!
Idę do endo dzisiaj,czy Ja mam wziąć moją książeczkę ciążową?! |
|
|
|
#479 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, co na zarąbiście opuchnięte stopy???
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

Ale oczywiście zaraz znowu będę miała masę nadrabiania, bo muszę iśc upiec ten tort i już mam stracha
Ze mnie kucharz i piekarz jak z koziej d*py trąbka, ale spróbuję...

Wcale nie czuję się gruba, wręcz czuję się naprawde dobrze. I co najlepsze mieszczę się w swoje rzeczy jeszcze, wczoraj np kupiłam spodnie normalne nieciążowe S 

dobrze, że łóżeczko ostatnio zamówiliśmy i też czekam na jakieś info od sprzedawcy
bo przelew poszedł...
a wcześniej zajdę sobie do taniej książki bo widziałam "pierwszy rok życia dziecka" za 25 zł jakiś czas temu. Muszę to obmacać :P

dobrze ze masz technika!

Zakończone: 2
za Zankę i Scio
Czego będziesz uczyć?