|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
dzien dobry
zaraz nadrobie ![]() wczoraj juz nie mialam sily, koelzanka mnie poprosila zebym z nia do Lodzi pojechala po rower wiec skoczylysmy do manufaktury i nic w tym dziwnego by nie bylo gdyby nie to ze ona ten rower kola 28 w corsie chciala przewozic , jakos nam sie udalo go wsadzic na sile ale trwalo to 1,5 godziny... no i niestety ale nie moglam sie oprzec tym rozowym sandaleczkom z adidasa i malej kupilam i powiem wam ze ewidentnie lepiej jej sie chodzi bo sa lzejsze, a dostalysmy 3 pary clarksa.
![]() |
#1712 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pop a Ty jak lubisz kosmetyki z górnej półki to z tych naturalnych też takie są.Bardzo fajne i bardzo drogie ![]() Nie kupowałaś,bo pojęcia my jeszcze nie miałyśmy,że takie są.Dobrze,że się wzięli za to i nagłośnili sprawę z tym dobieraniem rozmiarów. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja m.in. dlatego chciałam coś dla lenki z sorayi, bo wiem, że stabilne i przyjemne w użyciu a z tymi pampersami to sama nie wiem, chyba se te 3 dni za dużo łyknęła, bo jak dokładnie oblukałam, to wygląda mi, że jeszcze dobre są. Dziś już nie przesiurała. Zobaczymy dalej, najwyżej kupie jedną pakę "5" i zobaczę, zmarnować i tak się nie zmarnuje. I znów ładnie spała w nocy, coś tam sobie kwękała, ale nie wstawałam do niej ANI RAZU ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- i strasznie tu pusto ![]() a gdzie mrówa, linsday, ferrou, drcron wyłazić piczki i pisać co u was
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-05-12 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Wpadam do was po ciężkiej nocy
![]() ![]() ![]() No i lekarz stwierdzil, ze to infekcja wirusowa przewodu pokarmowego. Nie kazał dawać zadnych leków prócz probiotyku 2 razy dziennie i DIETA. Nie zmuszać jej do jedzenia, jak się przegłodzi to się nic nie stanie- tak twierdzi. Mleko jesli juz to podawać częściej a w małych ilosciach i rzadsze- mniej miarek. No i dużo pić... Może wezmę dziś opiekę. Zobacze jak się mała będzie czula jak się obudzi. No własnie laski- gdzie się chowacie. Lind- ja chcę spotkanko ale teraz to odpada ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Evitka- a jak Ty to robisz, że z taką bandytką tyle czasu dajesz radę na necie siedzieć?? ![]()
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asia oby jak najszybciej Wercia do zdrowia wróciła. Rzeczywiście pusto tu dzisiaj. Głowa mi pęka od samego rana,a tż nie ma co by to pomógł ![]()
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
a gdzie wy wyliczacie ten rozmiar??
oby wercia wyzdrowiala jak najszybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
asiulek bardzo mi przykro
![]() ![]() bo my tak, rano jak się obrobię ze wszystkim (po 7 z reguły) to młoda jeszcze rześka, całą noc zabawek nie widziała, a ja kompa odpalam i sprawdzam co u was na szybko, a ona lata w okół mnie, potem już na mnie wisi to już nie ma kompa. Potem ona idzie spać ok.9.30, to ja znów do kompa, czasem po przy po południowej drzemce, i ostatnio wieczorem. Jak sprzątam czy coś robię domowego,to nie mam czasu, ale tak to czytam na bieżąco w miarę. I pamiętajcie, że ja nie gotuję (tylko młodej) A wczoraj miałam dzień dobroci od innych, bo młoda 2x była na spacerze beze mnie
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
Ja wg tego wyliczonego rozmiaru przez all kupiłam staniki, jestem ciekawa czy będzie ok jak przyjdą.
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
asia u nas od wczoraj to samo!!!
mala w dzien 6 kup zrobila, i goraczka;/ lekarka mowi ze gardlo cos nie tak i ZNOWU dala antybiotyk, ale gop kurcze ni ewykupilam i nie wiem czy dobrze robie...moze powinnam? ![]() rano zrobiula 3 kupki i miala goraczke poszlam do lekarza, potem moja mama z nia zostala ja pojechalam do lodzi bo niby bylo okl, goraczka minela i przeszlo wszystko ale wieczorem znowu 3 kupy byly i goraczka...
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Asiulek - dużo zdrówka dla pięknej Werci. Biedaczka mała.
Młoda - Madzia podała linak do strony na której się to wylicza. Cytat:
Bez przesady jak mogę to kupiję tańsze. Dla mnie cena nie jest wyznacznikiem. Ja przec całe życie nie miałam kłopotu z cerą, ani w okresie dojrzewania ani potem. Zwykle się nie malowałam nawet kremów nie używałam. A teraz po tej ciąży jakoś mi sie zmieniło , jakieś plamy, jakieś wypryski, cera troche bardziej sucha. Więc szukam jakiś dobrych kosmetyków coby ją oddnowić. Pochodziłam do kosmetyczki ale muszę mieć też coś na codzień.
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
miałam zdać relacje z przejażdzki rowerkiem, a więc mały zadowolony, ja w sumie też, dość wygodnie się jeździ, koła ma piankowe więc dziury chodnikowe niegroźne, takie małe zakupy w koszyku z tyłu przewiozłam. 30 min zajęło mi skladanie tego rowerka. Mały nie trzyma nóżek na tych stopkach tylko woli albo na pedałach, albo na błotniku przedniego koła
![]() No i kolejna niechlubna umiejetność mego synka włancza mi piorun jeden piekarnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u nas na zebraniu o wynikach wczoraj ani słowa - celem spotkania rodziców i wychowawcy była ocena współpracy między nami, czy jest dobrze, czy mogło by być lepiej, itp. I pytaja nas o to na koniec podstawówki? Gdybym wiedziała, że po to zmianiałam plany służbowych delegacji w tym tygodniu, to bym wczoraj do szkoły nie szła. A tak tylko zapłaciłam kasę za bal szóstoklasistów i się godzinę wynudziłam. U nas wyników testów tez jeszcze nie ma - ja pisałam o wynikach testów próbnych, ale te finalne też napisał dobrze, bo następnego dnia po testach w szkole kupiłam Gazetę Wyborczą i sprawdziłam co ten mój synuś wypocił. Dziś rano przed pracą zrobiłam review całej komody z Oli ciuszkami - wczesną wiosną kupiłam jej wielką pakę na All (na 2-3 latka), no i drugą zamówiłam u Madziwni. Niestety jak wszystko przejrzałam, to wcale za dużo mi tego nie zostało bo wyglądają te ciuszki na małe. Ostatnio moje dziecię sporo urosło, i w górę i wszerz ![]() ![]() Asiulek - ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
no wyszlo mi 60K przciez to jakas masakra...
co do piekanika to ciesze sie ze my te kurki mamy takie chowane tylko ze jak sie je wyciagnie to sa mega atrakcyjne bo na czerwono maja podsietlenie tatus przyniosl stoil synkowi tylko nie pomyslal ze moze byc za wysoki i teraz nogi trzeba bedzie skracac.... a i babel zaczal sam troche chodzic ode mnie do tezeta idzie sam... ![]() wczoraj przyszedl nam nocnik ale poki co jeszcze nie ochrzczony babel na chwile usiadzie i zaraz chce zchodzic... |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurków mi na szczęcie nie przekręca bo sa zamontowane na płycie, na górze, ale zaczyna ściagać różne rzeczy z blatów w kuchni, stołu, więc niestety trzeba uważac. Zwłaszcza na żelazko bo mam taki głupi nawyk, że zostawiam je do wystygnięcia na blacie kuchennym, a mała ostatnio juz złapała za sznur. Dobrze, że zdążyłam ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
kurka takiego rozmiaru to nawet na all nie ma;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Rozeznanie
|
Bóg raczy wiedzieć. Lekarka mi jej nie mierzy bo nie widzi potrzeby. Ostatni wpis z wagą i wzrostem mam z grudnia. Ubranka nosi 92-98, ale tylko takie luźniejsze. Nexty są np dla Oli za szczupłe, zresztą oni mają zawyżoną rozmiarówkę. Sukienkę na niedzielną komunię ma na 98, rajstopki kupuję na 92, buciki nosi rozmiar 21 domowe, 22 podwórkowe Bartki.
Mama mi mówiła, że w parku ludzie pytają, czy jeszcze nie mówi bo wygląda na 2 lata a gada byle jak...
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-05-12 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Dusiaczku - 14 kg to chyba dużo
![]() Madzia - moja też włącza mi piekarnik. Ale wzięliśmy na sposób bo jak się tam w środku pali się światło to ją już nie interesuje piekarnik i nie kreci pokrętłami. Więc zapalam światełko i mam spokój. Wysałałam TZ do domu coby sprawdził jak babcia ubrała moje dziecko ![]() ![]()
#1729 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za słowa otuchy
![]() Darusia- zdrówka dla Oliwki.
#1730 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj byłam w lumpku, i była cudna sukienka z NEXTa jeansowa na regulowanych cienkich ramiączkach, taka na dole bombka, chciałam dla którejś kupić, ale no jednej rzeczy potem tak wysyłać to sie nie opłaca
![]() ![]() W tv pokazywali uzyteczne gadzety i był podróżny nocnik, fajna sprawa, bo ja pamiętam jak Eryk załatwiał się na nocnik i było trzeba z nim wszędzie jeździć ![]()
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To rzeczywiście duża Oleńka jest.Pobiła nawet Julke Drcron. I bardzo dobrze,bo babcia przegina ![]()
![]() |
#1732 | |
Rozeznanie
|
No i co ja mam zrobić, rośnie jak na drożdżach i w końcu wyrośnie na grubaskę
![]() ![]() Konrad był podobny, 1 kg lżejszy w jej wieku, za to teraz zrobił się wysooooki i szczupły. Jak był mały musiałam mu kupować spodnie dla starszych dzieci i skracać nogawki.... coś takiego http://allegro.onet.pl/6171-nakladka...597525556.html włożył kiedyś Konrad na głowę i nie mógł zdjąć bo z drugiej strony ten plastik ma ostre krawędzie. Mały płakał, ja też, ale ze śmiechu. Dobrze, że TŻ był wtedy w domu, przeciął nakładkę sekatorem. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
86 to "akuratny" rozmiar dla wieku naszych dzieci. Się dziś rozpisałam -wracam na trochę do pracki, nie wypada się tak obijać. Oczywiście będę tu stale zaglądać ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-05-12 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Dusia a co lekarz mówi?jeśli nie widzi nic złego w Oli wadze to chyba nie ma co się przejmować.Słodyczy mała nie je,wcina owoce to niech to je.Może tak jak brat się pózniej "wyciągnie".Wcale nie musi być przecież grubaską.Uważaj na co to mała je i tyle.
#1734 |
Zakorzenienie
|
A moja nadal 74 nosi :/ i czasem jej za duze
![]()
#1735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | ||||||
Rozeznanie
|
witam, dziecko spi wiec chwila luzu, dzisiaj rano go ostrzygłam
![]() maszynką na 18mm ![]() ![]() jak wstanie idziemy do lekarza zwazyc zmierzyc itp Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas to albo 15stopni albo od razu30 grrr nie moze byc normalnie z 23-24 Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój tesc to nawet skarpetki na spodnie małemu zaciąga zeby go nie zawiało ![]() dusiaka to masz duża córe ![]() my narazie ubranka na 80 i 86 niektóre, kurcze Bartus na mojej wadze to nawet 10kg nie wazy.... zobaczymy jak u doktorki bedzie, ale to zywe srebro i do tego przemiana materi po tatusiu ![]() asiulek biedna Wercia, ja to bym spanikowała napewno i do szpitala w nocy jechała duuuuzo zdrówka dla niej oby szybko doszła do siebie
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie zmierzysz jej sama? Ja stawiam dziecko przy ścianie i mierzę
#1738 |
Rozeznanie
|
moja tez 74 nosi. czasem leginsy 0-3 nawet a body 3-6
![]() Asiulek zdrowka Werci ![]() ![]() ja też nie cierpię upału. w tamte wakacje tak jak bao siedzialyśmy prawie całe lato w domu, wszystkie okna, balkon pootwierane a i tak było gorąco. do lasu mamy dalekoa cien to tylko tupod krzaczkiem mozna znalezc ale już niedługo z tż jedziemy i z małą na działkę nad jezioro. ciekawe jak mała będzie się zachowywać w jeziorze, można jej będzie, i bez pampersa czy w tych specjalnych? czysta woda jest i bardzo ciepła zazwyczaj bot małe jezioro dość. może któraś z was jest z okolic Łęcznej, bo niedaleko tam mamy działkę? ![]() Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-05-12 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | ||
Zakorzenienie
|
Asiulek zdrówka dla Werci
Cytat:
Zosia wczoraj nauczyła się włączać piekarnik i co chwile sprawdzam czy nie włączony dobrze że od gazu mamy obok palnikow to nie sięga jeszcze Cytat:
![]() Zosia waży nie całe 10 kg, a ubranka na 86 nosi. Jade dzisiaj na zakupy, Zosi musze kupić w h&mie kapelusik, ostatnio oglądałam taki w kwiatuszki chyba, jakieś cieniutkie spodnie, może spodenki. Zobaczymy czy coś bedzie. Pop- i jak babcia Oliwke ubrała? ![]()
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.