Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 21:48   #3811
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi mamy karmiące mm tylko - trzymacie się regularnych godzin - co 3-4 godziny czy jak? bo ja się boję ze jak przejdę tylko na butlę to on dalej będzie jadł mniej a częściej. no ale pzrecież nie będę go butlą co godzinę karmić

ja też niby 6 godzin rodziłam bo oni liczą od zaczęcia rozwarcia jakoś mi policzyli od 15 a ja bóle takie mocne miałam od dnia wcześniej od 14 dziś liczyłam to 31 godzin hehe no ale poród 6

aha - ja też zrobiłam niespodziankę na porodówce hehe
karmi się na żądanie
pisze sobie godziny i ilość ml,
no i generalnie to wychodzi, że pije teraz 120 ml co 3-4 h w dzień
chociaż dzisiaj piła co 2h po 60ml

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a masz z kim malutka zostawic???
jak wrócę do pracy to mała pójdzie do żłobka,
może na początek poszukam opiekunki
Stary 2011-05-12, 21:56   #3812
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Anessa - się nameczyłaś, też miałam krzyżowe to wiem co to znaczy. Opis super na koniec aż się wzruszyłam

przedwczoraj w przychodni moją uwagę przykuła jedna Pani doktor i tak się jej przygladam raz i drugi i myśle że skądś babkę kojarze. A tż sie patrzy na mnie i się uśmiecha. Po chwili sobie uświadomiłam, że ona poród odbierała i mnie cieła a potem szyła .... aż mi się momentalnie gorąco zrobiło

pampers 2 to już dawno z pupy zjeżdżał , Happy 2 też już małe się robią

trochę stęka i się pręży, ale jak bąki pójdą to jest spokój

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

kupki zawsze szły gładko, bez większych problemów...

u mnie właśnie burza
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 22:01   #3813
patrycja_22
Rozeznanie

Anessa super, że już jesteś Nino śliczny a opis porodu najlepszy jaki czytałam

izabela fotka z wczoraj świetna

Dzisiaj stwierdziliśmy z tż że trzeba dopompować koła w wózku. Tż pompował pompką elektryczną. Skończył i koła super i po pół godziny siedzimy w pokoju a tu nagle taki huk Polecieliśmy sprawdzić co się stało no i jedna dętka pękła za mocno tż napompował i ją rozerwało. Tak więc dzisiejszy spacer był z marsupi bo dętkę kupimy dopiero jutro

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 22:05   #3814
traicionera
Zakorzenienie

w takich sytuacjach marsupi jest niezbędne
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 22:11   #3815
agus87
Zakorzenienie

takn sie zastanawiam czy nie kupic tego nosidelka
ale to "marsupi" jest okropnie drogie
a jak z tymi na allegro w okolicach 60 zl ?
Stary 2011-05-12, 22:15   #3816
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
a to moj Michas
super chłopaczek

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
przygodowy miałaś ten poród
a Nino piękny

my właśnie wróciłyśmy z echa serca.
Niby wszystko ok, ale zastawka się trochę nie domyka, przez co serduszko trochę za szybko bije , lekarz mówi, ze może z tego wyrosnąć, ale za pół roku następna kontrola
co Ty się wkręcasz???
przecież to nie przez Ciebie
ja całą ciążę popalałam i mały na szczęście zdrowy, czasami jak łapie tego nerwa, to się śmiejemy, że ma syndrom odstawienia nikotynowego, bo od porodu nie zapaliłam ani jednego i nikt w naszym towarzystwie nie pali, nawet mój ojciec wychodzi na dwór

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
W ogole się dziś wkurzyłam, że aż mi ręce opadły
normalnie bym chyba zabiła

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj tak złapało słoneczko że leżę i kwiczę bo mi się ramiona spaliły na spacerze,komicznie wyglądam
może nie będzie padać

a ja w ciąży robiłam takie porządki, żeby w szafie zrobić miejsce i teraz nie wiem gdzie mam bluzki na ramiączka wszystko zimowe mi zostało, muszę zrobić porządki jak mi Niunio da

Eirene normalnie jak czytam o Twoim karmieniu, to jakbym o sobie czytała, mam to samo, w nocy je pięknie z piersi a w dzień się szarpie, też dopiero zasnął, o 19 30 zjadł cyca plus 90ml mm i od 21 znowu głodny dostał cyca i zjadł 40ml mm teraz usnął,

u nas jeszcze nie pada, ale duchota niesamowita, cała się kleję, małemu też chyba gorąco dlatego taki marudny

idę spać póki maly śpi
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 22:21   #3817
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jestem ciekawa kiedy moja zacznie tak robić,
do tej pory była bardzo rzadko noszona,
czasami mi się wydaje że nie za bardzo to lubi
no to nic tylko się cieszyć, zazdorszczę moja już bardzo wie jak rączki smakują, a najbardziej moje. będę niedługo wyglądac jak pudzian

Cytat:
skad ja to znam....tylko znikne z pokoju a Michal juz ma oczy otwarte i ryk a wez sprobu nie wziasc na rece.to zrobi taka awanture ze glowa mala cwaniaczek maly...musze go oduczyc tego....ale to wszystko wina tz bo on tylko steknie i juz leci brac na rece a ja za chwile sie garba dorobie jak quasimodo czy jak mu tam
moja w dzień teraz to głównie leży w wózku cały dzień w ogrodzie ale wieczorem dostaje jakiegos małpiego rozumu i nic tylko ręce ją uspokajają, drze się jakby ją ze skóry obdzierali jak się jej nie weżmie.terrorystka mała

Cytat:
dzięki
trzymam kciuki za pogodę w weekend
wstaw jakieś fotki Malwinki, bo teraz już pewnie w ogóle pannica jest
wstawię może już ze chrzcin mojego Aniołka z czerwonymi różkami

mordka u nas tez tak było, 4dni kupy nie było ale baki szły także spokojnie było bez płaczu. gorzej jakby nie prykała w ogóle
no i kupa poszła w końcu taka że łojjj wynagrodziła nam te dni z nawiązką

to marsupi super sprawa ale za drogi koks jak dla nas zastanawiam się nad jakimś zwykłym nosidle z all
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 22:24   #3818
madzik2221
Zakorzenienie

wogole dziewczyny to jak ubieracie szkraby w taki gorac w dzien i do spania? bo jak mnie spotkaja takie upaly to ja zielona bede

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 22:24   #3819
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
hej mamuski
Oto ta ostatnia, marnotrawna z mamus
A oto nasz skarb
slicznego masz skarba
wiecie co wszystkie porody sie czytalo z zaciekawieniem,
zanim sama urodzilam lzy sie krecily w oczach ze ktos juz to ma za soba i w ramionach bobasa,
kiedy bylam po porodzie łzy sie krecily bo wspomonalam wlasny porod,
a opids porodu Aessy powoduje ze lzy sie kreca bo minal etap ciazy , oczekiwania, zycia od usg do usg, i jej porod domknal drzwi
eh milo wspomniec

Cytat:
Wiecie moze czy w smyku są lezaczki bujaczki - bo mam kupon 20% i nie wiem czy jest sens jechac czy zamowic na all.
sa ale raczej na all i tak taniej bedzie
plus jest taki ze mozesz dotknac
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 22:30   #3820
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no to nic tylko się cieszyć, zazdorszczę moja już bardzo wie jak rączki smakują, a najbardziej moje. będę niedługo wyglądac jak pudzian

moja w dzień teraz to głównie leży w wózku cały dzień w ogrodzie ale wieczorem dostaje jakiegos małpiego rozumu i nic tylko ręce ją uspokajają, drze się jakby ją ze skóry obdzierali jak się jej nie weżmie.terrorystka mała

wstawię może już ze chrzcin mojego Aniołka z czerwonymi różkami

mordka u nas tez tak było, 4dni kupy nie było ale baki szły także spokojnie było bez płaczu. gorzej jakby nie prykała w ogóle
no i kupa poszła w końcu taka że łojjj wynagrodziła nam te dni z nawiązką

to marsupi super sprawa ale za drogi koks jak dla nas zastanawiam się nad jakimś zwykłym nosidle z all
jak laleczka pewnie będzie wyglądała

te z allegro to są dla trochę starszych dzieci

marsylia-zastanawiałam się, gdzie ja jeszcze coś z sówkami widziałam, a teraz patrze, ze sama zamówiłam takie bodziaki
http://allegro.pl/body-z-krotkim-rek...589210744.html
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-12 o 22:31
Stary 2011-05-12, 23:03   #3821
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

Kupuje sie taki woreczek - prosto sie go zaklada wiec dasz rade. W aptece kazdej bedzie. A potem przelewasz do probowki z danej przychodni.

W ogole się dziś wkurzyłam, że aż mi ręce opadły
Mam wynik tsh małego dzwonię do poradni. Już jak dzwoniłam w poniedzialek to mi powiedzieli ze malego za szybko skierowano na to tsh ze powinien miec 4 a nie 2 tyg i ze to badanie pewnie na nic, ale zeby zadzwonic i podac wartość. Myslalam, ze przez to ze maly ma jeszcze hormony ode mnie to jego tsh bedzie bardzo niskie a tam 10,4. Dzwonie do poradni podaje wynik, kobieta tez sie zdziwila ze taki wysoki, ale mowi do mnie czy nie robilam tego przez laboratorium brussa. Patrze na wynik a tam faktycznie jest ich pieczatka, a ona na to ze to laboratorium zawyza wyniki i zaden lekarz nie bedzie diagnozowal na jego podstawie
No zesz kur**
i muszę jeszcze raz malego za 2 tyg kluć jechać z nim do akademii, a jak byliśmy teraz do dwie lekarski się męczyły zeby pobrać mu krew i tak strasznie płakał - wszystko na marne
Poza faktem ze na podstawie wyników z tego laboratorium przypisywano mi euthyrox przez pół ciąży.
No i pytam po jaką cholerę przychodnia ma podpisaną umowę z takim laboratorium ??
uff, dzięki, bo nie wiedziałam, jak się za to zabrać

co za laboratorium beznadziejne jakieś i jeszcze w przychodni o tym wiedzą, a tam kierują

traicionera, na pewno będzie dobrze i nie myśl nawet, że to przez Ciebie!

aja, gratulacje dla superzdolnej córy! szkoda, że wojewódzkiego etapu w tym roku nie ma, oj szkoda

śliczne dzieciaczki wszystkie, to body Michasia z myszką miki superowe

my dzisiaj zaliczyliśmy już spacerek w chuście, mały spał słodko wtulony we mnie, ach coś cudownego, będę mogła wreszcie zajrzeć do rossmana krem sobie kupić, bo z wózkiem nie da rady a jak mężowi coś zlecę, to kupi nie to, co trzeba niestety...

zmykam spać!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 23:11   #3822
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
uff, dzięki, bo nie wiedziałam, jak się za to zabrać

co za laboratorium beznadziejne jakieś i jeszcze w przychodni o tym wiedzą, a tam kierują

traicionera, na pewno będzie dobrze i nie myśl nawet, że to przez Ciebie!

aja, gratulacje dla superzdolnej córy! szkoda, że wojewódzkiego etapu w tym roku nie ma, oj szkoda

śliczne dzieciaczki wszystkie, to body Michasia z myszką miki superowe

my dzisiaj zaliczyliśmy już spacerek w chuście, mały spał słodko wtulony we mnie, ach coś cudownego, będę mogła wreszcie zajrzeć do rossmana krem sobie kupić, bo z wózkiem nie da rady a jak mężowi coś zlecę, to kupi nie to, co trzeba niestety...

zmykam spać!
no to teraz czas zapoznać Krzysia z Nadią
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-12, 23:20   #3823
bosti
Zadomowienie

Anessko witaj kochana
ło matko nie wyrabiam ostatnio z wizażem - za dużo tu się już dzieje jak wszystkie mamuśki rozpakowane ledwo nadążam z czytaniem, a żeby coś napisać, to już czasu i sił brak

Castia normalnie jakbym o mojej czytała - też ostatnio nauczyła się okrutnie krzyczeć, żeby na rączki brać i nosić. dziadkowie rozpieścili na szczęście zaczęła tolerować marsupi, ale w domu raczej w nim marudzi i sprawdza się na spacerach.

kupiłam Anice zawieszkę smoka z lamaze, potrafi się nim dość długo zachwycać, czasami aż piszczy a od dziadków dostała już na dzień dziecka matę gimnastyczną też lamaze - na razie wytrzymuje tylko parę minut, mamie się chyba bardziej podoba niż córeczce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12052011459.jpg (146,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12052011460.jpg (135,0 KB, 52 załadowań)

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 00:27   #3824
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też niby 6 godzin rodziłam bo oni liczą od zaczęcia rozwarcia jakoś mi policzyli od 15 a ja bóle takie mocne miałam od dnia wcześniej od 14 dziś liczyłam to 31 godzin hehe no ale poród 6

Anessa kochanie witajcie ze ślicznym Adriano
No poród miałaś ciężki współczuję ale dzielna jesteś dałaś radę
ale przyznam że czytałam z zaciekawieniem twój opis i... uśmiałam sie trochę szczególnie z położnej krótkie palce dobre

aha - ja też zrobiłam niespodziankę na porodówce hehe
ja mialam skurcze od 19, mocne od 22, bylismy o 23 na porodowce a Franek urodzil sie przed 5. wiec tez kolo 6 godzin - masakrycznej meki
A niespodzianki nie zrobilam - albo nikt mnie nie uswiadomil nawet.

Odkrylam sposób na kolki małego.
Najprawdopodobniej nie jest to kwestia mojego jedzenia, ani jego niedojrzalego ukladu pokarmowego - a nawet jesli to jest szansa na wyeliminowanie wiekszosci problemow w ciagu dnia.
Mały łykał za dużo powietrza, karmiłam go na leżąco. Teraz karmię na siedząco i on też jest wtedy bardziej w pionie no i w czasie karmienia pionizuje jeszcze z 2 - 3 razy. No i tak jak ostatnie 3 dni to byl horror tak teraz maly zasnal pierwszy raz od tygodnia wieczorem bez placzu i skrecania się z bolu.

Mam nadzieje, ze to to i stan się utrzyma

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 07:28   #3825
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
kupiłam Anice zawieszkę smoka z lamaze, potrafi się nim dość długo zachwycać, czasami aż piszczy a od dziadków dostała już na dzień dziecka matę gimnastyczną też lamaze - na razie wytrzymuje tylko parę minut, mamie się chyba bardziej podoba niż córeczce
kurcze co wy robicie zeby dziecko widzialo zabawki bo mj w hustawce nie polezy a w lozeczku t widzi tylko karuzele ale ona jest za wysoko zeby lapac..
Stary 2011-05-13, 07:41   #3826
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Mozesz mi przyblizyc twoj przypadek?? Jak musialas im zwrocic pieniadze??
Byłam na zwolnieniu całą ciążę i brałam pieniądze z ZUSu i na koniec lekarz wystawił mi zwolnienie do 3.03, a ja urodziłam 01.03 no i musiałam im oddać 170 zł z tego co mi niby wypłacili

Cytat:
a od dziadków dostała już na dzień dziecka matę gimnastyczną też lamaze - na razie wytrzymuje tylko parę minut, mamie się chyba bardziej podoba niż córeczce
Hah fajne
Mi się dzisiaj w nocy film urwał pierwszy raz w życiu. Wzięłam małego na karmieniu po 2 w nocy, za chwilę otwieram oczy a tu po 3...i w ogóle nie miałam świadomości, że spałam...
A wczoraj miałam przygodę ze strażą miejską, pojechałam z mamą na rynek, zatrzymałam się za linią, za którą można się zatrzymywać i jeszcze między samochodami, żeby nie było, wracam a tam wezwanie do wyjaśnienia...już 3 raz. Okazało się, że niby wjechałam kołem na pas zieleni....tyle, że tam zieleni nie ma tylko wydeptane chwasty..., ale na szczęście był znajomy strażnik i wrzucił wezwanie do niszczarki. Wkurza mnie ta straż, zamiast pilnować kto śmieci wyrzuca ludziom pod domy na osiedlach to łapią za parkowanie jak parkingów nie ma...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 08:05   #3827
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
moje dzicie juz zasnelo,wypilo troszke mleczka z cyca i kimnal,ciekawe na jak dlugo.
oczywiscie nie obylo sie bez szarpania.juz mnie tak bola brodawki ze czasami mam dosc zastanawiam sie czy nie zaczac go dokarmiac bo to jedzenie co 2 godz.mnie dobija i nic nie moge zrobic
ciekawe co na to mooje cycki
ja stwierdziłam że jakbym karmiła tylko piersią cały dzień to bym miała cycki zmasakrowane... no na pewno nie obyło by się bez szkody dla nich gdyby mały wisiał non stop cały dzień...

Cytat:
dziś w przychodni jeden pan myślał, ze Nadia ma już 3 miesiace
znowu na mnie jakaś baba głupia gadała w tramwaju, ze młoda matka, ze jej córka to starsza była, jak dziecko urodziła, wole sobie nie wyobrażać, co by było, gdybym urodziła w wieku np 22 lat, wtedy to by mnie pewnie na pogotowie opiekuńcze wysyłali
u mnie to standard jak ktoś widzi małego to pyta to ile on ma - 3 miesiące? jak mówię że miesiąc a teraz miesiąc i pół to w szoku są ludzie duży chlopak mi rośnie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kurcze znam to, moja pepowina razy 3 na szyi, też ją zawracało, ale z pomocą położnych dałam radę wypchnąć.
u mnie gdyby nie ta pomoc polożnej to musieliby vacum użyć i mimo że mały pepowiną nie był okręcony to i tak się cofał, nie chciał wyjść uparciuch

Cytat:
karmi się na żądanie
pisze sobie godziny i ilość ml,
no i generalnie to wychodzi, że pije teraz 120 ml co 3-4 h w dzień
chociaż dzisiaj piła co 2h po 60ml
aha dobrze wiedzieć bo wkurza mnie teściowa ostatnio do mojej mamy gadała że jak butlą dokarmiam to powinnam na godziny karmić.
a mi się wydawało tak jak ty mówisz - po prostu żeby na dobę zjadł tyle ile trzeba mniej więcej. ale mam nadzieję że będzie jadł conajmniej co 2 godziny heh

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dzisiaj stwierdziliśmy z tż że trzeba dopompować koła w wózku. Tż pompował pompką elektryczną. Skończył i koła super i po pół godziny siedzimy w pokoju a tu nagle taki huk Polecieliśmy sprawdzić co się stało no i jedna dętka pękła za mocno tż napompował i ją rozerwało. Tak więc dzisiejszy spacer był z marsupi bo dętkę kupimy dopiero jutro
a jaaa padałabym na zawał

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Eirene normalnie jak czytam o Twoim karmieniu, to jakbym o sobie czytała, mam to samo, w nocy je pięknie z piersi a w dzień się szarpie, też dopiero zasnął, o 19 30 zjadł cyca plus 90ml mm i od 21 znowu głodny dostał cyca i zjadł 40ml mm teraz usnął,
no duże chłopaki to i dużo zjeść potrzebują ale nie chcę wiedzieć jak by wyglądały nasze piersi po całym dniu siedzenia z małym na cycku...
ba - gdyby chociaż jedli to ok a to poje 5-10minut i potem zaczyna się szarpanie...

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
slicznego masz skarba
wiecie co wszystkie porody sie czytalo z zaciekawieniem,
zanim sama urodzilam lzy sie krecily w oczach ze ktos juz to ma za soba i w ramionach bobasa,
kiedy bylam po porodzie łzy sie krecily bo wspomonalam wlasny porod,
a opids porodu Aessy powoduje ze lzy sie kreca bo minal etap ciazy , oczekiwania, zycia od usg do usg, i jej porod domknal drzwi
eh milo wspomniec
dokładnie wzruszające to

Cytat:

ale świetne to cuś dla dzieci które na brzuchu nie lubia (jak mój synek) to by było fajne

Cytat:
Odkrylam sposób na kolki małego.
Najprawdopodobniej nie jest to kwestia mojego jedzenia, ani jego niedojrzalego ukladu pokarmowego - a nawet jesli to jest szansa na wyeliminowanie wiekszosci problemow w ciagu dnia.
Mały łykał za dużo powietrza, karmiłam go na leżąco. Teraz karmię na siedząco i on też jest wtedy bardziej w pionie no i w czasie karmienia pionizuje jeszcze z 2 - 3 razy. No i tak jak ostatnie 3 dni to byl horror tak teraz maly zasnal pierwszy raz od tygodnia wieczorem bez placzu i skrecania się z bolu.

Mam nadzieje, ze to to i stan się utrzyma
ja tak robię teraz i jest ok małemu się nawet w trakcie jedzenia odbija

mój Oli robi kupę właśnie bo się skupia a ja mam chwilkę hehe
dziś mieliśmy tylko 2 pobudki o 2 i o 5 no i obudził się na dobre o 7.20 zjadł butlę 130ml aż i robi kupsko teraz

Tity nieźłą miałaś nockę
ja nieraz wstaję w nocy mały płacze stęka a ja myślę o co mu chodzi przecież jadł dopiero co - a okazuje się że to juz 3-4godziny minęły albo że mi się sniło że go karmiłam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-05-13 o 08:08
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 08:53   #3828
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
hej mamuski
Oto ta ostatnia, marnotrawna z mamus

troszke czasu zajelo mi ogarniecie sie - tak naprawde caly czas sie ogarniam ale dzis jest lepiej niz w poprzednie dni, wiec pisze

Moj osttni post wspominal o bolach krzyza...
Tia....

......

A oto nasz skarb

Anessa super opis porodu dzielna mamuśka z ciebie Adriano śliczny jak z obrazka

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hah, ZUs jest boski po prostu Ja musiałam im zwrócić pieniądze, bo urodziłam 2 dni wcześniej niż miałam w karcie wpisane...

taaa oddajmy hołd naszemu za✂✂✂i.... zusowi, mi zatrzymali wypłatę ostatniego zasiłku bo musiałam im zwracać kasę za 11 dni i kasę dostałam dopiero po miesiącu

madzik Michał cudny

traicionera wszystko będzie dobrze Nadusie to twarde babki są

marsylia niczego lepszego bo naszej służbie zdrowia nie można się spodziewać co do leżaczków to w Katowicach i Sosnowcu są w Smyku ale Krusiak ma rację na allegro powinnaś dostać taniej

Iza nie zazdroszczę sytuacji w pracy

Cytat:
jestem ciekawa kiedy moja zacznie tak robić,
do tej pory była bardzo rzadko noszona,
czasami mi się wydaje że nie za bardzo to lubi

moja też nie za bardzo na rączkach lubi wisieć a jak już to odpowiada jej tylko pozycja pionowa i ślinienie mamy ramienia

Cytat:
wiałam się, gdzie ja jeszcze coś z sówkami widziałam, a teraz patrze, ze sama zamówiłam takie bodziaki
http://allegro.pl/body-z-krotkim-rek...589210744.html

boskie chyba młodej też takie zamówię chociaż bodziaków u nas pod dostatkiem

Cytat:

też mamy tą mate tylko boje się jeszcze kłaść na nią nadie bo główkę trzyma tylko przez chwilkę ale dziś wypróbujemy powiedz mi prałaś ją ??

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 09:00   #3829
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

witam w piątego 13-go

Byliśmy wczoraj na szczepieniu,Ogólnie wszystko oki.Tymek po 6 tyg waży 5700 (ze szpitala wychodził jak miał 3460).Dobrze mu przy tej piersi.Butlą chciałam go dokarmiać,ale wypija 2 razy dziennie maks 60ml.

Przez kilka dni Tymek po kąpaniu zamiast iść spać to lezy sobie w łóżeczku od 20 i gapi się na wszystkie możliwe strony i zasypia ok 22 a nawet po.Cicho lezy,nie biorę go ,sam zasypia.W dzień też fajnie śpi.Pomiędzy spaniami baraszkuje 2 godz.
Teraz jest piekna pogoda,więć prawie cały dzień spędzamy na podwórku.

miałam jechać do domu na 3 tyg,ale Zosia ma piknik rodzinny w przedszkolu 4 czerwca(dzień mamy,taty i dziecka razem ),więc zostajemy.zOSIA dostała wierszyk na przedstawienie.Teraz ciepło to ciągle te przedszkolaki gdzieś jeżdzą i chodzą,wiec szkoda mi było żeby opuszczała przedszkole.

Eirene u mnie to samo,nie dają małemu 1,5 mies.Zawsze więcej
ego ale Twój maluch ma bogate menuTrochę tego mleka trochę tego
anessa gratki

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 09:46   #3830
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dziewcznyny a oprocz aktu urodzenia wysylalyscie jeakis wniosek do firmy o udzielenie urlopu maciezynskeigo ??? bo mi szefowa dzwoni zebym sie skontaktowala z ksiegowa to ona mi podyktuje co mam napisac???
Stary 2011-05-13, 10:11   #3831
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
wogole dziewczyny to jak ubieracie szkraby w taki gorac w dzien i do spania? bo jak mnie spotkaja takie upaly to ja zielona bede
W dzień body na krótki i nic więcej.
Na noc zakładam kaftanik z długim i śpiochy, bo jednak w nocy chłodniej.

Prunell dzięki

Bosti mina bezcenna

Basia nawet dziś dała pospać. Ciekawe co będzie w dzień.
na spacer nie pójdę bo pogoda

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

moje dziecko na bank przechodzi skok.
własnie doczytałam, ze dzieci urodzone 2 tyg pozniej mogą przechodzić skok wcześniej. a młoda dwie noce z rzedu dała popalic, wczoraj miałysmy pierwsze łzy. a dwa dni temu się uśmiechnela do mnie, myslałam ze mam omamy, ale dzis sie przekonałam, ze nie.

sorki ze tak nie po polskiemu, ale młoda mam na rekach

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:15   #3832
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Michalek dziekuje wizazowym ciociom za komplementy

moje dzicie juz zasnelo,wypilo troszke mleczka z cyca i kimnal,ciekawe na jak dlugo.
oczywiscie nie obylo sie bez szarpania.juz mnie tak bola brodawki ze czasami mam dosc zastanawiam sie czy nie zaczac go dokarmiac bo to jedzenie co 2 godz.mnie dobija i nic nie moge zrobic
ciekawe co na to mooje cycki
Michalek sliczniyutki
Mnie lekarz przepisal te masc diprobase do calego ciala ...no i zon=baczymy i mowi zebym smarowala ta mascia ze sterydami ze pomoze i nic nie bedzie,bo skutek uboczny jest od dlugotrwalego stosowania i szybko dziecko sie cofnie wszystko...juz sama nie wiem narazie poki co nie smaruje ta mascia tylko wczooraj diprobase
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:30   #3833
szymelka
Rozeznanie

Witajcie drogie mamusie po dłuuugim czasie!!

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH DZIELNYCH MAM I ICH MALEŃSTW !!!!

TYYYLE napisałyście, że szok, chyba przez miesiąc tego nie nadrobię, zwłaszcza, że mało czasu spędzam teraz w domu przed komputerem.
Nie było mnie troszkę, bo jeździliśmy po rodzinie. Wszyscy niestety daleko mieszkają, a były okazje, święta i majówka, więc ruszyliśmy w trasę i tak nasza Lenka ma już ponad 2000km na liczniku

Oprócz wyjazdów mieliśmy troszkę zmartwień - dostaliśmy od pediatry po wizycie kontrolnej skierowanie do neurologa i okulisty - bałam się okropnie o tę naszą iskiereczkę, bo nawet pediatra była zaniepokojona choć wprost powiedzieć nie chciała. Lenka po prostu nie zwracała uwagi na nic, zabawki, na nas - nie wodziła wzrokiem, jakby nie widziała, była niespokojna i nie chciała się uśmiechać.... Stawaliśmy więc na głowie załatwiając wizyty u specjalistów. Państwowo to można się wykończyć najszybciej niż doczekać na termin u lekarza!!! Byliśmy więc prywatnie, choć też musieliśmy czekać, ale to kilka dni tylko, a nie miesięcy, choć te dni też mi się dłużyły bardzo. Po wizytach u specjalistów okazało się, że na szczęście wszystko w porządku - ufffffffffff......... Wzrok ok, napięcie mięśniowe też. Mamy zgłosić się na kontrolę do neurologa za 6 tyg + usg przezciemiączkowe zrobić dla pełnego obrazu. Teraz już Lenka wodzi wzrokiem za nami, patrzy na zabawki, uśmiecha się, "gada" do nas. Mysza mała postraszyła wszystkich!!! Nie chcę więcej przeżywać takich strachów, choć niestety to nieuniknione zalety macierzyństwa. Strach o nasze skarby będzie nam towarzyszył zawsze.
Życzę Wam wszystkim jak najmniej takiego strachu, a jak najwięcej radości
Stary 2011-05-13, 11:00   #3834
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

szymelka dobrze,ze z małą wszystko w porządku.Można najeść się strachu z tej niepewnościLena niezły km wyrobiłaJa tak kursowałam z 1 dzieckiemteraz z 2 ciężej się trochę wygramolić

aja jak poszło Kasi na konkursie??

madzik ja w domu zakładam doby,ale na długi rękaw i skarpetki.W nocy tak samo,bo jest dośc ciepło.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:06   #3835
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

TYYYLE napisałyście, że szok, chyba przez miesiąc tego nie nadrobię, zwłaszcza, że mało czasu spędzam teraz w domu przed komputerem.
Nie było mnie troszkę, bo jeździliśmy po rodzinie. Wszyscy niestety daleko mieszkają, a były okazje, święta i majówka, więc ruszyliśmy w trasę i tak nasza Lenka ma już ponad 2000km na liczniku

Oprócz wyjazdów mieliśmy troszkę zmartwień - dostaliśmy od pediatry po wizycie kontrolnej skierowanie do neurologa i okulisty - bałam się okropnie o tę naszą iskiereczkę, bo nawet pediatra była zaniepokojona choć wprost powiedzieć nie chciała. Lenka po prostu nie zwracała uwagi na nic, zabawki, na nas - nie wodziła wzrokiem, jakby nie widziała, była niespokojna i nie chciała się uśmiechać.... Stawaliśmy więc na głowie załatwiając wizyty u specjalistów. Państwowo to można się wykończyć najszybciej niż doczekać na termin u lekarza!!! Byliśmy więc prywatnie, choć też musieliśmy czekać, ale to kilka dni tylko, a nie miesięcy, choć te dni też mi się dłużyły bardzo. Po wizytach u specjalistów okazało się, że na szczęście wszystko w porządku - ufffffffffff......... Wzrok ok, napięcie mięśniowe też. Mamy zgłosić się na kontrolę do neurologa za 6 tyg + usg przezciemiączkowe zrobić dla pełnego obrazu. Teraz już Lenka wodzi wzrokiem za nami, patrzy na zabawki, uśmiecha się, "gada" do nas. Mysza mała postraszyła wszystkich!!! Nie chcę więcej przeżywać takich strachów, choć niestety to nieuniknione zalety macierzyństwa. Strach o nasze skarby będzie nam towarzyszył zawsze.
Ale najadłaś się strachu Najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze Nie uwierzysz ale jak wchodziłam na wizaz to pomyślałam sobie właśnie o Tobie bo przypominałam sobie swój poród i skojarzyło mi się, że przecież Ty rodziłaś dzień po mnie

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:07   #3836
wanilia83
Zadomowienie

ło matko jaka beznadziejna pogoda nie cierpię jak jest tak brzydko i do tego jeszcze wieje jak cholera nie pozostaje nam nic innego jak w domu posiedzieć, mała śpi więc zabieram się za sprzątanie i zrobię ciasto na poprawę humoru a co mi tam

szymelka no to ładnie Lenka was nastraszyła, całe szczęście że wszystko skończyło się w porządku

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:08   #3837
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry kochane mamuśki. Moja Myszka jak nigdy o tej godz. ładnie śpi. Chyba najadła sie z cycka wreszcie mam chwilkę dla siebie i na wizaż

prunelle ja też niestety musiałam jechać na wizytę do lekarza. o patronazu nie było mowy, bo jednak lekarka była na urlopie a druga nie chodzi na wizyty - tak powiedziała mojemu mężowico za ludzie

marsylia widziałam w smyku te leżaczki bujaczki ale tak jak pisze Krusiak na all znacznie taniej. My właśnie zastanwaiamy sie nad kupnem, bo Mała ostatnio znudziła się matą edukacyjną a nic innego nie mamy

kasiapruszkow no i jak się czujesz po tych tabletkach anty.? kurcze ja się troszkę boję, bo mała ma dopiero miesiąc i cały ten czas walczyłyśmy, żeby karmić ją piersią. Teraz jakoś nam to fajnie idzie i boję się, że jak zacznę brać te tabsy to wszystko pójdzie na marne. Zresztą gdzieś czytałam, że jak się ma córke to lepiej tych tabletek nie brać, bo one mają tylko hormon żeński nic z tego nie rozumiem i jakoś w to nie wiedzę...ale oczywiście już się zeschizowałam

co do urlopu macierzyńskiego to ja do firmy nic nie dawałam tylko zaświadczenie ze szpitala, które dostałam przy wypisie. Fuck chyba jednak powinnam dosłać akt urodzenia małej zrobie to jeszcze dziś. a ksero czy oryginał?

dziewczyny podpowiedzcie jakiegoś fajnego sprzedawcę z all, który ma ciuszki dla takich maluszków jak nasze

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:23   #3838
szymelka
Rozeznanie

patrycja to miło, że pomyślałaś o mnie. Przez to wszystko nawet nie chciało mi się komputera włączać...
Dobrze, że już wyjaśnione, nikomu nie życzę tego lęku...

n.i.k.a ja dawałam oryginał aktu urodzenia do kadr.

Jaka beznadziejna pogoda, a tak już fajnie było... Przed chwilą lało, a terza słońce świeci..
Stary 2011-05-13, 11:47   #3839
diatoma
Zadomowienie

jej, zaraz was nadrobie.
przyjechalam wczoraj do rodzicow sama z Tymem! niby 100km ,ale musialam postoj robic bo sie rozbeczal! goraco bylo strasznie, rozebralam go i w samym body siedzial, no lało sie z neigo.
w domu przywitala nas babcia ktora na chwile byla, ma 80 lat, i wszytsk jej nie pasowalo, zle nosze, zle ubrany, ona by go przykryla, ja mowi e jak skoro z niego sie leje ! potem zaczela na mnie krzyczecc ze do czego to podobne ze z dzeickiem na dwor ide!!! ja mowie a kiedys to w jakim wieku dzieci na dwor wychodzily!!?? no szok. wkurzona bylam jak nie wiem.
generalnie Tymo sie wysypia w dzien i od 4 na d ranem pobudka, ja juz jak zombie chodze.
aha i przyszlo do rodzicow to lozeczko turystczne ktore zamowilam, z baby ono. jest super. zastanawiam sie czy do domu nie zakosic i wywalic to ze szczebelkami! podwieszana warstwa sie buja, i teraz nie ma problemu zeby go uspic. bo jest wciaz bujany !!! luks sprawa.
zmykam was doczytac

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:49   #3840
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Anessko witaj kochana
ło matko nie wyrabiam ostatnio z wizażem - za dużo tu się już dzieje jak wszystkie mamuśki rozpakowane ledwo nadążam z czytaniem, a żeby coś napisać, to już czasu i sił brak

Castia normalnie jakbym o mojej czytała - też ostatnio nauczyła się okrutnie krzyczeć, żeby na rączki brać i nosić. dziadkowie rozpieścili na szczęście zaczęła tolerować marsupi, ale w domu raczej w nim marudzi i sprawdza się na spacerach.

świetnie wygląda na tej macie

Cytat:
ja stwierdziłam że jakbym karmiła tylko piersią cały dzień to bym miała cycki zmasakrowane... no na pewno nie obyło by się bez szkody dla nich gdyby mały wisiał non stop cały dzień...

u mnie to standard jak ktoś widzi małego to pyta to ile on ma - 3 miesiące? jak mówię że miesiąc a teraz miesiąc i pół to w szoku są ludzie duży chlopak mi rośnie

Tity nieźłą miałaś nockę
ja nieraz wstaję w nocy mały płacze stęka a ja myślę o co mu chodzi przecież jadł dopiero co - a okazuje się że to juz 3-4godziny minęły albo że mi się sniło że go karmiłam
duże mamy dzieciaki
mi to się nieraz wręcz śni, ze małą karmie, na szczęście po ilości butelek idzie się zorientować

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Anessa super opis porodu dzielna mamuśka z ciebie Adriano śliczny jak z obrazka

taaa oddajmy hołd naszemu za✂✂✂i.... zusowi, mi zatrzymali wypłatę ostatniego zasiłku bo musiałam im zwracać kasę za 11 dni i kasę dostałam dopiero po miesiącu

madzik Michał cudny

traicionera wszystko będzie dobrze Nadusie to twarde babki są

marsylia niczego lepszego bo naszej służbie zdrowia nie można się spodziewać co do leżaczków to w Katowicach i Sosnowcu są w Smyku ale Krusiak ma rację na allegro powinnaś dostać taniej

Iza nie zazdroszczę sytuacji w pracy

moja też nie za bardzo na rączkach lubi wisieć a jak już to odpowiada jej tylko pozycja pionowa i ślinienie mamy ramienia

boskie chyba młodej też takie zamówię chociaż bodziaków u nas pod dostatkiem

też mamy tą mate tylko boje się jeszcze kłaść na nią nadie bo główkę trzyma tylko przez chwilkę ale dziś wypróbujemy powiedz mi prałaś ją ??
dzięki
specjalnie już mojej kupuje większe rozmiary, żeby mieć pretekst, bo tych bieżących to ma aż za dużo, a tyle pięknych ciuszków jest

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewcznyny a oprocz aktu urodzenia wysylalyscie jeakis wniosek do firmy o udzielenie urlopu maciezynskeigo ??? bo mi szefowa dzwoni zebym sie skontaktowala z ksiegowa to ona mi podyktuje co mam napisac???
u mnie tylko akt potrzebny był, oryginał

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

współczuję ci stresu

moja Nadunia kończy dziś 6 tygodni
mamy dziś wizytę u pediatry i oczywiście się taka "pikna' pogoda trafiła, mam nadzieje, ze chociaż nie będzie padało.
ciekawa jestem, ile moja kluska wazy

uśmiechy dla wizazowych ciotek
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-25 o 12:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości