Rolki:) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 06:45   #1861
zico
Raczkowanie

Dot.: Rolki:)

Cytat:
Napisane przez phoenix1991 Pokaż wiadomość
Ajajaj dziekuje za wyprowadzenie mnie z błedu, dałam sie oszukać
W takim razie widze że nowe rollerblade nie leża w moich możliwościach finansowych:/ co sądzisz o Roces Rome FCO lub Roces Majestic 12? Nie znam sie na rolkach, nie jezdzilam ponad 2 lata juz ale poczatkujaca tez nie jestem. Posluzyc maja mi one do jazdy rekreacyjnej

Cofam chyba to pytanie bo czytam ze to juz przestarzale modele sa niestety? Ale moze Powerslide Cell FS III? Tylko nie wiem czy nadaja sie do takiej zwyklej jazdy.. Prosze o jakies rady.. Zastanawiam sie tez nad Fila helix lady=sa warte swojej ceny?

Roces FCO na twardej / sztywnej skorupie, dobre trzymanie nogi, zero wentylacji
Roces Majestic 12 - odpuść sobie, rolki do jazdy agresywnej na małych kółkach - zajedziesz się
Cell FS - do zabawy w slalom, na upartego można pojeździć rekreacyjnie
Fila - może być do rekreacji

I na koniec stara zasada - warto dołożyć do dobrego sprzętu, jak jest x pieniędzy to jakoś zostały uzbierane, więc dalej można dozbierać, przynajmniej się będzie mieć sprzęt nie tylko na ten sezon

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:21   #1862
agusia b-rd
Raczkowanie

czy te rolki Salomon Siam 7 ->http://allegro.pl/rolki-salomon-siam...591168079.html są godne uwagi? Czy warto mimo tego że już dawno dawno ich nie produkują?
albo Roces R100 ->http://allegro.pl/rolki-roces-r-100-...608422810.html

Edytowane przez agusia b-rd
Czas edycji: 2011-05-11 o 12:44
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 17:25   #1863
*Sweety*
Rozeznanie

GG do *Sweety*

Witam.
Planuję kupić rolki w najbliższych dniach, oczywiście do jazdy rekreacyjnej. Jak na razie mierzyłam tylko 2 modele, jednym z nich był Rollerblade spark tr 80 w. Moje wrażenie było pozytywne i to właśnie ten model prawdopodobnie zakupie. Bardzo dobrze stabilizowały kostkę, nigdzie nie uwierały no i czułam się w nich swobodnie. Ale wiadomo, że jazda po hali sklepu to nie to samo co po scieżce ; ) Ile mniej więcej wolnego miejsca w skarpecie powinno zostać? Numer mojego obuwia to 39/40, bardziej ku wyższemu, a rolki mierzyłam w rozmiarze 40.5.
Baardzo proszę o doradzenie czy te rolki są warte zakupu, cena w Decathlonie to 380 zł.
Moją uwagę zwróciły rownież rolki K2 Freedom, ale nie mierzyłam, w Internecie również nie ma zbyt duzo informacji na ich temat.
Pozdrawiam

*Sweety* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 17:49   #1864
relitka
Raczkowanie

GG do relitka

Myślę, że rozmiar rolek nie powinien być większy nić normalnego obuwia. Jak poszłam kupować swoje to Pan wyjął taką specjalną miarkę i zmierzył mi stopy i wg tego pomiaru podał rozmiar pasujący na moją stopę (noszę normalnie 38, a on podał mi 24 i 24,5 bo stopę mam szeroką) więc na spokojnie na pewno w sklepie Ci pomogą
Pozdrawiam
Stary 2011-05-12, 18:49   #1865
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Sweety* Pokaż wiadomość
Witam.
Planuję kupić rolki w najbliższych dniach, oczywiście do jazdy rekreacyjnej. Jak na razie mierzyłam tylko 2 modele, jednym z nich był Rollerblade spark tr 80 w. Moje wrażenie było pozytywne i to właśnie ten model prawdopodobnie zakupie. Bardzo dobrze stabilizowały kostkę, nigdzie nie uwierały no i czułam się w nich swobodnie. Ale wiadomo, że jazda po hali sklepu to nie to samo co po scieżce ; ) Ile mniej więcej wolnego miejsca w skarpecie powinno zostać? Numer mojego obuwia to 39/40, bardziej ku wyższemu, a rolki mierzyłam w rozmiarze 40.5.
Baardzo proszę o doradzenie czy te rolki są warte zakupu, cena w Decathlonie to 380 zł.
Moją uwagę zwróciły rownież rolki K2 Freedom, ale nie mierzyłam, w Internecie również nie ma zbyt duzo informacji na ich temat.
Pozdrawiam
Ja noszę zwykle rozmiar 39, dł stopy 25cm, a rolki (też Rollerblade z decathlonu, możliwe że te same co Ty mierzyłaś) mam w rozmiarze 40,5 (26cm). I oczywiście są na mnie dobre
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:01   #1866
Martii=*
Zadomowienie

Cytat:
Witam.
Pozdrawiam
Kupiłam je w zeszłe wakacje i mogę śmiało Ci je polecić. I cena też w miarę, bo ja swoje kupiłam za 450zł.
Stary 2011-05-14, 03:26   #1867
milusiaam
Wtajemniczenie

Hej
Od kilku dni tez zaczęłam jezdzic na rolkach ...swoje pierwsze rolki kupiłam w wieku 11 lat mam je do dzisiaj nadal sa na mnie dobre i nadal na nich jezdze Jesli starczy mi zapału to kupie jakis lepszy sprzet Juz zapomniałam jaka to frajda jezdzic
Wydawało mi sie ,ze ludzie na mnie dziwnie patrza ...bo co taka duza baba robi na rolkach ale mam nadzieje ,ze roleczki pomogą mi zawalczyć o zgrabna figurę i lepsza kondycje )
Według mnie na pierwszy rzut nie oplaca sie kupować bardzo drogich rolek...pamiętam swoje pierwsze upadki...i moje obecne rolki sa pozdzierane do granic możliwości ) AHA jeszcze jedno...jazdy na rolkach sie nie zapomina...nie jeździłam na nich dobre 4 lata...i moje pierwsze wyjscie ,przerażenie w oczach, tż mnie tylko ostrzegł ,ze nowe uzebienie jest drogie i dzielnie asekurował,ale ....
szło mi jak dawniej ,kiedy to prawie sie z nimi nie rozstawałam )
Szkoda tylko ,ze tak mało miejsc jest do jeżdżenia w wielkich miastach...te powybijane chodniki i dziury
Mimo wszystko zachęcam do rolek

Edycja...
Naczytałam sie o tych rolkach i tak strasznie sie napaliłam na lepszy model )
Chciałam wiec zapytac kogos mądrego obeznanego w tym temacie
Czy TE ---->http://allegro.pl/rolki-damskie-fila...605348443.html rolki sa warte uwagi ?Czy do jazdy rekreacyjnej 3-4razy w tygodniu beda sie nadawały ?i czy sa zdecydowanie duzo gorsze od SPARKow Rollerblade ,niestety na te musiałabym jeszcze z miesiąc poczekać...a jestem kobieta i nie chce czekac

Edytowane przez milusiaam
Czas edycji: 2011-05-14 o 10:42
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 07:31   #1868
relitka
Raczkowanie

GG do relitka

Myślę, że zakup rolek to przede wszystkim spacer do sklepu i przymierzenie ich. But musi być wygodny żeby nigdzie nie uciskał i nie obcierał. Sama mam rollerblade activa 90 i nie zamieniłabym ich na żadne inne. Trzeba spojrzeć na wiele składowych a nie tylko na cenę... ja bym poczekała jeszcze miesiąc a też jestem kobietą .
Pozdrawiam i życzę miłych i udanych zakupów.
Stary 2011-05-15, 20:39   #1869
*Sweety*
Rozeznanie

GG do *Sweety*

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość

Edycja...
Naczytałam sie o tych rolkach i tak strasznie sie napaliłam na lepszy model )
Chciałam wiec zapytac kogos mądrego obeznanego w tym temacie
Czy TE ---->http://allegro.pl/rolki-damskie-fila...605348443.html rolki sa warte uwagi ?Czy do jazdy rekreacyjnej 3-4razy w tygodniu beda sie nadawały ?i czy sa zdecydowanie duzo gorsze od SPARKow Rollerblade ,niestety na te musiałabym jeszcze z miesiąc poczekać...a jestem kobieta i nie chce czekac
Aktualnie Rollerblade'y w większosci sklepów sportowych kosztują od 380 (Decathlon) do 400 zł, w Intersporcie 390; p Więc między rolkami z linku a Rollerblade'ami wynosi ok 50 zł; p
Mierzyłam dokładnie ten model Fila , ale zaraz po tym zmierzyłam sparki i różnica była kolosalna. Co prawda z fila były ciut za małe ale nie stabilizowały kostki tak dobrze jak sparki, no i w ogóle "jazda próbna" na zupełnie innym poziomie: ) Aa i w Decathlonie ten model Fila jest droższy od sparków; p
Czekam z niecierpliwością na pieniądze, od razu polecę kupić^^

Stary 2011-05-15, 21:22   #1870
winyl
Zakorzenienie

Czy te słynne sparki wyglądają tak? 51lg6BZlyYL.jpg
Bo w exisporcie widziałam zupełnie inne a też rollerblade spark 80

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 21:28   #1871
*Sweety*
Rozeznanie

GG do *Sweety*

Nie, nie ja np. cały czas mam na myśli te rolki http://esklep.intersport.pl/pl/produ...rk-tr-80-alu-w

ale nie wiem jak inni; )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 10:23   #1872
Gweneth_P
Raczkowanie

Hej
Chciałabym kupic sobie jakies dobre rolki do jazdy rekreacyjnej - bardzo podoba mi się ten rodzaj aktywnosci, dodatkowo fajnie by było jakby jazda pomogła mi zrzucić trochę zbednych kilogramów
Nigdy nie jeździłam na rolkach nie licząc jednego razu, kiedy, kompletnie zielona w tym temacie, nabyłam sprzęt za nie więcej niż 150-200 PLN - dokładnie nie pamiętam, ale to była masakra. Dlatego wyrzuciłam go i zraziłam się do jazdy na kolejne parę lat.
Teraz chciałabym nauczyć się jeździć na czyms dobrym, co posluży mi dłużej niż jeden, w dodatku nieudany, dzień.
Przejrzałam mniej więcej wątek i najbardziej spodobały mi się te własnie rolki, które Sweety wymieniła:
Cytat:
Nie, nie ja np. cały czas mam na myśli te rolki http://esklep.intersport.pl/pl/produ...rk-tr-80-alu-w
Z tego, co zrozumiałam, to nadawałyby się dla mnie - osoby, która nie planuje jadąc przekroczyć bariery dźwięku a która właściwie nigdy, poza tym jednym nieszczęsnym razem, nie miała rolek na nogach. Nie stać mnie też, żeby wydać 700 czy więcej zł na taki sprzęt, więc w tym przedziale cenowym - około 380-400 PLN - byłby to najlepszy wybór? Czy powinnam się zastanowić jeszcze nad paroma innymi modelami?
Gweneth_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:29   #1873
*Sweety*
Rozeznanie

GG do *Sweety*

Oczywiście najlepiej jest pójść do sklepu i przymierzyć kilka modeli, ja mierzyłam co prawda tylko 3, ale po przymierzeniu, chwilowej jeździe jestem zdecydowana na te z linku więc nie będę kombinować Byłam w Decathlonie, Intersporcie i po opisaniu moich wymagań w obu sklepach polecili mi właśnie te rolki. Ten model jest aktualnie w przecenie, o ile pamiętam ich cena wyjściowa wynosiła ok 550 zł, więc myślę że jak na pierwsze lepsze rolki ten wybór jest ok
Dzisiaj idę kupić więc możesz/możecie poczekać na moje wrażenia; p Chociaż nie wiem kiedy odważę się na pierwszą jazdę, chyba w czwartek heh: ) Wcześniej dziewczyny też je polecały, jedynie nie pasuje mi ich jasna kolorystyka, ale to sprawa najmniej ważna; p

Stary 2011-05-16, 11:37   #1874
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Oczywiście najlepiej jest pójść do sklepu i przymierzyć kilka modeli, ja mierzyłam co prawda tylko 3, ale po przymierzeniu, chwilowej jeździe jestem zdecydowana na te z linku więc nie będę kombinować Byłam w Decathlonie, Intersporcie i po opisaniu moich wymagań w obu sklepach polecili mi właśnie te rolki. Ten model jest aktualnie w przecenie, o ile pamiętam ich cena wyjściowa wynosiła ok 550 zł, więc myślę że jak na pierwsze lepsze rolki ten wybór jest ok
Dzisiaj idę kupić więc możesz/możecie poczekać na moje wrażenia; p Chociaż nie wiem kiedy odważę się na pierwszą jazdę, chyba w czwartek heh: ) Wcześniej dziewczyny też je polecały, jedynie nie pasuje mi ich jasna kolorystyka, ale to sprawa najmniej ważna; p
Dziękuję za odpowiedź No jasne, że lepiej pójsć do sklepu i przymierzyć, jak będę kupować to też najpewniej w sklepie stacjonarnym. Chciałam po prostu wiedzieć jaki model/modele brać pod uwagę przy ewentualnym zakupie już w sklepie, coby nie kupić jakiegoś drogiego bubla Własnie z tego, co czytałam na tym wątku to chyba ten Spark 80 jest jednym z najlepszych wyborów w swoim przedziale cenowym.
Będę w takim razie czekać na Twoje wrażenia
Stary 2011-05-16, 18:59   #1875
milusiaam
Wtajemniczenie

To znowu ja kupiłam SPARKi 80 jestem taka szczęśliwa
sa cudowne ,wspaniałe kocham je...jestem po pierwszej jeździe i...bez porównania naprawde...wszystko co powiedziałam wczesniej o tanszych rolkach odwołuje.
Tylko kompletnie nie umiem na nich jechac dwa machnięcia noga i jadę z taka prędkością do której na starych rolkach musiałam sie 50 metrów rozpędzać
Stary 2011-05-16, 20:00   #1876
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
sa cudowne ,wspaniałe kocham je...jestem po pierwszej jeździe i...bez porównania naprawde...wszystko co powiedziałam wczesniej o tanszych rolkach odwołuje.
Tylko kompletnie nie umiem na nich jechac dwa machnięcia noga i jadę z taka prędkością do której na starych rolkach musiałam sie 50 metrów rozpędzać
O nie, to niedobrze, bo ja się boję prędkości na rolkach

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:02   #1877
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
No to chyba wygląda na to, że i ja kupię ten model
Stary 2011-05-16, 21:27   #1878
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Spokojnie, da się panować nad prędkością Ja nieumiejąca (jeszcze) jeździć poruszam się wolniutko (inaczej bym zaliczała gleby) Też mam podobny model rolek oczywiście
Stary 2011-05-16, 21:33   #1879
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ja naprawde duzo jezdziłam na rolkach wyszłam w tych na chodnik i przerażenie w oczach,ale po 10 minutach dało sie to opanować w razie co wjezdzaj w trawe natychmiast sie hamuje i upadasz na kolana Sa naprawdę świetne i takie cichutkie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Spokojnie, da się panować nad prędkością Ja nieumiejąca (jeszcze) jeździć poruszam się wolniutko (inaczej bym zaliczała gleby) Też mam podobny model rolek oczywiście
oj kurcze ,mi było naprawde ciezko panować nad prędkością ...a mała góreczka i strach w oczach No ,ale jakos dałam rade

Jutro pojezdze z godzinkę to będzie test dla rolek bo dzisiaj to na 15 minut wyszłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 18:08   #1880
aam
Zadomowienie

Cytat:
Ja naprawde duzo jezdziłam na rolkach wyszłam w tych na chodnik i przerażenie w oczach,ale po 10 minutach dało sie to opanować w razie co wjezdzaj w trawe natychmiast sie hamuje i upadasz na kolana Sa naprawdę świetne i takie cichutkie

oj kurcze ,mi było naprawde ciezko panować nad prędkością ...a mała góreczka i strach w oczach No ,ale jakos dałam rade

Jutro pojezdze z godzinkę to będzie test dla rolek bo dzisiaj to na 15 minut wyszłam
Nie no, ja zaczynam od całkiem płaskich terenów lub z kimś do asekuracji w pobliżu Obawiam się że górek i innych nierówności to ja się będę jeszcze długo bała
Stary 2011-05-17, 22:14   #1881
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Nie no, ja zaczynam od całkiem płaskich terenów lub z kimś do asekuracji w pobliżu Obawiam się że górek i innych nierówności to ja się będę jeszcze długo bała
A ja miałam dzisiaj przerost ambicji nad forma
Mam przepiękne kolano a w sobote wazna impreza ,na która miałam isc w sukience
Musze sie nauczyć hamować...dzisiaj mnie górka pokonała...i zainwestuje jednak w ochraniacze na nadgarstki i kolana
Stary 2011-05-17, 22:31   #1882
aam
Zadomowienie

Cytat:
A ja miałam dzisiaj przerost ambicji nad forma
Mam przepiękne kolano a w sobote wazna impreza ,na która miałam isc w sukience
Musze sie nauczyć hamować...dzisiaj mnie górka pokonała...i zainwestuje jednak w ochraniacze na nadgarstki i kolana
A no widzisz, ja od razu zakupiłam komplet ochraniaczy, wiedząc jak to się może skończyć bez nich Także nadgarstki, kolana i łokcie bezpieczne
Stary 2011-05-18, 08:03   #1883
szafiarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amizuno Pokaż wiadomość
uf, ja dzisiaj dwa kółka wokól jeziora Maltańskiego (Malta, Poznań - ktoś kojarzy mam nadzieję) ;p +droga do domu ;D
Wiec dzisiaj minimum z 13km zrobiłam i troszke padam Ahh ta moja kondycja, ale bedzie dobrze ;> Mam zamiar teraz jeźdźić często A mieszkam na obrzeżach miasta, wiec mi ani samochody ani zbytni ruch nie przeszkadza tam, moge sobie spokojnie pojeźdźić

A sprzęt może nie mam pierwszej jakości, na pewno w granicach <200zł, ale i tak zabawa przednia z jeżdżenia

No i mam nadzieję, że moje wałki znikną i będę miała smuklejsze nóżki
no wlasnie, ja sie zastanawiam ile to km rundka wokół malty.
tak w ogole to cześć, Też zamierzam jeździc na rolkach, narazie szukam modelu na all.

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 09:41   #1884
Gweneth_P
Raczkowanie

Ja dzisiaj po zajęciach jadę na zakupy a że będę przechodzić obok Intersportu, to wejdę i zobaczę, poprzymierzam, popróbuję. Może już dzisiaj kupię rolki jak znajdę cos interesującego (czyt Sparki 80 ).
Stary 2011-05-19, 20:23   #1885
*Sweety*
Rozeznanie

GG do *Sweety*

Heej
Ja kupiłam rolki w poniedziałek ale jeszcze nie wypróbowałam bo tylko praca i praca: p Miałam iść dzisiaj ze współlokatorką, żeby było raźniej i bezpieczniej ale nie wypaliło. buu; p
Najgorsze jest to że, aby wyjechać na scieżkę muszę zjechać z górki, a w każdym momencie mogą mnie rozjechać auta wyjeżdzające z uliczek
Czytałam instrukcję i ciągle podkreślają, że nauka hamowania jest konieczna, nie dziwię się

Stary 2011-05-19, 21:36   #1886
Gweneth_P
Raczkowanie

Kupiłam dzisiaj Sparki 80 Jutro pewnie będę próbować jeździć. Chociaż w sumie, to najpierw by się ochraniacze przydały, bo ufam TŻ-towi, że nie pozwoli mi upaść jak będę stać ale co będzie jak się rozpędzę i biedny nie zdąży do mnie dobiec
Stary 2011-05-19, 22:11   #1887
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość
no wlasnie, ja sie zastanawiam ile to km rundka wokół malty.

Jak jedziesz dołem, tam gdzie jest kostka brukowa to masz 5,6km.
Jeśli pojedziesz górą serpentyną i ul. Krańcową to masz równe 6km.

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 08:04   #1888
milusiaam
Wtajemniczenie

Zico ja mam do Ciebie pytanie ,bo widac ,ze sie na tym bardzo dobrze znasz.Czy to normalne ,ze po 3 razach na rolkach ,ale dosc długich razach rozregulowały mi się śrubki w kołkach? te które mocują kołka.Oczywiście mozna je przykręcić śrubokrętem dodanym do zestawu,ale wydało mi sie to dziwne.Mam nadzieje ,ze to żadna wada materiału
Stary 2011-05-20, 17:47   #1889
sql
Raczkowanie

Dziewczyny, ja mam rollerblade spark 84 damskie i to są naprawdę świetne rolki, jeździ się wspaniale, lekko i bardzo wygodnie. Jest tylko jedno ale... te rolki bardzo szybko nabierają prędkości i jadąc z górki nie jestem w stanie zapanować nad prędkością, trochę mnie te rolki w zw. z tym przerażają i mam pytanie czy znacie jakieś techniki nauki hamowania, filmiki, opisy itd? Jak nie nauczę się szybko hamować to martwię się o swoje zdrowie po spotkaniu z samochodem lub asfaltem

Już znalazłam fajny filmik o hamowaniu dla początkujących http://sport.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/zobacz/j...anie-klasyczne ciekawe czy jest bardziej skuteczny niż wbudowany hamulec i na jak stromych górkach działa

Edytowane przez sql
Czas edycji: 2011-05-20 o 18:01
sql jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 19:05   #1890
Doris_91
Raczkowanie

Rolki są faaaaajne
Za dzieciaka dużo się śmigało na nich, a teraz... kurzą się w piwnicy Jakoś tak sie wstydze i nie moge sie przemóc... a tak bym chciała
miny i wzrok innych: BEZCENNE
Doris_91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości