![]() |
#1861 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rolki:)
Cytat:
Roces FCO na twardej / sztywnej skorupie, dobre trzymanie nogi, zero wentylacji Roces Majestic 12 - odpuść sobie, rolki do jazdy agresywnej na małych kółkach - zajedziesz się Cell FS - do zabawy w slalom, na upartego można pojeździć rekreacyjnie Fila - może być do rekreacji I na koniec stara zasada - warto dołożyć do dobrego sprzętu, jak jest x pieniędzy to jakoś zostały uzbierane, więc dalej można dozbierać, przynajmniej się będzie mieć sprzęt nie tylko na ten sezon
![]() |
#1862 |
Raczkowanie
|
czy te rolki Salomon Siam 7 ->http://allegro.pl/rolki-salomon-siam...591168079.html są godne uwagi? Czy warto mimo tego że już dawno dawno ich nie produkują?
albo Roces R100 ->http://allegro.pl/rolki-roces-r-100-...608422810.html Edytowane przez agusia b-rd Czas edycji: 2011-05-11 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Rozeznanie
|
Witam.
Planuję kupić rolki w najbliższych dniach, oczywiście do jazdy rekreacyjnej. Jak na razie mierzyłam tylko 2 modele, jednym z nich był Rollerblade spark tr 80 w. Moje wrażenie było pozytywne i to właśnie ten model prawdopodobnie zakupie. Bardzo dobrze stabilizowały kostkę, nigdzie nie uwierały no i czułam się w nich swobodnie. Ale wiadomo, że jazda po hali sklepu to nie to samo co po scieżce ; ) Ile mniej więcej wolnego miejsca w skarpecie powinno zostać? Numer mojego obuwia to 39/40, bardziej ku wyższemu, a rolki mierzyłam w rozmiarze 40.5. Baardzo proszę o doradzenie czy te rolki są warte zakupu, cena w Decathlonie to 380 zł. Moją uwagę zwróciły rownież rolki K2 Freedom, ale nie mierzyłam, w Internecie również nie ma zbyt duzo informacji na ich temat. Pozdrawiam ![]()
#1864 |
Raczkowanie
|
Myślę, że rozmiar rolek nie powinien być większy nić normalnego obuwia. Jak poszłam kupować swoje to Pan wyjął taką specjalną miarkę i zmierzył mi stopy i wg tego pomiaru podał rozmiar pasujący na moją stopę (noszę normalnie 38, a on podał mi 24 i 24,5 bo stopę mam szeroką) więc na spokojnie na pewno w sklepie Ci pomogą
![]() Pozdrawiam
#1865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1867 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Od kilku dni tez zaczęłam jezdzic na rolkach ...swoje pierwsze rolki kupiłam w wieku 11 lat mam je do dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wydawało mi sie ,ze ludzie na mnie dziwnie patrza ...bo co taka duza baba robi na rolkach ![]() ![]() Według mnie na pierwszy rzut nie oplaca sie kupować bardzo drogich rolek...pamiętam swoje pierwsze upadki...i moje obecne rolki sa pozdzierane do granic możliwości ![]() ![]() szło mi jak dawniej ,kiedy to prawie sie z nimi nie rozstawałam ![]() Szkoda tylko ,ze tak mało miejsc jest do jeżdżenia w wielkich miastach...te powybijane chodniki i dziury ![]() Mimo wszystko zachęcam do rolek ![]() Edycja... Naczytałam sie o tych rolkach i tak strasznie sie napaliłam na lepszy model ![]() Chciałam wiec zapytac kogos mądrego obeznanego w tym temacie Czy TE ---->http://allegro.pl/rolki-damskie-fila...605348443.html rolki sa warte uwagi ?Czy do jazdy rekreacyjnej 3-4razy w tygodniu beda sie nadawały ?i czy sa zdecydowanie duzo gorsze od SPARKow Rollerblade ,niestety na te musiałabym jeszcze z miesiąc poczekać...a jestem kobieta i nie chce czekac ![]() ![]() Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2011-05-14 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Raczkowanie
|
Myślę, że zakup rolek to przede wszystkim spacer do sklepu i przymierzenie ich. But musi być wygodny żeby nigdzie nie uciskał i nie obcierał. Sama mam rollerblade activa 90 i nie zamieniłabym ich na żadne inne. Trzeba spojrzeć na wiele składowych a nie tylko na cenę... ja bym poczekała jeszcze miesiąc a też jestem kobietą
![]() Pozdrawiam i życzę miłych i udanych zakupów.
#1869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mierzyłam dokładnie ten model Fila , ale zaraz po tym zmierzyłam sparki i różnica była kolosalna. Co prawda z fila były ciut za małe ale nie stabilizowały kostki tak dobrze jak sparki, no i w ogóle "jazda próbna" na zupełnie innym poziomie: ) Aa i w Decathlonie ten model Fila jest droższy od sparków; p Czekam z niecierpliwością na pieniądze, od razu polecę kupić^^
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Czy te słynne sparki wyglądają tak? 51lg6BZlyYL.jpg
Bo w exisporcie widziałam zupełnie inne ![]()
#1871 |
Rozeznanie
|
Nie, nie ja np. cały czas mam na myśli te rolki http://esklep.intersport.pl/pl/produ...rk-tr-80-alu-w
ale nie wiem jak inni; )
#1872 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Chciałabym kupic sobie jakies dobre rolki do jazdy rekreacyjnej - bardzo podoba mi się ten rodzaj aktywnosci, dodatkowo fajnie by było jakby jazda pomogła mi zrzucić trochę zbednych kilogramów ![]() Nigdy nie jeździłam na rolkach nie licząc jednego razu, kiedy, kompletnie zielona w tym temacie, nabyłam sprzęt za nie więcej niż 150-200 PLN - dokładnie nie pamiętam, ale to była masakra. Dlatego wyrzuciłam go i zraziłam się do jazdy na kolejne parę lat. Teraz chciałabym nauczyć się jeździć na czyms dobrym, co posluży mi dłużej niż jeden, w dodatku nieudany, dzień. Przejrzałam mniej więcej wątek i najbardziej spodobały mi się te własnie rolki, które Sweety wymieniła: Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Rozeznanie
|
Oczywiście najlepiej jest pójść do sklepu i przymierzyć kilka modeli, ja mierzyłam co prawda tylko 3, ale po przymierzeniu, chwilowej jeździe jestem zdecydowana na te z linku więc nie będę kombinować
![]() ![]() Dzisiaj idę kupić więc możesz/możecie poczekać na moje wrażenia; p Chociaż nie wiem kiedy odważę się na pierwszą jazdę, chyba w czwartek heh: ) Wcześniej dziewczyny też je polecały, jedynie nie pasuje mi ich jasna kolorystyka, ale to sprawa najmniej ważna; p
#1874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Będę w takim razie czekać na Twoje wrażenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Wtajemniczenie
|
To znowu ja kupiłam SPARKi 80
![]() ![]() ![]() sa cudowne ,wspaniałe kocham je...jestem po pierwszej jeździe i... ![]() Tylko kompletnie nie umiem na nich jechac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Wtajemniczenie
|
Ja naprawde duzo jezdziłam na rolkach wyszłam w tych na chodnik i przerażenie w oczach,ale po 10 minutach dało sie to opanować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro pojezdze z godzinkę to będzie test dla rolek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam przepiękne kolano ![]() ![]() Musze sie nauczyć hamować...dzisiaj mnie górka pokonała...i zainwestuje jednak w ochraniacze na nadgarstki i kolana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak w ogole to cześć, Też zamierzam jeździc na rolkach, narazie szukam modelu na all.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj po zajęciach jadę na zakupy a że będę przechodzić obok Intersportu, to wejdę i zobaczę, poprzymierzam, popróbuję. Może już dzisiaj kupię rolki jak znajdę cos interesującego (czyt Sparki 80
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Rozeznanie
|
Heej
![]() Ja kupiłam rolki w poniedziałek ale jeszcze nie wypróbowałam bo tylko praca i praca: p Miałam iść dzisiaj ze współlokatorką, żeby było raźniej i bezpieczniej ale nie wypaliło. buu; p Najgorsze jest to że, aby wyjechać na scieżkę muszę zjechać z górki, a w każdym momencie mogą mnie rozjechać auta wyjeżdzające z uliczek ![]() Czytałam instrukcję i ciągle podkreślają, że nauka hamowania jest konieczna, nie dziwię się ![]()
#1886 |
Raczkowanie
|
Kupiłam dzisiaj Sparki 80
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
Jak jedziesz dołem, tam gdzie jest kostka brukowa to masz 5,6km. Jeśli pojedziesz górą serpentyną i ul. Krańcową to masz równe 6km. ![]()
#1888 |
Wtajemniczenie
|
Zico ja mam do Ciebie pytanie ,bo widac ,ze sie na tym bardzo dobrze znasz.Czy to normalne ,ze po 3 razach na rolkach ,ale dosc długich razach rozregulowały mi się śrubki w kołkach? te które mocują kołka.Oczywiście mozna je przykręcić śrubokrętem dodanym do zestawu,ale wydało mi sie to dziwne.Mam nadzieje ,ze to żadna wada materiału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja mam rollerblade spark 84 damskie i to są naprawdę świetne rolki, jeździ się wspaniale, lekko i bardzo wygodnie. Jest tylko jedno ale... te rolki bardzo szybko nabierają prędkości i jadąc z górki nie jestem w stanie zapanować nad prędkością, trochę mnie te rolki w zw. z tym przerażają i mam pytanie czy znacie jakieś techniki nauki hamowania, filmiki, opisy itd? Jak nie nauczę się szybko hamować to martwię się o swoje zdrowie po spotkaniu z samochodem lub asfaltem
![]() Już znalazłam fajny filmik o hamowaniu dla początkujących http://sport.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/zobacz/j...anie-klasyczne ciekawe czy jest bardziej skuteczny niż wbudowany hamulec i na jak stromych górkach działa Edytowane przez sql Czas edycji: 2011-05-20 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Raczkowanie
|
Rolki są faaaaajne
![]() Za dzieciaka dużo się śmigało na nich, a teraz... kurzą się w piwnicy ![]() ![]() miny i wzrok innych: BEZCENNE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.