Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 14:50   #3331
gerda
Zadomowienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Wiecie ze nie zasnęłam ani godziny? ani minuty? mecze sie caly czas i chodze jak ten cien po domu, zaczyna sie robic jasno, ludzie zaraz zaczna wstawac a ja bede sie słaniała znowu caly dzien, ehhhh a tak w ogole to dzien dobry mamusie
rany, ale mi cię szkoda bidulko ja kiedyś pół nocy nie spałam i narzekałam, a Ty tak masz co noc melisa już nie pomaga?

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie. Zanim Was nadrobię (pewnie wieczorem) napiszę tylko,. że wizyta przebiegła w porządku, wszystkie wyniki i pomiary są w normie. A Franuś waży już 740 gram .
Miłego dnia, teraz spadam do książek a wieczorkiem będę nadrabiać.
super, że wszytko ok i że Franek rośnie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Z innej beczki.....w pytaniu na śniadanie rodzinka z 21 dziecmi!!!!!!!!! Kobieta wszystkie urodziła

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Uhh wróciłam z badań - jak dla mnie ta glukoza nie była tak obrzydliwa jak to sobie wyobrażałam - fakt nie za dobre, ale znośne I na szczęście nic mnie po niej nie mdliło czy coś takiego
pozytywne wiadomości, mam nadzieje, że tez tak będę miała bo czeka mnie to już w piątek

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:51   #3332
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Napewno Aguś spróbuje bo uwielbiam czosnek
a męzol sie ze mnie smiał, że tylko ja taka dziwna jestem

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:54   #3333
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a męzol sie ze mnie smiał, że tylko ja taka dziwna jestem
To możesz przekazać, że masz czosnkową sojuszniczkę hehe

Dobra troche poodkurzałam, ide pod kołderkę i obejrze te rozmowy w toku, ale życzę oby żadnej z nas to sie nie przyplątało

Zajrze później mamuśki
Stary 2011-05-16, 14:57   #3334
AgnesD
Rozeznanie

ja też się biorę za oglądanie ) do jutra dziewczynki kochane
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:00   #3335
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ostatnimi czasy słucham ciągle AM Jopek i łapię coraz wiekszego doła....

http://www.youtube.com/watch?v=b3xi4...1&feature=fvwp - dziś to mnie "prześladuje"

dzieki za widomosć, zobaczę, ale mam nadzieję, że zadna z nas nie będzie miała takiego problemu
Ja też mam taką nadzieję.. chcę się w pełni cieszyć dzieckiem, tak jak zapewne Wy.

Btw, koleżanka mi mówi że przesadzam Że za bardzo panikuję, za bardzo się przejmuję wszystkim i tym leżeniem. Powiedziałam jej że pogadamy, jak będzie w ciąży Tak to chyba jest, jak ktoś nigdy nie był w ciąży, i nie miał zagrożenia ciąży, to patrzy na to wszystko z góry, inaczej, bo nie jest do końca w temacie. Zresztą wiadomo że przyszłe mamy przeżywają wszystko o wiele bardziej..
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:02   #3336
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
rany, ale mi cię szkoda bidulko ja kiedyś pół nocy nie spałam i narzekałam, a Ty tak masz co noc melisa już nie pomaga?

super, że wszytko ok i że Franek rośnie

pozytywne wiadomości, mam nadzieje, że tez tak będę miała bo czeka mnie to już w piątek
Juz nie, a tak rzeczywiscie mam w resume pare przespanych nocek, ciesze sie ze chociaz tyle
Stary 2011-05-16, 15:03   #3337
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
poza tym trzymac kciuki proszę bo się dowiem dzis co to za heca z tymi skurczami, skoro szyja ok i krwiaka już nie ma
Stary 2011-05-16, 15:12   #3338
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Kellys gratuluje córeczki

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A co do sexu, to jest jakieś dziwne. Mam czasem chęć ale jakprzyjdzie co do czego to mi to jakiejś mega przyjemności nie sprawie, ale pewnie z dlatego, że nie mogę tak jak lubię, i jakoś tak ciężko już mi to idzie ale tż zadowolony
Mi również do pewnego czasu nie sprawiało przyjemności ale po 20 tygodniu... to już czysta rozkosz

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Też zazwyczaj mam w oknie,ale nie we wszystkich i mieszkając w domu wiadomo, że drzwiami też coś przyleci Oj meszki to brzydka sprawa, mojej mamie cała noga spuchła po ukąszeniu Jeszcze trochę czasu ale chyba coraz bardziej się do tego przekonuje
Też się boję tych głupich meszek, podobają mi się te baldachimy za rok pewnie w coś takiego zainwestuje na wsi to lata tego wszsytkiego mnóstwo więc wolę miec

Cytat:
I zapomnialam się pochwalić, że dziś kupiłam sobie trzy lakiery żeby "uczcić" Małgosię Najtańsze jakie były bo inaczej nie starczyłoby mi na soczek dla K. Ale sa i to najważniejsze:br zydal: Jeju kiedy znów zacznę zarabiać?

A teraz idę się spakować, bo znow zapomne tej karty ciąży. Do zobaczyska
Tak myślę o co chodzi z tą Małgosią, aż skojarzyłam
Powodzenia na wizycie!

Cytat:
Juz nie, a tak rzeczywiscie mam w resume pare przespanych nocek, ciesze sie ze chociaz tyle
a może spróbuj czytać do snu, mnie czytanie zawsze usypia dość skutecznie no i ciepła kąpiel przed
Ale pewnie już sprawdzone sposoby, współczuję Ci strasznie

A ja dziś zaszalałam zrobiłam kurczaka na butelce piwa małż ucieszony ale bardzo dobry muszę polecić i do tego mega prosty
Najdał się i myk na rybki a ja nie będę sama siedzieć do koleżanki wybywam a co

Byłam u gina, badanko szybko zrobił, powiedział że stanu zapalnego nie ma, wody to nie były, profilaktycznie lactovaginal mam brać i tyle
uffff!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:21   #3339
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Byłam na usg...
Mialam Was trzymac w niepewnosci ale za bardzo sie ciesze!!!!!!
bedzie DZIEWCZYNKA : jupi:
(laussane...Mam rogala na twarzy tak jak jak sie dowiedzialas..
Ale jestem szczesliwa:ju pi
Malutka ma 13 cm i wazy 225 gram (tyle co kostka masła)
Tp wychodzi na 16.10 ale ja i tak zostaje przy tym na 21

Idziemy teraz cała rodzinka na pizze
Wieczorkiem wpadne Was poczytac...

Kolejna calzedonia gratki lista się różowi

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
a takie mam pytanie do dziewczyn które znają płeć
Sprawdził się wam chiński kalendarzyk? tak mnie zastanowiło to teraz, jakoś sobie przypomniałam. Na szczęście na jednym mi wychodzi chłopak na drugim dziewczynka i nie będę się tym kalendarzem sugerować
U mnie się nie sprawdziło bo niby miał być syn a jest córa.

Cytat:
tusia ja z K. nie siedziałam na forum, nie kupowałam gazet, jedynie szkoła rodzenia... pojechałam na porodówkę zielona jak szczypior na wiosnę, nie wiedziałam nic Po kilku dniach mialam pakiet wiedzy w jednym paluszku. Nie martw sie i nie lam, nie próbuj na silę zapamietac wszystkiego To nie o to chodzi, zeby forum Cię dołowało. Zawsze czegos sie dowiesz, wypytasz, jak nie teraz to po porodzie tez bedziemy Jest tez zawsze polozna środowiskowa, ktora Ci pomoze w domu. Zobaczysz ani sie obejrzysz i będziesz mama zawodowa
Oj bardzo pomocne słowa ja mam dziś kryzys wiary w siebie

lousanne

Właśnie się męczę nad wyborem łóżeczka, powiedzcie dziewczyny kupujecie samo łóżeczko i dokompletowujecie reszte czy może warto gotowy zestaw??

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:41   #3340
danika
Zakorzenienie

wlaśnie zjadłam loda chwilkę odpoczywam i mykam na rosyjski. Jeszcze mam 3 tygodnie zajęć i potem zmiana na szkołę rodzenia w poniedziałki i czwartki

Anuska kuruj się biedaku - jedno pocieszenie, że jutro ma być cieplej

lausane kciuki oczywiście są dawaj znac co tam z wami

Natka do bani z tym diabetologiem, ale faktycznie jak masz jechać taki kawał i jeszcze się denerowować to lepiej pójść prywatnie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
[COLOR=Red]K
U mnie się nie sprawdziło bo niby miał być syn a jest córa.

Właśnie się męczę nad wyborem łóżeczka, powiedzcie dziewczyny kupujecie samo łóżeczko i dokompletowujecie reszte czy może warto gotowy zestaw??
u mnie też się nie sprawdził ten kalendarz, miał byc chłopak jest dziewczynka

my chyba kupimy łóżeczko jakies porządne a resztę (komodę, moze jakąs szafkę) z ikei jakąś niedrogą. Ale na razie nic nie oglądałam wiec moze mi sie odmienic

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Małgosia cieszę się, że gin cię uspokoił i że to jednak nie były wody
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:45   #3341
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
A ja dziś zaszalałam zrobiłam kurczaka na butelce piwa małż ucieszony ale bardzo dobry muszę polecić i do tego mega prosty

Byłam u gina, badanko szybko zrobił, powiedział że stanu zapalnego nie ma, wody to nie były, profilaktycznie lactovaginal mam brać i tyle
uffff!
Ale mi smaka narobiłaś Jak będę już mieszkać z tż na pewno spróbuję! Prezentuje się smakowicie I cieszę się że wszystko w porządku

Cytat:
Mi się podoba taki zestaw z all i planuję taki właśnie kupić http://allegro.pl/lozko-radek-ii-4-k...571497536.html , pytałam się mojej cioci która jest w ciąży aktualnie z kolejnym dzieckiem, to powiedziała że opłaca się taki cały zestaw, bo ona na bieżąco jest zorientowana w cenach

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

No i parę rzeczy na raz ma się już z głowy
Stary 2011-05-16, 15:47   #3342
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Mi się podoba taki zestaw z all i planuję taki właśnie kupić http://allegro.pl/lozko-radek-ii-4-k...571497536.html , pytałam się mojej cioci która jest w ciąży aktualnie z kolejnym dzieckiem, to powiedziała że opłaca się taki cały zestaw, bo ona na bieżąco jest zorientowana w cenach

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

O właśnie nieprecyzyjnie się wyraziłam ale właśnie o to mi chodziło ja właśnie siedzę i przeliczam jak wychodzi osobno, ale wiem że w zestawie mam koszty wysyłki raz więc pewnie taniej. Choć to i tak sprawy nie załatwi bo w zestawie tylko 1 pościel jest, coś na zmianę by się przydało, przescieradło też

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-05-16, 16:02   #3343
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
O właśnie nieprecyzyjnie się wyraziłam ale właśnie o to mi chodziło ja właśnie siedzę i przeliczam jak wychodzi osobno, ale wiem że w zestawie mam koszty wysyłki raz więc pewnie taniej. Choć to i tak sprawy nie załatwi bo w zestawie tylko 1 pościel jest, coś na zmianę by się przydało, przescieradło też
O ile się nie mylę to w zestawie jest prześcieradło frotte dopasowane kolorem do pościeli, tak samo jak na pewno jest prześcieradło do przewijaka. Jak dla mnie to zestaw jest w porządku, drugą pościel można zawsze dokupić w jakimś sklepie stacjonarnym

Btw, oglądałyście te rozmowy? To co niektóre dziewczyny opowiadały wydawało mi się zupełnie nierealne, że takie rzeczy się mogą dziać z człowiekiem Mam nadzieję że z naszymi maleństwami wszystko będzie w porządku i żadna z Nas nie będzie musiała się zmagać z takimi problemami.. Jak coś to zawsze można się zgadać i po porodzie pierwszej z Nas założyć wątek na odchowalni na którym będziemy rozmawiać tak jak tutaj, tylko że tym razem o wychowywaniu naszych dzieci
Stary 2011-05-16, 16:05   #3344
agnieszka 0605
Zakorzenienie

ten komplet wychodzi tanio, opłaca się chciałam łóżeczko z kołyską Klupsia, ale może wybiore ten zestwaw....

Stary 2011-05-16, 16:13   #3345
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mi również do pewnego czasu nie sprawiało przyjemności ale po 20 tygodniu... to już czysta rozkosz

Też się boję tych głupich meszek, podobają mi się te baldachimy za rok pewnie w coś takiego zainwestuje na wsi to lata tego wszsytkiego mnóstwo więc wolę miec

Tak myślę o co chodzi z tą Małgosią, aż skojarzyłam
Powodzenia na wizycie!

a może spróbuj czytać do snu, mnie czytanie zawsze usypia dość skutecznie no i ciepła kąpiel przed
Ale pewnie już sprawdzone sposoby, współczuję Ci strasznie

uffff!
Ja ostatnio rrobiłam też, nawet pisałam, tyle, ze ja sadzam go na puszcze, jakoś wydaje mi się bezpieczniejsze. U mnie dzisiaj duszone żeberka z młodymy kartofelkami i marchewką z groszkiem :d Wszyscy mówia że pycha, nawet niunia od razu się zaczęła poruszać

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:14   #3346
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Btw, oglądałyście te rozmowy? To co niektóre dziewczyny opowiadały wydawało mi się zupełnie nierealne, że takie rzeczy się mogą dziać z człowiekiem Mam nadzieję że z naszymi maleństwami wszystko będzie w porządku i żadna z Nas nie będzie musiała się zmagać z takimi problemami.. Jak coś to zawsze można się zgadać i po porodzie pierwszej z Nas założyć wątek na odchowalni na którym będziemy rozmawiać tak jak tutaj, tylko że tym razem o wychowywaniu naszych dzieci
Ja nie oglądam tego programu już chyba od pół roku jest dość głupawy i mam wrażenie że tam sami "aktorzy" są.

Ile na początek potrzeba kompletów pościeli i prześcieradeł?

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-05-16, 16:16   #3347
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka melduje się chwilowo, popołudnioowo
Cytat:
Napisane przez AaniaA Pokaż wiadomość
witam Was wieczorowa pora .

a ja znowu Was szukalam . kolejny watek. podczytuje Was Kochane. a co sie stalo z klubem? nie moge do niego wejsc .

wiecie, teraz jestem prawie w 18 tygodniu i wyszlo mi na usg, ze chyba siedzi w brzuszku synus . zatem bedzie drugi potomek, a nie potomka . jednak jeszcze w 22 tygodniu lekarz potwierdzi plec dzidziolka.

zrobila mi sie opryszczka na ustach i jestem zalamana. lekarz przepisal mi tabletki doustne i powiedzial, ze jest to konieczna kuracja. pamietam, ze jakies 11 lat temu mialam to gów.. na ustach. i akurat teraz musialo mi sie to przyplatac . echhh... wiecie, tak od razu nie polknelam tych tabletek. najpierw zasiegnelam opinii dwoch innych lekarzy. niestety musze brac ten lek. w internecie sa tak skrajne informacje na temat opryszczki w ciazy, ze wlosy mi na glowie staja deba .

na razie zmykam robic kolacje. jutro Was poczytam Kochane.

udanego wieczorku
gratulacje synusia
Cytat:
Archinta - a kiedy idziesz do szkoły rodzenia? Zapisałaś się już? Jaki jest koszt takiej przyjemnosci? Bo ja nadal nie wiem czy iść... Szkoda mi trochę kasy. A z tym egzaminem - masakra. I co teraz? Masz jakiś pomysł jak to rozwiązać?
ja też się wybieram do szkoły rodzenia, u nas niestety płatna, 35 zl za spotkanie, spotkań jest 12 i od 25 tygodnia można uczęszczać
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:22   #3348
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
A u Nas na wątku na wyprawce gdzieś przypadkiem nie pisze? Luknij sobie, powinnaś znaleźć

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

4.POŚCIEL-POSZEWKI 2 kpl. - z ochraniaczem.
5.PRZEŚCIERADŁA NA MATERACYK - na gumkę 2 - 3 szt.

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-16 o 16:29
Stary 2011-05-16, 16:24   #3349
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
h
u
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

gratuluje bardzo sie cieszę
Cytat:

No gratuluję Calzedonii

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
l

kellys, gratuluję dziewuszki
Cytat:
Kolejna calzedonia gratki lista się różowi
Dziekuje slicznie za gratki

Cytat:
poza tym trzymac kciuki proszę bo się dowiem dzis co to za heca z tymi skurczami, skoro szyja ok i krwiaka już nie ma
Trzymam kciukaski i zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:

Ja kupowalam osobno ale moze policz sobie co sie bardziej oplaca
Bo nie znam za bardzo cen zestawow...

Cytat:

Caltea rozmawiałam z moją ciocia o znieczuleniu(jest anestezjologiem i ordynatorem, proponowała mi porod u siebie w szpitalu, oczywiscie ze znieczuleniem, niestety w Wa-wie ). I to co mówisz to chyba nie tak ZZO podaje sie od razu, nie mozna go juz nawet podac kiedy rozwarcie jest za duze. Czasem jak sie da w nieodpowiednim czasie to moze Cię znieczulenei puscic własnie na bole parte - i lipton wtedy
Cytat:
tak jest, znieczulenie daje się najpóźniej do 4 cm rozwarcia, później już nie można Mam znajomą w tym szpitalu więc może cos sie załatwi, oby! Normalnie jak mi nie będą chcieli dać, to poproszę o to na piśmie i zacznęsiędrzeć! to chyba nie oni powinni o tym decydować tylko rodząca. Poza tym trudno określić jaki będzie ból tej końcowej fazyię

Ja bralam znieczulenie...
Wiec jak ktos moze to polecam...
Decyzje o zoo podjełam w trakcie porodu
jak juz nie dawalam rady...
Ponoc mozna wziasc juz od 3 cm rozwarcia i tak do 4-5 cm...
Zalezy jak szybko idzie poród...
U mnie był wolny i dali mi jak prosilam przy 5 cm
bo i tak wiedzieli ze u mnie to potrwa..
Natomiast jak ktos szybko rodzi to po prostu moze tak byc
jak u mojej kolezanki ze ona wziela własnie przy 5 cm a po 10-15 min miala
juz rozwarcie na 10 cm i zaczela rodzic... i znieczulenie nie zdazylo jeszcze
zadzialac tak jak powinno...
Znowu w moim wypadku ja wzielam przy 5 cm ale moj porod trwal jeszcze
kolejnych 10 godzin zanim zaczełam przec i znieczulenie tez juz było
słabsze..tzn. chyba organzm sie uodpornil po takim czasie czy cos...

W kazdym badz razie dobrze jest miec tan komfort ze
w razie gdy sie juz nie daje rady mozna poprosic o ZOO....

Cytat:
M
Dziewczynki już mamuśki - co sądzicie na temat baldachimów/moskitier na łóżeczko? Bo rozmawiałam wczoraj z teściową i bardzo polecała właśnie taki baldachim z siateczki (moskiterę) przede wszystkim na lato. Cenowo to tak w normie z tego co się orientowałam ale jak z przydatnością? Dokładnie coś TAKIEGO
My nie mielismy i chyba nie bede kupowac dla małej...
Duzo mam mowi ze własnie sie kurz na tym zbiera ale z drugiej strony
ładnie wyglada i chroni przed mucholami...
U nas w kazdym badz razie raczej nie lataja zadne muchy itd wiec
nie jest to potrzebne.....jak cos to mozna pozniej dokupic

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Ostatnio w jakimś śniadaniowym programie o tym słyszałam, poza tym koleżanka która niedawno urodziła w UK dostała takie właśnie zalecenia od lekarza, że właśnie chodzi o ścieranie naturalnej bariery ochronnej noworodka.

No własnie tutaj jak sie rodzi to dziecka nie myja
Tzn. wycieraja dokladnie recznikiem i ubieraja...
Dopiero w 2 lub 3 dobie sie myje...
Ponoc ta maz to najlepszy kremik dla dziecka
ktory chroni tez przed zarazkami itd....

I co do kremow i kapieli to tez jestem zdania ze im mniej tym lepiej..
I wszystko zalezy od skorki dzieciatka....chociaz noworodki to
zazwyczaj wszystkie maja sucha skorke wiec wszystkie te emolienty to jak najbardziej.
Ja uzywalam kremiku po kapieli Oilatum.. I słyszalam ze ogólnie cala ta seria jest dobra
A myłam mydełkiem bambino

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 16:26   #3350
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie oglądam tego programu już chyba od pół roku jest dość głupawy i mam wrażenie że tam sami "aktorzy" są.

Mój dziadek tam był a on aktorem nie jest Ja tam go lubię, i wcale nie jest dla mnie głupawy, czasem są śmieszne tematy ale przynajmniej traktuje się je poważnie, a nie jak gdzieniegdzie tylko się leją i wyzywają.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-16, 16:29   #3351
spa82
Raczkowanie

Hello!
Przywitam sie tylko z Wami i ide powoli nadrabiać (naszczęście ilość stron mieści się w tutejszej normie) Ja mam dzisiaj cały dzień w plecy. Na wczorajszej Komunii musialo mi coś zaszkodzić (stawiam na śledzie bo spalaszowałam prawie cały półmisek) no i dzisiaj mam rewolucję Tak więc na zmianę spię i odwiedzam kibelek. Apetytu nie mam tylko w muszam w siebie wodę. Oj benzadzieja. No nic odezwe się jak Was nadgonie
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:30   #3352
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Rozejrzałam się bardziej po tych kompletach i powiem tak: łóżeczko klupś II już od 200zł, pościel na łóżeczko 170 i do wózka (ładna) za 50, rożek ok 30zł -> wychodzi 450 zł czyli tak sobie sie opłaca ten zestaw co wstawiła pattisia, tylko że w nim jest jeszcze przewijak (ja chce większy na komode więc ten mnie nie ratuje). Zatem ja kupuje wszytsko oddzielnie

Stary 2011-05-16, 16:31   #3353
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój dziadek tam był a on aktorem nie jest Ja tam go lubię, i wcale nie jest dla mnie głupawy, czasem są śmieszne tematy ale przynajmniej traktuje się je poważnie, a nie jak gdzieniegdzie tylko się leją i wyzywają.
Oo zaciekawiłaś mnie, a powiesz o czym był odcinek, bo może oglądałam? Jeśli nie chcesz to oczywiście nie mów
Stary 2011-05-16, 16:31   #3354
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Caltea rozmawiałam z moją ciocia o znieczuleniu(jest anestezjologiem i ordynatorem, proponowała mi porod u siebie w szpitalu, oczywiscie ze znieczuleniem, niestety w Wa-wie ). I to co mówisz to chyba nie tak ZZO podaje sie od razu, nie mozna go juz nawet podac kiedy rozwarcie jest za duze. Czasem jak sie da w nieodpowiednim czasie to moze Cię znieczulenei puscic własnie na bole parte - i lipton wtedy
O widzisz, ja sie nigdy tym nie interesowałam. Powtarzam tylko slowa mojej kuzynki, która rodziła na początku kwietnia. I ona właśnie dostała znieczulenie dopiero jak się miały zacząćy bóle parte, czyli, biorąc te 12 godzin porodu, to praktycznie na sam koniec. Nie wiem, czy to zależy od szpitała, być może różni lekarze wyznają różne szkoły. Podobno chwilkę się zdrzemnęła, potem ją obudzili i w odpowiednich momentach (które wyznaczała aparatura KTG) kazali przeć.

Cytat:
A ja zapomniałam się pochwalić, że jesteśmy już w 25 tygodniu czyli połowa 6 miesiąca Tak sobie zerknęłam na różne suwaczki i wyszło, że jeszcze tylko 14t6d do końca

Dziewczynki już mamuśki - co sądzicie na temat baldachimów/moskitier na łóżeczko? Bo rozmawiałam wczoraj z teściową i bardzo polecała właśnie taki baldachim z siateczki (moskiterę) przede wszystkim na lato. Cenowo to tak w normie z tego co się orientowałam ale jak z przydatnością? Dokładnie coś TAKIEGO

Ja tak jak Aga, nie będę kupowała baldachimu.

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie Zaraz bede Was nadrabiac....

Wynikami nie kazał mi sie lekarz martwic narazie, zobaczymy za miesiac po badaniu obciążeniem glukozą.... W srodę mam usg w szpitalu, bo tak jest lepsze.... Zobaczymy czy potwierdzi płec
Czyli dobre wieści

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
aja nic nie mówiłam a byłam u lekarza u juz wiem ze będę tylko do niego łazic jest wszystko ok, mam jakis stan zapalny ale przepisła mi globulki i teraz sie zastanawiam czy dwóch pozostałych jest slepych i nei widziało czy po prostu ten zauwazył nadprogramowo he he , no ale postanowiłam łazic tak czy siak do niego bo wszystko tłumaczy i nawet jak nie robi usg to sprawdza tentno płodu dziś miał mi tak sparadzic ale nie umiał wychwycić to zrobił szybkie usg, nie mierzyłitd ale pokazał serduszko główkę ręke he he malutek do mnie pomachał, powiedział ze tak na jego oko bez mierzenia wszystko jest w porządku a 6 czerwca na prenatalnych pomierzymy wszystko dokładnie
to jest ten 3 nad którym myslałam i chyba najnormalniejszy
wiec połowa ciąży i decyzja podjęta
Wreszcie odetchnęłam z ulgą. Razem z Tobą mam nadzieję, że to będzie TEN lekarz

Cytat:
O matko dziewczyny jak ja się fatalnie dziś czuje Wczoraj przeleżałam całe popołudnie i wieczór pod kołdrą, a dziś wstałam i jeszcze gorzej Gardło wysiada, gile po pas i ciężka głowa Idę zaraz jeszcze odkurzyć, bo syfek mały sie zrobił i chyba znowu do wyrka wskakuje A jeszcze jutro z dzieciakami mam wycieczke do lasu Byłam w aptece, nie było tego syropu dla cieżarnych ale babka dała mi oscillococcinum podobno też dobre, zobaczymy
Czosnek koniecznie, dużo pij, możesz włączyć wapno i rutinoscorbin. Mam nadzieję, że szybciutko przejdzie

Cytat:

Cytat:
Nadrobilam, ale poodpisuje później Lausanne tak tylko zapytam bo doczytalam, dlaczego nie mozna uzywac tych olejkow do mycia maluszka Johnnson and Johnnson? tak pytam z ciekawosci bo ja niedoswiadczona kupilabym w pierwszej kolejnosci wlasnie to i trzymam kciuki za wizyte
A ja jeszcze wytrzymuje i jak tylko przyloze glowe do poduszki to zasne jak dziecko a wlasnie, apropo dzidzi, od wczoraj gdzies od godz 21 moj maluszek mnie tak kopie ze brzuch rusza sie w ta i z powrotem, myslalam ze rano bedzie spal kiedy wymeczyl matke przez cala noc a tu nic i kopie i kokosi sie do teraz, ciekawe co on sie tak ożywil ale najlepsze jest to, ze jak on zaczyna tak mocno kopac to nie moge zasnac bo sie z nim bawie i przykladam reke do tego miejsca i on to czuje i pozniej mi tak zal go zostawiac samego
To ja odpowiem za koleżankę, jak mogę. Kosmetyki Johnson's są bardzo popularne, ale też dość często potrafią uczulać (są mocno perfumowane, więc to może dlatego?). Jest jednak mnóstwo dzieciaczków, które wychowały się na tych kosmetykach i nic się im nigdy nie działo. Jednak ogólnie mamy kupują Johnsona coraz mniej chętnie...

Cytat:
uffff!
Ufff

Cytat:
Tezestawy naAll wychodza dość tanio, w stosunku do cen sklepowych. Ja sama byłam nastawiona, ale wczoraj się okazało, że łóżeczko dostanę po moim chrześniaku

Cytat:
Ale mi smaka narobiłaś Jak będę już mieszkać z tż na pewno spróbuję! Prezentuje się smakowicie I cieszę się że wszystko w porządku

Ten zestaw kupiła moja kuzynka (pisałam już o tym na forum i nawet polecałam). Widziałam na żywo i jest śliczny.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:32   #3355
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj cały dzień w plecy. Na wczorajszej Komunii musialo mi coś zaszkodzić (stawiam na śledzie bo spalaszowałam prawie cały półmisek) no i dzisiaj mam rewolucję Tak więc na zmianę spię i odwiedzam kibelek. Apetytu nie mam tylko w muszam w siebie wodę.
uciekaj do łóżka odpoczywać bo jak nie to będzie lanie

Stary 2011-05-16, 16:33   #3356
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja to bym najchętniej sama uszyła sobie taką pościel bo ciężko kupić coś w jednolitym kolorze, żeby mi pasowało do tej osłonki na szczebelki co już mam

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-16, 16:36   #3357
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Rozejrzałam się bardziej po tych kompletach i powiem tak: łóżeczko klupś II już od 200zł, pościel na łóżeczko 170 i do wózka (ładna) za 50, rożek ok 30zł -> wychodzi 450 zł czyli tak sobie sie opłaca ten zestaw co wstawiła pattisia, tylko że w nim jest jeszcze przewijak (ja chce większy na komode więc ten mnie nie ratuje). Zatem ja kupuje wszytsko oddzielnie
Ja z kolei przewijaka raczej nie chcę, przeliczyłam i chyba jednak też wezmę osobno. Baldachim też raczej odpada, może chroni przed muchami ale ja mam tp w październiku to muchy już raczej zasypiają

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-05-16, 16:37   #3358
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Weź pod uwagę koszty przesyłki za wszystko z osobna + ten przewijak to wyjdzie dość podobnie, no i masz dołączone ochroniacze na szczebelki i prześcieradło na przewijak Hehe a tak na serio- to każdy zrobi jak uważa, ja bym osobiście wolała mieć wszystko podstawowe za jednym zamachem gotowe
Stary 2011-05-16, 16:41   #3359
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Byłam na usg...
Mialam Was trzymac w niepewnosci ale za bardzo sie ciesze!!!!!!
bedzie DZIEWCZYNKA : jupi:
(laussane...Mam rogala na twarzy tak jak jak sie dowiedzialas..
Ale jestem szczesliwa:ju pi
Malutka ma 13 cm i wazy 225 gram (tyle co kostka masła)
Tp wychodzi na 16.10 ale ja i tak zostaje przy tym na 21

Idziemy teraz cała rodzinka na pizze
Wieczorkiem wpadne Was poczytac...
A miałaś się ze mna zamienić

Gratuluję oczywiscie wymarzonej dziewczynki

Cieżko was nadgonić laski tak pędzicie z postami, zwłaszcza jak się wraca po całym dniu spędzonym w pracy.....

Jutro lece do pl na połówkowe.....prosze o kciukasy....no i ciekawe czy dziewczynka sie potwierdzi

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:45   #3360
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Weź pod uwagę koszty przesyłki za wszystko z osobna + ten przewijak to wyjdzie dość podobnie, no i masz dołączone ochroniacze na szczebelki i prześcieradło na przewijak
ok - w zestawie z pościelą jest ochraniacz na szczebelki także + prześcieradełko. Ja chce przewijak oddzielnie (na komode) zatem ten w zestawie byłby dla mnie zbędny i niepotrzebny. I w tym wypadku dla mnie koszt przesyłki to żadna atrakcja dla mnie. No i musiałabym zrezygnować z funkcji kołyski -> przegadałam z mężolem i jednak ta kołyska to dodatkowy wydatek (łóżeczka cena to 400), ale myślę że sie przyda tym bardziej, ze to nasze pierwsze dzieciątko to i mam nadzieję, ze posłuży jeszcze jak się uda i przy drugim

luii - trzymam kciuki za wizyte

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-05-16 o 16:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości