|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Gucia jeden dzień
więc będzie dobrze ![]() i ja uwielbiam mówić do dzieci pełnym imieniem owszem nie przeginamy nie tylko pełnym ale cholernie podoba mi się mówienie Wojciech Bartosz Aleksander itd.. india to odliczamy dni a jak domek? jak się mieszka? wracasz po pracy uszczęśliwona co? no i najważniejsze rozpakowani? ![]() umeblowani? kasiaher najważniejsze że nic się nie stało, jedz na IP i sprawdz czy nie masz wstrząsu mózgu.. super że Dominiś lepiej ![]() ktosia zgadzam się, widać że jest się w ciąży, ale nie widać płci mnie np rozpromieniło a potem wypryszczyło, nigdy nie miałą pryszczy bo mam suchą cerę max 2 przy okresie a w ciąży dużooo a co chłopak na szczęscie nie całą ciąże a były takie okresy pryszczowe... no i co śmieszne od mięsa mnie odrzucało ale mogłam jeść kinder bueno i karmel na kg ![]() iii kwaśne żelkiii ![]() Rosette cześć ![]() celi25 jak byłą akcja napięcie to rzeczywiście dobra książka hahaha u lekarza wszystko ok ![]() teraz rozważamy szczepienie na pneumo - będziemy na bank szczepić ale nie wiem który wariant - szczepić przed 11 mce potem w 13 i w 2 roku czy w 13 i 15 mce - więc kwestia 2 czy 3 dawek.. nie wiem..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-05-17 o 10:54 |
|
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak tam mały Aleks? Cieszę się, że u lekarza wszystko ok!
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś mi się usrało że będzie poważniej a potem zdrobnieniami ![]() a Aleks dobrze tzn rośnie ale chyba ma skaze białkową bo jak siostra piersią karmiła to po zjedzieniu nabiału przez nią on miał straszną wysypkę, no i jak zaczęła dawać zwykłe mm to ma biegunki - przeszli na to bez laktozy to buzia ładna biegunki nie ma...zobaczymy.. ogólnie to bym go przez skypa zjadła ![]() a szczepienie - różnica finansowa - każda dawka ok 300 zł, więc 300 zł się zaoszczędzi - ale pat od września będzie z opiekunką lub w mini żłobku do tego dużo na dworze piaskownica dzieci bo lato będzie.. no i nie wiem czy lepiej szybciej przed 11 mce potem za miesiąc półtorej i potem w 2 roku, czy tylko w 12 i 14 mce.. kwestia kasy to raz, plus kwestia szybkości podania.. zdrówko jego ważniejsze no ale.. myślimy
|
|
|
#3305 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do szczepienia, to już teraz rozumiem. Jak ma przebywać wśród innych dzieci, ludzi i w mniej "sterylnych" warunkach jak dom i podłoga, dywan w domu, to myślę, że warto go wcześniej zaszczepić
|
|
#3307 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa wiesz no do pracy wracam we wrześniu dziecie bezpieczne jest już po 1 dawce, jeśli zaszczepie go w sierpniu to będą tylko dwie dawki, no więc załapie się na "tańszą" opcje a zdążę przed pójściem do pracy.. ale czerwiec lipiec sierpień wakacje, wyjazdy dużo spacerów placy zabaw.. więc.. trudne wybory ![]() mąz zadecyduje jak wróci ![]() super ![]() przeczytam na pewno bo jest na liście na honorowym miejscu ![]() czasem tak jest jakby był niedosyt ![]() ja odłożyłam na półkę rękopis.... bo jest za bardzo pogmatwany za dużo historii powplatanych więc poczekam aż pat będzie ciut starszy bo "rwanie" się źle czyta
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam świadomość że te 15 kg które przybrałam urody mi może nie dodaje, ale i tak ten komplement mnie rozbroił. Tym bardziej że ona później dodała, że jak była w ciąży ze swoimi synami to była (uwaga cytuję
"nieprawdopodobnie piękna". To jest taka babka po 50-ce. Rozmowy z nią uczą mnie zrozumieć co to znaczy być zakochanym w samym sobie.Kasiaher szoook!!! Dobrze że Tobie nic się nie stało.
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczko
tak czułam, że jak tu zajrzę z rana to będzie nowina Marta czyli zrobiłaś likier z mlekiem bo ja podawałam przepis teściowej na kukułki z wódką (tylko z wódką ) ten twój jest mniej alkoholowy, fajnie spróbujęMisQa rzadko tu bywasz, jak sytuacja z mężem ? czy ten Twój podpis ma z tym coś wspólnego Kwiatuszek Kasiaher dobrze, że nic Ci się nie stało że przerywasz mu zabawę z dziećmi ![]() Ale brzydka pogoda za oknem ![]() mam do wątkowych mam pytanie- czy możecie tak w przybliżeniu podać ile miesięcznie wydajecie na dziecko? ile w pierwszych miesiacach a ile np. jak dziecko ma koło roku? |
|
|
|
#3311 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3313 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
wariatka!!!
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Kliwuś, wiemy może jak tam Scio? Wyjdzie dzisiaj ze szpitala?
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
gold-fish zrobiłam z mlekiem bo taki wydawał mi się mniej alkoholowy a ja nie lubię smaku samej wódki, :P syn Kasiu ma na imie Dominiś, Bartuś jest kwiatuszka pokiełbasiło ci się coś
![]() a ile na dziecko? na początek pampersy ze 3 paki mce - każda ok 40-50 zł, więc max 150, chusteczki 25 zł za 6pak powinno starczyć na mce, jeśli karmisz mm to mleko na tydzeń ok 15 zł wiec 60 zł witaminy o tego hmm chyba tyle na początku z bieżących rzeczy więc ok 200-250 zł mce teraz max 1.5 paczki pampków na miesiąc plus ze 3 paki chusteczek do tego mleko kaszki soczki jedzonko.. (ja gotuje sama) - i powiem ci szczerze że koszty są takie same bo zmniejsza ci się ilośc "higienicznych" rzeczy na koszt jedzenionych ![]() myślę że ok 200zł to tyle ile my wydajemy na Pata ale chętnie prówam ile inne laski aaa ale czasem jest tak że są duże promocje, lub dostaniemy od kogoś pampersy (moja mama co jakiś czas przynosi) wiec.. jest też czasem taniej ![]() Gucia
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-05-17 o 12:19 |
|
|
|
#3316 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam
więc potwierdze !! ![]() ![]() ![]() ale nie powiem co - czy wariatka czy ładna ![]()
|
|
#3318 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wątpię!
![]() o kurcze, nie lubię takich sytuacji. Nigdy nie wiem jak się zachować, a zazwyczaj to mi się nie podoba... Ja też dzieci w usta nie całuję! Jakoś sobie tego nie wyobrażam!
|
#3320 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje mamusiu ![]() jednak dobrze sie tuśka hihrała cos wiedziala ![]() Cytat:
Cytat:
a wiesz ze moj tato ciagle powtarza ze po chrzcie to dzieci sa spokojniejse bo ponoc dziobła sie wypedza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to około 180zł -200 zł ale to od urodzenia bez tego wszytskiego kosmetycznego ktore kupowałam wczesniej i mam zapas
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, to mnie pocieszyłaś
rozumiem, że jeszcze wydaje się dużo w czasie ciąży, bo trzeba całą wyprawkę skompletować - choć podejrzewam że rodzice i rodzinka nam z tym kiedyś pomoże troche się obawiam jak można połączyć posiadanie dziecka z kredytem najpierw będzie pensja tż i połowa mojej obecnej (bo mam umowę o prace i zlecenie ) a potem na juz tylko żyć z pensji tż? bo nie wyobrażam sobie oddać pół roczne dziecko do żłobka jak Wy sobie z tym radzicie?
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz jest zawrotna kwota,łozeczko posciel wozek, kosmetyki ubranka ja to nawt probowałam liczyc ale gdzies tam przestałam i w sumie nei wiem ile wydałam chyba wole nei wiedziec zapomniałam dopisac jesczze ci wyzej szczepienia - płatne oczywiscie
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Anika, ale ta wyprawka to np. kwota 5-10 tyś czy do 5?
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
wiesz bo ja w klubie wrzucam tylko to co serio mi się podobało, a nie mam pewności czy to co mnie kusi będzie fajne
![]() hmm a co mnie kusi, nie wiem musze pomyśleć zaraz ci napisze tylko pooglądam katalog z książkami ![]() Cytat:
![]() my na Pacie nie oszczędzamy chusteczki ma pampersa, pieluchy też - są dla nas najlepsze, herbatki, soczki (dużo pije) chrupki biszkopty, jedzenie mu gotuje ale kupić tez coś trzeba ![]() zwykle koło 200 zł tak max bo jak mówię tu wpadnie paka pampków (50 zł oszczędzone - dla mnie to najlepszy prezent "dla dziecka" polecam jak ktoś ma kupić badziewie to lepiej pampki bo idą jak woda szczególnie na początku po 10 dziennie) więc w naszej kieszeni 200 to taka średnia, czasem mniej czasem więcej choć czasem to i 500 bo 100 szczepionka skojarzona 5w1 300 rotawirus.. więc jest więcej, ale szczepić tym nie trzeba więc jak kogoś nie stać to nie musi.. są wydatki które na prawdę można ograniczyć ale my wolimy to zaplanować wiemy co kiedy będzie potrzebne i wydamy więcej kasy to inne rzeczy kupimy wcześniej... podsumuje w łatwy sposób można to zgrać tak by budżet mocno nie ucierpiał
|
|
|
#3325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[kasiaher mam nadzieje, że Dominik już sie oswoił z nowym otoczeniem i nadal bedzie taki grzeczniutki jak teraz. zuch chłopak. współczuje sytuacji z autem , tak naprawde szczescie w nieszczesciu- dobrze, ze Dominik nie jechal z Toba i ze nic sie nikomu nie stalo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
juz w zyciu bym nie chciala sie zamienic na mieszkanie z rodzicami. rzeczy jeszcze nie wszystkie przewizione, bo mamy za malo mebli aby wszystko pomiescic ![]() bo umeblowani jestesmy tylko czesciowo
|
|
#3326 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
wyprawka 10tys? myślę ze 5 to max nie więcej... ja bynajmniej wiecej nie wydałam -można na niej oszczędzić, największy wydatek to wózek, (u nas zasponsorowali rodzice) fotelik kupiliśmy my, ciuszki - dużo dostałam część kupiłam podczas zwykłych zakupów a to lumpek a to promocje
muszę ci powiedzieć że jak kompletujesz wyprawkę regularnie od np 6 mce to nie odczujesz tak tego - owszem przy kupnie wózka łózeczka, ale całą resztę można dorzucić do mniejszych zakupów i nie będzie najgorzej.. co zakupy coś kupujesz i da się to przeżyć... chyba że zrobisz mega liste i wszytko kupisz za jednym razem wtedy cię sieknie po portfelu ![]() ![]() a doczytałam poprzedniego posta - jak radzimy sobie my? mając kredyt wydatki żyjąc z jednej pensji? hmmm my jesteśmy specyficzni i nie wiem czy na nas można się wzorowac bo mój mąż zarabia dużo, ładną ma kase ale tylko w miesiącach ciepłych - jak jest zima to jest gorzej - teraz w zimie bo do końca lutego ja miałam kase więc nie było źle, marzec nas pozamiatał trochę i kwiecień ale teraz jest huk robót a na wakacje szykują mu się dwie roboty o zawrotnych sumach więc u nas jest tak że w ciepłe miesiące zarabiamy a zimowe wegetujemy na tym co odłożyliśmy.. chcę iść do pracy żeby mieć na rate pewną kasę, bo jak na to będzie to resztę śmiało "przezimujemy" będę miała spokojne sumienie, ale jakbyśmy nie mieli kredytu to śmiało mogłabym zostać w domu, teraz pewnie też na upartego ale ja będę pewniejsza ![]() no i planujemy w tym roku dodatkowo kupić lodówke stół obiadowy duży, a w przyszłym panele do salonu dodatki plus wymiana auta jak wszytko dobrze pokalkulujemy to damy rade
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
nie no spokojnie do 5 sie zmiescisz no szyba ze zaszalejesz i kupisz wozek za 3000 meble za 3000 łozeczko jakies megafirmowe bo i takie są
my za wozek dalismy 1300, łozeczko maz zrobił, fotelik dostalismy od przyjaciól, za posciel dałam w sumie z 350zł kosmetyków w zapasie troche miałam to moze wyszło z 400zł (pampersy chusteczki do kapieli cos gaziki sol fizjol. krem, - a i tak sukcesywnie cos dokupuje bo ty odpazrenie i kremy nie pomagaly i trzeba było zasypke kupic, tu sie ciemieniucha pojawiła, tu plesniawki) ubranka kupowałam w wiekszosci uzywane ale i tak bardzo duzo wyszlo za nie - ale mam spokoj z nimi tak mysle ze do roczku spokojnie teraz kupiłam hustawke (180) karuzele (80) ubranka i rzeczy do chrztu (90zl) dokupiłam podgrzewacz do butelek - (130) i laktator (100) i tak sie zbiera
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-05-17 o 13:22 |
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyprawka też jest droga, ale tu można szukać tańszych rozwiązań, np. body, śpiochy, pajacyki kupić w pepco po 4-5 zł/sztuka lub w tesco po kilka w opakowaniu. Ciuszki "wierzchnie" można znaleźć w lumpkach za śmieszne pieniądze, poszukać na allegro albo dogadać się ze znajomymi, którzy mają starsze dzieci. Tak samo z wózkiem - można kupić używany albo nowy ale bez super-hiper bajerów i też będzie ok. Jeśli chodzi o koszty kiedy dzidziuś już się urodzi to jedyne chyba na czym można oszczędzić to pampersy, bo choć te oryginalne są ponoć najlepsze, to równie dużo mam zaopatruje się w pieluchy z rossmanna, biedronki, tesco a na tym różnica w cenie jest ogromna. Co do połączenia posiadania dziecka i kredytu to w dzisiejszych czasach rzadko kiedy bywa inaczej
|
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dałąm rady ![]() nie ma to jak wolnoć tomku.. ![]() ale ci zazdrosze ![]() ![]() aaaa to rozumiem ja robie identycznie i uwielbiam biblionetke - stona na necie - baza książek cudna zawsze tam czytam opinie itd ![]() a jak się coś do mnie z półki uśmiecha... ![]() z waszych list zainteresowało mnie tak James Siegel "wykolejony" "Tam gdzie spadają anioły" D. Terakowskiej, "Cudze życie" F. Deghelt, "Kobiety z Czerwonych Bagien" G. Jeromin-Gałuszki, "Pięć osób, które spotykamy w niebie" Albom "Kiedy płaczą świerszcze" Martin M. Szczygielskiego Farfocle namiętności Sto lat samotności Marqez chata young wspomniany zapach cedru mam jeszcze ponad 30 ksiązek na liście które musze przejrzeć i dopisać albo wykreślić ale obiecałam sobie że zrobię to dopiero jak przeczytam powyższe a po ostatniej wycieczce do empiku uśmiech się tak bardzoooooooo do mnie: - Jak nie Zabiłam Męża czyli Babski Punkt Widzenia Hopkinson Christina -Samotność Liczb Pierwszych Giordano Paolo -Zawsze Przy Mnie Stój Jess-Cooke Carolyn i coś czuję że wpadne w Rybulkowy nałóg tzn lista książek do przeczytania będzie diametralnie rosnąć a ja zamiast z niej czytać cosik będę czytała inne i dokładała jeszcze
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-05-17 o 13:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

tak czułam, że jak tu zajrzę z rana to będzie nowina
bo ja podawałam przepis teściowej na kukułki z wódką (tylko z wódką ) ten twój jest mniej alkoholowy, fajnie

Poza tym o podwyżce przez pierwszy rok mogę pomarzyć.Na razie cieszę się z tego co mam i szukam dalej