|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...
I jak tam dagienka ćwiczenie z ciekawości?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Ok!
Zapisywałam dziś co robiłam w chwili gdy wybijała pełna godzina lub połówka. Bez zaznaczania ile coś robiłam. Były też jakieś rzeczy które zmieściły się w czasie od-do. Bardzo mi wstyd, ale wklejam. 8.00 pobudka 8.30 internet 9.00 internet 9.30 przeglądanie ofert pracy na mailu 10.00 internet 10.30 zmywanie paznokci 11.00 rejestracja na szkolenie ![]() 11.30 prysznic 12.00 wyjście do sklepu 12.30 "śniadanie" 13.00 herbata + internet 13.30 internet 14.00 - 16.00 wyjscie do Arkadii = dojazd w obie strony, oddanie ciuchów, zmierzenie paru, zakupy spożywcze 16.30 TV "Czas Honoru" 17.00 obiad 17.30 internet 18.00 internet 18.30 tv i internet 19.00 - 22.00 wyszłam coś zjeść z chłopakiem Powiem tylko, że to i tak więcej niż robię zazwyczaj. A z wyjściem do sklepu i zmyciem paznokci nie mogłam się zebrać parę dni.
|
|
#1623 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie jestem pewna czy przyjde, bo myslalam, ze wybiore sie na wolne zwiedzanie do muzeum narodowego https://www.facebook.com/dzienwolnejsztuki ale na razie nie mam chetnego wspoltowarzysza... A wiecie, ze takie szkolenie sobie mozna do cv spokojnie wlozyc jako "zarzadzanie czasem" ![]() Cytat:
Ale zescie postow od wczoraj naprodukowaly! U mnie powolne wyjscie z dola:- raport nienapisany + maile odrobione +/- jedna praca z ang napisana (hurra) -/+ artykul nienapisany, ale przelozylam termin No i bylam dwa razy na basenie. ![]() Na jutro: - moje pisanie (chce rano wstac i zrobic to przed praca) - sms/mail zalegly do kolezanki - poczatek raportu No i ograniczam internet. W nowej pracy mam poblokowane wszystkie kuszace strony, wiec mam maly odwyk. ![]() A, i wypozyczylam sobie ksiazke o tym, jak sie przelamywac i prosic/zadac o swoje. Ciekawe co w niej wyczytam Jak będzie coś ciekawego to się podzielę.
|
|||
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Rejestracja się udała, bedziesz na szkoleniu?
Jakies masz wnioski?Nie musisz wklejać tego, to dla Ciebie, dla Twojego rozeznania. Na mnie tak to działało, że wstydziłam się wpisać net po raz setny, więc małe rzeczy robiłam tylko po to, żeby nie było obciachu, gdy będe prezentowac listę... Oczywiscie nikt mnie z tego nie rozliczał, ale tydzień wpisywania i ukazały się rutyny. O tej samej porze wstawałam, jadłam, szłam spać. Do wykorzystania były godziny pomiędzy rutynami. Ja miałam jeszcze 2 letnie dziecko na głowie, a wydawało mi się, że nic nie robię. Wyciągnij wnioski z tego co widzisz. Każdy człowiek ma tyle samo czasu. W ciągu doby 24h, nie mniej, nie więcej. Jedni wypełniają ten czas wspaniałościami, inni próbują zabić... Dobranoc. Cytat:
![]() Napisz tytuł, bo ciekawa jestem! Do jutra. Ciao!!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#1625 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-05-19 o 23:43 |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wy spa na!!!!!! Niewyspana!!!!!!!!!!
Sto razy przemyślcie zanim zdecydujecie się na uroczego bobaska, cudne dzieciątko, kruszynkę, maleństwo, aniołka... 4 lata, ja odliczam do 18... AAAAAAAAAAAAAAAAAAA, mam nerwy. Na 10 na wydział, aja nie wiem jak się nazywam.... A propos odliczania (audreyaudrey): 7 6 5!!! 4 3 2 1 ... Cytat:
![]() Dzięki
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-20 o 07:57 |
|
|
|
|
#1627 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dałam plamę! Przyznaję się bez bicia!
Z moich 20 minut barazie nie wyszło nic! Miałam zacząć w środę. No ale... rzecz w tym, że dziś jadę na weekend do siostry, ona studiuje w innym mieście. No więc w środę, oprócz tego, że miałam hiszpański, musiałam kupić jej jakiś prezencik (miała imieniny). Było gorąco, wróciłam do domu bardzo zmęczona (pojechałam na poszukiwania i kurs zaraz po 8 godzinach pracy) i na tym się w zasadzie skończyło. Wczoraj - nie dałam rady - pakowałam się, do tego jakoś tak przyszło mi do głowy (to chyba podświadoma prokrastynacja ), że zrobię TŻ-towi obiad - niespodziankę. Ponieważ w kuchni mam raczej 2 lewe ręce, zeszły mi 2 godziny! Plus sprzątanie. Ale niech TŻ chociaż czasem poczuje, ze ma prawdziwą dziewczynę! ![]() No a dziś - już spakowana - i adios! Jadę do siostrzyczki. Chcę ją odwiedzić jeszcze zanim się jej zacznie sesja, a ona się zawsze cieszy, jak przyjeżdżam (ja też, nie powiem ).Czyli wygląda na to, że mogę zacząć z 20 minutami dopiero od powniedziałku. Dziewczyny, bardzo chętnie spotkałabym się z Wami w sobotę (niewiele się tu udzielam i nie wiem, czy byście mnie tam chciały ale z wątkiem jestem na bieżąco i mam wrażenie, jakbym Was dobrze znała Wam natomiast życzę owocnego spotkania i szkolenia. Może kiedyś uda mi się jednak do Was dołączyć. ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Ach, jeszcze jedno, Nebula, widziałam Twój filmik! Powiem tylko: |
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
ech...witam w nowym dniu.
Zawalilam moçjego 20 minutowca wczoraj. Co prawda powod mialam dobry, ale niemniej...Zawalone. Rozmawialam z siostra, bo musiala ostatecznie wybrac klasy by sie zalogowac do liceow. I dzis jedzie z mama zawiezc podania...nie jest to bardzo proste, bo albo jest klasa matematyczna, albo fizyczna, albo francuska, albo niemiecka i dobranie odpowiedniego profilu jest prawie niemozliwe...a moja mama po doswiadczeniach z moim liceum wolalaby zaoszczedzic siostrze takich stresow i nerwow jakie ja przechodzilam... w kazdym razie na dzis: *opracowanie weglikow, tak dla przypomnienia *umowic sie na tenupol... *isc na poczte oplacic rachunki *20 minutek *depilacja *posprzatac w lazience *byc wytrwala w odchudzaniu!! jak mi sie cos przypomni to dodam... |
|
|
|
#1629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narodowe ma darmowy wstęp w każdą sobotę. Co prawda bez opowieści studentów ASP, ale pewnie będzie spokojniej. Cytat:
![]() Też mi było wstyd pisać ciągle "internet", ale taka jest prawda. Wniosek wyciągnięty wcześniej, nawet bez listy jest taki, że robię tylko jedną "poważną" rzecz w ciągu dnia. Niestety, jak gdzieś wyjdę na dłużej to już nie zrobię obiadu, nie posprzątam. Od paru dni wyszukuje przepisy i gotuję, bo przecież to coś pożyteczniej, ale z drugiej strony, nie uczę się przez to. A dziś muszę posprzątać, bo wieczorem brat TŻ. do nas przyjeżdża Oczywiście on powinien sprzątać, bo to jego brat, którego ja nienawidzę, ale nie, bo on pracuje, a ja mam czas
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje! Ja bardzo lubie ten utwor, uklad sam w sobei tez. czesto do niego wracam. jakby ktos byl zaitneresowany grupa nazywa sie Dark Veil
a utwor nie mam pojecia Inspiracja to Jamila Salimpour fuzyjna tancerka belly dance
|
|
|
|
#1631 |
|
Przyczajenie
|
Zobaczyłam wielką 5 odliczaną dla mnie przez Patri i idę się ostro uczyć do obrony. Wczoraj, jak zobaczyłam, ile jest do nauki to zdezerterowałam w seriale, bo przecież wszystkiego się idealnie nie nauczę. Nie mogę doprowadzić do tego, że skoro nieidealnie to może lepiej w ogóle. Miłego dnia!!!!
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie nie było, ale nadrobiłam
Wczoraj robiłam imprezę - nienawidzę szykować przyjęć ani po nich sprzątać, no ale było skromne towarzystwo, więc nie tak źle. Przynajmniej miałam satysfakcję, że koleżankom smakowało to co dla nich zrobiłam do jedzenia (wygłodniałe studentki... )A dzisiaj nic mi się nie chce... I załamałam się, bo dowiedziałam się, że dwie moje koleżanki jadą na Erasmusa, a jednej z nich to ja gadałam o tym Erasmusie, że chciałam jechać. I ja się nie zebrałam...a ona tak Przez to jestem zła na siebie, że znów to samo...znów się bałam, nie wykorzystuję żadnych okazji...i szczerze mówiąc - nie wykorzystuję nawet tego wątku, który jest świetny, ale ja po prostu nic nie robię! Nawet prostego ćwiczenia nie zrobiłam...ściągnęłam e-booki o których mówicie, wypożyczyłam z biblioteki książki i nawet do nich nie zajrzałam tłumacząc sobie, że nie mam czasu Nie czuję się ze sobą dobrze... Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie byliśmy wtedy jeszcze ze sobą...może przywróciłabym go do porządku ![]() Cytat:
Swoją drogą, jest to zdaje się typowe dla osób zbyt perfekcyjnych - strach przed językową gafą
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że nie jestem z tym sama
bardzo chcę to zmienić i pójść na kurs językowy (chociaż tego też się boję - że wszyscy w grupie będą lepsi, a ja nie będę np. rozumień zadawanych mi pytań - no głupek ze mnie jestem chodzącym stresem i bojaźliwością ). I pójdę, jak tylko będzie mnie stać. Przez parę lat odkładałam decyzję o zrobieniu prawka, bo oczywiście BAŁAM SIĘ, że sobie nie poradzę, nie nauczę się jeździć, że to nie dla mnie... W końcu zapisałam się na kurs, bo ambicje wzięły górę, pozazdrościłam jednej i drugiej osobie, że zdały... Teraz mam już jakiś czas prawko w kieszeni, jeżdżę rzadko, bo nie mam własnego auta na razie, trochę się jeszcze stresuję, ale coraz mniej i coraz lepiej mi idzie. To taka opowieść z cyklu "da się" i "nie taki diabeł straszny..." więc i język podszlifuję i będę rozmawiać bez problemu, obiecuję to sobie!Dzisiaj muszę: - przygotować, podrukować sobie materiały do nauki na zaliczenie, - uprasować stertę ciuchów ,- poszukać artykułów naukowych do pracy mgr A z rzeczy do zrobienia przez weekend: - skończenie sprawozdania na ćwiczenia, - nauka na zaliczenie, - pisanie pracy - c.d. - zrobienie mapek i schematów do pracy mgr Edytowane przez Atka87 Czas edycji: 2011-05-20 o 14:21 |
|
|
|
#1635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero jak stan rzeczy doprowadzisz do ostateczności, do samego dna, znajdziesz motywację, żeby cos zmienić. Znaczy- na razie jeszcze nie jest najgorzej... choc wcale nie jest dobrze... Cytat:
Rozmawiałyśmy o salsie, że chcemy się zapisać, ona się zapisała, już dawno skończyła wszystkie poziomy, ja nawet nie zaczęłam. Dawno się też obroniła, ja jeszcze nie. W ogóle ona nie traci szans. A ja owszem. ![]() Cytat:
Cały czas trzymam kciuki. Czadu babo!!
|||
|
|
|
#1636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plany na dalszą część dnia: * pobiegać * odwiedzić koleżankę * WYSŁAĆ ZALEGŁE PRACE ![]() ![]() * zetrzeć kurze w pokoju A ten dzień póki co bardzo pozytywny jest-kupiłam sobie w empiku Bluszcza którego uwielbiam i parę gadżetów z Elvisem ukochanym. |
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
A propos kursu:
Widzimy się jutro około 13, może wcześniej? Jak się rozpoznamy zakładając, że będzie tłumnie?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-20 o 20:36 |
|
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
co tak cicho tutaj?
![]() nastepny tydzien bede miala tragiczny...same zaliczenia.nawet nie chce o tym myslec. TO DO : |
|
|
|
#1639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Do zobaczenia.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-21 o 10:16 |
|
|
|
#1641 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zdazylam do niej zajrzec dzisiaj, wiec nie wiem jakiej jest jakosci.Cytat:
Ale ja human jestem, to co innego. ![]() Ja wam wysle moja podobizne privem ![]() Ogolnie to jest w budynku A, czyli na tym rysunku oznaczonym dwojka: http://www.sgh.waw.pl/uczelnia/ogoln...mpus%20SGH.jpg Moze umowimy sie pod tymi widocznymi arkadami o 12.45? ![]() Pozdro! |
||
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będę wiedziała, co zakładam, to napiszę, bo nie mam zdjęcia aktualnego...
|
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
Chyba mają jakiś błąd, albo zostali zhakowani. To jest ten budynek http://maps.google.pl/maps?f=q&sourc...05284&t=h&z=18 a kolumny sa od strony rakowieckiej
![]() Ide na zakupy teraz, wic juz nie bede dostepna online, wiec do zobaczenia
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
audreyaudrey:7 6 54!!! 3 2 1 ...
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-23 o 01:43 |
|
|
|
#1645 |
|
Przyczajenie
|
Patri melduję się gotowa do nauki. Strasznie mnie ta cyferka motywuje!!! Dobrze się bawcie na szkoleniu!!!
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdamy relację ze szkolenia
|
|
|
|
#1647 |
|
tree hugger
|
Przyłączam się do życzeń dobrej zabawy i owocnej nauki na szkoleniu!
![]() I łączę się w naukowym bólu z audreyaudrey.
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie dotarlam! z zakupow wrocilam dopiero przed chwila.
przepraszam was dziewczyny, jesli na mnie czekalyscie. bylam kupowac sobie ciuchy do pracy, co odkladalam od dwoch miesiecy, wiec jestem przynajmniej minimalnie usprawiedliwiona... zdajcie relacje jak bylo!
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Właśnie, zdajcie relację
![]() Jestem strasznie zła na siebie, plan dnia szlag trafił Doba powinna trwać 48h
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
http://interesujaceszkolenia.pl/arty...czas-motywacji Tu jest chyba artykuł na temat pro... Jestem nieźle zjechana dziś. A jutro imieniny mojej córki. Goście, a ja nawet ciasta nie mam jeszcze... Jutro może uda się zdać relacje, jeśli nie, pojutrze.
Do zrobienia na jutro:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-05-22 o 17:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

U mnie powolne wyjscie z dola:
Plus sprzątanie. Ale niech TŻ chociaż czasem poczuje, ze ma prawdziwą dziewczynę! 
ale z wątkiem jestem na bieżąco i mam wrażenie, jakbym Was dobrze znała 

Przez to jestem zła na siebie, że znów to samo...znów się bałam, nie wykorzystuję żadnych okazji...i szczerze mówiąc - nie wykorzystuję nawet tego wątku, który jest świetny, ale ja po prostu nic nie robię! Nawet prostego ćwiczenia nie zrobiłam...ściągnęłam e-booki o których mówicie, wypożyczyłam z biblioteki książki i nawet do nich nie zajrzałam tłumacząc sobie, że nie mam czasu
Swoją drogą, jest to zdaje się typowe dla osób zbyt perfekcyjnych - strach przed językową gafą