|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII
Cytat:
myslisz ze warto pisac? ze to moze cos zmienic? on sie odzywa do ciebie czy nie? |
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Agus, czy Ty naprawdę jeszcze długo masz tak zamiar żyć? kluczem dla rozwiązania wszelkich problemów jest spokój i opanowanie... a przynajmniej startem w ich rozwiązywaniu.. ja rozumiem że są gorsze dni, są straszne miesiące po rozstaniu, ale w końcu przychodzi ten moment że należy spojrzeć trzeźwo! a Ty panikujesz codziennie! Ja rozumiem, że pragniesz miłości, ale to co teraz robisz to nie jest sposób na jej znalezienie...
uważam, że to nie wynika wcale z dzisiaj czy z zeszłego miesiąca. Raczej z dalekiej przeszłości. |
|
|
|
#2343 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli czujecie, że to jeszcze nie czas na rozstanie, to wróćcie do siebie i zacznijcie z nieco innej strony ![]() Cytat:
Twój musi poznać, co do Ciebie czuje i czego oczekuje od partnerki. Ale Ty go o niczym nie uświadomisz, musi dojść do tego sam. A do tego może faktycznie być jeszcze niedojrzały. To odezwij się pierwsza. Raz możesz ![]() Cytat:
![]() U mnie to niestety schemat, trzeci raz podobna sytuacja, że jestem z nowym, a były tkwi w głowie. Nie chcę trzeci raz obudzić się z ręką w nocniku. Cytat:
Nagły brak. Cytat:
On trzyma sobie Ciebie w zapasie. Nie chce, a innemu nie da. Jak dziecko.Nie istnieje "związek bez zobowiązań", zobowiązania są definicją związku. Cytat:
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
NIE DAJ SIĘ!! On ma Twój numer? Ma Twoje gg? Wie, gdzie mieszkasz? Będzie chciał to Cię znajdzie. Nigdy nie narzucaj się nikomu. Chcesz być dla niego skarbem czy natrętem??
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze najlepszym rozwiazaniem jest calkowite odciecie sie? masz racje, ma numer, adres. Jezeli mu zalezy odnajdzie i da szanse. Trudne jest nie pisac, nie dzownic ale moze warto...
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czuje ze to rozstanie to byla pomylka, moj glupi blad
nawet nie wiem czy moge nazwac to rozstaniem, piszemy ze soba caly czas, w ogole nie czujemy ze sie rozstalismy, w tym tyg jakos mamy sie spotkac i jeszcze raz porozmawiac, on mi pisze ze nie potrafi sie ze mna rozstac, pisze jak bardzo mnie kocha, ja jego tez mysle teraz o takiej tygodniowej przerwie na przemyslenie tego wszystkiego, moze to dobry pomysl? on mowi ze nie wyobraza sobie zycia beze mnie a przede wszystkim nie chce zyc beze mnie, nie wiem co robic, to wszystko jest takie trudne tak naprawde troche wyolbrzymialam, on byl kochany, czasem ranil ale nie chcial, wiem o tym. Caly czas tylko mysle o tym ze powiedzial ze nie jest gotowy do takiego zwiazku, ale zaraz potem mowil ze nie chce sie rozstawac, teraz pisze ze nie potrafi ze mna sie rozstac naprawde. On jest szczery wiem to, znam go. Naprawde nie wiem co mam myslec Ten kto to przeczyta i zrozumie to bedzie geniusz bardzo to jest skomplikowane, sama bym nic z tego nie zrozumiala. Pomozcie ![]() my sie kochamy, jedyne co wiem na pewno.
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my tez sie kochamy ale czasem milosc to za malo |
|
|
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
No żałuję że powiedziałam, bo wydaje mi się że od drugiego 'winowajcy' by się nie dowiedział. Ale z drugiej strony, ten nasz niby nowy związek byłby budowany od samego początku na kłamstwie. Kiedyś tak bym pękła.
A tak przynajmniej chociaż raz coś go ruszyło i zabolało... łoo, ale jestem wredna! |
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mogę Ci poradzić, że jeśli to rozstanie ma do czegokolwiek dobrego doprowadzić, to na razie zerwij kontakt. Innej opcji nie ma. Niech to będzie nawet tydzień w ogóle bez kontaktu, byleby był. Kontaktując się ze sobą nie dojdziecie do żadnych wniosków, nie będziecie w stanie niczego na chłodno przemyśleć. No i widzisz, ja zrozumiałam co napisałaś, a żaden ze mnie geniusz. Chyba rozumiem Cię właśnie dlatego, że mam zdrowo poprzewracane w głowie . Trzymaj się! |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodzil sie nie zgodzil, tak naprawde on tego nie chcial, widzialam to i mowil to, ja na nim wymusilam tak jakby to rozstanie, powiedzialam musimy sie rozstac, bo MI bedzie lepiej. Rano gdy odjezdal nie bylo pozegnania jak przy rozstaniu, normalnie jak zawsze pozegnanie rano. Mowi sie ze milosc zaczyna sie wtedy gdy szczescie drugiej osoby jest wazniejsze od naszego szczescia, o to mu chodzilo, to nie bylo takie "dobrze lepiej ci bedzie beze mnie wiec sie rozstanmy" takie olewajace, nie. To bylo szczere, wiem to. Widzialam jak plakal, jak bylo mu ciezko. I przede wszystkim jezeli nie chcial by byc ze mna, sam wyszedlby z inicjatywa, tego jestem pewna. Na pewno cos wspomnialby ze chce przerwy czy cos, nic takiego w ostatnim czasie nie bylo. Jestem pewna ze nie chcial rozstania mimo wszystko. I dlatego sie obwiniam
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
tulipanek, poczytałam Twoje posty i ja Ci powiem że z nim szczęścia nie zaznasz. Nie teraz przynajmniej... niestety stracone zaufanie jest bardzo ciężko odbudować.. Jestem w takim samym wieku i coraz bardziej zdaje sobie sprawę z tego, że przed nami jeszcze dużo rzeczy i chyba nie warto się ograniczać do ścigania czegoś co może się okazać jedną wielką farsą.
ja traktuję to jako niezwykle pouczające doświadczenie, to jest częścią mojego życia i pewnie długo będzie, ale staram się jednak patrzeć też w przyszłość. Bo mam mnóstwo planów, ambicji, celów i chęci. tak mówi mój rozsądek. (a serce - rzuć wszystko, pier*ol prawo, wyjedź z nim i siedź w chacie, łaaa przecież to jest niedorzeczne) |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
wiem ze nie ma po co pisac... ale widzielismy sie normalnie w sb, potem mi nie odpisał juz bo mielismy cos tam porobic.. zlał i tyle zero kontaktu, jak by padły jakiekolwiek słowa ze to koniec lepiej by mi było, a tak ja nie wiem o co chodzi.
po prsotu przestał się odzywać. czy to na necie czy na telefon nic.z dupy to wszystko.
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2011-05-23 o 14:29 |
|
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak ja No wlasnie, chcemy porozmawiac jeszcze raz, ja bede chciala takiej krotkiej przerwy, tygodniowej, 2- tygodniowej bez ZADNEGO kontaktu, zeby przemyslec wszystko na spokojnie. Nie uznaje przerw, ale nie widze innego wyjscia z tej sytuacji po tej przerwie postanowimy co i jak, myslisz ze to dobre wyjscie? ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
masz pewnie racje, tyle, ze wlasnie serce mowi inaczej Mimo wszystko czuje ze zle zrobilismy. Moze ta krotka przerwa czegos mnie i jego nauczy, Chce tej przerwy, zebysmy wszystko przemysleli sobie na spokojnie, nie pod wplywem emocji. Jesli chodzi o zaufanie, to ostatnie jego klamstwo sobie wytlumaczylismy, dziwnie sie jakos czuje ale chyba nie do konca stracilma teraz do niego zaufanie, moze to ja nie dojrzalam do zwiazku, trace zdrowy rozsadek
|
|
#2354 | |||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No dokładnie Cytat:
![]() Cytat:
Wyjaśnienia też nie uzyskasz, bo to baran. Miejże trochę godności!
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-05-23 o 14:41 |
|||||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak będzie u was. Jeśli problem leży głównie po Twojej stronie (tak jak w moim przypadku) - przerwa może wyjść Ci na dobre. Może tym dobrem będzie powrót do siebie, a może rozstanie: ciężko powiedzieć. Nie mam pojęcia, co się stanie jeśli problem leży po obu stronach, a wydaje mi się, że tak właśnie jest (patrz te jego nieszczęsne smsy do jakiejś dziewczyny). Tak czy owak Ty i tak musisz się zastanowić, czy chcesz z nim być dalej. Nie będziesz w stanie tego zrobić kontaktując się z nim, czy dalej tkwiąc w związku. |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malla jestes niezastapiona
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze to niedobrze. Bardzo trafne pytania postawilas, sama musze sie dowiedziec od niego odpowiedzi na nie. Jestem teraz przekonana o tej przerwie, i oczywiscie rozmowie z nim. Wszystko sie okaze po rozmowie.
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=5slt3f8l9pg
<sliczne> ;( |
|
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
Walę prosto z mostu.
Chcę do niego wrócić. To nie jest takie moje widzimisię - A bo tęsknie, a bo się zmienił. Czuję, że robię błąd odrzucając go. On chodzi na terapię, stara się. Chce. A ja odrzucam go ciągle, widzę czarne scenariusze. No cóż, będzie co będzie. Będę trzymać go na dystans, będę stanowcza. Czuję, że muszę chociaż spróbować. dziewczyny, wiem , że będziecie mnie teraz kopac w tyłek ale... |
|
|
|
#2361 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz się zastanawiam czy to wskutek kompleksów czy zarozumialstwa. ![]() Cytat:
Wiesz o co chodzi, tylko nie chcesz tego dopuścić do siebie. Nie patrz na to co Ci mówił w 1900 roku, tylko na to jak zachowuje się teraz. Nie rozkminiaj a dlaczego tak, a dlaczego nie inaczej... To nie prowadzi do niczego.
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się przyłącze do zacnego grona
Trzeba żyć dalej i iść dalej
Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza." MM. |
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze musze sie zastanowic nad tym dlatego ta przerwa bedzie konieczna.
|
|
#2364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MĘŻCZYZNĘ POZNAJE SIĘ NIE PO TYM JAK ZACZYNA- A PO TYM JAK KOŃCZY. a ON skończył marnie Dodam , że to dorosły facet po 30stce
Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza." MM. |
|
|
|
|
#2365 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Poza tym wielu z nich zakłada, z resztą słusznie, że łatwiej dziewczynie będzie zapomnieć jak się sukinkotem okaże, niż jak wyjdzie, że w sumie to on jest ok, ale się wypaliło. Oczywiście nie mówię tu o przypadku Aguś, który to przypadek jest jaki jest w dużej części z jej winy ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Ja tam nie będę, dorosła jesteś, to Twoje życie. Tylko zakoduj sobie w sercu, duszy, rozumie i ciele, że jeszcze jedna "suka" z jego strony, jeszcze jedna sytuacja pod tytułem "alko" czy inne używki i bierzesz nogi za pas. Bo miłość miłością, terapia terapią, ale bitą żoną alkoholika być nie chcesz. Powodzenia
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
a mogę wiedzieć skąd takie wnioski ?
|
|
#2368 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A jak skur i tak dalej, to...no łatwiej się pogodzić ![]() Z Twoich wszystkich postów w wątku rozstaniowym. Z tego, że już dawno byś miała gościa z głowy, gdybyś nie trzymała się kurczowo tej znajomości, gdybyś nie miotała się od ściany do ściany i nie wymyślała kolejnych pretekstów do kontaktu.
|
|
|
#2369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dam mu szansę, o dziwo - nie podchodzę do tego tak emocjonalnie jak kiedyś. Wyciągam wnioski, analizuję. Dopuszczam do siebie myśl, że może nie być kolorowo a wtedy wystarczy raz i nas nie będzie. Wierzę, że ludzie się zmieniają - może to zbyt naiwne ale już tak mam. Wierzę ciagle w ludzi chociaż tyle już widziałam, słyszałam.. |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co mu musisz wybaczyc? bo nie jestem w temacie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

aaaa myślalam, ze mi przeszło i dupa. łaziłam po miescie przed chwila powstrzymując się od płaczu.

On trzyma sobie Ciebie w zapasie. Nie chce, a innemu nie da. Jak dziecko.
my sie kochamy, jedyne co wiem na pewno.