Rozstanie z facetem, cz. XVIII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 10:42   #2491
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez howdoi Pokaż wiadomość
Ale ja nie chcę aby ktokolwiek mówił, że złapałam go na dziecko.
A on i jego rodzina tak już myślą...

Dlaczego ma łożyć na dziecko jak mówi, że to nie jego i go nie chce?
Dlatego, że badania DNA potwierdzą, że to jego dziecko.

Dlatego, że nie powinno Cię obchodzić co mówią inni - wsadził bez gumy, to ma problem. Niech wie ile brak gumy może kosztować.

Właśnie dlatego, że tak się dziecka wypiera, właśnie dlatego że jest jak jest, to powinien dostać po dupie najbardziej jak się da. A Ty doprowadzasz do tego, że on będzie uważał, że za żądanie aborcji czeka nagroda w postaci odsunięcia go od jakiejkolwiek odpowiedzialności...
Stary 2011-05-24, 10:42   #2492
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Bo dziecko to %^$#&$^$ wydatek. Poradzisz sobie? Ok. Niech on się wozi nową furą, a Ty ciułaj grosz do grosza. Po przecież ważniejszy jest honor. Głupio robisz, bardzo głupio. A co Cię obchodzi co mówią ludzie? Dziecko nie robi się samo, przypominam. Nie mogłaś go złapać na dziecko, ponieważ nie wyrwałaś mu jego plemników i nie wsadziłaś ich sobie w wiadome miejsce. On miał w tym swój udział.
Stary 2011-05-24, 10:45   #2493
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A nie, tak nie było - żadne nie było niewinne, ufne, pozbawione złych doświadczeń. Po prostu...nie było nigdy ukrywania żadnych emocji, od początku znaliśmy swoje złe, ciemne strony, nikt nigdy niczego nie ukrywał (może dlatego że na dzień dobry się nie znosiliśmy i jedno chciało zniechęcić drugie ). Jakieś to było...wyraziste. Wiedziałam jak i na co zareaguje, co oznacza która mina, gest.
Patrzyłam na niego i wiedziałam co mu chodzi po a głowie.

zawsze myślałam, że takie zgadywanie przychodzi wlasnie z czasem. U Was wtedy może przyszło szybciej, bo żadne nie bało sie odrzucenia (skoro wręcz chcieliście się sobie nawzajem obrzydzić)-stąd klarowność emocji.

Czuję się komfortowo, czuję się doceniana...czuję, że stara się zrozumieć i coraz lepiej mu to wychodzi, ale mimo tego, że nauczył się mówić o tym co czuje, co go gryzie, nauczył się nazywać emocje po imieniu...to nie ma tego "spojrzę na niego i wiem".
Siedzimy przytuleni i wkurza mnie, że nie wiem o czym on myśli, bo kuźwa, z tamtym wiedziałam.
Tamten był po prostu inny. Ten jest skryty. Spróbuj uszanowac jego odmienność. Skup się na tym, że chcecie byc ze sobą.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 10:48   #2494
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Malla, tylko ja nie chcę NIC od niego. Jeśli chodzi o alimenty będę musiała w akcie urodzenia wpisać, że on jest ojcem a chcę wpisać ojciec nn
NIE ROB TEGO teraz tak myslisz bo jestes zła. ale skąd wiesz co będzuie za kilka lat w jakiej sytuacji będziesz, np finansowej? moze nie bedzuiesz miałą za co dziecka wyzywic nawet za kilkanascie lat i co wtedy ? mysl o dziecku a nie o tym ze go nienawidzisz i już. zapewnij mu bezpieczną przyszłosc, jakies zabezpieczenie jak by cos sie kiedys stało
Stary 2011-05-24, 10:48   #2495
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wtedy byłby potrzebny, zdaję sobie z tego sprawę, nie chcę robić krzywdy dziecku ale i sobie.
No i co powiesz wtedy dziecku? Ach kochanie, oświeciło mnie, już wiem jak się tatuś nazywa?

Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie miało jego charakteru
Z tym charakterem byłaś długo, temu charakterowi dałaś się pomiatać, z tym charakterem poszłaś do łóżka mimo, że wiedziałaś, że ma inną...

Ech...

Ja wiem, że masz w sobie mnóstwo żalu, złości, zaciętości...ale tu trzeba myśleć o dziecku. Przemyśl dobrze wszystkie "za" i "przeciw" wszystkich decyzji...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=531477 - przeczytaj posty autorki, masz tu punkt widzenia dziecka takiej matki, która nie chciała od faceta pomocy. Dobrze, że chociaż autorka znała nazwisko biologicznego ojca...
Stary 2011-05-24, 10:50   #2496
pika87
Rozeznanie

Cytat:

kochana, narazie jesteście jeszcze młodzi (jasne, że gość powinien stanąc na wysokości zadania, nie usprawiedliwiam go) ale za jakiś czas wszystko może się zmienić. dziecko powinno wiedzieć, kto jest jego ojcem biologicznym, nawet jeśli wychowawać będzie go ktoś inny. jeśli teraz nie chcesz alimentów, no cóż twoja sprawa w pewnym sensie cię rozumiem, ale za dziecko nie możesz decydować w sprawie ojca - którego przecież ma. są badania genetyczne, ojcostwo można udowodnić, sama dziecka też sobie nie zrobiłaś, nawet jk facet nie będzie miał z dzieckiem kontaktu to jednak musisz pamiętać ze jego nazwisko w akcie urodznia może być bardzo ważne w przyszłości -nie dla ciebie, ale właśnie dla waszego dziecka. sama dobrze wiesz, że życie pisze różne scenariusze. takie moje zdanie, oczywiście decydować możesz tylko ty! 3 maj się
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 10:50   #2497
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
jak narazie to mimo wszystko boję facetów. nie wiem dlaczego, może poprostu jak narazie nie poczułam chemii, choć miło jest czuć że ktoś się mną interesuje. nie mam luzu do tego wszystkiego i to chyba jest problem
daj sobie czas na regenerację. Nic na siłę.
Stary 2011-05-24, 10:51   #2498
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
zawsze myślałam, że takie zgadywanie przychodzi wlasnie z czasem. U Was wtedy może przyszło szybciej, bo żadne nie bało sie odrzucenia (skoro wręcz chcieliście się sobie nawzajem obrzydzić)-stąd klarowność emocji.
Brzmi sensownie

Cytat:
Tamten był po prostu inny. Ten jest skryty. Spróbuj uszanowac jego odmienność. Skup się na tym, że chcecie byc ze sobą.
Próbuję i jak na moją skłonność do analiz to i tak jest nieźle

Dziękuję
Stary 2011-05-24, 10:52   #2499
AguŚ87
Zakorzenienie

tak zmieniajac temat, widziałam noweego wysiadał z auta pod sklepem ja szłam drugą stroną, nic nawet nie pokiwałam poszlam dalej amen
chyba mi już przeszło nie chce mi sie nawet do niego pisać więc jest już luzikkkkkk

za miesiąc mam obrone dzisiaj sie dowiedziałam a ja 11 stron pracy mam
Stary 2011-05-24, 10:56   #2500
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
musisz pamiętać ze jego nazwisko w akcie urodznia może być bardzo ważne w przyszłości -nie dla ciebie, ale właśnie dla waszego dziecka.
Dokładnie. Przecież zdaje się można zrobić tak, że dziecko będzie miało nazwisko mamy, ale w akcie urodzenia wpisanego ojca...?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
chyba mi już przeszło nie chce mi sie nawet do niego pisać więc jest już luzikkkkkk
Znając Ciebie i Twoje skoki nastroju to pewnie jeszcze nie taki luzik Ale jesteś na dobrej drodze

Dyplomem się zajmij
Stary 2011-05-24, 10:58   #2501
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:

Znając Ciebie i Twoje skoki nastroju to pewnie jeszcze nie taki luzik Ale jesteś na dobrej drodze

Dyplomem się zajmij
haa dzięki nie no najgorsze za mną pierwsze dni były najgorsze zeby się nie odezwać, wytrzymalam wczoraj nawet i nei odpisalam jak sięzapytał' kochanie co u Ciebie" pomylił chyba 'koleżanki'
no dyplom mnie goni nie wspomne o stercie egzaminów, musze jednoczesnie pisać pracę i się uczyc, doba będzie za krótka.
Stary 2011-05-24, 10:59   #2502
howdoi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Bo dziecko to %^$#&$^$ wydatek. Poradzisz sobie? Ok. Niech on się wozi nową furą, a Ty ciułaj grosz do grosza. Po przecież ważniejszy jest honor. Głupio robisz, bardzo głupio. A co Cię obchodzi co mówią ludzie? Dziecko nie robi się samo, przypominam. Nie mogłaś go złapać na dziecko, ponieważ nie wyrwałaś mu jego plemników i nie wsadziłaś ich sobie w wiadome miejsce. On miał w tym swój udział.
Nigdy nie chodziłam z nim do łóżka aby go złapać na ciążę...

Moja mama powiedziała, że to on chyba prędzej chciał mnie złapać.
Ja w taki sposób nie myślę...

Chciałabym tylko aby dziecko czuło się kochane, szczęśliwe i aby miało ojca na pełen etat.

A gdy zaproponowałam mu czy pójdzie ze mną na usg 30 powiedział, że postara się. Ostatnio powiedział, że nigdzie nie idzie bo nie chce mnie widzieć... I spotkamy się za miesiąc bądź dwa... Nie chcę w ogóle go widzieć.
howdoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:04   #2503
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Próbuję i jak na moją skłonność do analiz to i tak jest nieźle
gratuluję postępów
elve, i pamiętaj-w dobrym, trwałym związku wcale nie chodzi o to, żeby posiąść klucz do cudzego umysłu. To jest sztuka-zaakceptować indywiduum u swojego boku takim jakie jest, bez drążenia co też tam mu po łepetynie chodzi. Bo może nic mu nie chodzi, a Ty tylko tracisz energię na jałowe domysły i mącisz piękno chwili.
Stary 2011-05-24, 11:05   #2504
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałabym tylko aby dziecko czuło się kochane, szczęśliwe i aby miało ojca na pełen etat.

A gdy zaproponowałam mu czy pójdzie ze mną na usg 30 powiedział, że postara się. Ostatnio powiedział, że nigdzie nie idzie bo nie chce mnie widzieć... I spotkamy się za miesiąc bądź dwa... Nie chcę w ogóle go widzieć.
A gdzie ja napisałam, że chciałaś go złapać na dziecko? Myślę, że Twoja mama się myli. Facet jest szczytem nieodpowiedzialności i idiotyzmu.

Ojca na pełen etat zawsze możesz poznać. Ojca, który pokocha też Ciebie. A biologiczny niech daje kasę. Tyle z mojej strony, więcej do dodania już nie mam.
Stary 2011-05-24, 11:06   #2505
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Nie będę Ci pisała co o tym wszystkim myślę, bo czasu i tak nie cofniemy...

Cytat:
Nie chcę w ogóle go widzieć.
Nie musisz. Wystarczy podać mu numer Twojego konta
Stary 2011-05-24, 11:06   #2506
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Złapać na dziecko? Przecież nie biegasz za nim z obrączką...
Dlaczego ma łożyć? Bo to jego kawałek spermy!
Cytat:
Wtedy byłby potrzebny, zdaję sobie z tego sprawę, nie chcę robić krzywdy dziecku ale i sobie. A wiem, że on się nigdy nie zmieni i obrażając mnie teraz, wyzywając pokazuje chyba jaki jest na prawdę.
Do przelewu co miesiąc nie bierze się pod uwagę charakteru.
Nie musi tatusiować, chodzić na USG, spacerki i akademie szkolne. Ale odpowiedzialność powinien wziąć.
I dziwię się bardzo Twoim rodzicom, że Ci na taką "niefrasobliwość" pozwalają.
Cytat:
Poza tym kogoś poznałam.
Co ma jedno z drugim?
Skąd ta pewność, że będzie przy Tobie jak urodzisz?
Cytat:
Niech wie ile brak gumy może kosztować.
Niech każda z tu zgromadzonych wie, czym się kończy seks z eks
Stary 2011-05-24, 11:06   #2507
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję postępów
elve, i pamiętaj-w dobrym, trwałym związku wcale nie chodzi o to, żeby posiąść klucz do cudzego umysłu. To jest sztuka-zaakceptować indywiduum u swojego boku takim jakie jest, bez drążenia co też tam mu po łepetynie chodzi. Bo może nic mu nie chodzi, a Ty tylko tracisz energię na jałowe domysły i mącisz piękno chwili.
Ale ładnie napisane Aż sobie zapiszę.
Stary 2011-05-24, 11:08   #2508
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
w dobrym, trwałym związku wcale nie chodzi o to, żeby posiąść klucz do cudzego umysłu.
O, to przy okazji odpowiedziałaś na moje pytanie...
Stary 2011-05-24, 11:08   #2509
201801191006
Konto usunięte

.

Edytowane przez 201801191006
Czas edycji: 2011-06-02 o 14:25
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:09   #2510
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
gratuluję postępów
Wierzę Po prostu jestem przyzwyczajona do innego modelu układów damsko-męskich, zawsze szukałam tej "magii", zgodności emocji...(z eksem z okresu podstawówki do dziś się porozumiewamy w pół gestu, mimo że widzimy się raz na kilka lat) a tu mnie coś ciągnie i nie wiem co A ja nie lubię nie wiedzieć
Stary 2011-05-24, 11:13   #2511
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Po prostu jestem przyzwyczajona do innego modelu układów damsko-męskich, zawsze szukałam tej "magii", zgodności emocji...(z eksem z okresu podstawówki do dziś się porozumiewamy w pół gestu, mimo że widzimy się raz na kilka lat) a tu mnie coś ciągnie i nie wiem co A ja nie lubię nie wiedzieć
Ach...
Po jednym niewinnym, zakalcowym smsie na dzień dobry potrafię powiedzieć, co robił przez ostatni tydzień. On po mojej jednej, niewinnej odpowiedzi wie, w jakim jestem stanie.
A Słodziaka rozgryźć nie mogę i raz mnie to do niego ciągnie, a raz odpycha.
Stary 2011-05-24, 11:15   #2512
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ach...
Po jednym niewinnym, zakalcowym smsie na dzień dobry potrafię powiedzieć, co robił przez ostatni tydzień. On po mojej jednej, niewinnej odpowiedzi wie, w jakim jestem stanie.
A Słodziaka rozgryźć nie mogę i raz mnie to do niego ciągnie, a raz odpycha.
No.

Nie dość, że nam się cykle zgrały, to jeszcze faceci...
Stary 2011-05-24, 11:21   #2513
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Przecież zdaje się można zrobić tak, że dziecko będzie miało nazwisko mamy, ale w akcie urodzenia wpisanego ojca...?
ano można
mój syncio właśnie tak ma- ale u mnie to z innych względów (tradycja rodzinna przekazywania naszego nazwiska dzieciom-nie istotne dla wątku)...
można wpisać w akcie urodzenia dane ojca, ale uwaga!
OJCIEC musi przed urzędnikiem potwierdzić swoje ojcostwo!
musi...zapisywałam syna niecałe 3 miesiące temu więc doskonale pamiętam jak to się odbywa.
Jesli matka i ojciec nie mają ślubu- wtedy zapisać dziecko może tylko matka- jeśli podaje "OJCIEC NIE ZNANY"
albo muszą stawić się OBYDWOJE i przed urzędnikiem ojciec musi potwierdzić swoje ojcostwo- wtedy można zapisać jakie sie chce nazwisko (ojca lub matki, lub podwójne)
najważniejsze jest to, że uznanie ojcostwa przed urzędnikiem to formalność którą musi spełnić ojciec- czyli jeśli facet się wypiera, to uznać ojcostwo będzie można dopiero po przeprowadzeniu sprawy w sądzie.
Inaczej- wpisujesz ojciec nieznany
Osobiście- ja bym tą opcję polecała...już tłumaczę dlaczego.

Ano..będą przykłady- ot...masz 3 latniego szkraba i chcesz jechać z nim na wakacje do Tunezji.
Super...wycieczka wykupiona, ciuchy spakowane, urlop wzięty...sielanka...
a tu biologiczny ojciec mówi: STOP! nie masz prawa bez mojej zgody zabrac za granice dziecka! i koniec...nie jedziesz jeśli się pan "tatuś" nie zgodzi!znaczy sama pojechać mozesz, ale dziecko nie jeśli ojciec nie zgodzi się!
wiem przykład extremalny, ale generalnie chodzi mi o to, że wpisując dane ojca (jesli nie będziesz z nim "żyć") narażasz siebie i dziecko na to, ze pan "tatuś" zechce ci życie uprzykrzyć
może być tak, że uzyska zgodę na widzenie się z dzieckiem i np. dwa razy w tygodniu będzie cię odwiedzał, potem jak dziecko podrośnie- będzie zabierał do siebie (nie wiadomo co się dzieciak tam naogląda i nasłucha np. o mamusi)

W wypadku gdy wpisane są dane ojca i nie zostały mu odebrana prawa rodzicielskie (a żeby je odebrać to musiałby naprawde dzieciaka katować- tak, tak dzieciaka...nie np. ciebie), to ojciec decyduje w równym stopniu o losie dziecka co matka i może robić problemy z wysłaniem do takiej a nie innej szkoły, wakacjami, szczepieniami...no generalnie ze wszystkim...oczywiście nie musi...pod warunkiem ze się będziecie dogadywać
a alimenty- nooo sorry 300pln miesięcznie to strasznie mało, a tyle by dostała na zdrowe dziecko uważam, że spokój ducha jest znacznie cenniejszy niż te trzy stówki

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 11:23   #2514
Malla
Nie depcze krokusów

http://demotywatory.pl/3072622/Zawod...k-zatwardzenie
Stary 2011-05-24, 11:23   #2515
AguŚ87
Zakorzenienie

Dziewczyny a co myslicie o wyglądzie faceta musi wam się odrazu podobac

Kolezanka ciągle chciaała mnie umawiać z kimś w totalnie nie moim typie powiedzmy lubie wysokich blondynów a ona podsyłała mi niskich brunetów. i mówila ze aaa moze z czasem ci się spodoba.

no nie mogę się przełamać i umówić się z kimś kto mi się nie podoba wizualnie niii da rady.
Stary 2011-05-24, 11:28   #2516
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dziewczyny a co myslicie o wyglądzie faceta musi wam się odrazu podobac
Nie musi być w moim typie, ale musi mnie do niego "coś" ciągnąć
Stary 2011-05-24, 11:43   #2517
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Do przelewu co miesiąc nie bierze się pod uwagę charakteru.
Nie musi tatusiować, chodzić na USG, spacerki i akademie szkolne. Ale odpowiedzialność powinien wziąć.
I dziwię się bardzo Twoim rodzicom, że Ci na taką "niefrasobliwość" pozwalają.

Co ma jedno z drugim?
Skąd ta pewność, że będzie przy Tobie jak urodzisz?

Niech każda z tu zgromadzonych wie, czym się kończy seks z eks
Malla uważam, ze nie masz racji.
Niech taki pan 'prawie tatuś' albo lepiej "dawca spermy" się wiecej nie pokazuje- ja bym w życiu nie pozwoliła żeby taki ktoś był choc raz nazwany ojcem mojego dziecka i tu nie chodzi o honor czy dumę...no może o to też, ale w dalszej kolejności
Przede wszystkim chodzi o bezpieczeństwo matki i przyszłość dziecka
ten facet nie dorósł żeby być ojcem, a to, ze co miesiąc prześle jakieś sorry gówniane pieniądze, to niby ta jego odpowiedzialność?!
hehe...wiesz co a jak dziecko będzie chore, to kto będzie przy dziecku siedział?
a jak będzie ząbkować? mieć z nauczeniem czystości? ulewać i budzić w nocy co godzinę...jak bedzie mieć kolki i zaparcia i ryczeć całymi dniami i nocami?
to niby jak się będą miały te wspaniałe alimenty do tego wszystkiego?

wiesz ile moja znajoma dostała ailmentów zasądzonych?
na jedno zdrowe dziecko..dokładnie 260pln!
super dużo nieprawdaż?!

a facet który jest wpisany jako ojciec ma władzę rodzicielską- nie zapominaj o tym...i np. jak sobie matka jego dziecka zechce życie z innym mężczyzną ułożyć, to on może jej wiecznie mieszac w życiu
także może niech on juz nie bierze tej odpowiedzialności (której i tak de facto by nie wziął na siebie, bo co to za odpowiedzialność zrobić przelew raz w miesiacu?! prawdziwa odpowiedzialność to BYĆ RODZICEM, a do tego gość ani się nie spieszy ani nie nadaje!) niech dziewczyna ma święty spokój i dziecko niech ma szanse wychować się w normalnej rodzinie a nie żyć w wiecznej przepychance
a rodzice widać trochę na świecie już żyją i chcą dla córki jak najlepiej- może troche bardziej długofalowo patrzą na sytuację

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
NIE ROB TEGO teraz tak myslisz bo jestes zła. ale skąd wiesz co będzuie za kilka lat w jakiej sytuacji będziesz, np finansowej? moze nie bedzuiesz miałą za co dziecka wyzywic nawet za kilkanascie lat i co wtedy ? mysl o dziecku a nie o tym ze go nienawidzisz i już. zapewnij mu bezpieczną przyszłosc, jakies zabezpieczenie jak by cos sie kiedys stało
o taaak...bezpieczna przyszłość za 300 pln miesięcznie
ma rodziców (w sensie dziadków dziecko będzie miało)- jeśli córkę kochają, a raczej tak jest, to staną na głowie a jej i dziecku pomogą

i nie rozumiem tego sloganu 'dziecko ma prawo znać ojca"...owszem- ojca tak, a dawce spermy niekoniecznie...ten pan nawet nie startuje na ojca, więc z defaultu powinien być jedynie dawcą nasienia i tyle...matką kobieta się staje w momencie gdy nosi w sobie nowe życie- ona już to dziecko kocha...ale ojcem żeby się stać trzeba się troszkę postarać- tutaj widzę jedynie obrzydliwego typa, który nie dorasta do poziomu bycia ojcem- nie ma po co go na siłę w to wciągać

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2011-05-24 o 11:47
Stary 2011-05-24, 11:49   #2518
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
tutaj widzę jedynie obrzydliwego typa, który nie dorasta do poziomu bycia ojcem- nie ma po co go na siłę w to wciągać
Dobrze móc poczytać drugą stronę medalu
Stary 2011-05-24, 11:51   #2519
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Malla uważam, ze nie masz racji.
Niech taki pan 'prawie tatuś' albo lepiej "dawca spermy" się wiecej nie pokazuje- ja bym w życiu nie pozwoliła żeby taki ktoś był choc raz nazwany ojcem mojego dziecka i tu nie chodzi o honor czy dumę...no może o to też, ale w dalszej kolejności
Przede wszystkim chodzi o bezpieczeństwo matki i przyszłość dziecka
ten facet nie dorósł żeby być ojcem, a to, ze co miesiąc prześle jakieś sorry gówniane pieniądze, to niby ta jego odpowiedzialność?!
hehe...wiesz co a jak dziecko będzie chore, to kto będzie przy dziecku siedział?
a jak będzie ząbkować? mieć z nauczeniem czystości? ulewać i budzić w nocy co godzinę...jak bedzie mieć kolki i zaparcia i ryczeć całymi dniami i nocami?
to niby jak się będą miały te wspaniałe alimenty do tego wszystkiego?

wiesz ile moja znajoma dostała ailmentów zasądzonych?
na jedno zdrowe dziecko..dokładnie 260pln!
super dużo nieprawdaż?!

a facet który jest wpisany jako ojciec ma władzę rodzicielską- nie zapominaj o tym...i np. jak sobie matka jego dziecka zechce życie z innym mężczyzną ułożyć, to on może jej wiecznie mieszac w życiu
także może niech on juz nie bierze tej odpowiedzialności (której i tak de facto by nie wziął na siebie, bo co to za odpowiedzialność zrobić przelew raz w miesiacu?! prawdziwa odpowiedzialność to BYĆ RODZICEM, a do tego gość ani się nie spieszy ani nie nadaje!) niech dziewczyna ma święty spokój i dziecko niech ma szanse wychować się w normalnej rodzinie a nie żyć w wiecznej przepychance
a rodzice widać trochę na świecie już żyją i chcą dla córki jak najlepiej- może troche bardziej długofalowo patrzą na sytuację

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

o taaak...bezpieczna przyszłość za 300 pln miesięcznie
ma rodziców (w sensie dziadków dziecko będzie miało)- jeśli córkę kochają, a raczej tak jest, to staną na głowie a jej i dziecku pomogą

i nie rozumiem tego sloganu 'dziecko ma prawo znać ojca"...owszem- ojca tak, a dawce spermy niekoniecznie...ten pan nawet nie startuje na ojca, więc z defaultu powinien być jedynie dawcą nasienia i tyle...matką kobieta się staje w momencie gdy nosi w sobie nowe życie- ona już to dziecko kocha...ale ojcem żeby się stać trzeba się troszkę postarać- tutaj widzę jedynie obrzydliwego typa, który nie dorasta do poziomu bycia ojcem- nie ma po co go na siłę w to wciągać
nie dorósł teraz a skąd wie co będzie za 5lat, 10, 15, 20 ? moze się wszystko znienic i moze załowac swojej deycjzi, a praw do dziecka zawsze ojca mozna pozbawić.
a skąd wie ile pozyją jej rodzice jaką będą mieli sytuacje finansową za X lat? nie zapominajmu ze przed nia KILKANASCIE lat wychowywania dziecka nie mozna sie kierować tym co teraz ten czhłopak robi i mysli,,, wiem nic nie robi i nie mysli

kieruje sie przykładem mojej kuzynki miała DOKŁADNIE to samo,. jednak wpisala dane ojca w akcie urodzenia, mówiła ze mały jak dorosnei sam zadecyduje do kogo będze sie zwracał tato i czy będzie chciał mieć kontakt z bioligocznym, alimenty dostaje mimo iz zyją osobno.
Stary 2011-05-24, 11:58   #2520
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chciałabym skuwielowi niczego ułatwiać. A Ty to robisz, pozwalasz mu na wdupiemanie i samochód za 30tysi.

Dziecko to nie tylko mały rozkoszny bejbik, to ogromna odpowiedzialność do końca życia. I to nie jest słodka laleczka, tylko potworny wydatek co najmniej przez jakieś 26 następnych lat. Miałby od tego uciec? Miałby układać sobie radośnie życie od nowa, bez pamięci o zobowiązaniach? No way!

To ofkoz Twoja decyzja, ale ja bym jednak walczyła o kasę.

Poza tym wpisywanie ojca nn - dziecku nie będzie łatwo żyć ze świadomością, że ojciec nieznany...będą go pytać jaka ta matka, że nawet nie wie z kim się puściła...

Zastanów się dobrze, masz jeszcze czas.
jak dla mnie bez sensu ten argument, bo niby kto bedzie tak mówił?!
pan i pani urzędniczka? hehe
czy koledzy? skąd się dowiedzą niby?
dziecku wystarczy w odpowiednim momencie powiedzieć"kochanie, wiem kim był twój ojciec, ale poniewaz był złym człowiekiem a ja ciebie chciałam chronić- skłamałam przed urzędnikiem i podałam "ojciec nie znany" abyś ty- moje dziecko miał/miała spokojne życie"
jeśli dziecko będzie kochane przez matkę i dziadków to naprawdę ten wpis w postaci imienia i nazwiska biologicznego ojca nie jest mu do niczego potrzebny...
jesli ojciec sam nie zechce dawać jakiejś konkretnej kwoty na dziecko, to sąd przyzna mu 300pln alimentów- sorry ale jeszcze raz napiszę, nie warto sobie mącić w życiu dla takiej "wielkiej kasy"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości