Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-30, 19:54   #3241
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

No to ¶wietnie, ¿e tak Ci s³u¿y mam nadziejê, ¿e pomo¿e zredukowaæ to kilka cm w brzuszku, o których wspomina³a¶ i bêdziesz nas raczy³a równie smacznymi U a jak czytam Twoje jad³ospisy, to ro¶nie mi ochota na marynowan± karkówkê z grilla pozdrawiam serdecznie
Stary 2011-05-30, 19:59   #3242
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
na pocz±tek siê wy¿alê i nie wiem, pochwalê?
dziwne to wszystko, ale tak; miesi±c temu waga pokaza³a 68kg-by³am mega szczê¶liwa, ale moje wymiary udo-60, biadra-90-talia-77-biust-97
to masakra jaka¶ potem by³am w szpitalu, jad³am przez dwa tygodnie dok³adnie tak-kanapka z margaryn±, jajko, pomidor, inka na mleku z cukrem, obiad-wodo-zupa oble¶na jak nie wiem, potem gdzie¶ tam jogurt owocowy i owoc, kolacja zawsze domowa bo szpitalne to jaka¶ masakra-i to by³o miêsko jakos dobrze przyrz±dzone w domu i sa³atka z oliw±
wróci³am ju¿ jak±¶ chwilê temu, ale zwa¿y³am wczoraj i dzi¶ i no bo..szok
waga uwaga 70kg ale wymiary udo-58, bidodra-88 talia 74 i biust jako¶ bez zmian, dziwne to, czemu waga taka du¿a czu³am ¿e chudnê, zreszt± jak siê macam to czujê ¿e mam coraz wyra¼niejsz± taliê.
o co chodzi? nie jestem przed @, jeszcze czas)
Moze musisz zrobic duza kupe?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:03   #3243
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
No to ¶wietnie, ¿e tak Ci s³u¿y mam nadziejê, ¿e pomo¿e zredukowaæ to kilka cm w brzuszku, o których wspomina³a¶ i bêdziesz nas raczy³a równie smacznymi U a jak czytam Twoje jad³ospisy, to ro¶nie mi ochota na marynowan± karkówkê z grilla pozdrawiam serdecznie
mam nadziejê, ¿e stanie siê to jak najszybciej

a co do karkówki to ja swoj± zamarynowa³am w taki o to sposób:

miêsko natar³am startym czosnkiem, gdzieniegdzie powtyka³am pojedyñcze z±bki- ca³o¶æ pola³am oliw± posypa³am pieprzem, czerwon± ostr± papryk±, tandori masala, cynamonem i na wierzch mas³o orzechowe ( ³y¿eczka) i na ok 2 godz do lodówki po³±czenia moze nietypowe ale smak niezrównany

buzi

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:12   #3244
vespertine_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Co s±dzicie o moim dzisiejszym U? Wiem, ¿e ciagle spozywam za malo bia³ka, ale pracujê nad tym, s± jakie¶ tam postêpy

¶; grachamka z mas³em, sa³at± lodow±, pomidorem i rzodkiewk± oraz dwa jajka gotowane na twardo, herbata bez cukru
2¶: serek wiejski z rzodkiewk±, trochê arbuza
obiad: ry¿ z wieloma warzywami: cukinia, kukurydza, fasolka szparagowa, papryka, pomidor i co¶ jeszcze zapewne , mizeria
podw; jogurt naturalny z otrebami zytnimi i orzechami laskowymi(100gram)
kolacja: tutaj nie wiem, ale my¶lê o ma³ej porcji spaghetti. mam ochotê, chocia¿ to wêglowodany na noc...

bêdzie sam koñ
vespertine_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:13   #3245
Mraufinni
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Mam nadziejê, ¿e kto¶ zerknie okiem... mo¿e macie jakie¶ propozycje na urozmaicenie, czy nie jem za ma³o/du¿o? U + dieta lekkostrawna...

¦n: Nale¶niki (mleko, jajko ca³e + bia³ko z drugiego, woda gaz, m±ka pp 3 ³y¿ki, cynamon) + nadzienie (ponad pó³ kostki twarogu + pó³ ma³ego jogurtu, cukier waniliowy, ¿ó³tko) + konfitura truskawkowa + du¿y banan
Brzoskwinia, parê truskawek (skoñczy³y siê! Buuu….)
Obiad: Ziemniaki z koperkiem t³uczone (ok. 3 sztuki pewnie), 3 pulpety indycze w sosie koperkowym z marchewk±, pietruszk± i kukurydz±, marchewka z jab³kiem i jogurtem, sa³atka broku³owa (pó³ du¿ego pomidora, ok. 200g broku³ów, feta, oliwa z oliwek ³y¿ka, czosnek granulowany)
Kolacja: Bu³ka zwyk³a du¿a (80g) podzielona na 3 czesci + mas³o + Bieluch + pó³ du¿ego pomidora + 3 du¿e plastry miodowej szynki z indyka + ketchup
----
¦n: Truskawki, wielki banan, 2 dro¿d¿ówko-rogaliki babcine z marmolad±, kubek mleka, Danonek waniliowy zamro¿ony
Obiad: 2 miski barszczu czerwonego po 400ml + uszka z miêsem wo³owym kupione na targu (mniaaaam! 200g :P)
Kolacjo-co¶: 2 bu³ki pszenne jedna du¿a druga ma³a z miêskiem z kurczaka (taki pieczony bez skórki - duuuuzio), ketchup, truskawki (du¿o bo znajomym wyjada³am z koszyka:P)
----
¦n: 2 dro¿d¿ówko-rogaliki babcine z marmolad±, kubek mleka, 2 ma³e danonki waniliowe
Obiad: Pó³ worka kaszy jêczmiennej z kurkum±, 3 pulpety indycze w sosie koperkowym z marchewk±, pietruszk± i kukurydz±, marchewka (x2) z jab³kiem i jogurtem, buraczki, resztki barszczyku (z wczoraj zosta³o pó³ szklanki:P)
Podwieczorek: Budyñ s³odki kubek z rodzynkami
Kolacja: Du¿a bu³ka pszenna na trzy czê¶ci:
- 2 z Bieluchem, 2 du¿ymi plastrami miodowej szynki indyczej, ketchupem
- 1 z po³ow± pomidora, oliw± z oliwek, bazyli± i dziubnê³am trochê mozzarelli (jednak siê trochê ba³am je¶æ i wyrzuci³am… ech ;/)
----
¦n:Nale¶niki (3 ³y¿ki m±ki pp, mleko, woda gaz, jajko, cynamon) + po³owa Bielucha + banan ma³y + konfitura brzoskwiniowa, gerberek jab³uszko
II ¶n: Mus rabarbarowy (400g rabarbaru, 3 ³y¿ki fruktozy, ekstrakt waniliowy, cynamon) + ma³y jogurt + du¿o miodu akacjowego
Obiad: Makaron pp penne (ok. 100g) + puszka pomidorów + ma³a cukinia (taka 200g) + ³y¿ka oliwy + przyprawy + podjedzone 1/4 worka kaszy jêczmiennej (? Dziwna faza….)
2 kubki kompotu malinowego
Kolacja: Bu³ka du¿a (100g) pszenna z makiem + mas³o + Bieluch + sa³ata + rzodkiewka + szczypiorek + 2 plastry szynki miodowej du¿e + ketchup
----
¦n: Miska truskawek z ogródka, banan ma³y, 2 rogaliki dro¿d¿owe babcine z kubkiem mleka
? Baku¶ puszysty waniliowy
Obiad: Ziemniaki z pstr±giem (w parowarze z czosnkiem, pietruszk±, mas³em, Veget± i sokiem z cytryny – pyszno¶ci!) marchewka z jab³kiem i jogurtem
kubek kompotu malinowego, 2 kubki nektaru brzoskwiniowego
Kolacja: Bu³ka du¿a pszenna z makiem + mas³o + Bieluch + sa³ata + rzodkiewka + szczypiorek + 2 plastry szynki (z kurczaka i indyka) + ketchup

Edytowane przez Mraufinni
Czas edycji: 2011-05-30 o 20:17
Mraufinni jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:18   #3246
monix07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 196
GG do monix07

Dziêki dziewczyny za wczorajsz± ocenê mojego R.
Dzisiaj R wygl±da³o tak:
¶niadanie: p³atki owsiane(mog± byæ górskie?) na mleku z truskawkami, ³y¿eczk± d¿emu wi¶niowego, ³y¿eczk± kakaa i ³y¿eczk± cukru z brzozy. Zielona herbata.
drugie ¶niadanie: ze wzglêdu ¿e by³o dwie godziny po ¶niadaniu to pó³ bu³ki ciemnej z kapk± mas³a, szynk±, sa³at±, ogórkiem pomidorem i papryk±.
godzinê pó¼niej lizak i zielone jab³ko.
obiad: musia³am zjej¶æ na mie¶cie i ¿e by³o w pobli¿u tylko kfc to wziê³am sa³atkê cezar.
kolacja: wie¶niak, dwie rzodkiewki

' i chcia³abym powróciæ do tych czasów ,

kiedy jedynym makija¿em by³a pomadka mamy ,
u¶miech by³ zawsze szczery i istnia³a wiara w to ,
¿e mi³o¶æ istnieje '
monix07 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:28   #3247
vespertine_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
Napisane przez monix07 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiaj R wygl±da³o tak:
¶niadanie: p³atki owsiane(mog± byæ górskie?) na mleku z truskawkami, ³y¿eczk± d¿emu wi¶niowego, ³y¿eczk± kakaa i ³y¿eczk± cukru z brzozy. Zielona herbata.
drugie ¶niadanie: ze wzglêdu ¿e by³o dwie godziny po ¶niadaniu to pó³ bu³ki ciemnej z kapk± mas³a, szynk±, sa³at±, ogórkiem pomidorem i papryk±.
godzinê pó¼niej lizak i zielone jab³ko.
obiad: musia³am zjej¶æ na mie¶cie i ¿e by³o w pobli¿u tylko kfc to wziê³am sa³atkê cezar.
kolacja: wie¶niak, dwie rzodkiewki
Zdecydowanie za ma³o jedzenia, obiad to mala przek±ska w zasadzie jest.

bêdzie sam koñ
vespertine_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:31   #3248
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

* dosz³y u mnie cukierki (cha³wa w czekoladzie) i marchewki.
nie wiem co siê dzieje, mam staaaaaaaaszny apetyt na s³odkie..
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:34   #3249
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
Napisane przez monix07 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiaj R wygl±da³o tak:
¶niadanie: p³atki owsiane(mog± byæ górskie?tak) na mleku z truskawkami, ³y¿eczk± d¿emu wi¶niowego, ³y¿eczk± kakaa i ³y¿eczk± cukru z brzozy. Zielona herbata. bia³ko gdzie? po co ten cukier?
drugie ¶niadanie: ze wzglêdu ¿e by³o dwie godziny po ¶niadaniu to pó³ bu³ki ciemnej z kapk± mas³a, szynk±, sa³at±, ogórkiem pomidorem i papryk±. ma³o i znowu bia³ka nie ma
godzinê pó¼niej lizak i zielone jab³ko. znowu cukier
obiad: musia³am zjej¶æ na mie¶cie i ¿e by³o w pobli¿u tylko kfc to wziê³am sa³atkê cezar. no nie bardzo, ale lepiej zje¶æ to ni¿ nic
kolacja: wie¶niak, dwie rzodkiewki mo¿e byæ
s³abo

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Poka¿ wiadomo¶æ
Co s±dzicie o moim dzisiejszym U? Wiem, ¿e ciagle spozywam za malo bia³ka, ale pracujê nad tym, s± jakie¶ tam postêpy

¶; grachamka z mas³em, sa³at± lodow±, pomidorem i rzodkiewk± oraz dwa jajka gotowane na twardo, herbata bez cukru
2¶: serek wiejski z rzodkiewk±, trochê arbuza
obiad: ry¿ z wieloma warzywami: cukinia, kukurydza, fasolka szparagowa, papryka, pomidor i co¶ jeszcze zapewne , mizeria
podw; jogurt naturalny z otrebami zytnimi i orzechami laskowymi(100gram)
kolacja: tutaj nie wiem, ale my¶lê o ma³ej porcji spaghetti. mam ochotê, chocia¿ to wêglowodany na noc...
jak dla mnie ³adnie, zdrowo nie przejmuj siê wêglami na noc, je¿eli chcesz utrzymaæ wagê, nie przytyjesz od tego
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:46   #3250
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez inwersjaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Moje co¶. Zbli¿a siê sesja, jest trochê stresu, wiêc i jad³ospis chaotyczny.

¦niad. (07:30): owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych) z jogurtem activia ¶liwkowym (125g)

II ¦niad. (09:30): 1 muffinka upieczona przez kole¿ankê

12:30: trochê orzeszków ziemnych solonych (ma³a garstka?), b.du¿e jab³ko, kawa z mlekiem 1,5% i kilkoma tabletkami s³odzika

Obiadokolacja (18:00): nale¶nik (obsma¿any dwukrotnie) ze zrobionym na s³odko twarogiem, polany ca³ym ma³ym jogurtem activia truskawkowym (125 g)

tu¿ po: du¿e jab³ko, kawa z mlekiem 1,5% i s³odzikiem

przek±ska (20:40): b.du¿y ogórek konserwowy prosto ze s³oika, 2 ³y¿ki kukurydzy naturalnie s³odkiej z puszki

I jak?
Bardzo ¼le... Ma³o, ma³o warto¶ciowo i jako¶ tak dziwnie. Chorowa³a¶/chorujesz na ED?
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:46   #3251
inwersjaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 81

Moje co¶. Zbli¿a siê sesja, jest trochê stresu, wiêc i jad³ospis chaotyczny.

¦niad. (07:30): owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych) z jogurtem activia ¶liwkowym (125g)

II ¦niad. (09:30): 1 muffinka upieczona przez kole¿ankê

12:30: trochê orzeszków ziemnych solonych (ma³a garstka?), b.du¿e jab³ko, kawa z mlekiem 1,5% i kilkoma tabletkami s³odzika

Obiadokolacja (18:00): nale¶nik (obsma¿any dwukrotnie) ze zrobionym na s³odko twarogiem, polany ca³ym ma³ym jogurtem activia truskawkowym (125 g)

tu¿ po: du¿e jab³ko, kawa z mlekiem 1,5% i s³odzikiem

przek±ska (20:40): b.du¿y ogórek konserwowy prosto ze s³oika, 2 ³y¿ki kukurydzy naturalnie s³odkiej z puszki

I jak?
Stary 2011-05-30, 20:52   #3252
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Moje dzisiejsze U:
postanowi³am je¶æ nieco zdrowiej, ciekawe, czy to widaæ .

1. owsianka (p³atki, otrêby) z serkiem wiejskim, rozdrobnionymi truskawkami, start± gorzk± czekolad± i mnóstwem orzechów w³oskich (na zdjêciu skry³y siê pod czekolad±, ale by³o ich naprawdê du¿o ) - klik;
2. bu³ka wieloziarnista z mas³em orzechowym;
3. 2 go³±bki odwiniête z kapusty (babcine - miêso wieprzowo-drobiowe i bia³y ry¿) z litrem () domowego sosu pomidorowego + miska sa³aty ze ¶mietan± i cukrem;
4. kawa³ domowej karpatki ;
w miêdzyczasie wpad³o kilka truskawek;
5. domowa galaretka drobiowa z octem, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego (tego z folii) z mas³em, krakowsk±, papryk±, rze¿uch±, szczypiorkiem i sol±;
marchewka, herbata jab³kowa z dzik± ró¿±.

rzuci kto¶ oczkiem?
szczególnie prosi³abym santos - stara³am siê zastosowaæ do Twoich rad.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (40,1 KB, 59 za³adowañ)

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 20:57   #3253
inwersjaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 81

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo ¼le... Ma³o, ma³o warto¶ciowo i jako¶ tak dziwnie. Chorowa³a¶/chorujesz na ED?
Hmm... Dziwnie, bo dzieñ mam jaki¶ taki dziwny. Odno¶nie ilo¶ci, to w³a¶nie wydaje mi siê, ¿e spo¿y³am dzi¶ do¶æ du¿o produktów... Mo¿e to mylne wra¿enie. A z ED mam (mia³am?) do czynienia, ale ju¿ w niewielkim stopniu.
Dziêki za "ocenê".
Stary 2011-05-30, 21:11   #3254
cudowniee
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Cytat:
U:

¶niadanie: owsianka (na wodzie, 4 ³y¿ki) z otrêbami, nektarynk± i twarogiem; kilka truskawek;

kawa³ek wêdzonego ³ososia, 2 kromki wasy z ogórkiem i sa³at±, ga³±zka selera naciowego; zielona herbata;
banan, 2 nektarynki;
szklanka soku pomidorowego z hortexu;

obiad: porcja pieczonego indyka, ziemniaki, 2 rodzaje surówek;

podwójne espresso

kolacja: pó³ kostki twarogu z otrêbami i cynamonem, jab³ko, pomarañcza;

kubek ciemnego kakao;
jogurt naturalny z ³y¿k± miodu.
podbijam wczorajszy. powiedzcie mi proszê, czy tak mo¿e wygl±daæ u? co zmieniæ? bo tak mniej wiêcej codziennie wygl±da mój jad³ospis.
cudowniee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:30   #3255
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze U:
postanowi³am je¶æ nieco zdrowiej, ciekawe, czy to widaæ .

1. owsianka (p³atki, otrêby) z serkiem wiejskim, rozdrobnionymi truskawkami, start± gorzk± czekolad± i mnóstwem orzechów w³oskich (na zdjêciu skry³y siê pod czekolad±, ale by³o ich naprawdê du¿o ) - klik; ¶licznie rzeczywi¶cie, o wiele zdrowiej
2. bu³ka wieloziarnista z mas³em orzechowym; tutaj bym co¶ dorzuci³a, bo jednak obk³ad bu³ki trochê skromny
3. 2 go³±bki odwiniête z kapusty (babcine - miêso wieprzowo-drobiowe i bia³y ry¿) z litrem () domowego sosu pomidorowego + miska sa³aty ze ¶mietan± i cukrem; fajnie. jeszcze zdrowiej by by³o, gdyby ry¿ by³ br±zowy, ale nie mo¿na mieæ wszystkiego a mo¿e spróbuj przekonaæ do tego babciê?... ja szczerze mówi±c nie widzê ró¿nicy w smaku miêdzy bia³ym, a br±zowym ry¿em, to samo tyczy siê pszennego i pe³noziarnistego makaronu...
4. kawa³ domowej karpatki ; super
w miêdzyczasie wpad³o kilka truskawek; mniam ^^
5. domowa galaretka drobiowa z octem, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego (tego z folii) z mas³em, krakowsk±, papryk±, rze¿uch±, szczypiorkiem i sol±; bardzo fajnie - jest porz±dny, ciemny chleb, mas³o, sporo warzyw - ¶wietnie
marchewka, herbata jab³kowa z dzik± ró¿±. herbatka pierwsza klasa

rzuci kto¶ oczkiem?
szczególnie prosi³abym santos - stara³am siê zastosowaæ do Twoich rad.
jw.
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:34   #3256
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
dziêki za ocenê
Do tej bu³ki nie by³am w stanie nic wcisn±æ, najad³am siê ni±, poza tym mas³a orzechowego by³o sporo, wiêc i kalorycznie nie by³o ubogo.
Przekonywa³am babciê do ry¿u br±zowego, ale niestety babcia musi go rozgotowywaæ do go³±bków (musi - ze wzglêdu na dziadka), a br±zowego siê nie da. Poza tym jak robimy go³±bki, to hurtowo, a br±zowy ry¿ jest drogi. No i zbyt obci±¿a ¿o³±dek mojego dziadka, który jest po bardzo ciê¿kiej operacji..
Aczkolwiek do makaronu pe³noziarnistego ich powoli przekonujê, jak jedz± z nami, to pe³noziarnisty. Jak nie, to jeszcze pszenny, ale có¿ - mo¿e kiedy¶ ca³kiem siê przekonaj±.
Dziêki za ocenê.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 21:45   #3257
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

jutrzejsza R :

1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% i pó³ ³y¿eczki cukru - fili¿anka. kanapka razowego ze s³onecznikiem, z mas³em, sa³at±, szynk±, plaster pomidora. do tego twaro¿ek wiejski ze szczypiorkiem i wkrojonymi rzodkiewkami

godzina æwiczeñ

2. II ¶niadanie: plaster ³ososia wêdzonego, skropiony cytryn±. kubek kefiru.

3. obiad: pier¶ z kurczaka w przyprawach, trochê warzyw na patelniê, pó³ woreczka ry¿u br±zowego. do tego ze 2 ogórki kiszone i pomidor ze ¶niadania.

4. pod¿erka: homo z paskiem gorzkiej czeko (sesja siê zbli¿a wiêc mózg mój potrzebuje czekolady ). szklanka soku z grejfruta.

5. kolacja: jajo na miêkko, kromka razowego z mas³em, sa³at±, polêdwic± i kie³kami.

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:26   #3258
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
No fakt, tak trochê chyba mniej ni¿ zwykle.. ¶niadanie szczególnie. Ale za to smacznie jak zawsze.

ejj skomplikowana, jeste¶ skomplikowana, serio.

Dzisiejsze P i Poszukiwanie materia³ów na kieckê (uda³o siê)

¦:
ee.... serek wiejski z brzoskwiniami, p³atkami chocapic (mamuniu to mi siê nie znudzi), cynamonem i miodem. Dwie kromki chleba ziarnistego grubo z mas³em, sa³at±, obie z szynk± i serem, ogórkiem i rzodkiewk±. ³adnie

II¶: a) serek wiejski (znów) z miodem, co¶ jak Kubu¶ ale z lidla i wiêksza pojemno¶æ.
b) kajzerka grubo z mase³kiem, sa³at±, szynk± i zielon± papryk±. moze byc

Ob: U cioci, a wiêc meeeega spora porcja, na takim ogroooooomnym talerzu - potrawka. Woreczek ry¿u, ten sos cytrynowy(?)(ten ry¿ p³ywa³) z rodzynami, dwa skrzyd³a z roso³u; szklanka togo¿e roso³u. wow, super

P: jogurt z musli egzotycznym i p³atkami cornflakes; jab³ko tu moze cos jeszcze?

za chwilê siê skuszê chyba na cukierka 'chrupanka krakowska' jedz, jedz!

K: du¿a sojowa bu³a (100g) z mas³em, szynk± i serkiem topionym albo bia³ym z zio³ami/ mozzarell±. No siê zobaczy co bêdzie. jeszcze jakeigos owoca tu i sok i bedzie mega

I jak?

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
* dosz³y u mnie cukierki (cha³wa w czekoladzie) i marchewki.
nie wiem co siê dzieje, mam staaaaaaaaszny apetyt na s³odkie..
i prawid³owo Ja wlasnie mam to samo, nie wiem jak to mozliwe a myslalam ze juz nigdy mi nie wroci apetyt na slodkie hahaha ;D

Dzisiejsze P z pro¶b± o zerkniêcie [chociaz znow nie dobilam -.-]

I p³atki z mlekiem: 3 ³yzki p³atków owsianych, duzo frutiny, otrêby z zurawin±, musli owocowe, do tego wrzucone suszone banany, orzechy i troche twarogu + duzy ogoras [nie z hiszpanii ] i sok pomaranczowy

II wiejski z rzodkiewka i szczypiorkiem i jogurt pitny z wrzuconym musli owocowym

III po³ woreczka kaszy gryczanej + smazony w panierce kotlet drobiowy + jedna parówka cieleca + duzo swiezego ogorka i czerwonej kapusty

IV lód tartufo, jab³ko, 2 biscotti z migdalami

V bula pszenna na pól, obie po³ówki z tunczykiem w oleju [wy odlewacie ten olej z góry tak jak ja czy nie?], sa³at±, rzodkiewk±, po³owa kalarepki + koktajl z kiwi posypany orzechami

PO: wpadnie teraz jeszcze troche truskawek ;D

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-05-30 o 22:30
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:43   #3259
chryja_bez_ryja
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 525

Bardzo proszê o poprawê, chcia³abym R ale dopiero 4.06 jestem umówiona do dietetyka na u³o¿enie jad³ospisu, tym czasem chcia³abym siê dowiedzieæ czy mój jad³ospis jest bardzo z³y... Proszê nie besztaæ

¦niadanie: jajecznica z 2-3 jajek na ma¶le z kawa³eczkami pokrojonej w plasterki szynki, 3 ogórki ma³osolne
Obiad: pierogi z jagodami ok. 7 sztuk (nie pola³am ani nie posypa³am niczym)
Po drodze: 2 kawa³ki chleba z szynk±, kilka usma¿onych na oleju i ju¿ zimnych (przywioz³am sobie wczoraj od rodziców) karasi (ale tylko trochê miêska z grzbietu bo nie umiem je¶æ takich ryb)
Kolacja: Tost z szynk±, herbata z 1 ³y¿eczk± cukru

Edytowane przez chryja_bez_ryja
Czas edycji: 2011-05-30 o 22:44
chryja_bez_ryja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 23:07   #3260
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo proszê o poprawê, chcia³abym R ale dopiero 4.06 jestem umówiona do dietetyka na u³o¿enie jad³ospisu, tym czasem chcia³abym siê dowiedzieæ czy mój jad³ospis jest bardzo z³y... Proszê nie besztaæ

¦niadanie: jajecznica z 2-3 jajek na ma¶le z kawa³eczkami pokrojonej w plasterki szynki, 3 ogórki ma³osolne
Obiad: pierogi z jagodami ok. 7 sztuk (nie pola³am ani nie posypa³am niczym)
Po drodze: 2 kawa³ki chleba z szynk±, kilka usma¿onych na oleju i ju¿ zimnych (przywioz³am sobie wczoraj od rodziców) karasi (ale tylko trochê miêska z grzbietu bo nie umiem je¶æ takich ryb)
Kolacja: Tost z szynk±, herbata z 1 ³y¿eczk± cukru
postaram siê bardzo nie besztaæ ale..
no za dobrze nie jest. pierogi odpadaj± na R-ce, cukier do herbaty niestety te¿ .
ogólnie nie wiem czy samo tak wysz³o, czy raczej postanowi³a¶ ¿e bêdziesz je¶æ bia³kowo-t³uszczowe ¶niadanie, a kolacjê wêglowodanow±? bo je¶li tak to te 2 posi³ki s± w miarê okej, tylko wywal ten cukier z kolacji i dodaj warzywa.
chleb w podwieczorku jest pe³noziarnisty? i to samo: jakie¶ warzywa by siê przyda³y. fajnie, ¿e wpad³o dodatkowe bia³ko (ryba).
czyta³a¶ podwieszone w±tki?
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 23:17   #3261
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Witam

Liguefy dziêki, jako¶ coraz mniej luzu u mnie bo ci±gle kombinujê jak, a czemu etc....zmêczenie oby znów ruszy³o

Póki co wstawiam jutrzejsze R - brak æwiczeñ, odpoczynek po 6 dniach pod rz±d

1. placki owsiane z :40g p³atków górskich, 1 jajka
na nim serek homo 180g, gar¶æ borówek, ³y¿ka rodzynek, pó³ gruszki
2. sa³atka z tuñczyka w/s/w, ogórek zielony, kilka rzodkiewek, a po gar¶æ migda³ów
3. serek wiejski 200g z ³y¿k± pestek dyni
4. filet z mintaja, usma¿ony na oleju rzepakowym, surówka
5. jajecznica z 2 jaj, na kapce mas³a, kilka plastrów szynki, pomidor

W dni nietreningowe jem wiêcej posi³ków bia³kowo-t³uszczowych, wêgle tylko rano jak jako¶ciowo i ilo¶ciowo?

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 23:33   #3262
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam

Liguefy dziêki, jako¶ coraz mniej luzu u mnie bo ci±gle kombinujê jak, a czemu etc....zmêczenie oby znów ruszy³o

Póki co wstawiam jutrzejsze R - brak æwiczeñ, odpoczynek po 6 dniach pod rz±d

1. placki owsiane z :40g p³atków górskich, 1 jajka
na nim serek homo 180g, gar¶æ borówek, ³y¿ka rodzynek, pó³ gruszki
2. sa³atka z tuñczyka w/s/w, ogórek zielony, kilka rzodkiewek, a po gar¶æ migda³ów
3. serek wiejski 200g z ³y¿k± pestek dyni
4. filet z mintaja, usma¿ony na oleju rzepakowym, surówka
5. jajecznica z 2 jaj, na kapce mas³a, kilka plastrów szynki, pomidor

W dni nietreningowe jem wiêcej posi³ków bia³kowo-t³uszczowych, wêgle tylko rano jak jako¶ciowo i ilo¶ciowo?
mi siê podoba Twój jad³ospis. faktycznie ma³o wêgli, rozumiem ¿e tak ci s³u¿y, ale mo¿e chocia¿ jaki¶ owoc do II ¶niadania? :P
fajne ¶niadanie, du¿o bia³ka .
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-30, 23:57   #3263
chryja_bez_ryja
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 525

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
postaram siê bardzo nie besztaæ ale..
no za dobrze nie jest. pierogi odpadaj± na R-ce, cukier do herbaty niestety te¿ .
ogólnie nie wiem czy samo tak wysz³o, czy raczej postanowi³a¶ ¿e bêdziesz je¶æ bia³kowo-t³uszczowe ¶niadanie, a kolacjê wêglowodanow±? bo je¶li tak to te 2 posi³ki s± w miarê okej, tylko wywal ten cukier z kolacji i dodaj warzywa.
chleb w podwieczorku jest pe³noziarnisty? i to samo: jakie¶ warzywa by siê przyda³y. fajnie, ¿e wpad³o dodatkowe bia³ko (ryba).
czyta³a¶ podwieszone w±tki?
Dziêkujê bardzo Wiesz, samo jako¶ tak wysz³o... Zwykle staram siê je¶æ kolacjê bia³kow±. A te pierogi cholerne... no "Ranczo" ogl±da³am i tak mi siê zachcia³o, ju¿ sto lat nie jad³am... Dziêki bardzo za poprawienie Muszê jako¶ dotrwaæ do czwartego... Chleb oczywi¶cie pe³noziarnisty, tylko zauwa¿y³am, ¿e strasznie brzuch mnie po nim boli... Jutro bêd± i warzywa i nie bêdzie cukru.
chryja_bez_ryja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 00:10   #3264
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Dawno nie zamieszczalam tutaj mojego jadlospisu, bardzo prosze o zerkniecie i ocenke

Moje dzisiejsze R:
Sniadanie:
Owsianka na wodzie z :truskawkami,rodzynkami,p latkami migdalowymi,wiesniakiem i zurawina

IISniadanie:
4 wafle ryzowe wieloziarniste(wiem,ze nie polecacie ich na R,ale jadam je rzadko,ale dzis mialam straszna ochote na nie a poza tym najadam sie nimi) z szyneczka drobiowa i jeden z dzemem truskawkowym niskoslodzinym,banan,jogu rt zott regularis(czy jakos tak sie on nazywa)

Obiad:
Zupa "wiosenna" hortexu, salatka z :rzodkiewki,gotowanych brokul,salaty,gotowanej piersi kurczaka,kukurydzy z puszki i swieza bazylia,posypana oregano i ziolami prowansalskimi i skropiona oliwa z oliwej (wyszlo duuuuuzo tej salatki)

Kolacja:
Zmiksowany banan z truskawkami,serek homo, rodzynki,slonecznik,2 suszone morele,spora garsc platkow "zdrowy blonnik"

(podwieczorku nie bylo bo bym go nie zmiescila)
po kolacji byly cwiczenia z ciezarkami na rece,3 serie abs na brzuch i ok 35 biegania (4km)

i jak to sie prezentuje?

Jestem po @ i jutro z rana bedzie wazenie Chyba najlepiej po @?

Mam jeszcze jedno pytanie, jezeli chodzi o bieganie, to jak uwazacie,czy waszym zdaniem lepszy jest trening interwalowy czy przebiegniecie calego odcinka (4km) bez przerwy?Pytam,bo dla mnie nie jest ciagle bieganie meczace a gdzies czytalam,ze interwaly sa bardzo dobre.
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 07:44   #3265
piwonia91
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 422

Cytat:
Napisane przez piwonia91 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje R (Proszê o ocenê )

¦niadanie: bu³ka grahamka z twaro¿kiem, plasterkiem kurczaka ( sama robiê tak± "szynkê" z kurczaka), papryk± i rzodkiewk±. Du¿y kubek herbaty z pokrzywy a przed wyj¶ciem jeszcze du¿y pomidor.

2¦niadanie:
jab³ko, trochê jogurtu greckiego z suszonymi figami (a¿ 8 ) i gar¶ci± orzechów. Kawa czarna. (wiem, ¿e ma³o, ale jako¶ nie by³am g³odna) A pó¼niej zjad³am jeszcze miseczkê truskawek

Obiad:
dwa kawa³ki ryby (fl±dry) na parze, ry¿ br±zowy, broku³y i kalafior.

Podwieczorek:
warzywa (mieszanka, ale g³ownie cukinia i ¿ó³ta fasolka) z makaronem pe³noziarnistym (ma³a miseczka... mo¿e z 50g..nigdy nie umiem tego okre¶lic). Spory dzbanek zielonej herbaty

Kolacja:
2 du¿e pomidory z bazyli± i chudym twarogiem.

Wypilam dodatkowo 1,5l wody. Trening te¿ by³ : 40min aerobik rano ok. 1h stepper wieczorem.
Up

Proszê o ocenê, bo nie wiem czy mam co¶ zmieniac czy jako¶ ujdzie

piwonia91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 08:02   #3266
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
mi siê podoba Twój jad³ospis. faktycznie ma³o wêgli, rozumiem ¿e tak ci s³u¿y, ale mo¿e chocia¿ jaki¶ owoc do II ¶niadania? :P
fajne ¶niadanie, du¿o bia³ka .
Czy mi s³u¿y to nie wiem jestem w trakcie testów, ale samopoczucie ok
Wêgli wiêcej tylko gdy æwiczê ale dzi¶ nie my¶lê o tym - relaks

dziêki

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 08:27   #3267
Ewelajna140
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 435

chcia³abym wróciæ do poprzedniej wagi, czyli schudn±æ jakie¶ 5 kg ale w okresie sesji po prostu nie mam si³y na wiêksze wyrzeczenia, dlatego taka lu¼na eRka

I placki owsiane z jab³kiem [jajko, 2 ³y¿ki p³atków owsianych, trochê mleka, czubata ³y¿ka m±ki, jab³ko (czê¶æ zjedzona, czê¶æ starta), cynamon, olej (troszeczkê)], do picia kawa

II 2 kromki mieszanego z sa³at±, polêdwic± sopock±, pomidorem i szczypiorkiem, do picia herbata

pepsi light

III 1/2 woreczka kaszy gryczanej, pier¶ z kurczaka (oko³o 100g), cukinia, marchewka, przyprawy [wszystko razem uduszone], do picia miêta z jab³kiem

IV serek danio z czekolad± (150g), jab³ko, do picia kawa z mlekiem

V du¿o sa³atki [sa³ata, pomidor, papryka, ogórek, kukurydza, cebulka, zio³a, oliwa]

Edytowane przez Ewelajna140
Czas edycji: 2011-05-31 o 08:37
Ewelajna140 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 08:53   #3268
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
i prawid³owo Ja wlasnie mam to samo, nie wiem jak to mozliwe a myslalam ze juz nigdy mi nie wroci apetyt na slodkie hahaha ;D

Dzisiejsze P z pro¶b± o zerkniêcie [chociaz znow nie dobilam -.-]

I p³atki z mlekiem: 3 ³yzki p³atków owsianych, duzo frutiny, otrêby z zurawin±, musli owocowe, do tego wrzucone suszone banany, orzechy i troche twarogu + duzy ogoras [nie z hiszpanii ] i sok pomaranczowy

II wiejski z rzodkiewka i szczypiorkiem i jogurt pitny z wrzuconym musli owocowym

III po³ woreczka kaszy gryczanej + smazony w panierce kotlet drobiowy + jedna parówka cieleca + duzo swiezego ogorka i czerwonej kapusty

IV lód tartufo, jab³ko, 2 biscotti z migdalami

V bula pszenna na pól, obie po³ówki z tunczykiem w oleju [wy odlewacie ten olej z góry tak jak ja czy nie?], sa³at±, rzodkiewk±, po³owa kalarepki + koktajl z kiwi posypany orzechami

PO: wpadnie teraz jeszcze troche truskawek ;D
Moim zdaniem ³adnie. MAm nadziejê, ¿e tych musli by³a spora porcja

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 09:00   #3269
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
Napisane przez piwonia91 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje R (Proszê o ocenê )

¦niadanie: bu³ka grahamka z twaro¿kiem, plasterkiem kurczaka ( sama robiê tak± "szynkê" z kurczaka), papryk± i rzodkiewk±. Du¿y kubek herbaty z pokrzywy a przed wyj¶ciem jeszcze du¿y pomidor.

2¦niadanie:
jab³ko, trochê jogurtu greckiego z suszonymi figami (a¿ 8 ) i gar¶ci± orzechów. Kawa czarna. (wiem, ¿e ma³o, ale jako¶ nie by³am g³odna) A pó¼niej zjad³am jeszcze miseczkê truskawek

Obiad:
dwa kawa³ki ryby (fl±dry) na parze, ry¿ br±zowy, broku³y i kalafior.

Podwieczorek:
warzywa (mieszanka, ale g³ownie cukinia i ¿ó³ta fasolka) z makaronem pe³noziarnistym (ma³a miseczka... mo¿e z 50g..nigdy nie umiem tego okre¶lic). Spory dzbanek zielonej herbaty
same warzywa i makaron to nie posi³ek, bia³ko tu by sie przyda³o
Kolacja:
2 du¿e pomidory z bazyli± i chudym twarogiem.

Wypilam dodatkowo 1,5l wody. Trening te¿ by³ : 40min aerobik rano ok. 1h stepper wieczorem.
jak dla mnie troche za du¿o nabia³u, a¿ 3 razy dziennie, dodaj mo¿e jakie¶ jajka czy co¶. a poza tym to ³adnie
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-31, 09:30   #3270
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez Ewelajna140 Poka¿ wiadomo¶æ
chcia³abym wróciæ do poprzedniej wagi, czyli schudn±æ jakie¶ 5 kg ale w okresie sesji po prostu nie mam si³y na wiêksze wyrzeczenia, dlatego taka lu¼na eRka

I placki owsiane z jab³kiem [jajko, 2 ³y¿ki p³atków owsianych, trochê mleka, czubata ³y¿ka m±ki, jab³ko (czê¶æ zjedzona, czê¶æ starta), cynamon, olej (troszeczkê)], do picia kawa te¿ mam dzi¶ placki. jaki¶ twaro¿ek do nich? ja zrobi³am jagodowy.

II 2 kromki mieszanego z sa³at±, polêdwic± sopock±, pomidorem i szczypiorkiem, do picia herbata okey.

pepsi light

III 1/2 woreczka kaszy gryczanej, pier¶ z kurczaka (oko³o 100g), cukinia, marchewka, przyprawy [wszystko razem uduszone], do picia miêta z jab³kiem super.

IV serek danio z czekolad± (150g), jab³ko, do picia kawa z mlekiem ooo³, danio to tak ¶rednio, szczególnie na r do podwieczorku. je¶li lubisz, to lepiej daj do ¶niadania/2 ¶niadania a tu zjedz jak±¶ jajecznicê z warzywkami, omlet, homo z orzechami - je¶li lu¼na erka, to mo¿esz raz na jaki¶ czas sobie pozwoliæ.

V du¿o sa³atki [sa³ata, pomidor, papryka, ogórek, kukurydza, cebulka, zio³a, oliwa] + bia³ko, tuñczyk, makrela, pier¶ z kurczaka, chuda wo³owina.

u góry. i dodaj gdzie¶ jakie¶ nnkt, bo widzê je tylko w sa³atce.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.