Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 09:52   #541
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Pieleszka leć do labu i zrób transaminazy (alat, aspat), koszt jakies 16 zł, a bedziesz miec pewność.

Ja pisze z reguły w nocy, bo mi się wtedy najlepiej pisze, nie ma tyle bodźców, jakaś jestem bardziej skupiona itd. w każdym razie jade do promotorki, ciekawe co mi powie.
Teoretycznie powinnam się bronić teraz w czerwcu/lipcu, ale jak to będzie zobaczymy, póki co chce prace złożyć do dziekanatu, a obrona bardziej zależy od Agatki niż ode mnie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 09:59   #542
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
na te bakterie w moczu brałam furaginum ale nie pomogło, teraz w poniedziałek skończyłam Kaflex antybiotyk
to jak nie zabije mi tych bakterii nic do porodu to przed porodem coś na to dają tak?
nie no na bakterie w moczu nic nie podają chyba, na pewno na te paciorkowce jest wymagany antybiotyk, żeby się dzidziuś nie zaraził w trakcie porodu.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak to jest z ciązą donoszona? bo roznie sie czyta, tzn początek 9 msc- donoszona czyli 36 czy koniec 36 i początek 37 to ciąza donosona?
nie zalamuj sie, wazne ze bakterie sa wykryte i w razie czego dostaniesz antybiotyk kilka godzin przed porodem i malenstwo tez. ja za to w piątek mam badanie bakteriologiczne z pochwy, chociaz zwykly posiew moczu tez by mi sie przydal... miala ktoras z was juz posiew z pochwy?? boli to ?
no ja słyszałam że donoszona ciąża jest od 38 tygodnia, 40 tygodni to ciąża w terminie a powyżej to przenoszona.

co do wymazu to nie boli, zwykłe badanie jak cytologia

i ja witam Was z rana i składam wszystkim Waszym dzieciaczkom i tym narodzonym i tym w brzuszku życzenia z okazji DNIA DZIECKA -beztroskiego i szczęśliwego dzieciństwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a u mnie już tradycyjnie cisza i sama siedzę bo mężuś wyszedł do pracy a ja się dziś nigdzie nie wybieram, jakoś nie mam nastroju nawet na spacerki mam w lodówce arbuza i truskawki i nic mi więcej nie potrzeba do szczęścia

gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy no i oczywiście za wizyty i badania

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczęta
mam takie pytanie: któraś tu miała problemy z cholestazą??? jak to dokładnie jest - czy samo swędzenie jest powodem do tego, żeby iśc do lekarza?? bo mnie od niedzieli cholernie swędzi wszystko...ręce, nogi, brzuch, wszystko...w dzień ujdzie, ale pod wieczór to masakra!! i nie wiem już sama czy dzwonić do gina czy co?? naczytałam się o tej cholestazie na necie i teraz mam stracha
z pierwszej lepszej strony :
Objawy

Objawy cholestazy ciężarnych nie są groźne, ale bardzo uciążliwe:

świąd skóry, rozpoczynający się od stóp i dłoni, i ogarniający tułów, a czasem nawet szyję i twarz (często jego nasilenie jest tak duże, że kobiety uskarżają się na bezsenność),
zmiany skórne (przeczosy), powstałe wskutek drapania swędzących miejsc,
żółtaczka (występuje u ok. 20% chorych w okresie 1-4 tyg. od ustąpienia świądu),
mdłości, wymioty, utrata łaknienia (rzadsze symptomy),
hepatomegalia (powiększenie wątroby).

ale wszędzie wyczytywałam jak sama miałam swędzenie skóry, że objawy się nasilają wieczorem ale tak jak piszą dziewczyny , zrób badania i będzie wszystko wiadomo . Może to tylko jakaś alergia tak jak było u mnie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:03   #543
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brunetka-jakie zamówiłaś pieluchy tetrowe u tego r p77?? podwójnie tkane, czy pojedynczo i jaki rozmiar....
Nie zamawiałam pieluch Mam zamiar kupić gdzieś w sklepie, żeby dotknąć i zobaczyć

Ej jak to się stało, że mój post jest nad twoim ??????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:04   #544
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Brunetka-jakie zamówiłaś pieluchy tetrowe u tego r p77?? podwójnie tkane, czy pojedynczo i jaki rozmiar....

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:10   #545
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
na te bakterie w moczu brałam furaginum ale nie pomogło, teraz w poniedziałek skończyłam Kaflex antybiotyk
to jak nie zabije mi tych bakterii nic do porodu to przed porodem coś na to dają tak?

to zalezy jakie bakterie to są, ale tak robia, takze spokojna glowa
bo np na pneumokoki dawają bo dla doroslego nie jest szkodliwe, ale u maluszka jest juz mocno zjadliwa.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:11   #546
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,

No i mamy już czerwiec. Kiedy to zleciało?

Ja cały poniedziałek i wtorek latałam po lekarzach. W poniedziałek znów się naczekałam w poradni diabetologicznej, a wczoraj odebrałam wynik wymazu z pochwy i wyszła mi bakteria: Escherichia coli. Także długo się nie zastanawiając pojechałam do poradni patologii ciąży do lekarza, który prowadzi mi teraz ciążę, bo najbliższą umówioną wizytę miałam na 7 czerwca i nie wiedziałam, czy mogę z tą bakterią tyle czekać. Lekarz powiedział mi, że mnie przyjmie, ale po wszystkich pacjentkach, bo ja nie jestem zapisana. Także czekałam od 11 do 14.30, a w gabinecie byłam 3 minuty, bo tylko wypisał mi lek. Eh...

No, ale dzisiaj mam nadzieję, że już sobie odpocznę. Siedzę pod wiatraczkiem i się chłodzę

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:11   #547
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nie zamawiałam pieluch Mam zamiar kupić gdzieś w sklepie, żeby dotknąć i zobaczyć

Ej jak to się stało, że mój post jest nad twoim ??????
Aha, czyli coś pomyliłam....

Dziewczyny w takim razie doradźcie mi jakie mam kupic pieluchy tetrowe?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:13   #548
Bartessa
BAN stały

Ja się zastanawiam czy nie zagadac z lekarzem o skierowanie na wywolanie porodu w 37 tc. ciekawe czy tak daloby rade.
Stary 2011-06-01, 10:25   #549
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry Brzuszki

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka

Bartessa
a to tak można z tym wywoływaniem ? ;>

Oliweczka
ja kupiłam pierwsze lepsze w Pepco bo było tanio. I tak nie zamierzam trzymać Małego w tetrze, a kupiłam do ulewania itp.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:26   #550
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki

Wszystkiego co najlepsze i oby zdrowo rosły wszystkie nasze dzieciaki - te w brzuszkach i te już na zewnątrz

dzięki dziewczynki za odp ws. pościeli

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Co do Magdy Szejbal, to ja potrafie uwierzyc, ze jest w ciazy... faktycznie nie widac, ale popatrzcie na Naszego Brumka, widac? tez nie, no dobra - zaczyna, ale pokazuje nam goly brzusze, a jakby sie ubrala tak jak Szejbal, to pewnie tez nic by nie bylo widac.
Ale byc moze to plotka...
no właśnie to samo sobie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Narobiłam się dziś jak głupia. Przez 3 godziny czyściłam szafę ale w końcu błyszczy. Potem byliśmy w ikei, agacie, brw, macro i castoramie. Kupiliśmy dużo (talerze, szklanki, kieliszki, patery, czajnik itp, itd. ) ale jeszcze nie wszystko. Ogólnie nogi mam jak baniaki i padam na pysk
I Maleństwu kupiliśmy dwa ręczniki w Ikei

Aaaa i wózek przyszedł. Jest boski Jutro złożymy z małżem to wkleję fotki.

Jutro znowu z rana jadę z Panią do mieszkania, bo będzie sprzątać dalej, więc spadam już pod prysznic i spać. Dobranoc Kochane
ale ja Ci zazdroszczę tego urządzania! to mój żywioł co jakiś czas muszę choć zrobić małe przemeblowanie bo chora chodzę a takie urządzanie to już w ogóle dla mnie największa radocha

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki Byłam wczoraj prywatnie na usg z malutką wszystko w porządku. Waży 1020 g I na 100 % jest to księżniczka Szyjka się nie skraca na całe szczęście. Ale lekarz kazał się oszczędzać Jestem bardziej spokojna po tym usg No i widziałam mojego cukiereczka Wiecie kiedy dzidzia układa się główką do dołu? Bo ja mam 27 tydzień a ona już jest główką na dole.. i na pewno od tygodnia już tak siedzi.. nie za szybko?
gratuluję moja mała główką w dół jest już od połówkowego
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:27   #551
agni82
Zadomowienie

w UK się dzwoni, żeby mogli przygotowac się na Twój przyjazd. jeśli jest jakaś laska, która rodzi pare godzin, a końca nie widac i to jeszcze wczesne stadium, to przenoszą ja na inną salę, a ja dostaję salę porodową. generalnie oni muszą wiedziec, bo czasami jak jest przeludnienie, to zawsze moga skierowac gdzieś indziej. Czyli nic takiego wielkiego się za tym nie kryje
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:28   #552
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam Brzuchatki
Wszystkim dzieciaczkom z okazjii ich święta samych radości
Kindzia za usg mój synek główka w dół jest napewno od 29 tc a ile wcześniej to nie wiem
Kolina za wizyte . Jak piszesz o fachowcach to jak bym słyszała moja koleżanke też miała z ekipami takie przeboje że mogłaby książke napisać ja to normalnie sie obawiam tego remontu za rok biedna ta Twoja kotka moją miałam 13 lat
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:28   #553
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Brzuszki

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka

Bartessa
a to tak można z tym wywoływaniem ? ;>

Oliweczka
ja kupiłam pierwsze lepsze w Pepco bo było tanio. I tak nie zamierzam trzymać Małego w tetrze, a kupiłam do ulewania itp.
no wlasnie nie wiem, u mnie jest taka sytuacja ze jak nie urodzę na początku 9 msc to bede zmuszona do cc. więc moze da rade
Stary 2011-06-01, 10:31   #554
Zmalowana
Zakorzenienie

Przez Was będę musiała się przejść po truskawki

Wyskoczyło mi jakieś uczulenie na dekolcie Mam wrażenie że od słońca, ale nigdy tak nie miałam

Stary 2011-06-01, 10:33   #555
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Ja się zastanawiam czy nie zagadac z lekarzem o skierowanie na wywolanie porodu w 37 tc. ciekawe czy tak daloby rade.
Na siłę by dało radę, ale ja bym to przemyślała, bo to można zrobić zakładając cewnik foleya i podając oksytocynę. Skutek jest często taki, że skurcze są zbyt gwałtowne i dziecko nie ma czasu na to, żeby się odpowiednio wpasować w kanał rodny, takie wywoływanie może się skończyć CC, a w większości przypadków kończy się nacięciami i pęknięciami. Moja koleżanka po wywoływanym porodzie ma 32 szwy. Jak już się rodzi naturalnie, to lepiej, żeby organizm sam się przygotował w swoim tempie, to też mniej boli.
Stary 2011-06-01, 10:34   #556
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

zerknijcie na szlafroczek:

http://moda.allegro.pl/szlafrok-ciaz...633762570.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:34   #557
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
My z męzem mamy zamiar sami wywoływać

O matusiu jakie goraco u mnie poszłam tylko do lumpka, do przychodni i na straganiku kupiłam pomidorki - wszystko w obrebie może 300metrów od bloku i pot mi sie lał po plecach i tyłku i już jestem po0 prysznicu Dziewczyny u której jest chłodniej to ja poproszę żeby i troche zimekna przesłała deszczykiem też nie pogardzę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 10:35   #558
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Przez Was będę musiała się przejść po truskawki

Wyskoczyło mi jakieś uczulenie na dekolcie Mam wrażenie że od słońca, ale nigdy tak nie miałam
Może właśnie od truskawek :/ tzn od oprysków, to się niestety często zdarza :/
Stary 2011-06-01, 10:39   #559
Zmalowana
Zakorzenienie

Nie jadłam jeszcze truskawek wcześniej mnie wysypało na twarzy po tych pierwszych, ale nie naszych. Teraz jeszcze nie jadłam. Na samą myśl mnie wysypało

Stary 2011-06-01, 10:40   #560
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że taka narzutka jest mało praktyczna. Jest tak gorąco, że mój szlafrok leży od miesiąca zwinięty w kulkę i go nie używam, po prostu zakładanie go na koszulę nie jest potrzebne. Jeśli miałby zakryć mnie np. po kąpieli, to musiałby się zapinać / zawiązywać, a tego nie można narzucić na bieliznę (ani bez i przejść po korytarzu. Można go założyć w celach estetycznych, ale w lipcu to grozi uduszeniem Zresztą - w szpitalu wśród kobiet w ciązy, karmiących i rodzących naprawdę nikt się nie wstydzi paradować w piżamie / koszuli (no chyba, że to jakaś wersja w panterkę..
Stary 2011-06-01, 10:42   #561
youyou
Zakorzenienie

a w ogóle to dzis Filip nam zrobił "prezent" i jak obudził się przed 1 w nocy to nie zasnął do 4 (czy 5?) już nie pamiętam bo ledwo na oczy widziałam

wiercił się rzucał, stękał, jęczał, smarowaliśmy mu dziąsła Dentinoxem aż w końcu daliśmy mu Nurofen i po jakimś czasie zasnął.

...I spaliśmy do 9..

Owocem naszej dzisiejszej nocy jest wymarzona, wyczekana ostatnia dwójeczka - na dole (czekaliśmy na nią prawie 3 m-ce..)

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
)

w radio mowili dzis felieton o spaniu dzieci w poprzek łóżka - nazwali to poprzeczność legowiskowa i chyba kinga uslsala i wie rozpycha w poprzek brzucha
o to moje dziecko na to cierpi najczęsciej kładzie się w poprzek na poduszce a jak śpi z nami to głową wtula się we mnie a dupkę wystawia tżtowi w twarz i kopie go gicami

Cytat:
nie zalamuj sie, wazne ze bakterie sa wykryte i w razie czego dostaniesz antybiotyk kilka godzin przed porodem i malenstwo tez. ja za to w piątek mam badanie bakteriologiczne z pochwy, chociaz zwykly posiew moczu tez by mi sie przydal... miala ktoras z was juz posiew z pochwy?? boli to ?
posiew nic nie boli i trwa chwilkę, gin wkłada taki patyczek i dotyka nim szyjki i już

Cytat:
my tez bylismy na plazy ok.18, super bylo wiaterek i troche chłodniej, psy latały po wodzie, nawet ja nogi moczyłam
jejjju dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego morza!!!!

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-06-01 o 10:43
Stary 2011-06-01, 10:58   #562
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Witam !!
I ja sie melduje w kolejnej czesci. Bardzo fajny tytul wymyslilyscie. Zaluje troche ze nie moge byc z Wami na biezaco ale niestety obowiazki i praca mi nie pozwalaja. Mimo to zagladam tu czasami
My dzis z Wiki zaczynamy 29 tydzien. Nie wiem kiedy to zlecialo ????? Czesc wyprawki juz mam. Zostalo mi lozeczko i posciel do kupienia, ale to blizej terminu.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie, Brzusie i Dzidziusie
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:00   #563
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Zanko może Ty się orientujesz, bo z tego co pamiętam miałaś cukrzycę ciążową w pierwszej ciąży. Lekarz 24 maja na wizycie powiedział mi, że kobiety z cukrzycą ciążową kładzie się już do szpitala 2-3 tygodnie przed terminem porodu i tam już się czeka na poród... Powiedziałam, że dobrze sporo tak musi być. Tylko się teraz zastanawiam po co? Czy to naprawdę konieczne? Wychodzi na to, że lipiec spędziłabym już w szpitalu... Eh.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:04   #564
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Z tego co pamiętam to Słoneczko kupowała te podwójnie tkane u r_p77 i mówiła że są bardzo fajne, takie grubsze i wyglądają na jakościowo znacznie lepsze niż te zwykłe.

a jaki jest ich rozmiar to nie wiem ale u tego sprzedawcy te podwójnie tkane chyba w jednym rozmiarze 80x80.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Aha, czyli coś pomyliłam....

Dziewczyny w takim razie doradźcie mi jakie mam kupic pieluchy tetrowe?
ja kupiłam na razie 5 zwykłych, może coś dokupię jeszcze z 5 ale to tylko na ulewanie itp bo w tetrze i tak Julcia chodzić nie bedzie gdybym miała tetrowych używać cały czas zamiast pieluszek jednorazowych to bym się zdecydowała na te podwójnie tkane bo grubsze i takie "porządniejsze" są.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
My z męzem mamy zamiar sami wywoływać
to tak samo jak my już zapowiedziałąm tż-towi że z początkiem lipca zaczynamy ostro pracować żeby Juleczki nie przenosić , zaczniemy jakoś ze dwa tygodnie przed terminem

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-01 o 11:37
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:05   #565
DaKaro
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego z dla wszystkich Dzieciaczków i ich mamuś.
Cytat:
Witajcie brzuchatki Byłam wczoraj prywatnie na usg z malutką wszystko w porządku. Waży 1020 g I na 100 % jest to księżniczka Szyjka się nie skraca na całe szczęście. Ale lekarz kazał się oszczędzać Jestem bardziej spokojna po tym usg

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzisiaj mam tez wizyte, prosze wiec o kciuki
i oby kotka lepiej się poczuła.
Cytat:
zerknijcie na szlafroczek
Podoba mi się, nie wygląda na "duszny".

U mnie 10.00 rano, a mąż jeszcze śpi. Modlę się o to, żeby dziecko wrodziło się ze spaniem do niego. Ale wybaczam mu, idzie do pracy na 18.00 do 6.00 rano.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-06-01 o 11:07
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:06   #566
dziubek79
Zakorzenienie

nożesz kurde ale mam nerwy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kupiłam wczoraj stanik w triumphie i ta durna baba dała mi zły rozmiar miałam dwa do mierzenia i zamiast dać mi mniejszy spakowała mi większy i teraz muszę jechać wymieniać ciekawe kto mi za benzynę odda i za stracony czas
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:06   #567
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Zanko może Ty się orientujesz, bo z tego co pamiętam miałaś cukrzycę ciążową w pierwszej ciąży. Lekarz 24 maja na wizycie powiedział mi, że kobiety z cukrzycą ciążową kładzie się już do szpitala 2-3 tygodnie przed terminem porodu i tam już się czeka na poród... Powiedziałam, że dobrze sporo tak musi być. Tylko się teraz zastanawiam po co? Czy to naprawdę konieczne? Wychodzi na to, że lipiec spędziłabym już w szpitalu... Eh.
hmm dziwne
ja miałam jedną konsultację w sprawie miejsca porodu ze względu na cukrzycę, ale że cukry opanowane i nic sie nie działo pozwolili mi rodzić u siebie w mieście
ale nie słyszałam nic o tym, w sumie po co to komu leżeć w szpitalu
po porodzie owszem trzeba mamę i dziecko badać pod kątem poziomu cukru, ale przed nie rozumiem
a Ty cukry masz raczej opanowane nie? nie przekracza Ci norm?
może tak się robi w przypadku jak kobieta mimo ostrej diety i insuliny nadal ma skoki cukru i to może być zagrożenie dla dziecka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:13   #568
youyou
Zakorzenienie

ja też kupiłam te tery podwójnie tkane u rp77 i wyglądają na porządne, choć leżą dalej w kartonie w którym przyjechały

też będę używała tetry tylko do odbicia, podłożenia, przykrycia itd i nie chciałam kupować takich najcieńszych.
Raz się skusiłam i kupiłam taką paczkę w Carrefourze i lipne takie były po jednym praniu zrobiły się takie powyciągane szmaty
Stary 2011-06-01, 11:19   #569
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry w Olsztynie skwar, dlatego nie mam zamiaru do popołudnia wynurzać się z domu, po południu niestety muszę wyleźć bo mam dziś dentystę - trzymajcie proszę kciuki bo się boję

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Zapomniałabym
Zaczynamy dziś 8 miesiąc
A nie wczoraj zaczęłaś skoro masz 31t2d? Bo pamiętam, że lecimy tak samo w/g suwaczka i ja tam zaczęłam 8 miesiąc wczoraj

Cytat:
Witajcie brzuchatki Byłam wczoraj prywatnie na usg z malutką wszystko w porządku. Waży 1020 g I na 100 % jest to księżniczka Szyjka się nie skraca na całe szczęście. Ale lekarz kazał się oszczędzać Jestem bardziej spokojna po tym usg No i widziałam mojego cukiereczka Wiecie kiedy dzidzia układa się główką do dołu? Bo ja mam 27 tydzień a ona już jest główką na dole.. i na pewno od tygodnia już tak siedzi.. nie za szybko?

za wizytę

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

1.Mój chyba od połówkowego siedział już głową w dół.

2.O suwak mi ruszył.
1. Nasza od 27 tygodnia główką do dołu, w 31 tygodniu nadal na nietoperza, w/g lekarza tak już pewnie zostanie

2. mi też ruszył

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

dzisiaj mam tez wizyte, prosze wiec o kciuki

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Owocem naszej dzisiejszej nocy jest wymarzona, wyczekana ostatnia dwójeczka - na dole (czekaliśmy na nią prawie 3 m-ce..)

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:25   #570
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje, my z koleji dzisiaj zaczynamy 35 tc

Ja miałam ostatnio (ale mi pobierał mi z pochwy i odbytu- wybaczcie za określenie) I nie boli, jak cytologia.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja cały poniedziałek i wtorek latałam po lekarzach. W poniedziałek znów się naczekałam w poradni diabetologicznej, a wczoraj odebrałam wynik wymazu z pochwy i wyszła mi bakteria: Escherichia coli. Także długo się nie zastanawiając pojechałam do poradni patologii ciąży do lekarza, który prowadzi mi teraz ciążę, bo najbliższą umówioną wizytę miałam na 7 czerwca i nie wiedziałam, czy mogę z tą bakterią tyle czekać. Lekarz powiedział mi, że mnie przyjmie, ale po wszystkich pacjentkach, bo ja nie jestem zapisana. Także czekałam od 11 do 14.30, a w gabinecie byłam 3 minuty, bo tylko wypisał mi lek. Eh...

No, ale dzisiaj mam nadzieję, że już sobie odpocznę. Siedzę pod wiatraczkiem i się chłodzę
Ojj to mógł Cię już wpuścić po tą receptę, bez czekania tyle w kolejce.

Cytat:
Hmm, ale czy warto? i czy można w ogóle?
Nie lepiej, by dzidzia sama się określiła, kiedy chce powitać ten świat?
Zawsze można inaczej próbować przyspieszyć poród Dziewczyny już pisały heh.
Ja słyszałam o wypiciu łyżki olejku rycynowego na przyśpieszenie porodu ( choć bym tego nie zrobiła nigdy, ale słyszałam w jakims programie)

Beatko dobrze, że jestes, bo zaczęłam się martwić
Może spotkałybyśmy się w przyszłym tyg w tej Róży? Oddałabym Ci kasę za kropelki i ciuszki.
Chyba, że w Mielcu, ale nie wiem, co ze słoneczkiem...

Brzuch mnie boli ;/

karolinee za dentystę też nienawidzę wizyt u dentystów.
kolina za wizytę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-06-01 o 11:26
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości