|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Pieleszka leć do labu i zrób transaminazy (alat, aspat), koszt jakies 16 zł, a bedziesz miec pewność.
Ja pisze z reguły w nocy, bo mi się wtedy najlepiej pisze, nie ma tyle bodźców, jakaś jestem bardziej skupiona itd. w każdym razie jade do promotorki, ciekawe co mi powie. Teoretycznie powinnam się bronić teraz w czerwcu/lipcu, ale jak to będzie zobaczymy, póki co chce prace złożyć do dziekanatu, a obrona bardziej zależy od Agatki niż ode mnie
|
|
|
|
#542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do wymazu to nie boli, zwykłe badanie jak cytologia i ja witam Was z rana i składam wszystkim Waszym dzieciaczkom i tym narodzonym i tym w brzuszku życzenia z okazji DNIA DZIECKA -beztroskiego i szczęśliwego dzieciństwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a u mnie już tradycyjnie cisza i sama siedzę bo mężuś wyszedł do pracy a ja się dziś nigdzie nie wybieram, jakoś nie mam nastroju nawet na spacerki mam w lodówce arbuza i truskawki i nic mi więcej nie potrzeba do szczęścia ![]() ![]() gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy no i oczywiście za wizyty i badania ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Objawy Objawy cholestazy ciężarnych nie są groźne, ale bardzo uciążliwe: świąd skóry, rozpoczynający się od stóp i dłoni, i ogarniający tułów, a czasem nawet szyję i twarz (często jego nasilenie jest tak duże, że kobiety uskarżają się na bezsenność), zmiany skórne (przeczosy), powstałe wskutek drapania swędzących miejsc, żółtaczka (występuje u ok. 20% chorych w okresie 1-4 tyg. od ustąpienia świądu), mdłości, wymioty, utrata łaknienia (rzadsze symptomy), hepatomegalia (powiększenie wątroby). ale wszędzie wyczytywałam jak sama miałam swędzenie skóry, że objawy się nasilają wieczorem ale tak jak piszą dziewczyny , zrób badania i będzie wszystko wiadomo . Może to tylko jakaś alergia tak jak było u mnie |
|||
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka-jakie zamówiłaś pieluchy tetrowe u tego r p77?? podwójnie tkane, czy pojedynczo i jaki rozmiar....
|
|
|
|
#545 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to zalezy jakie bakterie to są, ale tak robia, takze spokojna glowa bo np na pneumokoki dawają bo dla doroslego nie jest szkodliwe, ale u maluszka jest juz mocno zjadliwa. |
|
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
No i mamy już czerwiec. Kiedy to zleciało? ![]() Ja cały poniedziałek i wtorek latałam po lekarzach. W poniedziałek znów się naczekałam w poradni diabetologicznej, a wczoraj odebrałam wynik wymazu z pochwy i wyszła mi bakteria: Escherichia coli. Także długo się nie zastanawiając pojechałam do poradni patologii ciąży do lekarza, który prowadzi mi teraz ciążę, bo najbliższą umówioną wizytę miałam na 7 czerwca i nie wiedziałam, czy mogę z tą bakterią tyle czekać. Lekarz powiedział mi, że mnie przyjmie, ale po wszystkich pacjentkach, bo ja nie jestem zapisana. Także czekałam od 11 do 14.30, a w gabinecie byłam 3 minuty, bo tylko wypisał mi lek. Eh... No, ale dzisiaj mam nadzieję, że już sobie odpocznę. Siedzę pod wiatraczkiem i się chłodzę
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny w takim razie doradźcie mi jakie mam kupic pieluchy tetrowe?
|
|
|
|
|
#548 |
|
BAN stały
|
Ja się zastanawiam czy nie zagadac z lekarzem o skierowanie na wywolanie porodu w 37 tc. ciekawe czy tak daloby rade.
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Brzuszki
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka Bartessa a to tak można z tym wywoływaniem ? ;> Oliweczka ja kupiłam pierwsze lepsze w Pepco bo było tanio. I tak nie zamierzam trzymać Małego w tetrze, a kupiłam do ulewania itp.
|
#550 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() Wszystkiego co najlepsze i oby zdrowo rosły wszystkie nasze dzieciaki - te w brzuszkach i te już na zewnątrz ![]() dzięki dziewczynki za odp ws. pościeli Cytat:
![]() Cytat:
co jakiś czas muszę choć zrobić małe przemeblowanie bo chora chodzę a takie urządzanie to już w ogóle dla mnie największa radochaCytat:
moja mała główką w dół jest już od połówkowego
|
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
w UK się dzwoni, żeby mogli przygotowac się na Twój przyjazd. jeśli jest jakaś laska, która rodzi pare godzin, a końca nie widac i to jeszcze wczesne stadium, to przenoszą ja na inną salę, a ja dostaję salę porodową. generalnie oni muszą wiedziec, bo czasami jak jest przeludnienie, to zawsze moga skierowac gdzieś indziej. Czyli nic takiego wielkiego się za tym nie kryje
|
|
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Witam Brzuchatki
Wszystkim dzieciaczkom z okazjii ich święta samych radości Kindzia za usg mój synek główka w dół jest napewno od 29 tc a ile wcześniej to nie wiem ![]() Kolina za wizyte . Jak piszesz o fachowcach to jak bym słyszała moja koleżanke ja to normalnie sie obawiam tego remontu za rok biedna ta Twoja kotka moją miałam 13 lat
|
|
|
|
#553 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Przez Was będę musiała się przejść po truskawki
![]() ![]() Wyskoczyło mi jakieś uczulenie na dekolcie Mam wrażenie że od słońca, ale nigdy tak nie miałam
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Na siłę by dało radę, ale ja bym to przemyślała, bo to można zrobić zakładając cewnik foleya i podając oksytocynę. Skutek jest często taki, że skurcze są zbyt gwałtowne i dziecko nie ma czasu na to, żeby się odpowiednio wpasować w kanał rodny, takie wywoływanie może się skończyć CC, a w większości przypadków kończy się nacięciami i pęknięciami. Moja koleżanka po wywoływanym porodzie ma 32 szwy. Jak już się rodzi naturalnie, to lepiej, żeby organizm sam się przygotował w swoim tempie, to też mniej boli.
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
zerknijcie na szlafroczek:
http://moda.allegro.pl/szlafrok-ciaz...633762570.html |
|
|
|
#557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O matusiu jakie goraco u mnie poszłam tylko do lumpka, do przychodni i na straganiku kupiłam pomidorki - wszystko w obrebie może 300metrów od bloku i pot mi sie lał po plecach i tyłku i już jestem po0 prysznicu Dziewczyny u której jest chłodniej to ja poproszę żeby i troche zimekna przesłała
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Może właśnie od truskawek :/ tzn od oprysków, to się niestety często zdarza :/
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jadłam jeszcze truskawek
wcześniej mnie wysypało na twarzy po tych pierwszych, ale nie naszych. Teraz jeszcze nie jadłam. Na samą myśl mnie wysypało
|
#560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i przejść po korytarzu. Można go założyć w celach estetycznych, ale w lipcu to grozi uduszeniem Zresztą - w szpitalu wśród kobiet w ciązy, karmiących i rodzących naprawdę nikt się nie wstydzi paradować w piżamie / koszuli (no chyba, że to jakaś wersja w panterkę..
|
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to dzis Filip nam zrobił "prezent" i jak obudził się przed 1 w nocy to nie zasnął do 4 (czy 5?) już nie pamiętam bo ledwo na oczy widziałam
![]() wiercił się rzucał, stękał, jęczał, smarowaliśmy mu dziąsła Dentinoxem aż w końcu daliśmy mu Nurofen i po jakimś czasie zasnął. ...I spaliśmy do 9.. ![]() Owocem naszej dzisiejszej nocy jest wymarzona, wyczekana ostatnia dwójeczka - na dole Cytat:
najczęsciej kładzie się w poprzek na poduszce a jak śpi z nami to głową wtula się we mnie a dupkę wystawia tżtowi w twarz i kopie go gicami ![]() Cytat:
![]() jejjju dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego morza!!!!
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-01 o 10:43 |
||
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam !!
I ja sie melduje w kolejnej czesci. Bardzo fajny tytul wymyslilyscie. Zaluje troche ze nie moge byc z Wami na biezaco ale niestety obowiazki i praca mi nie pozwalaja. Mimo to zagladam tu czasami My dzis z Wiki zaczynamy 29 tydzien. Nie wiem kiedy to zlecialo ????? Czesc wyprawki juz mam. Zostalo mi lozeczko i posciel do kupienia, ale to blizej terminu. Pozdrawiam wszystkie Mamusie, Brzusie i Dzidziusie
|
|
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanko może Ty się orientujesz, bo z tego co pamiętam miałaś cukrzycę ciążową w pierwszej ciąży. Lekarz 24 maja na wizycie powiedział mi, że kobiety z cukrzycą ciążową kładzie się już do szpitala 2-3 tygodnie przed terminem porodu i tam już się czeka na poród... Powiedziałam, że dobrze sporo tak musi być. Tylko się teraz zastanawiam po co? Czy to naprawdę konieczne? Wychodzi na to, że lipiec spędziłabym już w szpitalu... Eh.
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki jest ich rozmiar to nie wiem ale u tego sprzedawcy te podwójnie tkane chyba w jednym rozmiarze 80x80. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- to tak samo jak my już zapowiedziałąm tż-towi że z początkiem lipca zaczynamy ostro pracować żeby Juleczki nie przenosić , zaczniemy jakoś ze dwa tygodnie przed terminem
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-01 o 11:37 |
||
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego z dla wszystkich Dzieciaczków i ich mamuś
.Cytat:
i oby kotka lepiej się poczuła .Podoba mi się, nie wygląda na "duszny". U mnie 10.00 rano, a mąż jeszcze śpi. Modlę się o to, żeby dziecko wrodziło się ze spaniem do niego . Ale wybaczam mu, idzie do pracy na 18.00 do 6.00 rano.
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-01 o 11:07 |
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
nożesz kurde ale mam nerwy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kupiłam wczoraj stanik w triumphie i ta durna baba dała mi zły rozmiar
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam jedną konsultację w sprawie miejsca porodu ze względu na cukrzycę, ale że cukry opanowane i nic sie nie działo pozwolili mi rodzić u siebie w mieście ale nie słyszałam nic o tym, w sumie po co to komu leżeć w szpitalu po porodzie owszem trzeba mamę i dziecko badać pod kątem poziomu cukru, ale przed nie rozumiem a Ty cukry masz raczej opanowane nie? nie przekracza Ci norm? może tak się robi w przypadku jak kobieta mimo ostrej diety i insuliny nadal ma skoki cukru i to może być zagrożenie dla dziecka
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
ja też kupiłam te tery podwójnie tkane u rp77 i wyglądają na porządne, choć leżą dalej w kartonie w którym przyjechały
![]() też będę używała tetry tylko do odbicia, podłożenia, przykrycia itd i nie chciałam kupować takich najcieńszych. Raz się skusiłam i kupiłam taką paczkę w Carrefourze i lipne takie były po jednym praniu zrobiły się takie powyciągane szmaty
|
#569 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
w Olsztynie skwar, dlatego nie mam zamiaru do popołudnia wynurzać się z domu, po południu niestety muszę wyleźć bo mam dziś dentystę - trzymajcie proszę kciuki bo się boję![]() ![]() A nie wczoraj zaczęłaś skoro masz 31t2d? Bo pamiętam, że lecimy tak samo w/g suwaczka i ja tam zaczęłam 8 miesiąc wczoraj![]() Cytat:
za wizytęCytat:
2. mi też ruszył ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie lepiej, by dzidzia sama się określiła, kiedy chce powitać ten świat? ![]() Zawsze można inaczej próbować przyspieszyć poród Dziewczyny już pisały heh.Ja słyszałam o wypiciu łyżki olejku rycynowego na przyśpieszenie porodu ( choć bym tego nie zrobiła nigdy, ale słyszałam w jakims programie) Beatko dobrze, że jestes, bo zaczęłam się martwić Może spotkałybyśmy się w przyszłym tyg w tej Róży? Oddałabym Ci kasę za kropelki i ciuszki. Chyba, że w Mielcu, ale nie wiem, co ze słoneczkiem... Brzuch mnie boli ;/ karolinee za dentystę też nienawidzę wizyt u dentystów.kolina za wizytę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-01 o 11:26 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

mam w lodówce arbuza i truskawki i nic mi więcej nie potrzeba do szczęścia 
za wizyty i badania 

a takie urządzanie to już w ogóle dla mnie największa radocha
moja mała główką w dół jest już od połówkowego

ja to normalnie sie obawiam tego remontu za rok 
Mam wrażenie że od słońca, ale nigdy tak nie miałam
zębole

Bo pamiętam, że lecimy tak samo w/g suwaczka i ja tam zaczęłam 8 miesiąc wczoraj