|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35671 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Ajrisz, trzymam kciuki jak nie wiem co Pokażesz się po?
Benek, piękne włosy, super kolor! |
|
|
|
#35672 |
|
Zadomowienie
|
sub
|
|
|
|
#35673 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Juz pisałam wcześniej Od lat Garnier color naturals nr. 660.Cytat:
Dziękuję.
|
|
#35674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale powiedz mi, prosze jeszcze,czy masz wrazenie,ze po tym farbowaniu prostuja Ci sie loki,robi Ci sie siano,czy raczej nie zauwazasz roznicy?I tez jaki mialas kolor wyjsciowy?Wiem,ze moze ciezko bedzie CI powiedziec,bo tyle lat juz farbujesz ale sprobuj. Pytam,bo moje wlosy wyplukane sa tez juz dawno z jakiego czerwonego chilli.Zaczelam stosowac cg i widze,ze mozolnie daje to jakies efekty ale daje i o zgrozo!!!pojawilo mi sie dosyc duzo siwych wlosow.Stoje wiec,przed dylematem,co teraz.Nie chcialam juz wiecej farbowac ale tez nie wyobrazam sobie chodzic z takimi zaniedbanymi siwkami a loki pomalu ,niesmialo zaczynaja odzywac,nie chcialabym ich na nowo skatowac
|
|
|
|
|
#35675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35676 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
I niech Świta Curla Ci przyświeca podczas streszczania (może wykorzystasz też ten artykuł Anki o porowatości?)Cytat:
Po awarii zniknęły jej zdjęcia i nie ma jak odtworzyć tych cudloków. Ja przyłączam się do zachwytów nad Twoimi włosami Cytat:
Cytat:
Im więcej czytasz, tym więcej się uczysz. Dasz radę Cytat:
Pozostaje metoda prób i błędów oraz czułość wobec siebie i skalpu. U mnie wszystko zmieniło się od chwili ograniczenia detergentów i odkrycia, co podrażnia skalp najbardziej. Jednak odstawienie ich nie oznacza, że nie mam problemów ze skórą głowy - wymaga ona ciągłej dbałości o właściwy poziom wilgotności, stąd wcierki, oleje itp. Teraz jest jeszcze gorzej, bo przyszło lato. W kwestii olejku herbacianego - może być czysty, a może być też zmieszany z jojobą. Wówczas proces wysuszania jest skutecznie ograniczony. Kiedy nie wytrzymywałam, smarowałam skalp własnie takim specyfikiem. Cytat:
Cytat:
![]() Ech, boski, mocny skręt. Zwróć jednak uwagę, jak bardzo zmienia się on w ciągu jednego wieczora. Na zdjęciach masz loki o większej i mniejszej średnicy, ale zupełnie normalne. Sporo zależy tutaj od wilgotności powietrza i zastosowanych kosmetyków. A ostatnie zdjęcie pokazuje drastyczną różnicę. I masę stylizatora na włosach. Ta długość jest fajna, dodaje wigoru, ale nie ma Twoich uroczych spiralek Jeśli masz gęste włosy, to możesz sobie pozwolić na dłuższe włosy (niektórzy nie mogą Cytat:
Cytat:
Moja porowatość z wysokiej zmieniła się na średnią - mogę nałożyć sporo na suche włosy, wypiją, ale mogę je też łatwo przeciążyć. Cytat:
Ajrisz A propos różnicy kinky a curly - tam jest bardzo fajny obrazek. Myślę, że trzeba się dokładnie przyjrzeć włosowi, bo to wirowanie wokół własnej osi może być słabo widzialne. D_accord za powodzenie pielęgnacji. Sprawdź tez swoja piankę. Jeśli nie ma denata, możesz używać (byle w towarzystwie szamponu z sls od czasu do czasu).---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- koniecznie napisz, jak było.Rybiorek, Basai to jak? Na czerwono? Ja mam z kolei inny dylemat - proteinowy. jest w końcu lato i proteiny są potrzebne. A co na to czerwony kolor? No i ja mam ciemne włosy, nie wyjdzie mi taki boski, jak u Benka
|
|
#35677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no..... kusiswoje tez mam ciemne i mnie lapalo, ale stosowalam Wellaton - wisniowa czerwien, a pierwszy raz kladlam na wlosy koloru kasztanowo-bordowo-mahoniowego (mix roznych farb nakladanych w roznym czasie przez 4 lata), probowalam roznych kolorow aby nie byc naturalna, to bylo po tym jak scielam blond (13 lat temu, bylam scieta baaaardzo krotko i zapuscilam moje do ramion), i wtedy po 4 latach farbowania roznymi ciemnymi (od brazu do sliwki) spotkalam mojego meza ktory mi powiedzial ze pieknie bym wygladala w soczystej czerwieni (nie bylismy jeszcze para ale ja juz bylam totalnie zaswiergolona ), no i zaczelam eksperymentowac z czerwonymi, pierwszy raz to mi wyszla czerwoniasta marchewka (moglabym za znak drogowy robic, z daleka mnie bylo widac), wybralam za soczysty, wiec wzielam ton nizej i wyszlo fajnie, no i potem 7 lat bylo ok i mi sie znow zmian zachcialono i znow mam napad na czerwony.......
|
|
#35678 |
|
|
Sama się kuszę
Henna owszem, ale soczyste czerwienie... I tak albo zetnę spodnią warstwę, albo zrobię coś dziwnego. Bo włosy mają foch potworny! Myślę... Napisałaś, że po tylu latach farbowania nie było źle, a ja nie chcę zrobić na jasno... Może szamponetka? Rybiorko - jesteście już z Bryzejdą tutaj. Kapsułko-pigulczas się edytuje
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-02 o 13:28 |
|
|
|
#35679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio doszlam do wniosku ze jakby byla wrozka ktora zaproponowalaby mi z powrotem wlosy jakie mialam przed wszystkimi zmianami (Pazdziernik 2009) to z zamknietymi oczami bralabymCytat:
|
|
#35680 |
|
Zadomowienie
|
Skończy się na tym że wszystkie kręcone przefarbują się na czerwono
![]() Spróbuję jutro tego miodowego utrwalacza, może akurat coś da.
|
#35681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czerwone loki
|
|
#35682 | ||
|
|
Cytat:
takie sprzed cg? Poczekaj... to kiedy Ty dokładnie zaczęłaś rozjaśniać? Bo miałam wrażenie, że byłaś już blond, gdy tu się pojawiłaś (całkiem jak ja Cytat:
|
|
#35683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodzona - slodka zlota blondyneczka do mniej wiecej wieku lat 9 9-14 lat - wlosy stopniowo ciemnialy az do mysiego jakiegos tam (najbardziej sciemnialy mi po spotkaniu z naftopodobnym plynem na obozie harcerskim w Czechoslowacji, ktos mial wszy i dla bezpieczenstwa wszystkich oblali tyms czyms, znaczy lali na wlosy) 15 lat - pierwsze wlasnoreczne pasemka 16 lat - coraz wiecej pasemek 17 lat - blond jak ta lala 25 lata (kurcze chyba bym musiala przestac podawac bo wyjdzie jaka stara jestem no i potem to juz to co napisalam w poscie wczesniej
|
|
#35684 |
|
|
OK, dzięki za historię rodziny
Rozważam głównie, czemu przed październikiem 2009 Ci pasowało Idzie o długość?
|
#35685 |
|
Zakorzenienie
|
dawalam fotke wczoraj, fotka z pazdziernika 2009 na miesiac przed calym tym durnym pomyslem z brazowa farba (co wyszla czarna) i potem z blondem (chodzi o dlugosc, strukture, kolor... poprostu wszystko)
|
#35686 | |
|
Raczkowanie
|
Hahahaha,czerwonowlose wiedzmy
![]() Tak na powaznie,to piekny byl ten kolor tej Rudej Wiedzmy,poprostu masakra! Wiecie,ja widze,ze cos w tym jest,ze my kreconowlose mamy niewiele mozliwosci eksperymentowac z fryzurami (no bo prostowlosa,to wybiera fryzure ,jak znajdzie dobrego fryzjera idzie sie scina i ja ma) a my w zaleznosci od dlugosci,to jakbysmy sie nie sciely,to wlosy sie pokreca i wygladaja prawie tak samo.Znam ten bol,kiedy wracalam od fryzjera i nikt nie zauwazal,no chyba,ze scielam po 10 -15 cm ![]() Wiec zostaly nam farby i wybieramy czesto kolory mniej powszechne aby zrekompensowac sobie ten brak mozliwosci eksperymentowania jak maja prostowlose.Bo widze,ze nie tylko u mnie zainteresowanie ta piekna czerwienia.Ja to wogole zawsze chcialam nosic jakis zloty miod,ktory swiecilby z kilometra (ale nie moglam,bo rozjasnianie to zabojstwo bylo),ostaly sie wiec czerwienie,sliwki i co ino.Kiedys tez jakims cudem wyszla mi podobna czerwien i jak u Rybiorka,facet sie zachwycil ale tam míalam 20-pare lat i takie szalenstwa mi przystaly a teraz mysle sobie,ze wiek juz nie ten.NIe chcialabym wygladac jak jakas przekwitla baba z czerwonymi wlosami,z drugiej strony tez mnie strasznie kusi. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
NIE SCINAJ WLOSOW!!!Ten foch jest przejsciowy,wierz mi...I kto to mowi?hahah Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-06-02 o 15:24 |
|
|
|
|
#35687 | ||||
|
|
Cytat:
Była też wcześniej ![]() Ech - niedługo będziesz miała taką długość, nie martw się Cytat:
![]() Cytat:
masz tyle lat na ile się czujesz Zatem ja mam 13 Cytat:
I jeszcze mi bronią ściąć włosy Ech... prawda, jutro będzie lepiej. Myłam we wtorek aturią makową, na to emulsja humektantowa na podstawie żelu lnianego, potem żel aloesowy z ogromną ilość carbomeru
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-02 o 15:46 |
||||
|
|
|
#35688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35689 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do funclubu czerwonych loków, aczkolwiek czerwonego u siebie nie planuję (i nawet to jedyny kolor którego nie miałam ;P) a loków nie posiadam
![]() Nie mam siły na opis wizyty, zrobiłam z tysiąć km szukając ciucha na obronę (i mam kieckę ). W każdym razie mam klasycznego pazia, 3kg pierza mniej i jestem z wizyty zadowolona Pani zna się na włosach, bo podpuszczałam ją troszkę. Skalp ma się dobrze. Stylizacja na szczotce i prostownicą ale bez żadnych kosmetyków.Fryzura pozytywnie przeszła test burzy z gradem
|
|
|
|
#35690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tym zdjęciu ostatnim mówisz, że jest masa stylizatora. Owszem. Kiedyś zawsze po myciu dawałam na włosy baardzo mocny żel, czekałam aż włosy wyschną (były bardzo sztywne ), kładłam się spać i potem zawsze rano moczyłam delikatnie włosy i nakładałam znowu sporo żelu, z tym że już takiego delikatnego, ale włosy zawsze miałam mega sztywne i niemiłe w dotyku, ale inaczej miałam po prostu afro straszne ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#35691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w załączniku wspomnienie z tych pięknych czasów:1. zdjęcie zaraz po farbowaniu, jakość foty fatalna, bo to jeszcze czasy, że kumpela skanowała fotki papierowe 2. odrosty (na tej fotce widać m.in. moje znienawidzone pasma znad ucha, które się prostują i wyciągają bez sensu na pierwszy plan )i niestety, zauważyłam dziś pasmo siwulców na przedziałku, zaraz przy czole. w weekend farba idzie w ruch, tylko muszę kolor wybrać. kusi mnie jakieś bordo, ale może mniej żarówkowe, niż to z liceum ![]() i jeszcze chciałam oficjalnie pochwalić moje lokasy. nabrały już właściwej długości, żeby loki się na dobre zadomowiły |
|
|
|
|
#35692 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy moglabymyscie mi wyjasnic dlaczego lato nie jest najlepsza pora na olejowanie?
|
#35693 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Jaką najlepiej kupić odżywkę do mycia, taką żeby nie podrażniała (jak było w przypadku balsamu aloesowego Mrs Potter's ).
|
|
|
|
#35694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#35695 |
|
Raczkowanie
|
marika161, w rossie to chyba isana z babassu
|
|
|
|
#35696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#35697 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem,ale pytala tez inna osoba o to wczesniej i jej pytanie zostalo pominiete. Natomiast na "zakrecocnych" zawsze mozna uzyskac szybka i rzetelna odpowiedz
Dziewczyny czy na dozie Jantar jest dostepny od reki czy trzeba zamawiac?Czy jednak wycofali ze sprzedazy?
|
#35698 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-02 o 21:56 |
|
|
|
|
#35699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmarka miała boskie włosy... Tzn. na pewno nadal takie ma, ale już ich tu nie pokazuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#35700 |
|
Raczkowanie
|
nusia114, ja z proteinami nie używałam, więc się nie wypowiem na jej temat. a ta z babassu jest wg mnie niezła, chociaż chyba bardziej mi pasował balsam z aloesem pottersowy. planuję jeszcze hegrona wypróbować, ale przez pogodę włosy domagają mocniejszego oczyszczania, więc co drugie mycie używam szamponu Babydream i dłużej mi zejdzie wykańczanie isany (obiecałam sobie, że będę kupować nowe kosmetyki dopiero, jak pokończę te, które mam
)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Od lat Garnier color naturals nr. 660.
I niech Świta Curla Ci przyświeca podczas streszczania (może wykorzystasz też ten artykuł Anki o porowatości?)
Po awarii zniknęły jej zdjęcia i nie ma jak odtworzyć tych cudloków.
Im więcej czytasz, tym więcej się uczysz. Dasz radę
za powodzenie pielęgnacji. Sprawdź tez swoja piankę. Jeśli nie ma denata, możesz używać (byle w towarzystwie szamponu z sls od czasu do czasu).

Czerwone loki
Ech... prawda, jutro będzie lepiej. Myłam we wtorek aturią makową, na to emulsja humektantowa na podstawie żelu lnianego, potem żel aloesowy z ogromną ilość carbomeru 

Jaką najlepiej kupić odżywkę do mycia, taką żeby nie podrażniała (jak było w przypadku balsamu aloesowego Mrs Potter's