Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1190 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 10:59   #35671
agatron77
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Ajrisz, trzymam kciuki jak nie wiem co Pokażesz się po?
Benek, piękne włosy, super kolor!
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:21   #35672
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

sub

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:49   #35673
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
PIEEEEEEEEKNE!!!
A czym je farbujesz?
Dzięki Juz pisałam wcześniej Od lat Garnier color naturals nr. 660.

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Ajrisz, trzymam kciuki jak nie wiem co Pokażesz się po?
Benek, piękne włosy, super kolor!
Dziękuję.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:46   #35674
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dzięki Juz pisałam wcześniej Od lat Garnier color naturals nr. 660.

Dziękuję.
Taa,zamiast przeczytac dalej,to ja w te pedy zapytalam
Ale powiedz mi, prosze jeszcze,czy masz wrazenie,ze po tym farbowaniu prostuja Ci sie loki,robi Ci sie siano,czy raczej nie zauwazasz roznicy?I tez jaki mialas kolor wyjsciowy?Wiem,ze moze ciezko bedzie CI powiedziec,bo tyle lat juz farbujesz ale sprobuj.
Pytam,bo moje wlosy wyplukane sa tez juz dawno z jakiego czerwonego chilli.Zaczelam stosowac cg i widze,ze mozolnie daje to jakies efekty ale daje i o zgrozo!!!pojawilo mi sie dosyc duzo siwych wlosow.Stoje wiec,przed dylematem,co teraz.Nie chcialam juz wiecej farbowac ale tez nie wyobrazam sobie chodzic z takimi zaniedbanymi siwkami a loki pomalu ,niesmialo zaczynaja odzywac,nie chcialabym ich na nowo skatowac
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:54   #35675
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Taa,zamiast przeczytac dalej,to ja w te pedy zapytalam
Ale powiedz mi, prosze jeszcze,czy masz wrazenie,ze po tym farbowaniu prostuja Ci sie loki,robi Ci sie siano,czy raczej nie zauwazasz roznicy?I tez jaki mialas kolor wyjsciowy?Wiem,ze moze ciezko bedzie CI powiedziec,bo tyle lat juz farbujesz ale sprobuj.
Pytam,bo moje wlosy wyplukane sa tez juz dawno z jakiego czerwonego chilli.Zaczelam stosowac cg i widze,ze mozolnie daje to jakies efekty ale daje i o zgrozo!!!pojawilo mi sie dosyc duzo siwych wlosow.Stoje wiec,przed dylematem,co teraz.Nie chcialam juz wiecej farbowac ale tez nie wyobrazam sobie chodzic z takimi zaniedbanymi siwkami a loki pomalu ,niesmialo zaczynaja odzywac,nie chcialabym ich na nowo skatowac
witaj w klubie, tez bym chciala wrocic do ognistej czerwieni ale teraz mam tak zdrowe wlosy jak w podstawowce zanim zaczelam zabawy z rozjasniaczem i farbami i mam dylemat, ja po 7 latach malowania na czerwono nawet nie mialam az tak zlych wlosow (loki sie nie prostowaly aczkolwiek nic nie robilam w tym zakresie), tyle ze po jakis 4 latach kolor zaczal szybko plowiec i wymywac sie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:06   #35676
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moge zrobic streszczenie w punkcikach jesli Matka Przelozona popiera taki pomysl
Matka przełożona popiera, a tłumaczenie przeniesie do innego wątku I niech Świta Curla Ci przyświeca podczas streszczania (może wykorzystasz też ten artykuł Anki o porowatości?)

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Witajcie lokaski!! Sto lat mnie tu nie było.... Nie wiem czu ktokolwiek mnie pamięta. Ja pamiętam Kosmarkę, ale dawno jej tu nie widziałam. Czytam Was regularnie I po długaśnej przerwie odważę się wstawić zdjęcia swoich włosów. Wreszcie jestem z nich w miarę zadowolona
Rzeczywiście dawno. Ja Ciebie pamiętam i kotka z awatara też Kosmarka rzeczywiście się nie pojawia, a szkoda Po awarii zniknęły jej zdjęcia i nie ma jak odtworzyć tych cudloków.
Ja przyłączam się do zachwytów nad Twoimi włosami Chcę taki kolor

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Hej, jak myślicie, czy ten utrwalacz miodowy nadałby się na upały?
Nie sprawdzałam, ale ponieważ miód to humektant, można się spodziewać wszystkiego - będzie różnie przy różnej wilgotności. Może się pokleić, może się rozpuścić. Cóż - to jest do sprawdzenia.

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
Kurcze te linki od ciebie nie wiem czy zdołam zrozumieć:/ Uczyłam się angielskiego ale z takimi specjalistycznymi słówkami mam kłopot
A od tego jest już wujek google i słowniki Im więcej czytasz, tym więcej się uczysz. Dasz radę
Cytat:
Mój skalp oglądało już chyba z trzech lekarzy i każdy stwierdził że to łupież tylko że ten tłusty łojotkowy który się trzyma skóry główy...
Przypominam sobie i swoje perturbacje skalpowe, szampony apteczne, wizyty u dermatologów, wcieradło gotowe przepisane przez dermatologa... Jakoś nikt nie zdiagnozował za silnych detergentów.
Pozostaje metoda prób i błędów oraz czułość wobec siebie i skalpu.
U mnie wszystko zmieniło się od chwili ograniczenia detergentów i odkrycia, co podrażnia skalp najbardziej. Jednak odstawienie ich nie oznacza, że nie mam problemów ze skórą głowy - wymaga ona ciągłej dbałości o właściwy poziom wilgotności, stąd wcierki, oleje itp. Teraz jest jeszcze gorzej, bo przyszło lato.
W kwestii olejku herbacianego - może być czysty, a może być też zmieszany z jojobą. Wówczas proces wysuszania jest skutecznie ograniczony. Kiedy nie wytrzymywałam, smarowałam skalp własnie takim specyfikiem.
Cytat:
a ja mam tak że jak nie umyję włosów co np 3 dni to ten łupież zaczyna się sypać... i widać go jak się człowiek przypatrzy...
Nie pozostaje więc nic innego, jak tylko myć z taką częstotliwością skórę głowy. Masz delikatne myjadła, więc nie powinnaś sobie zrobić krzywdy.
Cytat:
wogóle to nie zapominajcie że ja mam dużoo włosów na głowie i z myciem dokładnym to też zawsze miałam kłopot... żeby się do wszystkich zakamarków dostać
Cóż, na to już nie ma rady. Ciesz się, że masz dużo włosów. Ja nie mam

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, specjalnie dla was wyszukałam swoje stare zdjęcia
Ech, boski, mocny skręt.
Zwróć jednak uwagę, jak bardzo zmienia się on w ciągu jednego wieczora. Na zdjęciach masz loki o większej i mniejszej średnicy, ale zupełnie normalne. Sporo zależy tutaj od wilgotności powietrza i zastosowanych kosmetyków.
A ostatnie zdjęcie pokazuje drastyczną różnicę. I masę stylizatora na włosach. Ta długość jest fajna, dodaje wigoru, ale nie ma Twoich uroczych spiralek Jeśli masz gęste włosy, to możesz sobie pozwolić na dłuższe włosy (niektórzy nie mogą )

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
co do używania odżywki bez spłukiwania to mam wrażenie że za bardzo mi obciąża włosy i muszę myć codziennie, myślicie że ze względu na ten poziom porowatości mi nie służy? Może mogę się bez tego obejść
Możliwe. Powinnaś spróbować, ale też nie zapominać o zabezpieczaniu włosów (możesz mieszać nieco odzywki b/s z żelem do włosów).

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Sama artykuł tłumaczyłam ale dalej nie wiem jaką porowatosć mają moje włosy
Jak to sprawdzić
Metodą prób i błędów i przyglądaniem się, w jaki sposób włosy reagują na konkretne działania/elementy pielęgnacji.
Moja porowatość z wysokiej zmieniła się na średnią - mogę nałożyć sporo na suche włosy, wypiją, ale mogę je też łatwo przeciążyć.

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Ja to tak na wyczucie,po opisie, po tym jak włosy chłoną wodę i jak szybko schną.
Też

Ajrisz dziękuje za info o miodowym utrwalaczu.
A propos różnicy kinky a curly - tam jest bardzo fajny obrazek. Myślę, że trzeba się dokładnie przyjrzeć włosowi, bo to wirowanie wokół własnej osi może być słabo widzialne.

D_accord za powodzenie pielęgnacji. Sprawdź tez swoja piankę. Jeśli nie ma denata, możesz używać (byle w towarzystwie szamponu z sls od czasu do czasu).

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A teraz idę pod nożyczki Trzymać kciuki
koniecznie napisz, jak było.

Rybiorek, Basai to jak? Na czerwono?
Ja mam z kolei inny dylemat - proteinowy. jest w końcu lato i proteiny są potrzebne. A co na to czerwony kolor?
No i ja mam ciemne włosy, nie wyjdzie mi taki boski, jak u Benka

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:15   #35677
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Rybiorek, Basai to jak? Na czerwono?
Ja mam z kolei inny dylemat - proteinowy. jest w końcu lato i proteiny są potrzebne. A co na to czerwony kolor?
No i ja mam ciemne włosy, nie wyjdzie mi taki boski, jak u Benka
no..... kusi

swoje tez mam ciemne i mnie lapalo, ale stosowalam Wellaton - wisniowa czerwien, a pierwszy raz kladlam na wlosy koloru kasztanowo-bordowo-mahoniowego (mix roznych farb nakladanych w roznym czasie przez 4 lata), probowalam roznych kolorow aby nie byc naturalna, to bylo po tym jak scielam blond (13 lat temu, bylam scieta baaaardzo krotko i zapuscilam moje do ramion), i wtedy po 4 latach farbowania roznymi ciemnymi (od brazu do sliwki) spotkalam mojego meza ktory mi powiedzial ze pieknie bym wygladala w soczystej czerwieni (nie bylismy jeszcze para ale ja juz bylam totalnie zaswiergolona), no i zaczelam eksperymentowac z czerwonymi, pierwszy raz to mi wyszla czerwoniasta marchewka (moglabym za znak drogowy robic, z daleka mnie bylo widac), wybralam za soczysty, wiec wzielam ton nizej i wyszlo fajnie, no i potem 7 lat bylo ok i mi sie znow zmian zachcialo

no i znow mam napad na czerwony.......
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-02, 13:25   #35678
Eloe77

Cytat:
no..... kusi
Sama się kuszę Henna owszem, ale soczyste czerwienie...
I tak albo zetnę spodnią warstwę, albo zrobię coś dziwnego. Bo włosy mają foch potworny! Myślę...
Napisałaś, że po tylu latach farbowania nie było źle, a ja nie chcę zrobić na jasno... Może szamponetka?

Rybiorko - jesteście już z Bryzejdą tutaj.
Kapsułko-pigulczas się edytuje

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-02 o 13:28
Stary 2011-06-02, 13:40   #35679
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
I tak albo zetnę spodnią warstwę, albo zrobię coś dziwnego. Bo włosy mają foch potworny! Myślę...
Napisałaś, że po tylu latach farbowania nie było źle, a ja nie chcę zrobić na jasno... Może szamponetka?
bo nie bylo choc uzywalam sls codziennie, oczywiscie nie mam na mysli tutejszych standardow ostatnio doszlam do wniosku ze jakby byla wrozka ktora zaproponowalaby mi z powrotem wlosy jakie mialam przed wszystkimi zmianami (Pazdziernik 2009) to z zamknietymi oczami bralabym
Cytat:
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-02, 13:59   #35680
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Skończy się na tym że wszystkie kręcone przefarbują się na czerwono

Spróbuję jutro tego miodowego utrwalacza, może akurat coś da.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:03   #35681
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Spróbuję jutro tego miodowego utrwalacza, może akurat coś da.
Loki, loki, loki..... Czerwone loki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-02, 14:26   #35682
Eloe77

Cytat:
ostatnio doszlam do wniosku ze jakby byla wrozka ktora zaproponowalaby mi z powrotem wlosy jakie mialam przed wszystkimi zmianami (Pazdziernik 2009) to z zamknietymi oczami bralabym
takie sprzed cg? Poczekaj... to kiedy Ty dokładnie zaczęłaś rozjaśniać? Bo miałam wrażenie, że byłaś już blond, gdy tu się pojawiłaś (całkiem jak ja )

Cytat:
A pewnie

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-02, 14:35   #35683
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
takie sprzed cg? Poczekaj... to kiedy Ty dokładnie zaczęłaś rozjaśniać? Bo miałam wrażenie, że byłaś już blond, gdy tu się pojawiłaś (całkiem jak ja )
dobra, telegraficzny skrot:

urodzona - slodka zlota blondyneczka do mniej wiecej wieku lat 9

9-14 lat - wlosy stopniowo ciemnialy az do mysiego jakiegos tam (najbardziej sciemnialy mi po spotkaniu z naftopodobnym plynem na obozie harcerskim w Czechoslowacji, ktos mial wszy i dla bezpieczenstwa wszystkich oblali tyms czyms, znaczy lali na wlosy)

15 lat - pierwsze wlasnoreczne pasemka
16 lat - coraz wiecej pasemek
17 lat - blond jak ta lala
25 lata (kurcze chyba bym musiala przestac podawac bo wyjdzie jaka stara jestem) - kryzys zyciowy (ex-malzonek), sciecie sie na krotko (8cm), potem obcinalam co 6 tygodni koncowki aby calkowicie pozbyc sie blondu, w swoim kolorze na calych wlosach po ostatnim podcieciu blond koncowek przechodzilam raptem 2 tygodnie zaczelam od oberzyny, potem mahon, potem kasztan, sliwka...... mialam chyba wszystkie kolory wszystkich dostepnych wtedy firm w tych gamach kolorystycznych

no i potem to juz to co napisalam w poscie wczesniej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-02, 14:56   #35684
Eloe77

Cytat:
dobra, telegraficzny skrot:
OK, dzięki za historię rodziny
Rozważam głównie, czemu przed październikiem 2009 Ci pasowało Idzie o długość?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-02, 15:00   #35685
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
OK, dzięki za historię rodziny
Rozważam głównie, czemu przed październikiem 2009 Ci pasowało Idzie o długość?
dawalam fotke wczoraj, fotka z pazdziernika 2009 na miesiac przed calym tym durnym pomyslem z brazowa farba (co wyszla czarna) i potem z blondem (chodzi o dlugosc, strukture, kolor... poprostu wszystko)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tenerife 2 2009 121.jpg (106,3 KB, 48 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-02, 15:19   #35686
Basai77
Raczkowanie

Hahahaha,czerwonowlose wiedzmy
Tak na powaznie,to piekny byl ten kolor tej Rudej Wiedzmy,poprostu masakra!
Wiecie,ja widze,ze cos w tym jest,ze my kreconowlose mamy niewiele mozliwosci eksperymentowac z fryzurami (no bo prostowlosa,to wybiera fryzure ,jak znajdzie dobrego fryzjera idzie sie scina i ja ma) a my w zaleznosci od dlugosci,to jakbysmy sie nie sciely,to wlosy sie pokreca i wygladaja prawie tak samo.Znam ten bol,kiedy wracalam od fryzjera i nikt nie zauwazal,no chyba,ze scielam po 10 -15 cm
Wiec zostaly nam farby i wybieramy czesto kolory mniej powszechne aby zrekompensowac sobie ten brak mozliwosci eksperymentowania jak maja prostowlose.Bo widze,ze nie tylko u mnie zainteresowanie ta piekna czerwienia.Ja to wogole zawsze chcialam nosic jakis zloty miod,ktory swiecilby z kilometra (ale nie moglam,bo rozjasnianie to zabojstwo bylo),ostaly sie wiec czerwienie,sliwki i co ino.Kiedys tez jakims cudem wyszla mi podobna czerwien i jak u Rybiorka,facet sie zachwycil ale tam míalam 20-pare lat i takie szalenstwa mi przystaly a teraz mysle sobie,ze wiek juz nie ten.NIe chcialabym wygladac jak jakas przekwitla baba z czerwonymi wlosami,z drugiej strony tez mnie strasznie kusi.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:

Myslisz Eloe ,ze jest szansa na taki kolor Henna?
NIE SCINAJ WLOSOW!!!Ten foch jest przejsciowy,wierz mi...I kto to mowi?hahah

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-06-02 o 15:24
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 15:25   #35687
Eloe77

Cytat:
dawalam fotke wczoraj, fotka z pazdziernika 2009 na miesiac przed calym tym durnym pomyslem z brazowa farba (co wyszla czarna) i potem z blondem (chodzi o dlugosc, strukture, kolor... poprostu wszystko)
Fotkę pamiętam Była też wcześniej Czyli musiałaś zacząć się z nami zadawać nieco później
Ech - niedługo będziesz miała taką długość, nie martw się I do tego piękny kolor...
Cytat:
Wiecie,ja widze,ze cos w tym jest,ze my kreconowlose mamy niewiele mozliwosci eksperymentowac z fryzurami
Świętokurlowa prawda
Cytat:
NIe chcialabym wygladac jak jakas przekwitla baba z czerwonymi wlosami
masz tyle lat na ile się czujesz
Zatem ja mam 13
Cytat:
Myslisz Eloe ,ze jest szansa na taki kolor Henna?
Na blondzie owszem. Ale na kolorze takim jak Twój czy mój raczej marne szanse. Na moich po hennie wychodzi kasztan, jaśniej nie będzie

I jeszcze mi bronią ściąć włosy Ech... prawda, jutro będzie lepiej. Myłam we wtorek aturią makową, na to emulsja humektantowa na podstawie żelu lnianego, potem żel aloesowy z ogromną ilość carbomeru I mam teraz za swoje - nic nie zabezpiecza włosów, nawet spora dawka odżywki b/s nałożona na noc...

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-02 o 15:46
Stary 2011-06-02, 15:47   #35688
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedys tez jakims cudem wyszla mi podobna czerwien i jak u Rybiorka,facet sie zachwycil ale tam míalam 20-pare lat i takie szalenstwa mi przystaly a teraz mysle sobie,ze wiek juz nie ten.NIe chcialabym wygladac jak jakas przekwitla baba z czerwonymi wlosami,z drugiej strony tez mnie strasznie kusi.
z tym sie nie zgodze, rozumiem ze zarowka czy dwu/tri kolor to raczej pasuje zbuntowanej nastolatce ale moj kolor nie byl wcale zarowka i zaryzykuje ze pasowalby kobiecie w kazdym wieku (o ile uroda by pasowala), inna sprawa jak ktos sie czuje, pomimo lat chcialabym tamten kolor.... coz na razie maz mnie powstrzymuje przypominajac o mojej walce o zdrowe wlosy.....
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-02, 17:51   #35689
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dołączam do funclubu czerwonych loków, aczkolwiek czerwonego u siebie nie planuję (i nawet to jedyny kolor którego nie miałam ;P) a loków nie posiadam

Nie mam siły na opis wizyty, zrobiłam z tysiąć km szukając ciucha na obronę (i mam kieckę ). W każdym razie mam klasycznego pazia, 3kg pierza mniej i jestem z wizyty zadowolona Pani zna się na włosach, bo podpuszczałam ją troszkę. Skalp ma się dobrze. Stylizacja na szczotce i prostownicą ale bez żadnych kosmetyków.

Fryzura pozytywnie przeszła test burzy z gradem

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 18:23   #35690
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Ech, boski, mocny skręt.
Zwróć jednak uwagę, jak bardzo zmienia się on w ciągu jednego wieczora. Na zdjęciach masz loki o większej i mniejszej średnicy, ale zupełnie normalne. Sporo zależy tutaj od wilgotności powietrza i zastosowanych kosmetyków.
A ostatnie zdjęcie pokazuje drastyczną różnicę. I masę stylizatora na włosach. Ta długość jest fajna, dodaje wigoru, ale nie ma Twoich uroczych spiralek Jeśli masz gęste włosy, to możesz sobie pozwolić na dłuższe włosy (niektórzy nie mogą
Myślę, że obetnę włosy, bo będzie mi łatwiej zadbać o krótsze chociaż z drugiej strony szkoda mi długości. Jak mam mokre to są takie długie mmm
Na tym zdjęciu ostatnim mówisz, że jest masa stylizatora. Owszem. Kiedyś zawsze po myciu dawałam na włosy baardzo mocny żel, czekałam aż włosy wyschną (były bardzo sztywne ), kładłam się spać i potem zawsze rano moczyłam delikatnie włosy i nakładałam znowu sporo żelu, z tym że już takiego delikatnego, ale włosy zawsze miałam mega sztywne i niemiłe w dotyku, ale inaczej miałam po prostu afro straszne

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dołączam do funclubu czerwonych loków, aczkolwiek czerwonego u siebie nie planuję (i nawet to jedyny kolor którego nie miałam ;P) a loków nie posiadam

Nie mam siły na opis wizyty, zrobiłam z tysiąć km szukając ciucha na obronę (i mam kieckę ). W każdym razie mam klasycznego pazia, 3kg pierza mniej i jestem z wizyty zadowolona Pani zna się na włosach, bo podpuszczałam ją troszkę. Skalp ma się dobrze. Stylizacja na szczotce i prostownicą ale bez żadnych kosmetyków.

Fryzura pozytywnie przeszła test burzy z gradem
A jakieś zdjęcia może będą?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 18:50   #35691
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie,ja widze,ze cos w tym jest,ze my kreconowlose mamy niewiele mozliwosci eksperymentowac z fryzurami (no bo prostowlosa,to wybiera fryzure ,jak znajdzie dobrego fryzjera idzie sie scina i ja ma) a my w zaleznosci od dlugosci,to jakbysmy sie nie sciely,to wlosy sie pokreca i wygladaja prawie tak samo.
święta racja. moje pierwsze farbowanie to była egzotyczna czerwień z welli. skubana trzymała się do końca, niczym nie dało się przykryć, nawet ciemnym brązem. wypłukiwał się raz, dwa, a czerwony zostawał. i tak chodziłam przez pół liceum z megaodrostami w załączniku wspomnienie z tych pięknych czasów:
1. zdjęcie zaraz po farbowaniu, jakość foty fatalna, bo to jeszcze czasy, że kumpela skanowała fotki papierowe
2. odrosty (na tej fotce widać m.in. moje znienawidzone pasma znad ucha, które się prostują i wyciągają bez sensu na pierwszy plan )

i niestety, zauważyłam dziś pasmo siwulców na przedziałku, zaraz przy czole. w weekend farba idzie w ruch, tylko muszę kolor wybrać. kusi mnie jakieś bordo, ale może mniej żarówkowe, niż to z liceum

i jeszcze chciałam oficjalnie pochwalić moje lokasy. nabrały już właściwej długości, żeby loki się na dobre zadomowiły ciągle walczę z oklapem, ale zaczynam widzieć wyraźne zmiany w wyglądzie i kondycji włosów, za co dźwięczna jestem lokowym ekspertkom wizażowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 500_0001.jpg (17,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0256.jpg (40,0 KB, 61 załadowań)
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:26   #35692
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dziewczyny czy moglabymyscie mi wyjasnic dlaczego lato nie jest najlepsza pora na olejowanie?

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:29   #35693
marika161
Raczkowanie

Cześć dziewczynki Jutro będę w Rossamnie i proszę doradźcie Jaką najlepiej kupić odżywkę do mycia, taką żeby nie podrażniała (jak było w przypadku balsamu aloesowego Mrs Potter's ).
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:47   #35694
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy moglabymyscie mi wyjasnic dlaczego lato nie jest najlepsza pora na olejowanie?
wyjasniłam ci na olejowym, tam też o to pytałaś
Stary 2011-06-02, 21:05   #35695
rude loki
Raczkowanie

marika161, w rossie to chyba isana z babassu
Stary 2011-06-02, 21:42   #35696
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
marika161, w rossie to chyba isana z babassu
isana z babassu najlepsza? bo ja mam tą i tą z proteinami pszenicy i skończyła mi sie niedawno ta różowa, nie wiem z czym. Ogólnie to zamierzam zaopatrzyć się też w alterre jakoś niebawem

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:52   #35697
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
wyjasniłam ci na olejowym, tam też o to pytałaś
Owszem,ale pytala tez inna osoba o to wczesniej i jej pytanie zostalo pominiete. Natomiast na "zakrecocnych" zawsze mozna uzyskac szybka i rzetelna odpowiedz

Dziewczyny czy na dozie Jantar jest dostepny od reki czy trzeba zamawiac?Czy jednak wycofali ze sprzedazy?

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:54   #35698
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy na dozie Jantar jest dostepny od reki czy trzeba zamawiac?Czy jednak wycofali ze sprzedazy?
Od ręki... http://www. doz. pl/apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-06-02 o 21:56
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 21:54   #35699
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiście dawno. Ja Ciebie pamiętam i kotka z awatara też Kosmarka rzeczywiście się nie pojawia, a szkoda Po awarii zniknęły jej zdjęcia i nie ma jak odtworzyć tych cudloków.
Ja przyłączam się do zachwytów nad Twoimi włosami Chcę taki kolor

Dziękuję Kosmarka miała boskie włosy... Tzn. na pewno nadal takie ma, ale już ich tu nie pokazuje

Cytat:

.
Wszystko moja wina...
Cytat:
Tak, tak TAK!!! CUDOWNE!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:02   #35700
rude loki
Raczkowanie

nusia114, ja z proteinami nie używałam, więc się nie wypowiem na jej temat. a ta z babassu jest wg mnie niezła, chociaż chyba bardziej mi pasował balsam z aloesem pottersowy. planuję jeszcze hegrona wypróbować, ale przez pogodę włosy domagają mocniejszego oczyszczania, więc co drugie mycie używam szamponu Babydream i dłużej mi zejdzie wykańczanie isany (obiecałam sobie, że będę kupować nowe kosmetyki dopiero, jak pokończę te, które mam )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości