|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
.![]() Scio Carmela Kalinka za nowe tygodnieAania za wizytęA mnie się nic nie chce. wczoraj posprzątałam trochę w domu, zmęczyłam się jak stara baba . Nie lubię takiego spowolnienia. Jeszcze na dzisiaj umówiłam się z dwoma koleżankami (osobno), jakaś nietowarzyska się zrobiłam...
|
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za kciuki kochana, na pewno mi się dziś przydadzą I gratuluję udanej wizyty
|
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W latach szkolnych to mi się zdarzało, ale po pierwsze więcej ważyłam i automatycznie biust był większy, a po drugie nie mogłam trafić na fajne usztywniane. |
||
|
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
Hej brzuszki i mamusie.
Zaczynają się już takie poważne tygodnie: 36, 37 no i coraz więcej z Nas ma 3 z przodu. Wcale mnie to nie przeraża, raczej cieszy że to już coraz bliżej do czasu w którym poznamy nasze dzieciątka. Widzę, że sporo z Was liczy na wcześniejszy poród i ma też takie przeczucie, ja nic takiego nie mam- po prostu trzymam się wyznaczonego terminu. Lubię punktualność, mam nadzieję, że Hania również. Nie chciałabym się jedynie przeterminować, bo wiadomo jest to jednak stres, a ludzie wkoło od razu bombardują czarnymi historiami o przeterminowanych dzieciach... brumek, współczuję tych wymiotów bo mi w ciąży zdarzyło się to tylko raz i to jeszcze przez grypę żołądkową, a nie dziecko.. Natomiast może trochę Cię pocieszę, bo moja mama w dwóch ciążach przechodziła przez to samo. Wymioty do samego końca, na szczęście nie odbiło się to na układzie pokarmowym, ani na zębach. ![]() Ja i brat urodziliśmy się zdrowi i dorodni (każde 3,5 kg). Co najlepsze ty przynajmniej nie tyjesz (z tego co pamiętam mówiłaś, że masz 1 kg na plus), a moja mama w obydwu ciążach przytyła po 20 kg. ![]() Więc się nie stresuj, widocznie taka twoja natura, a Tymek urodzi się zdrowiutki. 83monia, brawa dla mamy. ![]() brunetka, super, że sesja zakończona sukcesem. ![]() Mam dwa pytania: 1. Czy istnieje płyn nivea do mycia włosów i ciała od 1 dnia życia? Ten w który się zaopatrzyłam można stosować po 1 miesiącu życia, a widziałam jeszcze biały sensitive i on również może być stosowany dopiero u miesięcznego dziecka... Czy jest jeszcze jakiś? 2. (może głupie, ale mnie to zastanawia) Wiele z Was pisało o zmianie koloru sutków na ciemniejsze (moje też zrobiły się ciemniejsze i chyba większe- niekoniecznie mi się to podoba ).Czy one po ciąży wrócą do swojego poprzedniego wyglądu? Skoro kreska na brzuchu znika, to one też bledną? ![]() Z tego co pamiętam to i jedno i drugie wiąże się ze zwiększoną produkcją melaniny... Trzymam kciuki za wizyty i za zdane egzaminy.
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() Cytat:
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam takiego lenia ,że nawet mi się nie chce nosa z domu wysunąć
nawet na spacer nie chce mi się wyjść z kumpelą ...dziś mój mężuś wstał rano , poszedł na targ, kupił mi truskawki i arbuza i chciałam go ze smakiem zjeść ale jest tak niedobry , miękki i w ogóle fuj , że muszę go wyrzucić
|
|
|
|
#1357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
miłego gotowania ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
super---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
a co do drugiego pytania to nie mam pojęcia, mnie tam moje suteczki ciemne się podobają
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wiesz co moja siostra stosowała octanisept do pępka przy dwójce swoich maluszków i było wszystko ok. Ale z tego co czytałam to dziewczyny tutaj różnie piszą... Dziewczyny jakiś czas temu chwaliłam się Wam, że dostałam wózek od bratowej po jej dziecku ( córeczce ). Wrzucam Wam fotki - powiedzcie co sądzicie. Gondola używana ok. 5 miesięcy, spacerówkę dostaniemy koło Bożego Ciała, a fotelik musimy dokupić. Ona ten wózek miała dla dziewczynki i teraz się zastanawiam, czy pasuje on dla chłopca, bo ma z 3 kwiatuszki ?Przepraszam za jakość zdjęcia - fotka robiona telefonem.
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze możesz coś nakleić na te kwiatki...
|
|
|
|
|
#1360 |
|
BAN stały
|
Iustynko,Beatko,Natko,Mam ad
To t6ak to działa ? Facet ma pewnosć,ze w domu ktoś trzyma rękę na pulsie i ona ma wolne? To ma sens U nas lepiej-pogadaliśmy...i chyba nieco zrozumiał bo sam sie wziął za robotę. A nawet odebrał od kuriera mopa i sam z siebie mi go złożył ![]() Elu gratuluję!!!Jesteś wielka ![]() ![]() Brunetko jestem z Ciebie dumna!!!4-SUPER! ![]() Aaniu nie pamiętam modelu karmika. To taki z bawełny bez fiszbin w różowo fioletowe róże. Zmalowana ja Cię zbiczuję!!! Wcale nie małe.A w miękkich a dobrze dodanych wygladają lepiuej niż w tanich pusch-upach.Powaznie. I ładnie wypchane sa do przodu,zebrane spod pach a nawet pleców. Iza w poprzek łóżeczka leży Monia obyś zdażyła na kontrole z Arturkiem ![]() I wielkie gratulacje dla rodzicielki ![]() Scio ja chyba źle zrozumiałam. Rozek w szpitalu miałam ale nie na wyjście. A cały zestaw wcześniej napisany aktualny ![]() Izulka do tej pory spi w rożku. |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, właśnie! A już effuniaki to w tym względzie cuda działają ![]() Nie chce mi się nic, chyba idę na hamak Potem się wezmę za sprzątanie, na razie weny jakoś brak
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
nerolka właśnie tego mi trzeba bicza
uważaj bo ja niewyżyta i niezaspokojona Jak mam push-up'a to przynajmniej robi mi się ładny rowek miedzy piersiami
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko chyba nie doczytalas ale ją bardzo proszę o biszkopta z galaretka i truskawkami. Może być nadany kabelkami
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolko rożek to do okrycia w szpitalu. Na wyjcie to wiadomo, ze fotelik i ewentualnie pieluchą przykryć. W ogóle to ubieranie to czarna magia dla mnie jak ubrać żeby nie przegrzać ale żeby i nie zmarzło.
![]() Ja chęnie pozbędę się swojego bustu, zawsze miałam duży, a chciałam mieć taki malutki
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka wózeczek jak najbardziej pasuje chłopcu
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Scio kobiecie to nie dogodziasz. Ma mały chce duży, ma duży chce mały. Ma kręcone włosy chce proste i odwrotnie
Chińska logika Mi chyba hormony szaleją bo jestem ostatnio non stop bez humoru, chociaż na siłe staram się o zmieniać
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę coś działaś - jak jutro zrobię to prześlę ekspresowo ![]() żeby się nie rozpuścił po drodze na upale - pójdzie priorytetem
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki.
Też myślałam o tym żeby coś nakleić na te kwiatki albo zamalować granatowym flamastrem, ale mąż mówi, że małemu one napewno nie będą przeszkadzały Ogólnie są 3: na budce, na tym takim przykryciu gondolki i przy napisie Marita malutki.Ogólnie też wózek nie do końca jest w moim stylu wolałabym coś na wzór x landera, tako jumpera, ale darowanemu koniowi w pysk się nie zagląda No i wydatek mniej, a w sumie jest w bardzo dobrym stanie.Dzięki DaKaro za odpowiedź
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-06-03 o 12:16 |
|
|
|
#1370 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ufff nadrobiłam
Niedobre wy - tyle pisania i czytania Cytat:
U mojej cioci też często były, ale ona mieszka 30 km ode mnie, czyli nadal Wielkopolska ...Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję kolejnego tygodnia!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co innego jakbyś różowy dostała, ale ten jest naprawdę super!!!A mnie leń dopadł
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się tym martwię. Zwłaszcza, że mam przewrażliwioną na tym punkcie teściową. Do dziś się boi, że nas zawieje przy otwartym oknie, każe ciepło się ubierać, więc pewnie na punkcie ubierania dziecka też będzie przewrażliwiona... Tym bardziej, że o swoje dzieci też się bardzo bała. Efekt był oczywiście odwrotny, bo niezahartowane często chorowały... Ech...
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie piękny
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyprawka też sprezentowana, akurat po dziewczynkach
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
sygine u mnie gruszki w occie i jeszcze śliwki w occie to tradycja. Babcia co roku robi
|
#1375 |
|
BAN stały
|
Aania dobrze pisze
![]() Zmalowana,to Cię jeszcze poinformuję,że i ja niewyżyta i zwierzę sie we mnie budzi a na dole się jeszcze sączy. W Effuniaku mam też rowek Dziewczynki a pełnia nie idzie,ze Wy takie niewyspane? Madziulka wózio jak najbardziej unisex a kwiaty nawet facet czasem dostaję
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Załamałam się
Właśnie mąż dostał wypłate, strasznie niską, za to nie da się wyżyć. Kuźwa szef mam 3 domy, leksusem jeździ, a chłopaki mają wyżyć z rodzinami za 1300 zł. Jeszcze w połowie miesiąca ma dostać pare groszy (pod stołem) ale to nic pewnego ) Mam ochote isc do tego dziada i wykrzyczeć mu co myśle o takim ch** jak on (sorki, ale musiałam się wygadać) |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Effuniak czyli jaka to firma ? bo ja zupełnie nieobeznana
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie humorek dopisuje - pomimo tego że sesja - chyba z powodu niedalekiej przeprowadzki sesja u mnie trwa ale po dzisiejszym zaliczeniu z prawa - jak go zalicze - zostanie mi dwa egzaminy jeszcze - z ekonometrii i ekonomii matematycznej ![]() a dzisiaj jadę trochę wcześniej bo chce podskoczyć do hurtowni artykułów agd w mieście i obadać jakiś zestaw garnków i rondelków bo nie będę mieć w czym mężowi obiadków gotowac. Zastawę mamy i sztućce z prezentów ślubnych ale z garnków to mam 1 mały garnek 1litrowy i mały rondelek jeszcze z czasów mieszkania w Rzeszowie na stancji od razu zerknę na suszarki na pranie takie rozkładane, kosz na bieliznę i jakąś szafkę do łazienki na przybory toaletowe i kąpielowe bo też by się przydała ![]() a o 17 zaliczenie..
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
A skoro mowa o biustonoszach. Czy Wy śpicie też w nich/macie specjalne takie do spania? Bo ja jestem nauczona spać bez. Do biuściastych to nigdy się nie zaliczałam, ale teraz faktycznie trochę mi przybyło i zastanawiam się, czy nie zacząć spać w biustonoszu...
Beatko jak mi się marzy urządzać moje własne gniazdko... Na razie muszę trochę poczekać, ale kiedyś... Już się nie mogę doczekać... Ech... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-06-03 o 12:21 |
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz dzwonie sama do zusu i ich normalnie opier......... jak tak można ludzi traktować i kasy im tyle czasu nie wysyłać ![]() ![]() ![]() : pala:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

.
. Nie lubię takiego spowolnienia. Jeszcze na dzisiaj umówiłam się z dwoma koleżankami (osobno), jakaś nietowarzyska się zrobiłam...

Dzidziol główką do dołu już cały czas,ale jeszcze wysoko, szyjka też bez zmian, więc się nie pcha na świat 
).

nawet na spacer nie chce mi się wyjść z kumpelą ...
miłego gotowania

U mojej cioci też często były, ale ona mieszka 30 km ode mnie, czyli nadal Wielkopolska ...