Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 09:00   #2881
kotek6
Rozeznanie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

hej

wpadłam sie podenerwować razem z nena1984 dziś mamy 400 dni !!!:mdlej e::mdleje :

oraz wszystkim roczkom złożyć gratulacje

szalejemy już coraz bliżej

no i wracam pracować bo mi tż łepek oderwie jak nie zorbie tego co mam

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 09:04   #2882
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a mi dziś zostało 400 dni do ślubu, co oznacza, że od jutra 3 z przodu.....boje się

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ale ten czas zapiernicza, nie bój się masz nas
mi i jagodzi zostało zaledwie 350 dni jak będziemy się wszystkie zbliżać do studniówki to dopiero będzie strach
i to mnie właśnie pociesza bez takiego wątku chodziłabym pewnie, już niedługo, po ścianach ze stresu i błądziła po omacku w tych wszystkich krojach sukien, dekoracjach, tortach i innych

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
no i właśnie mam głupi dylemat teraz ... będziecie robić paznokcie na wesele u kosmetyczki jakieś tipsy czy coś ?? Bo ja nigdy nie robiłam, bo mam z natury mam ładne , ale jak wiadomo czasem któryś niechcący pęknie i nie wiem czy na paznokcie też się zapisać czy nie ? Póki co kupiłam sobie odżywkę do paznokci i super się sprawdza, bo już kilka sytuacji miałam w których normanie paznokieć by poszedł, a nie złamał się
Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Ja przy okazji większych wyjsc robie manicure hybrydowy. NIE NISZCZY paznokci, efekt bardzo ładny, mi utrzymuje sie około 4 tygdoni. POLECAM:
http://www.papilot.pl/paznokcie/1098...-i-akryli.html

Wypowiedz jednej z komentatorek:
Dużo Pań nie rozumie co oznacza metoda Hybrydowa. Polega ona na nałożeniu na paznokieć naturalny substancji takiej jak lakier (lakier hybrydowy) który utwardzany jest pod lampę UV. Zabieg ten nie przedłuża paznokcia jednak staje się on twardy . Jeżeli paznokcie naturalne są długie ,dzięki lakierowi hybrydowemu paznokieć nie połamie się bo zostanie usztywniony. Zabieg ten powoduje , ze płytka staje się mocna i mniej wrażliwa. Jestem po takim zabiegu i na prawdę widzę różnice. Wcześniej paznokcie łamały się i były nieznośne. teraz mam twardą płytkę i naturalny własny paznokieć. Metoda hybrydowa ma na celu pomóc naturalnym paznokciom , krótkim jak i długim . Można zdobić tez lakierem , który nie odpryskuje jak zwykły lakier. Zaznaczam metoda hybrydowa to nie jest przedłużanie paznokcia - Panie nie mylcie tego z metodą żelową czy akrylową .
Irmelin333 - dziękuję za tego linka!Właśnie czegoś takiego szukałam

Chciałam odpisywać Sikoreczce, że na tipsy się na pewno nie zdecyduje. Moje paznokcie zawsze po ściągnięciu były miękkie jak papier, więc szkody byłoby mi je męczyć na dwa dni. A same tipsy też zawsze wyglądały sztucznie. Nie wspomnę już o tym, że można zapomnieć, żeby podnieść coś płaskiego np grosiki z ziemi
Taka metoda Hybrdyowa byłaby idealna
Stary 2011-06-03, 09:30   #2883
melod_y
Zakorzenienie

Ale mi się przysnęło

Cytat:
Ja kupiłam już część dekoracji weselnych tj. wazony i świeczniki miałam kupić też świeczki i serwetki, ale nie zdecydowaliśmy się na jakiś konkretny kolor ...
Pokaż koniecznie wazoniki! Ile zapłaciłaś? Ja też się rozglądałam ale właśnie kurcze głupio kupować kilkadziesiąt sztuk wazoników i poźniej co z nimi zrobię

Cytat:
Ja przy okazji większych wyjsc robie manicure hybrydowy. NIE NISZCZY paznokci, efekt bardzo ładny, mi utrzymuje sie około 4 tygdoni. POLECAM:

Dużo Pań nie rozumie co oznacza metoda Hybrydowa. Polega ona na nałożeniu na paznokieć naturalny substancji takiej jak lakier (lakier hybrydowy) który utwardzany jest pod lampę UV. Zabieg ten nie przedłuża paznokcia jednak staje się on twardy . Jeżeli paznokcie naturalne są długie ,dzięki lakierowi hybrydowemu paznokieć nie połamie się bo zostanie usztywniony. Zabieg ten powoduje , ze płytka staje się mocna i mniej wrażliwa. Jestem po takim zabiegu i na prawdę widzę różnice. Wcześniej paznokcie łamały się i były nieznośne. teraz mam twardą płytkę i naturalny własny paznokieć. Metoda hybrydowa ma na celu pomóc naturalnym paznokciom , krótkim jak i długim . Można zdobić tez lakierem , który nie odpryskuje jak zwykły lakier. Zaznaczam metoda hybrydowa to nie jest przedłużanie paznokcia - Panie nie mylcie tego z metodą żelową czy akrylową .
No w końcu Cię widzę Przejeżdżałam ostatnio obok Twojej sali i piekne wysokie srebrne świerki posadzili i latarnie zrobili
Chciałam Ci nowinę napisać *chyba że juz wiedziałaś i widziałaś
Na marginesie podobno Tam mój kolega pracuje więc może kiedyś wypytam jak to tam na weselach jest

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
No faktycznie, ale oryginalna najładniejsza A co to za salon w Krakowie? Daleko nie mam, to może sie kiedyś wybiorę. A juz widzę, w kolejnych postach podałas linka do salonu.
Mam nadzieje że będzie warto tam wstąpić..

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-06-03 o 09:38
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:21   #2884
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
coś masz do mojego nicka?
Jejku znowu nie pomyslalam!! oczywiscie, ze nie mam nic do Twojego nicka!!! wogole to nie zwrocilam uwag na to, ze Ty tez masz zdrobnienie w swoim nicku ja poprostu nie lubie jak sie moje imię zdrabnia:P no sama zobacz jak to wygląda : PAULINUSIA no.. wiedzialam, ze teraz mnie zrozumiesz

Cytat:
Witam ..

no i właśnie mam głupi dylemat teraz ... będziecie robić paznokcie na wesele u kosmetyczki jakieś tipsy czy coś ?? Bo ja nigdy nie robiłam, bo mam z natury mam ładne , ale jak wiadomo czasem któryś niechcący pęknie i nie wiem czy na paznokcie też się zapisać czy nie ? Póki co kupiłam sobie odżywkę do paznokci i super się sprawdza, bo już kilka sytuacji miałam w których normanie paznokieć by poszedł, a nie złamał się
moje paznokcie bardzo wolno rosną, ale jak urosną to są bardzo ladne, tylko ze troszke słabe. Ale na pewno nie bede robic tipsow... miałam je tylko raz w zyciu i wystarczy ładnie wyglądało, ale czulam sie w nich jak niepelnosprawna. Caly czas mi sie wydawalo, ze za chwile mi odpadna a nie byly jakies tam mega dlugie no i po ok. 3 tygodniach męczenia sie z nimi otwieram szufladę , ktora nie ma uchwytow, tylko tak jakby trzeba ją chwycic od spodu... i jeden paznkiec jakos mi sie tam zakleszcył i wyrwal sie razem z moim naturalnym!! bolalo jak cholera! wiec nigdy juz sobie nie zrobie akryli, zelów i zadnych innych zapuszcze i pojde do kosmetyczki, zeby mi zrobila french z jakimis cyrkoniami, bo sama prawej ręki nie pomaluję:P

Cytat:

ooo swietny pomysl!! zaraz o tym poczytam wiecej, bo moze sobie to zrobię na wesele jak pojde w lipcu bo tak jak juz mam na dole opisu - zapuszczam paznokcie

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

sikoreczko a zdradz mi jaką odzywkę do paznokcie sobie kupilas?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:30   #2885
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
aaaa jestem kelnerką na śniadaniach :P ooo pracowałam tam jakiś czas tak ogólnie to jestem z nim związana od 3 lat lubię tam pracować bo jestem doskonale obcykana uwielbiam chłopaków z którymi pracuję normalnie boki z nimi zrywać :P a do tego jest co w CV wpisać bo to 4 gwiazdki a tak poza tym najlepszy hotel w Lublinie.
Dzisiaj był u nas Maciek Stuhr jaki on milutki jest taki jakiś speszony chłopak no i przyznam że jego ekipa nieźle skacowana zeszła :P hihi
Lovam Maćka Stuhra Zresztą Jerzego niemal tak samo Nie wiem, co w sobie mają te chłopaki, Pogoda na jutro jest jednym z moich ulubionych filmów, bo tam obaj grają

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
o ja ale wy macie podpały a myślałam że ja mam nie równo pod sufitem :P
mój tż nie umie ze mną spać ;p wystarczy że ruszę palcem u nogi a on już nie śpi :P jak to on mówi ma czujne spanie przy mnie ;p
nie nie, tu wszystkie jesteśmy nienormalne
U mnie odwrotnie - ja się przewracam po nocach (bo jestem sowa), a On wystarczy, że przyłoży główkę do podusi i już Go nie ma

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się Wam pochwalić Dzwonili do mnie dzisiaj i dostałam tę pracę, o której Wam pisałam
Na razie na okres próbny i mam przyjść jutro przedyskutować warunki Strasznie się cieszę, chociaż polubiłam bycie kurą domową to jednak nie nadaje się na typ siedzący w domu - wreszcie do ludzi! Nawet nie wiecie jak się cieszę
Ale super! Gratulacje
Ja lubię siedzieć w domu, ale też już by mi się przydało znaleźć jakąś pracę... Ale na razie jakoś nie chce przyjść do mnie, a ja dalej udaję, że piszę mgr

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Mam wielką prośbę trochę śmieszną ale trzymajcie za mnie kciuki jutro bo idę na wycieczkę do ZOO z moją grupką dzieci (11) ze żłobka wiek 2,5 - 3 latka i mam nadzieję, że nic złego się nie wydarzy Te moje dzieciaczki to żywe srebra, wszędzie ich pełno ale mam nadzieje, że jakoś to wszystko ogarnę a i biednym zwierzątkom też się nic niestanie
I jak wycieczka się udała, cały żywy inwentarz pozostał żywotny?

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
więc wstawiam fotki welonu... jak go włożyłam we włosy baadzo długi się okazał za tyłek mi sięga jeśli bym go przyczepiła od spodu fryzury ale co tam... problem bolerka rozwiązany spokojnie można nim zakryć ramiona
No fajnie wygląda Mi się co prawda calutkie gładkie podobają, ale ten wygląda bardzo lekko

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny. Chcialabym sie dolaczyc do Was jesli mozna
a wiec mam na imie Kasia. Ze swoim partnerem jestesmy 8,5 roku, zareczeni od bodajze 4 latek. Mamy przekochanego rocznego Synka. Wkoncu stwierdzilismy ze robimy weselicho i mamy termin na 2 czerwca 2012. Miejsce zarezerwowane, fotografr, kamerzysta tez, reszta pozostala, licze ze pojdzie nam to sprwnie wszystko bo mieszkamy za granica, a slub w Polsce. w grudniu bedziemy zalatwic reszte rzeczy noi suknie powiem szczerze ze bylam zdziwiona ze tk wszystko trzeba zalatwiac wczesniej. Miejsce rezerwowalismy w styczniu a juz mielismy na czerwiec tylko jeden wolny termin, szok. Pozdrawiam serdecznie i licze, ze mnie przyjmiecie do siebie
Cytat:
czy myslalyscie co zaloza Wasi przyszli Mezowie? Podobaja mi sie surduty angielskie lub fraki, musimy poszukac wogole wchodze co jakis czas na youtube i niektore filmiki slubne sa przepiekne , mam nadzieje ze kazda z nas bedzie miela i takie.
A za jakis czas zaprosze Was do obejrzenia naszej strony slubnej.Czy ktoras Was widziala cos takiego, bo my widzielismy kilka i stwierdzilismy ze chcemy miec nasza strone interntowa, na poczatek typowe informacje weselne z mozliwoscia potwierdzenia itp, a po slubie filmy i galeri slubna po to zeby nie trzeba bylo gosciom wysylac
Witaj Co do stroju TŻta, to my planujemy Mu kupić jakiś porządny garnitur, najlepiej grafitowy We fraku i surducie wyglądałby głupio, nie do wszystkich takie rzeczy pasują, zresztą mi się nie podobają takie ogony
Co do stronki to też sobie zrobiliśmy, będziemy je wysyłać gościom równo na rok przed To świetna sprawa, bo goście w każdej chwili będą sobie mogli do niej zajrzeć, no i my też mamy takie coś swojego, ślubnego
A gdzie za granicą mieszkacie?

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
na poczatek kupiłam sobie jednodniowe- 1•DAY ACUVUE TruEye. kupiłam od razu 30 sztuk. to dopiero 2 dni użytkowania, ale różnica między soczewkami a okularami jest kolosalna!!! nie wiem jak mogłam wcześniej ich nie nosić

sporo moich znajomych nosi i czasem podglądałam jak oni je montują trafiłam też na dobrego lekarza, bo bardzo dokładnie i spokojnie ćwiczył ze mną zakładanie i zdejmowanie. i właśnie- coś za szybko mi idzie to zakładanie i zdejmowanie ale to podobno dlatego, że powieki w ogóle mi drgają i mam lepszą równowagę przynajmniej to stwierdził okulista .
no to fajnie, że nie sprawia Ci problemów zakładanie. Dla mnie początki to był horror, dla ludzi patrzących na to też, bo potrafiłam sobie całą pięść do oka wsadzć, byle by się cholera chciała utrzymać na miejscu
jednodniowe są fajne, ale niestrety strasznie drogie i na dłuższą metę kompletnie się nie opłaca ich kupować, chyba, że jesteś bardzo bogata
Jeśli będziesz zmieniać na miesięczne to polecam miesięczne Air Optix Aqua - można je dostać na all. Po wielu próbach na różnych możliwych soczewkach te są dla mnie najlepsze, oczywiście z tych w rozsądnych cenach - zwykle kupuję takie po 6 sztuk (czyli na 3 miesiące) i płacę za to ok. 70, 80zł.

Cytat:

O, to jest chyba coś, czego szukałam dla moich paznokci. Nie chcę robić żadnych tipsów, bo w ogóle nie lubię długich paznokci, ale gdybym tak wyhodowała sobie porządnie swoje i poddała takiemu zabiegowi, to może nie byłoby źle

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:38   #2886
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Pokaż koniecznie wazoniki! Ile zapłaciłaś? Ja też się rozglądałam ale właśnie kurcze głupio kupować kilkadziesiąt sztuk wazoników i poźniej co z nimi zrobię

pokazywałam kiedyś ... z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150563 wziełam 12 a zapłaciłam tylko kilka zł, bo rodzice dostali od rodzinki bony te z ikei , a że do domu mam juz mnóstwo pierduł , to kupilismy wazoniki i świeczniki łącznie wyniosło nas 160 zł . Także szkoda było nie skorzystać , a zanim dostałam bony myślałam o zakupie wazonów w sklepach typu wszystko za 4 zł ...widziałam tak dość ciekawe i tanie

a na wazoniki i świeczniki mam juz chętnych, więc na bank sie nie zmarnują bo : albo porozdaje po rodzinie ( mamie, siostrze, brata diewczynie, tesciowej , siostrze tż , no i sobie ) albo zostaną u mnie i przydadzą się na wesele mojej sis i brata ... my będziemy mieć zdobione te wazoniki , więc na ich wesela mogą być wyczyszczone i juz inaczej będą wyglądać ...albo inne kwiaty ...

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

sikoreczko a zdradz mi jaką odzywkę do paznokcie sobie kupilas?
http://eveline.eu/product/id/1617 ja sobie kupiłam tą

a mamie kupiłam tą ( siostra TŻ też ma ją )

http://eveline.eu/product/id/1591.MU...KOLAGENEM.html

i na obu pisze, że efekt jest juz po 10 dniach ...cos w tym jest bo ja uzywam 5 dni i super są ( tak jak mówilam ja mam fajne pazurki, ale czasem są sytuacje, że mi się łamią, jak jakiś przedmiot źle złapię czy coś ... a teraz poki co nic się z nimi nie dzieje nawet w kryzysowej sytuacji )

sama zamierzam kupić sobie jeszcze z tej serii coś do skórek

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:44   #2887
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Jasne, że dacie radę My też mieliśmy przerwę na wakacje i też się TŻ bał, że wszystko zapomniał, ale na pierwszych zajęciach następnego poziomu było przypomnienie wszystkiego i potem już poleciało Także spokojnie idźcie na ten drugi, a w wakacje postarajcie się pójść czasami gdzieś potańczyć, czy nawet w domu sobie czasem włączyć jakiś mjuzik i powtórzyć kroki, wiem, że trudno się zebrać, ale bardzo to pomaga
postaramy się poćwiczyć w domu, chociaż cieżko się zebrać w sierpniu mamy 2 wesela więc będzie okazja sie sprawdzić
Cytat:
Kurcze raptem od wczoraj wieczorem, a tu tyle nadrabiania Ale jesteście postopłodne

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić Dzwonili do mnie dzisiaj i dostałam tę pracę, o której Wam pisałam
Na razie na okres próbny i mam przyjść jutro przedyskutować warunki Strasznie się cieszę, chociaż polubiłam bycie kurą domową to jednak nie nadaje się na typ siedzący w domu - wreszcie do ludzi! Nawet nie wiecie jak się cieszę

Muszę was nadrobić, ale net strasznie wolno działa i zanim się strony otworzą to będzie północ Ale na szybko musiałam się Wam pochwalić

Cytat:
a wiec mam na imie Kasia. Ze swoim partnerem jestesmy 8,5 roku, zareczeni od bodajze 4 latek. Mamy przekochanego rocznego Synka. Wkoncu stwierdzilismy ze robimy weselicho i mamy termin na 2 czerwca 2012. Miejsce zarezerwowane, fotografr, kamerzysta tez, reszta pozostala, licze ze pojdzie nam to sprwnie wszystko bo mieszkamy za granica, a slub w Polsce. w grudniu bedziemy zalatwic reszte rzeczy noi suknie powiem szczerze ze bylam zdziwiona ze tk wszystko trzeba zalatwiac wczesniej. Miejsce rezerwowalismy w styczniu a juz mielismy na czerwiec tylko jeden wolny termin, szok. Pozdrawiam serdecznie i licze, ze mnie przyjmiecie do siebie
witaj
Cytat:
hello fajnie, ze jest NAS coraz wiecej a nicku nie mozna chyba zmienic... tez bym chciala, bo mam taki glupkowaty, przeslodzony - paulinka- dobrze, ze nie paulisiunia czy cos:P ale to mi TZ zakladal bo inne byly zajete, to mi wymyslil:P i tak zostalo:P hehe
ja też bym chciałą zmienić nicka, bo nie lubię zdrobnienia mojego imienia właściwie, nie wiem co mnie podkusiło jak konto zakładałam, ale to już tyyyle lat temu było, młoda byłam jeszcze no ale nie da się zmienić więc się przyzwyczaiłam
Cytat:

właśnie kupiłam sobie kupon na Grouponie na taki manicure i zamierzam go wykorzystać przed sierpniowymi weselami zdam relację czy się fajnie będzie trzymać jeśli tak to też sobie na ślub takie zrobię

Idę sprzątać bo w niedzielę zapraszamy do siebie naszych rodziców. Rodzice TŻa będą u nas pierwszy raz, więc zależy mi żeby było ładnie posprzątane

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 11:11   #2888
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry .

Chciało by się powiedzeć wkońcu weekend a tu tyle nauki

nena super że jutro już 3 z przodu tylko się cieszyć. u mnie to już za tydzień
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:11   #2889
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Witamy

Cytat:
więc wstawiam fotki welonu... jak go włożyłam we włosy baadzo długi się okazał za tyłek mi sięga jeśli bym go przyczepiła od spodu fryzury ale co tam... problem bolerka rozwiązany spokojnie można nim zakryć ramiona
Ładny welon I jeden problem z głowy

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Cytat:
magdziaS gratuluję dostania pracy
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ale super! Gratulacje
Ja lubię siedzieć w domu, ale też już by mi się przydało znaleźć jakąś pracę... Ale na razie jakoś nie chce przyjść do mnie, a ja dalej udaję, że piszę mgr
Dziękuję Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja też bym chciałą zmienić nicka, bo nie lubię zdrobnienia mojego imienia właściwie, nie wiem co mnie podkusiło jak konto zakładałam, ale to już tyyyle lat temu było, młoda byłam jeszcze no ale nie da się zmienić więc się przyzwyczaiłam
Ja też chętnie zmieniłabym nick Mój kompletnie mi się nie podoba. To też taki rodzaj zdrobnienia, tak mówi na mnie moja babcia A rejestrowałam się w 2003r i tak już zostało

A u mnie kłopotów z TŻtem ciąg dalszy i generalnie jest coraz gorzej
Zaraz lecę na spotkanie z pracodawcą Zajrzę do Was wieczorem

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:17   #2890
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

http://eveline.eu/product/id/1617 ja sobie kupiłam tą

a mamie kupiłam tą ( siostra TŻ też ma ją )

http://eveline.eu/product/id/1591.MU...KOLAGENEM.html

i na obu pisze, że efekt jest juz po 10 dniach ...cos w tym jest bo ja uzywam 5 dni i super są ( tak jak mówilam ja mam fajne pazurki, ale czasem są sytuacje, że mi się łamią, jak jakiś przedmiot źle złapię czy coś ... a teraz poki co nic się z nimi nie dzieje nawet w kryzysowej sytuacji )

sama zamierzam kupić sobie jeszcze z tej serii coś do skórek

oo dzieki wielkie na all wlasnie patrze i tam są wiec zaraz wybiorę odpowiednią dla mnie i kupie
Stary 2011-06-03, 11:18   #2891
malinkowo88
Raczkowanie

Hej
Witam nowe Pm- ki
Jestem już po egzaminie i wiecie chyba nie było aż tak źle. Teraz tylko wyniki za jakiś miesiąc.

Jeżeli zastanawiacie się na metodą hybrydową - polecam. Dostałam w prezencie urodziowym kupon na taki zabieg i powiem, że szłam niedokońca przekonana, ale efekt piorunujący. Utzymują sie bardzo długo i faktycznie nie łamią sie pzanokcie.

Edytowane przez malinkowo88
Czas edycji: 2011-06-03 o 11:28
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:29   #2892
martuha24
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!!!
Ale u mnie dzisiaj gorąco...już 2 dzień pogoda super ...normalne lato
Boziu Dziewczyny juz od jutra macie 399dni aż mnie brzuch rozbolał z wrażenia ja już się nie mogę doczekać...ah chciałabym aby to był już rok 2012 ale za rok o tej porze to dopiero będę zestresowana ....
Dziewczyny a powiedźcie mi o co chodzi z tymi soczewkami tzn chodzi mi o to czy to okulista dobiera soczewki? nigdy się nimi nie interesowałam i nie wiem co i jak...i ile kosztują. Na co dzień noszę okulary i w sumie muszę przyznać że nie mogę się do końca przyzwyczaić do nich ...nigdy nie lubiłam nosić okularów.
Co do paznokci to ja na pewno pójdę sobie je zrobić...też myślę o"frenczu".

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez malinkowo88 Pokaż wiadomość
Hej
Witam nowe Pm- ki
Jestem już po egzaminie i wiecie chyba nie było aż tak źle. Teraz tylko wyniki za jakiś miesiąc.
Będzie dobrze.
Stary 2011-06-03, 11:35   #2893
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
oo dzieki wielkie na all wlasnie patrze i tam są wiec zaraz wybiorę odpowiednią dla mnie i kupie
no mi podpasowały , kupiłam w drogerii i poleciła mi je Pani w niej pracująca ( tj. chciałam i tak kupić te, bo siostra TŻ mi już poleciła , ale chciałam wiedzieć co powie sprzedawca -- i wsród wielu odżywek też je poleciła , mówiąc, że to nowość i wiele Pań chwali )

iskierka zgasła...
Stary 2011-06-03, 11:40   #2894
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!
Ale u mnie dzisiaj gorąco...już 2 dzień pogoda super ...normalne lato
Boziu Dziewczyny juz od jutra macie 399dni aż mnie brzuch rozbolał z wrażenia ja już się nie mogę doczekać...ah chciałabym aby to był już rok 2012 ale za rok o tej porze to dopiero będę zestresowana ....
Dziewczyny a powiedźcie mi o co chodzi z tymi soczewkami tzn chodzi mi o to czy to okulista dobiera soczewki? nigdy się nimi nie interesowałam i nie wiem co i jak...i ile kosztują. Na co dzień noszę okulary i w sumie muszę przyznać że nie mogę się do końca przyzwyczaić do nich ...nigdy nie lubiłam nosić okularów.
Co do paznokci to ja na pewno pójdę sobie je zrobić...też myślę o"frenczu".

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Będzie dobrze.
co do soczewek powiem Ci tak, jak juz je załozysz, to juz na pewno nie wrocisz do okularow super wygodne, nie czuc ich wogole Musisz isc po pierwsze do okulisty i powiedz, ze chcesz nosic soczewki, okulista bada Ci wzrok, mierzy krzywizne i dobiera Ci soczewki potem juz zamawiasz z Allegro, bo taniej i tak jak Chatka pisala kosztują ok. 70 zł na 3 miesiące + plyn wiec wcale drogo nie wychodzi na początku bedziesz miala duze problemy z wsadzaniem soczewek i ich wyjmowaniem i bedziesz sie wkurzala:P ja na poczatku siedzialam pol godziny z jednym okiem, ale teraz zajmuje mi to sekundę kwestia wprawy no i jak masz dluzsze paznokcie to troche problem z wyjęciem, gdyz trudniej ją chwycic:P ja zakladam okulary tylko wieczorem, jak juz sie wykąpię, zmyję makijaz i jestem gotowa do spania

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
no mi podpasowały , kupiłam w drogerii i poleciła mi je Pani w niej pracująca ( tj. chciałam i tak kupić te, bo siostra TŻ mi już poleciła , ale chciałam wiedzieć co powie sprzedawca -- i wsród wielu odżywek też je poleciła , mówiąc, że to nowość i wiele Pań chwali )

juz zakupilam tą do łamliwych paznokci i na wzrost zaplacilam 9zł za sztukę i 3 zł za przesylkę a w drogerii ile placilas?
Stary 2011-06-03, 11:42   #2895
tenebrosa
Wtajemniczenie

Witajcie Drogie PMki!

Nie było mnie z tydzień albo i więcej, a tu zaledwie 40 stron nadrabiania, phi... no wiecie, mogłyście się bardziej postarać, hehe

Podczytywałam Was trochę, ale miałam w tym tygodniu 2 egzaminy i teraz czekam jak na szpilkach na wyniki. Będą prawdopodobnie dopiero po weekendzie, ale o ile o pierwszy exam jestem spokojna, o tyle ten drugi to loteria. A koleś mnie jeszcze na koniec wkurzył, bo jak oddawałyśmy kartki wraz z koleżanką (trzeba było napisać esej) to się zapytał czemu tak mało... (2 strony A4). A ja, niewiele myśląc, rzuciłam mu jeszcze nonszalanckie: "bez przesady" jak mu wręczyłam moje egzaminowe piśmiennictwo... oj, oj, trzymajcie proszę mocno kciuki, ja chcę tylko to zaliczyć

W przyszłym tygodniu kolejne dwa examy, więc od jutra ostra nauka. A dzisiaj idziemy na Kac Vegas 2, zainspirował mnie nasz NocnyMotylek, o ile pamiętam W PL dopiero dziś jest premiera.

W kwestii ostatnio poruszanych tematów:

Strój TŻ. Na targach ślubnych oglądaliśmy nawet jeden surdut i całkiem ciekawie się prezentował. Nie wiem tylko czy mojemu TŻ, który jest dość niski by pasował, chociaż teoretycznie powinien wydłużyć sylwetkę. W każdym razie niekoniecznie będziemy szukać uniwersalnego garnituru - może być to strój na tę jedną jedyną okazję, bo akurat na inne wielkie wyjścia kupiliśmy mu niedawno bardzo ładny gajerek. Wszystko będzie zależało od tego, jak mój TŻ będzie się czuł w surducie (wydają mi się ładniejsze niż smokingi). Na pewno go namówię, żeby przymierzył coś innego niż standardowy garnitur. Ale to pewnie dopiero za rok tak na poważnie się tym zajmiemy

Pazurki. Ja nigdy nie miałam jeszcze przedłużanych i w zasadzie zawsze sama sobie maluję i ozdabiam moje naturalne. Po prostu kupuję gotowe ozdoby, nie maluję wzorków, ale używam naklejek, kamyczków i efekt zawsze wychodzi rewelacyjny. Niestety też często mi się łamią paznokietki, więc na ślub jakieś utrwalenie będzie niezbędne. Nie słyszałam o tej hybrydzie, fajnie, że napisałyście. Może wypróbuję na tegoroczne wesela? Bo mam w odstępie dwóch tygodni, to akurat jeden zabieg wystarczy na dwie imprezy

Stronka ślubna. Na razie nie mamy, choć nie wykluczam, że zrobimy, ale bliżej ślubu, może pod koniec tego roku. Właśnie tam umieścimy mapki (chociaż do zaproszeń też dołączymy) i wszelkie niezbędne informacje, zwłaszcza dla przyjezdnych. W ogóle to chcemy też nagrać video-zaproszenie i umieścić na takiej stronce, ale to na razie jest w fazie mocno wstępnego planowania

A wiecie, nawet ostatnio udało mi się załatwić kolejną ślubną sprawę - podpisałam wstępną umowę na szycie sukni u tej stylistki, do której mam kupon zniżkowy z groupona. W ogóle masakra - kupony wyprzedały się w zawrotnym tempie, a dopiero kilka dziewczyn się zgłosiło do niej w ramach tej promocji. Szkoda nie skorzystać z okazji, tym bardziej, że dziewczyna jest bardzo chwalona, a wykonanie sukien bardzo porządne. Cóż, ja na razie mam zbierać inspiracje, jak coś już mi się skonkretyzuje to ona mi to wyceni. Wstępnie podzieliłam się z nią moją wizją sukni 2w1 i z uszyciem takiego cuda nie będzie żadnego problemu

nena, Twoje zaproszenia są boskie Nawet nie pomyślałabym, że pieczątki mogą dać taki ładny efekt, wyglądają naprawdę ślicznie A tak w ogóle, Kochana, to mamy tego samego dnia urodziny Możecie mnie wpisać (kicia, uśmiecham się do Ciebie ) do b'dayowego kalendarzyka na 10.11

magdziaS, mam nadzieję, że dojdziecie z TŻ do ładu My też mamy czasami takie okresy, że się żremy (tak, tak, to już nie to samo, co na początku związku, gdy przez pierwsze 2-3 lata nie mieliśmy w dorobku żadnej kłótni ). Ale powiem Ci, że gdy jest nam przykro po sprzeczce, to wtedy uświadamiamy sobie tylko jak bardzo chcemy ze sobą być. Uważam, że lepiej rozmawiać o rzeczach trudnych, które mogą nawet zranić drugą osobę niż dusić to w sobie, bo związek tylko na tym ucierpi.

Witam też najserdeczniej nowe PMki, które do nas dołączyły!

E87, gratuluję obronionego magistra!

I tu właśnie mam pytanie do dziewczyn, które są już po studiach mgr: czy któraś z Was rozważała robienie doktoratu? Albo może już robi tylko nam się jeszcze nie pochwaliła? Mój promotor mi to sugeruje, bo koncepcja mojej pracy mgr wg niego już podchodzi pod doktorat. I zaczęłam się zastanawiać nad potencjalnymi za i przeciw. Na pewno nie chciałabym iść na studia doktoranckie, bo nie wyobrażam sobie kolejnych 4 lat w murach uczelni, co to, to nie Jeśli już, to w grę wchodziłby tylko doktorat indywidualny, chciałabym napisać w maks. 2 lata. Cóż, dziedzina jest ciekawa i podoba mi się to, co zrobiłam. Pytanie tylko czy da mi to coś poza własną satysfakcją i tytułem przed nazwiskiem?
Stary 2011-06-03, 11:44   #2896
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
co do soczewek powiem Ci tak, jak juz je załozysz, to juz na pewno nie wrocisz do okularow super wygodne, nie czuc ich wogole Musisz isc po pierwsze do okulisty i powiedz, ze chcesz nosic soczewki, okulista bada Ci wzrok, mierzy krzywizne i dobiera Ci soczewki potem juz zamawiasz z Allegro, bo taniej i tak jak Chatka pisala kosztują ok. 70 zł na 3 miesiące + plyn wiec wcale drogo nie wychodzi na początku bedziesz miala duze problemy z wsadzaniem soczewek i ich wyjmowaniem i bedziesz sie wkurzala:P ja na poczatku siedzialam pol godziny z jednym okiem, ale teraz zajmuje mi to sekundę kwestia wprawy no i jak masz dluzsze paznokcie to troche problem z wyjęciem, gdyz trudniej ją chwycic:P ja zakladam okulary tylko wieczorem, jak juz sie wykąpię, zmyję makijaz i jestem gotowa do spania

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

juz zakupilam tą do łamliwych paznokci i na wzrost zaplacilam 9zł za sztukę i 3 zł za przesylkę a w drogerii ile placilas?
ja dałam 9,6 zł . Jak będę u rodziców kupię sobie jeszcze do skórek coś ...

iskierka zgasła...
Stary 2011-06-03, 11:44   #2897
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
Świetny ten welon. Zapisałam zdjęcie, żeby mamie pokazzac. Właśnie o taki mi chodzi. Niby skromny bo ma tylko lamówkę, ale z drugiej strony jest go duzo więc jest tez strojny. Taki właśnie bbym chciała
Cytat:

Ja też chętnie zmieniłabym nick Mój kompletnie mi się nie podoba. To też taki rodzaj zdrobnienia, tak mówi na mnie moja babcia A rejestrowałam się w 2003r i tak już zostało
Ja też swoj nick chętnie bym zmieniła. Mloda, glupia byłam jak go wymyśliłam
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:49   #2898
martuha24
Rozeznanie

Cytat:

Aha czyli codziennie je zakładasz i codziennie wieczorem ściągasz? Muszę sie przejść tutaj do okulisty i zapytać ile tu będą kosztować...chciałabym zacząć nosić bo na pewno dużo wygodniej by mi było...
Stary 2011-06-03, 11:51   #2899
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Witam Ja z TZem tez slub i wesele organizujemy na odleglosc, bo na codzien mieszkamy zagranica. Troche to wiecej wysilku kosztuje, ale na pewno damy rady Nie my pierwsi i nie ostatni jestesmy w takiej sytuacji

Cytat:
na poczatek kupiłam sobie jednodniowe- 1•DAY ACUVUE TruEye. kupiłam od razu 30 sztuk. to dopiero 2 dni użytkowania, ale różnica między soczewkami a okularami jest kolosalna!!! nie wiem jak mogłam wcześniej ich nie nosić
Ja soczewki nosze juz 4 lata. Z tym, ze miesieczne. Nie wyobrazam sobie siebie w okularach, tym bardziej, ze jestem bardzo akrywna i okulary bylyby w moim przypadku raczej niepraktyczne. Poza tym, w soczewkach cale pole widzenia mam ostre, a w okularach np. 'gora' czy 'dol' sa nieostre, co mnie strasznie denerwuje Natomiast moj TZ nosi okulary, ale od czasu zaklada jednodniowe soczewki Co tu duzo gadac, dziekuje wynalazcy! Ale zastanawiam sie nad laserowa korekcja wzroku. Predzej czy pozniej i ja i TZ sobie zrobimy

Cytat:
Aha czyli codziennie je zakładasz i codziennie wieczorem ściągasz? Muszę sie przejść tutaj do okulisty i zapytać ile tu będą kosztować...chciałabym zacząć nosić bo na pewno dużo wygodniej by mi było...
Ja zamiawiam ze strony szkla.com i wychodzi mi to ok. 90 zł za 3 pary. Na allegro jednak mimo wszystko balabym sie zamawiac. Ale wygoda jest niesamowita. Isc, zapytaj okuliste

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-06-03 o 11:53
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:05   #2900
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
tak, codziennie zakładam i wieczorem sciągam ale mozesz tez kupic takie tez na dzien i noc i tych nie sciągasz ale ja jednak wole jak oko sobie odpocznie w nocy zawsze mozesz sobie zamowic na Allegro i ktos Ci moze wyslac do Irlandii pewnie bedzie taniej jak jestes pewna jaką masz wadę to nie jest konieczne isc do okulisty, moze sie tez okazac ze po zalozeniu soczewek bedzie Ci lzawic oko luz bedziesz miala jakies uczulenie na nie, ale to sie chyba zadko zdarza i przed nalozeniem trzeba dokladnie opłukac soczewke zeby nie bylo na niej zadnego pylku bo wtedy drazni oko

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Ja zamiawiam ze strony szkla.com i wychodzi mi to ok. 90 zł za 3 pary. Na allegro jednak mimo wszystko balabym sie zamawiac. Ale wygoda jest niesamowita. Isc, zapytaj okuliste
ja zamawiam z All i jest wszystko oki tylko, ze nie zamawiam np od kogos kto ma tez w swoim asortymencie np. ubrania czy bizyterie i ot tak soczewki tylko od firm optycznych co mają tylko soczewki, plyny, krople itp
Stary 2011-06-03, 12:13   #2901
(kicia)
Zakorzenienie

martusia właśnie wykończenio tego welonu to nie lamówka. Lamówka to taka tasiemka a mój ma mereżkę czyli jest wykończony taką nitką

Stary 2011-06-03, 12:24   #2902
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
postaramy się poćwiczyć w domu, chociaż cieżko się zebrać w sierpniu mamy 2 wesela więc będzie okazja sie sprawdzić

właśnie kupiłam sobie kupon na Grouponie na taki manicure i zamierzam go wykorzystać przed sierpniowymi weselami zdam relację czy się fajnie będzie trzymać jeśli tak to też sobie na ślub takie zrobię
My mamy w tym roku 3 wesela, co 2 tygodnie, w sierpniu i wrześniu, więc też trochę się natańczymy Teraz będzie zupełnie inaczej, niż na pierwszym weselu, na którym byliśmy - wtedy byliśmy razem dopiero 2 tygodnie a TŻ nie miał jeszcze wtedy pojęcia, co to rytm i nie znał żadnych piosenek (bo był na weselu chyba ze 3 razy wcześniej i głównie siedział ). Teraz jest już naprawdę dobrze wychowany zarówno muzycznie jak tanecznie, więc myślę, że będzie duuużo fajniej

Też muszę na grouponie zapolować na tę hybrydkę, może mi się uda przed tymi weselami

Cytat:
nena super że jutro już 3 z przodu tylko się cieszyć. u mnie to już za tydzień
Czyli u mnie za 3

Cytat:
A u mnie kłopotów z TŻtem ciąg dalszy i generalnie jest coraz gorzej
Zaraz lecę na spotkanie z pracodawcą Zajrzę do Was wieczorem
Eh, to widzę, że macie takie trochę przesilenie emocji. Miejmy nadzieję, że to szybko minie Powodzenia na spotkaniu

Cytat:
co do soczewek powiem Ci tak, jak juz je załozysz, to juz na pewno nie wrocisz do okularow super wygodne, nie czuc ich wogole Musisz isc po pierwsze do okulisty i powiedz, ze chcesz nosic soczewki, okulista bada Ci wzrok, mierzy krzywizne i dobiera Ci soczewki potem juz zamawiasz z Allegro, bo taniej i tak jak Chatka pisala kosztują ok. 70 zł na 3 miesiące + plyn wiec wcale drogo nie wychodzi na początku bedziesz miala duze problemy z wsadzaniem soczewek i ich wyjmowaniem i bedziesz sie wkurzala:P ja na poczatku siedzialam pol godziny z jednym okiem, ale teraz zajmuje mi to sekundę kwestia wpraw no i jak masz dluzsze paznokcie to troche problem z wyjęciem, gdyz trudniej ją chwycic:P ja zakladam okulary tylko wieczorem, jak juz sie wykąpię, zmyję makijaz i jestem gotowa do spania
Mogę się całkowicie podpisać pod tą wypowiedzią Okularów nie lubiłam nigdy, ba, czasem wręcz ich nienawidziłam, zawsze we wszystkim mi przeszkadzały i irytowały, zawsze miałam też takie poczucie, że soczewki to droga sprawa i nie warto nawet próbować. Okazało się jednak, że to wcale tak drogo nie wychodzi, a komfort jest nieporównywalny! nie wyobrażam sobie teraz nosić na stałe okularów, wkurzałyby mnie na każdym kroku. Także naprawdę polecam, bo stajesz się w soczewkach naprawdę innym człowiekiem, jest dużo więcej swobody

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Witajcie Drogie PMki!

Nie było mnie z tydzień albo i więcej, a tu zaledwie 40 stron nadrabiania, phi... no wiecie, mogłyście się bardziej postarać, hehe

Podczytywałam Was trochę, ale miałam w tym tygodniu 2 egzaminy i teraz czekam jak na szpilkach na wyniki. Będą prawdopodobnie dopiero po weekendzie, ale o ile o pierwszy exam jestem spokojna, o tyle ten drugi to loteria. A koleś mnie jeszcze na koniec wkurzył, bo jak oddawałyśmy kartki wraz z koleżanką (trzeba było napisać esej) to się zapytał czemu tak mało... (2 strony A4). A ja, niewiele myśląc, rzuciłam mu jeszcze nonszalanckie: "bez przesady" jak mu wręczyłam moje egzaminowe piśmiennictwo... oj, oj, trzymajcie proszę mocno kciuki, ja chcę tylko to zaliczyć

W przyszłym tygodniu kolejne dwa examy, więc od jutra ostra nauka. A dzisiaj idziemy na Kac Vegas 2, zainspirował mnie nasz NocnyMotylek, o ile pamiętam W PL dopiero dziś jest premiera.

W kwestii ostatnio poruszanych tematów:

Strój TŻ. Na targach ślubnych oglądaliśmy nawet jeden surdut i całkiem ciekawie się prezentował. Nie wiem tylko czy mojemu TŻ, który jest dość niski by pasował, chociaż teoretycznie powinien wydłużyć sylwetkę. W każdym razie niekoniecznie będziemy szukać uniwersalnego garnituru - może być to strój na tę jedną jedyną okazję, bo akurat na inne wielkie wyjścia kupiliśmy mu niedawno bardzo ładny gajerek. Wszystko będzie zależało od tego, jak mój TŻ będzie się czuł w surducie (wydają mi się ładniejsze niż smokingi). Na pewno go namówię, żeby przymierzył coś innego niż standardowy garnitur. Ale to pewnie dopiero za rok tak na poważnie się tym zajmiemy

Pazurki. Ja nigdy nie miałam jeszcze przedłużanych i w zasadzie zawsze sama sobie maluję i ozdabiam moje naturalne. Po prostu kupuję gotowe ozdoby, nie maluję wzorków, ale używam naklejek, kamyczków i efekt zawsze wychodzi rewelacyjny. Niestety też często mi się łamią paznokietki, więc na ślub jakieś utrwalenie będzie niezbędne. Nie słyszałam o tej hybrydzie, fajnie, że napisałyście. Może wypróbuję na tegoroczne wesela? Bo mam w odstępie dwóch tygodni, to akurat jeden zabieg wystarczy na dwie imprezy

Stronka ślubna. Na razie nie mamy, choć nie wykluczam, że zrobimy, ale bliżej ślubu, może pod koniec tego roku. Właśnie tam umieścimy mapki (chociaż do zaproszeń też dołączymy) i wszelkie niezbędne informacje, zwłaszcza dla przyjezdnych. W ogóle to chcemy też nagrać video-zaproszenie i umieścić na takiej stronce, ale to na razie jest w fazie mocno wstępnego planowania

A wiecie, nawet ostatnio udało mi się załatwić kolejną ślubną sprawę - podpisałam wstępną umowę na szycie sukni u tej stylistki, do której mam kupon zniżkowy z groupona. W ogóle masakra - kupony wyprzedały się w zawrotnym tempie, a dopiero kilka dziewczyn się zgłosiło do niej w ramach tej promocji. Szkoda nie skorzystać z okazji, tym bardziej, że dziewczyna jest bardzo chwalona, a wykonanie sukien bardzo porządne. Cóż, ja na razie mam zbierać inspiracje, jak coś już mi się skonkretyzuje to ona mi to wyceni. Wstępnie podzieliłam się z nią moją wizją sukni 2w1 i z uszyciem takiego cuda nie będzie żadnego problemu

nena, Twoje zaproszenia są boskie Nawet nie pomyślałabym, że pieczątki mogą dać taki ładny efekt, wyglądają naprawdę ślicznie A tak w ogóle, Kochana, to mamy tego samego dnia urodziny Możecie mnie wpisać (kicia, uśmiecham się do Ciebie ) do b'dayowego kalendarzyka na 10.11

magdziaS, mam nadzieję, że dojdziecie z TŻ do ładu My też mamy czasami takie okresy, że się żremy (tak, tak, to już nie to samo, co na początku związku, gdy przez pierwsze 2-3 lata nie mieliśmy w dorobku żadnej kłótni ). Ale powiem Ci, że gdy jest nam przykro po sprzeczce, to wtedy uświadamiamy sobie tylko jak bardzo chcemy ze sobą być. Uważam, że lepiej rozmawiać o rzeczach trudnych, które mogą nawet zranić drugą osobę niż dusić to w sobie, bo związek tylko na tym ucierpi.

Witam też najserdeczniej nowe PMki, które do nas dołączyły!

E87, gratuluję obronionego magistra!

I tu właśnie mam pytanie do dziewczyn, które są już po studiach mgr: czy któraś z Was rozważała robienie doktoratu? Albo może już robi tylko nam się jeszcze nie pochwaliła? Mój promotor mi to sugeruje, bo koncepcja mojej pracy mgr wg niego już podchodzi pod doktorat. I zaczęłam się zastanawiać nad potencjalnymi za i przeciw. Na pewno nie chciałabym iść na studia doktoranckie, bo nie wyobrażam sobie kolejnych 4 lat w murach uczelni, co to, to nie Jeśli już, to w grę wchodziłby tylko doktorat indywidualny, chciałabym napisać w maks. 2 lata. Cóż, dziedzina jest ciekawa i podoba mi się to, co zrobiłam. Pytanie tylko czy da mi to coś poza własną satysfakcją i tytułem przed nazwiskiem?
3mam oczywiście mocno kciuki , ale i tak wiem, że zdasz bez problemu
Mojemu TŻtowi też się marzy takie videozaproszenie na stronce, zobaczymy, czy uda nam się to zrealizować Ale myślę, że tak
Super, że stylistka konkretna i się spodobał pomysł sukni 2w1. Coś czuję, że Twoje suknia będzie megawyjątkowa

Co do doktoratu się nawet nie wypowiem, bo magistra nie wiem, czy dam radę napisać Ale jakiś tam prestiż z takim doktoratem jest związany i jeśli Cię temat interesuje i w sumie masz taką pracę, że możesz sobie na to pozwolić, to może warto by o tym pomyśleć

Cytat:
Tak, takie są w sumie najlepsze, bo w dzień masz cały czas, w nocy oczy oddychają. Zwykle są to takie, że kilka nocy w nich dodatkowo możesz przebalować, tam chyba do 6ciu. Także jak zapomnisz ściągnąć, czy na weselu się bawisz do rana, to nic się nie stanie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Ja soczewki nosze juz 4 lata. Z tym, ze miesieczne. Nie wyobrazam sobie siebie w okularach, tym bardziej, ze jestem bardzo akrywna i okulary bylyby w moim przypadku raczej niepraktyczne. Poza tym, w soczewkach cale pole widzenia mam ostre, a w okularach np. 'gora' czy 'dol' sa nieostre, co mnie strasznie denerwuje Natomiast moj TZ nosi okulary, ale od czasu zaklada jednodniowe soczewki Co tu duzo gadac, dziekuje wynalazcy! Ale zastanawiam sie nad laserowa korekcja wzroku. Predzej czy pozniej i ja i TZ sobie zrobimy

Też bym chciała kiedyś zrobić tę korekcję, bo jednak życie bez soczewek na pewno było by piękniejsze, niż z soczewkami Ale na razie to odległa przyszłość, bo jednak wada ciągle mi się (minimalnie co prawda, ale jednak) powiększa, a żeby mieć korekcję trzeba przynajmniej przez rok nie mieć żadnych zmian.

Co do all nie miałam nigdy problemów z soczewkami tam kupionymi, zawsze kupuję od sprawdzonych sprzedawców, więc nie ma się czego bać

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:38   #2903
__Paulinka__
Zakorzenienie

ja dzisiaj się budzę, wstaje z lozka i tak sie skumalam, ze cos dobrze widze.. zapomnialam zdjąc soczewki na noc pierwszy raz mi sie zdarzylo ze mną cos chyba jest nie tak ostatnio

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

wogole widzę, ze duzo PM nosi tutaj soczewki ja przed chwila zakupilam groupon na soczewki 25zł zamiast 60zł na twojesoczewki.com bo na lato chcialam kupic brązowe i tutaj sobie je kupię i wyjdzie taniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 12:46   #2904
(kicia)
Zakorzenienie

Ja na szczęście jeszcze nie muszę nosić soczewek ani okularów. Ale mój TŻ od pewnego czasu zastanawia się nad zmianą okularów na soczewki. Tylko mi się to tak wizualnie nie podoba bo on bez okularów dla mnie wygląda dziwnie. Tak pusto czegoś brak. on nosi je praktycznie od 5roku życia i nawet zdjęcia ma wszystkie stare w okularach i to jest taka rzecz która dla mnie jest wpisana w jego osobę. I tak sobie powiedzieliśmy że narazie do ślubu będą okulary potem stopniowo postaramy się je eliminować bo jak będziemy razem mieszkać to się prędzej przyzwyczaje jak po domu będzie chodził bez

Stary 2011-06-03, 13:08   #2905
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Ja na szczęście jeszcze nie muszę nosić soczewek ani okularów. Ale mój TŻ od pewnego czasu zastanawia się nad zmianą okularów na soczewki. Tylko mi się to tak wizualnie nie podoba bo on bez okularów dla mnie wygląda dziwnie. Tak pusto czegoś brak. on nosi je praktycznie od 5roku życia i nawet zdjęcia ma wszystkie stare w okularach i to jest taka rzecz która dla mnie jest wpisana w jego osobę. I tak sobie powiedzieliśmy że narazie do ślubu będą okulary potem stopniowo postaramy się je eliminować bo jak będziemy razem mieszkać to się prędzej przyzwyczaje jak po domu będzie chodził bez
Mój Tż też nisi okalary ale jemu pasują...jak je ściąga jak np idzie sie myć chodzi chwile po domu bez nich to normalnie sorry ale on mi się nie podoba niedawno kupiliśmy nowe ramki 2 pary aż bo on sroczka jest...i bardzo fajnie wygląda tak męsko facet ta tak inaczej jak nosi okalary a kobiata to lepiej jak ma oczy na wierzchu a nie schowane pod okularami....

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Dzięki Dziewczyny za rady, opinie....wiem jaka mam wade ale chyba i tak skorzystam z pomocy okulisty dla własnego dobra
Stary 2011-06-03, 13:09   #2906
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
No w końcu Cię widzę Przejeżdżałam ostatnio obok Twojej sali i piekne wysokie srebrne świerki posadzili i latarnie zrobili
Chciałam Ci nowinę napisać *chyba że juz wiedziałaś i widziałaś
Na marginesie podobno Tam mój kolega pracuje więc może kiedyś wypytam jak to tam na weselach jest

Mam nadzieje że będzie warto tam wstąpić..
Tak widziałam, bylsimy tam nawet na obiedzie, po którym poszlismy się przjesc pod altane i tu zdziwienie: z altana jest duuuzy staw Przypuszczam ze do pazdziernika przyszłego roku wsytsko będzie pięknie wyglądało. Włascicielem lokalu juz sie nieprzyejmuje, rozmaiwałam z managerka, powiedziała z e bede wsystsko ustalac bezposrednio z nią takze z tym panem mam nadzieje nie miec styczności
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:40   #2907
Magdzia0108
Zadomowienie

Też nosze soczewki od roku jakoś. Jakbym wiedziała wcześniej, że to taka wygoda, to bym je nosiła dobrych parę lat wstecz. Takim sposobem pogorszyłam sobie wzrok, bo nie nosiłam okularów codziennie tak jak powinnam nosić, a soczewki to teraz nie ma dnia, żebym przeżyła bez nich

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:49   #2908
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Tak widziałam, bylsimy tam nawet na obiedzie, po którym poszlismy się przjesc pod altane i tu zdziwienie: z altana jest duuuzy staw Przypuszczam ze do pazdziernika przyszłego roku wsytsko będzie pięknie wyglądało. Włascicielem lokalu juz sie nieprzyejmuje, rozmaiwałam z managerka, powiedziała z e bede wsystsko ustalac bezposrednio z nią takze z tym panem mam nadzieje nie miec styczności
Warto się wybrać tam na obiad?
Wiele razy już wybieraliśmy się z TŻ oblukać wnętrze(kiedy ta sala się budowała, była moim numerem JEDEN i chciałam mieć tam wesele Jednak wyszło tak, że kiedy zamawiałam swoją koło NS, tamta nie była jeszcze czynna.. I nigdy nie mogliśmy się jakoś zebrać aby do tej Lipnicy jechać i pogadać z właścicielem..)

nie wpadłabym na to że tam jest staw! Nie no w ogóle fajnie że posadzili już większe świerki tam, bo szczerze to myślałam że na prawde zanim to nabierze zewnętrznego ładu otoczenia to minie dobre kilka lat a tu taka niespodzianka
Dzisiaj tamtędy będe przejeżdżać

no nic to ja uciekam, pewnie przez week będę tutaj sporadycznie więc i wy korzystajcie z uroków pogody, ciepełka, opalajcie się a nie siedzcie na wizażu i stukajcie w klawiature

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-06-03 o 13:52
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:12   #2909
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, Kochana, to mamy tego samego dnia urodziny Możecie mnie wpisać (kicia, uśmiecham się do Ciebie ) do b'dayowego kalendarzyka na 10.11
ekstra w ogóle chciałam wszem i wobec rozgłosić, że mamy w najlepszy dniu urodziny, bo dzień potem, niezależnie co by się nie działo - ZAWSZE JEST WOLNE

A tak poza tym... mam już welon i może mało skromnie to zabrzmi, ale jest booooski, taki jak u Chelsea Niestety własnie pomalowałam pazurki i nie chcę go dotykać, ale wieczorkiem postaram się wkleić jakieś zdjęcie, chyba, że nie chcecie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:18   #2910
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ekstra w ogóle chciałam wszem i wobec rozgłosić, że mamy w najlepszy dniu urodziny, bo dzień potem, niezależnie co by się nie działo - ZAWSZE JEST WOLNE

A tak poza tym... mam już welon i może mało skromnie to zabrzmi, ale jest booooski, taki jak u Chelsea Niestety własnie pomalowałam pazurki i nie chcę go dotykać, ale wieczorkiem postaram się wkleić jakieś zdjęcie, chyba, że nie chcecie
Zaray dostaniesz lanie za to "chyba, że nie chcecie"
Susz pazurki i pokazuj welon koniecznie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości