|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
A tam u Twojej mamy to już macie lokum gotowe, czy zamierzacie jeszcze coś malować, odświeżać itp?
|
|
|
|
#1622 |
|
BAN stały
|
hej,
za 2 dni zaczynamy 9 msc tzn za 2 dni rowny miesiac do terminu. bo na te chwile to mam 35t i 3 dni.jejejejej ja juz dzisisaj pranie powiesilam pierwsze, ide umyc basen malemu, no i musze chalupe ogarnąc, a jeszcze ciuszki do prasowania 2 pralki, no i marzy mi sie dzisiaj zrobic placek. zwykly bo biuszkopt z galaretką i truskawkami ale takie teraz sa najbardziej pozą dane. juz zdazylam zje✂ke od tz zaliczyc ze on dzisiaj ojcem nie chce zostac i ze am nie przegionac z tymi porzadkami, ale samemu dupy ruszyc sie nie chce. boi sie ze ojcem zostanie niedlugo
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-04 o 09:36 |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam zaraz do lekarza. Wszystko mnie boli, nadal ta kość w pipce co to jest?tak mnie na dół napiera przed chwilą miałam pierwszego skurczybyka przepowiadającego chyba...tak przez 3 sekundy mnie złapał taki ból w podbrzuszu..
Ręcę mnie kręcą jakbym miała reumatyzm. I kręgosłup boli. |
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moniczka- dobrze że chociaż 500 dała bo mogła wcale nie dać może poczuła się do obowiązku
Beatka- rozumiem Cię mi też czasami jest ciężko do tego jeszcze córka na plac zabaw trzeba iść cały dom posprzątać zrobić zakupy wieczne pranie teraz bo córka się brudzi jak to dziecko wieczorami prasowanie nieraz nie mam czasu po dupie sie podrapać a brzuch coraz większy i coraz mi ciężej też nieraz mam doła i nic mnie nie cieszy czasami mam wrażenie że mąż mnie nie rozumie to popłaczę sobie troszkę i przechodzi a czasem potrzebuję się wygadać to są chyba te hormony trzymaj się nie jesteś sama ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
musisz powiedzieć o tym lekarzowi bo to może być początek powoli powoli ale nie można tego zbagatelizować ja też mam skurcze braxtona ale one nie są bolace ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- oki idę z córką na plac na godzinkę bo później skwar będzie i wyjdę z nią później dopiero ok 18 no a jak przyjdę tpo muszę obiad ugotować posprzątać łaziemnkę i ubikację bo wczoraj sobie troche posprzątałam a i kurze powycierać tak że widzicie ile jest roboty w sumie komu ja to mówię przecież Wy robicie t samo życzę dużo siły
|
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Moje dziecko chyba ma jakiś złośliwy kalendarz w dupce bo w tygodniu śpi przeważnie do 7 a dziś w sobotę o 6 już zeskoczył z łóżka i wolał "am am" (czyli jeść) tz wziął mu jogurt z lodówki ale udało nam sie wylezec do 7 w łóżku i trzeba było wstawać![]() TŻ pojechał na zakupy łazienkowe - będziemy robili mini remont - wymieniamy prysznic na wannę i mam nadzieję że szybko się z tym uwiniemy. Ma też kupić jakieś płytki i zdaję się na jego gust... ma raczej niezłe wyczucie smaku więc nie powinno być źle ![]() Brumek a co mi wyczarujesz?? kiedy ja urodzę?? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1628 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj mam mam, coraz bardziej się martwię czy z Szymkiem będzie wszystko ok ...a co do mnie to już dramat, moja waga mnie dobija rozstępy sie pojawiły niestety na nogach, teraz mam faze na siedzenie w domu, mogę się z nikim nie widywać , nawet dla psiapsiół nie mam siły na spotkanie jakiś się ze mnie alien zrobil może to normalne przed rozwiązaniem?????!!!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nam też wózek fundnęli rodzice i teście po połowie ![]() oj udanych zakupów kochana i ja się witam w piękny sobotni poranek wczoraj już nie wchodziłam bo zmęczona byłam, byliśmy w kinie na kac vegas 2 i powiem Wam,że mnie się podobała 2 tak samo jak 1 ale wysiedzieć już nie mogłam, najgorsze że w heliosie klimy nie włączają i zdychałam w ostatnim rzędzie !!!!!!a dziś w planach wizyta na działce u znajomych, posiedzimy , pogadamy , pojemy grila
|
|||||
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nawet dyskretnie częśc rzeczy powywoziłam tam, rzeczy Julki, dla mnie szpitalne, wózek, leżaczek, itd. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
będzie pyszne ![]() uważaj z tymi porządkami żeby nie przeholowac ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- a to nie przypadkiem osławiony ból spojenia łonowego? ja nie wiem jak to boli bo jeszcze mnie takie coś nie złapało..
|
|
|
#1630 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Agni ja Ci dam raka ![]() Monia i Ciebie spałuję!!! ![]() Nie wolno Ci jeszcze!!! Pieleszko a skorzystam rzecz jasna To miałaś nieco rozrywki na poczekalni. A powiedz co w końcu dr.powiedział? Jak Twoje zdrówko w tym kierunku? Widzę,ze dopadła Was deprecha jak i mnie. Bidulki moje Wszystkie jesteście piękne,mądre,kochane,niez astąpione,niezawodne..... A macie prawo sie inaczej czuc.Ale to juz kwestia dni,tygodni. A Wasze rodziny-no tego sie nie wybiera niestety. Beatko współczuję odbierać takich telefonów. Ale to te już niedłu8go ![]() Moniczko widzć i Twoja mama ma czasem serce i sumienie.Super!!! Carmelko i Twój tata miał super gest ![]() Zazdroszczę Wam ale tak pozytywnie! Patik to właśnie spojenie łonowe.Mam ten ból od 24 tyg. ciaży do dziś. Cholerny ból.Nie ma lekarstwa wg. mnie. Brunetko zdjęcia chcemy po powrocie! Marzenko ubranka są przepiekne!!!Śliczne ![]() I ja mam doła-schudłąm 11 kg.Idę poryczeć przy kawce
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-04 o 10:20 |
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dopada ten osławiony ból kości łonowej
zobrazowałabym to jak taki ból po całym dniu jeżdżenia na rowerze na twardym siodełku po mega dołach.. albo po całej nocy ostrego bara bara
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powinnas sie cieszyc ze schudlas a nie plakac
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe że ma żal do mnie o to że przez moją ciażę coraz wieksza częśc rodziny naciska na nich i przypomina że czas najwyższy na dziecko a oni muszą się tłumaczyć że mają jeszcze czas i na razie nie mają warunków bo ważniejsza jest praca za granicą, no ale przecież to nie moja wina i nie powinna traktować mnie jak intruza, zresztą mojego tż-ta traktuje nie lepiej.
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
nerolka, mnie to trzeba spałowac. mój niby rak pod pachą to próbujący się wydostac spod skóry włos. miałam depilację woskiem (pierwszy i ostatni raz
. no właśnie wiecie co, faceci nie mają depilacji, okresu, makijażu, uroków ciąży a i z butelka piwa w ręku wyglądają lepiej (bo nikt ich nie krytykuje). do dupy z taka sprawiedliwością ![]() Beatko, na pewno za tydzień będziesz już spakowana i gotowa do drogi Marzenko -super ciuszki, częśc primarkowych też mam. szkoda, że wy w Polsce nie macie Primarka. Duża oszczędnośc. ja skurczy nie mam - chyba tylko jeden 20 sekundowy mi sie trafił w zeszłym tygodniu i jak to chyba monia pisała, będzie ciężej na porodzie. A tak w ogóle to ja bym się zamieniła z jakimś kotem, bo u nich ciąża trwa chyba z 5-6 tygodni tylko. Albo z kurą, która wysiaduje jajka. Lżej chyba, prawda? ![]() Za jedno cholerne jabłko zerwane w raju, tyle bab musi cierpiec |
|
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu doła? że za dużo schudłaś? ile ważysz teraz? nie smutaj, zawsze łątwiej przytyć niż zgubić niechciane kilogramy ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
chyba to zaraźliwe i kabelkami wirusy śmigają ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- za tydzień o tej porze będę w trakcie przewożenia pewnie ze dwa kursy będzie trzeba naszym autkiem zrobić, w sumie sporo rzeczy nie mamy ale na raz się na pewno nie zabierzemy naszym kombi i wiecie co, nawet lenia mam do sprzątania dzisiaj w pokoju bo za tydzień jak bedę wszytskie graty zbierać to i tak musze meble z kurzu przetrzeć i posprzątać więc na dzis sprzatać mi się nie chce.
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Brunetka udanych zakupów a co do Czesia to nie liczy się wielkość, ale jakość brumek oj mam nadzieje, że tym razem się mylisz kochana ![]() patik kciuki za wizytę ![]() Nerolka ja też się chętnie podzielę kilogramami ![]() A co do tego złego humoru to widzę, że nie jestem sama. ![]() agni82 ja myślę, że gorzej wysiadywać codziennie kilka jajek :P A mi się w nocy śniło, że miałam cesarkę i mnie znieczulili i że mnie rozcięli zamiast na brzuchu to na barkach No i spać nie mogłam bo mnie bolało jak na okres pół nocy :/ i kręgosłup do tego.
|
#1638 |
|
BAN stały
|
Agni no widzisz
![]() To co u mnie.I raka nie mamy Uśmiałam się z Twojego podejścia Tylko jakbyś była kotką,to chciałąbyś pewnie dłuzej w ciaży chodzić,Dogódz babie ![]() Beatko za duzo schudłam a jem ![]() Zawsze chciałam przytyć a nie idzie mi to.Wszyscy wokół się odchudzają,dbają a ja żrę i gó**o z tego mam ![]() A jak jeszcze ktoś skomentuje,ze mam pewnie lodówkę zamkniętą na kłódkę,albo że nic nie jem,to ze trzy policzki wymierzyła. Teraz wazę 63 kg. przy wzroscie ok. 172. Czyli po ciaży zostały mi 2 kg. i zrobię wszystko aby zostały ze mną. Moniczko oddaj
|
|
|
|
#1639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Siedzę na działce przed domem na leżaczku i się "niby opalam". Niby, bo oszczędzam się ze słońcem przez tą ciążę, no ale coś tak wystawiam Kocham słońce!!! W ogóle istną sielankę tu mam: upał, słońce, lekki wietrzyk, świergot ptaków, pachnąca skoszona trawa i drące dziobek perliczka u sąsiadów ![]() Cytat:
Widzisz Zmalowana, więc lepiej włóż już nawet banana do torby szpitalnej. Zaręczam że nie zdąży się popsuć ![]() A to na Twojego doła, Beatko ![]() No chyba się obrażę! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Tobie co wyczaruję? Hmm.... Ty jeszcze spokojnie możesz poczekać bo ciążę na pewno donosisz (doleżysz) ![]() Po prostu nie wierzę, że napisała to kobieta A teraz proszę o pomoc. youyou, nerolka, Monia, Aga, Zanka i inne dzieciatki - powiedzcie, jak u Was jest z pościelą? Chodzi mi o kołdrę konkretnie. Kupujecie? Bo ostatnio słyszę z różnych stron, żeby nie kupować, bo teraz w lato to wystarczy kocykiem lekkim albo flanelką nakryć, potem np. śpiworek dać albo grubszy kocyk. Mi bardzo zależy, żeby dziecka nie przegrzewać. Chcę żeby miał w pokoju te 20 stopni, bo uważam że tak najzdrowiej. No i gruba kołdra też mi do tego jakoś nie pasuje. Zastanawiam się czy ją w ogóle teraz, od razu, kupować? Poradzicie?
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co ja bym oddała zeby wazyc 11 kg mniej wazyła bym 51 to jeszcze o 3 za duzo ! ja chce schudnac 15 kg
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmalowana jutro Twój mężczyzna w DDTVN
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj zrobiłam przelew za zakupy (oliwka, mydełko i krem bambino + rożek z reksiami) i włąśnie 5 min temu przesyka dostarczona - sobota i ekspres?wow. a wiecie , że bambino to należy do Nivea?
Nerolka, ja ci mogę przesłac moje kg z miłą chęcią. jedyne co mnie pociesza(choc kompletnie wyssane z palca) to to, że od nadmiaru wagi, może nogi mi się wyprostują, bo od urodzenia mam takie wykrzywione.
|
|
|
|
#1643 |
|
BAN stały
|
Brumku no właśnie kobieta.
I powiem Ci tak-jak masz kupić komplet pościeli,to kup a kołderkę wyciągniesz zimą a płaską podusię teraz. Ja mam ale nie używam. Wczoraj i dziś Iza śpi w śpiworku i pod kocykiem lekkim w niocy a to dlatego,ze u nas chłodno w domu a jak śpi to ma wrecz lodowate rączki. Ja wezmę Waszą zrzutę kg. ![]() Zmalowana a jak teraz brzuś?Boli?Masz skurcze?Napięcia? Sny fajnie,nie ma co
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
nerolka no boli mnie tak na wysokości pipki i na nogi promieniuje. Ale bez żadnych skurczów. Po prostu boli.
dziubek79 o nie !! Ja jutro rano na egzamin jadę brumek nie stresuj kobiety w ciąży :P
|
#1645 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zalujcie, ze nie slyszeliscie mojej siostry, ktora po mojej wizycie u lekarza zabronila mi jechac do domu po torbe, bo mam juz w te pedy jechac do szpitala Ciesze sie jednak, ze tak sie skonczylo, bo pozniej mlody bylby traktowany jako wczesniak, jakies poradnie i konsultacje itp.Cytat:
) pozniej rozka mozna zamienic na kolderke (przydaje sie rowniez do przewijania ) a na zime mam takie spiworki na szeleczkach. Fajne to bo przynajmniej nie musisz kontrolowac czy dziecko sie czasami nie odkrylo. A jak stwierdzisz, ze koldr jest ci niezbedna, to przeciez zawsze mozesz ja kupic
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja chyba jako jedna z niewielu wolę do terminu donosić ![]() Cytat:
Ja teraz kupiłam (ta moja nieudana aukcja) ale dlatego że było w komplecie z rożkiem, ochraniaczem itd.. ale odeślę to wszystko i jak nie spotkam dobrej jakościowo na żywo to sobie na razie daruję zakup kołderki. Na początek dziecko śpi w rożku, potem wystarczy flanelka czy kocyk. A jak będzie chłodniejszy dzień to wystarczy założyć cieplejszy pajacyk. Filip nie trawił śpiworka, a kołderkę wyciągnęłam z szafy jakoś na jesieni (on lutowy) czyli miał wtedy ok 7-8 miesięcy. W przypadku naszych letnich glutków to może się przydać właśnie najwcześniej za 4-5 m-cy.
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie dostaliśmy nic od nikogo i nie spodziewamy się niczego jak się dziecko urodzi (chociaż wtedy, to już po grzybach). No dobra, nie liczę pojedynczych drobiazgów od koleżanek wartych może 30 zł, chociaż połowy nie użyję pewnie (np. typowo dziewczęce rękawiczki i body). W związku z tym na wyprawkę poszło kilka tysięcy, ale niech nikt nie liczy, że ją ode mnie dostanie potem albo odkupi za grosze, w d..e mam. Myślałam, że to wszytsko tańsze jest, ale jak policzyłam wózek, łóżeczko, fotelik, leżaczek, ubranka, pieluchy, zabawki, pościel i te wszystkie drobiazgi, to wyszło okropnie dużo. A ubranka i tym podobne mam z ciuchlandów... Jak to dobrze, że kupowałam po trochu i na początku ciąży, bo teraz kupując nowe rzeczy na necie wydałabym chyba majątek i na większość by chyba nie wystarczyło.
|
|
|
#1648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja przed ciążą ważyłam 68kg a jestem niższa od Ciebie. Teraz mam z 14 kg na plus i na pewno jeszcze przybędzie Właśnie piję sobie koktajl z truskawek i zbieram się żeby wrzucić ręczniki do pralki. O 14tej ma przyjść małż z pracy i jedziemy układać ubrania do szafy, duperele do komód itp, itd. Jeśli się uda to przewieziemy dziś łóżko i jutro pierwsza noc w nowym miejscu No chyba, że znowu będzie obsuwa
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze pomyślę, czy pojadę. Zobaczę jak się będę czuła. Chociaż jeszcze o Ikee chciałabym zachaczyć, bo po drodze ![]() Cześć dziewczynki Dzisiaj ja mam doła, mam już dość samotności. Cały dzień siedzę sama... Nie mam nawet do kogo buzi otworzyć... Ale jeszcze tylko tydzień
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze lumpkowe zdobycze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

tzn za 2 dni rowny miesiac do terminu. bo na te chwile to mam 35t i 3 dni.
tz wziął mu jogurt z lodówki ale udało nam sie wylezec do 7 w łóżku i trzeba było wstawać

może to normalne przed rozwiązaniem?????!!!!
nam też wózek fundnęli rodzice i teście po połowie