|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Pestuś kochana strasznie mi przykro
ja idę jutro lub też w środę, będę Cię wspierać myslami jak chcesz |
|
|
|
#2343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Też mam nieciekawe wspomnienia i niestety boję się tego badania, bo w tej ciąży to już wybitnie nie lubię słodkościZa środę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2344 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze kochana, odpoczywaj ![]() Cytat:
dobrze, że z dzidzią okej, mam nadzieję ze z tż też ![]() Cytat:
super że torbiel zniknęła Cytat:
![]() Asieńko, ciuszki super, przesłodkie ![]() Ale miałam weekend w sobote wieczorem byliśmy u brata na grillu, była mega impreza a w niedziele z rana na uczelnie Koleżanka zaprosiła nas na weselisku na 2 lipca chciałam na wesele to mam na szczęście mam sukienke która na brzuszek jest idealna, tylko w peirsiach wyglądam jak dojna krowa, no ale cóż dziś kupiłam sobie wygodne buciki i moge iśc na weselisko ![]() Natalcia ostatnio daje mi troszke popalić, chyba uciska mi na jakis nerw bo czuje takie potworne ukucia z lewej strony, jakby ktoś mi taką wielgachną igłe tam wbijał i promieniuje mi to aż do pośladka w niedziele rano jak mnie wzięło to nie umiałam wstać z łóżka. Nie wiem czy dzwonić z tym do lekarza? Bo w sumie jeżeli to rzeczywście Niunia uciska to nic mi nie poradzi
|
||||||
|
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wesela są faaaajne
|
|
|
|
|
#2346 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak a propos to czy Konradek rozumie, że będzie miał rodzeństwo? Tłumaczysz mu to jakoś? Jeszcze jest przecież taki malutki Cytat:
Skąd ja to znam Mam totalnego doła - nie chodzę od tygodnia do pracy więc stwierdziłam, że chociaż posiedzę w domu i pouczę się do egzaminu państwowego z finansów (30 czerwca) a gdzie tam... co chwilke F5 na lapku i oczy wlepione w wizazCytat:
Edytowane przez KarlaM Czas edycji: 2011-06-06 o 13:32 |
|||
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby drugim razem się powiodło Cytat:
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .Nie jesteś gruba, tylko w ciąży; w trosce o maleństwo musisz się oszczędzać; na pewno dasz sobie radę z maluszkiem i będziesz go kochała najbardziej na świecie |
|
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie często łapie jak siedze, pierwszy raz to w ogóle mnie złapało jak jechałam samochodem nie wiedziałam co się dzieje weseliska sa baaaardzo fajne już nie moge się doczekać ![]() Cytat:
![]() po 1. nie jesteś gruba tylko w ciąży a to zasadnicza różnica ![]() po 2. nie jestes beznadziejna, tylko odpoczynek Ci sę należy! Mąż ma racje że nie pozwala Ci sprzątać, w końcu Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi a sanepid do Was na kontrole nie przyjedzie. po 3. do egzaminu jeszcze dużo czasu i na penwo zdąrzysz się nauczyć przecudowne i przesłodkie Musze poszukac w necie książke na ezgamin z maty w sobote egzamin a tej książki nie ma w żadnej blbiotece, w księgarni u mne też jej nie mają nawet na hurtowniach nie ma zeby zamówić. Też sobie babsztyl książke wybrał Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-06 o 13:40 |
||
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewuszki, czas się wziąć za cosik
...Niby dwa prania zrobione i nawet powieszone , litr soku grapefruitowego wypity .Miłego dnia ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a K. nie rozumie Niby całuje mnie w brzuszek i przytula, ale dlatego że podpatrzył u tatusia w sumie to on ma 14 miesięcy, nie wiem nawet czy jak sie mała urodzi to będzie wiedzał o co chodzi. Wczoraj były u nas blizniaczki około 8-9 miesięczne to pokazywał gdzie maja oczka, dotykał i je całował, ale baaaardzo gwałtownie wszystko
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko na chwilkę, ale musze Wam coś koniecznie pokazać
![]() wczoraj zapomniałam oto moje autko widziałyscie kiedyś coś takiego???
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzien dobry kochana
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nie jesteś sama Cytat:
A gdzie można takie miejsca znaleźć?
|
||
|
|
|
#2356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja taka dzis nieruchawa klucha i mi się nie chcePewnie dzieci nas uciskają
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Lausanne ja to w ogole mam slabosc do stopek od kiedy mam fotke swojego maluszka, avek jest po prostu boski!
Pestuś bidulko Asik zazdraszczam tej elki i trzymam kciukasy za wizyte![]() A w ogole to dzien dobry i jak dajecie rade w naszej Afryce?
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
to jest z jednego z Carrefour`ów w Warszawie, ale pierwszy raz się z tym spotykam
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woooooooow gdzie to?![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Aaaaa no tak, w stolyycyy to nie pogadasz
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
ojej jestem w szoku
![]() u mnie w Realu zrobili kase dla matek z wózkami za to kasy dla ciężarnych zniknęły zamówiłam książki dla mnie i dwóch koleżanek, oby szybko doszły! ![]() Mogę sie tak pokazać na tym weselisku? tyko wiązanie na szyje musze przerobić na normalne albo tak zeby z tyłu to skrzyżowac bo jak sobie ramiączko stanika dam na szyje to mi kark odpadnie |
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ze mozesz! No i Twoj kolor!
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego, chętnie bym troszke sobie ujęła i oddała potrzebującym np. w tej sukience ten inny materiał który jest między cycorkami mama mi doszywała, bo inaczej byłyby na wierzchu, a teraz w ciąży to już w ogóle pewnie dla jednych i drugich ![]() zaraz mi dziecko na korki przywiozą, a mi się tak bardzo nie chce
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam obawy ze będzie K. będzie malą zaczepiał - nawet jak z miłości to malo delikatnie![]() Acelinka a czemu mialabys nie móc? spoko jest
|
|
|
|
|
#2367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ukrywam że jak zaparkuje w każdą dziurę kombiakiem to potem z takiej dziury ciężko mi się wydostać, bo brzuch już wystaje ![]() Cytat:
Cytat:
uf jak gorąco ![]() Mąż mój zgubił portfel, oczywiście z zawartościa dość obfita, kwity mu jakiś gościo przywiózł, ale kasy już nie było.... eh poszła wypłata, kasy brak, jak pech to pech Dobrze że chociaż kwity odzyskał, wszsytkie uprawnienia, dowody, karty.... aj Jakieś ostatnio pasmo nieszcześć się nas trzyma, może spróbujecie mi je odczarować ?? tak akysz akysz ![]() Chce mi się spać ale nie usne bo znowu 5 rano a ja szeroko otwarte oczy ![]() Jutro wizyta u gina, ciekawe co mi powie na ten ból który nie ustępuje za nic, jedynie zmiejsza swoją intensywność, to już drugi tydzień będzie non stop..
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz bo to telepatia, ja sie akurat kladlam spac po 5
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
heja
jestem po wizycie bedzie uwaga uwaga : MARCELEK widziałam jaderka i członka wiec na 100 procent męzus strzelił sobie synusia lekarz powiedział ze wszystko jest ok , wymiary dzidziolka tez wiec mi ulzyło dzidziol wazy całe 413 gram nie dało sie zrobic ładnego zdjęcia twarzy bo sie uparciuch zasłonił -centralnie trzymał rączki na twarzy skubaniec mały! ide nadrabiac co napisałyście |
|
|
|
#2370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja już po wizycie malutka (?) dobrze się rozwija waży 579gram i wszystko jest OK - wszystko na swoim miejscu itp. itd. Szyjkę mi dowcipnie ginka mierzyła i jest długa na 43mm (mam najdłuższą??? Wy pisałyście o 33mm i mniej)Nagrania narazie nie mam, ginka coś nagrała ale jeszcze na następnej wizycie dogra, bo mała wciąż pupą do świata odwrócona i nic rewelacyjnego się nie nagrało oraz łożysko mam przodujące, dlatego też słabiej czuję ruchy. No ale widziałam jak płyn piła buziaczek otwierała Mam nadzieję, że do następnej wizyty się obróci w końcu! jakoś po ludzku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

wypiłam 75, posiedziałam 10 minut i .....

. Też mam nieciekawe wspomnienia i niestety boję się tego badania, bo w tej ciąży to już wybitnie nie lubię słodkości
to stópki K. w pierwszym miesiącu po porodzie
taki piękny i cudowny... ahhh 
będzie dobrze kochana, odpoczywaj 

w niedziele rano jak mnie wzięło to nie umiałam wstać z łóżka. Nie wiem czy dzwonić z tym do lekarza? Bo w sumie jeżeli to rzeczywście Niunia uciska to nic mi nie poradzi
(na szczęście moja gin. jest po drugiej stronie ulicy, więc wychodzę parę minut wcześniej by nie siedzieć w poczekalni, bo tam jeszcze bardziej się stresuję) 

za podjęcie decyzji,