|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Dziewczyny!
Mam pytanie mój mąż założył swoją działalność i tak zastanawiam się co można byłoby mu kupić. Ma swoje wizytówki itd.Są jakieś fajne gadżety ? |
|
|
|
#2312 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kolejny tydzieńCytat:
super że z pęcherzem ok![]() Cytat:
Cytat:
szykuj się, szykuj
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Blondynko pewnie poprostu Dzidzia będzie duża Oliwier z tego co pamiętam też był duży? ![]() Sloneczko suuper, że z Maksiem wporządku! Cytat:
Pozatym wychodzi jakiś taki większy śluz, na pewno nie z luteiny bo już nie zażywam, infekcja tez raczej nie bo nie czuję świądu. Dzisiaj jest lepiej. Nerola Izunia jest przesliczna! Zmalowana zaraz przyjdzie czas na Ciebie ![]() Ela bardzo się cieszę, że Maluszek rośnie ![]() Gratuluję zaczętych tygodni ![]() Ja jadę na zakupy, muszę kupic sobie wkońcu koszule i szlafrok ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te rossignole są na twardszym Vibramie i są wyższe - fotka poniżej No i chce za nie 200 zł, więc wydaje mi się że przyzwoicie ![]() Kupiła je w zeszłym roku na all i się okazały o pół numeru za małe, a mi są idealne (czytaj ciut luźniejsze oczywiście) - nieużywane.
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki:
Co do zmywarki??? ![]() Chcę dziś ją włączyć pierwszy raz i zmyć komplety zakupione w IKEI ale nie wiem jak się do tego zabrać
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Ela wiem wiem, ale są tu mamusie które mają też dzieciaczki w tym wieku
dlatego wstawiłam link. Świetnie że Tomuś rośnie Agni to naprawdę dobry pomysł, zawsze te mieszkanie możecie komuś wynająć i będziecie mieć z tego jeszcze zysk Moja koleżanka tak zrobi właśnie aktualnie ma 2 mieszkania które daje do wynajęcia, a teraz da swoje 3 bo wyjeżdża do NL,gdybym mieszkała w bloku to pewnie tak samo bym zrobiła, ale mieszkamy w domku i swojej góry nie damy pod wynajem, bo są teściowie Beatka dzwoń dzwoń
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:38 |
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja taki sam w aptece kupiłam ( ale droższy był, koło 10 zł)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2318 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jesteś silną kobietką, pięknie dotrzymaliście do tego etapu. Oby tylko łożysko nie zaczęło się starzeć za szybko, to jeszcze mały podskoczy z wagą .Cytat:
. Może dlatego, że już się odzwyczaiłam. Pewnie przez pierwsze tygodnie nie będę się mogła nacieszyć, a później przyzwyczaję się do szarej rzeczywistości. Ale tęsknię już bardzo, za rodziną przede wszystkim. Jeszcze po ostatnich wiadomościach ze strony TŻta zaczęłam coraz częściej myśleć, że później mogę żałować, że nie spędziłam więcej czasu z rodziną. No i chciałabym, żeby nasze dziecko miało przy sobie dziadków, tak jak ja kiedy byłam mała. Cudowne dzieciństwo dostałam od nich .
|
||
|
|
|
#2319 |
|
BAN stały
|
Agni bo mam rozwalony aparat(tę klapkę od baterii) i wylatają baterie.
I za każdym włączeniem aparatu musiałabym ustawiać datę a wtedy są luzy w klapce i aparat się wyłącza.Naprawa nie wchodzi w grę bo byliśmy i nic z tego ![]() Zostaje chyba skleić super glutem ale wtedy jak wymienimy baterie? Iustyna chłopcy zakochani w małej. Jeszcze raz dziękuję w imieniu Izy ciociom |
|
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
jacieeeee, do zmywarek są takie specjalne tabletki. wkładasz je w taką kieszonkę, robisz pstryk i czekasz na czyste i suche naczynka.super sprawa. uwielbiam zmywarkę.
|
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Jacieee teściowie też mają zmywarkę i naprawdę super sprawa
Jak tylko się wybudujemy to na 100% kupuję A co do zmywania, to oni w Lidlu chyba lub w rossmanie kupują tabletki do zmywarek, nabłyszczacz i sól. Tabletki przy każdym myciu, a sól i nabłyszczacz co jakiś czas trzeba tylko dolać
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Ło matko! Dopiero się zorintowałam, że wczoraj zaczęłam 32 tydzień ciąży, czyli 8 miesiąc
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nerolka- Izunia śliczniutka Duże już te Wasze dzieciaki... Mnie tez czasem nachodzi myślenie, że może być jednak synek, a nie córka. W końcu tylko na jednym usg sprawdzaliśmy, choć mój lekarz jest podobno dobry w usg. Już się nastawiłam na dziewczynkę i śmieję się, że jak będzie chłopak, to będzie na różowo chodził ubrany ![]() Zmykam na jakie zakupy. Dawno w lumpku nie byłam
|
|
|
|
|
#2324 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
Ela rośnie jak na drożdżach, w tydzień taka waga-nieźle. Teraz z górki na pazurki i do domku z malutkim.Zamówiłam na all: prześcieradła (mam nadzieję że nie gówno jakieś), paklanki, podkłady do przewijania, osłonki na piersi canpol,biały jeleń mydło, oliwka linomag, gąbka do kąpieli, i chyba mam już wszystko. a jeszcze ten zielony linomag w aptece. Wyłączam kompa bo nic naprawdę nie zrobię. |
|
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny a gdzie sprawdzacie te centyle?? ja znalazłam stronkę ale dla rozwoju dzieci już urodzonych
|
||
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
sygine, dziubek
Dzięki! Słyszałyscie o 7 skokach rozwojowych dziecka w ciągu 1 roku życia? U mojej kolezanki sprawdziły się idealnie ![]() http://www.forum.kobiet.pl/skoki-roz...ka-t43876.html |
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
DeKaro My jesteśmy o tyle w komfortowej sytuacji, że do babci będziemy mieć 500km i w jakiś weekend zawsze będzie można podjechać. Mój mąż miał dwie babcie pod nosem, a Ja natomiast miałam babcie 250 km ode mnie i dla mnie frajda było to że nawet na wakacje mogę pojechać w inne miejsce i na wieś
Tęsknić pewnie będę za rodziną - mama tatą siostrami itd, ale niestety oni mi nie utrzymają i nie spowodują że mąż się będzie spełniał zawodowo Ja jestem mega pozytywnie nastawiona do tej przeprowadzki mimo, że Niemcy nigdy nie były moim marzeniem, a wręcz przeciwnie omijaliśmy Niemcy szerokim łukiem..Patik dostałaś w końcu ten ochraniacz? Nerola Ty zakładałaś teraz działalność, powiedz mi czekamy na Regon teraz i potem mamy iść do Urzędu Skarbowego i do Zus'u - czy będziemy musieli coś w tych Urzedach ppłacić? i co tam sie robi w ogóle? |
|
|
|
#2330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie się nie szykuje i nie mam zamiaru :P
Zmieniło się coś z wizażem :/ Czcionka jakaś taka lipna jest. Znowu coś kombinują ? O i znowu normalna.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-07 o 12:13 |
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domu, wróciłam od mamy
dziś kończymy 35.t.c.
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jakby dawała znać że co chwile się włącza, to kiedy dała teściowa sól to naczynia szklane był matowe i po zakończeniu prania musieliśmy je ponownie płukać Cytat:
Myśmy chcieli właśnie się tak ustatkować w Pl bo mieszkać mamy gdzie, ale praca bo mało kto ma 2 weekendy wolne, płaca to taka że starczyło tylko na same oplaty no i sam fakt, że ja wiecej zarabialam bedac na L4 ( zatrudniona na 3/4) niz on zatrudniony na cały etat a wiesz jak to z facetami, a teraz kiedy otworzył się przed Nim wrota to jest taki szczęśliwy, że dla mnie jego uśmiech jest bezcenny, najpiękniejsze jest to że będzie dla siebie szefem i będzie mógł wykorzystać język i ma możliwość zacząć studia w Niemczech i Ja bede z nim |
||
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Nerolka Śliczna córeczka Blondynka będzie dobrze U mnie trochę popadało, ale to dosłownie 15 min., a ogólnie dosyc pochmurno. Kończę robic zupę i idę na dłuższy spacer Trzymam kciuku a dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
|
#2340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

za kolejny tydzień
)
Pozatym wychodzi jakiś taki większy śluz, na pewno nie z luteiny bo już nie zażywam, infekcja tez raczej nie bo nie czuję świądu. Dzisiaj jest lepiej.

Ja jestem mega pozytywnie nastawiona do tej przeprowadzki mimo, że Niemcy nigdy nie były moim marzeniem, a wręcz przeciwnie omijaliśmy Niemcy szerokim łukiem..

tak jakby dawała znać że co chwile się włącza, to kiedy dała teściowa sól to naczynia szklane był matowe i po zakończeniu prania musieliśmy je ponownie płukać