Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 11:27   #2311
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Dziewczyny!

Mam pytanie mój mąż założył swoją działalność i tak zastanawiam się co można byłoby mu kupić. Ma swoje wizytówki itd.Są jakieś fajne gadżety ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:29   #2312
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

mój mały waży 2300 lekarz powiedział że to b.dużo bo w 30tc powinien ważyć 1500-1700 że możliwe że mam cukrzyce jak mały tak szybko rośnie.

dzisiaj zaczynam 31tc
Moja na przełomie 30/31 tc ważyła 1950 i też gin mówił, że jest większa o 1,5 tygodnia. Ja tam do końca usg nie wierzę bo syn dzień przed porodem miał mieć 3800 a miał 3430.

za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
ja po wczorajszej wizycie spokojniejsza jestem, z małym po porodzie mam iść na konsultacje do specjalisty, na razie mieści się pęcherz w normie jeszcze
super że z pęcherzem ok

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

ale powiem Wam że coraz częściej gdzieś mi intuicja mówi, że mała Emilie może okazać się siusiakiem..
No to będą "jaja" na porodówce

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Więcej fotek w Klubie(nie mogę przez ImageShack)

EDIT:na drugim zdjęciu Iza nie płacze.To ziewajka
Jaka śliczna maleńka . Jak bracia w stosunku do małej?

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej )
U nas dzisiaj 37 tc
szykuj się, szykuj
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:29   #2313
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Blondynko pewnie poprostu Dzidzia będzie duża Oliwier z tego co pamiętam też był duży?

Sloneczko suuper, że z Maksiem wporządku!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wam też tak często twardnieje brzuch? wczoraj już się bałam.... cały wieczór jak kamień.... wystarczyło że się chociażby na łóżku ruszyłam i już kamieniał....... zobaczymy jak będzie dziś....
U mnie wczoraj było to samo, nie dość że straszniew twardniał to jeszcze w okolicy pępka bolał przy dotyku Pozatym wychodzi jakiś taki większy śluz, na pewno nie z luteiny bo już nie zażywam, infekcja tez raczej nie bo nie czuję świądu. Dzisiaj jest lepiej.

Nerola Izunia jest przesliczna!

Zmalowana zaraz przyjdzie czas na Ciebie

Ela bardzo się cieszę, że Maluszek rośnie Trzymam kciuki do końca za Was

Gratuluję zaczętych tygodni

Ja jadę na zakupy, muszę kupic sobie wkońcu koszule i szlafrok

Miłego dnia
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:32   #2314
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Ja mam Meindle - są super i Merrele - ale to na lżejsze spacery. Nie widziałam nigdzie butów trekkingowych Rossignol - tylko narty etc. Może dopiero niedawno w to weszli? Jak są na odpowiednim vibramie (zależy jaki lubisz i zależy do czego- twardy, miękki itp.), mają membranę z gore-texu i są w dobrej cenie, to bym brała.
No te merrele rzeczywiście na lżejsze trasy są, ale je lubię Te rossignole są na twardszym Vibramie i są wyższe - fotka poniżej No i chce za nie 200 zł, więc wydaje mi się że przyzwoicie
Kupiła je w zeszłym roku na all i się okazały o pół numeru za małe, a mi są idealne (czytaj ciut luźniejsze oczywiście) - nieużywane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0308.jpg (36,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0309.jpg (39,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-06-07, 11:32   #2315
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki:

Co do zmywarki??? W nowej kuchni mam takie urządzenie, ale jeszcze nigdy się nim nie posługiwałam. Czego używać, wsypywać, dolewać, żeby naczynia były czyste?
Chcę dziś ją włączyć pierwszy raz i zmyć komplety zakupione w IKEI ale nie wiem jak się do tego zabrać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:32   #2316
zanetaa88
Zakorzenienie

Ela wiem wiem, ale są tu mamusie które mają też dzieciaczki w tym wieku dlatego wstawiłam link. Świetnie że Tomuś rośnie

Agni to naprawdę dobry pomysł, zawsze te mieszkanie możecie komuś wynająć i będziecie mieć z tego jeszcze zysk Moja koleżanka tak zrobi właśnie aktualnie ma 2 mieszkania które daje do wynajęcia, a teraz da swoje 3 bo wyjeżdża do NL,gdybym mieszkała w bloku to pewnie tak samo bym zrobiła, ale mieszkamy w domku i swojej góry nie damy pod wynajem, bo są teściowie może w przyszłości kupimy mieszkanie w Pl będąc w Niemczech.

Beatka dzwoń dzwoń

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-06-07 o 11:38
Stary 2011-06-07, 11:32   #2317
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nerola Izula jest mega słitasna, ubrana jak księzniczka, i maskotka z metkami mi się podoba, kolorystycznie do pokoju mojej niuni by pasowała.

Zmalowana za 37 t.c.

Mam taki podły nastrój dzisiaj..zmarnowałam znowu pół dnia a nic jeszcze nie zrobiłam.
Pogoda nie wiadomo jaka, gorąco, zaraz wieje i słonce zachodzi, jakby zachmurzone, nie wiem czy pranie robić bo może popada.

Zamówiłam na all lampkę ścienną ikea do pokoiku, i siedzę przeglądam bo brakuje mi prześcieradeł, kosmetyków (skoro ta nvea od 1 mca..) i chyba przez 1 mc będę używać mydła biały jeleń w płynie, na odparzenia kupię limonag a potem jak mała skończy mc to przerzucimy się najwyżej na nivea.
Który linomag jest wkońcu na odparzenia? pisałyście kiedyś o zielonym w tubce? która ma? pokażcie jak wygląda.
http://www.i-apteka.pl/product-pol-8...-masc-30g.html
Ja taki sam w aptece kupiłam ( ale droższy był, koło 10 zł)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:34   #2318
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Mój Tomek waży już 2213 g , więc ma na plusie 270 g w tydzień . To już 34 tygodnie i 4 dni, ale jest nieźle.

Wody jest trochę mniej, ale jeszcze w normie, poza tym jest opętlony (teraz wokół szyi) no i łożysko się zaraz zacznie starzeć - na razie jest II stopień, ale zaraz będzie III. Musimy szybko rosnąć, bo jak łożysko zdechnie, to się wszystko zatrzyma i CC. Dalej nie wiem co z moim porodem, ale coś czuję, że jeszcze tydzień - dwa i wszystko się wyjaśni. Obstawiam 24 czerwca i minimum 2,5 kilo wagi, taki jest mój plan
Ela piękną wagę ma już mały. Jesteś silną kobietką, pięknie dotrzymaliście do tego etapu. Oby tylko łożysko nie zaczęło się starzeć za szybko, to jeszcze mały podskoczy z wagą.
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
przeraża polska rzeczywistośc. i w sumie dobrze, że nie będziemy życ w tym kraju. mój T. chce tylko kupic mieszkanie w moim rodzinnym mieście jako swego zabezpieczenie dla mnie, gdyby coś mu się stało to wrócę do kraju i będę mieszkac między swymi.
A mnie nie przeraża. Może dlatego, że już się odzwyczaiłam. Pewnie przez pierwsze tygodnie nie będę się mogła nacieszyć, a później przyzwyczaję się do szarej rzeczywistości. Ale tęsknię już bardzo, za rodziną przede wszystkim. Jeszcze po ostatnich wiadomościach ze strony TŻta zaczęłam coraz częściej myśleć, że później mogę żałować, że nie spędziłam więcej czasu z rodziną. No i chciałabym, żeby nasze dziecko miało przy sobie dziadków, tak jak ja kiedy byłam mała. Cudowne dzieciństwo dostałam od nich.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:35   #2319
nerola
BAN stały

Agni bo mam rozwalony aparat(tę klapkę od baterii) i wylatają baterie.
I za każdym włączeniem aparatu musiałabym ustawiać datę a wtedy są luzy w klapce i aparat się wyłącza.Naprawa nie wchodzi w grę bo byliśmy i nic z tego
Zostaje chyba skleić super glutem ale wtedy jak wymienimy baterie?

Iustyna chłopcy zakochani w małej.

Jeszcze raz dziękuję w imieniu Izy ciociom
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:36   #2320
agni82
Zadomowienie

jacieeeee, do zmywarek są takie specjalne tabletki. wkładasz je w taką kieszonkę, robisz pstryk i czekasz na czyste i suche naczynka.super sprawa. uwielbiam zmywarkę.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:40   #2321
sygine
Zadomowienie

Jacieee teściowie też mają zmywarkę i naprawdę super sprawa Jak tylko się wybudujemy to na 100% kupuję A co do zmywania, to oni w Lidlu chyba lub w rossmanie kupują tabletki do zmywarek, nabłyszczacz i sól. Tabletki przy każdym myciu, a sól i nabłyszczacz co jakiś czas trzeba tylko dolać
Stary 2011-06-07, 11:41   #2322
wodaqua
Zadomowienie

Ło matko! Dopiero się zorintowałam, że wczoraj zaczęłam 32 tydzień ciąży, czyli 8 miesiąc
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:43   #2323
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Blondynko, faktycznie synek spory, ale najważniejsze, że obciążenie glukozą wyszło dobrze- pewnie taka jego uroda.
A powiedz mi jak ty te tyg liczysz?
Bo ja OM miałam 8 listopada (termin porodu przypada na 15 sierpnia), wczoraj wybił równo 30 tydzień i dzisiaj zaczyna się 31, a widzę z terminu, że jesteś tydzień przede mną, więc wygląda na to ze 31 to ty już skończyłaś, a wtedy wg siatki centylowej w 31 tyg twój maluch plasowałby się w 90 centylu (to sporo, ale zawsze norma).

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
Ja mam taki sam termin OM i porodu. Też właśnie 31 tydzień zaczęłam. Datę OM to chyba do końca życia zapamiętam- tyle razy już się mnie o to pytano

Nerolka- Izunia śliczniutka

Duże już te Wasze dzieciaki...

Mnie tez czasem nachodzi myślenie, że może być jednak synek, a nie córka. W końcu tylko na jednym usg sprawdzaliśmy, choć mój lekarz jest podobno dobry w usg. Już się nastawiłam na dziewczynkę i śmieję się, że jak będzie chłopak, to będzie na różowo chodził ubrany

Zmykam na jakie zakupy. Dawno w lumpku nie byłam
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:44   #2324
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieeeee, do zmywarek są takie specjalne tabletki. wkładasz je w taką kieszonkę, robisz pstryk i czekasz na czyste i suche naczynka.super sprawa. uwielbiam zmywarkę.
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jacieee teściowie też mają zmywarkę i naprawdę super sprawa Jak tylko się wybudujemy to na 100% kupuję A co do zmywania, to oni w Lidlu chyba lub w rossmanie kupują tabletki do zmywarek, nabłyszczacz i sól. Tabletki przy każdym myciu, a sól i nabłyszczacz co jakiś czas trzeba tylko dolać
Właśnie wyczytałam na necie, że z Lidla są polecane (chyba W5). Tylko zastanawiam się jak się tego używa, bo są tabletki 3w1 i wtedy już chyba nic nie trzeba, ale dużo osób mówi, że jednak nie ma to jak wszystko osobno się dodaje. Dla mnie to jeszcze czarna magia.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-07, 11:44   #2325
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ło matko! Dopiero się zorintowałam, że wczoraj zaczęłam 32 tydzień ciąży, czyli 8 miesiąc
NO TO GRATKI
Stary 2011-06-07, 11:48   #2326
patik87
Zakorzenienie

Marina

Ela rośnie jak na drożdżach, w tydzień taka waga-nieźle. Teraz z górki na pazurki i do domku z malutkim.

Zamówiłam na all: prześcieradła (mam nadzieję że nie gówno jakieś), paklanki, podkłady do przewijania, osłonki na piersi canpol,biały jeleń mydło, oliwka linomag, gąbka do kąpieli, i chyba mam już wszystko.
a jeszcze ten zielony linomag w aptece.

Wyłączam kompa bo nic naprawdę nie zrobię.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 11:54   #2327
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a ja uwielbiam zmywać i za żadne skarby nie dam się namówić na zmywarkę !!

Cytat:

dziewczyny a gdzie sprawdzacie te centyle?? ja znalazłam stronkę ale dla rozwoju dzieci już urodzonych
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:00   #2328
wodaqua
Zadomowienie

sygine, dziubek

Dzięki!

Słyszałyscie o 7 skokach rozwojowych dziecka w ciągu 1 roku życia?
U mojej kolezanki sprawdziły się idealnie
http://www.forum.kobiet.pl/skoki-roz...ka-t43876.html
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:00   #2329
zanetaa88
Zakorzenienie

DeKaro My jesteśmy o tyle w komfortowej sytuacji, że do babci będziemy mieć 500km i w jakiś weekend zawsze będzie można podjechać. Mój mąż miał dwie babcie pod nosem, a Ja natomiast miałam babcie 250 km ode mnie i dla mnie frajda było to że nawet na wakacje mogę pojechać w inne miejsce i na wieś Tęsknić pewnie będę za rodziną - mama tatą siostrami itd, ale niestety oni mi nie utrzymają i nie spowodują że mąż się będzie spełniał zawodowo Ja jestem mega pozytywnie nastawiona do tej przeprowadzki mimo, że Niemcy nigdy nie były moim marzeniem, a wręcz przeciwnie omijaliśmy Niemcy szerokim łukiem..

Patik dostałaś w końcu ten ochraniacz?

Nerola Ty zakładałaś teraz działalność, powiedz mi czekamy na Regon teraz i potem mamy iść do Urzędu Skarbowego i do Zus'u - czy będziemy musieli coś w tych Urzedach ppłacić? i co tam sie robi w ogóle?

Stary 2011-06-07, 12:04   #2330
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Właśnie wyczytałam na necie, że z Lidla są polecane (chyba W5). Tylko zastanawiam się jak się tego używa, bo są tabletki 3w1 i wtedy już chyba nic nie trzeba, ale dużo osób mówi, że jednak nie ma to jak wszystko osobno się dodaje. Dla mnie to jeszcze czarna magia.
Ja osobiście nie posiadam tego urządzenia i jest mi zbędne, ale w pracy mam i do moich obowiązków należy "opieka" nad nimi. A wiec tak... Jak juz ktos wspomniał... Oprócz tabletek do zmywania dodaje sie własnie sól i nablyszczacz. Zwykle na dnie zmywarki jest taki odkrecany korek. Trzeba to otworzyć i wsypac tej soli tak czubato. Płyn nablyszczajacy zwykle sie wlewa do otworu na drzwiach zmywarki (od środka). Ten wlew powinien byc gdzies obok tam gdzie wkladasz tabletkę. Ja jak uzupelnie zmywarke w te specyfiki starcza to zwykle na OK 2-3 tygodnie przy codziennym praniu. W użytku domowym powinno na dłużej wystarczyć. Mam nadzieje ze pomoglam
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:08   #2331
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
DeKaro My jesteśmy o tyle w komfortowej sytuacji, że do babci będziemy mieć 500km i w jakiś weekend zawsze będzie można podjechać. Mój mąż miał dwie babcie pod nosem, a Ja natomiast miałam babcie 250 km ode mnie i dla mnie frajda było to że nawet na wakacje mogę pojechać w inne miejsce i na wieś Tęsknić pewnie będę za rodziną - mama tatą siostrami itd, ale niestety oni mi nie utrzymają i nie spowodują że mąż się będzie spełniał zawodowo Ja jestem mega pozytywnie nastawiona do tej przeprowadzki mimo, że Niemcy nigdy nie były moim marzeniem, a wręcz przeciwnie omijaliśmy Niemcy szerokim łukiem..
Pewnie, jeśli macie szansę spróbować życia gdzieś indziej, dlaczego nie. Ja zawsze powtarzam, że każdy żyje tam, gdzie mu to najbardziej odpowiada, nigdy nikogo za wyjazd nie krytykowałam. Wychodzę z założenia "żyj i pozwól innym żyć ich życiem". My kilka lat za granicą spędziliśmy, dużo się nauczyliśmy, zobaczyliśmy, ale z dzieckiem chcemy się ustatkować. Nie mogę patrzeć, jak moja przyjaciółka męczy się z dzieckiem sama (w separacji z mężem), nie ma tutaj nikogo do pomocy, musi pracować na pełen etat, inaczej by się nie utrzymała. Z dziadkami zawsze jest lżej, ktoś pomoże, przypilnuje, tym bardziej, ze moja mama nie pracuje i już się zaoferowała do pilnowania dziecka.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:08   #2332
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja osobiście nie posiadam tego urządzenia i jest mi zbędne, ale w pracy mam i do moich obowiązków należy "opieka" nad nimi. A wiec tak... Jak juz ktos wspomniał... Oprócz tabletek do zmywania dodaje sie własnie sól i nablyszczacz. Zwykle na dnie zmywarki jest taki odkrecany korek. Trzeba to otworzyć i wsypac tej soli tak czubato. Płyn nablyszczajacy zwykle sie wlewa do otworu na drzwiach zmywarki (od środka). Ten wlew powinien byc gdzies obok tam gdzie wkladasz tabletkę. Ja jak uzupelnie zmywarke w te specyfiki starcza to zwykle na OK 2-3 tygodnie przy codziennym praniu. W użytku domowym powinno na dłużej wystarczyć. Mam nadzieje ze pomoglam
Bardzo pomogłaś. Dziękuję

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-07, 12:08   #2333
Zmalowana
Zakorzenienie

Nigdzie się nie szykuje i nie mam zamiaru :P

Zmieniło się coś z wizażem :/ Czcionka jakaś taka lipna jest. Znowu coś kombinują ?

O i znowu normalna.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-07 o 12:13
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:15   #2334
zanka205
Zakorzenienie

Jestem już w domu, wróciłam od mamy

dziś kończymy 35.t.c.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:17   #2335
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
sygine, dziubek

Dzięki!

Słyszałyscie o 7 skokach rozwojowych dziecka w ciągu 1 roku życia?
U mojej kolezanki sprawdziły się idealnie
http://www.forum.kobiet.pl/skoki-roz...ka-t43876.html
oj tak, moje dziecko ksiazkowo od poczatku do konca tych tygodni miał skoki...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:18   #2336
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A powiedz mi bo Nasza zmywarka nie dość że wiecznie pipa tak jakby dawała znać że co chwile się włącza, to kiedy dała teściowa sól to naczynia szklane był matowe i po zakończeniu prania musieliśmy je ponownie płukać czy to wina złej soli? i do tego na talerzach jak dasz je pod światło to takie nie fajne plamy są ? Z czego to może być?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Pewnie, jeśli macie szansę spróbować życia gdzieś indziej, dlaczego nie. Ja zawsze powtarzam, że każdy żyje tam, gdzie mu to najbardziej odpowiada, nigdy nikogo za wyjazd nie krytykowałam. Wychodzę z założenia "żyj i pozwól innym żyć ich życiem". My kilka lat za granicą spędziliśmy, dużo się nauczyliśmy, zobaczyliśmy, ale z dzieckiem chcemy się ustatkować. Nie mogę patrzeć, jak moja przyjaciółka męczy się z dzieckiem sama (w separacji z mężem), nie ma tutaj nikogo do pomocy, musi pracować na pełen etat, inaczej by się nie utrzymała. Z dziadkami zawsze jest lżej, ktoś pomoże, przypilnuje, tym bardziej, ze moja mama nie pracuje i już się zaoferowała do pilnowania dziecka.
Podoba mi się ten cytat Myśmy chcieli właśnie się tak ustatkować w Pl bo mieszkać mamy gdzie, ale praca mój mąż powiedział, że on nie chce wegetować a normalnie żyć, pracując w pl przez 2 miesiące w takiej pracy że myślał, że się wybije że będzie mógł studia na nowo zacząć, że wiesz będzie naprawdę fajnie, że w razie czego dziadkowie będą z dzieckiem, ale niestety... kiedy się przyjął i wspomniał o studiach to powiedziano mu że ma sobie wybić z głowy bo mało kto ma 2 weekendy wolne, płaca to taka że starczyło tylko na same oplaty no i sam fakt, że ja wiecej zarabialam bedac na L4 ( zatrudniona na 3/4) niz on zatrudniony na cały etat a wiesz jak to z facetami, a teraz kiedy otworzył się przed Nim wrota to jest taki szczęśliwy, że dla mnie jego uśmiech jest bezcenny, najpiękniejsze jest to że będzie dla siebie szefem i będzie mógł wykorzystać język i ma możliwość zacząć studia w Niemczech i Ja bede z nim

Stary 2011-06-07, 12:22   #2337
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki
Nerolka Śliczna córeczka
Blondynka będzie dobrze

U mnie trochę popadało, ale to dosłownie 15 min., a ogólnie dosyc pochmurno.
Kończę robic zupę i idę na dłuższy spacer

Trzymam kciuku a dzisiejsze wizyty

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:22   #2338
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

dziś kończymy 35.t.c.
ale ten czas leci !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 12:25   #2339
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

dziś kończymy 35.t.c.
Stary 2011-06-07, 12:27   #2340
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Podoba mi się ten cytat Myśmy chcieli właśnie się tak ustatkować w Pl bo mieszkać mamy gdzie, ale praca mój mąż powiedział, że on nie chce wegetować a normalnie żyć, pracując w pl przez 2 miesiące w takiej pracy że myślał, że się wybije że będzie mógł studia na nowo zacząć, że wiesz będzie naprawdę fajnie, że w razie czego dziadkowie będą z dzieckiem, ale niestety... kiedy się przyjął i wspomniał o studiach to powiedziano mu że ma sobie wybić z głowy bo mało kto ma 2 weekendy wolne, płaca to taka że starczyło tylko na same oplaty no i sam fakt, że ja wiecej zarabialam bedac na L4 ( zatrudniona na 3/4) niz on zatrudniony na cały etat a wiesz jak to z facetami, a teraz kiedy otworzył się przed Nim wrota to jest taki szczęśliwy, że dla mnie jego uśmiech jest bezcenny, najpiękniejsze jest to że będzie dla siebie szefem i będzie mógł wykorzystać język i ma możliwość zacząć studia w Niemczech i Ja bede z nim
zanetko u nas dokladnie to samo, maz wiecznie pracuje a i tak z tego niewiele ma. Jak sie mlody urodzi, to bierze urlop i szuka pracy w berlinie, coby w miare blisko byc i przyjezdzac do nas. Zobaczymy co bedzie dalej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości