|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
mnie właśnie nie bolał tak od początku ciąży
jak boli jakoś to wyżej od uciskania miejsca przez małą, albo kuje w pęcherz kilka razy miałam takie skurcze od krzyża ale szybko przechodziły dziś w ogóle czuję się do d...
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() Najpierw nadrabiam ![]() Dzięki Cytat:
Dzięki właśnie chyba tylko ten mi zostaje, plus jakiś z apteki - nawet bezalkoholowy znalazłam ![]() A Iza ślicznotka! Mnie brzuch twardnieje od dłuższego czasu, kilkanaście razy na dzień, bezboleśnie, chociaż kilka razy zdarzyły się takie promieniujące bóle jak przy okresie... jacieee....5,5 kg? Biedna mama...jak ona dała radę sn? ela ładnie maluszek urósł ![]() agaGuernsey, staram się... przemawiam właśnie do maluszka że ma siedzieć grzecznie dopóki sie nie wyleczę, bo żebra przy kaszlu mnie tak bolą że nie ma mowy o rodzeniu ![]() monia, śliczny filmik ![]() Brumek, gratuluję wizyty! a te wylewy to nie skutek wymiotów?A my po wizycie ok, maluszek dziś się w pełnej okazałości dał podglądnąć (dosłownie ), tacie łapkami pomachał Ładnie rośnie, ułożony idealnie, z usg w dalszym ciągu wychodzi 2 lipca W zasadzie od połówkowego już mi taki termin wychodzi, zobaczymy ile się pomylą ![]() No i lekarz "wiemy co jest"? (no bo usg robi inny lekarz, nie moja), więc mówię że niby tak ale wolę się upewnić. A on "a co, nie widać?? Aparatura taka że niejeden by pozazdrościł " Na dowód tego fotkę dostałam ![]() Potem jeszcze poszliśmy na oddział, wypytać o wszystko przed porodem, położna bardzo miła, wyjaśniła co tylko chcieliśmy. W drodze powrotnej małe zakupy w tesco - jest promocja wszystkie ubrania -30%, nawet jeśli już są przecenione, więc z myślą o zimie już kupiliśmy maluszkowi kurteczkę (za całe 16 zł ) i ciepłą czapkę za 5 zł
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam pytanie kochane Wasze brzdące też się tak wypinają boleśnie?? kurcze czasem aż mi powietrza brakuje czasem ale niekoniecznie w okolicy żeber tylko niżej, czasem mam wrażenie że sobie Szymuś nóżki prostuje w kolankach i rozciąga mi brzuch na maksa i co mnie dziwi to to że on dalej taki aktywny a podobno w tym okresie maleństwa już bardziej leniwe są ??!! |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś mi badał piersi. Ale to kilka lat temu pokazywał jak mam się sama badać itp. Ale i tak mało to przyjemne :P
Ale teraz faktycznie...ja wygłodniała, piersi wrażliwsze, jak mnie dotknie to ja nie wiem
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek moja mała też się tak rozciąga że aż boli, mam wrażenie, że przez skórę wyjdzie
nieprzyjemnie jest ogólnie niestety
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
dziubek, cholerka, to mnie nie pocieszyłas
czasami to mi tak usiądzie, że ja oddechu złapac nie mogę, rozpinam biustonosz, a to nie pomaga. dzisiaj zgiełam się raz przy podnoszeniu prania - i nic, zgiełam się drugi -też nic, zgięłam się trzeci - i koniec. czwarty raz już nawet nie próbowałam. jakby mi ktos coś wepchnął do środka i blokuje. a nóżżki między żebrami - bosze... szczerze, to ja już mam dośc. może ja się na matkę nie nadaję
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
wrocilam ![]() bylam na badaniach wyniki w piatek ale na pewno bedzie ok u poloznej mojej bylam srodowiskowej ![]() Posluchalysmy serduszka malenstwa i oczywiscie kopneło pania polozna bo ono nie lubi jak sie je budzi no i lezy glowka w dol ale kregoslup i reszta po prawej przez to mnie kopie jak na prawej stronie sie klade ![]() Kupiłam kocyk niebieski mieciusi w biedronce po 14,99 termometr linomag zielony majtki siateczkowe wklady do majtek i plyn do plukania z jelpa no i chyba tyle ![]() Eh jakas zmeczopna jestem a na pewnoi was dzis nie nadrobie ale sprobuje
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa dla Tymka! U nas też się zaczyna ![]() Mnie mój nie badał ani razu. A na NFZ za każdym razem było macanko ![]() mamad1 super chatka! A co to? aania, gratki za pomyślną wizytę! |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
to co Zanka, nie powinnam miec wyrzutów sumienia?
ja chcę tego dziecka, tylko strasznie nie lubię bólu. nie lubię byc "niepełnosprawna". lubię wszystko robic sama a nie prosic kogoś o łaskę. A teraz to niestety musze na kimś polegac. och jak ja tego nie lubię. i jeszcze raz jak mi ktoś powie że ciąża to błogosławiony stan, to chyba
|
|
|
|
#2412 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czyzby zaczeło sie?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
to mleko zagęszczone kaszą manną błyskawiczną , ja dodaję kakao bo lubię wszystko co czekoladowe ale moja mam lubi biały z dodatkiem tartego jabłka
oczywiście to danie na ciepło bo kaszę dodaje się do zagotowanego mleka ![]() jestem tego samego zdania !!!!! |
|
|
|
#2414 |
|
Raczkowanie
|
I ja się melduję po wizycie.
Synek jest nadal synkiem, Pani doktor powiedziała, że tego nie może się wyprzeć jak oglądała siusiaczka. Wszystko jest w normie, serduszko ładnie i prawidłowo bije. Waży 1750g. Szyjka zamknięta, grzybków nie ma. Na moje narzekanie na ból spojenia łonowego i w pachwinach Pani dr poleciła już teraz się bardziej oszczędzać i odpoczywać. Dostałam zwolnienie do następnej wizyty 5lipca. No i jeszcze bardzo pochwaliła moje wyniki, powiedziała, że jak u sportowca, a miałam robione morfologie, badanie ogólne moczu, ft4 i krzywą cukrową. Przytyłam 2 kg w przeciągu miesiąca, więc teraz mam 6kg+. No i najważniejsze Dominik przekręcił się i leży główką w dół Kochany synuśTakże jesteśmy bardzo zadowoleni z dzisiejszej wizyty. A jutro zaczynamy szkołę rodzenia
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie lubię byc taka nieporadna, obolała i zmęczona musimy wytrzymać jeszcze trochę
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Patik, Zmalowana, Oliweczka, SweetAngel Organizujemy spotkanie w następnym tygodniu . Napiszcie jaki dzień tygodnia wam pasuje i gdzie się spotykamy
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki normalnie padam , nie ma czym oddychać taki zaduch a przy okazji tak mi słabo że boję się wchodzić do wanny
a tak bym się chciała ochłodzić
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama będę musiała się zaopatrzyć w taki właśnie ręczny do miksowania zupek
|
|
|
#2420 | ||||
|
Rozeznanie
|
wróciłam z zakupów, musiałam zrobić sobie zimny prysznic bo i ja i mały nie dawaliśmy już rady z gorąca, teraz trochę się uspokoił.
w ogóle wykończą mnie te upały, myję się 3 razy dziennie i tylko zimną wodą, śpię przy otwartym oknie w samych gaciach na rogalu niczym nie okryta a i tak budzę się przynajmniej 2 x w nocy zlana potem, ech.. Cytat:
![]() Ja generalnie nienawidzę skrajnych temperatur- ani upałów ani mrozu, optymalne temperatury dla mnie to te wczesną wiosną i jesienią. Cytat:
No i tradycyjne kopanie w materac jak leżę na boku. Przed snem kładę na brzuchu mężową rękę bo jeszcze do niedawna to go uspokajało ale teraz to i tatusia skopie porządnie przed snem.Cytat:
Ja tam się boję je tknąć, tym bardziej teraz jak już siara się pojawiła. Myję je zawsze delikatnie, smaruję tylko dookoła pomijając brodawki. Nie wyobrażam sobie pełnego badania piersi teraz, czy ja jakaś przewrażliwiona może jestem? ![]() Cytat:
po prostu im bliżej finału tym nam ciężej. Ja też jeszcze do niedawna śmigałam jak szalona, poza brzuchem nie czułam się ciężarna, a od miesiąca jest katastrofa- czuję się ociężała jak słonica, oddechu nie mogę złapać, przewrócić się z boku na bok w nocy graniczy z cudem, ech.. było fajnie, teraz trzeba trochę pocierpieć ![]() oho, wyprał mi się materacyk i ochraniacz z wózka. Idę powiesić, wyschnie raz dwa, a potem zrobię obiad- dziś nieśmiertelne ziemniaczki z koperkiem i masełkiem, kalafior i kefir i Big Milkiem Straciatella
|
|
#2421 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne badanie piersi (badał całe piersi, pod pachami, kształty... ) ![]() Cytat:
A na tą trzecią czekam bo nie było rozmiaru, ale jest super! Model Vanilia-przed kolano, guziczki z przdu ułatwiają wyjęcie piersi (a wcale nie jest ciążowa) tą naprawde polecam bo materiał super. A w smyku nie było tej promocji ani żadnej informacji o niej Może to nie w każdym?Cytat:
Mamad fajne mieszkanko Cytat:
za wizytę!Cytat:
również gratuluję
|
|||||
|
|
|
#2422 | |||
|
Zakorzenienie
|
śliczne mieszkanko
![]() Cytat:
![]() u mnie też tak mała się rozpycha że czasami mam wrażenie jakby chciała bokiem wyjść.. i bolesne to już bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to same udane wieści
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek, Ania i Madzia1k1 gratulacje udanych wizyt!
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() robie w nim teraz dla siebie koktajle ale jest i super do sosow i nawet robienia mas do ciasta Cytat:
natka - sliczne te koszulki brunetka - no ja we wtorek i czwartek napewno nie moge bo mam lekarza pozatym nie moge nic jesc wiec nie wiem czy wytrzymam jak do bidy jedziecie ....... dziewczyny mam zastanowic sie nad tym jak rodzic czy SN czy CC podobno porod SN bedzie dla mnie bardzo bolesny i meczacy i zaproponowano mi CC ale po CC tez przeciez sie nie czuje najlepiej chyba i roznie moze byc..... dlatego nie wiem czy isc na zywiol na SN czy skorzystac z tej mozliwosci CC decyzja nalezy do mnie ale ja nie wiem to moja pierwsza ciaza i sie nie znam POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-07 o 17:06 |
||
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Nadrabiam Was od rana, pędzicie, pędzicie ![]() Nerolka - Izunia jest śliczna. Nie mogłam się napatrzeć, taka do schrupania! ![]() Blondynko - mój Szymon w 30t 0d miał 1731 g i lekarz powiedział, że jest dużym chłopcem, większym o tydzień. Także jestem pełna podziwu wagi Twojego synka, ale zgadzam się z Brumek Ty zaczynasz 32, a nie 31 tc. Moniczka - też dzisiaj od rana myślę co upichcić dla mojego męża na przyjazd Sweet - zgadzam się w 100 % z Brumek - takich rzeczy jak rogaliki nie je się przy cukrzycy. Pamiętaj jedząc tak szkodzisz maluszkowi i wcale dieta cukrzycowa nie jest taka zła
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to wcale przyjemne nie jest
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Niewiem jeszcze, ale mi to najbardziej czwartek albo piątek, chociaż może byc róznie, bo tata ma przyjechac w następnym tygodniu. A gdzie, to nie mam pojęcia.
|
|
|
|
#2428 | |||
|
Zakorzenienie
|
po komentarzach dziewczynek - domyślam się
ale za to jaki przystojny jest ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- no właśnie ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- dzwoniłam - będzie w czwartek tylko ja nie wiem czy zdąże do niego bo o 14 mam egz w rzeszowie i będę na styk albo nie zdaże już ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-07 o 17:16 |
|||
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u Ciebie to z jakiś względów te wnioski bo jakoś nie kojarzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Biedna mama...jak ona dała radę sn?
ładnie maluszek urósł 
), tacie łapkami pomachał 

a tak bym się chciała ochłodzić