|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Ojej jaka śpiąca jestem,
musiałabym coś w końcu wyprać, a zupełnie mi się nie chce! Wskakuje do wanny się odżywić i lecę do Biedrony po produkty na koktajl ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Babonik moja mama zawsze klaskała kiedy moja siostra sikała do nocnika i jej się to podobało bo potem siadała sama i sama sobie klaskała mimo że jeszcze nie zrobiła siuku |
|
|
|
#2612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przez to wszystko w nocy mi się śniła Lilka w tych spodniach
![]() Cytat:
no jak bylam w 1 t 4 d to dla mnie to byl nadal pierwszy tydzień, a nie drugi. Aaaaale nie ważne, możemy sobie liczyć nawet na chińskich liczydlach a dzieciaki i tak przyjdą na świat jak uznają to za sluszne![]() Cytat:
![]() A z Zanką to dziwna sprawa.... ciekawe o jakie zdjęcia chodzi... bo dla mnie to glupota, za taką pierdołę bana i to na 7 dni!Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() DZIEŃ DOBRY! U mnie też się zbiera na burzę....strasznie zimny wiatr jest. Co mi się śniło to byście padly...... Coś robiłam w domu, nawet nie wiem co i poczułam że rodzę! bólu kompletnie żadnego, żadnych skurczy, wód, nic! Ale wiedziałam, że rodzę... Zaczęłam pakować torbę do szpitala, no bo trzeba jechać, po chwile wsadziłam rękę między nogi a tam cała główka na wierzchu i zdążyłam się zgiąć i złapać małą bo wylazła cała! Ja w panikę, trzymam to dziecko, krzycze do tż żeby dzwonił po karetkę, że nie wiem czy mam obciąć pępowinę czy nie.... no masakraaaa chodziłam po całym domu z Lilą na rękach i zwisającą pępowiną! karetka przyjechała do sąsiada a nie do nas, za chwile przybiegli do nas, pielęgniarka przecięła jakimiś starymi nozycami tą pępowinę - bez zacisków, zakleiła małej kikuta na brzuchu wielką gazą, mi mieli zrobić niby zastrzyk przez konflikt, ale lekarz posmarował mi tylko prawą dloń sudocremem i stwierdził, że to w zupelności wystarczy Zero bólu, pół sekundy i po wszystkim było |
||||
|
|
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
witam się prawie z rana
![]() aaaale dziś gorąco.... w końcu odprowadziłam młodą do przedszkola i mogę teraz spokojnie chorować. Wczoraj w końcu poszłam do lekarza i się okazało, że mam zapalenie oskrzeli, które może już zchodzić na zapalenie płuc tego to się nie spodziewałam. Oczywiście antybiotyk no ale skoro trzeba to trzebalecę zaraz nadrabiać zaległości aania_20 mignęło mi tylko, ze masz zapalenie krtani mam nadzieję, że dziś lepiej
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Zanki to pisała mi, że i tak dostała najniższą karę, bo mogli ją zablokować na 14 dni Mam pytanie do tych dziewczyn, którym leci siara. Czy wy śpicie w nocy w biustonoszu i wkładkach??? Bo wstałam dzisiaj, a na koszulce (dodam, że koszulka jest męża) takie kropki i jedna większa plamka
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-08 o 10:23 |
|
|
|
|
#2615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry dziewczynki. Ja też wstałam zmęczona. Nogi dalej bolą, gorąco mi i w ogóle do dupy. Czekam na brata i jedziemy podłączyć internet w mieszkanku bo jeszcze klikam od rodziców. Mój mąż ma jakieś dziwne obawy przed przeprowadzką, z dnia na dzień zwleka przewożenie łóżka, a tym samym opóźnia przeprowadzkę. Już nie wiem jak z nim rozmawiać i o co chodzi On się chyba boi po prostu ... Niby obiecał że dziś przewieziemy, ale już go nie biorę na serio.
|
|
#2616 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bylismy wczoraj na wizycie, mam chodzic co 2 tygodnie, szyjka OK, serduszko OK, nereczki powiekszone niestety bez zmian, ale doktor ma nie najlepsze usg, za tydzien we wtorek mamy zizyte w prywatnej klinice z dobrym sprzetem i tak dokładnie zobaczymy co i jak.
Cytat:
Cytat:
Sara wypina doopcie, zawsze z lewej strony, a teraz przeszła na prawa Cytat:
Jasiu ma wage niemal idealna, a my nasze kg zrzucimy na SB w mig, nie ma co sie zamartwiać. Cytat:
![]() mega, super to wyglada!!!! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten przykład z 1 tygodniem właśnie to potwierdza : 1 t i 4 d to nie 1 tydzien tylko 2 (1 skonczony i 4 dni 2 tygodnie zaliczone). Są dwa wyjścia ale tyczy się to tylko mówienia, że albo masz skończony w tej chwili 31 tydzien albo jestes w 32 tygodniu a jutro to Ty już skończysz 32 tydzień i zaczniesz 33
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przez to wszystko zapomniałam się pochwalić, że wczoraj zaczęłyśmy z Alicją 34 tydzień
![]() |
|
|
|
#2619 | |||
|
Rozeznanie
|
zaraz zmykam na zakupy..moze cos upoluje dla Malego,chociaz musze sie powstrzymac do piatku
bo wtyedy jade z tz do akpolu i mama i ja![]() Cytat:
ale cos wiem nt temat,ze wizaz wciaaaagaaa![]() Cytat:
a sierpien..hmm,no moze sie przyda. niby nie jest to duzy wydatek-ok 40 zl-ale tu 40 zl tam 40zl i sie zbiera..dlatego sie zastanawiam czy jest sens kupowac teraz,tym bardziej ze z kasa robi sie krucho..Cytat:
a sen- nooo,tyle ze w szpitalu
|
|||
|
|
|
#2620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i za te kolejne usg a ja mam pytanie z serii głupich nic mi się nie stanie z tym plastikiem w laktatorze jak go wyparzę we wrzątku czy absolutnie tej części nie parzyć tylko tę część którą do piersi się przystawia????!!!:confuse d:
|
||||
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar co to za sen
a mi się nic nie śni związane z dzieckiem
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram powoli na spotkanko z dziewczynami Marinką i Słoneczkiem bo też do nas dołączy
do zobaczenia po południu bo jak wróce to pójdę od razu obiadek robić
|
|
#2623 |
|
Raczkowanie
|
cześć Brzuchatki
![]() nie odzywa,łam się bo mnie nie było ![]() w sobotę wesele- wytrzymałam do 3 rano, wesele tragedia, ale Małż był starszym, więc trza było... ale na tak dziadosko zorganizowanym weselu jeszcze nie byłam.... 2 oddzielne sale, młodzi na dworze a nie na sali do tańczenia, jedzenia brak, obsługa do d..... a wczoraj kupoiliśmy łóżeczko turystyczne, wanienkę, ręczniki i właściwie mam już wszystko!!!! teraz kończę prać ciuszki i prasować i od przyszłego tygodnia laaaba co ja wtedy będę robić ????buziaki dla Wszystkich aaa i małe pytanko czy do mycia np butelek (jak potzreba), smoczków, wanienek itp używacie konkretnego płynu do mycia naczyń? jest coś takiego? wydaje mi się, że klasycznie + wyparzyć i będzie ok, ale chciałąbym poznać Waszą opinię... iwona |
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też czasami się takie różności śnią ale jeszcze aż taaakie to nie
|
|
|
#2625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
||
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że pisałyście już o biustonoszach,myślałam że zapisałam stronkę ale jej nie mam :nicniewiem:
proszę o link jak zmierzyć jaki mam biust jaki rozmiar oraz kogoś kogo polecacie na allegro ?
|
|
|
|
#2628 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No to jeszcze dwa i mozesz rodzic
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
termin mam na 09.08. dzisiaj jest 08.06 a ja mam 32 tc (czyli 31 tc i 3 dni) i jak tak na piechotkę liczę tygodnie wg tego, że jestem w 32 tc, to na termin porodu wychodzi mi koniec 40 tygodnia ciąży, a jak liczę, że jestem w 31 tc, to rodząc dnia 09.08 byłabym na końcu 41 tc, więc niby w terminie a wg liczenia przenoszona.... Ale jestem kiepska z matmy ![]() Tak w ogóle witam serdecznie! Gorąco u nas, zaraz wywieszę pranie i szybko wracam do domu, bo połozna powinna dziś przyjść ![]() Malutka ładnie się wierci ![]() Później lookne co dziś naskrobałyście. Póki co mam weekend nadrobiony Miłego dnia! agulaaabar ja pierdziele jaki sen! Ten sudocrem mnie rozwalił
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie dziewczyny
jak tam samopoczucie dzisiaj?? zastanawiam się może sobie kawkę zrobię bo jakaś śpiąca jestem |
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
moze ktoras z was bedzie zainteresowana, to napisze ze wczoraj w ikei kupilam taki podkladzik do przewijania maluszka, jest przecena kilka zlotych na niego (w Jankach bylam)
teraz kosztuje 13,99 taki jak tu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419 ja kupilam jeszcze wieszaczki male, kolorowe osobiscie uzywam drewnianych ale mysle ze dziecko powinno miec radosne http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716to tak na poprawe humoru robilam zakupy...
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina Ja kupiłam taką żabkę
ale chętnie kupiłabym jeszcze jeden, ale Ikea mam dopiero w Katowicach a oba auta u mechanika
|
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Aj, zapomniałam się pochwalić jak wczoraj teściową do pionu doprowadziłam. To dobra kobieta ale jej nie wszystkie mądrości są mądre i ona chyba z tych, co boja się zakupów dla dziecka przed porodem.Wczoraj powiedziała, że jeszcze mam czas na zakupy (a ja już prawie wszystko mam :P: ), a ja na to że jak nie daj Boże z m-c wczesniej będę musiała leżć w szpitalu to kto mi te zakupy zrobi? Ona na to że babcie i mąż, a ja na to że moja mama ma żniwa więc zero czasu i siły na takie zakupy, a mąż to słabo zorienowany.... No to przytaknęła. Poza tym to moje dziecko i moja przyjemność z zakupów i nikomu tego nie oddam. No i jak powiedziała, ze widziała wanienkę za 50 zł to utwierdziło mnie to przy moim zdaniu... Już ja widzę, jaki rachunek bym musiała zapłacić za jej zakupy... Pokupowałam dużo na Allegro, taniej wyszło niż u nas w sklepach i do tego taszczyć nie musiałam... Trochę się wkurzyłam, ale na jej szczęście zakumała, że mam inne zdanie i się nie broniła
![]() Jakaś nerwowa jestem ostatnio... |
|
|
|
#2636 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja mam pytanie z serii głupich nic mi się nie stanie z tym plastikiem w laktatorze jak go wyparzę we wrzątku czy absolutnie tej części nie parzyć tylko tę część którą do piersi się przystawia????!!!:confuse d:[/QUOTE]dziubek TEZ MI TO OSTATNIO CHODZIŁOpo głowie, ale w instrukcji przeczytałam że wszystkie części należy wyparzyć..ale dziwne ze się nie odkształci? Cytat:
Cytat:
![]() spadam dalej się uczyć, musiałam zażyć narotyku Agula Twój sen Carmela chyba przegapiłaś wstawiałam zdjęcia pokoju, i tam były.Też chcę taki pledzik do przewijania. Ikei brak, jakby któraś się wybierała po zakup i nie byłaby problemem wysyłka do mnie to jestem chętna
Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-08 o 10:57 |
||||
|
|
|
#2637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo wytrzyma do rana, zalezy)
|
||
|
|
|
#2638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ooo kurcze to miałaś taki masaż full wypas ![]() Cytat:
![]() Gratuluję zaczętych tygodni ![]() LadyInBlack za tętno Maluszka ![]() Kalinko ja bym mimo wszystko kupiła, parasolka zawsze się przyda, słońce nie świeci tylko w lipcu. Kolina duży już Synuś A z wodami napewno się wszystko wyjaśniMoże ma gorszy dzień przez co jest mniej aktywny ![]() Cytat:
za wizytę. A nereczki podejrzycie dokładnie i na pewno będzie dobrze! ![]() Cytat:
U nas trochę popadało, pogrzmiało. Troszkę sie lepsze powietrze zrobiło, bo w nocy to tak duszno było, że aż się źle spało. |
||||
|
|
|
#2639 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, można się tylko zdołować.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
laktator w wyparzarce - nie odkształci sie, bo to silikon. testowane! no chyba ze nie zalejesz wrzatkiem a bedziesz gotowac
![]() stanik i siara - za malo mam siary by siara byla ze mam plamę na koszuli. poza tym bardziej w dzien mi leci. no i poce sie tak strasznie noca ze i tak co 2 dni koszulka do prania poza tym strasznie znowu czula jestem na zapachy! wszystko mi smierdzi, wlasna skóra naawet ale rpzeciez nie bede stala caly dzien pod prysznicem... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

bo potem siadała sama i sama sobie klaskała mimo że jeszcze nie zrobiła siuku 

no jak bylam w 1 t 4 d to dla mnie to byl nadal pierwszy tydzień, a nie drugi. Aaaaale nie ważne, możemy sobie liczyć nawet na chińskich liczydlach a dzieciaki i tak przyjdą na świat jak uznają to za sluszne
i to na 7 dni!

Zakończone: 2
tego to się nie spodziewałam. Oczywiście antybiotyk
no ale skoro trzeba to trzeba
mam nadzieję, że dziś lepiej
On się chyba boi po prostu ... Niby obiecał że dziś przewieziemy, ale już go nie biorę na serio.

zębole

za te kolejne usg 

klask i:
, można się tylko zdołować.