|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Przy okazji - mama czasem daje się skusić na eksperymenty o ile nie wymaga to od niej zachodu Ma najgrubsze włosy na świecie, jak druciki Za młodu miała bałagan jak ja tylko ze 3x więcej włosówWiduję czasem wpisy z cyklu "co zrobić z niechcianą odżywką/szamponem", szkoda że mało tych wpisów ;] tu , tu. Gorzej jak uczula... Niedługo trza mi się rozprawić z Joaśką z pokrzywą i emulsją Gloria, chyba zostaje mi w tym stopy moczyć Nie ma to jak paznokcie rosnące jak na drożdżach vel stopa hobbita Kolorek - nie widać Twoich za bardzo na zdjęciu, ale wyobrażam sobie Taki bardzo polski kolor Ja mam jaśniejszy, z braku lepszego określenia nazwijmy średnim blondem, popielaciuch Zostają nam marzenia o rudym, rudy pomimo albo apetyczne miodowe połyski :PWiesiołek donoszę że pomaga A ja teraz lniany będę! Dzięki za naprowadzenie ![]() Eloe, muszę się podzielić Śmiech na sali z klasyfikacją włosów, wczoraj dokładniej poczytałam o podziale wg Fia i uwaga: w dotyku jak nitka (M), szeleszczą pocierane (Coarse) i ten kolor zmienny do światła (F) ![]() Cytat:
Przepyszne loczki i ta rura poduszna po prawej I jak błyszczą Z niedzieli to już całkiem czad
|
||
|
|
|
#35942 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, stronę wcześniej zadałam pytanie. Bardzo mi zależy na waszej opinii więc będę bardzo wdzięczna za odp.
|
|
|
|
#35943 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#35944 | ||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zostaję przy tym, co mam, a jesienią na rudo! Wiele może zależeć od załamania światła. Może być też tak, że zanim nabierze właściwego koloru, wygląda inaczej (moje są do 2-3 cm w kolorze platynowego blondu, nawet ich nie widać, a potem dopiero ciemnieją). Może też wystawiałaś się na słońce? Tak czy inaczej mamy jakąś depigmentację. Cytat:
![]() A poważnie - to ciekawe, warto poobserwować, co będzie się działo dalej. Cytat:
Przemyśl sprawę ugniatania, bo nadmiar też szkodzi - jeśli bardzo przykładasz się w miejscach słabiej skręconych, to Twoje działanie będzie miało odwrotny skutek. Kręconych nie powinno się cały czas dotykach, gdy schną. To prowadzi do puchu, a nawet rozprostowuje włos. Acha - nie spinamy, a podpinamy. Więcej w FAQ. Radzę poczytać. Cytat:
Cytat:
skład jest obiecujący, uważam że warto nawet jeśli później miałabyś smarować ciało - jemu się powinno spodobać (a jeśli nie jemu, to piętom )---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Inną sprawą jest obecność protein jedwabiu w tym produkcie. Są one dość daleko, więc nie powinny działać negatywnie (choć u mnie widać rozmiękczenie, ale to u mnie). Raczej nie powinnaś z niczym przesadzić, dobrze jednak stosować odżywkę na zmianę z czymś treściwszym, bo to dość... ubogie - kilka humektantów ka krzyż, proteina jedwabiu (też humektant) i 2 emolienty. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
- henna zawiera pewną ilość tanin, które działają lekko ściągająco i wysuszająco. Z tego efektu powinni być zadowoleni właściciele włosów tłustych, lecz osoby o suchych włosach mogą (lecz nie muszą) odczuwać z tego powodu pewien dyskomfort. Można temu zaradzić stosując tuż po farbowaniu wybraną olejową odżywkę do włosów. Ja nakładałam dokładnie tę odżywkę, a i tak włosy były suche jak pieprz ![]() Cytat:
Cytat:
Prosimy. Męcz No to jest mój ![]() Cytat:
Za chwilę wychodzę na ten zaduch, a dziś mam wreszcie włosy do ludzi (Doliva Fiori di sicilia, KCKT i KCCC). I co? Ano nic, bo wieje i jest prawie 30 stopni ZIMO WRÓĆ! (tak tęsknię, ze śniłam całą noc, jak jeżdżę na snołbordzie).
|
|
#35945 | |
|
Zakorzenienie
|
Tyle lat żyję i zawsze było lato, a takiej jazdy to nie pamiętam
![]() Cytat:
włosy były mega po Isanie i pół skalpu też i gdzie ja drugą taką bez ekstraktów znajdę
|
|
|
|
|
#35946 |
|
Przyczajenie
|
Proteiny - proszę o wyjaśnienie.
Witajcie
![]() Ponad miesiąc temu trafiłam na forum dla zakręconych (mimo że włosy mam raczej proste z lekką tendencją do falowania), stałam się cichym podglądaczem Chciałabym Wam bardzo podziękować za wszystkie rady i mądrości jakie można tu znaleźć. Zmieniłam moją pielęgnację włosów o 180 stopni i jstem z tego powodu przeszczęśliwa(moje włosy również).Z reguły szukam odpowiedzi na moje pytania przeszukując milionowe wątki, ale jeśli chodzi o odżywianie proteinami jest to ciągle dla mnie niejasne. Znajduję informację o tym że są maski proteinowe (np. WAX), za chwilę czytam o tym, że jedynie małe cząstki wchłaniają się we włosy, a za chwilę, że proteinami można przekarmić i włosy staną się wysuszona. Bardzo bym prosiła o wyjaśnienie mi w jakiś przystępny sposób tej kwestii. Edytowane przez MissLadybird Czas edycji: 2011-06-09 o 10:54 |
|
|
|
#35947 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta dziękuję
![]() Eloe77 dziękuję A teraz włoski już umyte i sobie spokojnie schną
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-08 o 16:44 |
|
|
|
#35948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I to w dodatku taki jak słomiana miotła... Po Garnier Naturalna Pielęgnacja, Odżywka do włosów zniszczonych `Awokado i masło karité` było identycznie. Choć do tego ostatniego jakoś nie mam przekonania czy jest proteinowe ![]() A co do wypadania, to nasiliło mi się ostatnio bardzo mocno. Mama taktownie zauważyła, że przedziałek mam coraz szerszy... Jutro dermatolog, zobaczmy co powie, choć jakoś nadziei większych nie mam.
|
|
|
#35949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Historia dzisiejsza: rano umyłam włosy, slicznie wypielęgnowałam, podsuszyłam dyfuzorem, było trochę puchu, ale podobało mi się I co z tego kiedy na zewnątrz okropny wiatr (taki morski halny ) i musialam spiąć bo wlosy we wszystkie strony by mi latały. Nawet jak spięte miałam do góry w ananasa to wiatr dał radę je poszarpać i powyciągać![]() Takie już uroki życia w UK, lokaski nie mają łatwo
|
|
#35950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakby co![]() Cytat:
Dla mnie to odkrycie ![]()
|
|
#35951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja poszukuję dokładnie czegos takiego jak Pantine do fal i loków odżywka/krem b/s. Jak go wgniotę na suche już włosy to loczki się bardziej zbijają i jest mniej puchu. Także szukam odpowiednika zgodnego z CG.
|
|
#35952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35953 |
|
Raczkowanie
|
W sumie nie mogę narzekać, u nas słońce już od miesiąca (może popada raz na tydzień) i tak ma być także latem. Mam nadzieję, tylko ten wiatr, nawet kiecki zwiewnej ubrać nie można bo podwiewa
|
#35954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też, ja też, poszukuję zamiennika
|
|
#35955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35956 |
|
Rozeznanie
|
Jest na tej stronie skład INCI?
chyba ślepa jestem, bo nie widze..---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Przeprzeprześliczne przepiękne! Błyszczą Ci sie jak szalone, też tak chce... |
|
|
|
#35957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Włosy mi się dzisiaj spuszyły dziko, chyba żel lniany nie jest najlepszy na warunki prawie tropikalne czyli ponad 30 stopni i mega wilgoc w powietrzu. Muszę znaleźc coś cięższego na tę okolicznośc. Acz nie sądzę żeby wydatnie pomogło. Do tego kupiłam kolejną odżywkę, tym razem pottersa z aloesem do mycia, bo joanna mi się skończyła (kij z tym że mam parę innych...) Zakupoholizm Jej, co ja bym dała żeby moja głowa tak wyglądała 3 dni po myciu! O.O
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-06-08 o 21:15 |
|
|
|
|
#35958 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam jeszcze zdjęcia świeżo umytych włosków
![]() shopoholic dziękuję Zresztą strasznie dziwnie bym w takich wyglądała
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-08 o 21:20 |
|
|
|
#35959 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie sie odmiany zachcialo he he, podcinalam sie bo juz mi sie fryz rozsypywal we wszystkich kierunkach i natchnelo mnie na proste
![]() tyle ze u mnie prostowanie to szczotka i suszarka, wlosy sa 'gole' bo po splukaniu odzywki nie nakladalam zelu bo nie bardzo to widzialam, zadnego specyfiku tez odpowiedniego do prostowania nie posiadam ale za to zobaczcie jak teraz widac kolor po farbowaniu, mucha nie siada, na kreconych tak sie nie blyszczy ale niestety nie mam nikogo do zatrudnienia aby mi zawsze tak wlosy modelowal bo mnie po jednym razie sie juz nie chce - 35 minut to trwalo, samo modelowanie, mycia nie licze, wiec od piatku znow beda loki a maz skwitowal to tak: 'wygladasz jak Twoja mama, zero loka', mezczyzni
|
#35960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mrrrr Nie myślałaś czasem o grzywce jak u Kropci? Cytat:
Wybacz ale wolę Cię pokręconą ;PW ramach dopinania mgr przekopuję sobie KWC za odżywką nadającą się do mycia, CG i niekoniecznie CG. Powinien być osobny punkt, nie sądzicie?
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-08 o 22:10 |
|||
|
|
|
#35961 |
|
Zakorzenienie
|
to tez kwestia przyzwyczajenia, maz reaguje nerwowo na zmiany
|
#35962 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Rybiorku, rzadko teraz piszę, ale Twoich prostych włosów pominąć nie mogłam
![]() Super gładkie, błyszczące, pięknie ułożone, ale .... nie pasują do Twojego charakteru . A charrrrrakterek widziałam na zdjęciach z długimi rudymi włosami
|
|
|
|
#35963 |
|
Raczkowanie
|
naturalne mi jasnieją
i to zjasniały mi o całe 2 tony ![]()
|
#35964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odmiana jednodniowa nikomu nie zaszkodzi (ale Cyckowi tez sie nie podobaja proste, poglaskac i przytulic sie dal ale patrzyl na wlosy podejrzliwie
|
|
#35965 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Pewnie, że nie zaszkodzi. Zwłaszcza po to, żeby się przekonać jak są zdrowe i pięknie błyszczą. Kolor też jest idealny. Cycek wie co dobre ![]() A długie będą. Szybko Ci rosną włosy, mimo, że je podcinasz. Mnie się wydaje, że moje ciągle tej samej długości, ale co miesiąc coś podcinam. Po powrocie z zielonej szkoły dziewczyny z mojej grupy turnusowej ciągle zarzucają lokami i pytają czy ładne . Co prawda mają włosy sklejone od żelu (pamiętają żeby nie czesać i nie dotykać, ale zapomniały że żel należy odgnieść ). Nawet moje klasowe maluchy wiedzą już, że nie czeszę włosów i ciężko im to przyjąć do wiadomości .Co prawda nikt nie zauważył, ale przypomnę, że aktualizowałam dziennik ![]() Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-06-08 o 22:32 |
|
|
|
|
#35966 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#35967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35968 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś mam włosowego doła
Po pierwszym myciu, odżywkowaniu i żelu lnianym włosy odżyły, ale teraz nie widzę już żadnych postępów. Może pojedyncze loki wyglądają ale generalnie jest średnio. Jak patrzę na Wasze lokasy to moje więdną
|
|
|
|
#35969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() minimum 160 myc zgodnie z zasadami (jak sie myje co drugi dzien) ![]() + zero katowania wloskow
|
|
#35970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami tez sobie prostuję na szczotce, to kilka godzin później już się bardzo wywijają.A ja się musze pochwalić, że czytając Wasze wypowiedzi o proteinach postanowiłam zrobić eksperyment i nałożyłam na włosy po umyciu najpierw odżywkę z proteinami i od razu na nią nawilżającą. Po spłukaniu jak zawsze - odżywka bez spłukiwania i żel + ugniatanie. I powiem Wam, że włosy po prostu oszalały! Pozbijały się w bardzo kształtne, grube loki, wręcz spirale miejscami. Piękne po prostu! I trzymały się cały dzień
Moja biżuteria z sutaszu i nie tylko, zapraszam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774 Edytowane przez Benek23 Czas edycji: 2011-06-08 o 23:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

Przy okazji - mama czasem daje się skusić na eksperymenty o ile nie wymaga to od niej zachodu
Za młodu miała bałagan jak ja tylko ze 3x więcej włosów
Ja mam jaśniejszy, z braku lepszego określenia nazwijmy średnim blondem, popielaciuch 

Zostaję przy tym, co mam, a jesienią na rudo! 
Nie że swędzi czy coś - dla odmiany przetłuszczać się jegomości zachciewa? Wczoraj myłam, dzisiaj myłam, jutro chyba też wezmę i umyję bo już mnie nosi - jak nie mój ;]
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Po Garnier Naturalna Pielęgnacja, Odżywka do włosów zniszczonych `Awokado i masło karité` było identycznie. Choć do tego ostatniego jakoś nie mam przekonania czy jest proteinowe
a jakby co