|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra a jakbym chciala jechac autobusem/taksówka/pieszo to tez nie wydadza dziecka? przeciez wozkiem moglabym podjechac...
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Wtajemniczenie
|
jacieee-heheheheh juz jest ok to chyba te hormony ale w życiu bym nie podniosła ręki na ciężarna jeszcze bym muszy w domu miała
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
oki kończę bo oczy mi się zamykaja papapapap do jutra ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- aha monia u Was może byc inaczej u nas w lublinie w tym szpitalu tak jest |
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poddasza są takie klimatyczne i pełne uroku
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
w takich wypadkach jak szyte krocze to chyba najlepiej miec łożeczko koło łozka, obok własnej głowy - tylko podniesiesz ją i wiesz czy dzieć spi, płacze juz czy co... tak samo jak te akwaria szpitalne - zawsze blisko ma sie łóżka. ma to jendak sens! ja tylko pękłam, 2 szwy, po 3 dniach juz sciagniete bo sie zagoiły i tylko rpzeszkadzały, wiec szału nie było. troche boje sie ew ciecia (wiadomo ze raczej głębsze, rzadko zdarzaja sie mocne pęknięcia) i cc - bo jednak to juz musi sie dłużej goić... a moje rany długo sie goją...
ubralam nowa koszulke i juz uwalona siarą ![]() dzieki dziewczyny za wszystkie komplementy (foczka nie jestem - goliłam się przeciez ), ale ja tam sie smieje z mojej słoniowatości - waleniowatości przyszło to i pójdzie! dziś kilogramowo jestem cięzsza o 400gram od męza ![]() agadus - z drugiej strony dobrze ze szpital zwraca uwage na bezpieczenstwo noworodków nawet po wyjściu, bo niektórzy nadal woziliby na kolanach w rożku/beciku brumek - u nas nie ma taksowek z fotelikami... mam na 1 kurs kupowac? (no ja akurat mam samochod, ale tak hipotetycznie dywaguję...) przykład: http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...rzebny,1384153 pięknie pada u nas od godziny, ide spac bo mąż wygania... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-08 o 23:23 |
|
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Położna też przez kilka dni mówiła że się zrośnie. Potem zdanie zmieniła .
|
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjaśnienie czy mozna w taxowce bez fotelika:
KRD Rozdział 5 3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym. 4. Przepis ust. 3 nie dotyczy przewozu dziecka taksówką osobową, specjalistycznym środkiem transportu sanitarnego, o którym mowa w art. 36 ust. 2 ustawy z dnia 8 września 2006 r. o Państwowym Ratownictwie Medycznym (Dz. U. Nr 191, poz. 1410, z późn. zm.), lub pojazdem Policji |
|
|
|
#2920 |
|
BAN stały
|
Agadus ja do Maksa wstawałam w nocy i sprawdzałam czy oddycha do ukończenia przez niego 10 roku życia.
Do Szymona do 4 roku. Do Krystka do 1,5 roku Do Izy nadal. Choć w nocy jak idę siii albo po karmieniu Izy,to zaglądam do każdego łóżka. Mam nierówno pod sufitem i wiem o tym. Główkę też przewracam. Głupia baba nabawiła sie nerwicy. Co do szwów ,to po Krystku byłam rozjechana jak małpa bo puściły mi też szwy a resztę uciełam bo wbijały mi się w odbyt. Teraz mi wszystko miła pani dr.naprawiła Aga jasne,ze mogę umyć. Ja u siebie muszę bo moje bydlęta latają na boso po podwórku(najlepiej im na żwirze a nie trawce) i z tymi syrami do domu. A jak gdzieś jest plamka,to zaraz błoto. Nie wspomnę,ze kąpię ich po 4-5 razy dziennie.i 9 ręczników średnio dziennie do prania. DaKaro czekamy na Ciebie. Oczywiscie,ze cała i zdrowa bo jak inaczej ma być? Nie denerwuj się tylko!!! Jacieeeee gratuluję ![]() Pamiętaj dzisiejszy sen-spełni się. (pewnie będzie się śnił poród No to idę nynać ale jeszcze pościskam kciuki za jutrzejsze egzaminy ![]() A...Pieleszko-10 pieluch na bank wystarczy I jeszcze na dobranoc dodam,że na razie czuję się znakomicie ![]() Dzięki Wam jak nic |
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Ide spac do jura wszystkim
![]() Dobrej nocki i kolorowych
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu zostanę tu sama, bo Wy śpiochy
![]() Jak ja się rozkręcam, to Wy znikacie
|
#2923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tak tak już niedługo jupiiii wczoraj wieczorem z tż-tem wywiezliśmy te torby które miałam gotowe, przywiozłam sobie nastepne torby i tamte z ciuchami większe wypakowałam to jutro będe resztę ładować i wywieziemy a w sobotę pojadę sobie wszystko tam układać bo nawet nie mam innych planów na sobotę ![]() Cytat:
pyszne mają i niedrogie - bo po max 2.50-3zł za kilogram ![]() a w carfourrze po 40gr ogórki?? masakra jakaś... biedni rolnicy.. Cytat:
Marinko - po pizze byliśmy tam gdzie my wczoraj pizza marzenie ![]() hm... kumpel? tylko go nie molestuj za bardzo żeby się chłopak nie wystrzaszył ![]() czyżbyś coś wiedziała czego ja nie wiem? ![]() dziękuje o 14 mam egzamin już wiemy od kogo zaczęła się chcica na pizze ![]() Cytat:
w piatek opróżnie pokój z reszty rzeczy a w sobotę pojadę od rana układać tam bo pewnie cały dzień mi zejdziewrzuć linka do aukcji z mopem to zobaczę co to za cudeńko kupiłaś piękny Cytat:
![]() piękny
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-09 o 06:50 |
|||||
|
|
|
#2926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z pewnością go wykorzystam ![]() tż będzie wstawał Cytat:
![]() ale sie ciesze razem z Tobą ja będę pisać z nowego gniazdka już w niedziele a co do pakowania się z brzuchem to fakt - ciężko trochę ale przynajmniej ja nie muszę nic nosić bo tż wszystko wynosi za mnie tylko powkładać to toreb podróżnych i siat i na miejscu rozpakowac ale to w sobotę ![]() Cytat:
ale w sumie nie czuje potrzeby bo sporo dowiedziałam się dzięki Wam no nadrobiłam - zostawić Was na kilka godzin..... a teraz jak tu puściutko to ja lecę do nauki - może zdaże jeszcze coś powtórzyć
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-09 o 07:09 |
||||
|
|
|
#2927 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
widzę,żę klub 80cio kilówek się powiększa nie czuje się teraz taka samotna ja to od męża jestem cięższa już o 14kg ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Moniczka piękny brzuś Sygine-Twoje naklejki też super ![]() Jacieeeee- bardzo Ci gratuluję nie ma to jak swoje gniazdko![]() Cytat:
![]() a na nocnik siada... ale posiedzi i za chwile wstaje i już gdzieś leci ![]() Cytat:
![]() lecę do sklepu po bułeczki
|
||
|
|
|
#2928 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Jest dużo pieluch wielorazowych, a ja niezupełnie wiem, które są najlepsze do odpieluchowania (na pewno te z uczuciem "mokro"- ja dla noworodka stawiam na razie na "sucho"). Wydaje mi się, że takie mogą być dobre: specjalne do nauki nocnika http://pupeko.pl/index.php?page=shop...mart&Itemid=36, ale firm i opcji jest mnóstwo. Polecam fachową grupę wsparcia w odpieluchowaniu: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=30594 i recenzje pieluch różnych firm: http://chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=98
|
|
|
#2929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Wczoraj szybko uciekłam, bo miałam kryzys. Najadłam się popołudniu czereśni, wypiłam 3 szklanki coca coli, potem loda, jogurcik i parę truskawek z cukrem i tak mnie brzuch rozbolał, myślałam że pęknę... Normalnie zwijałam się z bólu, w pewnym momencie już mąż chciał mnie do lekarza zawieźć, ale przeszło trochę i zasnęłam. Teraz boję się cokolwiek zjeść ![]() Cytat:
dotrzesz cała!![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana, dziec mi sie wbil pod zebro i nie moglam dzisiaj spac. Zaraz pojde na targ po truskawki
![]() Beatko powodzenia na egzaminie!!!
|
|
#2931 |
|
Zadomowienie
|
beata_1988
BABONIK Dziekuje A tak wogole to czesc wszystkim
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-06-09 o 08:47 |
|
|
|
#2932 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze wiedzieć tak "z tyłu głowy" że masz możliwość poprosić, u nas w LBN niestety podobno wogóle nie dają znieczulenia.. Pochwal się pokojem Tymka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wszystko jasne ![]() Beatka kciuki za egzamin. Jaciee ale Ci fajnie, pokaż zdjęcia gniazdka ![]() Dzisiaj mi słoń siedzi na klacie. Tak się ciężko oddycha, a deszczu ani widu, powietrze stoi w miejscu, sapie jak lokomotywa. Na śniadanie zjadłam kawałek wczorajszej pizzy, zostały jeszcze dwa..podesłać którejś ale Zanka chyba może nas czytać? bo jest na dole POZDRO ZANKA
Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-09 o 08:54 |
||||||
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
JESTEM uff........ale zescie napłodziły ![]() Niestety wczoraj nie moglam zajrzec do Was bo nie mialam neta..... cos skubance ostatnio czesto jakies przerwy sobie robia ![]() bylam wczoraj z mezem pozalatwiac te wszsytkie sprawy i powiem Wam ze z tym cukrem to troche probem bo mi tu tel dzwoni zebym zmierzyla cukeir a ja w autobusie i musialam kombinowac gdzie tu pojsc rece umyc i sie ukuc..... ale jakos poszlo wczoirajsze pomiary byly b.dobre chociaz rano mialam tylko 65 pomyslamam wiec ze powinnam zjesc wiecej na noc i tak tez zrobilam ale dzis mialam 92 czyli o 2 za duzo wiec musze wykombinowac jakis inny zestaw byl u mnie wczoraj chrzesniak akurat wracal od lekarza i te upaly go wmeczyly noi przyszedl bo marudny i nie chccieli go jeszcze droga do domu meczyc wiec przyszli zeby pospał troche i odpoczał w chlodzie wiec przetestowal lozeczko Igora wygladal w nim bosko potem wstal zrobilam mu zupke dalam śliniak Igora a potem zabawki ktore dla Igora sa no jak w bajce mial ![]() nie chcialam go oddac.......... ogolnie dzien pelen wrazen....... dzis odpoczywam........
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanka
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
zanka
za dzisiejsze wizyty ![]() za nowe tc i mc
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że to przez grzeczność tylko był taki komplemencior ![]() ha - ja startowałam z 77kg więc jeszcze cięższa byłam ale na szczęście spadło na początku na 73 więc nie jest źle - na razie..ale Ty masz chudziutkiego męża mój cięższy ode mnie - jeszcze- o jakieś 7-8kg ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ja też na śniadanie dwa kawałki wczorajszej pizzy wcięłam - tż rano też zjadł dwa a nam zostawił reszte z wczoraj - zawsze bierzemy większą żeby na śniadanie była ![]() widze wczoraj był pizzowy wieczór ciężarówek - zbiorowa chcica ![]() ja ostatnie zaliczenie w piątek z prawa jechałam na ściągach i nawet powinno być ok ale dzisiejszego nie da się na ściągach bo to zadania z ekonometrii i prognozowania więc mam tylko kartke z wzorami którą wolno mieć - ale myśle że powinno być dobrze - bo niedawno na koło się uczyłam tego a teraz tylko powtórzyłam.
|
|
|
#2937 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak skończe to wrzucę fotkę, mam nadzieję, że dzisiaj skończę....Cytat:
![]() Pochwale sie wieczorem - o ile coś z tego wyjdzie ![]() Ślicznie Cytat:
![]() Cytat:
rodzinka się na weselicho zjeżdża a co do tych zatruć do ja nie panikuje.... u nich jest tyle przypadków i żyją normalnie a u nas sztuczna panika się robi ![]() Cytat:
Śliczny
|
|||||
|
|
|
#2938 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Tak kup Cytat:
Juz jestes w drodze, ale trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok! Cytat:
A wiesz ja w ciazy z trzecim, a gdyby warunki mi na to pozwolily (mialabym z kim dziewczyny zostawic), to chetnie bym sie przeszla na SR. Glownie pod katem porodu, jak oddychac, co robic, aby szedl sprawnie... Cytat:
Cytat:
Oj to masz z tymi Twoimi urwisami...nie dadza Ci odpoczac A jesli chodzi o samopoczucie, to tak trzymac! Dobra wstaje z wyra (wlasnie zjadlam sniadanie przyniesione przez meza), trzeba sie doprowadzic do stanu uzywalnosci i jade na wizyte. |
||||
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
beata_1988
za egzami i nie martw sie zdasz na pewno
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() u mnie noc minęła spokojnie, pewnie dzięki kakao, które wypiłam na noc. wstaję rano, a mój T. patrzy na mnie zdziwiony i pyta jak mi się dzisiaj spało. mówię, że dobrze, a co? a on na to, że musiałam byc nieźle zmęczona skoro nie czułam tego co młody w moim brzuchu odstawiał. T. powiedział, że takich akrobacji i kształtów brzucha to on jeszcze nie widział. ![]() apropo warzyw - ja je zawsze myję, a kupuję tutejsze angielskie (mają etykietki skąd są więc się nie boję. Poza tym zasad higieny zawsze należy przestrzegac. wyjątkiem są truskawki prosto z pola z piaskiem - mniam mniam. ![]() u nas wczoraj na SR mówili o karmieniu piersią.zalecane do przynajmniej 6 miesiąca życia. sutki nie powinny pękac, jeśli dziecko jest dobrze przystawione. cwiczyłyśmy na lalkach i dodatkowo dostałyśmy DVD z filmem jak karmic i jakieś książeczki. i znowu wyszłam na wyrodną matkę, bo powiedziałam, że ja muszę spac od 12-4 w nocy. wiec laktator by sie przydał. Położne nie polecają raczej, a jeżeli już to po około 2 tygodniach od pierwszego karmienia. jeśc wszystko, no może z wyjątkiem grejfruitów, bo dzidzia może miec ból brzucha. Zdziwione były niezmiernie jak im powiedziałam o diecie karmiącej matki. Powiedziały, że coś takiego nie istnieje. jesz co chcesz i karmisz dziecko co 2 h. powodzenia na wizytach dzisiaj jak ktoś ma, gratulacje zaczętych tygodni, przeprowadzek i udanego dnia ![]() mnie zostało 50 dni do porodu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

), ale ja tam sie smieje z mojej słoniowatości - waleniowatości
.

tylko go nie molestuj za bardzo żeby się chłopak nie wystrzaszył
za jutrzejszy egzamin
o 14 mam egzamin 

. Trochę się obawiam lotu, bo ostatnio dzidzia strasznie się wiercił/a przy lądowaniu, chyba nie lubi zmian ciśnienia. Odezwę się jak dojadę do rodziców.
JESTEM
ale na szczęście spadło na początku na 73 więc nie jest źle - na razie..
Zakończone: 2