|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
BAN stały
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
czyżbyś coś wiedziała czego ja nie wiem? ![]() A no... ![]() dziękuje o 14 mam egzamin zaciśnięte kciuki wrzuć linka do aukcji z mopem to zobaczę co to za cudeńko kupiłaś proszę http://allegro.pl/vileda-zestaw-ultr...613114805.html Wczoraj szybko uciekłam, bo miałam kryzys. Najadłam się popołudniu czereśni, wypiłam 3 szklanki coca coli, potem loda, jogurcik i parę truskawek z cukrem i tak mnie brzuch rozbolał, myślałam że pęknę... Normalnie zwijałam się z bólu, w pewnym momencie już mąż chciał mnie do lekarza zawieźć, ale przeszło trochę i zasnęłam. Teraz boję się cokolwiek zjeść ![]() ojej bidulko.To może dziś dietka. Pewnie za dużo czereśni ale jak tu się od nich oderwać. PRÓBA WIELOCYTOWANIA. ![]() Dzień dobry EDIT;ALE DUPNIE MI WYSZŁO.NIE UMIEM |
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
jak przyjemnie dzisiaj - chłodno, deszczowo i bezsłonecznie od razu się żyć chce Nerola tak mi wczoraj na ambicję wjechała tym myciem podłóg 3 x dziennie, że jeszcze przed śniadaniem obleciałam mopem całe mieszkanie trzymam kciuki za wszystkie wizyty i egzaminy daKaro spokojnego, bezpiecznego lotu i czekamy na wiadomośc, że jesteście ![]() a co do e.coli to ja tam specjalnie powodów do paniki jeszcze nie widzę - w marketach i tak warzyw nie kupowałam, raczej na takich straganikach warzywnych lub osiedlowych sklepikach, ale mój mąż schizę złapał bo my niedaleko granicy niemieckiej mieszkamy i on twierdzi, że nawet jak stąd warzywa to ktoś mógł je obmacać zarażonymi łapkami i zabrania mi kupować... dobrze, że mama ma działkę niedaleko to podrzuca czasem jakąś sałatę czy szczypior bo inaczej to bym sie kompletnie odwarzywiła
|
|
|
|
#2943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z całych sił zaciskam żeby się maleństwo ujawniło w końcu ja czuje że jednak chłopczyk bedzie daj znać którejś z mam dyżurujących jak się ujawni bo tu z ciekawości spuchniemy zanim od rodziców wrócisz ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
żeby tylk usg dobrze wyszło ale mam dzisiaj stresujący dzien - egz- usg i wizytę.. ech pewnie mi ciśnienie u gina od razu podskoczy ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-09 o 09:38 |
|||
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurka....żebra mnie dalej tak bolą że ręką ruszać nie mogę
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamuśki.
Wczoraj poszłam spać koło 1-wszej w nocy, a dziś wstała po 7-mej i koniec spania O dziwo się wyspałam. Za to TŻ wrócił po nocce, położył się do łóżka... i zaczęły się stuki, puki i wiercenia, bo sąsiedzi z góry okna wymieniają To go przywitali Już widzę jaki wkurzony wstaje. Ja nastawiłam zmywarkę, ale chyba mam za niskie ciśnienie wody, bo nie chce chodzić. Musi małż zajrzeć później. Zabrałam się zatem za ręcznie zmywanie i przy okazji potłukłam już 1 szklankę Teraz muszę wybrać się po cebulę i jakieś przyprawy, a nawet nie wiem gdzie to tu dostać ![]()
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego lotu ![]() Cytat:
super, ze już u siebie jesteście ![]() DZIEŃ DOBRY! Masarka... wymęczyłam sie wczoraj do 1 w nocy z tym krzokiem.... wstałam dzisiaj połamana jak 80-letnia staruszka..... teraz szybka kawa, śniadanko i ruszam dalej z robotą ![]() I tak jak wczoraj obiecałam, więc pisze..... Zaczynamy dzisiaj 32 t.c. czyli 8 miesiąc! (taaak, taaak wiem... dla niektórych to 33 t.c. )
|
||
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie wyszlo, faktycznie na białej ścianie wygladaja naklejki lepiej!
fajny, taki w typie mojego ![]() W instrukcji jest napisane, ze nie mozna naklejac na farby lateksowe, my własnie takie mamy i delikatnie sie odklejaja. Ale naprawde delikatnie tak milimetry w kilku miejscach. |
|
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() Ja dziś nietomna Filipowi się coś pomyliło i obudził się ok 3.30 i już spać nie chciał. łaził po nas, gadał do siebie, podchodził do drzwi sypialni że chce już wyjść Totalnie wyspany... zasnął dopiero po 5..Więc spałam dziś totalnie na raty ![]() agadus ja też miałam schizy i patrzyłam co kawałek czy Filip oddycha.. zresztą do teraz to robię ![]() Chyba za dużo się naczytałam o nagłej śmierci łóżeczkowej ![]() Cytat:
![]() DaKaro - pewnie już jesteś w PL, czekamy na wieści ![]() Ja też planuję niedługo fryzjera, żeby do porodu jakoś wyglądać ![]() Cytat:
Co do szwów to ja miałam takie wchłanialne i nie musiałam jeździć na zdjęcie, w ogóle ich nie czułam. Co do wagi to ja wczoraj patrzyłam i mam 63kg, czyli 9kg+
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga
żeby się ujawniła płeć I koniecznie napisz komuś sms-a Cytat:
Dzisiaj na pewno dieta, bo aż się boję cokolwiek do ust wsadzić. W pewnym momencie z tego wszystkiego przeszło mi przez myśl, że rodzę |
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-09 o 09:47 |
||
|
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taki sam - genialnie sie na nim "fruwa" A co do wielocytowania, to tak jak Beatka juz pisała, nie możesz usuwać z postów tego -> " " Cytat:
za usg, wizytę i egzamin! |
||
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie również w typie mojego....
pisałam Moniczce że podobny tez do mojego bo ma kształt takiego "dziewczyńskiego" brzuszka.. Moniczka - a lekarz pewny na 100% że Bartuś będzie Bartusiem?
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki!
Nie nadrobiłam Was jeszcze z wczoraj, ale muszę pierw podzielić się moimi przeżyciami. Myślałam, że już dziś nie napiszę, tylko będę tuliła brzdąca w ramionach. Wieczorem zaczęłam się dziwnie czuć, mój brzuch napinał się na kilka sekund a potem przestawał. Za chwilę ból miesiączkowy, dość mocny. Potem przerwa. I tak w kółko. Bolało, oj bolało. Myślę sobie - oho mały chyba puka na świat...a tż nie ma żadnych czystych spodni, żeby jechać ze mną na porodówkę, bo wszystkie uwalił w robocie ![]() Ale spróbowałam zachować w miarę spokój, pomyślałam, że zobaczę, co ile są te skurcze, wyszło tak co 10 min. Potem jakoś zasnęłam, ale w nocy obudził mnie znów ból miesiączkowy. Potem znów zasnęłam... I obudziłam się rano. Więc okazał się to fałszywy alarm. Ale mało brakowało, bym pojechała do szpitala. Teraz mam taki ciężki brzuch, pachwiny, łono i wszystko do okola jest takie sztywne... A i jeszcze pamiętacie, jak pisałam, że mój mały brat kupił sobie terierka? ( nawet miałam wrzucić zdjęcie) Już nie wrzucę, bo wczoraj go potrącił na miejscu samochód, strasznie mi bylo go szkoda, no i mojego Kamila, widział to, myślałam, że się zajdzie z płaczu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Natka wiem co czułaś bo ja tez się wczoraj najadłam czereśni, wcześniej arbuza i też mnie żoładek bolał
![]() Nerolko bo musisz pozostawić te nawiasy przed i po: [ QUOTE=nerola;27394389 ] [ / QUOTE ] - wrzuciłam spacje żeby mi się nie zmieniło.. Cytat:
![]()
|
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nawet imie nie wybrane dla dziewczynki ![]() Na kazdym usg pewny ![]() dołaczam dowod genitalia mojego dziecka zdjecie 3d tez mam ale na ekranie u doktorka bylo widac elegancko na zdjeciu to wkleje to zwylke zobaczcie same ![]() Ostatecznie wanienke mam rozowa to bedzie jak znalazl
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
ela_84
odnośnie studentów to na lubartowskiej były przy moim porodzie 2 dziewczyny i bardzo mi pomogły jedna trzymała za rękę druga podtrzymywała poduszkę tak że byłam zadowolona ale w którymś szpitalu w lublinie nie wiem może psk4 był cały tabun studentów i to gówe mieli niemal że między nogami to to nie jest intymne jeszcze jak koleżanka rodziła była mloda miała coś 24 lata biedna zestresowała się i jak główka wychodziła każdy podchodził wpatrywał się i robił notatki oki rozumiem że muszą się uczyć anie niech nie przychodzą po 10-12 studentów i ja bym sie wkurzyła jakby sie patrzyli na mnie z politowaniem i wsadzali niemal że głowę między nogi
|
|
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak w ogóle to witam wszystkie dziewczyny bo sie nie przywitałam
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-06-09 o 10:18 |
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Marina bo to już tuz tuż, na dniach urodzisz na pewno! Ale fajnie
Ale wyobrażam sobie jaka byłaś przejęta ![]() A pieska... strasznie szkoda Brat przeżywa na pewno bardzo Cytat:
U mnie w smyku brak kocyków mootherhood Pani nie wiedziała czy będą mieli jeszcze Jeszcze raz podjade, jak nie będzie to chyba zamówię na allegro... U Was są w Smyku? Wszystkie kolory?
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc dziewczynki: przy każdym poście jest znaczek -wielo-cytuj ten post (taki środkowy, mała książeczka, czy co tam jest narysowane) Przy poście na który chcemy odpowiedzieć, naciskamy właśnie ten znaczek (on się wtedy robi na pomarańczowo) i gdy czytamy dalej wątek, możemy sobie zaznaczać tak kolejne posty. Na koniec, gdy mamy już zaznaczone, to co nas interesowało, wciskamy przy ostatnim poście ,,cytuj". Ja wciskałam ,,odpowiedz" i za nic mi sie nie udawało. Wtedy, w oknie odpowiedzi wyskakują nam nasze zaznaczone posty, i między nimi piszemy swoje przemyślenia. Mam nadzieje, że jakoś udało mi się wytłumaczyć. I sorki, że tak pózno
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2961 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super że już na swoim![]() Cytat:
![]() Cytat:
no nareszcie dobre wiadomości oby tak juz zostało Cytat:
czyta tylko nie widzi zdjęć i nie może wejść do klubu ![]() nerola żeby dobrze wychodziło wielocytowanie nie można usuwać z początku i końca wypowiedzi : [/QUOTE] Cytat:
tak wiem wiem dla mnie na przykład Cytat:
a co do pieska o to i ja witam mamusie u mnie wreszcie chłodniej choć w mieszkaniu raczej tego nie czuć no i znowu mam dzień lenia Dakaro kciuki za bezstresowy lot bo będzie wszystko ok !!! |
|||||||
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
monika chłop jak sie patrzy GRATULUJE |
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Brzuszki
![]() Marina, czytałam Twojego posta z wstrzymanym oddechem A co do lubartowskiej to słyszałam same złe opinie. Ale to pewnie o każdym szpitalu coś się takiego znajdzie Więc nie ma co się sugerować. Mi teraz każdy odradza poród w Świdniku ( a najwięcej to Ci co w ogóle nie rodzili ), a ja mówie, ze jak będą rodzić to będą wybierać gdzie chcą i to moja sprawa na co się decyduję.
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Marina nie wiem czy jestem w stanie wyobrazic sobie ta panikę
I tak zachowałaś spokój...ja pewnie od pierwszego mocniejszego bólu bym się zbierała do szpitala Dziubek ubiegłam Cię, bo i tak obiecałaś, że mi napiszesz że 33 Dziewczyny miałyście robione badanie na przyswajalność magnezu? Ciekawa jestem czy to z żyły pobierają, czy tylko z palca - w sumie mi to obojętne muszę się w końcu wybrać rano i zrobić te badania............ dobra zmykam malować, bo mam tyyyle roboty a tak mało czasu....
|
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Ha dziekuję mysle ze i teraz wy a jak juz mowilam lekarz mowil ze zadko kiedy taki pewny jest bo tu duze jadra i penis no wiadomo po kim odziedziczył nie
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Marina to już na dniach będziesz rodzić
Będzie dobrze zobaczysz Co do pieska to straszne, sama mając 5 lat widziałam jak samochód potracił naszego ukochanego jamniczka i z siostrami zabrałyśmy go z drogi i takiego krwawiącego zaniosłyśmy do domu.. rodzice pojechali do weterynarza ale niestety nie udało się go uratować, bo się wykrwawił..Do dziś mam przed oczami ten widok ![]() Cytat:
Też mi się odechciało czereśni, jadłam pierwszy raz w tym roku i takiego miałam smaka na nie. Kocyk możesz kupić na stronie ![]() http://motherhood.pl/produkt/kocyk-dwustronny/kup.html Ja tak wcześniej kupowałam i nie było żadnych problemów z realizacją teraz też chyba tak zamówię
|
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam sie nie przejmuje bo wszedzie dobrze gdzie nas nie ma a jak ma byc cos nie tak to i tak bedzie ![]()
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina
ja to bym zadzwoniła do lekarza może Ci się szyjka skraca kurcze czyzby sie juz powoli dziewczyny rozpakowywały?? kurcze... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Marina dopiero dojżałam że u Ciebie juz 38 tydzień a po takiej akcji w nocy wcale bym sie nie zdziwiła jakbys urodziła juz niebawem może w tym tygodniu |
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko tak podpuścić Cię chciałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

czyżbyś coś wiedziała czego ja nie wiem? 
o 14 mam egzamin 

od razu się żyć chce 

z całych sił zaciskam żeby się maleństwo ujawniło w końcu
ja czuje że jednak chłopczyk bedzie

super, ze już u siebie jesteście 
Zakończone: 2

zębole

super że już na swoim