|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień. U mnie dopiero 31. Mąż się wczoraj pytał, kiedy już tak na spokojnie dziecko mogłoby się urodzić. Mam nadzieję, że jeszcze parę tygodni posiedzi tam, gdzie mu najlepiej, czyli w moim brzuszku![]() Cytat:
![]() k laski:![]() Szczęściarz z maluszka, bo będzie rodzynkiem w babskim gronie ![]() Cytat:
Mam do Was jedno pytanie odnośnie mam dyżurujących (czy jakoś tak |
||||
|
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bierz codziennie magnez z potasem (ja biorę ten zdrovit skurcz) do tego sok pomidorowy lub pomidor a na bolącą łydkę zastosuj maść rozgrzewającą np. rub arom, vapo rub itp i dobrze wmasuj- pomaga
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ahhh coś pochrzaniłam ślub bralismy 30.10 31 były poprawiny ![]() Cytat:
Ja też dzisiaj zamówiłam ![]() Cytat:
Zamawiałam na allegro.Jedziemy po łóżeczko
|
||||
|
|
|
#3125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale jestem spiaca.......... Was tez tak wykancza ten upal?
|
|||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAaaa ale czad będzie chłopczyk ![]() numery sa w klubie. |
|
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
milych zakupow
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
olejek do masażu krocza?? o co chodzi ?
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, a używacie w ciąży płynu do płukania ust ? Np. Listerine ? Bo ja jakoś odstawiłam, bo na alkoholu, no ale przecież tego nie łykam :/
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
losowo wybrany opis http://allegro.pl/porod-bez-naciecia...654535768.html
ogolnie mowiac ma uelastycznic skore i zminimalizowac ryzyko naciecia krocza
|
#3131 | ||
|
Rozeznanie
|
chlebek wyszedl przepyszny
![]() wykapalam sie, wykremowalam i niedlugo zwijamy sie na urodziny do szwagra ![]() co do tego mojego twardniejacego brzucha-no na poczatku tylko wieczorami,a teraz troche pochodze i juz twardy.nawet jak siedze czasem tak mam dobrze ze we wt wizyta u lekarza..no to widze ze jest nas wiecej ![]() Cytat:
qrcze,ja nie jestem w klubie wiec tez nie mam do nikog numeru ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
Po kąpieli należy zająć wygodną pozycję, rozluźnić się i rozprowadzić na kciuku odpowiednią ilość olejku do masażu miejsc intymnych. Następnie wprowadzić kciuk do pochwy i przesuwać rytmicznie, lekko uciskając ściankę pochwy i wykonując ruch ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- to opis jak stosować ten żel a na moje oko to takie robienie sobie dobrze tylko tak ładniej napisane |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
agadus o tym samym pomyślałam
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak poważnie
nie naprawdę poważnie to nie bardzo chce mi się wierzyć w ten olejek ale może się mylę |
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam, ale nie Listeriny ona jest strasznie agresywna, alkoholowa, wypalajaca wrecz. Listerina jest dobra dla np. osob uposledzonych, ktore maja kłopot z higiena. Oczywiscie jest reklamowana i mega popularna, to niemal jedyny płyn stosowany w całych Stanach. Polecam Eludril, Meridol, Elmex. A jeszcze lepiej oprocz płukanki i nici, dołączyć szczoteczki międzyzębowe, zobaczysz wtedy ile "syfu" wychodzi <bleee> nitka i szcz. miedzyzębowe, przed postawowym myciem później szczotkowanie i płukanka to juz wymarzona higiena ![]() Ja w ciąży niestety mam problem z nitkowaniem zębów dalej niż szóstki, strasznie mi sie niedobrze robi, ale choc raz dziennie staram sie tam zajechać. |
|
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mi się nic nie chce. W duchu dziękuję moim rodzicom, że małemu na gwiazdkę kupili duży tor z autami. Teraz jak wraca w przedszkola to prosi żeby mu rozłożyć a ja mogę spokojnie polezec. On się na podłodze obok bawi i wszyscy szczęśliwi.
Zjadłabym owoców: truskawek, arbuza, ananasa. I zielonego groszku a w lodówce pustki. Tu o zwyklym masażu krocza a wszystkie wyposzczone się odezwały
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
AGa
:Jupi: no w końcu ale dzidziuś się dług uchował gratuluje mamie i tacie synka a dziewczynkom braciszka super klaskI:
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Aga Gratuluję synka
![]() ![]() pomimo że dzisiaj chłodniej to moje nogi nadal b.opuchnięte tabletki jeszcze nie działają
|
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie truskawek najadłam teściowa mi z działki przywiozła i mam dosyć a muszę jeszcze koperek nakroić i od razu sobie zamrożę oczyścić rzodkiewkę a nic mi się nie chce a co do wyposzczenia to ja nie jestem bo chłop w domu ale do zmalowanej chyba jakiś kolega jutro ma przyjechać ale monika zrzućmy się i kupmy jej ten olejek póki męża nie ma
to oczywiście taki mały żarcik przeciesz trzeba troche poćwiczyć te mięsnie "piwne" brzuchaoooo piwa bym się napiła |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
agadus mi ost zasmakowało piwo Karmi malinowe
|
|
|
|
#3144 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej dziś udało mi się nieco prędzej was dogonić
![]() iustyna poproszę o dane do wysyłki mam dla ciebie kropelki ![]() [QUOTE=agadus;27389984]shira- dziękuję za miłe słowa no ba od tego tu jesteśmy jak tyłek od sr...nia ![]() Cytat:
[QUOTE=beata_1988;27394422] ale mam dzisiaj stresujący dzien - egz- usg i wizytę.. ech pewnie mi ciśnienie u gina od razu podskoczy ![]() Beatko trzymam mocno spuchnięte paluchy Cytat:
poważna sprawa młody za niedługo bedzie po drugiej stronie mocybiedny brat bedzie my ciężko szkoda że to widział co teraz kupicie mu drugiego ? Cytat:
![]() achhhh ![]() ![]() [QUOTE=moniczka2123;273986 11]Teraz wam cos powiem ![]() Mezulek dzwonil wyganiaja ich do domu bo duzo ludzi jest a tylko kalafior schodzi i chca zeby stary kalafior( brygady ktore sa od paczatku na kalafiorze) wracal w poniedzialek do polski zaczynam się bać o twojego chłopa będzie biedny Cytat:
Cytat:
[QUOTE=AgaGuernsey;2740189 2] Jest SIUSIAK!!! no bajera super GRATULACJĘ ![]() Nerolka ten twój mop to konkretna sprawa Brumku super zakupki ja też z tych co o lewatywe poproszą nic wielkiego a potem mój komfort psychiczny przy porodzie
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
AgaGuernsey gratuluje siusiaka
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
agadus Nie wiem czy olejek pomaga czy nie, ale warto spróbować, nic nie tracisz masując a może akurat...?
Kupiliśmy łóżeczko, materac, pościel,różek, stelaz na baldachim,smoczki, nakładki na sutki, maskotke do fotelika Brumku kupiliśmy lateksowy materacyk Fakt 3x droższy od gryczano-kokosowego, ale nie żałuję Pani w sklepie też powiedziała, że najwięcej sprzedają tych gryczano-kokosowych, ale to właśnie ze względu na cenę. Ale lateksowy lepszy bo to materac dostosowuje się do dziecka a nie dziecko do materaca ![]() Idę składać łóżeczko
|
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Marina, współczuję Tobie i bratu przeżyć związanych z pieskiem
, ja bardzo kocham psy i inne zwierzątka i jak słyszę takie historie to aż mam łzy w oczach...bo takie nieszczęścia zdarzają się najczęściej przez ludzką głupotę (a niestety w Polsce za potrącenie psa kierowca kary nie dostanie, a wręcz może się upominać o odszkodowanie za zniszczenie samochodu od właściciela psa... chore prawo).Mamad1, nie dość że mamy termin porodu ten sam to jeszcze ślubowałyśmy tego samego dnia. AgaGuersney, strasznie się cieszę!!! ![]() Brumek, Natka super zakupy. Wodaqua, ja również zaopatrzyłam się w tą podkładkę motherhood, nie wiem jak się sprawdzi, ale same pozytywne opinie słyszałam, więc myślę, że warto ją mieć. Blondynko, mmmm malinowe karmi- uwielbiam. ![]() Dzisiaj wreszcie jest czym oddychać, lubię ciepło, ale to co się działo ostatnimi dniami to było już za wiele na moje siły. Skończyliśmy z tż malowanie pokoju i skręcanie mebli. Musimy jeszcze dokupić małą sofę i skręcić łóżeczko, które stoi w piwnicy (najchętniej już teraz bym je złożyła, ale to chyba za wcześnie? ).Tak na razie wygląda Haniowy pokój:
|
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela, a ja tylko Listerine używałam zawsze odkąd miałam jakiś stan zapalny dziąseł. I właśnie lubię to uczucie wypalania ryjka
takie sado maso troche ![]() Kochana, a to Ty jesteś dentystką na naszym wątku tak ? ;> Przyznam szczerze, że pierwszy raz przeczytałam, że istnieje coś takiego jak szczoteczki międzyzębowe
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-09 o 18:28 |
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

Człowiek nie doceniał swojej figury, a teraz uważam, że wcale nie była taka najgorsza
za kolejny tydzień. U mnie dopiero 31. Mąż się wczoraj pytał, kiedy już tak na spokojnie dziecko mogłoby się urodzić. Mam nadzieję, że jeszcze parę tygodni posiedzi tam, gdzie mu najlepiej, czyli w moim brzuszku
k laski:

tez mieliscie piekna pogode na slubie,co?

dobrze ze we wt wizyta u lekarza..

, ja bardzo kocham psy i inne zwierzątka i jak słyszę takie historie to aż mam łzy w oczach...bo takie nieszczęścia zdarzają się najczęściej przez ludzką głupotę (a niestety w Polsce za potrącenie psa kierowca kary nie dostanie, a wręcz może się upominać o odszkodowanie za zniszczenie samochodu od właściciela psa... chore prawo).