|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
nerolko chcialas chuste hopka, tutaj jest sliczna http://allegro.pl/hoppediz-chusta-do...656072363.html
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
okropnosc naszej cioci znajomi dali synowi na imie Grodzisław ochydnie ;/
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki nie wiem czy to znacie... wklejam na poprawy humorów
![]() Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
youyou ja to czytałam b. fajne
) Ciekawe na ile się sprawdza ![]() Kajool, ale jak to ? Czop, wody ? Matko i tak spokojnie o tym piszesz ?
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś wymyślicie . My nawet nie wiemy co będziemy mieć .
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak poznajesz że to wody skoro poszły po trochę? Pytam bo zaczynam się schizować wieczorem mnie skurcze łapały, dziś też co chwilę twardnienie brzucha, skurcze bolące jak przy okresie... i sama glupia myślę po czym ja mam poznać kiedy trzeba jechać do szpitala? Zawsze najpierw odchodzą wody a potem dopiero pojawiają się skurcze?
|
|
|
#3699 |
|
Rozeznanie
|
Da Karo to za 400 zł gondole to nie wiadomo co to jest na internecie bardzo ciężko znaleźć opinie na temat tych wózków, gdzieś wygrzebałam jedną i była negatywna, ciężki, że coś tam się zacina, etc etc ....
monia zdjęcia wiesz że ja wstydliwa jestem, a już 81 kg waże maskara, za to z Ciebie na plaży jeszcze zgrabny wieloryb ![]() a co do fotelików to u nas się sprawdził taki przedział 0-13 kg, potem ten do 18 - teraz w wieku 3 lat będziemy sie przymierzać do następnego. Co do bazy przy tych noworodkowych fotelikach fajna rzecz szybko wypina się dziecko ale przy drugim nie decyduję się na bazę bo uważam że szkoda kasy zawsze pasami można przypiąc. Bazy uniwersalne też szkoda kasy bo najzwyczajniej w świecie nie dźwigniecie bobasa 10kg + 3 kg fotelik ... powodzenia ![]() mój syn nienawidził pierwszego fotelika darł się w niebogłosy po 15 minutach jazdy, wszystko się zmienilo jak kupiliśmy następny - inna pozycja jazdy - dziecko na siedząco wiele widzi i to chyba zadziałało, wiec my jak tylko mogliśmy przesiadliśmy sie na większy ania w aptece możesz kupić jakieś papierki którymi się sprawdza czy to wody - barwią się na odpowiedni kolor idź zapytać. Nie ma reguły kiedy wodą odchodzą. Skurcze jak najbardziej możesz mieć wcześniej... a kiedy jechać? mierz czas między skurczami.... myślę że przy regularnych co 15 min się zaczyna a jechać to tak przy 7 ... no chyba że nie możesz wytrzymać i chcesz wcześniej
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-12 o 15:34 |
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mierz skurcze, nie panikuj. Ja mam baaardzo nieregularnie. Wczoraj co dwie, jedna godzine dzisiaj juz praktycznie w ogole. Jak to mi kolezanki powiedzialy, na pewno poznasz, ze to juz A nie warto wczesniej jechac do szpitala, bo niestety moga cie zostawic i monitorowac, a lezenie plackiem nto nic fajnego :/Poza tym wody moga sie saczyc, moga chlustnac a moga dopiero odejsc jak juz bedziesz rodzic albo wcale i przebijaja.
|
|
|
#3701 |
|
BAN stały
|
Spalam do 12:30
![]() ![]() Kajool mam te chustę w obserwowanych jak i masę innych,które już poszły bo sprawdzam ceny.Taka sknera ze mnie. No to moze w tym tygodniu Szymuś już będzie z Wami i...nami? Ustaw sobie moze snajpera na aukcje. Brunetko i jak dzis? Aaniu dla pocieszenia Ci powiem,ze mi ani razu nie odszedł czop,wody. Skurcze muszą boleć jakby Cie...rozrywało w pachwinach,brzuchu a niektóre kobiety(w tym mnie) w krzyżu. Rozpoznasz. I mnie np. dzieci się mało ruszały bo znalazły sobie dogodne miejsce do wyjścia. Iza sie słabiutko ruszała przez 2 dni. You zaraz wstawię fotkę. Dziękuję Wam za zainteresowanie znamieniem Izy. To chyba krwiaczek. A tak w ogóle to zboczenice jesteście Reszty nie pamiętam bo czytałam zaraz po wstaniu a łeb mnie boli jak cholera. A ...Jacieeeee jasne,ze będzie Cię kochał!!! To zmiana dla całej rodziny.Dacie radę.Będą pewnie wzloty i upadki ale to całkiem normalne.Nie ma sie czym przejmować. Ten strach wynika z dojrzałości osoby,która ma obawy. Wie,ze będzie odpowiedzialna za małego człowieczka. Czyli wszystko z Toba i Wami jest w porządku ![]() T. z Szymonem i Maksem pojechali nad wodę.A ja co?Niańczę Krystka i Izę(śpią). Ot taki interes z bycia mama. Moniczko oby w piersi mamy nic groźnego nie znaleźli. Znam wiele przypadków,gdzie alarm był fałszywy. Osobistych przypadków. A poza tym moja mama wykonuje mammografie i też już sie wiele nasłuchałam.Mało przypadków tego dziadostwa jest. Kajool widziałąs? http://allegro.pl/chusta-natibaby-wa...651988236.html http://allegro.pl/natibaby-chusta-nati-i1654780382.html http://allegro.pl/chusta-do-noszenia...656292840.html http://allegro.pl/chusta-nati-savann...657279980.html Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-12 o 16:06 |
|
|
|
#3702 |
|
Rozeznanie
|
witam się popołudniowo
![]() reszta domowników śpi, a mnie męczy zgaga więc ze spania nici, ehhhhh też się właśnie zastanawiam nad fotelikiem wiem, że ma być Maxi Cosi i na tym koniec, znaczy rozważam albo Citi albo CabrioFix...... i się zdecydować nie mogę. Poprzednio mieliśmy fotelik Graco z bazą i ta baza to była super rzecz, ale jakoś teraz nie chce mi się wydawać 500zł na bazę. Zastanawiam się też nad sensem kupowania adapterów do wózka, żeby można było fotelik wpiąć. W sumie zakupów z małym dzieckiem będę unikać... i póki jeszcze pamiętam: Marina synek duuuuuży, WOW Kolina oby dodatkowe USG Cię uspokoiło odnośnie wód, a laborantka nieźle zamieszała i tylko bez sensu się martwiłaś iustyna1 gratki dla męża ![]() bella dziewczynki śliczne [b]Brumek[/b ]zacięta z ciebie kobitka z tym malowaniem aaa miałam jeszcze zdanych egzaminów gratulować.... i już reszty nie pamiętam ![]() cisza i spokój się skończyły, bo młoda przytuptała brumek mam jedno pytanie odnośnie Inflanckiej: czy wszystkie sale porodowe są pojedyncze? czy oprócz tych co można sobie na stronie obejrzeć są jeszcze inne sale "zbiorowe" co to łóżka tylko parawanem są poodzielane? może mówili Wam na szkole rodzenia o tym? aania_20 niestety nie ma reguły, że najpierw wody a potem skurcze, albo odwrotnie. Z tego co jeszcze pamiętam sprzed 3 lat to jedziesz do szpitala albo jak odejdą wody i wtedy to nawet jak nie masz skurczy, albo jak już masz regularne skurcze tak właśnie koło 7-5minNerola ale Izunia spokojna na tym zdjęciu Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-06-12 o 16:09 |
|
|
|
#3703 |
|
BAN stały
|
Ciekawe co u Zaneczki?
Oby do wtorku. JustPi bo Ona śpi. A chciałam uchwycić tego krwiaka. |
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
nerola sliczniutenka ta twoja izunka
![]() Męzulkowi wyslalam wczorej do kolegi jego emaila ze zdjeciami moimi brzusia i synusia z usg I dzis w nocy mu kolega przyiezie i zobaczy nas
|
#3705 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
beatko super wiesciCytat:
![]() tak czy siak juz mnei zaatakowaly i teraz moge sie modlic tylko o mneijsza ilosc ![]() Cytat:
ja chyba powinnam sie wziac za pranie i pakowanie niby do sierpnia jeszcze troche ale u mnei nic nie ruszone ![]() nie chce mi sie ale jak tak Was czytam to chyba sie zmotywuje w nastepnym tygodniu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co do pozycji ja lubie na jezdźca i klasyczna i na boku i siedzaca i wogole to mi sie chce Tak wogole to witam Was cieplutko w piątek mąz wpadł z pracy kolo 13 i zapowiedzial zebym sie pakowala bo za godizne przyjedzie jego kumpel i jedziemy na Roztocze noi .............dopiero wrociliśmy ![]() świeże powietrze śpiwe ptaków wokół lasy cisza spokoj i dzikie poziomki ktorych uzbieralismy caly kubeczek................. .... bylo suuuuuuper pojechalismy w Nasze ulubione miejsce mieliśmy wykupione śniadanko i obiadki w formie bufetu chodzilismy na spacery i nad zalew pozwolilam sobie nawet na 2 galki loda i kawe z mlekiem ale po takich wedrowkach cukeir mialam b.dobry wszystko spalilam ![]() nic nie robilam tylko odpoczywalam od wszystkiego booooosko ![]() Czasem mój mąż potrafi miło zaskoczyć
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-12 o 16:43 |
|||||||
|
|
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh...
|
|
#3707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast przy poporodowych nie ma szans na pojedynczą Nawet za dopłatą nie ma takiej opcji.
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
jacieee, ja też widzę siebie w ten sposób. tylko uśmiechające się do mnie kobiety na ulicy, pokazują mi że się mylę.
Co do męża, to nie przejmuj się. jak tylko zobaczy maleństwo, które jest częścią jego - zakocha się w nim bez opamiętania, a w tobie 100 razy bardziej, bo jesteś jedyną osobą która dała mu takie cudo . nikt inny tylko ty. ja też się boję, co to będzie potem. mogłam wychodzic sobie kiedy chciałam i gdzie chciałam, a teraz muszę liczyc się z małą osóbką. Trochę ciężko mi się przestawic, bo zawsze robiłam to co chciałam i nie nawidzę miec świadomości, że nie mam wyboru. myślę, ze to się zmieni po porodzie. i wiesz co jeszcze, masz prawo się tak czuc, a nie chodzic jak nacpana pani wiosna w skowronkach. ja daję sobię prawo do chandry. Tobie też a koleżanka mi powiedziała, że po porodzie już nic nie jest jak było kiedys. nie jest ani gorzej ani lepiej - jest inaczej. i ona tego inaczej by nie zamieniła na nic innego.
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolko aaaa to Filip miał trochę inne znamię, takie jaśniejsze w kształcie V na czole. Ale takie jak Iza miał nasz bratanek tylko na brodzie i większe i zniknęło mu jakoś po 2 latach.
telik bardzo ładne kolorki i świetna podłoga! Podoba mi się ![]() A co do fotelików to my mamy Maxi Cosi CabrioFix 0-9kg, potem Filip przesiadł się na Maxi Cosi Tobi 9-18kg. Jak zaczął się interesowac tym co za oknem to nie chciał jeździć w tym najmniejszym tyłem , więc przesiadka na skierowany przodem to była wielka ulga. Teraz jeździ jak książę i uwielbia
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ten drugi - Tobi - to się już bez bazy montuje, prawda?
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, panikować to nie zamierzam, a napisałam że się schizuję ale bardziej tym, że się nie zorientuję co i jak ![]() ![]() Łapią mnie te skurcze co chwilę, bolą ale nie jest źle nerola, śliczna jest Izunia!!
|
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Chciałam bardzo podziękować za kcikui Zaliczyłam nie tylko 2 ale aż 4 przedmioty dzisiajVaniliova w Kaji w Gliwicach napewno są lateksowe ![]() Brumek Ty to masz zdrowie, żeby w 8 m-cu machać pędzlem ![]() My kupiliśmy Pebble Cytat:
http://allegro.pl/fotelik-siedzisko-...641804877.html Cytat:
|
||
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, gratulacje!
oby tak dalej!
|
|
#3714 |
|
BAN stały
|
youyou fajna opowiastka, ja sama sądzę ze to pzesada w niektorych stwierdzeniach, ale na pewno coś w tym jest. zawsze kazde kolejne dziecko to mniej czasu dla niego i wiecej obowiazkow ale niektore rzeczy jak np wytarcie smoczka w spodnie to trzeba byc juz naprawde nieodpowiedzilanym,...
Nerola ale Izunia już jest duża widac slicznotka
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-12 o 21:11 |
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 4 na raz! Jak to możliwe?
|
|
#3716 | |
|
Rozeznanie
|
widzę, że śpi, chodziło mi o taki właśnie "śpiący spokój dziecka" tylko może źle to ujęłam
![]() Cytat:
A jeżeli chodzi o poporodową to chyba nawet bym nie chciała jedynki. Zawsze jak się idzie do łazienki czy pod prysznic to jakaś inna mama może zerknąć co się z maleństwem dzieje. Byłam na sali poporodowej u koleżanki, ale to było rok temu i pamiętam, że sobie pomyślałam, że ten szpital jest STRASZNY, a teraz chcę tam rodzić Lepsze warunki na porodówce jednak bardziej mnie zachęcają, no i możliwość znieczulenia, a potem to tylko dwa dni, mam nadzieję. Słyszałaś, że już na drugą dobę wypisuję?Natka
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tam jest tyle rodzących, że nie mają wyjścia. Po dwóch dobach i ani minuty dłużej, gdy wszystko jest ok. A po cesarce po 4 dniach.
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeju jak mi spac sie chce, masakra.... Ide na karpatke ![]() komus kawalek??
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiłam do klubu nasze zdjecie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

okropnosc 

.

moja mama nie ma ani jednego