|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36151 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Dziękuję ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-13 o 09:02 |
||
|
|
|
#36152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może awatar myli?
|
||
|
|
|
#36153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe, może dziewczyny miały ten sam...
|
|
#36154 |
|
Zadomowienie
|
Witam zakręcone...
Pokażę wam efekty mojej pielęgnacji kilka dni temu... Martwię się bo skręt zamiast robić się coraz... mocniejszy, trwalszy i bardziej... widoczny... robi sie taki... jakby ciężki i delikatny. Może coś źle robię...? -olejowanie hippem - 3h -szampon babydream kubeczkiem -odzywka d/s mrs potters z aloesem -odżywka d/s garnier z avocado i karite -odciskanie w mikrofibrę -odżywka b/s z apteczki babuni -plunking koszulką -żel aloesowy -dalej plunking Co robie źle? Coś moze powinnam dodać/zmienić? pomóżcie!!
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#36155 | |
|
Raczkowanie
|
Ja Winyl pamiętam, gęste blond loki
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
|
#36156 | ||
|
Zadomowienie
|
123sciri jak zobaczyłam twoje zdjęcia to doznałam chwilowego szoku, wyglądasz identycznie jak ja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() DMkAnia, jakie błyszczące! A moje włosy mają całkiem niezłe dni ostatnio, pogoda się trochę uspokoiła, do tego myję pottersem co im wyraźnie służy. Może nie są bardzo mocno skręcone, ale wynagradza mi to objętośc fryzury i brak puchu Jeśli po dzisiejszym myciu nadal będą wyglądały dobrze, to wstawię zdjęcia.
|
|
#36157 | |||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Po weekendzie nadrabiam
Cytat:
Cytat:
a stylizacja nie jest tak naprawdę skomplikowana. To po prostu kwestia wypracowania własnej metody. Trzeba próbowac i próbować do skutku. Nie ma obowiązku używania żelu, kremu, suszarki, robienia ręcznikowania czy harmonijkowania, ale warto spróbować kilka razy i zobaczyć czy aby to nie metoda stworzona właśnie dla nas. Cytat:
Cytat:
Jeśli Potters Ci nie pasuje, to zmień go na inną odżywkę. Poza tym... co oprócz Pottersa i w jaki sposób zastosowałaś? ile razy użyłaś już Pottersa? czy zawsze w ten sam sposób? Cytat:
Cytat:
Uwaga tylko na alkohol, bo zaczynam odnosić wrażenie, że często sotosowane Alterry perfumferi i własnie migdałek mogą lekko podsuszać skórę. Cytat:
Dziwne by było, gdybyś nie czytała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakt, każda z nas się boi pójść do fryzjera, by znów nie przepłakać pół nocy. Jednak podcinanie końcówek jest konieczne - niszczą się, więc przydaje się odświeżenie fryzury w taki sposób, by nie zawierała podniszczonych elementów.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Benek -
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-13 o 10:12 |
|||||||||||||||
|
|
|
#36158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrezygnowałabym z któregoś tłuściocha, np maska z Garniera karite przed myciem zamiast Hippa. Potter's raczej tu nie wadzi bo byłby puszak. W ogóle jeśli coś Ci się nie podoba to warto "odchudzić" zestaw i może problem sam się wyeliminuje? Nie tylko same kosmetyki mogą włosom nie pasować ale ich połączenia a nawet kolejność... BTW ładne włoski i to mimo rozjaśniania
|
|
|
|
|
#36159 | ||
|
Zakorzenienie
|
rowniez witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brakuje im lekkosci sa jakby zbite a moze potrzebuja lepszego oczyszczenia?
|
|
|
#36160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36161 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Najlepiej by było wkleić zdjęcia włosów bez Bingo z dnia, gdy jesteś zadowolona z fryzury oraz zdjecia z Bingo i określić, co Ci nie pasuje. Zaginiona duszyczka Cytat:
Nie widziałam Cytat:
U mnie mija 21 miesięcy i wiem, że nawet gdy intensywnie je rozczesze na morko palcami, a potem zostawię do wysuszenia, pokręcą się bliżej skalpu niż przed pielęgnacją. Szczerze przyznam, że tego nie oczekiwałam. Cytat:
|
|
#36162 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
): co będzie miało proteiny hydrolizowane? Możesz polecić jakąś odżywkę?Dzięki za rady ![]() Cytat:
Oczyszczenia? Myślisz o sodzie oczyszczonej czy aspirynie do szamponu? Czy o czymś innym?Cytat:
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|||
|
|
|
#36163 | |||||||
|
|
u mnie ma wiele do rzeczy tak samo jak temperatura powietrza, którym suszę. Mogę sobie rozdmuchać i wyprostowac do woli (suszara basenowa, fryzjer Cytat:
Są jeszcze q, pq i inne polimery, a z tymi już nie jest tak łatwo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na dodatek włosy masz na tyle krótkie, że trudno powiedzieć coś na temat skrętu. Czy to, co zniszczone zostało już obcięte? Cytat:
Napisz, prosze, czego używasz, gdy Kallos jest maską, a czego, gdy Kallos jest myjadłem. Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-13 o 11:06 |
|||||||
|
|
|
#36164 | ||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zależy, czego chcesz użyć do OMO. Zależy jaki żel chcesz zastosować. Czego obecnie używasz i jak po tym zachowują się włosy? Mogłabyś wkleić swoje zdjęcia?
|
|
#36165 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodaję zdjęcia. Jeszcze nie do końca porozdzielane i ułożone, ale wyszły takie
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#36166 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale fajne kurcze, a masz zdjęcie z tymi "papilotami" na włosach? Jestem ciekawa jak to wygląda od strony technicznej ile ich musisz zawinąć (chyba sporo...czasu także to wymaga), etc.Następnym razem poproszę o takie foto
|
|
|
|
|
#36167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawijałam 2 godziny z przerwami, zawsze robiłam na szybko, gdzieś około 30 takich papilotków, ale wczoraj poświęciłam więcej czasu i zrobiłam około 60 :P Spałam w nich, trochę niewygodnie, ale kwestia przyzwyczajenia Załączam foto w papilotkach i kolejne już po lekkim ułożeniu Mam nadzieję, że się podoba. Zawsze myślałam, że jak ktoś ma "pączusiową" buzię, to nie będą pasować jakie loczki, ale chyba zmieniłam zdanie
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2011-06-16 o 18:14 |
|
|
|
|
#36168 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
włosami owijasz folię aluminiową czy ja źle widzę i to jakoś inaczej się robi...? nie wiem czy ktoś jeszcze chce wiedzieć jak, więc może lepiej PW...PS: Zdaje się, że mam Twój kolor oczu szkoda tylko, że cery nie
|
|
|
|
|
#36169 |
|
Zadomowienie
|
Ja chcę wiedziec jak, więc jeśli na PW to można by to mnie też?
Te loczki to cudo po prostu, chciałabym na sobie sprawdzic
|
#36170 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadza się, owijam włosami folię aluminiową, robię z folii takie ruloniki i zaczynam nakręcać od końcówek, aż po nasadę włosów. Folia jest elastyczna, więc nie potrzebuję żadnych spinek, przy nasadzie lekko ją zaginam, żeby nie zjechała z włosów i gotowe
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Używam peelingu z Lirene od 3 miesięcy i naprawdę polecam
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#36171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Ross - Odżywka Isana Seidenglanz różowa, kuracja Isana Liquid silk Haarkur Maski typu Bingo, Kallos które mają w nazwie np jedwab, keratynę, mleko też ale te dwa przyswajają się najlepiej Poniżej przykładowy skan jak szukam w KWC ![]() Cytat:
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-13 o 12:30 |
||
|
|
|
#36172 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Tym razem koniecznie siadaj przodem do lustra i kontroluj każdy ruch fryzjerski. No i nie daj sobie wmówić, że trzeba ciąć tyle ile fryzjer uzna za stosowne. Ja ostatnio też nie byłam zbyt czujna i poszło dużo więcej niż bym chciała
|
|||||
|
|
|
#36173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku Jejku, cudowne kędziorki ....po stokroć !Dziewczyny próbuję nadrabiać i czytać wszystko po kolei i jak tak czytam to zapominam napisać, tyle tego jest Ostatnio kupiłam joannę babuni ten balsam no i muszę przyznać, że włosy są błyszczące i bardziej skręcone i staram się nie używać suszarki w ogóle sama sobie gratuluję, bo chyba byłam od niej uzależniona
|
|
#36174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zagladalam tu kilka dni...i co widze szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! mega afro a jakie masz swoje wlosy?????? tez tak mocno krecone??? kurcze ja chyba bym nie dala rady zrobic takich papilotow
|
|
#36175 | |||||||||
|
|
Wróciłam dalej zła, zjadłam truskawki z makaronem, śmietaną i cukrem i zajadam czekoladki. Mam w nosie. Czeka mnie bardzo cieżki miesiąc. Włosy będa cierpieć
Cytat:
Jeszcze szampon o zapachu asfaltu i możemy starować na miejsce Covecu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jeszcze - może trzeba ten wierzch dopieścić? Zwykle większość rzeczy nakąłdamy z pochyloną głową, więc czasem odżywka może nie trafić w miejsce, w którym najbardziej jest potrzebna. Próbowałaś to zmienić? Cytat:
Chociaż odświeżenie się przyda Niewłaściwe zachowanie wierzchniej warstwy, jeśli nie jest za krótka, nie musi wynikać ze złego cięcia. Moim zdaniem warto przemyślec peilęgnację i stosowane metody. Cytat:
Piszecie i piszecie o nim, chyba sama sobie kupię. Cytat:
Cytat:
Rude loki naprawdę fajne włoski. I przypominają mi moje Największa różnica w ułożeniu przy buzi, ale cięcie to raczej mamy identyczne
|
|
#36176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są śliczne, cudowne, wspaniałe Cytat:
Ok, wstawiam zdjęcia: 1- listopad 2010 - przed pielęgnacją 2,3- jakieś sprzed tygodnia 4,5- sprzed chwili
|
|
|
#36177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
Jeśli któraś marzy o takich włosach, to nie ma na co czekać ![]() Cytat:
Są bardzo podatne na kręcenie Wrzuciłam zdjęcia na stronie wcześniej Cytat:
Dziękuję ! Ty masz śliczne swoje naturalne loki !!! ![]()
||
|
|
|
#36179 | ||||||
|
|
Cytat:
- nie wiemy, jak zachowa się Twoja skóra w kontakcie z ziółkami hinduskimi, - nie wiemy, czy olej kokosowy nie podziała na Ciebie jak zapychacz. Zrób test w niewidocznym miejscu i sprawdź. Bez tego się nie da. Jesli nei będzie pasowac, a nie chcesz nakładać na włosy, to na pięty powinien się nadać ![]() Cytat:
Brakuje załącznika, bo po awarii go już nie odzyskam Edit: nie mogę Gdzie? Ja tam nie widze i się zachwycam. Rewelacja ![]() Cytat:
Pomysł z oczyszczeniem (wystarczy szampon z sls) i rezygnacją z nadmiaru emolientów jest ok. zgadzam się też z tym, co pisze Ajrisz. Pokombinowałabym jeszcze z plunkingiem. Może niepotrzebny jest ten drugi. Czasem nadmiar stylizacji psuje wszystkie starania. Cytat:
Co za bezczelność!Cytat:
![]() Cytat:
że chciało ci się tak dokładnie je nakręcać. Wspaniały efekt.Jak wyżej - u mnie działa wszystko. Może trzeba sprawdzić posiadane na komputerze narzędzia?
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-13 o 14:47 |
||||||
|
|
|
#36180 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze ten blond cudaczki Cytat:
Chiałabym mieć takie bez robienia niczego
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

Jeśli ktoś będzie ciekawy efektu, to mogę jutro wrzucić zdjęcie (bo zostawiam je na noc). Zastanawiam się czy skręt będzie mocniejszy, bo po zmianie sposobu pielęgnacji mam bardziej kręcone włosy, więc liczę na to, że przy takiej stylizacji też będzie bardziej trwalszy efekt
To się pomyliłam... Wydawało mi się, że kiedyś była tu dziewczyna "Winyl" z ciemnymi loczkami... Przepraszam
Ale na foty i tak czekam - długość do bioder...mmm... 

Może awatar myli? 

] i chyba po prostu rzucałam go za dużo.
Fakt, każda z nas się boi pójść do fryzjera, by znów nie przepłakać pół nocy. Jednak podcinanie końcówek jest konieczne - niszczą się, więc przydaje się odświeżenie fryzury w taki sposób, by nie zawierała podniszczonych elementów.

ale fajne
. Teraz Eloe sama zobaczy wpis w Twoim poście
....po stokroć
Co za bezczelność!