Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1206 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 23:53   #36151
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzisiaj zakręciłam włosy na moje "papiloty aluminiowe" Jeśli ktoś będzie ciekawy efektu, to mogę jutro wrzucić zdjęcie (bo zostawiam je na noc). Zastanawiam się czy skręt będzie mocniejszy, bo po zmianie sposobu pielęgnacji mam bardziej kręcone włosy, więc liczę na to, że przy takiej stylizacji też będzie bardziej trwalszy efekt
Koniecznie pokaż!

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Ale ładne loczki
Dziękuję

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
O To się pomyliłam... Wydawało mi się, że kiedyś była tu dziewczyna "Winyl" z ciemnymi loczkami... Przepraszam Ale na foty i tak czekam - długość do bioder...mmm...
A wiesz, że ja też tak myślałam?

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-06-13 o 09:02
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 00:00   #36152
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Widzę lekkie prześwity, ale nie żabkowałam dziś, więc i tak jest cacy. Jeszcze lekko mokre i żel nie jest odgnieciony.
Jestem ciekawa ile z tych loków zostanie rano...
Ania pyszne
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
O To się pomyliłam... Wydawało mi się, że kiedyś była tu dziewczyna "Winyl" z ciemnymi loczkami... Przepraszam Ale na foty i tak czekam - długość do bioder...mmm...
Też mi się tak wydawało Może awatar myli?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 01:38   #36153
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Konieczne pokaż!

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Dziękuję

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

A wiesz, że ja też tak myślałam?
Czyli nie pomyliłam się?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ania pyszne

Też mi się tak wydawało Może awatar myli?
Mozliwe, może dziewczyny miały ten sam...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:13   #36154
zielona87
Zadomowienie

Witam zakręcone...
Pokażę wam efekty mojej pielęgnacji kilka dni temu... Martwię się bo skręt zamiast robić się coraz... mocniejszy, trwalszy i bardziej... widoczny... robi sie taki... jakby ciężki i delikatny. Może coś źle robię...?

-olejowanie hippem - 3h
-szampon babydream kubeczkiem
-odzywka d/s mrs potters z aloesem
-odżywka d/s garnier z avocado i karite
-odciskanie w mikrofibrę
-odżywka b/s z apteczki babuni
-plunking koszulką
-żel aloesowy
-dalej plunking

Co robie źle? Coś moze powinnam dodać/zmienić? pomóżcie!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00171.jpg (101,2 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00168bt.jpg (96,9 KB, 62 załadowań)
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:53   #36155
blackeye79
Raczkowanie

Ja Winyl pamiętam, gęste blond loki

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Witam zakręcone...
Pokażę wam efekty mojej pielęgnacji kilka dni temu... Martwię się bo skręt zamiast robić się coraz... mocniejszy, trwalszy i bardziej... widoczny... robi sie taki... jakby ciężki i delikatny. Może coś źle robię...?

-olejowanie hippem - 3h
-odciskanie w mikrofibrę
-plunking koszulką
-żel aloesowy
-dalej plunking

dla mnie się wydaje, że hip tu nie potrzebny był, ja jak naolejuję to pózniej też takie ociężałe trochę są, umyj slsem lub innym "domywaczem" i zobacz czy jest różnica.
Stary 2011-06-13, 09:15   #36156
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

123sciri jak zobaczyłam twoje zdjęcia to doznałam chwilowego szoku, wyglądasz identycznie jak ja to znaczy twoje włosy wyglądają identycznie jak moje

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Nie planuję ścinać zbytnio z długości, ale niestety to że ja nie planuję, nie znaczy, że fryzjer mi nie zetnie 10cm (mam traume!!).
Też mam traumę, dlatego odkąd zapuszczam fryzjer mnie na oczy nie widział. Jak poszłam do fryzjera pierwszy raz w życiu to miałam włosy do bioder, prosiłam o lekkie podcięcie końcówek, a wyszłam z włosami do ramion, bo fryzjerka uznała, że mam przecież całkiem zniszczone włosy (nie miałam!), po czym jak się okazało moje obcięte włosy sprzedała. A że wstrętne babsko (przepraszam, ale inaczej tego określic nie potrafię, nadal mnie krew zalewa na samą myśl chociaż minęło już 6 lat) posadziło mnie tyłem do lustra to nie widziałam co robi.

Cytat:
Ja właśnie dzisiaj zakręciłam włosy na moje "papiloty aluminiowe" Jeśli ktoś będzie ciekawy efektu, to mogę jutro wrzucić zdjęcie (bo zostawiam je na noc). Zastanawiam się czy skręt będzie mocniejszy, bo po zmianie sposobu pielęgnacji mam bardziej kręcone włosy, więc liczę na to, że przy takiej stylizacji też będzie bardziej trwalszy efekt
Ja, ja jestem ciekawa! Wrzuc zdjęcie!

DMkAnia, jakie błyszczące!

A moje włosy mają całkiem niezłe dni ostatnio, pogoda się trochę uspokoiła, do tego myję pottersem co im wyraźnie służy. Może nie są bardzo mocno skręcone, ale wynagradza mi to objętośc fryzury i brak puchu Jeśli po dzisiejszym myciu nadal będą wyglądały dobrze, to wstawię zdjęcia.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:10   #36157
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Po weekendzie nadrabiam do 18

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
dochodze do wionsku, ze za duzo było tego wszystkiego na raz co powinnam robić (biorąc pod uwagę to że wczesniej po prostu mylam szamponem i czesałam przed i po wyschnięciu i TYLE)
Każda z nas od czegoś zaczynała. Sama opracowałam sobie na poczatku plan postępowania, a ponieważ jestem kompletnie zafiksowana na punkcie włosów, wciagnęłam się szybko i maksymalnie.
Cytat:
i teraz chyba zastosuję metode małych kroczków
No widzisz? Chcieć to móc!
a stylizacja nie jest tak naprawdę skomplikowana. To po prostu kwestia wypracowania własnej metody. Trzeba próbowac i próbować do skutku. Nie ma obowiązku używania żelu, kremu, suszarki, robienia ręcznikowania czy harmonijkowania, ale warto spróbować kilka razy i zobaczyć czy aby to nie metoda stworzona właśnie dla nas.
Cytat:
nie zaszkodzi na skalp ??
Nie spróbujesz, nie dowiesz się.

Cytat:
Napisane przez miyata Pokaż wiadomość
Czy jest ktos, komu kosmetyki z aloesem prostuja wlosy? bo z tego co czytalam aloes jest raczej zachwalany i czuje sie jak odmieniec :P a u mnie chocby odzywka mrs potters prostuje wlosy. juz wiele razy mi sie to zdarzylo i jestem pewna, ze to po niej.
Ale to coś zupełnie innego - prostowanie włosów przez balsam Potters z aloesem a prostowanie przez aloes.
Jeśli Potters Ci nie pasuje, to zmień go na inną odżywkę.
Poza tym... co oprócz Pottersa i w jaki sposób zastosowałaś? ile razy użyłaś już Pottersa? czy zawsze w ten sam sposób?

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
I teraz nie wiem, co z nim zrobić, bo nawet jako zwykłej odżywki d/s nie mam ochoty go używać
Użyj do OMO, nawet jeśli nie myjesz w ten sposób. Nałożysz wtedy od ucha w dół i nie będzie podrażnienia.
Cytat:
A dzisiaj nabyłam taki szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ba.html&next=1
Używałyście może ? Nie będzie szkodził ? Wybrałam go właśnie ze względu na moją nieco podrażnioną skórę głowy
bardzo go lubię Mnie on nie szkodzi, choć skalp ma swoje fochy.
Uwaga tylko na alkohol, bo zaczynam odnosić wrażenie, że często sotosowane Alterry perfumferi i własnie migdałek mogą lekko podsuszać skórę.

Cytat:
Spokojnie! WIEM Czytałam oczywiście, zasadowe pH i osady. Będę grzeczna i ostrożna...
To odetchnęłam z ulgą Dziwne by było, gdybyś nie czytała
Cytat:
Ty używasz SLS? Bo betainę to pamiętam że nie
SLS rzadko, ale używasz i zarówno SLS jaki i SLES mi nie szkodzą, gdy stosuję od wielkiego dzwonu oraz, gdy nie próbuje się ich "łagodzić" betainą kok.

Cytat:
Napisane przez czikibam Pokaż wiadomość
Eloe Olej mam z efavitu, ale chyba znalazłam powód, przez który dość ciężko się zmywał- mam skłonności do przesadzania, jeśli chodzi o ilość kosmetyków i wszelkich innych rzeczy, jakie na siebie nakładam [dlatego się nie maluję ] i chyba po prostu rzucałam go za dużo.
No to mamy odpowiedź
Cytat:
A co do mojego roku nie ścinania- wszystko to było spowodowane dość nieudanym, za krótkim ścięciem, a więc i chęcią zapuszczania włosów, i może trochę strachem, że jak pójdę do fryzjera, to znów będę ryczeć po nocach po nieudanym cięciu. Ale teraz znalazłam myślę, że dobrą fryzjerkę, w sumie wszystko się okaże w następny wtorek, ale jestem dobrej myśli
Fakt, każda z nas się boi pójść do fryzjera, by znów nie przepłakać pół nocy. Jednak podcinanie końcówek jest konieczne - niszczą się, więc przydaje się odświeżenie fryzury w taki sposób, by nie zawierała podniszczonych elementów.
Cytat:
no i... mam pytanie- olej kokosowy trzymacie w lodówce? Nic mu się nie stanie (poza tym ,że będzie płynny), jak będę go trzymać w pokoju?
Tego lata trzymam w lodówce, ale poprzedniego stał w szafce. Raczej bez różnicy w stosowaniu (pomijając łatwość aplikacji płynnego kokosa )

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
CO do moich lokasów to kurczę, mija już tyle czasu od początku pielęgnacji, a ja nie widzę żadnej większej różnicy
A robiłaś zdjęcia na początku i obecnie? Jeśli ich nie masz, to będzie Ci trudno zauważyć postępy. Poza tym ile tak naprawdę mineło czasu od zmiany pielęgnacji?
Cytat:
. Jedynie to, że włosy nie są takie sztywne -to oczywiście zasługa żelu lnianego
Czyli jednak coś się zmieniło
Cytat:
Aaa no i ostatnio koleżanka na lekcji zaczęła się bawić moimi włosami i pytała czy jakoś ostatnio obcinałam, bo nie mam prawie w ogóle po rozdwajanych końcówek, a ja obcinałam w lutym
I to Twoim zdaniem mało?
Cytat:
No ale ogólnie, to liczyłam na jakąś poprawę w wyglądzie tak żeby się bardziej rzucało w oczy
Wklej zdjęcia. Nikt ci nie powie prawdy tak, jak inna kręconowłosa. No, do dzieła!

Benek - Garnier Color Naturals nr 660. Zapamiętam sobie, bom w zachwytach. Taki ciepły odcień

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-13 o 10:12
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:21   #36158
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Witam zakręcone...

-olejowanie hippem - 3h
-odciskanie w mikrofibrę
-plunking koszulką
-żel aloesowy
-dalej plunking

Za dużo olejów, za mało protein hydrolizowanych (babunia jeśli ma to raczej duże).
Zrezygnowałabym z któregoś tłuściocha, np maska z Garniera karite przed myciem zamiast Hippa. Potter's raczej tu nie wadzi bo byłby puszak.
W ogóle jeśli coś Ci się nie podoba to warto "odchudzić" zestaw i może problem sam się wyeliminuje? Nie tylko same kosmetyki mogą włosom nie pasować ale ich połączenia a nawet kolejność...
BTW ładne włoski i to mimo rozjaśniania

Stary 2011-06-13, 10:22   #36159
caskada
Zakorzenienie

rowniez witam

Cytat:
Cześć, jeszcze Was nie nadrobiłam, ale spieszę się pochwalić, zdjęcia sprzed chwili znów się zakochałam w swoich włosach (ale narcystyczne )...użyłam dziś Amli (niestety źle ją rozrobiłam, bo nie doczytałam, ale chyba zadziałała...) i to będzie moje kolejne KWC coś czuję.
Widzę lekkie prześwity, ale nie żabkowałam dziś, więc i tak jest cacy. Jeszcze lekko mokre i żel nie jest odgnieciony.
wow jaki blysk za to najbardziej kocham ciemne kolory ze tak blyszcza
Cytat:
Witam zakręcone...

-olejowanie hippem - 3h
-odciskanie w mikrofibrę
-plunking koszulką
-żel aloesowy
-dalej plunking

hmm wygladaja faktycznie na ciezkie brakuje im lekkosci sa jakby zbite a moze potrzebuja lepszego oczyszczenia?
Stary 2011-06-13, 10:28   #36160
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
P

Benek - Garnier Color Naturals nr 660. Zapamiętam sobie, bom w zachwytach. Taki ciepły odcień

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:41   #36161
Eloe77

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Co może powodować, że włosy szybciej mi się przetłuszczają niż jak myłam szamponem z silikonami i SLS?
Zależy, czego w tej chwili używasz, w jakich ilościach, w jaki sposób spłukujesz. Informacje z pytania nie wystarczą, by udzielić chociaż przybliżonej odpowiedzi.
Cytat:
Do Eloe (zapomniałam Ci odpisać) Ta maska Bingo robi, że mam dużo mniej włosów w sensie niby je tak zlepia ze sobą, ale nadal są miękkie, kręcą się w sumie ładnie, ale właśnie takie uklepane i ulizane trochę są. Nie wiem czy zrozumiałaś bo jakoś nie mogłam wynaleźć słów i porównań
Cóż, jeśli dobrze rozumiem, to Bingo może być nieco za ciężka dla Ciebie. Z jednej strony pielęgnacja powoduje, ze nie ma puchu i nadmiernej objętości (z czym trudno się na początku pogodzić, bo włosy wyglądają inaczej niż we wszystkich gazetach, reklamach itp.), ale z drugiej trzeba ją wyważyć, znaleźć złoty środek, by nie prowadziła do obciążonych włosów.
Najlepiej by było wkleić zdjęcia włosów bez Bingo z dnia, gdy jesteś zadowolona z fryzury oraz zdjecia z Bingo i określić, co Ci nie pasuje.

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Dziewczyny dawno do Was nie zaglądałam...
Zaginiona duszyczka
Cytat:
A natknelam sie ostatnio w rossie na nowa odzywke garniera z serii natirals - z drozdzami piwnymi.
O! Czyżby coś nowego?
Nie widziałam W wolnej chwili podejdę do Rossa i sprawdzę z grubsza skład.

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Wiele z Was pisze że zmiana pielęgnacji nie tylko sprawiła, że włosy są bardziej lśniące ale też, że poprawił się skręt No i o to mi chodzi, po jakim czasie tak mniej więcej nastąpiła poprawa skrętu?
Po pół roku? Po 9 miesiącach? To trudno określić, bo zależy od wymagań. Są lepsze i gorsze dni, lepsze i gorsze dla włosów kosmetyki. Nie ma się co nakręcać na uzyskanie efektów w ściśle określonym czasie, bo to ani nie wyścig, ani nie mierzalna sprawa. Jest indywidualna i uzależonina od wielu czynników (sporo zależy też od wyjściowego stanu włosów).
U mnie mija 21 miesięcy i wiem, że nawet gdy intensywnie je rozczesze na morko palcami, a potem zostawię do wysuszenia, pokręcą się bliżej skalpu niż przed pielęgnacją. Szczerze przyznam, że tego nie oczekiwałam.

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
dziewczyn a ja mam pytanie co do tych żabek do podpinania-jak one właściwie powinny wyglądać

...może ktoś mógłby wkleic jakies przykladowe zdjęcie
Nie da sie powiedzieć, ze "powinny", bo każdej z nas może pasowac inny typ spinek. Sama używam takich.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00463.jpg (87,2 KB, 46 załadowań)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-13, 10:42   #36162
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
Za dużo olejów, za mało protein hydrolizowanych (babunia jeśli ma to raczej duże).
Zrezygnowałabym z któregoś tłuściocha, np maska z Garniera karite przed myciem zamiast Hippa. Potter's raczej tu nie wadzi bo byłby puszak.
W ogóle jeśli coś Ci się nie podoba to warto "odchudzić" zestaw i może problem sam się wyeliminuje? Nie tylko same kosmetyki mogą włosom nie pasować ale ich połączenia a nawet kolejność...
BTW ładne włoski i to mimo rozjaśniania
Tak zrobię, odstawię oleje na jakiś czas... może maseczka z żółtka i Garniera przed myciem? Pytanie laika (czytam wszystko od jakiegoś czasu,ale ilośc informacji mnie troche przytloczyła i nie wszystko rozumiem ): co będzie miało proteiny hydrolizowane? Możesz polecić jakąś odżywkę?
Dzięki za rady

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość

hmm wygladaja faktycznie na ciezkie brakuje im lekkosci sa jakby zbite a moze potrzebuja lepszego oczyszczenia?
Są strasznie zbite Oczyszczenia? Myślisz o sodzie oczyszczonej czy aspirynie do szamponu? Czy o czymś innym?

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość

dla mnie się wydaje, że hip tu nie potrzebny był, ja jak naolejuję to pózniej też takie ociężałe trochę są, umyj slsem lub innym "domywaczem" i zobacz czy jest różnica.
Oleje chwilowo idą w odstawkę - poszukuję dobrego domywacza
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:04   #36163
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moc nie ma nic do rzeczy, ja tez wale z najwieksza
u mnie ma wiele do rzeczy tak samo jak temperatura powietrza, którym suszę.
Mogę sobie rozdmuchać i wyprostowac do woli (suszara basenowa, fryzjer ), mogę delikatnie dosuszyć każdy lok bez puchu.

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
nie mow! Serio taki np. babydream zmyje silikony(on chyba betaine ma)?? cudownie by bylo, ja i wlosy sie z sls nie lubimy..
Nie wszystkie, ale pochodnie dimethiconu i jego samego oraz cykliczne i rozpuszczalne w wodzie bez problemu.
Są jeszcze q, pq i inne polimery, a z tymi już nie jest tak łatwo.

Cytat:
Napisane przez Festris Pokaż wiadomość
Mam takie głupie pytanie do tego video. Jak ta pani ma wilgotne włosy, to są pofalowane i poskręcane, ogółem taki nieład - tak powinno być, czy ktoś je wcześniej układał?
Po umyciu i spłukaniu wiele osób ma włosy proste, nasączone wodą. Wówczas trzeba dać kapkę odżywki bez spłukiwania (przeczesać palcami) i ugnieść. Głowa cały czas pochylona. Nie ma innej możliwości, by się nie podzieliły na pasma i nie zachowały tak, jak u tej pani w filmiku.
Cytat:
Bo moje po spłukaniu wodą są idealnie na gładko przy głowie, nawet jak je potargam palcami
nie targamy, ale delikatnie przeczesujemy, ugniatamy i harmonijkujemy. Targanie nada się do darcia prześcieradeł.
Cytat:
W zasadzie jak zostawię włosy same sobie, bez czesania itd, to mam niezłe fale od karku w dół, przy uszach tylko wywinięte, a reszta jak po żelazku.
Fale i loki nie muszą zaczynać się od skalpu. Każdy skręt jest indywidualny.

Cytat:
Napisane przez 123sciri Pokaż wiadomość
Jak myślicie czy po tylu latach nie dbania i prostowania- one zaczną się znowu kręcić.
Trzeba spróbować. Masz może swoje stare zdjęcia? Możesz je tutaj pokazać?
Na dodatek włosy masz na tyle krótkie, że trudno powiedzieć coś na temat skrętu. Czy to, co zniszczone zostało już obcięte?

Cytat:
W ogóle, Kallos jako maska robi mi szopę i oklapłe siano, a jako myjadło - włosy gładkie, nie spuszone i błyszczące. O co chodzi
Może chodzić o czas, jaki trzymasz Kallosa na włosach oraz o używane razem z nim kosmetyki.
Napisz, prosze, czego używasz, gdy Kallos jest maską, a czego, gdy Kallos jest myjadłem.

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
blackeye79, przecież nie jest tak, że pielęgnacja CG jest jedyną właściwą. trzeba dopasować ją do swoich włosów. to prawda, że raczej unikamy tu silikonów, ale to tylko raczej wynika z ogólnej filozofii podejścia do pielęgnacji - wiemy jakie właściwości mają określone składniki i jak ich używać. silikony nie odżywią ani nie zadziałają w żaden magiczny sposób na włosy, natomiast wygładzą powierzchnię włosa tworząc na niej film, który trzeba zmywać co najmniej betainą. ale np. latem, kiedy pogoda jest niesprzyjająca dla loków i trudno im jest utrzymać wodę, to takie zabezpieczenie, jakie dają silikony właśnie, jest pożądane.
no i druga sprawa: popadanie w skrajności. ktoś tu już pisał wcześniej (chyba Eloe), że warto na początek odstawić całkowicie silikony i podobne im substancje i zobaczyć jak zareagują włosy. dopiero wtedy można sprawdzić jakie składniki rzeczywiście działają. uprawianie ortodoksyjnej CG jest jedną opcją, na drugim skraju jest pielęgnacja napakowana silikonami. trzeba mieć doświadczenia z oboma przypadkami, żeby znaleźć drogę dla siebie
Jak ładnie napisane

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-13 o 11:06
Stary 2011-06-13, 11:05   #36164
Eloe77

Cytat:
Napisane przez czerwona1 Pokaż wiadomość
Czytałam o metodzie OMO, którą chciałabym wypróbować. Napisane jest tam, by nałożyć odżywkę na pewną długość, potem umyć włosy szamponem tak, by w miarę możliwości nie spływał po włosach, potem zmyć odżywkę i nałożyć kolejną.
Ta odżywka przed nałożeniem stylizatorów też jest spłukiwana.
Cytat:
Proszę mi powiedzieć, w jaki sposób zostaną zmyte preparaty do stylizacji, np. żel, jeśli włosy nie będą porządnie "wyczyszczone" szamponem?
Tu działa fizyka i chemia. Włosy nie musza być wyszyszczone szamponem, by polimery zawarte w żelach się do nich przyklejały. Dzieje się to dzięki wiązaniom chemicznym oraz przyciaganiu minusa do plusa i plusa do minusa.

Cytat:
Mam problem z nakładaniem żelu - włosy są obciążone i sklejają się. Jak go nakładacie? Odciskacie włosy i nakładacie niewielką ilość na całą długość?
Dokładnie tak, jak napisałaś.

Cytat:
Moje włosy tak naprawdę dziwnie się zachowują - jeśli umyję głowę i rozczesze grzebieniem, to są lekko falujące, ale naprawdę minimalnie. Jeśli umyję włosy ze spuszczoną głową, potem pougniatam, to b. się kręcą, ale nie mam kontroli nad tym, czy wyjdzie dobra fryzura, czy niestety trzeba będzie spiąć. Nie mówiąc już o tym, że następnego dnia wyglądam koszmarnie i pozostaje wyłącznie kok. Nie mówiąc o tym, że wystarczy, by zawiał wiatr, a loki się rozkręcają i wszystko wygląda jak szopa.
To całkowicie normalne, gdy nie wiemy, w jaki sposób jaki składnik zadziała na nasze włosy.
Cytat:
Jak sobie radzicie z wiatrem?
Spinam włosy tukankami. Na wiatr nie ma mocnych niestety. Lekki nie robi nic, trochę rozwieje i już, ale na mocny, taki, jaki wiał przez ostatnie półtora tygodnia we Wro to nie znalazłam innego sposobu.
Cytat:
Czy przy cienkich, przetłuszczających się włosach mogę próbować OMO, a potem nakładać np. Nivea curl + żel? Zastanawiam się, czy nie będzie to za dużo, ale czytając wpisy większość z Was nakłada sporo produktów.
Włosy sie nie przetłuszczają, ale skalp.
Zależy, czego chcesz użyć do OMO. Zależy jaki żel chcesz zastosować.
Czego obecnie używasz i jak po tym zachowują się włosy? Mogłabyś wkleić swoje zdjęcia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00463.jpg (87,2 KB, 4 załadowań)

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-13, 11:06   #36165
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Koniecznie pokaż!
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Ja, ja jestem ciekawa! Wrzuc zdjęcie!

Dodaję zdjęcia. Jeszcze nie do końca porozdzielane i ułożone, ale wyszły takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CG.jpg (47,1 KB, 127 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CG2.jpg (33,8 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cg3.jpg (64,1 KB, 113 załadowań)

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:20   #36166
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ale fajne kurcze, a masz zdjęcie z tymi "papilotami" na włosach? Jestem ciekawa jak to wygląda od strony technicznej ile ich musisz zawinąć (chyba sporo...czasu także to wymaga), etc.
Następnym razem poproszę o takie foto

Stary 2011-06-13, 11:28   #36167
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
ale fajne kurcze, a masz zdjęcie z tymi "papilotami" na włosach? Jestem ciekawa jak to wygląda od strony technicznej ile ich musisz zawinąć (chyba sporo...czasu także to wymaga), etc.
Następnym razem poproszę o takie foto

Zawijałam 2 godziny z przerwami, zawsze robiłam na szybko, gdzieś około 30 takich papilotków, ale wczoraj poświęciłam więcej czasu i zrobiłam około 60 :P Spałam w nich, trochę niewygodnie, ale kwestia przyzwyczajenia Załączam foto w papilotkach i kolejne już po lekkim ułożeniu Mam nadzieję, że się podoba. Zawsze myślałam, że jak ktoś ma "pączusiową" buzię, to nie będą pasować jakie loczki, ale chyba zmieniłam zdanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (78,7 KB, 147 załadowań)

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".

Edytowane przez ojp
Czas edycji: 2011-06-16 o 18:14
Stary 2011-06-13, 11:36   #36168
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Zawijałam 2 godziny z przerwami, zawsze robiłam na szybko, gdzieś około 30 takich papilotków, ale wczoraj poświęciłam więcej czasu i zrobiłam około 60 :P Spałam w nich, trochę niewygodnie, ale kwestia przyzwyczajenia Załączam foto w papilotkach i kolejne już po lekkim ułożeniu Mam nadzieję, że się podoba. Zawsze myślałam, że jak ktoś ma "pączusiową" buzię, to nie będą pasować jakie loczki, ale chyba zmieniłam zdanie
Wow, czegoś takiego nie widziałam włosami owijasz folię aluminiową czy ja źle widzę i to jakoś inaczej się robi...? nie wiem czy ktoś jeszcze chce wiedzieć jak, więc może lepiej PW...
PS: Zdaje się, że mam Twój kolor oczu szkoda tylko, że cery nie

Stary 2011-06-13, 11:42   #36169
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ja chcę wiedziec jak, więc jeśli na PW to można by to mnie też? Te loczki to cudo po prostu, chciałabym na sobie sprawdzic

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:46   #36170
ojp
Wtajemniczenie

Zgadza się, owijam włosami folię aluminiową, robię z folii takie ruloniki i zaczynam nakręcać od końcówek, aż po nasadę włosów. Folia jest elastyczna, więc nie potrzebuję żadnych spinek, przy nasadzie lekko ją zaginam, żeby nie zjechała z włosów i gotowe

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
PS: Zdaje się, że mam Twój kolor oczu szkoda tylko, że cery nie
Używam peelingu z Lirene od 3 miesięcy i naprawdę polecam

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-06-13, 12:29   #36171
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
co będzie miało proteiny hydrolizowane? Możesz polecić jakąś odżywkę?
W drogerii Natura - gdybyś trafiła na odżywkę Artiste różową (mam i polecam do kuracji proteinowej ale trudno ją dostać)
W Ross - Odżywka Isana Seidenglanz różowa, kuracja Isana Liquid silk Haarkur
Maski typu Bingo, Kallos które mają w nazwie np jedwab, keratynę, mleko też ale te dwa przyswajają się najlepiej
Poniżej przykładowy skan jak szukam w KWC
Cytat:
: love::l ove:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szukanie.jpg (32,0 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-06-13 o 12:30
Stary 2011-06-13, 12:43   #36172
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zauważyłam. Miałam pisać do Eloe, ale zapomniałam. Teraz Eloe sama zobaczy wpis w Twoim poście
No ja już kilka razy miałam o tym wspomnieć, ale też zapominałam

Cytat:
Kwc mówi że to stara wersja - albo niedowidzę Stara wersja nie ma składu, nowa jest na parafinie. Podaj skład albo link do składu. Parafinę na twarz odradzam
Przeklejam skład olejku kokosowego DABUR VATICA: Coconut oil (Cocos nucifere oil), Neem (Azadirachta indica Leaf extract), Brahmi (Centella asiatica Plant extract), Fruit extracts of Amla, Bahera and Harar (extracts of emblica officinalis Terminalia belirica and Terminalia chebula), Kapur kachri (Hedychium spicatum rhizome extract), Henna (Lawsonia inermis leaf extrac), Milk (lac), Rosemary oil (Rosmarinus officinalis oil), Lemon oil (Citrus limonum oil), TBHQ (t-butyl hydroquinone), Fragrance.

Cytat:
Cześć, jeszcze Was nie nadrobiłam, ale spieszę się pochwalić, zdjęcia sprzed chwili znów się zakochałam w swoich włosach (ale narcystyczne )...użyłam dziś Amli (niestety źle ją rozrobiłam, bo nie doczytałam, ale chyba zadziałała...) i to będzie moje kolejne KWC coś czuję.
Świetne

Cytat:
Witam zakręcone...

-olejowanie hippem - 3h
-odciskanie w mikrofibrę
-plunking koszulką
-żel aloesowy
-dalej plunking

Najłatwiej będzie pewnie umyć szamponem z sls, a później ewentualnie szukać dalej.

Cytat:
Też mam traumę, dlatego odkąd zapuszczam fryzjer mnie na oczy nie widział. Jak poszłam do fryzjera pierwszy raz w życiu to miałam włosy do bioder, prosiłam o lekkie podcięcie końcówek, a wyszłam z włosami do ramion, bo fryzjerka uznała, że mam przecież całkiem zniszczone włosy (nie miałam!), po czym jak się okazało moje obcięte włosy sprzedała. A że wstrętne babsko (przepraszam, ale inaczej tego określic nie potrafię, nadal mnie krew zalewa na samą myśl chociaż minęło już 6 lat) posadziło mnie tyłem do lustra to nie widziałam co robi.
A to wstrętne babsko - jeszcze dodatkowo zarobiła na Tobie . Tym razem koniecznie siadaj przodem do lustra i kontroluj każdy ruch fryzjerski. No i nie daj sobie wmówić, że trzeba ciąć tyle ile fryzjer uzna za stosowne. Ja ostatnio też nie byłam zbyt czujna i poszło dużo więcej niż bym chciała . Powodzenia
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 12:51   #36173
agacie92
Raczkowanie

Cytat:

Jejku Jejku, cudowne kędziorki ....po stokroć !

Dziewczyny próbuję nadrabiać i czytać wszystko po kolei i jak tak czytam to zapominam napisać, tyle tego jest
Ostatnio kupiłam joannę babuni ten balsam no i muszę przyznać, że włosy są błyszczące i bardziej skręcone i staram się nie używać suszarki w ogóle sama sobie gratuluję, bo chyba byłam od niej uzależniona

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 13:38   #36174
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
zeszlam prawie na zawał
nie zagladalam tu kilka dni...i co widze szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! mega afro
a jakie masz swoje wlosy?????? tez tak mocno krecone???
kurcze ja chyba bym nie dala rady zrobic takich papilotow
Stary 2011-06-13, 14:03   #36175
Eloe77

Wróciłam dalej zła, zjadłam truskawki z makaronem, śmietaną i cukrem i zajadam czekoladki. Mam w nosie. Czeka mnie bardzo cieżki miesiąc. Włosy będa cierpieć

Cytat:
Drugą kwestią jest wyrobienie świadomości na temat składów i składników. Np jak dla mnie skład typowego drogeryjnego szamponu to sprzeczność sama w sobie: fundowanie huśtawki pH, szczotka druciana (SLS) i szpachla (silikon) w jednym?
świetne. Nie ma jak budowa
Jeszcze szampon o zapachu asfaltu i możemy starować na miejsce Covecu
Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Rozumiem że każda z nas powinna znaleźć swój złoty środek, chodzi mi tylko o to czy codzienne stosowanie silikonów w typie pantene może włosom zaszkodzić?
sama używam panten do loków ale od czasu do czasu.
Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
blackeye79, jeśli będzie zmywany regularnie i stosowany w połączeniu z odżywkami i maskami, które faktycznie odżywiają, a nie tylko maskują uszkodzenia, to nie sądzę, żeby zaszkodził
Dokładnie, a ja dodam tylko tyle, że Caskada używa Pantene i do tego farbuje włosy, a jej działania dają jej coraz piękniejsze włosy. Świadomość użytkowania i wiedza to naprawdę ogromna siła

Cytat:
Roztoczyła mi się dzisiaj przed oczami wizja pięknych loków dzięki suszarce z dyfuzorem, ale nie jestem pewna, czy spłukana odżywka + żel lniany to wystarczająca ochrona przed gorącem. Myję włosy codziennie i nie miałyby nawet czasu na regenerację. W Pottersie mam silikony spłukiwane wodą, byłyby fajne, ale toto robi mi straszne siano : (
Ale nie musisz uzywać gorącego nawiewu, wystarczy chłodny. Poza tym - jeśli tak bardzo chcesz zabezpieczyć włosy - możesz zastosować Pantene.

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Kurczę, po plunkingu mam to samo - fajne loki pod spodem ale z wierzchu proste :|. Już nie wiem jak się do nich dobrać :P.
A basen? Udało ci się zabezpieczyć włosy na basenie?
I jeszcze - może trzeba ten wierzch dopieścić? Zwykle większość rzeczy nakąłdamy z pochyloną głową, więc czasem odżywka może nie trafić w miejsce, w którym najbardziej jest potrzebna. Próbowałaś to zmienić?
Cytat:
ch, tylko zapomniałam, że w zasadzie wybieram się w najbliższym czasie do fryzjera, bo może te moje prostujące się wierzchnie warstwy to kwestia złego cięcia. Nie planuję ścinać zbytnio z długości, ale niestety to że ja nie planuję, nie znaczy, że fryzjer mi nie zetnie 10cm (mam traume!!).
Nie ścinaj Chociaż odświeżenie się przyda
Niewłaściwe zachowanie wierzchniej warstwy, jeśli nie jest za krótka, nie musi wynikać ze złego cięcia. Moim zdaniem warto przemyślec peilęgnację i stosowane metody.
Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Ja własnie takie okropne włosy mam po nocy A na wietrze jak swieżo umyte i potraktowane panten trzymają się dosc ładnie.
Może nie taki panten straszny
Fakt wolałabym aby ładnie się trzymały bez silikonów
ale nie taki diabeł straszny. Skoro pomaga, to nie ma sensu się go pozbywać.

Piszecie i piszecie o nim, chyba sama sobie kupię.
Cytat:
Moje są zupełnie proste jak mocno namoczone (tak, że woda spływa). Ale jak tylko wycisnę nadmier wody w ręcznik/koszulkę to zaczynają sie falować, a następnie kręcić. Nawet jak przeczeszę to wracają do skrętów.
Częsć z nich prostuje się jednak po wysuszeniu na mocnym wietrze, w nocy lub jak są spięte. Ale nie są to zupełnie proste włosy, końce nadal skręcone i jest puch, nigdy lsniąco-gładkie, nawet po wyprostowaniu prostownicą. Po zwilżeniu ich wodą natychmiast wracają do swojej pokręconej postaci
Czyli wszystko w normie

Cytat:
Ja ja jestem bardzo ciekawa efektów!

Rude loki naprawdę fajne włoski. I przypominają mi moje Największa różnica w ułożeniu przy buzi, ale cięcie to raczej mamy identyczne

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-13, 14:03   #36176
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze chciałam wypróbować takie loczki u siebie
Są śliczne, cudowne, wspaniałe

Cytat:
A robiłaś zdjęcia na początku i obecnie? Jeśli ich nie masz, to będzie Ci trudno zauważyć postępy. Poza tym ile tak naprawdę mineło czasu od zmiany pielęgnacji?
Czyli jednak coś się zmieniło
I to Twoim zdaniem mało?
Wklej zdjęcia. Nikt ci nie powie prawdy tak, jak inna kręconowłosa. No, do dzieła!
Od zmiany pielęgnacji minęło dokładnie: miesiąc i 11 dni
Ok, wstawiam zdjęcia:
1- listopad 2010 - przed pielęgnacją
2,3- jakieś sprzed tygodnia
4,5- sprzed chwili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7303303-1024.jpg (21,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4495.jpg (43,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4497.jpg (61,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV86296.jpg (77,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV86298.jpg (148,3 KB, 85 załadowań)

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 14:07   #36177
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie ma wiele do rzeczy tak samo jak temperatura powietrza, którym suszę.
Mogę sobie rozdmuchać i wyprostowac do woli (suszara basenowa, fryzjer ), mogę delikatnie dosuszyć każdy lok bez puchu.
piszac to mialam na mysli moja suszarke z dyfuzorem, po zdjeciu dyfuzora to juz inna para kaloszy czy tez innych lackow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 14:21   #36178
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:

: love::l ove:
Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
Jejku Jejku, cudowne kędziorki ....po stokroć !
Dziękuję dziewczyny Jeśli któraś marzy o takich włosach, to nie ma na co czekać

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
zeszlam prawie na zawał
nie zagladalam tu kilka dni...i co widze szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! mega afro
a jakie masz swoje wlosy?????? tez tak mocno krecone???
kurcze ja chyba bym nie dala rady zrobic takich papilotow
Na stronie bodajże 17 wrzucałam zdjęcie moich włosów Są bardzo podatne na kręcenie

Cytat:

Ja ja jestem bardzo ciekawa efektów!
Wrzuciłam zdjęcia na stronie wcześniej

Cytat:
Zawsze chciałam wypróbować takie loczki u siebie
Są śliczne, cudowne, wspaniałe

Ok, wstawiam zdjęcia:
4,5- sprzed chwili

Dziękuję ! Ty masz śliczne swoje naturalne loki !!! Też bym chciała takie mieć, mam nadzieję, że przy dalszej kontynuacji pielęgnacji zrobią się takie

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-06-13, 14:23   #36179
Eloe77

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam OLEJ KOKOSOWY DABUR VATIKA: http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...655644422.html. On jest z dodatkami, czy można go używać do twarzy/szyi czy raczej nie?
Trafiłam na skład, złego tam nie widzę, ale:
- nie wiemy, jak zachowa się Twoja skóra w kontakcie z ziółkami hinduskimi,
- nie wiemy, czy olej kokosowy nie podziała na Ciebie jak zapychacz.
Zrób test w niewidocznym miejscu i sprawdź. Bez tego się nie da.
Jesli nei będzie pasowac, a nie chcesz nakładać na włosy, to na pięty powinien się nadać
Cytat:
Kurczę, ja już któryś raz tam wchodzę i działają tylko 3 linki
Sprawdziłam. U mnie działają wszystkie linki, a są 4. Tylko na odpalenie się tego linku trzeba poczekać nieco dłużej. Tak to wszystko hula.
Brakuje załącznika, bo po awarii go już nie odzyskam Mogę co najwyżej podkleić swoje zdjęcie.
Edit: nie mogę Nie nadaje się. Musze zrobić nowe z podpięciem, wówczas wrzucę.

Cytat:
Widzę lekkie prześwity
Gdzie? Ja tam nie widze i się zachwycam. Rewelacja

Cytat:
Witam zakręcone...
Pokażę wam efekty mojej pielęgnacji kilka dni temu...
Ładniutko, ale jakoś właśnie dość delikatnie.
Pomysł z oczyszczeniem (wystarczy szampon z sls) i rezygnacją z nadmiaru emolientów jest ok. zgadzam się też z tym, co pisze Ajrisz. Pokombinowałabym jeszcze z plunkingiem. Może niepotrzebny jest ten drugi. Czasem nadmiar stylizacji psuje wszystkie starania.

Cytat:
Też mam traumę, dlatego odkąd zapuszczam fryzjer mnie na oczy nie widział. Jak poszłam do fryzjera pierwszy raz w życiu to miałam włosy do bioder, prosiłam o lekkie podcięcie końcówek, a wyszłam z włosami do ramion, bo fryzjerka uznała, że mam przecież całkiem zniszczone włosy (nie miałam!), po czym jak się okazało moje obcięte włosy sprzedała.
Co za bezczelność!
Cytat:
A moje włosy mają całkiem niezłe dni ostatnio, pogoda się trochę uspokoiła, do tego myję pottersem co im wyraźnie służy. Może nie są bardzo mocno skręcone, ale wynagradza mi to objętośc fryzury i brak puchu Jeśli po dzisiejszym myciu nadal będą wyglądały dobrze, to wstawię zdjęcia.
Najważniejsze, że i Ty i włosy jesteście zadowoleni

Cytat:
Boskie i że chciało ci się tak dokładnie je nakręcać. Wspaniały efekt.

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
No ja już kilka razy miałam o tym wspomnieć, ale też zapominałam
Jak wyżej - u mnie działa wszystko. Może trzeba sprawdzić posiadane na komputerze narzędzia?

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-06-13 o 14:47
Stary 2011-06-13, 14:37   #36180
agacie92
Raczkowanie

Cytat:
Ok, wstawiam zdjęcia:
4,5- sprzed chwili
Takie też bym chciała mieć, jak u shakiry jeszcze ten blond cudaczki

Cytat:
Dziękuję dziewczyny Jeśli któraś marzy o takich włosach, to nie ma na co czekać
Z moim zapałem to pewnie mi się nie uda, ale ciekawe czy mi by się takie udało zrobić Chiałabym mieć takie bez robienia niczego PO prostu się w nich zakochałam

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości